.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

BLOOMBERG: ΤΑ " ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ" ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΛΙΓΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ !!!



Τους πιο ευφάνταστους τρόπους βρίσκουν οι αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να εξασφαλίσουν ρευστότητα, καθώς διανύουν την χειρότερη περίοδο κρίσης. Από φρέσκα λαχανικά μέχρι φιστίκια και πιτζάμες, πουλάνε ότι μπορούν για να επιβιώσουν την περίοδο της πανδημίας.

Ακόμη και οι αερομεταφορείς που έχουν λάβει κρατική οικονομική ενίσχυση και έχουν προχωρήσει σε μείωση κόστους, αναζητούν νέες πηγές εισοδήματος καθώς ξεμένουν από ρευστότητα, με το μεγαλύτερο μέρος των στόλων τους να παραμένει καθηλωμένο και τους ανθρώπους να βρίσκονται στα σπίτια τους. Η ανάκαμψη αναμένεται να διαρκέσει χρόνια και θα κοστίσει στις αεροπορικές δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον.

Ας δούμε μερικούς τρόπους που έχουν βρει οι εταιρείες προσπαθώντας να αντισταθμίσουν το πλήγμα που έχουν υποστεί λόγω της πανδημίας: 

Πτήση πάνω από την Ανταρκτική

Με τον διεθνή στόλο της να παραμένει στο έδαφος τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2021, η Qantas Airways Ltd. της Αυστραλίας ενοικιάζει ένα από τα Boeing Dreamliners που διαθέτει για ταξίδια περιήγησης πάνω από τους πάγους.

Η Antarctica Flights νοικιάζει το αεροπλάνο μαζί με το πλήρωμα της Qantas για επτά ταξίδια μεταξύ Νοέμβρη και Φλεβάρη. Οι πτήσεις θα διαρκούν από 12 έως 14 ώρες και μία θέση business με πλήρεις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοστίζει 7.999 δολάρια Αυστραλίας (5.850 δολ. ΗΠΑ).

Πιτζάμες και Αμύγδαλα

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ...ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!




Το οποίο θα το ζητά το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο Νο1 στρατηγικός κακοπληρωτής και αφερέγγυος στην Ελλάδα,  για να συμμετέχει μια επιχείρηση σε διαγωνισμό....


Τι γράφει το dikastiko.gr :


Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων επιχειρήσεων φιλοδοξεί να βάλει το πιστοποιητικό «e-φερεγγυότητας» που σχεδιάζεται από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το εν λόγω πιστοποιητικό, που θα παραλαβάνεται και ηλεκτρονικά, θα εμφανίζει ουσιαστικά τη κατάσταση της επιχείρησης που το ζητεί και μάλιστα σε ένα και μόνο έγγραφο το οποίο θα περιλαμβάνει καθετί απαραίτητο σε σχέση με τη συμμετοχή της σε διαγωνισμούς και γενικότερα σε κάθε δραστηριότητα νομική που σχετίζεται με το επιχειρείν.

Επίσης, θα είναι κατά πολύ φθηνότερο διότι με μια αίτηση θα εκδίδεται ένα πιστοποιητικό που θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του αιτούντος και όχι κοντά στα 10 που απαιτούνται σήμερα, με όποια ταλαιπωρία συνεπάγεται η συγκέντρωσή τους. Τα πιστοποιητικά που ενοποιούνται σε ένα είναι για τα νομικά πρόσωπα το σύνολο των πιστοποιητικών πτωχευτικής και προ πτωχευτικής διαδικασίας όπως : εξυγίανσης, ειδικής διαχείρισης (προπτωχευτικά) και όλα της πτωχευτικής, δηλαδή: μη υποβολής αίτησης πτώχευσης, εκκαθάρισης, διορισμού εκκαθαριστή, σχεδίου αναδιοργάνωσης και πτωχευτικού συμβιβασμού.

ALPHA BANK: ΕΧΟΥΜΕ ΥΦΕΣΗ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΟΥ 1974 ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!




Και μέσα σε αυτή την οικονομικά τραγική κατάσταση θέλουν να ξεσπιτώσουν κι όλους τους Έλληνες !!!!


«Η συρρίκνωση του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, ως αποτέλεσμα του lockdown, είναι υψηλότερη ακόμη και σε σχέση με την αντίστοιχη πτώση που κατεγράφη στο τρίτο τρίμηνο του 1974 (-12,9%) και συνδεόταν με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την επιστράτευση τον Ιούλιο του 1974».

Αυτό σημειώνει στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων η Alpha Bank, υπογραμμίζοντας πως η μεγάλη πτώση (15,2% σε ετήσια βάση και 14% σε τριμηνιαία βάση) αντανακλά την πρωτοφανή επίπτωση της πανδημικής κρίσης στην εγχώρια οικονομία, μετά την αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας στην πλειονότητα των κλάδων τον Απρίλιο, αλλά και την «υπολειτουργία» ενός μεγάλου μέρους των επιχειρήσεων τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του έτους, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 7,9%, σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 2,3% το πρώτο εξάμηνο του 2019. Αρνητικά επέδρασσαν όλες οι συνιστώσες του ΑΕΠ στη μεταβολή του, με τις μεγαλύτερες αρνητικές συμβολές να προέρχονται από τη μειωμένη δαπάνη των νοικοκυριών και τη μεγάλη υποχώρηση της εξωτερικής ζήτησης. Συγκεκριμένα, η συμβολή της ιδιωτικής κατανάλωσης ήταν-4,1 ποσοστιαίες μονάδες και των καθαρών εξαγωγών, αντίστοιχα, -1,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΣΚΑΣΕ ΤΗΝ ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ AIRBNB !!! ΜΕΙΩΣΗ 80% ΣΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ !!!



Στον κορεσμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων που είχε ήδη ξεκινήσει από το 2019, ήρθε να προστεθεί και η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορονοϊού, δίνοντας την χαριστική βολή.

Αν και η οικονομία διαμοιρασμού τα τελευταία τρία χρόνια ενίσχυσε την ελληνική οικονομία μέσω των εισπραχθέντων φόρων, η εικόνα έχει πλέον αλλάξει πολύ. Η ελληνική οικονομία ενισχύθηκε με περισσότερα από 444 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα 68 εκατ. ευρώ το 2017, 176 εκατ. ευρώ το 2018 και περίπου 200 εκατ. ευρώ το 2019. Ο τζίρος της οικονομίας διαμοιρασμού για την ελληνική οικονομία από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Μάιο του 2019, άγγιξε τα 1,15 δισ. ευρώ. Ο φετινός απολογισμός αναμένεται να είναι εντυπωσιακά χαμηλότερος.

Πλέον, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της AirDNA οι συνολικές καταχωρήσεις ακίνητων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αθήνα έχουν μειωθεί σε ποσοστό πάνω από 30%, ενώ τα εισοδήματα καταγράφουν μειώσεις ακόμη και 80%.

Όπως περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, ως αποτέλεσμα, πολλοί ιδιοκτήτες ξεκίνησαν ακόμα και πριν από την έναρξη της πανδημίας να επιστρέφουν στις συμβατικές μακροχρόνιες μισθώσεις των καταλυμάτων τους.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ !!!



Μόνο με προηγμένα συστήματα ασφαλείας θα μπορούν να διατίθενται τα νέα αυτοκίνητα στην αγορά της ΕΕ από τα μέσα του 2022 όπως αποφασίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νέοι κανόνες θα βοηθήσουν στη μείωση του αριθμού των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών στους δρόμους της ΕΕ, ενώ ενισχύουν και την ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά.

Ένα από τα σημαντικότερα συστήματα που θα πρέπει να έχουν όλα τα καινούρια οχήματα αφορά αφορά σε εκείνο που ελέγχει και παρεμποδίζει την εκκίνηση και οδήγηση του οχήματος σε περίπτωση που ανιχνεύσει πως ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ!

Επίσης η τοποθέτηση των λεγόμενων «μαύρων κουτιών» και τα οχήματα θα αποτελεί γεγονός καθώς η νέα νομοθεσία προβλέπει την ύπαρξη συστημάτων καταγραφής δεδομένων συμβάντος!


Ποια είναι τα υποχρεωτικά συστήματα

ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: 9 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ+ΚΑΡΔΙΤΣΑ !!!

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΦΩΚΑ !!! Η ΔΕΗ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 1.500€ !!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ
Επιπλέον πληροφορήθηκε ότι λόγω χρεών στην Εφορία, παρακρατήθηκαν τα χρήματα των πνευματικών δικαιωμάτων του από τις ταινίες που έπαιξε στην Ιταλία τα οποία εξασφάλισε μετά από επίμονες προσπάθειες.



Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Σπύρος Φωκάς, ο οποίος δεν μπόρεσε να είναι συνεπής στις προβλεπόμενες υποχρεώσεις του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, o 83χρονος διεθνής Έλληνας ηθοποιός, μεταφέρθηκε με δυσφορία και έντονους πόνους στην καρδιά, στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου νοσηλεύτηκε για προληπτικούς λόγους για ένα 24ωρο.

Αφορμή για την περιπέτεια υγείας του ήταν το γεγονός ότι μία μέρα μετά τα γενέθλιά του, στις 16 Αυγούστου, η ΔΕΗ λόγω απλήρωτων λογαριασμών έκοψε την παροχή ρεύματος στο μικρό σπίτι στο Καλαμάκι Κορινθίας που έχει αποκτήσει η σύζυγός του Λίλιαν Παναγιωτοπούλου από την οικογένειά της και διαμένει το ζευγάρι.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ !!! ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ-ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΓΗ ΑΓΡΟΤΩΝ !!!


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ΕΚΤ "ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙ" ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ !!!


"ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ" ΜΕ 8.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ "ΣΦΑΓΗ" ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ !!!



Την εκκένωση του 7ου ορόφου του υπουργείου Ανάπτυξης στη Νίκης προκειμένου να απολυμανθεί, όπως επίσης και των κοινόχρηστων χώρων, «επέφερε» η γνωστοποίηση ότι Ισραηλινός επενδυτής που επισκέφτηκε χθες το υπουργείο διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Φυσικά, όπως έγινε γνωστό, τόσο ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Σε καραντίνα βρίσκεται και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ενώ εκκενώθηκε και το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, που σήμερα παραμένει κλειστό για απολύμανση.

Ο Ισραηλινός μετέβη στο υπουργείο με εκπροσώπους της ONEX και το αντικείμενο της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ωστόσο, είχε υποβληθεί σε test, το αποτέλεσμα του οποίου αποδείχθηκε θετικό, κάτι που πληροφορήθηκε χθες το πρωί. Πού και πότε έκανε το test δεν είναι γνωστό.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΕΜΕΝΕΙ Ο Νο1 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ !!!




Ξέφυγαν και πάλι τα χρέη του δημοσίου σε επιχειρήσεις, προμηθευτές και φορολογούμενους καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών στο τέλος Ιουλίου ανήλθαν στα 2,4 δισ. ευρώ.

Από τις οφειλές 1,7 δισ. ευρώ είναι οι ληξιπρόθεσμες – άνω των 90 ημερών – οφειλές του δημοσίου εκ των οποίων:

ΓΑΛΛΙΑ: ΡΙΧΝΕΙ 100 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ !!!



Η γαλλική κυβέρνηση ανέλυσε το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της χώρας, ύψους 100 δισ. ευρώ, το οποίο αποσκοπεί στην άρση του αντίκτυπου από την κρίση του κορονοϊού μέσα σε δύο χρόνια, διοχετεύοντας δισεκατομμύρια ευρώ σε δημόσιες επενδύσεις, επιδοτήσεις και μειώσεις φόρων.

Ειδικότερα το πρόγραμμα προβλέπει 35 δισ. ευρώ για να καταστεί πιο ανταγωνιστική η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, 30 δισ. ευρώ για πιο φιλικές στο περιβάλλον ενέργειες και 25 δισ. ευρώ για τη στήριξη της απασχόλησης, δήλωσαν αξιωματούχοι ενόψει της επίσημης παρουσίασής του αργά σήμερα. Με το πρόγραμμα να αντιστοιχεί στο 4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, η Γαλλία ρίχνει περισσότερο δημόσιο χρήμα στην οικονομία από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα ως ποσοστό του ΑΕΠ, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν βασίζεται στο σχέδιο αυτό για την επαναφορά της δραστηριότητας της γαλλικής οικονομίας στα προ της κρίσης επίπεδα έως το 2022, μετά τη χειρότερη ύφεση που αναμένει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας να καταγραφεί φέτος, με μία συρρίκνωση της τάξης του 11%. Το σχέδιο στοχεύει, επίσης, να επαναφέρει σε τροχιά τη φιλική προς τις επιχειρήσεις ατζέντα του Μακρόν με ήδη εξαγγελθείσες μειώσεις στους φόρους των επιχειρήσεων ύψους 10 δισ. ευρώ ετησίως και με νέους δημόσιους πόρους για να δοθεί ώθηση στον βιομηχανικό, κατασκευαστικό και μεταφορικό τομέα της Γαλλίας.

ΝΕΚΡΗ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΛΑΙΜΟ Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ;;;




Βουλγαρικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η κοπέλα (φωτογραφία πάνω αριστερά και κάτω) που τράβηξε τις σκανδαλώδεις φωτογραφίες του πρωθυπουργού της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ (φωτογραφία πάνω δεξιά και κάτω) βρέθηκε νεκρή με σπασμένο τον λαιμό της στη Σαντορίνη.

Από τη Φιλιππούπολη

Συγκεκριμένα, η βουλγαρική ιστοσελίδα «αληθινά νέα» ανέφερε ότι η κοπέλα που τράβηξε τις φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στο δωμάτιό του, με ράβδους χρυσού, δέσμες χαρτονομισμάτων ευρώ και όπλο, βρέθηκε νεκρή.

ΠΩΣ MERCEDES+BMW ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!



Οι αντιπροσωπείες των δύο γερμανικών κολοσσών στην Ελλάδα γλίτωσαν φόρους και πρόστιμα ύψους 133,2 εκατ. ευρώ για υποτιμολογήσεις, οι οποίες δεν αποδείχτηκαν


Σημαντική νίκη επί ελληνικού εδάφους πέτυχαν η ΜΕRCEDES και η ΒΜW, αφού κατόρθωσαν να δικαιωθούν στα ελληνικά δικαστήρια και με οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, να αποφύγουν φόρους και πρόστιμα ύψους 133,2 εκατ. ευρώ.

Οι δύο εταιρείες κατηγορήθηκαν ότι έκαναν υποτιμολογήσεις της αξίας των αυτοκινήτων που εισήγαγαν στην Ελλάδα από το 2011 έως και το 2013, προκειμένου να αποφύγουν δασμούς και ΦΠΑ.

'Ομως, το ΣτΕ απεφάνθη οριστικά ότι δεν υφίσταται κανένα αδίκημα και τα ποσά αυτά, τα οποία είχαν καταλογιστεί στις δύο εταιρείες, με το αιτιολογικό ότι είχαν διαπράξει το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα για τη μείωση των φορολογικών τους επιβαρύνσεων κατά τις εισαγωγές χιλιάδων αυτοκινήτων που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα τα έτη 2011-2013, θα πρέπει να τους επιστραφούν.

Πρόκειται για μια μεγάλη ήττα των φορολογικών αρχών οι οποίες δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν με στοιχεία το αδίκημα της λαθρεμπορίας για τις δύο μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες πολυτελών αυτοκινήτων. 

Τι έκαναν η BMW και η Mercedes 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ....ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!




Λουκέτο στον μεγαλύτερο οίκο ανοχής στην Ευρώπη έβαλε ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild ο οίκος ανοχής Pascha που θύμιζε εμπορικό κέντρο και είχε έδρα στην Κολωνία, χρεοκόπησε καθώς δεν άντεξε στην περίοδο του lockdown. Οι θαμώνες του οίκου με τους περιορισμούς που υπήρχαν, δεν μπορούσαν να τον επισκεφθούν, και έτσι μπήκε το τέλος για τον οίκο Pascha.

Ο οίκος ανοχής βρίσκεται σε ένα κτήριο έντεκα ορόφων, απασχολούσε 150 γυναίκες ιερόδουλες και 100 μέλη προσωπικού, τα οποία έμειναν χωρίς δουλειά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΖΗΤΑ Ο SSM !!!



ΤΡΑΠΕΖΕΣ-SSMΤην αποστολή στοιχείων για τα δάνεια που τελούν σε αναστολή καταβολής δόσεων και τόκων ζήτησε από όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM).

Τα στοιχεία πρέπει να σταλούν ως το τέλος του μήνα, ώστε εν συνεχεία ο επόπτης να προχωρήσει σε αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου.

ΜΕ 45 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Η DOVALUE !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Με 43 έως 45 δισεκ. ευρώ NPEs θα βρεθεί η dovalue Ελλάδος και θα καταστεί η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης προβληματικών δανείων στην Ελλάδα που αντιστοιχούν στο 26% του ελληνικού ΑΕΠ.

Πως θα προκύψουν όμως τα 43 με 45 δισεκ. NPEs;

-Ήδη η dovalue κατέχει 30,9 δισεκ. ευρώ προβληματικά ανοίγματα που κατά βάση προέρχονται από τα NPEs της Eurobank, το πρόγραμμα Cairo των 7,5 δισεκ. και άλλα…

-Με βάση σοβαρές ενδείξεις η Εθνική θα προχωρήσει εντός του Οκτωβρίου 2020 σε τιτλοποίηση 6,3 δισεκ. ευρώ NPEs την οποία κατά το πιθανότερο σενάριο θα καταλήξει στην dovalue.

Και στην Εθνική υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό η dovalue να αποκτήσει τα 6,3 δισεκ. ευρώ προβληματικά ανοίγματα της σχεδιαζόμενης τιτλοποίησης.

-Με βάση ισχυρές ενδείξεις η dovalue θα αποκτήσει και 7 δισεκ. επιχειρηματικά προβληματικά δάνεια τα οποία θα πωλήσει η PQH η εταιρία που είχε αναλάβει την διαχείριση των προβληματικών δανείων των bad bank όπως Αγροτικής, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ.α.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑΚΡΟΝ-ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ;;;

ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ...Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ "ΚΟΛΛΑΝΕ" ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ
Ισχυρές οι πιέσεις Γερμανίας-ΗΠΑ για να μας κάτσουν στο σκαμνί του διαλόγου με τον Ερντογάν !!!




Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ από το euro2day.gr :

Άρχισαν τα… όργανα μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου, μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού-αστραπή του Γάλλου προέδρου Μακρόν στη Βαγδάτη.

Με την παρουσία του εκεί, ο Εμ. Μακρόν χαράζει ακόμα πιο έντονα την κόκκινη γραμμή που τον χωρίζει από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η γαλλική βεντάλια ανοίγει σε ό,τι αφορά τη γαλλική επιρροή στη Μέση Ανατολή, στη Λιβύη, στον Λίβανο και φτάνει δια μέσου των γεωτρήσεων της Total στα ανοιχτά της Κύπρου και στις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Η απόφαση να σταλεί το αεροπλανοφόρο Σαρλς Ντε Γκολ στην Ανατολική Μεσόγειο εξόργισε όμως τη Γερμανία. Κάποιες πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για ανεπιτυχή προσπάθεια επικοινωνίας από πλευράς Αγκ. Μέρκελ με τον Εμ. Μακρόν για το θέμα. Αναμένεται δε με ενδιαφέρον η διμερής τους συνάντηση πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου, όπου συνήθως χαράσσεται η κοινή στάση του γαλλογερμανικού άξονα. Όπως είναι τώρα τα πράγματα, αυτό φαντάζει πολύ δύσκολο.

Διπλωματικές πηγές από το Παρίσι δηλώνουν πως η γαλλική αποφασιστικότητα δεν είναι παροδική και πως αυτή τη χρονική στιγμή η Τουρκία πρέπει να δείξει «σαφέστατη αποκλιμάκωση, με πράξεις σε όλα τα ανοικτά μέτωπα».

Πίσω από τη γαλλική στάση μπορεί εύκολα να «κρυφτεί» η ελληνική διπλωματία. Όμως, τόσο οι Βρυξέλλες όσο και το Βερολίνο κάνουν προσπάθειες απεμπλοκής από φλέγοντα θέματα και συνεχίζουν να δίνουν πίστωση χρόνου στην Τουρκία, παρά τις ξεκάθαρες προκλήσεις. Στόχος είναι να δείξει καλή θέληση η Άγκυρα και ο ίδιος ο Ερντογάν, ώστε να αποφευχθεί η επιβολή (και όχι η κατάρτιση) κυρώσεων, που ακόμα μοιάζουν μακρινό ενδεχόμενο, λόγω έλλειψης ομοφωνίας από τα κράτη-μέλη.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ & ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΡΟΛΕΞ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΚΛΑΠΗΚΕ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ !!!



Μύκονος: Βρέθηκε μέσω Facebook το Rolex των 90.000 ευρώ


Εντοπίστηκε στη Νάπολη το πανάκριβο ρολόι Rolex των 90.000 ευρώ που έκλεψαν δύο Ιταλοί στη Μύκονο από την κυρία Αμαλία Κανελλοπούλου τη σύζυγο του προέδρου της εταιρίας ΤΙΤΑΝ Νέλλου.
Tην είδηση της κλοπής είχε παρουσιάσει με αποκλειστικές πληροφορίες το ereportaz . Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Κανελλοπούλου Στέλιος Γκαρίπης το ρολόι εντοπίστηκε στην ιταλική πόλη μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook και αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον «επαναπατρισμό» του.

Οι δύο Ιταλοί, μέλη του διεθνούς κυκλώματος, συνελήφθησαν στην Πάτρα λίγο πριν πάρουν τα πλοίο για την Ιταλία και προφυλακίστηκαν.

Η δικογραφία για το Rolex των 90.000 ευρώ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση στο Α.Τ Μυκόνου της κυρίας Αμαλίας Κανελλοπούλου, του θύματος δηλαδή της άγριας ληστείας μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Χώρας.

ΑΓΟΡΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: "ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ MERE !!!



Και στην Ελλάδα σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της η ρώσικη αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων Mere, μετά την επικείμενη είσοδό της στη Σερβία, σύμφωνα με το Fnb Daily.

Η Mere είναι θυγατρική του ρωσικού ομίλου Torgservis, που ιδρύθηκε το 2009 και λειτουργεί σήμερα σε περισσότερες από 800 τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Ρωσία, με την επωνυμία Svetofor.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων μετά από τις X5 και Magnit.

Τα σχέδια στην Σερβία

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!! ΘΕΛΟΥΝ FAST TRACK ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Τι γράφει το insider.gr :


Μια «βουβή» μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των κυβέρνησης, τραπεζών και διαχειριστών κόκκινων κεφαλαίων (servicers) με αντικείμενο τον νέο πτωχευτικό νόμο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση πριν από μία εβδομάδα.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν στο insider.gr ότι από την πλευρά των Θεσμών, το ζήτημα του Πτωχευτικού έχει «κλείσει», καθώς έχουν συμφωνήσει στα κύρια σημεία όπως αυτά παρουσιάζονται στο νέο νομοσχέδιο. Μετά από έντονο «μπρα ντε φερ» με τις τράπεζες, ζητήματα όπως η πλήρης απαλλαγή του πτωχεύσαντα από τα χρέη, έκλεισαν υπέρ της κυβέρνησης που υιοθέτησε μέτρα με «κοινωνικό» πρόσημο -όπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρωταρχική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι, όπως αποδεικνύεται, το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για το τρέχον έτος και το επόμενο -τουλάχιστον για μεγάλο μέρος αυτού- σίγουρα όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημική κρίση. Υψηλόβαθμες πηγές του τραπεζικού κλάδου διατυπώνουν, ωστόσο, έντονη ανησυχία για την προστασία που προσφέρει ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών μέχρις ότου οριστικοποιηθεί η πρόταση από τους πιστωτές.

Οι τραπεζίτες κάνουν λόγο για «ασυλία» που θυμίζει… Νόμο Κατσέλη, αφού μέχρις ότου προτείνουν οι πιστωτές τη ρύθμιση και την αποδεχθεί ο οφειλέτης, «παγώνουν» οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που η συγκεκριμένη λύση έχει μεγάλη ζήτηση και προκληθεί φόρτος, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες τραβούν σε μάκρος -το ίδιο και η ασυλία. Παραδέχονται, πάντως, ότι τα περιθώρια αλλαγών είναι εξαιρετικά στενά, ιδίως μετά τις πολιτικές πιέσεις που αναμένεται να ασκήσουν οι πολιτικές παρατάξεις που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε ακόμη πιο «χαλαρό» πλαίσιο, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Φορέας ακινήτων με έγκριση από DG Comm

ΠΛΗΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ !!! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15% Η ΥΦΕΣΗ ΤΟ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟ !!!

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ
Κατέρρευσαν εξαγωγές, κατανάλωση, επενδύσεις και τουρισμός !!!




Δραματική μείωση κατέγραψε το ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, η οποία είναι η χειρότερη μεταπολεμικά και αναμένεται να οδηγήσει το ύψος του ΑΕΠ φέτος στα επίπεδα του 2016.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το ΑΕΠ του β' τριμήνου του έτους, παρουσίασε μείωση κατά 15,2%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Σε σύγκριση με το α΄τρίμηνο του 2020, το ΑΕΠ παρουσίασε μείωση κατά 14%. Πρόκειται για τις χειρότερες επιδόσεις διαχρονικά και το ζήτημα είναι πλέον πότε θα ανακάμψει η οικονομία, αφού και το γ΄ τρίμηνο, λόγω της καταστροφικής πορείας του τουρισμού, αναμένονται αντίστοιχες επιδόσεις.

Υπενθυμίζεται, πως η κυβέρνηση εκτιμά ότι η μείωση του ΑΕΠ το 2020 δεν θα ξεπεράσει το 8%. Ωστόσο, βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το β΄τρίμηνο, αλλά και της καθίζησης των τουριστικών εσόδων (ο πήχης έχει τεθεί στα 3 δισ. ευρώ ενώ το 2019 ήταν πάνω από 18 δισ.), φαίνεται ότι η ύφεση θα υπερβεί κατά πολύ το 10% σε επίπεδο έτους!

Συνολικά το πρώτο εξάμηνο η ύφεση της ελληνικής οικονομίας διαμορφώνεται στο 7,9% και έπεται συνέχεια στα δύο επόμενα τρίμηνα, για τα οποία οι προοπτικές, φυσικά, δεν είναι ευοίωνες.

Από τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτουν τα ακόλουθα:

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΤΟ ΕΚΕΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ !!!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ "ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΤΗ" ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Τρίβουν τα χέρια τους οι ιδιώτες !!!




Τι γράφει ο imerodromos.gr:

Σε μια περίοδο που που τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα είναι αυξημένα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) αναφέρει ότι εξαιτίας «της αλόγιστης χρήστης των εξετάσεων, ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων». Συνεπώς, το ΕΚΕΑ «δεν δύναται να πραγματοποιεί το Μοριακό Έλεγχο του Covid-19».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ;;;



Τι γράφει το dikastiko.gr :

Παρέμβαση δικηγόρων: Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις 37.000 δίκες σε 14 μήνες στα Ειρηνοδικεία

Μπορούν να γίνουν 37.000 δίκες σε 14 μήνες; Μπορούν να δικάζονται υποθέσεις σε πρώτο βαθμό το 2032;

Δυο ερωτήματα που προκύπτουν με βάση το υπο διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης , για την εκκαθάριση των χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων που στοιβάζονται στα Ειρηνοδικεία της χώρας. Υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών , ανθρώπων που χρήζουν προστασίας αλλά και πολλών (στο 25% το υπολογίζει το Υπουργείο Οικονομικών) στρατηγικών κακοπληρωτών που οχυρώνονται πίσω από ατέρμονες διαδικασίες έως το 2032 και δεν δίνουν δεκάρα.


Συνάντηση με τον Υπουργό

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 2000 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :


Και τελικώς δεν εγένετο παράταση σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς.Ετσι το ηλεκτρονικό σφυρί χτύπησε χθες 151 φορές, τις 79 φορές με πλειστηρίασμα κατοικίες.

Αν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως θα προστατευτούν οι ευάλωτοι δανειολήπτες, αυτό δεν απέτρεψε την έναρξη των πλειστηριασμών χθες 2/9 για τους υπόλοιπους ενώ όσον αφορά τους πραγματικά ευάλωτους και κυρίως όσους δείχνουν την πρόθεση να ρυθμίσουν για να εισέλθουν στο πρόγραμμα γέφυρα οι τράπεζες εξαντλούν την ελαστικότητά τους.

Κανονικά λοιπόν ξεκίνησαν χθες οι πλειστηριασμοί στην πλατφόρμα e - auction μετά από 6 μήνες που το "σφυρί" δεν είχε χτυπήσει λόγω της πανδημίας. 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ !!!



Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και λοιπές διατάξειςέρχεται νέα ρύθμιση για τα πταίσματα. Συγκεκριμένα:

Άρθρο 34 Τιμώρηση καταργηθέντων πταισμάτων ως διοικητικών κυρώσεων

ΕΚΤ: ΝΕΑ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ !!!



Σε μεγένθυση:

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: 79 ΣΠΙΤΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Καταλαβαίνεις τι έρχεται τον χειμώνα ;;;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΒΙΛΕΣ !!!


Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

"ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ TOUR OPERATORS !!!




"Κίνημα" με στόχο τον περιορισμό της πίστωσης στο μέγιστο όριο των 30 ημερών


Διευρύνεται το ξενοδοχειακό «μέτωπο» κατά των tour operators, με στόχο τον περιορισμό της πίστωσης στις 30 ημέρες κατ' ανώτερο χρονικό όριο. Μετά την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, στον «χορό» μπήκαν και οι Ενώσεις Ξενοδόχων του Ηρακλείου, των Χανίων και της Κω, ενώ εκτιμάται ότι στο όλο εγχείρημα συμμετέχουν ήδη πάνω 300 ξενοδοχεία και συνεχώς προστίθενται νέα.

Όπως προκύπτει από επιστολή των διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων προς τα μέλη τους, η συμπεριφορά των tour operators επιδεινώνει την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση των ξενοδοχειακών μονάδων καθώς «οι πιστώσεις που αποφασίζουν μονομερώς φθάνουν πλέον τις 45 ή και, σε ακραίες περιπτώσεις, ακόμη και τις 60 ημέρες». Πιστώσεις που με μαθηματική ακρίβεια, όπως υποστηρίζει σε επιστολή της που υπογράφει ο πρόεδρός της κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, «οδηγούν τα ξενοδοχεία μας στο χείλος της χρεοκοπίας. Μη λησμονούμε την Thomas Cook, που σε ομαλές οικονομικές συνθήκες, είχε φθάσει να επιβάλλει πιστώσεις 90 ημερών, με τα γνωστά σε όλους και για πολλούς ιδιαίτερα δυσμενή αποτελέσματα».

Το «ποτήρι» φαίνεται να ξεχείλισε μετά την απαίτηση μεγάλου tour operator να αυξήσει το χρονικό όριο των πιστώσεων πάνω από τις 60 ημέρες. Αρχικά ξεκίνησαν την πρωτοβουλία διαμόρφωσης ενός «μετώπου» κατά των διεθνών τουριστικών γραφείων ξενοδόχοι της Κέρκυρας. Η Ένωση πρότεινε στα μέλη και μη μέλη της «να προσέξουν ιδιαίτερα το θέμα των πιστώσεων, εφαρμόζοντας κάποιους από τους παρακάτω προτεινόμενους τρόπους είσπραξης:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!




Η οικονομία της Αυστραλίας βυθίστηκε στην πρώτη της ύφεση εδώ και 29 χρόνια στο β΄ τρίμηνο, καθώς η πανδημία έκλεισε επιχειρήσεις και οδήγησε χιλιάδες στην ανεργία, με τις προοπτικές να παραμένουν δυσοίωνες καθώς η πολιτεία της Βικτόριας πλήττεται από νέο κύμα του ιού.

Η οικονομία εμφάνισε ύφεση-ρεκόρ 7% έναντι του προηγουμένου τριμήνου και έρχεται να προστεθεί στην πτώση του ΑΕΠ κατά 0,3% στο α΄ τρίμηνο.

Πρόκειται για πρώτη φορά που η αυστραλιανή οικονομία βιώνει ύφεση για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, μετά από το 1991.

Η ιδιωτική ζήτηση μειώθηκε κατά 7,9% και οι δαπάνες των νοικοκυριών κατά 12,1% στο τρίμηνο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ "ΑΝΕΣΤΗΣΕ" ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ TABLET & ΗΛ.ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ !!!





Αύξηση πωλήσεων είδε η εδώ και καιρό στάσιμη αγορά των tablets ενόψει της πανδημίας και των αυξημένων αναγκών για συνδεσιμότητα που αυτή δημιούργησε. 

Η στροφή πλήθους εταιρειών στην τηλεργασία αλλά και η παραμονή των πολιτών του κόσμου στο σπίτι η οποία μετέτρεψε την ψυχαγωγία σε ψηφιακή, ώθησε την συγκεκριμένη κατηγορία ηλεκτρονικών αγαθών να αυξηθεί κατά 26% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα η κατηγορία των tablets έφτασε σε όγκο τα 37,5 εκατ. μονάδες σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία Canalys που αναδημοσιεύει ο ΣΕΠΕ. Μάλιστα όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί από την αύξηση της ζήτησης επωφελήθηκαν και οι πέντε κορυφαίοι πωλητές tablets στον κόσμο, με την άνοδο να είναι διψήφια.

Η αύξηση σύμφωνα με τους αναλυτές της Canalys οφείλεται στην «πανδημία του κορονοϊού η οποία, μεταξύ άλλων, έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό για πρόσβαση σε φορητές συσκευές μεταξύ των μελών των νοικοκυριών, που αναγκάζονται να παραμείνουν στο σπίτι. Τα tablets βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, επιτρέποντας σε κάθε μέλος της οικογένειας να έχει τη δική του συσκευή. Και είναι πιο φιλικοί προς τον χρήστη σε επίπεδο προϋπολογισμού από τους επιτραπέζιους και από τους φορητούς υπολογιστές».

Η χρυσή πεντάδα των κατασκευαστών

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: ΑΝ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ !!!

"ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ"
Οι Ευρωπαίοι αν ήθελαν να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα τις περνούσαν αμέσως όπως έγινε με την περίπτωση της Ρωσίας !!!

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΩΝ !!! ΔΑΝΕΙΑ ΕΩΣ 25.000€ ΕΚΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!



Τι μεταδίδει το protothema.gr :

Πράσινο φως ετοιμάζεται να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος για τη δημιουργία νέου δικτύου, με μικρά ιδρύματα, που θα χορηγούν πιστώσεις σε επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Πρόκειται για νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τις μικροχρηματοδοτήσεις, μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς την υποχρέωση εμπράγματων εξασφαλίσεων.

Η τελευταία εκκρεμότητα είναι αυτή που αφορά την εποπτεία των ιδρυμάτων και φορέων που θα χορηγούν μικροχρηματοδοτήσεις. Με δεδομένο ότι οι τράπεζες θα απέχουν από τον θεσμό, καθώς το κανονιστικό πλαίσιο δεν τους επιτρέπει να χορηγούν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, η πρόκληση πλέον είναι ποιοι θα εμπλακούν σε αυτή τη διαδικασία.

Ίδρυμα μικροχρηματοδότησης θα μπορούν να συστήσουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κατόπιν αξιολόγησης και χορήγησης άδειας από την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διασφαλίζονται τόσο η προέλευση των κεφαλαίων όσο και η χρήση τους.

Στα ιδρύματα μικροχρηματοδότησης θα μπορούν να συμμετέχουν (ή να ιδρύονται από) και ξένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, με την προϋπόθεση να έχουν έδρα στην Ελλάδα. - Πρόσωπα που υπάγονται στο δημόσιο τομέα μπορούν να συμμετέχουν στις εν λόγω εταιρείες, με ποσοστό όμως που δεν υπερβαίνει το 60% του κεφαλαίου της εταιρείας. Απαιτείται ελάχιστο αρχικό κεφάλαιο από τα ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων κατά τη στιγμή της αδειοδότησης, που ανέρχεται στις 250.000 ευρώ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, τα ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων υποχρεούνται να διατηρούν ίδια κεφάλαια τουλάχιστον ίσα με το αρχικό κεφάλαιο.

"ΚΛΑΜΑ" ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ !!! ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΝΗΣΙ !!!




«Μπαίνει πωλητήριο στη μισή Μύκονο»

«Μετά τον κορονοϊό και το τέλος της σεζόν, μπαίνει πωλητήριο στη μισή Μύκονο» μου είπε άνθρωπος του real estate που δραστηριοποιείται στο «νησί των ανέμων». Μπορεί η συγκεκριμένη φράση να είναι υπερβολική, όμως είναι γεγονός ότι η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην τουριστική σεζόν αλλά και στις αποτιμήσεις των ακινήτων, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν εκτιναχθεί.

Έτσι, όπως μου είπε, αρκετοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να κλείσουν συμφωνίες πώλησης άμεσα, όσο ακόμα η αγορά δεν έχει ενσωματώσει τις συνέπειες της πανδημίας. Σε αυτή τη φάση, τα ακίνητα βγαίνουν προς πώληση «στο μιλητό» και απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά στην αγορά του εξωτερικού, όμως η εκτίμηση είναι ότι προς το τέλος του χρόνου τα πωλητήρια θα είναι μαζικά.

Αυτό που μένει να δούμε, όπως μου εξήγησε, είναι πόσο βαθιά θα είναι η διόρθωση στις τιμές και αν αυτή θα είναι παροδική ή μόνιμη. Μέχρι τότε όμως, οι πωλητές είναι σίγουρο ότι θα πολλαπλασιαστούν και το «παιχνίδι» θα παιχθεί στο αν η ζήτηση για τη Μύκονο θα παραμείνει όσο ισχυρή ήταν στο παρελθόν.


Την ίδια ώρα λουκέτο σε «Nammos» και «Scorpios» – Πολλά κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό


ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI-FOLLIE: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥΣ !!!

ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΔΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΥΣΝΗ...
Μεσολάβησαν μόλις 2...χρόνια !!!



Την πόρτα της 35ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie περνούν εδώ και λίγες ημέρες οι πρώτοι κατηγορούμενοι για το περιβόητο «σκάνδαλο Folli Follie”. Για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών απολογούνται μεθαύριο τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί ο Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα απολογηθούν στην ανακρίτρια για τα εξής πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία. Η Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Κλήσεις για απολογία έχουν λάβει ακόμα 27 κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ & ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ !!!




Μισθός 500.000 ευρώ στα «Golden Boys» των τραπεζών

Ρεπορτάζ Θανάσης Κουκάκης


Ο ΚΑΛΥΤΕΡΑ αμειβόμενος Έλληνας τραπεζίτης είχε το 2019 ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούσαν κατά 49,2 φορές τη μέση ετήσια σύνταξη, κατά 29 φορές το μέσο ετήσιο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, κατά 12,7 φορές το μέσο ετήσιο μισθό που λαμβάνουν οι υπάλληλοι στην τράπεζά του και κατά 2,5 φορές τις ετήσιες απολαβές του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα στοιχεία από τις εκθέσεις αποδοχών των συστημικών τραπεζών που εγκρίθηκαν μέσα στο καλοκαίρι από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τους καταδεικνύουν πως οι αμοιβές των υψηλόβαθμών στελεχών των Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς διαμορφώνονται σε εξωπραγματικά επίπεδα για τα δεδομένα της χώρας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν σε αναλογία και τις αμοιβές που παρέχονται σε πολύ μεγαλύτερες τράπεζες του εξωτερικού.

Το παράδοξο είναι πως οι αμοιβές των αποκαλούμενων και «Golden Boys» κυμαίνονται στα υψηλά αυτά επίπεδα, παρά τους θεσμικούς «κόφτες» που έχουν μπει από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητάς (ΤΧΣ), δεδομένου ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν λάβει πολλαπλώς κρατική ενίσχυση, δηλαδή έχουν διασωθεί με χρήματα των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Σημειώνεται πως η πολιτική αποδοχών των τραπεζικών ομίλων πρέπει να εναρμονίζεται με τις διατάξεις των νόμων 3864/2010 και 4261/2014 και την εν ισχύ Πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος (υπ’ αρ. 158/1/10.5.2019).

Ο βασικός κανόνας είναι πως οι αποδοχές κάθε μέλους Διοικητικού Συμβουλίου τράπεζας (Εκτελεστικών και Μη Εκτελεστικών) δεν μπορεί να υπερβαίνουν το σύνολο των αποδοχών του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ωστόσο, στην πράξη αυτό δεν συμβαίνει, καθώς ο ετήσιος μεικτός μισθός του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι 200.000 ευρώ περίπου και οι ετήσιες απολαβές των ανώτατων τραπεζικών στελεχών είναι υπερδιπλάσιες.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ: ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΤΗΡΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕ....ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΡΑΤΣΙ !!!



Τι μεταδίδει το dikaiologitika.gr :

Έρχεται το τέλος των πλαστικών μίας χρήσης συνεπώς έρχονται αλλαγές μετά τα σούπερ μάρκετ και στις καφετέριες. Επανάσταση στα καφέ όλης της χώρας καθώς θα πηγαίνεις με δικό σου θερμός για να αγοράσεις καφέ.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο από 1η Ιανουαρίου του 2022 θα επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος στα πλαστικά ποτήρια και στα καπάκια τους. Το τέλος έχει ύψος 0,05 ευρώ και θα επιβάλλεται χωριστά για το ποτήρι ή τον περίεκτη και το καπάκι του.

Το τέλος σε όλα τα πλαστικά ποτήρια φέρνει αλλαγές σε όλα τα καφέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν το τέλος, ο νόμος υποχρεώνει τα καταστήματα καφέ και φαγητού να εξυπηρετούν τον πελάτη στα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη που φέρει ο ίδιος.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΕΞΟΝΤΩΝΤΙΚΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΛΟΓΙΣΤΑ !!!



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα σχετικά στοιχεία που παρέθεσε προ λίγων ημερών το ypaithros.gr :

(...) Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το γραφείο, το 2019 το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Τουρκίας διατήρησε το θετικό για τη χώρα μας πρόσημο, όντας όμως σημαντικά μειωμένο κατά 83,5% σε σχέση με το 2018, στα 31 εκατ. ευρώ. Αν, δε, από την εξίσωση αφαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, το πλεόνασμα μετατρέπεται σε έλλειμμα ύψους 712 εκατ. ευρώ, το οποίο πάντως είναι μικρότερο των 840 εκατ. ευρώ που είχαν καταγραφεί έναν χρόνο πριν. Σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ, η εξέλιξη αυτή στο ελληνοτουρκικό εμπόριο αποδίδεται στην αυξημένη ανταγωνιστικότητα των τουρκικών προϊόντων, στον προστατευτισμό που αυτά λαμβάνουν από τις τοπικές Αρχές, καθώς και στη σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας τη διετία 2018-2019. Πιο αναλυτικά, οι ελληνικές εξαγωγές ήταν πέρυσι μειωμένες κατά 3% στα 1,974 δισ. ευρώ, ωστόσο αν αφαιρεθούν τα πετρελαιοειδή προκύπτει αύξηση 17,14% (στα 875 εκατ. ευρώ). Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές εισαγωγές από την Τουρκία ενισχύθηκαν κατά 5,2%, αλλά δίχως τα πετρελαιοειδή καταγράφεται οριακή μείωση 0,06%.

Από πλευράς ελληνικών εξαγωγών, τέσσερα στοιχεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

✱ H θεαματική αύξηση των εξαγωγών βάμβακος, οι οποίες ανήλθαν σε 258,6 εκατ. ευρώ έναντι 97,11 εκατ. ευρώ το 2018 (άνοδος 166,3%), πιστοποιώντας ότι η γειτονική χώρα αποτελεί τον κύριο εξαγωγικό προορισμό του προϊόντος. Η επίδοση αυτή έφερε το βαμβάκι στη δεύτερη θέση των εξαγωγών προς την Τουρκία το 2019, με μερίδιο 13,1%, πίσω μόνο από τα πετρελαιοειδή και, αν εξαιρεθούν τα τελευταία, στην πρώτη με ποσοστό που αγγίζει το 30% (29,6%).

✱ Η αύξηση 66,4% σε ετήσια βάση στις εξαγωγές δημητριακών, κατά κύριο λόγο ρυζιού, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 38,9 εκατ. ευρώ (μερίδιο 2% στο σύνολο των εξαγωγών και 4,5% εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών) από 23,4 εκατ. ευρώ το 2018 και 26,7 εκατ. ευρώ το 2017.

✱ Οι ανεβασμένες σε ποσοστό 28% εξαγωγές καπνού οι οποίες ανήλθαν σε 13,9 εκατ. ευρώ (μερίδιο 0,5% στις συνολικές εξαγωγές και 1,2% αν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή) από 10,9 εκατ. ευρώ που ήταν το 2018 και 9,5 εκατ. ευρώ το 2017

✱ Στα νωπά φρούτα, καταγράφηκε μια διόλου ευκαταφρόνητη ετήσια αύξηση 16,8% σε σχέση με το 2018 ωστόσο το νούμερο των 5,4 εκατ. ευρώ παραμένει μικρό και, επιπλέον, υπολείπεται σημαντικά των 9,8 εκατ. ευρώ του 2017.

Κερκόπορτα για τα ψάρια

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ...ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΣ !!!

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: FAST TRACK ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Όλα δείχνουν ότι το 2021 θα είναι έτος-σφαγή των Ελλήνων δανειοληπτών !!!




Την υποβολή αίτησης επαναπροσδιορισμού της συζήτησης της υπόθεσής τους από το δικαστήριο υποχρεώνονται οι περίπου 40.000 δανειολήπτες που έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα του ν. Κατσέλη και περιμένουν την οριστική εκδίκαση της υπόθεσής τους, η οποία έχει οριστεί μετά την 15η Ιουνίου 2021.

Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που τέθηκε χθες το βράδυ σε δημόσια διαβούλευση, το οποίο καθιερώνει υποχρεωτικές δίκες-εξπρές για τις εκκρεμείς υποθέσεις των δανειοληπτών, οι οποίοι έχουν λάβει δικάσιμο για μετά από αρκετά χρόνια.

Η κατάθεση της αίτησης επαναπροσδιορισμού της συζήτησης, θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά μέχρι την 31η Ιουλίου 2021 και με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα , ανάλογα με τον χρόνο υποβολής της αρχικής αίτησης στο δικαστήριο.

Όσοι δεν υποβάλλουν την αίτηση επαναπροσδιορισμού της συζήτησης, αυτομάτως τίθενται εκτός της διαδικασίας και καταργούνται οι προσωρινές διαταγές, με τις οποίες απολάμβαναν ασυλία έναντι των πιστωτών. Το χειρότερο γι αυτούς είναι πως άμεσα ο γραμματέας του δικαστηρίου θα χορηγεί σχετική βεβαίωση στην τράπεζα, η οποία πλέον θα μπορεί να λαμβάνει όλα τα αναγκαστικά μέτρα εναντίον του οφειλέτη, ο οποίος χάνει κάθε προσωρινή προστασία.

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ & ΠΟΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ;;; ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ξεκίνησαν σήμερα πλειστηριασμοί – 300 έχουν προγραμματιστεί σε μια ημέρα και 7.000 έως το τέλος του χρόνου

Πρεμιέρα σήμερα στους πλειστηριασμούς, μετά την άρση της αναστολής τους με προγραμματισμένους πάνω από 300.

Οι πλειστηριασμοί αυτοί είναι προγραμματισμένοι και μαζί με περίπου 7.000 ακόμα ως το τέλος του χρόνου συγκροτούν ένα εκρηκτικό μείγμα για το κοινωνικό σύνολο . Ο αριθμός θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος (με συγκρατημένες εκτιμήσεις να μιλούν για σχεδόν 80.000) αλλά πολλοί έχουν ματαιωθεί λόγω κορονοϊού και αναμένεται να επαναπροσδιοριστούν τους επόμενους μήνες.


Σουζάνα Κλημεντίδη: «Να ανασταλούν για τις ευάλωτες ομάδες»


Όπως αναφέρει η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίδη:

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

ΡΥΠΟΓΟΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ: ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 30.000€ !!!



Σε εφαρμογή τίθενται σήμερα(1η Σεπτέμβρη) οι νέοι κανόνες για καθαρότερα και ασφαλέστερα αυτοκίνητα, που προβλέπουν τη δυνατότητα επιβολής προστίμων, ανάκλησης οχημάτων και παραγγελιών, με στόχο της αποφυγή επανάληψης του σκανδάλου «Dieselgate».

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο νέος ενωσιακός κανονισμός ενισχύει την ποιότητα και την ανεξαρτησία των διαδικασιών έγκρισης τύπου (διαδικασία που ακολουθείται για την πιστοποίηση του ότι ορισμένο όχημα πληροί όλες τις απαιτήσεις για να διατεθεί στην αγορά) και δοκιμών οχημάτων, αυξάνει τους ελέγχους των αυτοκινήτων που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά της Ε.Ε. και βελτιώνει το συνολικό σύστημα με ισχυρότερη ευρωπαϊκή εποπτεία.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής, Αγοράς Τιερί Μπρετόν, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Επιτροπή θα έχει εφεξής τη δυνατότητα να διενεργεί ελέγχους σε αυτοκίνητα, να ενεργοποιεί ανακλήσεις πανευρωπαϊκού επιπέδου και να επιβάλει πρόστιμα έως 30.000 EUR ανά αυτοκίνητο όταν παραβιάζεται η νομοθεσία. Οι προσπάθειές μας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, την ενίσχυση της ενιαίας αγοράς και τη στήριξη της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας και της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας αλληλοσυμπληρώνονται».

"GAME OVER" ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!! ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!




Ανυπολόγιστη είναι η ζημιά που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού στον τουριστικό κλάδο, με φορείς του κλάδου να συνομολογούν ότι η ανάκαμψη, και δη η επιστροφή στα προηγούμενα επίπεδα ρεκόρ θα απαιτήσει όχι μήνες αλλά χρόνια. 

Τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο κλάδος, με διάφορες χώρες επιβάλουν καραντίνα στους επιστρέφοντες από Ελλάδα και δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς να προχωρούν σε τοπικά «lockdown» λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, οδηγούν την τουριστική σεζόν σε πρόωρο και συνάμα άδοξο τερματισμό διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις προσδοκίες για επέκτασή της έως τον Οκτώβριο.

Δεδομένης της διασποράς του ιού και της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων - από τα μόλις εννέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στις 14 Ιουνίου φτάσαμε κοντά τα 300 κρουσμάτων πριν καν βγει ο Αύγουστος - κάθε ελπίδα που υπήρχε για την επικράτηση «καλού σεναρίου», η οποία προέβλεπε να φτάσει η χώρα το 30%-40% των περσινών αφίξεων, έχει γκρεμιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά από τα 5.000 ξενοδοχεία που επέλεξαν να ανοίξουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία σκέφτονται να τερματίσουν τη σεζόν στο τέλος Αυγούστου. Το ενδεχόμενο για πρόωρο τερματισμό της σεζόν εξέταζαν ήδη από τις αρχές Αυγούστου, μετά όμως από τις αλλαγές στα μέτρα και τα επιδημιολογικά δεδομένα όλο και περισσότεροι ξενοδόχοι αναγκάζονται να πάρουν την συγκεκριμένη απόφαση.

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ 2 ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙ !!!




Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων δύο εφοριακών από την Κρήτη για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλων για πράξη αντικείμενη στα καθήκοντά τους από κοινού, της εκβίασης επιχείρησης από κοινού, τελεσθείσης όμως κατ’ επάγγελμα, διότι οι δράστες ενήργησαν βάσει σχεδιασμού και υποδομής, χρησιμοποιώντας την εξουσία που τους έδινε η υπαλληλική τους ιδιότητα και με σκοπό επανειλημμένης τέλεσης και μελλοντικού σταθερού βιοπορισμού, της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος από κοινού κατ’ εξακολούθηση αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο, που υιοθέτησε αυτούσια σχετική πρόταση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, αποφάσισε παραπέρα να μην γίνει κατηγορία σε βάρος αμφοτέρων των κατηγορουμένων για τις επιμέρους πράξεις της πλαστογραφίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πράξη που φέρεται να τελέστηκε στη Ρόδο την 26η Ιουνίου 2017, την πράξη της παράβασης καθήκοντος κατά συναυτουργία που φέρεται να τελέστηκε στην Ρόδο, την ίδια μέρα και αφορά διορθώσεις στο έντυπο Σ.Δ.Ε. και κατά ενός εκ των δύο για την επιμέρους πράξη παραβάσεως καθήκοντος που διέπραξε κατά μόνας κατά τα έτη 2016-2017.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική» πρόκειται για έναν 54χρονο κι έναν 40χρονο, υπάλληλοι ΔΟΥ από την Κρήτη.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΙΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:




Κλιμάκιο της RWE στην Κοζάνη ενόψει της επένδυσης 1,2 δισ. με τη ΔΕΗ στις ΑΠΕ

Στην Αθήνα καταφθάνει σήμερα (1/09) για να μεταβεί στη συνέχεια στην Κοζάνη, κλιμάκιο της γερμανικής RWE προκειμένου να δει από κοντά τις λιγνιτικές εκτάσεις που θα φιλοξενήσουν την κοινή επένδυση στον τομέα των ΑΠΕ με τη ΔΕΗ ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ και RWE έχουν υπογράψει από τον περασμένο Μάρτιο MoU για την από κοινού εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 2 GW στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα της απολιγνιτοποίησης.

Το κλιμάκιο της RWE θα παραμείνει στην Ελλάδα για μια εβδομάδα και εκτός από την επίσκεψή του στην Κοζάνη θα έχει επαφές στην Αθήνα με αρμόδιους θεσμικούς φορείς και τη διοίκηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με την οποία και θα αξιολογήσουν την πορεία της μέχρι τώρα συνεργασίας.


«Κλειδί» η ταχύτητα έκδοσης αδειών

ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ;;;

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙ Η "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ
Άλλωστε η "μεγάλη μπάλα" με τους πλειστηριασμούς και το πλίατσικο θα παιχτεί με τον νέο χρόνο...με τον Νέο Πτωχευτικό !!!



Προς αναβολή στην επανέναρξη πλειστηριασμών;

Προς μετάθεση... βαίνει η επανέναρξη των πλειστηριασμών που έχει προγραμματιστεί για αύριο με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-auction.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι χθες το βράδυ εξετάζονταν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο η εγκύκλιος του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα για το άνοιγμα των δικαστηρίων και των εργασιών/πράξεων που θα εκτελούνται, να μην περιλαμβάνει τους πλειστηριασμούς. Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν ώστε να αποτραπεί ένας νέος πολιτικός πονοκέφαλος για την κυβέρνηση και ενώ μπαίνουμε σε ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο, καθώς θα αρχίσουν να αποτυπώνονται οι επιπτώσεις από τις χαμηλές επιδόσεις του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι για την πρώτη εβδομάδα του μήνα έχουν προγραμματιστεί 625 πλειστηριασμοί και 9.500 μέχρι το τέλος του έτους. Από αυτούς οι περισσότεροι είναι εξ αναβολής από το προηγούμενο έτος λόγω των αποφάσεων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Σε αντίθεση με τους πλειστηριασμούς, το χρονοδιάγραμμα εκκαθάρισης των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη προχωράει κανονικά.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΤΗΝ INTRUM ΚΑΙ Η ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΥΨΟΥΣ 1,9 ΔΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Ο σουηδικός όμιλος Intrum, που είναι στρατηγικός συνέταιρος της Τράπεζας Πειραιώς στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της, αποτελεί τον προτιμητέο επενδυτή για την πρώτη τιτλοποίηση κόκκινων δανείων της τράπεζας, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.

Η Πειραιώς έτρεξε εντός Αυγούστου, με μια σύντομη διαγωνιστική διαδικασία, την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων (project Phoenix) μεικτής λογιστικής αξίας 1,9 δισ. ευρώ. Βάσει των δεσμευτικών προσφορών που κατατέθηκαν στα μέσα του μήνα, προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε η Intrum AB, ενώ υπογράφηκε σύμβαση αγοραπωλησίας ( SPA).

H Intrum δεσμεύεται να αγοράσει το 30% των τίτλων ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης (mezzanine και junior notes) έναντι τιμήματος που δεν ανακοινώθηκε. Ένα άλλο 65% των παραπάνω τίτλων θα αποδοθούν δωρεάν στους μετόχους, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, προκειμένου να προχωρήσει η τράπεζα στην απο-αναγνώριση των τιτλοποιηθέντων δανείων ενώ η τελευταία αναμένεται να διακρατήσει το 5%.

ΠΩΣ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΣΩΣΕ...ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!




O SSM άλλαξε τους κανόνες και χαμήλωσε τους δείκτες επάρκειας κεφαλαίων


Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία κορονοϊού έχει δημιουργήσει πολλές αβεβαιότητες για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς απειλούνται από ένα νέο κύμα «κόκκινων» δανείων. Είχε όμως και ένα παράπλευρο όφελος, ιδιαίτερα για την κεφαλαιακά ασθενέστερη από τις 4 συστημικές τράπεζες, την Τρ. Πειραιώς: Οι εποπτικές αρχές κάνουν μεγάλο… σκόντο στους κανόνες επάρκειας κεφαλαίων, προσφέροντας μεγάλες «ανάσες» και απομακρύνοντας τον κίνδυνο να χρειασθεί ανακεφαλαιοποιήσεις ή άντληση νέων κεφαλαίων στο άμεσο μέλλον.

Συνολικά για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το πρώτο τρίμηνο του 2020 καταγράφηκε αρκετά σημαντική κάμψη των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία που παραθέτει η Τράπεζα της Ελλάδος στην τελευταία της Έκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η ΤτΕ,


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ 7 ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ" ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ+ΘΥΡΙΔΕΣ !!!




Επτά διωκτικές υπηρεσίες αποκτούν άμεση πρόσβαση στο σύστημα ελέγχου των τραπεζικών λογαριασμών και θα κάνουν φύλλο και φτερό τις καταθέσεις και θυρίδες όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της διακίνησης του μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, οι επτά ελληνικές υπηρεσίες θα συνεργάζονται και θα παρέχουν στοιχεία στην Κομισιόν και στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση της διακίνησης του μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, εκτός από το μαύρο χρήμα, μέσω του ηλεκτρονικού κλοιού που στήνεται, αναζητούνται φοροφυγάδες ή φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που χρωστάνε στην Εφορία ή στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής, δεσμεύονται οι λογαριασμοί και οι θυρίδες ενώ σε περίπτωση οφειλών κατάσχονται τα ανάλογα ποσά.

Πρόκειται για το Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών είναι συνδεμένο με τα αρχεία των τραπεζών ώστε να αναζητούνται και βρίσκονται εύκολα οι τραπεζικοί λογαριασμοί καταθέσεων, τα δάνεια και οι θυρίδες των υπόπτων προσώπων.
SSL Certificates