.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΤΗΝ INTRUM ΚΑΙ Η ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΥΨΟΥΣ 1,9 ΔΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Ο σουηδικός όμιλος Intrum, που είναι στρατηγικός συνέταιρος της Τράπεζας Πειραιώς στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της, αποτελεί τον προτιμητέο επενδυτή για την πρώτη τιτλοποίηση κόκκινων δανείων της τράπεζας, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.

Η Πειραιώς έτρεξε εντός Αυγούστου, με μια σύντομη διαγωνιστική διαδικασία, την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων (project Phoenix) μεικτής λογιστικής αξίας 1,9 δισ. ευρώ. Βάσει των δεσμευτικών προσφορών που κατατέθηκαν στα μέσα του μήνα, προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε η Intrum AB, ενώ υπογράφηκε σύμβαση αγοραπωλησίας ( SPA).

H Intrum δεσμεύεται να αγοράσει το 30% των τίτλων ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης (mezzanine και junior notes) έναντι τιμήματος που δεν ανακοινώθηκε. Ένα άλλο 65% των παραπάνω τίτλων θα αποδοθούν δωρεάν στους μετόχους, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, προκειμένου να προχωρήσει η τράπεζα στην απο-αναγνώριση των τιτλοποιηθέντων δανείων ενώ η τελευταία αναμένεται να διακρατήσει το 5%.

Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο με περίπου 58 χιλ. στεγαστικά δάνεια, μεικτής λογιστικής αξίας 1,9 δισ. ευρώ. Στην πλειονότητά τους (περίπου 67%) είναι καταγγελμένα, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε βαθιά καθυστέρηση. Η μέση απαίτηση ανά δανειολήπτη (σ.σ. σύνολο 22 χιλ. δανειολήπτες) διαμορφώνεται στις 90 χιλ. ευρώ, ενώ η μέση εναπομένουσα διάρκεια του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε περίπου 20 έτη.

Τα παραπάνω δάνεια έχουν μεταφερθεί σε όχημα ειδικού σκοπού (SPV), το οποίο εξέδωσε τίτλους τριών τάξεων. Οι τίτλοι πρώτης διαβάθμισης (senior notes), ύψους περίπου 0,96 δισ. ευρώ, θα διακρατηθούν στο σύνολό τους από την τράπεζα, ενώ έχει ήδη υποβληθεί αίτημα για λήψη κρατικής εγγύησης από το πρόγραμμα «Ηρακλής».

Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα παραμείνει στην Intrum Hellas, η οποία έκλεισε τη χρήση 2019 με κέρδη 19,2 εκατ. ευρώ. Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για το project Phoenix λειτουργεί η UBS, ενώ ως τεχνικός σύμβουλος η Alantra.

Η έγκαιρη υλοποίηση της Συναλλαγής Phoenix, η οποία αποτελεί μέρος του σχεδίου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) της Τράπεζας, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να εξυγιάνει τον ισολογισμό της με επιταχυνόμενο ρυθμό προς όφελος των μετόχων της.

Η Συναλλαγή υπόκειται σε όλες τις απαραίτητες εταιρικές και κανονιστικές εγκρίσεις, καθώς και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates