.

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΤ ΚΡΑΤΑ ΚΡΥΦΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ;;;



Η ΕΚΤ παρ' ότι σε επίπεδο στοιχείων, είναι έτοιμη να αξιολογήσει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εν τούτοις δεν θα την ολοκληρώσει πριν από τις αρχές του φθινοπώρου και μόνο αφού γίνουν και οι τελευταίες εγκρίσεις των μέτρων της 22ας Ιουνίου από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Αρχές Οκτώβρη είναι μία πολύ πιθανή χρονική στιγμή για να περιμένει κανείς την ολοκλήρωση της Έκθεσης, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΚΤ.

Ακόμα και τότε όμως η Έκθεση αξιολόγησης δεν θα δημοσιοποιηθεί, αλλά θα γίνει γνωστή έμμεσα από την "στάση" της ΕΚΤ όσο αφορά την (μη) ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE.

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΡΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ FOLLI FOLLIE-SEANERGY !!!

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/blog-post_38.html


Σε απολογία για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, που ξεπερνά τα 22 εκατ. δολάρια, σε βάρος της εταιρείας Folli Follie, καλείται να προβεί ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης. Η απολογία του κ. Ρέστη έχει προγραμματιστεί εντός του Σεπτεμβρίου. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2008, όταν οι Γιώργος και Δημήτρης Κοτσολιούτσος, γιος και πατέραςκαι ιδιοκτήτες της Folli Follie αποφάσισαν να πουλήσουν το πακέτο των μετοχών της ναυτιλιακής τους εταιρείας, Seanergy, στον εφοπλιστή Ρέστη και τα μέλη της οικογένειάς του (μητέρα και δυο αδερφές), θεωρώντας ότι είναι η καλύτερη επενδυτική κίνηση που μπορούσαν να κάνουν, καθώς τότε ο Β. Ρέστης είχε μεγάλο όνομα στη ναυτιλία διεθνώς και δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη με τη Δικαιοσύνη.

Αλλά, το τίμημα που συμφωνήθηκε, δηλ. τα 22 εκατ. δολάρια, ουδέποτε έφτασε στους πωλητές, διότι τους έπεισε ο Β. Ρέστης, σύμφωνα με τη μήνυσή τους «να παραμείνουν προσωρινά ως μέτοχοι μειοψηφίας εμπιστευόμενοι την πορεία της εταιρείας αλλά στη συνέχεια ο Β. Ρέστης, μέσω εταιρείας-οχήματος δικών του συμφερόντων, τους εξόντωσε ως μετόχους».

ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ 80 ΧΩΡΕΣ
Στο μικροσκόπιο του φορολογικού ελέγχου μπαίνουν χιλιάδες φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας που διαθέτουν καταθέσεις, μετοχές και άλλα κινητά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό.

\

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει παραλάβει τα σχετικά δεδομένα από περισσότερες από 80 χώρες του εξωτερικού και έχει ήδη ξεκινήσει την ελεγκτική διαδικασία. Η πρώτη ελεγκτική κίνηση που γίνεται είναι η ταυτοποίηση των καταθετών εξωτερικού προκειμένου να συνταχθεί μια μακρά λίστα με τους Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου που θα μπουν στη λίστα προτεραιότητας των ελέγχων.

Τι ακολουθεί; Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα, καταγραφή όλων των δαπανών τους με μετρητά για ΔΕΚΟ, σχολεία, πιστωτικές κάρτες, δάνεια και άλλες υπηρεσίες και σύγκριση με τα ποσά εισοδήματος που δήλωσαν στις φορολογικές τους δηλώσεις. Αν τα ποσά δεν δικαιολογούνται τότε θα πέσουν καμπάνες με τη μορφή πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων.

Ο έλεγχος των χιλιάδων φορολογικών κατοίκων Ελλάδας που διαθέτουν καταθέσεις, μετοχές και άλλα κινητά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό μπαίνει στην τελική ευθεία. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία και οριστικοποίηση των σχετικών αρχείων που έχει λάβει από ξένες χώρες και προχωρά τις διαδικασίες για τους ελέγχους.

Προς το παρόν στο ΥΠΟΙΚ δεν κάνουν εκτιμήσεις για τα προσδοκώμενα ποσά αλλά η έρευνα έτσι κι αλλιώς αφορά σε ποσά που μετρούνται σε "εκατομμύρια" προς το παρόν.

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΔΙΣ !!!

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες μειώθηκαν τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν στα 2,016 δισ. ευρώ από 2,388 δισ. ευρώ τον Μάιο καθώς οι φορείς του Δημοσίου αποπλήρωσαν χρέη ύψους 372 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών:
1. Τα υπουργεία αποπλήρωσαν 6 εκατ. ευρώ και τα χρέη τους σε ιδιώτες μειώθηκαν από 136 σε 130 εκατ. ευρώ.

2. Ο ΕΦΚΑ και τα ασφαλιστικά Ταμεία αποπλήρωσαν για συντάξεις και προμηθευτές 167 εκατ. ευρώ και τα χρέη τους μειώθηκαν από 1,079 δισ. σε 912 εκατ. ευρώ. Ειδικά ο ΕΟΠΥΥ μείωσε τα χρέη των 385 εκατ. ευρώ που είχε τον Μάιο σε 281 εκατ. ευρώ το τέλος του περασμένου μήνα.. Επιπλέον και τα νοσοκομεία «τακτοποίησαν» χρέη 137 εκατ. ευρώ, τα οποία από 496 εκατ. ευρώ μειώθηκαν σε 359 εκατ. ευρώ.

ΠΕΝΤΕ (5!!!) ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΑ, 4 ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ  ΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας, ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΤΑΜΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΑΪΚΟΥ & ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :




Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ: ΒΑΡΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΟΙ "ΥΨΗΛΕΣ" ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ...
Οι δανειστές διέλυσαν το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα με τα μνημόνια και τώρα προτείνουν περαιτέρω μειώσεις συντάξεων για να ενισχυθεί !!!


Επιμένει το ΔΝΤ στη θέση του πως οι υψηλές δαπάνες για τη χορήγηση συντάξεων στην Ελλάδα λειτουργούν σε βάρος της ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής.

Στην έκθεση που έδωσε χθες στην δημοσιότητα, το Ταμείο αναφέρει πως προ τις κρίσης το σύστημα κοινωνικής στήριξης της Ελλάδας ήταν αναποτελεσματικό και ανεπαρκώς στοχευμένο, καθώς είχε στο επίκεντρο του ένα πολύ γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό σύστημα, που παρείχε περιορισμένη άμεση στήριξη στα νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα και στους ανέργους.

Το ΔΝΤ αναφέρει πως παρά τις μεταρρυθμίσεις που έχουν αναληφθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων στήριξης το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας στην Ελλάδα παραμένει υπερβολικά εξαρτώμενο από συνταξιοδοτικές παροχές.

ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ !!!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΙΑ 10% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ
Βροχή οι κατασχέσεις: μέσα σε έναν μήνα, ενεργοποιήθηκαν κυρίως κατασχέσεις αλλά και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων σε βάρος επιπλέον 9.032 φορολογουμένων !!!


Σπίτια, οικόπεδα, τραπεζικές καταθέσεις, μισθοί, συντάξεις, ενοίκια και αποζημιώσεις περιλαμβάνονται στη «λίστα» των περιουσιακών στοιχείων που έχει τη δυνατότητα να κατάσχει από ένα όριο και πάνω η Εφορία σε πολίτες που δεν ρυθμίζουν τα χρέη τους. 

Με τους φόρους που μένουν απλήρωτοι να «φουσκώνουν» μήνα με τον μήνα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών έχουν στήσει «καρτέρι» σε οφειλέτες, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα μετά τη «βουτιά» που σημείωσαν οι εισπράξεις τον Μάιο.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η κάμψη στα φορολογικά έσοδα άγγιξε το 10%, με τις εισπράξεις από άμεσους και έμμεσους φόρους να διαμορφώνονται οριακά πάνω από τα 3 δισ. ευρώ. 

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ & ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΟΛΟΙ !!! ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) ΣΟΥΦΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΚΥΠΑΤΖΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ
Ένας-ένας ξεμπροστιάζονται όλοι οι παρακρατικοί, οι κυπατζήδες και το πάσης φύσης διαδικτυακό αληταριό, που γεμίζει επί 5 ολόκληρα χρόνια το διαδίκτυο και τα social media με ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα για την ΥΠΕΡΒΑΣΗ, με αντάλλαγμα το μεροκάματο των υπηρεσιών που, καλυπτόμενες πίσω από ψευτοπατριωτικά blogs και προφίλ στο F/B, υπηρετούν την ύπουλη προπαγάνδα τραπεζών και δανειστών, εξαπατώντας τους καλόπιστους αναγνώστες που πιστεύουν στις δήθεν καλές και πατριωτικές προθέσεις τους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που γέμισαν όλα αυτά τα χρόνια το διαδίκτυο με εκατοντάδες χυδαία, ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα για την ΥΠΕΡΒΑΣΗ και τους φορείς της, αγνοώντας επιλεκτικά να δημοσιεύσουν έστω και μια από τις εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις δικαίωσης των δανειοληπτών μας απέναντι στις τράπεζες.
Καταλάβατε τώρα ποιος είναι ο ρόλος τους ;;;  



Πράκτορας της ΕΥΠ, καταδικασμένος για κατασκοπεία, συνελήφθη στα καμένα !!! 

Ο Κώστας Αγγελάκης, ο αποπεμφθείς πράκτορας της ΕΥΠ, που έχει καταδικαστεί για κατασκοπεία, συνελήφθη στην περιοχή των καμένων στο Νέο Βουτζά, την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Ο πρώην πράκτορας εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι δεν γνώριζαν ποιος είναι και θεώρησαν ότι κινείται ύποπτα σε σημεία που είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία. Ειδοποίησαν γι αυτό την αστυνομία. Μαζί του ήταν ακόμη μία γυναίκα. 


ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ !!!



Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θεσπίζονται νέες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές για τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια και διαμερίσματα (ΕΕΔΔ). Επίσης καθορίζεται η κατάταξή τους σε 5 κατηγορίες κλειδιών από 4 που είναι μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές: 

ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΛΗ...




Τι γράφει η fmvoice.gr :

Γκρεμίστε τον Διόνυσο και την Εκάλη

Πέρασαν το βουνό και έφτασαν στον ουρανό.

Πηγαίνετε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, μια βόλτα στο Αττικό Άλσος. Στην πλευρά του Ψυχικού, εκεί που περπατάτε όλοι ελεύθερα. Να δείτε τα έργα σας. Τώρα κοντά, επί Σημίτη, έγιναν όλα αυτά. Οι βίλες και οι μεζονέτες πολυτελείας έπνιξαν το βουνό. Αντί για άλσος με πεύκα, έχουμε άλσος με τσιμέντο. Αυτά είναι τα έργα σας.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ: ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ !!!

ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ
Οι ασφαλιστικές εταιρίες δε θα ζητούν πιστοποιητικό καταστροφής προκειμένου να αποζημιώσουν τα οχήματα που κάηκαν στις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές της Αττικής.



H Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών κοινοποίησε με εγκύκλιό της στα μέλη της την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) (ΦΕΚ Α΄ 138/26.7.2018) που περιλαμβάνει τα έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 (συν.1).

Στην εγκύκλιο, που υπογράφουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων κ. Δημήτρης Ζορμπάς και η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ κα Μαργαρίτα Αντωνάκη αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Θα θέλαμε ιδίως να σας επισημάνουμε τις διατάξεις του Άρθρου 14 της ΠΝΠ που αφορά τη διαδικασία διαγραφής αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, η οποία ενδιαφέρει άμεσα και τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων που καλείται τις μέρες αυτές να αποζημιώσει τις ζημιές ασφαλισμένων μας που είχαν ασφαλίσει τα οχήματά τους για τον κίνδυνο καταστροφής τους από πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το Άρθρο 14 παρ. 1 της ΠΝΠ, η διαγραφή των κατεστραμμένων οχημάτων από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών γίνεται χωρίς την προσκόμιση από τους αιτούντες πιστοποιητικού καταστροφής του οχήματος και χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε τέλους.

ΣΤΟ ΣτΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ "ΚΡΕΜΑΣΕ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ" Η ΑΑΔΕ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!

ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ
Στο ΣτΕ εταιρεία που το ονομά της ήταν στη λίστα των μεγαλοοφειλετών ενώ έχει κάνει ρύθμιση !!!



Την ώρα που οι ελληνικές εταιρείες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη μεγάλη φορολογία που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 3 χρόνια και να κρατηθούν εν λειτουργία, το υπουργείο Οικονομικών αντί να τις βοηθήσει τις εκθέτει ανεπανόρθωτα. Πρόσφατα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε εταιρεία επειδή δημοσιοποιήθηκε στο Ιντερνετ, τον περασμένο μήνα, η λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, στην οποία περιλαμβανόταν και η επωνυμία της, παρά το γεγονός ότι έχει υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο συμφωνία εξυγίανσης και έχει ρυθμίσει τις οφειλές της σε δόσεις. Στην αίτηση αναστολής της, η εταιρεία (έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης) επισημαίνει ότι η εφαρμογή του επαχθέστατου μέτρου δημοσιοποίησης της επωνυμίας της στον κατάλογο των μεγαλοοφειλετών είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς ο νόμος 3943/2011 εξαιρεί τα πρόσωπα που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση των οφειλών τους. Υπογραμμίζει ακόμη ότι από την ενέργεια αυτή του Δημοσίου υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη και δυσφήμηση, ενώ οι πελάτες της δικαιολογημένα αμφιβάλλουν για το αν θα μπορεί να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Οι τελευταίοι, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, θα θεωρήσουν ότι η επιχειρηματική της δραστηριότητα είναι άκρως επισφαλής λόγω των οφειλών της προς το Δημόσιο, καθώς δεν γνωρίζουν ότι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της έχουν ρυθμιστεί.

H Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

ΑΑΔΕ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΥΠΟΠΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΦΜ !!!



Σε συνεργάτη της εφορίας μετατρέπει η ΑΑΔΕ τους φορολογούμενους. Θα μπορούν να ελέγχουν διαδικτυακά ή και μέσω ειδικών εφαρμογών για συσκευές smart phones αν ο πελάτης ή προμηθευτής τους με τον οποίον συναλλάσσονται είναι «ύποπτος» και μπορεί να εμπλέκεται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έθεσε σε παραγωγική λειτουργία μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία «Βασικά Στοιχεία Φορολογουμένου». Η υπηρεσία αυτή αφορά προς το παρόν αποκλειστικά επιχειρήσεις και όχι φυσικά πρόσωπα.

Στόχος πλέον είναι όχι μόνον να διευκολύνεται η κάθε επιχείρηση για να αντλεί τα στοιχεία Μητρώου των συναλλασσομένων της, προκειμένου να συντάσσει καταστάσεις και να υποβάλλει δηλώσεις, αλλά κυρίως να απομονώσει τα ύποπτα επαγγελματικά ΑΦΜ από την υπόλοιπη αγορά. Βάζοντας τις επιχειρήσεις να τσεκάρουν με ποιους συναλλάσσονται, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να περιορίσει τα πλαστά τιμολόγια και τις εικονικές συναλλαγές (ειδικά με ανύπαρκτες επιχειρήσεις σφραγίδες), ενώ η εφορία θα διευκολύνεται περισσότερο στους ελέγχους της κατά της φοροδιαφυγής.

Η υπηρεσία λειτουργεί σαν φορολογικός «Τειρεσίας» και προσφέρει στις επιχειρήσεις την δυνατότητα που προβλέπει ο νόμος να πληροφορείται μέσω του διαδικτύου σημαντικά στοιχεία για το με ποια εταιρία συνεργάζεται.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Για τους τελευταίους μήνες του έτους μετατίθεται η έναρξη του διαγωνισμού πώλησης από την Εθνική μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική θα περιμένει την ωρίμανση της διαδικασίας που τρέχει η Alpha για χαρτοφυλάκιο με αντίστοιχα χαρακτηριστικά (project Jupiter). Όπως έγραψε το Euro2day.gr, οι δεσμευτικές προσφορές για το project Jupiter θα υποβληθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται μικρή παράταση.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη θα πάρει η Εθνική, στοχεύοντας η συναλλαγή να ολοκληρωθεί το αργότερο τον Ιανουάριο του 2019. Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει εντός ισολογισμού απαιτήσεις ονομαστικής αξίας 600 εκατ. ευρώ,για τις οποίες η τράπεζα έχει σχηματίσει ικανοποιητικές προβλέψεις καθώς πρόκειται στην πλειονότητά τους για καταγγελμένα δάνεια.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ "ΛΥΣΗ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ
Έλεγχος μέσω Επιτροπής της Βουλής.



Τέλος στο παρατεταμένο αδιέξοδο που έχει προκύψει σχετικά με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, καθώς στο τέλος Αυγούστου κατατίθεται σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο λαμβάνει μεν υπόψη την τελευταία απόφαση του ΣτΕ, αλλά ορίζει νέο θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτρονική υποβολή των συγκεκριμένων δηλώσεων στο πλαίσιο της μεγαλύτερης δυνατής διαφάνειας.

Στο επικείμενο νομοσχέδιο προβλέπεται πως τα «πόθεν έσχες» των δικαστών δεν θα ελέγχονται πλέον από τη Γ’ Μονάδα της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Ελέγχου των Περιουσιακών Δηλώσεων, αλλά από την αρμόδια Επιτροπή (3Α) της Βουλής, την Ειδική Υπηρεσία Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, η οποία θα αποτελείται κατά πλειοψηφία από δικαστές, όπως προέβλεπε η απόφαση του ΣτΕ.

Αυτό συνεπάγεται πως όχι μόνο κανένας δικαστικός δεν απαλλάσσεται του ελέγχου, αλλά απεναντίας πλέον θα ελέγχονται όλες οι δηλώσεις μία προς μία, καθώς στην Επιτροπή της Βουλής είναι όλοι ελεγχόμενοι υποχρεωτικά.

FOLLI FOLLIE: ΠΡΟΣΤΙΜΑ 4.000.000€ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ !!!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ
Η απουσία στοιχείων για τα ταμειακά διαθέσιμα από την αγορά της Ασίας οδήγησε στο βαρύ πρόστιμο και στην παραπομπή στον εισαγγελέα.





Ταμειακά διαθέσιμα ύψους 242,5 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν εγγραφεί στις λογιστικές καταστάσεις και αφορούσαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr, την αγορά της Ασίας, αλλά για τα οποία δεν προσκομίστηκαν ποτέτα απαραίτητα στοιχεία, αποτέλεσαν κατά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) την απόδειξη χειραγώγησης της αγοράς από τη Διοίκηση και άλλα στελέχη της Folli Follie. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ΕΚ προχώρησε χθες στην επιβολή μεγάλων προστίμων.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά το ξέσπασμα της πολύκροτης υπόθεσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε χθες στην επιβολή υψηλών προστίμων σε 9 φυσικά πρόσωπα αλλά και στην ίδια την εισηγμένη, με την κατηγορία χειραγώγησης της αγοράς. Αυτόματη επόμενη διαδικασία, η παραπομπή της υπόθεσης στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει ήδη γνώση του θέματος και βρίσκεται σε αναμονή των τυπικών αποφάσεων της Ε.Κ., προκειμένου να ξεκινήσει τη διενέργεια ενδελεχούς ελέγχου.

Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο ως προς το πλημμέλημα της χειραγώγησης (που όμως μετατρέπεται σε κακούργημα εάν αποδειχθεί όφελος μεγάλης αξίας ή αν αποδειχθεί πως η χειραγώγηση διαπράχθηκε κατ' εξακολούθηση), ενώ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απομένει η παρακολούθηση όλων των εξελίξεων που αφορούν στην εισηγμένη εταιρεία, όπως η επαναδημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων του 2017.

ΝΣΚ: ΣΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!



Νέα ανατροπή στους χρόνους λήξης της περιόδου παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων επιφέρει η νέα γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που καταργεί την 15ετία και επαναφέρει την πενταετία, για τις υποθέσεις, που είχαν υποβληθεί εκπρόθεσμες δηλώσεις.


Μετά την εξέλιξη αυτή, το υπουργείο Οικονομικών θα υποχρεωθεί να ακυρώσει και να επιστρέψει φόρους και πρόστιμα που έχει καταλογίσει για τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Η νομοθεσία προβλέπει, ότι στην περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση, η εφορία έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει φορολογικό έλεγχο και να καταλογίσει φόρους και πρόστιμα, εντός 15ετίας, αντί της 5ετίας που είναι η γενική προθεσμία παραγραφής των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.


Ωστόσο, υπήρχε ασάφεια, στον τρόπο αντιμετώπισης των περιπτώσεων των επιχειρήσεων, που είχαν υποβάλει εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις.



Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ !!!

ΑΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016 ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ...
Διαρκείς καθυστερήσεις και μεταθέσεις καταγράφονται στο ζήτημα του ηλεκτρονικού μητρώου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb.




Ο νόμος ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και μέχρι σήμερα παραμένει ουσιαστικά ανενεργός, καθώς η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία για τα ακίνητά τους και τα εισοδήματα που εισπράττουν από τις μισθώσεις δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί.

Το αρχικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προέβλεπε ότι το Μητρώο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2017. Η ημερομηνία πέρασε και τίποτα δεν έγινε. Μετά ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσει τον Μάρτιο. Άλλη μια ημερομηνία που παρήλθε άπρακτη.

Πριν από λίγες ημέρες η Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε ότι είναι θέμα ημερών να τεθεί σε λειτουργία το περίφημο Μητρώο.

ΤΕΛΟΣ Η ΜΠΟΥΡΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 10.000 ΚΟΡΩΝΕΣ
Σε ισχύ τέθηκε σήμερα στη Δανία ο νόμος που απαγορεύει στους πολίτες να καλύπτουν το πρόσωπό τους, γνωστός ως η «απαγόρευση της μπούρκα».



Η απαγόρευση, που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας τον Μάιο, περιλαμβάνει καλύμματα προσώπου όπως η μπούρκα, το νικάμπ, η μπαλακλάβα, μάσκες του σκι που καλύπτουν το πρόσωπο, μάσκες προσώπου και η ψεύτικη γενειάδα, όχι όμως τις προστατευτικές μάσκες. Οι παραβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 1.000 κορωνών Δανίας 156 δολαρίων, ενώ αν το αδίκημα επαναληφθεί, το πρόστιμο μπορεί να φθάσει τις 10.000 κορώνες.

ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ ΖΗΤΑ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

ΚΑΘΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΓΝΟΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΔΑΔ ΑΠΟ ΤΟ 2010
Ο καθηγητής Ανδρέας Ορφανίδης, αν και δικαιώθηκε το 2009 για την παραβίαση του δικαιώματός του για πρόσβαση στην περιουσία του, στα κατεχόμενα, δεν έχει λάβει ακόμη την επιδικασθείσα, το 2010, αποζημίωση από την Άγκυρα.



Τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων της Τουρκίας στη Γαλλία ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, για καταβολή των αποζημιώσεων που επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), ζητά από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης Κύπριος αιτητής με περιουσία στα κατεχόμενα, θέτοντας ως προθεσμία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο καθηγητής Ανδρέας Ορφανίδης, αν και δικαιώθηκε το 2009 για την παραβίαση του δικαιώματός του για πρόσβαση στην περιουσία του, στα κατεχόμενα, δεν έχει λάβει ακόμη την επιδικασθείσα, το 2010, αποζημίωση από την Άγκυρα, ενώ αναμένει και την άμεση, όπως λέει, αποκατάσταση της περιουσίας του.Συγκεκριμένα, με πρόσφατη επιστολή του προς την Επιτροπή Υπουργών, ο κ. Ορφανίδης ζητά να παρθούν «ισχυρά και αποτελεσματικά» μέτρα αν η Τουρκία δεν καταβάλει τα ποσά, πλέον τόκους, που οφείλει μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του σώματος, μεταξύ 18 και 20 Σεπτεμβρίου, 2018.

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ "ΧΑΡΙΣΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ;;;



Τι μεταδίδει το voria.gr για το θέμα :


Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας ανοίγει ο δρόμος για τη συνταξιοδότηση των δύο νόμιμων μουφτήδων της Ξάνθης και της Κομοτηνής

Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας μας, και μάλιστα σε χώρες που μας εχθρεύονται. Δεν δημιουργήθηκε ζήτημα, ούτε με την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ, ούτε στην ΕΟΚ, αφού ενσυνειδήτως αποδεχθήκαμε πως αυτό προξενεί όφελος στην Ελλάδα.

Έκτοτε, με αμφίβολης νομιμότητας τρόπο υπεγράφη το Μνημόνιο, εκχωρώντας σημαντικό μέρος της εθνικής κυριαρχίας σε κράτη, ιδιώτες και εταιρίες της αλλοδαπής, και το "ξεπούλημα" συνεχίστηκε με την εκπλήρωση όλων των απαιτήσεων των Σλάβων των Σκοπίων, για να μας αιφνιδιάσει εχθές η ακυβέρνητη κυβέρνηση με το νέο της κατόρθωμα. Την παράδοση της Θράκης στην διοίκηση του Ερντογάν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Έφερε το υπουργείο Παιδείας με την έγκριση του πρωθυπουργού, και με τον διπλωματικό του σύμβουλο, Βαγγέλη Καλπαδάκη να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, τροπολογία, μέσω της οποίας ανοίγει ο δρόμος για τη συνταξιοδότηση των δύο νόμιμων μουφτήδων της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

Η Τουρκία έχει εκφράσει κατ' επανάληψη την επιθυμία να σταματήσει το καθεστώς διορισμού των μουφτήδων από την ελληνική κυβέρνηση και αυτοί να εκλέγονται από την κοινότητα, ελαχιστοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την παρέμβαση του ελληνικού κράτους. Αυτό ακριβώς το αίτημα του Ερντογάν ικανοποιεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, το οποίο προήλθε από τις ίδιες τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχω γράψει προ καιρού, ότι ο μουφτής Ξάνθης αρνήθηκε παραιτηθεί, στην πίεση Γαβρόγλου-Καλπαδάκη, γεγονός που πρακτικά ανέβαλε τη σχετική κυβερνητική πίεση και προς τον μουφτή Κομοτηνής. Σκέφθηκαν λοιπόν, να τους συνταξιοδοτήσουν, ως δικαστές, και να αποχωρήσουν. Είναι φανερό, πως αυτή η μεθόδευση είναι ύποπτη, και προοιωνίζει και άλλα δεινά στον ελληνισμό μετά τις Πρέσπες, επειδή στην τροπολογία δεν υπάρχει η πρόβλεψη τι θα συμβεί στην συνέχεια.

Η ΚΙΝΑ ΜΕΣΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/blog-post_106.html



Η αγορά διαπραγμάτευσης προθεσμιακών συμβολαίων πετρελαίου σε γουάν ενισχύεται με εντυπωσιακή ταχύτητα

Η Κίνα με αργά αλλά σταθερά βήματα προετοιμάζεται για να απειλήσει την απόλυτη κυριαρχία του δολαρίου ως νομίσματος στο οποίο αποτιμάται το πετρέλαιο. 

Όπως υποστηρίζουν ειδικοί στον τομέα της ενέργειας η αγορά προθεσμιακών συμβολαίων πετρελαίου που αποτιμώνται σε γουάν ενισχύεται με τέτοια ταχύτητα, ώστε μέχρι το τέλος του 2018, θα μπορούν να αποτελέσουν ισχυρούς ανταγωνιστές για το πετροδολάριο.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια πετρελαίου σε γουάν που πρόσφατα εισήγαγε η Κίνα στο Shanghai International Energy Exchange (INE) εμφάνισα ρεκόρ trading τον Ιούνιο 2018, ένα θετικό βήμα ότι αρκετοί παίκτες των αγορών είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν σε αυτήν την καινούργια αγορά παραγώγων.

Ο όγκος συναλλαγών για το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2018 έφθασε την περασμένη Παρασκευή (27/7) στα 275.006 lots, δηλαδή ήτα ο υψηλότερος από την έναρξη λειτουργίας της αγοράς στις 26 Μαρτίου 2018, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το INE.
Υπό φυσιολογικές μετρήσεις –καθώς το ΙΝΕ μετρά ως δύο συναλλαγές την αγορά και την πώληση- ο παραπάνω όγκος αποτιμάται στα 137.503 lots. 

ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΡΦΩΝΕΙ SSM+ΤτΕ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΑΦΗΝΕΙ ΑΙΧΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ
Αιχμές για την ποιότητα της εποπτείας που ασκείται στις ελληνικές τράπεζες αφήνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα.


Η κριτική του ΔΝΤ εστιάζεται στην ποιότητα της διακυβέρνησης των ελληνικών τραπεζών και στα περαιτέρω μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) και από την Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να διασφαλιστεί πως οι ελληνικές τράπεζες διοικούνται σωστά και από τραπεζίτες που έχουν τα εχέγγυα για να το κάνουν αυτό.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος και ο SSM θα πρέπει να αυξήσουν την παρακολούθηση της προόδου στην εσωτερική τραπεζική διακυβέρνηση και τις σχετικές εποπτικές ενέργειες, με στόχο την αντιμετώπιση σημαντικών ελλείψεων και παρατυπιών», αναφέρει το ΔΝΤ και επισημαίνει πως η εποπτεία πρέπει να επικεντρωθεί:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ !!!



Τι γράφει η dimokratianews.gr :


Τον δρόμο σε χιλιάδες φορολογουμένους να επιτύχουν τη μείωση των φορολογητέων αξιών των ακινήτων τους επί των οποίων υπολογίζεται ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ώστε να μην πληρώνουν υπέρογκα ποσά κάθε χρόνο...

...ανοίγει το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμόν 1357/2018 απόφαση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την απόφαση, κάθε φορολογούμενος μπορεί να αμφισβητήσει τις τιμές ζώνης ανά τετραγωνικό μέτρο με βάση τις οποίες υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ για την ακίνητη περιουσία του, προσφεύγοντας αρχικά στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ και στη συνέχεια -αν η προσφυγή απορριφθεί- στο αρμόδιο δικαστήριο.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΡΥΣΩΝ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ: ΠΗΡΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ !!!

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ...
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/03/blog-post_308.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_503.html



Επιστρέφουμε στο “βιβλίο των μπόνους” της ΕΡΤ. Η πολιτική του Χρήστου Παναγόπουλου, επί διοίκησεως του στην ΕΡΤ, ειδικά για τα έτη 2006, 2007 και 2008 προκάλεσε ζημία ύψους 2.145.412 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Μεταξύ αυτών που τιμήθηκαν με μπόνους ύψους 7.000 ευρώ, ίσο με τις αποδοχές ενός μήνα, σε πρόσωπο που καταδικάστηκε για άλλη υπόθεση της ΕΡΤ, τελεσίδικα και στη συνέχεια, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες, κατά παράβαση της νομοθεσίας προσελήφθη εκ νέου στο φορέα. Το καθεστώς της επαναπρόσληψής του, ως και σήμερα δεν έχει απασχολήσει ουσιαστικά την εταιρεία, παρά τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε.

ALPHA BANK: 5 FUNDS ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 800.000.000€ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ(ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ) 1.700 ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ενώ στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται και ήδη κατασχεμένα ακίνητα συνολικής αξίας 54.000.000€ !!!


Πέντε επενδυτές πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού (project Jupiter), που τρέχει για λογαριασμό της Alpha Bank  η Citigroup και αφορά στην πώληση χαρτοφυλακίου με εξασφαλισμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ονομαστικής αξίας 800 εκατ. ευρώ καθώς και ανακτημένα ακίνητα αξίας 54 εκατ. ευρώ.

Παρότι τράπεζα και σύμβουλος πώλησης αρνούνται να παράσχουν οιαδήποτε πληροφορία τόσο για τον αριθμό των επενδυτών που πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, όσο και για την ταυτότητά τους, επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι Apollo, Lone Star, Fortress, Centerbridge και PIMCO θα διασταυρώσουν τα… ξίφη τους στις δεσμευτικές προσφορές.

To virtual data room έχει ανοίξει από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Προς το παρόν, όμως, έχουν ανέβει κυρίως στοιχεία που επιτρέπουν διενέργεια νομικού ελέγχου. Επισήμως, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στις 24 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται χορήγηση παράτασης.

Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τις εξής υποκατηγορίες: α)«κόκκινα» δάνεια περίπου 500 μικρομεσαίων επιχειρήσεων ονομαστικής αξίας 800 εκατ. ευρώ, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί 1.700 ακινήτων και β) ακίνητα τα οποία έχουν περιέλθει στην τράπεζα, ανακτήσιμης αξίας περίπου 54 εκατ. ευρώ.

ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΕ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ !!!

ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τι αναφέρει η αιτιολογική έκθεση.


Βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας παρέχει διευκρινίσεις σε ζητήματα του Εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών:

1 όπως ορίζει ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας οι εργαζόμενοι προηγούνται των τραπεζών στη σειρά εξόφλησης

2 αφού καταβληθούν τα ελάχιστα ποσά που προβλέπει ο ΚΠΔ για κάθε πιστωτή, το όποιο υπόλοιπο παραμένει κατανέμεται αναλογικά στους πιστωτές

3 οι ΠΑΕ μπορούν να ενταχθούν στον Εξωδικαστικό.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην αιτιολογική έκθεση:

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΩΝ+ΕΠΩΝΥΜΩΝ !!!



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Στελέχη της πρώτης γραμμής από τον επιχειρηματικό, τον δικηγορικό και τον καλλιτεχνικό στίβο ρίχνουν «φέσια» δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε ανυποψίαστους επιχειρηματίες, οι οποίοι αρχικά νοιώθουν ασφαλείς καθώς συνεργάζονται με επώνυμους και πρωτοκλασάτα στελέχη της κοινωνία, θεωρώντας ότι η συνεργασία μαζί τους, είναι σχεδόν μηδενικού ρίσκου.
Όμως στη συνέχεια οι επώνυμοι και οικονομικά ευκατάστατοι αποδεικνύονται μπαταχτσήδες και κακοπληρωτές.

Ο τομέας της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι από τους μεγάλους χαμένους της οικονομικής κρίσης. Τα επώνυμα σχολεία μετρούν τα χρέη των επωνύμων ενώ η είσπραξη των οφειλών γίνεται με εξώδικα και ορισμένα σχολεία φθάνουν στην έκδοση διαταγών πληρωμών για να συνετίσουν τους επώνυμους πελάτες τους. 

Αξιόπιστη πηγή είπε στο bankingnews ότι ο κύριος όγκος των διαταγών πληρωμής προέρχεται από τις τράπεζες καθώς είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές αλλά περιοδικά εκδίδονται διαταγές πληρωμών για τους «έχοντες και κατέχοντες» που έχουν κάνει στρατηγική επιλογή να αγοράζουν υπηρεσίες που στη συνέχεια όμως δεν τις πληρώνουν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη λίστα περιλαμβάνεται και κυβερνητικό στέλεχος, που κατέχει θέση στη σημερινή κυβέρνηση και του εκδόθηκε διαταγή πληρωμής ύψους 50.000 για υπηρεσίες που έλαβε και δεν πλήρωσε.

Το bankingnews λόγω των προσωπικών δεδομένων μένει μόνο στην περιγραφή του περιστατικού, όπως μας την ανέφερε αξιόπιστη πηγή.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΕΛΣΤΑΤ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ: 210 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΕΡΑΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Πως μεθοδεύθηκε η υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια.



Του Πάρι Κουρτζίδη

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, από την αλλοίωση του ελλείμματος του 2009, η βλάβη του Δημοσίου έφτασε τα 210 δις ευρώ(!) και προκλήθηκε ο αποκλεισμός από τις διεθνείς αγορές, η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, νέα φορολογικά μέτρα και ο εξαναγκασμός της χώρας να υπογράψει το δεύτερο Μνημόνιο.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση αναίρεσης της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου (Η έκθεση της κας Δημητρίου δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 και ακολούθησε η απόφαση 1331/2016 του Αρείου Πάγου για την ΕΛΣΤΑΤ και τον Ανδρέα Γεωργίου), αναφέρουν ότι οι μαρτυρικές καταθέσεις φωτιά πρώην στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δεν ελήφθησαν καν υπ’ όψιν, από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, το οποίο αποφάσισε την καταρχήν απαλλαγή του κατηγορούμενου Ανδρέα Γεωργίου!

Οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν ο Ανδρέας Γεωργίου και οι συγκατηγορούμενοί του Αθανασία Ξενάκη και Ανδρέας Μολφέτας, προκειμένου να αλλοιωθεί το έλλειμμα σε 15,4%, από 13,6%, όπως αυτές περιγράφονται στην έκθεση αναίρεσης, είναι συγκλονιστικές και φωτίζουν άγνωστες πτυχές του παρασκηνίου που οδήγησε στη διεθνή επιτροπεία της χώρας και την περιπέτεια των Μνημονίων.

Μένει ακόμη να διερευνηθεί δικαστικά:

ΔΕΗ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ 1/1/2018 & ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΩΣ 48 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ !!!



Μέχρι και σε 48 άτοκες μηνιαίες δόσεις θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 οι πυρόπληκτοι πελάτες της ΔΕΗ, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι, έχει ήδη ανακοινωθεί η διαγραφή των οφειλών των πληγέντων για καταναλώσεις από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΔΕΗ προβλέπουν τα εξής:

ΟΑΕΔ: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ & ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΟΕΚ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ !!!




Μέτρα για την άμεση οικονομική στήριξη ανέργων και τη διευκόλυνση δανειοληπτών του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).


Α) Μέτρα άμεσης οικονομικής στήριξης ανέργων
Χορήγηση επιδόματος ανεργίας και εφάπαξ ποσού 45 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας (648 ευρώ) σε όσους έχει ανασταλεί η εργασία τους, μετά την καταστροφή της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν, εξαιτίας των πυρκαγιών.

Δικαιούχοι

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!


ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 17 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!




Τι γράφει το movenews.gr :


Μπάχαλο φαίνεται πως έγινε με τα αναπηρικά αυτοκίνητα καθώς το Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων (ΠΣΟ) φαίνεται πως «χαρίζει» στους ιδιοκτήτες τους τα Τέλη Κυκλοφορίας χωρίς όμως να έχει εκδοθεί σχετική απόφαση από τους κατά τόπους προϊσταμένους των Εφοριών.

Μάλιστα όταν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων άλλαζαν οποιαδήποτε στοιχείο στο όχημα ξαφνικά στο Taxisnet εμφανίζονταν πως χρωστούσαν Τέλη Κυκλοφορίας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αναγκάστηκε να εκδώσει σχετικά εγκύκλιο ώστε οι ιδιοκτήτες των αναπηρικών οχημάτων αλλά και οι διευθυντές των Εφοριών να γνωρίζουν τί πρέπει να κάνουν ώστε να γλιτώσουν από υπέρογκα πρόστιμα.

Ωστόσο το Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων αποκάλυψε και κάποιες κομπίνες που είχαν πραγματοποιήσει επιτήδειοι καθώς εντοπίστηκαν περιπτώσεις ταξινόμησης οχημάτων με κινητήρες μεγαλύτερους από αυτούς που ορίζουν οι σχετικές διατάξεις για απαλλαγή των Τελών Κυκλοφορίας και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να καταβάλλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας για αρκετά χρόνια χωρίς όμως τις προσαυξήσεις.

ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ !!!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2015/849...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_442.html



Αυστηρές κυρώσεις κατά πολιτικών προσώπων, συγγενών και συνεργατών τους, που εμπλέκονται στη διακίνηση «μαύρου χρήματος» προβλέπει ο «Δρακόντειος Νόμος» που τέθηκε σε ισχύ από χθες, 30 Ιουλίου 2018.

Ταυτόχρονα προβλέπεται πλαίσιο προστασίας μαρτύρων, δηλαδή των προσώπων που καταγγέλλουν, υποθέσεις διακίνησης «μαύρου χρήματος», ενώ οι ποινές για τους παραβάτες, κλιμακώνονται από κάθειρξη άνω των 10 ετών, κατασχέσεις και δήμευση περιουσίας.

Επίσης, αυστηρές είναι οι ποινές και για όσους εκ της θέσης τους, γνώριζαν ότι γίνεται διακίνηση «μαύρου χρήματος» και γενικά ύποπτες συναλλαγές, αλλά δεν τις ανέφεραν όπως υποχρεούνται στις αρμόδιες Αρχές.

Οι αυστηρές διατάξεις περιέχονται στον νόμο 4557/2018, που αφορά στην «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/EE) και άλλες διατάξεις», ο οποίος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το βράδυ της Δευτέρας και τέθηκε σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής του.

Ο έλεγχος των πολιτικών προσώπων

ΕΕΤΤ: ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ !!!

Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΦΟΡΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
Νέο ρεκόρ καταγγελιών των καταναλωτών για τις τηλεπικοινωνίες και τα ταχυδρομεία. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το 2017 υπήρξε μεγάλη αύξηση στα έγγραφα αιτήματα / καταγγελίες των καταναλωτών.



Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα πεπραγμένα του 2017, η ρυθμιστική αρχή δέχθηκε συνολικά 10.565 έγγραφα αιτήματα/καταγγελίες καταναλωτών και περίπου 80 τηλεφωνικά ερωτήματα/αιτήματα ημερησίως. Οι τηλεφωνικές κλήσεις παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αλλά ο αριθμός των έγγραφων αιτημάτων/καταγγελιών ήταν κατά 38% μεγαλύτερος από το 2016 και κατά 45% μεγαλύτερος από το 2015.

Συγκεκριμένα το 2016 είχαν υποβληθεί 7.629 καταγγελίες και ένα χρόνο πριν 7.301 καταγγελίες. Η πλειονότητα, δε, αυτών των καταγγελιών, σε ποσοστό άνω του 50%, έχει να κάνει με την αμφισβήτηση χρεώσεων σε λογαριασμούς, κυρίως των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Οι έγγραφες καταγγελίες άλλωστε που υποβάλλονται στην ΕΕΤΤ για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι τόσο λίγες που δεν ξεπερνούν το 2,6% του συνόλου (279 συνολικά το 2017).

Αναλυτικά, οι καταγγελίες που αφορούν σε χρεώσεις λογαριασμών ανέρχονται στο 50% των καταγγελιών στη σταθερή τηλεφωνία, στο 48% των καταγγελιών που αφορούν στις συνδυαστικές υπηρεσίες, ενώ στην κινητή τηλεφωνία επτά στις δέκα (71%) καταγγελίες αφορούν αμφισβήτηση χρεώσεων. Αξιοσημείωτα επίσης ποσοστά καταγγελιών σημειώνονται –ειδικά στη σταθερή τηλεφωνία– για αυθαίρετες ενεργοποιήσεις υπηρεσιών. Σχεδόν μία στις τέσσερις καταγγελίες (24%) που φθάνει στην ΕΕΤΤ αφορά τέτοιους είδους ενέργειες, ενώ ακολουθούν οι καταγγελίες για άρνηση/καθυστέρηση παροχής νέας σύνδεσης (9%) κ.ά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 600 ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ !!!

ΠΛΗΘΟΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Στο α' εξάμηνο του 2018 παραπέμφθηκαν στην ΑΑΔΕ 504 άτομα, 66 στους οικονομικούς εισαγγελείς και για 105 άτομα ζητήθηκαν στοιχεία από το εξωτερικό.





Περισσότερα από 600 πρόσωπα τέθηκαν στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών, στο πρώτο εξάμηνο του 2018, κατηγορούμενοι για διακίνηση μαύρου χρήματος, ενώ για 105 άτομα έχουν ζητηθεί στοιχεία από το εξωτερικό.

Στα ελεγχόμενα από τις Αρχές πρόσωπα, περιλαμβάνονται και οι κατηγορούμενοι των υποθέσεων Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ το έργο των οικονομικών εισαγγελέων και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, διευκολύνεται από τις διακρατικές συμφωνίες ανταλλαγής στοιχείων για χρηματοοικονομικές επενδύσεις, από περίπου 106 χώρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ που παρουσιάζει το Σin στο πρώτο εξάμηνο του 2018, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, ζήτησε από την ΑΑΔΕ στοιχεία για 185 υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται συνολικά 504 άτομα. Πιο «παραγωγικός μήνας ήταν ο Μάρτιος, όταν ζητήθηκαν στοιχεία για 26 υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται 232 άτομα!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ;;;

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ - ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΜΕ ΤΟ 1€/ΛΙΤΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΙ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ;;;
Την επιβολή ανώτατων τιμών είχε προαναγγείλει από τις αρχές του έτους ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης.



Μέτρα αντιμετώπισης της αλλεπάλληλων ανατιμήσεων στα καύσιμα, οι οποίες συνεχίζονται αμείωτες τις τελευταίες εβδομάδες, μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Την παρέμβαση του ΥΠΕΝ για το θέμα είχε ζητήσει ήδη από τον Ιούλιο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς από το ανοδικό «ράλι» πλήττονται ιδιαίτερα τα νησιά, λόγω τόσο της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, όσο και της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ σε ορισμένα από αυτά. 

Έτσι, σύμφωνα με πηγές από την Περιφέρεια που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο, ήδη έχει ξεκινήσει η επεξεργασία ενός πλαισίου για την καλύτερη παρακολούθηση των τιμών στα πρατήρια. 

Παράλληλα, εξετάζεται επίσης η επιβολή πλαφόν στις τιμές, ώστε να ανακοπεί η περαιτέρω αύξησή τους. 

FORBES: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΥΦΕΣΗ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Forbes για Ελλάδα: Η μεγαλύτερη ύφεση !!!



To ΔΝΤ δημοσιοποίησε την τελευταία του αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία. "Μετά από μια βαθιά και παρατεταμένη ύφεση" αναφέρει στην ανακοίνωσή του "η ανάπτυξη τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα”. Δόθηκε το "πράσινο φως" για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.

Για πολλούς, αυτά είναι ευπρόσδεκτα νέα. Η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Οι μαύρες μέρες είναι πίσω της και το μέλλον θα είναι λαμπερό. Είναι όμως στ’ αλήθεια το τέλος των προβλημάτων της χώρας ή θα έρθει περισσότερος πόνος;

Το μέγεθος της κατάρρευσης της Ελλάδας την τελευταία δεκαετία είναι δραματικό. Στην αρχή της αξιολόγησης του ΔΝΤ υπάρχει αυτός ο πίνακας, που συγκρίνει τη μείωση της ελληνικής παραγωγής τα τελευταία 10 χρόνια με άλλες μεγάλες ιστορικές περιόδους ύφεσης, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής Μεγάλης Ύφεσης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΤΗΝ DOBANK ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 1,8 ΔΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Στη σύναψη μιας καινοτόμου για τα διεθνή δεδομένα συμφωνίας συνεργασίας με την κορυφαία εξειδικευμένη διαχειρίστρια εταιρεία δανείων doBank S.p.A. (doBank) προέβησαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία καταρτίσθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής των ελληνικών συστημικών τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους και για την προστασία της βιωσιμότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ("ΜμΕ") με στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η doBank θα υποστηρίξει τις τέσσερις συστημικές τράπεζες με την αποκλειστική διαχείριση κοινών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που αφορούν περισσότερες από 300 ελληνικές ΜμΕ συνολικής κατά προσέγγιση ονομαστικής αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, διευκολύνοντας την εξεύρεση αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων αναδιάρθρωσης, όπου αυτό είναι εφικτό. Η εν λόγω συνεργασία, αξιοποιώντας και την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία της doBank στη διαχείριση δανείων, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην εξυγίανση των ΜμΕ και στη βελτίωση του δείκτη ανακτησιμότητας των σχετικών δανειακών ανοιγμάτων. Τα ανωτέρω θα επιτευχθούν με τη μετάθεση του βάρους στην ενίσχυση της συνεργασίας των δανειοληπτών, στην εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών αναδιάρθρωσης, στην επιτάχυνση της λήψης και υλοποίησης των σχετικών με τη διαχείριση των δανείων αποφάσεων, αλλά, δυνητικά, και στην προσφορά πρόσβασης σε νέες πηγές χρηματοδότησης για τις βιώσιμες ΜμΕ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ...ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ !!!



Ο Στουρνάρας αντί να ζητήσει συγνώμη για τις αναρίθμητες εμμονικές γκάφες, συνεχίζει να σαμποτάρει την εθνική οικονομία


Οι δηλώσεις Στουρνάρα υπό την θεσμική ιδιότητα του έλληνα κεντρικού τραπεζίτη είναι απαράδεκτες, επιζήμιες υλικά και ηθικά ανεπίτρεπτες για τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας.


Τελικά η απορία παραμένει.

Τι είναι τελικά ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ, κεντρικός τραπεζίτης ή πολιτικός;
Μετά τις πολλές αποτυχημένες προβλέψεις του για την πιστωτική γραμμή που διαψεύστηκε, το waiver που απέτυχε και την ποσοτική χαλάρωση που κατέρρευσε….ο διοικητής της ΤτΕ έρχεται όχι ως σύμμαχος της οικονομίας αλλά ως επικριτικής της κυβέρνησης να την προειδοποιήσει ότι οι επενδυτές θα υιοθετήσουν σκληρή προσέγγιση μετά την έξοδο της Ελλάδος από τα μνημόνια εάν υπάρχουν αποκλίσεις…. 

Ο Στουρνάρας δεν είπε κάτι καινούργιο.
Όσοι παρακολουθούν τις αγορές γνωρίζουν πόσο εύθραυστη είναι η εικόνα της Ελλάδος στα μάτια των διεθνών επενδυτών και επίσης γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε απόκλιση που θα δημιουργήσει ρίσκο δεν θα είναι αποδεκτή από τα διεθνή funds αμέσως θα πουλήσουν ομόλογα και μετοχές. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας σκόπιμα και με δόλο προσπαθεί να υπονομεύσει την κυβέρνηση η οποία μετά τις πυρκαγιές πνέει τα λοίσθια αλλά στην προσπάθεια του αυτή βλάπτει τα εθνικά οικονομικά συμφέροντα. 

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ !!!



«Εν μέσω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις πληγείσες περιοχές, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταβληθούν οργανωμένες προσπάθειες και να συνενωθούν δυνάμεις όλων των φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών, οι οποίοι μπορούν από την πλευρά τους να συμβάλουν αποτελεσματικά στην όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών και τη σταδιακή ομαλοποίηση της καθημερινότητας των κατοίκων. Μεταξύ άλλων, είναι εξαιρετικά επιβεβλημένη η αποκατάσταση των υποδομών δικτύων σταθερής τηλεφωνίας στις πληγείσες περιοχές, δεδομένου ότι η εξασφάλιση της επικοινωνίας των πολιτών είναι απαραίτητη, ιδίως υπό τις παρούσες συνθήκες».

Αυτό ζήτησε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης, από τις εταιρείες ΟΤΕ, CYTA, WIND, VODAFONE και FORTHNET.

Όπως σημειώνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, «οι πολίτες, πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι, εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη σταθερή τηλεφωνία για την κάλυψη των επικοινωνιακών τους αναγκών». Επισημαίνεται ακόμη, ότι σε πολλές από τις κατοικίες των πολιτών στις πληγείσες περιοχές, βρίσκονται εγκατεστημένα και συστήματα συναγερμού για την προστασία των κατοικιών και επιχειρήσεων, τα οποία για να λειτουργήσουν σωστά, συνδέονται με τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ LIBOR ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΙ ΕΔΩ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2015/05/203000000-ubs.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2016/05/16.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2016/08/100000000-barclays-libor.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/08/2-societe-generale.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/libor-100000000-hsbc.html



Ένα παλιότερο αλλά πάντα επίκαιρο άρθρο:


Και τώρα ένα άρθρο γεμάτο σεξ, πάθος και σοκαριστικές ανατροπές.

Όχι ακριβώς.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα άρθρο που αφορά σε ένα γιγάντιο σκάνδαλο με παγκόσμιες προεκτάσεις που βάζει φωτιά στα θεμέλια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ή, τουλάχιστον, θα έπρεπε να βάζει. Γιατί στην πραγματικότητα δεν έχει ξεσπάσει καμιά υπεργιγάντια κατακραυγή, δε βγαίνουν άνθρωποι στους δρόμους, δεν γράφονται πάρα πολλά πύρινα άρθρα. Ο λόγος είναι το ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί ακριβώς με το Libor και τη Barclays και έτσι το έχουν αφήσει να περάσει, χαμένο μέσα στον ορυμαγδό των καθημερινών εξελίξεων, με πόσα να προλάβει ασχοληθεί και ο σύγχρονος άνθρωπος, άσε που έκανε και ζέστη.

Το ίδιο έπαθα κι εγώ.

Μα όταν τελικά πρόλαβα και κάθισα και διάβασα περί τίνος επρόκειται κατάλαβα ότι
1ον: Δεν είναι και τόσο περίπλοκο
2ον: Είναι πιο σοκαριστικό από ό,τι φαντάζεσαι


Το σκάνδαλο εν τάχει είναι το εξής:

ΔΝΤ: ΜΕΙΩΣΤΕ(ΞΑΝΑ) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ & ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ !!!

ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ...Την πλήρη εφαρμογή των νομοθετημένων παρεμβάσεων για το 2019 (μείωση συντάξεων) και το 2020 (μείωση αφορολόγητου) ζητά στην έκθεση του για την ελληνική οικονομία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.




Συγκεκριμένα αναφέρει «Υποστηρίζουμε τη στροφή προς έναν φιλικότερο για την ανάπτυξη μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και καλωσορίζουμε τη δέσμευση των αρχών για πλήρη εφαρμογή των νομοθετημένων μέτρων για το 2019 και το 2020».

Παράλληλα το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της διατήρησης της ευελιξίας της αγοράς εργασίας, το "πάγωμα" των επικείμενων αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό, αλλά και τον περαιτέρω περιορισμό της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης προέκυψαν μετά την επίσκεψη του κλιμακίου του Ταμείου στην Αθήνα αμέσως μετά το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Ασφαλιστικό και Πρόνοια

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ;;; ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΩΝ !!!



Αύξηση της φοροδιαφυγής, περαιτέρω αδυναμία πληρωμής των φόρων αλλά και ενδείξεις για μεγαλύτερο τσουνάμι κατασχέσεων λογαριασμών και ακινήτων για εκατομμύρια φορολογουμένους δείχνει η πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού.

Η 31η Ιουλίου θα αποτελέσει μια πρώτη ένδειξη για τα φορολογικά έσοδα του 2018, λόγω της πληρωμής της α΄ δόσης του φόρου εισοδήματος. Το πραγματικό όμως «crash test» για την πορεία των εσόδων θα είναι το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου, όπου θα «τρέχουν» παράλληλα οι δόσεις του φόρου εισοδήματος (2η) και του ΕΝΦΙΑ (3η). Τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού δείχνουν εικόνα σοβαρής κόπωσης στα έσοδα που σχετίζονται με την άμεση φορολογία των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, ενώ ικανοποιητική αύξηση παρουσιάζουν οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, ΕΦΚ κ.λπ.). Η κόπωση που παρατηρείται στην άμεση φορολογία αναμένεται να περιορίσει ακόμη περισσότερο τη φοροδοτική ικανότητα, από τη στιγμή μάλιστα που πρέπει να πληρωθούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Προϋπολογισμού, κατά το α΄ εξάμηνο εισπράχθηκαν 211 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα και μάλιστα σε συνθήκες υπερφορολόγησης και… ανάπτυξης. Συνολικά εισπράχθηκαν 3,276 δισ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχαν εισπραχθεί 3,487 δισ. ευρώ. Μάλιστα, τα συνολικά έσοδα από άμεσους φόρους υποχώρησαν στα 6,518 δισ. ευρώ έναντι 6,803 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας υστέρηση 285 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κόπωση αυτή εκτός από τη συμπίεση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών παραπέμπει και σε αύξηση των συναλλαγών εκτός επίσημης οικονομίας, για λόγους… επιβίωσης. Τα συνολικά φορολογικά έσοδα διαμορφώθηκαν στο α΄ εξάμηνο του έτους στα 19,312 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας υστέρηση σε σχέση με την πρόβλεψη του μεσοπρόθεσμου κατά 25 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΜΕΣΩ QUALCO ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΠΕΙΡΑΜΑ" !!!

ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΞΩΔΙΚΩΝ
Όσοι δεν ανταποκριθούν στα εξώδικα θα έρχονται αντιμέτωποι με διακοπές ηλεκτροδότησης και δικαστική διεκδίκηση των χρεών !!!



Επέκταση της συνεργασίας με την εταιρεία Qualco, εξετάζει η ΔΕΗ, προκειμένου να γενικευθεί η αποστολή εξωδίκων και ειδοποιητηρίων προς τους κακοπληρωτές πελάτες της, που σήμερα προσεγγίζουν τα 2 εκατομμύρια.

Δίχως να είναι γνωστό πόσους χιλιάδες πελάτες της ΔΕΗ θα αφορά η διεύρυνση της συνεργασίας, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή πρόκειται να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, όπου προφανώς και θα γίνει ένας απολογισμός των μέχρι σήμερα επιδόσεων της Qualco στο σκέλος της εισπραξιμότητας. Ένας απολογισμός που θα αφορά στην πρώτη φάση του «πειράματος», το οποίο και περιελάμβανε γύρω στους 100-120.000 οφειλέτες.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΑΘΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ OFFSHORE ΤΟΥ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ !!!

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ OFFSHORE ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...
Η Πελίν Ουνκέρ, δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet συμμετείχε στις αποκαλύψεις των Paradise Papers. Για το λόγο αυτό οδηγείται στο δικαστήριο και καλείται να καταβάλει μαζί με την εφημερίδα 500.000 λίρες.



Η Πελίν Ουνκέρ είναι μια λεπτοκαμωμένη γυναίκα που μιλάει με χαμηλή φωνή. Γνώριζε από την αρχή ότι τα δημοσιεύματά της στην εφημερίδα Cumhuriyet σχετικά με ζητήματα φοροδιαφυγής στο πλαίσιο των ερευνών για τα Paradise Papers δεν θα ήταν αρεστά στην κυβέρνηση.

«Το φανταζόμασταν ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο αλλά ότι θα μας ζητούσαν αποζημίωση 500.000 λίρες δεν το φανταζόμασταν», αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά.

Η Πελίν Ουνκέρ, ως μέλος του διεθνούς δικτύου δημοσιογράφων που ερευνούσαν τα θέματα φοροδιαφυγής στους φορολογικούς παράδεισους, έφερε στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που επιβάρυναν και τουρκικές εταιρείες. Κάποια από αυτά τα στοιχεία οδηγούσαν στον Σερχάτ Αλμπαϋράκ, αδελφό του σημερινού Τούρκου υπουργού Οικονομικών. Κάποια άλλα στοιχεία οδηγούσαν στους γιους του μέχρι πρόσφατα Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ. Η Πελίν Ουνκέρ σημειώνει: «Νομίζω ότι πρόκειται για οκτώ εταιρείες: μια με τον θείο του και πέντε με τους γιούς του, σε κάποιες είναι πρόεδροι και άλλες τους ανήκουν».

Η εικόνα του άμεμπτου πολιτικού

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ ΕΛΛΗΝΑ !!!




Του Βασίλη Παζόπουλου
Οικονομολόγος


Όλοι οι σύγχρονοι μύθοι, προκειμένου να επιτύχουν αποτελεσματικά τον σκοπό τους, εμπεριέχουν ψήγματα αλήθειας. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό τους δεν είναι οι ανακρίβειες αλλά η δημοφιλία τους.

Το ότι τους υιοθετεί άκριτα τόσο πολύς κόσμος. Η αποδοχή τους, κατά τη γνώμη μου, έχει 2 βασικά αίτια:

α) τη φύση των οικονομικών ζητημάτων. Όλοι έχουμε άποψη για τους μισθούς, την ανεργία, τη φορολογική πολιτική. Θεωρούμε πως επαρκούν οι προσωπικές εμπειρίες μας, η συζήτηση με τις παρέες μας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

β) την επίδραση της αρχαίας κληρονομιάς. Καθώς οι πρόγονοί μας πιστώνονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας, η αναπόφευκτη σύγκριση οδηγεί στη συστηματική υποτίμηση των σύγχρονων επιδόσεων της Ελλάδας.

Το στερεότυπο του τεμπέλη

Ένας από τους πιο διαδεδομένους, είναι αυτός του τεμπέλη Έλληνα. Ίσως γιατί τον αποδεχόμαστε με μια κρυφή υπερηφάνεια, καθώς αναδεικνύει μια ρομαντική εικόνα της νοοτροπίας μας. Τι κακό έχει να είμαστε ξαπλωμένοι νωχελικά στην ξαπλώστρα, ατενίζοντας τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, απολαμβάνοντας παγωμένο καφέ, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάμε το φλερτ με τα μάτια στη διπλανή ομορφούλα;

Αυτή είναι η εντύπωση που έχουμε, αν όχι για τον ίδιο τον εαυτό μας, τουλάχιστον για τον μέσο όρο των συμπατριωτών μας. Ότι έχουμε στο αίμα μας τη συναρπαστική ζωή, σε αντίθεση με τους φουκαράδες Βορειοευρωπαίους, που εργάζονται εντατικά κάτω από ένα μονότονα γκρι ουρανό. Γκρι σαν τη βαρετή, ανιαρή καθημερινότητά τους, την οποία σπαταλάνε χωρίς να απολαμβάνουν το δώρο της ζωής

ΤΕΛΟΣ ΟΙ "ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΙ" ;;; ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ !!!

6 ΜΗΝΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους (beneficial owner) θα πρέπει να δηλώσουν έως τις 30 Ιανουαρίου 2019 όλες οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα και θα αντιμετωπίζουν αυστηρά χρηματικά πρόστιμα.



Ο νόμος 4557/2018 για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ σχετικά με την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων επιχειρήσεων και νομικών οντοτήτων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, τα νομικά πρόσωπα και άλλες νομικές οντότητες που έχουν έδρα στην Ελλάδα, υποχρεούνται πλέον να συλλέγουν και να φυλάσσουν επαρκείς, ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με τον πραγματικό δικαιούχο τους, καταχωρώντας τα στοιχεία σε ειδικό μητρώο που θα τηρούν στην έδρα τους.

Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν τουλάχιστον το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την υπηκοότητα και τη χώρα διαμονής του δικαιούχου, καθώς επίσης το είδος και την έκταση των δικαιωμάτων που κατέχει. Η τήρηση του ειδικού μητρώου θα γίνεται με την επιμέλεια υπεύθυνου στελέχους που θα εφαρμόζει τις κείμενες διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ !!!

ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ...
Το δημόσιο επιβαρύνθηκε με το ποσό των 2.145.412 ευρώ για την περίοδο 2006-2008 αλλά έως και σήμερα η δίκη δεν έχει διεξαχθεί !!!


Καθημερινά διαβάζουμε από το “βιβλίο των μπόνους” της ΕΡΤ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε με το ποσό των 2.145.412 ευρώ για την περίοδο 2006-2008 και ως σήμερα η δίκη δεν έχει διεξαχθεί.

Κορυφαίο στέλεχος της ΕΡΤ την εποχή εκείνη έλαβε το ποσό των 25.000 ευρώ “με μόνη αιτιολογία” όπως αναφέρεται στο πόρισμα, ότι, “συνέβαλε τα μέγιστα για τον συντονισμό των υπηρεσιών στην διεκπεραίωση υποχρεώσεων της εταιρείας”.

Συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δημοσιογράφος πήρε πρόσθετη αμοιβή ύψους 21.600 ευρώ που αντιστοιχούσε σε αποδοχές έξι μηνών, με “μόνη αιτιολογία” ότι “<συνέβαλε τα μέγιστα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που κάλυψε και καλύπτει ακόμη η ΝΕΤ”.
SSL Certificates