.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΩΝ+ΕΠΩΝΥΜΩΝ !!!



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Στελέχη της πρώτης γραμμής από τον επιχειρηματικό, τον δικηγορικό και τον καλλιτεχνικό στίβο ρίχνουν «φέσια» δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε ανυποψίαστους επιχειρηματίες, οι οποίοι αρχικά νοιώθουν ασφαλείς καθώς συνεργάζονται με επώνυμους και πρωτοκλασάτα στελέχη της κοινωνία, θεωρώντας ότι η συνεργασία μαζί τους, είναι σχεδόν μηδενικού ρίσκου.
Όμως στη συνέχεια οι επώνυμοι και οικονομικά ευκατάστατοι αποδεικνύονται μπαταχτσήδες και κακοπληρωτές.

Ο τομέας της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι από τους μεγάλους χαμένους της οικονομικής κρίσης. Τα επώνυμα σχολεία μετρούν τα χρέη των επωνύμων ενώ η είσπραξη των οφειλών γίνεται με εξώδικα και ορισμένα σχολεία φθάνουν στην έκδοση διαταγών πληρωμών για να συνετίσουν τους επώνυμους πελάτες τους. 

Αξιόπιστη πηγή είπε στο bankingnews ότι ο κύριος όγκος των διαταγών πληρωμής προέρχεται από τις τράπεζες καθώς είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές αλλά περιοδικά εκδίδονται διαταγές πληρωμών για τους «έχοντες και κατέχοντες» που έχουν κάνει στρατηγική επιλογή να αγοράζουν υπηρεσίες που στη συνέχεια όμως δεν τις πληρώνουν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη λίστα περιλαμβάνεται και κυβερνητικό στέλεχος, που κατέχει θέση στη σημερινή κυβέρνηση και του εκδόθηκε διαταγή πληρωμής ύψους 50.000 για υπηρεσίες που έλαβε και δεν πλήρωσε.

Το bankingnews λόγω των προσωπικών δεδομένων μένει μόνο στην περιγραφή του περιστατικού, όπως μας την ανέφερε αξιόπιστη πηγή.

Οι εύποροι συμπολίτες μας δεν μπόρεσαν να συμφιλιωθούν με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αρνήθηκαν πεισματικά να αποδεχτούν τις νέες οικονομικές τους δυνατότητες που να σημειωθεί περιόρισε αισθητά τα εισοδήματά τους αλλά θέλησαν να διατηρήσουν το επίπεδο ζωής που είχα πριν την κρίση. 

Οι αρμόδιοι των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων έχουν αρκετές ιστορίες να διηγηθούν χωρίς όμως να αποκαλύπτουν τα ονόματα των «καλών» οικογενειών, οι οποίες προτιμούν να πληρώνουν το κόστος της μαρίνας που έχουν παρκάρει το πολυτελές σκάφος τους και την ίδια στιγμή αφήνουν απλήρωτο το σχολείο των παιδιών τους. 

Οι ευυπόληπτοι πολίτες και γνωστοί στο πανελλήνιο προτιμούν να βάλουν «φέσι» ακόμη σε ένα καλό εστιατόριο της Αθήνας παρά να αποδεχθούν την οικονομική τους αδυναμία.
Η αμείλικτη πραγματικότητα κοστίζει πανάκριβα στους επιχειρηματίες που προσφέρουν υπηρεσίες σε επώνυμους, οι οποίοι πλέον διαθέτουν …άδειες τσέπες. 

Η λύση για τους επιχειρηματίες είναι η έκδοση διαταγής πληρωμής έναντι των επωνύμων που δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη και με τις οφειλές να … τρέχουν και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ.
Οι επώνυμοι αλά και οι λιγότερο επώνυμοι διαμορφώνουν τη δική τους στρατηγική επιβίωσης και στον τομέα της κατοικίας. 

Οι ακριβές περιοχές Ψυχικό, Κηφισιά, Κολονάκι είναι πρώτες στις επιλογές και προχωρούν στην ενοικίαση κατοικιών με υψηλό μηνιαίο μίσθωμα, τα οποία στη συνέχεια δεν τα καταβάλλουν ποτέ.

Μόλις περάσει η περίοδος χάριτος και πέσει δείκτης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης αφού ο αριθμός των απλήρωτων ενοικίων αυξάνονταν, ξεπερνώντας τους έξι και επτά μήνες
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να βγάλουν αρχικά τον επώνυμο κακοπληρωτή από το ακίνητο και στη συνέχεια προχωρούν στην έκδοση διαταγής πληρωμής προς είσπραξη των οφειλών 

Συνολικά από τις αρχές του έτους έχουν εκδοθεί 11.400 διαταγές πληρωμών από το Πρωτοδικείο Αθηνών και το 80% προέρχονται από του τραπεζικούς οργανισμούς και το υπόλοιπο 20% από ιδιώτες.

Οι συνολικές απαιτήσεις ξεπερνούν κατά την ελάχιστη εκτίμηση τα 228 εκατ. ευρώ ενώ μπορεί να υπερβαίνει και τα 500 εκατ. ευρώ καθώς μέσα από τις απαιτήσεις έκδοσης διαταγών πληρωμών αφορούν τραπεζικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates