.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" : ΜΕ ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ+ΑΡΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΙΝΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΔΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ !!!




Το Πεκίνο κατέλαβε εξαπίνης την Παρασκευή τις διεθνείς αγορές πετρελαίου, απειλώντας να επιβάλλει δασμούς στο αργό, το φυσικό αέριο και άλλα ενεργειακά προϊόντα που εισάγει από τις ΗΠΑ, παρότι η Κίνα πλέον κατατάσσεται πλέον πρώτη στον κατάλογο των κρατών που εισάγουν αμερικανικό πετρέλαιο.

Η Κίνα αντέδρασε στους δασμούς ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήγγειλε ότι θα επιβληθούν ο αμερικανικός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνοντας πως θα επιβάλλει ισόποσους δασμούς σε διάφορα προϊόντα που εισάγει από τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα όμως, το Πεκίνο κατέστησε σαφές ότι ετοιμάζεται να επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά ενεργειακά προϊόντα, κάτι που για τους περισσότερους αναλυτές αποτέλεσε έκπληξη, καθώς μέχρι τώρα τα κινεζικά μέτρα στοχοθετούσαν κυρίως αγροδιατροφικά προϊόντα και αυτοκίνητα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ;;;

ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST
Την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων ρύπων επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης ως λόγους ανόδου των τιμολογίων.




Θέμα αυξήσεων των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στην προμήθεια άνοιξε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.

Ο κ. Παναγιωτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist τόνισε την επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους της εταιρίας. Όπως είπε. «η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, του φυσικού αερίου αλλά και των δικαιωμάτων ρύπων CO2 πιέζουν για άνοδο των τιμών», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος σημείωσε με έμφαση τις αρνητικές επιπτώσεις λόγω και του γεγονότος πως η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια δεν μερίμνησε για τη διασφάλιση δωρεάν δικαιωμάτων ρύπων.

Ο πρόεδρος της εισηγμένης σημείωσε και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η ελληνική βιομηχανία λόγω της ανόδου του ενεργειακού κόστους, εκτιμώντας ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης της συμμετοχής της στο ΑΕΠ από το 9% στο 12% τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Κατά τον ίδιο, η επόμενη 15ετία θα είναι η περίοδος της μετάβασης από τον άνθρακα και τον λιγνίτη στην καθαρή ενέργεια και θα απαιτηθεί επιπλέον κόστος για τις υποδομές εκείνες που θα χρειαστούν προκειμένου να αντικατασταθεί ο λιγνίτης από το φυσικό αέριο. Επανέλαβε δε, με έμφαση τη στήριξη του λιγνίτη.


ΕΚΤ: ΤΕΛΟΣ ΤΟ QE ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ !!!

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ...ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Τι γράφει η dw.com :

Ο κύβος ερρίφθη: μέχρι το τέλος του χρόνου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναστείλει τις διαφιλονικούμενες αγορές ομολόγων. Το βασικό επιτόκιο όμως θα παραμείνει καταρχήν αμετάβλητο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ΕΚΤ φαίνεται να δρομολογεί πλέον την εξομάλυνση της ιδιαίτερα χαλαρής τα τελευταία χρόνια νομισματικής της πολιτικής. Από τη Ρίγα της Λετονίας η Ευρωτράπεζα ανακοίνωσε την Πέμπτη τη σταδιακή έξοδο από το διαφιλονικούμενο -ειδικά στη Γερμανία- πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Μέχρι το Σεπτέμβριο θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα και άλλα χρεόγραφα αξίας 30 δις ευρώ το μήνα ενώ τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους οι αγορές θα περιοριστούν στα 15 δις το μήνα. Παράλληλα η ΕΚΤ διευκρίνισε -και δη με ασυνήθιστα ξεκάθαρο τρόπο- ότι τα βασικά επιτόκια θα αυξηθούν το νωρίτερο το φθινόπωρο του 2019, αργότερα από ό,τι περίμεναν πολλοί αναλυτές.

Η απόφαση της ΕΚΤ δεν προέκυψε πάντως ξαφνικά και μάλλον δεν αιφνιδίασε. Ήδη προ ημερών ο επικεφαλής οικονομολόγος της, Πίτερ Πράετ, είχε προαναγγείλει την έναρξη συζήτησης για την έξοδο από το πρόγραμμα. Έκπληξη προκάλεσε ίσως το γεγονός ότι ήδη την Πέμπτη, και όχι τον Ιούλιο όπως ανέμεναν οι περισσότεροι, η Φρανκφούρτη ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες.

Οι λόγοι της απόφασης


ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΦΕΣΩΣΑΝ 10.000.000€ ΤΗΝ ΕΕΣΣΤΥ & ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΜΕ 22.000.000€ ;;;

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/blog-post_63.html




Το βελτιωμένο ποσό των 22 εκατ. ευρώ προσέφερε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το εν λόγο ποσό είναι είναι εντός των ορίων αποτίμησης των δύο ανεξάρτητων αποτιμητών.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει τα εξής:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ αποσφραγίσθηκε η βελτιωμένη οικονομική προσφορά για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε., την οποία υπέβαλε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ FOLLI FOLLIE !!!

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΩΣ ΖΗΤΗΘΕΙ
Έληξε προχθές η χρονική προθεσμία που έχει θέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Folli Follie προκειμένου η εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κουτσολιούτσου να προσκομίσει στην εποπτική αρχή τα στοιχεία που αφορούν στα ταμειακά της διαθέσιμα.




Έτσι λοιπόν η Επιτροπή αποφάσισε :

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 822η / 14 Ιουνίου 2018 συνεδρίασή τοy αναφορικά με την εισηγμένη εταιρία Folli Follie AEBTE (FFG) και λαμβάνοντας υπόψη ότι η FFG:

α. δεν έχει έως σήμερα προσκομίσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το σύνολο των στοιχείων που επανειλημμένα της έχουν ζητηθεί, ιδίως τα ταμειακά της διαθέσιμα της περιοχής Ασίας -Ειρηνικού και


ΕΚΑΣ-ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟ 2019 !!!


Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ;;;

ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θα θέσουμε λοιπόν βορά σε διαπραγμάτευση με τους Σκοπιανούς τα εμπορικά σήματα ελληνικών προϊόντων ;;;




Οι πωλήσεις των προϊόντων με γεωγραφική ένδειξη, -προστατεύονται εντός της ΕΕ και σε τρίτες χώρες με τις οποίες υπάρχουν σχετικές συμφωνίες- ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν πάνω από το 6% του τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια στιγμή πάνω από το 15% του συνόλου των τροφίμων και ποτών που εξάγει η ΕΕ σε τρίτες χώρες είναι προϊόντα με γεωγραφική ένδειξη.

Τέτοια προϊόντα είναι το Τσίπουρο Μακεδονίας (σ.σ. από το 2001 αναγνωρισμένο προϊόν ΠΓΕ) το "Ούζο Μακεδονίας" ή Μακεδονικό (σ.σ. προϊόν ΠΓΕ από το 2011) και δεκάδες ελληνικοί οίνοι, και όχι μόνο, που φέρουν το τοπωνύμιο Μακεδονία ή παράγωγά του. Κι όμως ακόμη και αυτά τα προϊόντα, τα οποία προστατεύονται, κινδυνεύουν να χάσουν την ταυτότητά τους. Αφού η συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το όνομα της τελευταίας, περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα σε ότι αφορά τις εμπορικές διεθνείς συναλλαγές της Ελλάδας.

Και λέμε ακόμη περισσότερο διότι η οικειοποίηση, από την πλευρά των επιχειρήσεων της ΠΓΔΜ, του brand και της φήμης που έχουν αρκετά Μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, όπως το κρασί, οι ελιές και ο χαλβάς, δεν είναι κάτι καινούργιο.



ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ;;;


ΒΟΜΒΑ: ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ "ΘΑΒΟΥΝ" ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ;;;



ΡΟΔΟΣ: ΑΘΩΟΙ ΛΟΓΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗΣ 3 ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ !!!

ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 180.000€ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΕ
Ο ΔΕΔΔΗΕ είχε διαπιστώσει ότι η σφραγίδα του μετρητή της παροχής, ο οποίος ήταν εγκατεστημένος στο ξενοδοχείο και ήταν προορισμένος για την καταμέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας, είχε παραβιασθεί και εντέχνως είχε καλυφθεί η παραβίαση, ώστε να μην είναι ορατή, αντιληπτή και διαπιστώσιμη εύκολα, ούτε από τον καταμετρητή της εταιρίας ούτε από κάποιο τρίτο.




Αθώοι λόγω αμφιβολιών για την υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ εξακολούθηση, κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο
Δωδεκανήσου, τρείς εκπρόσωποι γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας στο Φαληράκι.
Η δικογραφία εις βάρος τους κινήθηκε μετά από μήνυση της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε Α.Ε. (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).


Την 31η Οκτωβρίου 2014, συνεργείο της Διεύθυνσης Περιφερείας Νησιών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, διενήργησε έλεγχο, στο ξενοδοχείο, προκειμένου να διαπιστώσουν την ομαλή λειτουργία και καταγραφή του ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο καταναλώνεται.

Στο παραπάνω ξενοδοχείο λειτουργούσε μετρητής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δυνάμει συμβολαίου προμηθείας – παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία είχε καταρτισθεί μεταξύ της Δ.Ε.Η. Α.Ε. το 1988.

Αρχικά διαπιστώθηκε ότι η σφραγίδα του μετρητή της παροχής, ο οποίος ήταν εγκατεστημένος στο ξενοδοχείο και ήταν προορισμένος για την καταμέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία καταναλωνόταν σ΄ αυτό, είχε παραβιασθεί και εντέχνως είχε καλυφθεί η παραβίαση, ώστε να μην είναι ορατή, αντιληπτή και διαπιστώσιμη εύκολα, ούτε από τον καταμετρητή της εταιρίας ούτε από κάποιο τρίτο.

Στη συνέχεια, σε σχετικό ειδικό τεχνικό έλεγχο, ο οποίος ακολούθησε διαπιστώθηκε, ότι στο κιβώτιο δοκιμών στις γέφυρες των εντάσεων υπήρχαν κόλλες με συνέπεια να μην καταγράφεται η συνολική καταναλωθείσα ενέργεια.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ" ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/blog-post_77.html




Κεφάλαια 100 δισ. ευρώ

Ειδικά για την Ελλάδα η σχετική διαδικασία έχει πολύ μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον καθώς εκτιμάται ότι τα ελληνικά κεφάλαια στο εξωτερικό είναι σημαντικά (οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 100 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας είναι υποχρεωμένοι να φορολογούνται στην Ελλάδα για το σύνολο του εισοδήματος που αποκτούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Εξαίρεση υπάρχει μόνο για τις χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης και η οποία προβλέπει ότι το εισόδημα των φορολογικών κατοίκων Ελλάδας που αποκτάται στο εξωτερικό φορολογείται μόνο εκεί και όχι στην Ελλάδα.


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ & ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!

ΛΟΓΩ ΤΕΚΜΑΡΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Διατάξεις-παγίδες που έχουν ως συνέπεια χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι φορολογούμενοι να χάνουν δικαιώματα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων και απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. ή να εισπράττουν από τον ΟΠΕΚΑ επιδόματα στήριξης τέκνων μειωμένα κατά 40% σε σύγκριση με αυτά που δικαιούνται στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ο ισχύων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.




Από τις διατάξεις αυτές του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) προκύπτει ότι σε κάθε περίπτωση οικογένειας με εξαρτώμενο άγαμο τέκνο άνω των 18 ετών (ενήλικο άγαμο τέκνο που συνοικεί με τους γονείς του ή είναι φοιτητής και έχει ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ), το τέκνο αυτό, αν κατά το προηγούμενο έτος είχε στο όνομά του έστω και 0,01 ευρώ εισόδημα από τόκους καταθέσεων ή από οποιανδήποτε άλλη πηγή, υποχρεούται κατά το τρέχον έτος να υποβάλει δική του δήλωση φορολογίας εισοδήματος. 

Στη δήλωση αυτή οφείλει να αναγράψει το ποσό του εισοδήματός του, όποιο κι αν είναι αυτό, ακόμη δηλαδή κι αν είναι της τάξεως των 0,01 ευρώ και αφορά τόκους καταθέσεων.
Με τον τρόπο αυτό θα προκύψει τεκμαρτό εισόδημα τουλάχιστον 3.000 ευρώ, το οποίο θα προστεθεί στο οικογενειακό εισόδημα, προσαυξάνοντάς το και έτσι μπορεί να οδηγήσει την οικογένεια να ξεπεράσει τα κατώτερα όρια εισοδήματος που ισχύουν για την καταβολή μια σειράς επιδομάτων (επίδομα παιδιού κ.ά.) αλλά και για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.
Oι συγκεκριμένες διατάξεις ισχύουν από το 2014 και είναι κατάφωρα άδικες, αφού μειώνονται ή ακόμα μηδενίζονται επιδόματα που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, με βάση πλασματικά, τεκμαρτά εισοδήματα, αλλά συνεχίζουν να εφαρμόζονται.

Θα πρέπει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να εξετάσει το θέμα, το οποίο προφανώς «χάνεται» μέσα στο δαίδαλο των φορολογικών διατάξεων, και να αποκαταστήσει την αδικία. Διότι προφανώς όλα τα τεκμήρια δεν είναι ίδια. Άλλο είναι να είναι το παιδί κάτοχος ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, για παράδειγμα και άλλο είναι να διαθέτει ένα τραπεζικό λογαριασμό για να εξυπηρετείται ως φοιτητής.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΤΕΙ !!!

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΖΗΓΟ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ , ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ....
Αφορά μισθούς συνολικού ύψους 330.000 ευρώ !!!




Με παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών, Αχιλλέα Ζήση, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του σημερινού αντιπρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ) Κωνσταντίνου Βαρσαμίδη.

Η εισαγγελική παραγγελία, που δόθηκε μετά την ολοκλήρωση έρευνας για συνεχείς απουσίες υπαλλήλων του Ιδρύματος από την εργασία τους, αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης και σε βάρος συγγενικών προσώπων πρώτου βαθμού του αντιπρύτανη καθώς και σε βάρος μίας υπαλλήλου του ΑΤΕΙ-Θ, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε την περίοδο 2012-2017, διάστημα κατά το οποίο ο νυν αντιπρύτανης κατείχε το αξίωμα του προέδρου του Ιδρύματος και οι ενδείξεις για την τέλεσή του προέκυψαν από έρευνα που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), κατόπιν σχετικών καταγγελιών. Ανάμεσα στους υπαλλήλους που καταγγέλθηκε ότι απουσίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από την υπηρεσία τους και πληρώνονταν κανονικά τους μισθούς τους, συγκαταλέγονταν η σύζυγος και η κόρη του πρώην προέδρου.


ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ;;;



Τι γράφει το news247.gr :

Άφωνοι σίγουρα δεν έμειναν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας όταν άκουσαν έναν από τους συλληφθέντες αντιεξουσιαστές των χθεσινών επεισοδίων να τους λέει ότι είναι …υπάλληλος της Βουλής.

Και βέβαια άφωνοι δεν έμειναν, γιατί κατά καιρούς έχουν πέσει στα χέρια τους άτομα με πολύ …ενδιαφέροντα επαγγέλματα των ίδιων ή των γονέων τους.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση πάντως αναμένεται επιβεβαίωση από την Βουλή και εφόσον αυτό ισχύει να τους ειπωθεί και που ακριβώς απασχολείται το συγκεκριμένο άτομο, αφού περιορίστηκε στο να πει μόνο ότι είναι υπάλληλος της Βουλής χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις.

ΛΑΜΙΑ: ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ !!! ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΟΙΡΑΖΕ "ΜΑΪΜΟΥ" ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ !!!

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Η έφοδος έγινε στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και διενεργείται από τους αδιάφθορους των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.




«'Εφοδο» στο Τμήμα Συγκοινωνιών της Φθιώτιδας πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι αδιάφθοροι των Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το «ντου» στο κτήριο της οδού Ανθήλης στη Λαμία, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Φθιώτιδας (άλλοτε υπουργείο Συγκοινωνιών), έγινε στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και διενεργείται από τους αδιάφθορους των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αδιάφθοροι των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και τα στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο πλαίσιο των ερευνών «σφράγισαν» το Τμήμα Συγκοινωνιών Φθιώτιδας για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή.

Οι εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα(σ.σ. χθες) και αύριο φυσικά δεν έγιναν, όπως και άλλες συναλλαγές με το κοινό, αφού ουσιαστικά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, το κτίριο και οι φάκελοι φυλάσσονται από την αστυνομία.


ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟ 63 ΧΩΡΕΣ, ΣΤΙΣ 20/6 Η ΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ
Έρχεται άγριο ξεσκόνισμα για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό.




Στο κυνήγι των στοιχείων λογαριασμών φορολογικών κατοίκων του εξωτερικού βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η ΑΑΔΕ στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της Ελλάδας και κρατών – μελών της ΕΕ καθώς και τρίτων χωρών, με στόχο την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. Μάλιστα σήμερα 15 Ιουνίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, θα πάρει στα χέρια της τις νέες λίστες με Έλληνες καταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού από 63 χώρες ενώ στις 20 Ιουνίου θα παραλάβει μία ακόμη λίστα με Έλληνες καταθέτες σε τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Συγκεκριμένα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής από τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα της χώρας προς την ΑΑΔΕ στοιχείων χρηματοοικονομικών λογαριασμών που τηρούν φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής (κάτοικοι ή πολίτες, στην περίπτωση των ΗΠΑ), στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της Ελλάδας και ευρέος δικτύου δικαιοδοσιών (κράτη μέλη της ΕΕ και τρίτες χώρες), κατ’ εφαρμογή των οικείων νομοθετικών διατάξεων και των σχετικών κανονιστικών πράξεων.


ΞΕΦΤΙΛΑ: ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" !!!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΚΑΝΑΔΟΙ ΤΗΣ PSP ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;;; ΠΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :




Με τίμημα ύψους ενός (1) δισεκ. ευρώ, έναντι αρχικής εκτίμησης για 600 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επέκταση της σύμβασης κατά 20 έτη του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με πληροφορίες του «Σκάι».

Η συμφωνία για την παράταση της σύμβασης έως το 2046 αναμένεται να έχει πάρει το πράσινο φως και να έχει ολοκληρωθεί ως προς το ουσιαστικό της μέρος, έως το Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. 

Η παράταση της σύμβασης και η αρχική πρόταση της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΑΑ) που είχε εγκριθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, είχε μπει στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν εδώ και αρκετούς μήνες, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις για το τίμημα. 

Τα στελέχη της Επιτροπής θεωρούσαν πως το ποσό της αρχικής συμφωνίας ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, δεδομένου πως τα μεγέθη της οικονομίας έχουν βελτιωθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα, αλλά και συγκρίνοντας το τίμημα από την ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 



ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ !!! ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΝΗΡΙΔΗΔΕΣ !!!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! ΕΤΣΙ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΠΑΣΟΚ+ΝΔ ΣΤΗΝ ATTICA BANK !!!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, κατόπιν επικοινωνίας του νομικού συμμβούλου της ATTICA BANK με την κα Μαραγκουδάκη, η τράπεζα ζήτησε την ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ (!!!) των δανείων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και την αντικατάστασή τους στο πακέτο με άλλα δάνεια, καθόσον η ευχέρεια αυτή της τράπεζας προβλέπεται ρητά στο συμφωνητικό εκχώρησης-μεταβίβασης του πακέτου των κόκκινων δανείων της!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:



Επιβεβαιώνεται, έτσι, για μια ακόμη φορά, ότι οι μόνοι αγώνες που δεν κερδίζονται ποτέ, είναι εκείνοι που δεν δίνονται !!!

Μόλις εχθές σας ενημερώσαμε ότι το Μαξίμου "άκουσε" τον Νίκο Νικολόπουλο και δώθηκε εντολή να ακυρωθεί άμεσα η όλη διαδικασία και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να παραμείνουν στην τράπεζα, για να μην χαριστούν με το γνωστό τέχνασμα της πώλησής τους στο fund.


ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

ΟΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ" !!!


 ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΑΣΟΚ+ΝΔ ΣTO FUND "THEA ARTEMIS" !!!

ΑΜΕΣΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ & ATTICA BANK ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ 11/06/2018
Πληροφορούμαστε ότι το Μαξίμου "άκουσε" τον Νίκο Νικολόπουλο και δώθηκε εντολή ακυρωθεί άμεσα η όλη διαδικασία και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να παραμείνουν στην τράπεζα, για να μην χαριστούν με το γνωστό τέχνασμα της πώλησής τους σε fund !!!



UPD 15/06/2018 -11.25'

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, κατόπιν επικοινωνίας του νομικού συμμβούλου της ATTICA BANK με την κα Μαραγκουδάκη, η τράπεζα ζήτησε την ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ (!!!) των δανείων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και την αντικατάστασή τους στο πακέτο με άλλα δάνεια, καθόσον η ευχέρεια αυτή της τράπεζας προβλέπεται ρητά στο συμφωνητικό εκχώρησης-μεταβίβασης του πακέτου.

Επιβεβαιώνεται, έτσι, για μια ακόμη φορά, ότι οι μόνοι αγώνες που δεν κερδίζονται ποτέ, είναι εκείνοι που δεν δίνονται.


ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΤΣΑΜΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ !!!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Καραμανλής σκαρφάλωσε τα έδρανα της Βουλής για να χαιρετήσει τον Νικολόπουλο και αυτός του φίλησε το χέρι !!! 



Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός στη Βουλή την ώρα που σκαρφάλωνε τα έδρανα για να πλησιάσει τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο στα «ορεινά» του κοινοβουλίου. Όλα αυτά συνέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου και εν αναμονή της έναρξης της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ !!!


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 23 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ !!!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
Τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που «παρέλασαν» από την Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία και παρίσταναν πως όλα στο πολύπαθο Κέντρο ήταν καλώς καμωμένα, αναμένεται το προσεχές διάστημα να περάσουν το κατώφλι των αρμόδιων ανακριτών για να απολογηθούν αναφορικά με τις 23 προσλήψεις επί θητείας Άδωνι Γεωργιάδη.


Όπως αποκάλυψε από το βράδυ της Τρίτης το documentonews.gr, έχουν ασκηθεί διώξεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για κατηγορίες όπως σύσταση και λειτουργία συμμορίας, απιστία ακόμα και απάτης εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου που σύμφωνα με νομικές πηγές δύναται να επιφέρει ακόμα και ισόβια ποινή σε περίπτωση που η υπόθεση οδηγηθεί στην ακροαματική διαδικασία.

Πρόκειται για τα εξής κορυφαία διοικητικά στελέχη:

Τζένη Κρεμαστινού, πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του νυν βουλευτή της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργού Υγείας, Δημήτρη Κρεμαστινού.

Θεόδωρο Παπαδημητρίου, «ισόβιος» διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ και ήδη υπόδικος.

288.000 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ & ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ !!!

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
288.883 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες είναι χωρίς ασφάλιση !!!



Τόσο καλά πάνε τα οικονομικά της χώρας, που η ανάπτυξη ανέβηκε στο 2,1%, αν και μειώθηκαν οι επενδύσεις. Η πραγματικότητα, όμως, κάθε άλλο παρά συμβαδίζει με τις παραπάνω κυβερνητικές διαβεβαιώσεις. Και μία από τις αποδείξεις είναι το ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ανέβηκαν κάποια σκαλιά, φτάνοντας στα 31,767 δισ. ευρώ. Και το ανησυχητικό είναι ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 585 εκατ. ευρώ!

Αύξηση, όμως, είχαμε και στους οφειλέτες, που έφτασαν αισίως στους 1.216.873, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ. Κάτι που σημαίνει ότι ρευστό χρήμα στο Ταμείο της επιχείρησης που να περισσεύει δεν έχει μείνει. Και αυτό έχει γίνει… καθεστώς. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε σχέση με το 2014 αυξήθηκαν κατά 131%, καθώς από 13,767 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν στο τέλος του φετινού Μαρτίου στα 31,869 δισ. ευρώ.


ΛΕΠΕΤΕ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/blog-post_87.html




Ένας δικαστικός επιμελητής έκανε χθες την εμφάνισή του στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας.

Αποστολή του, η επίδοση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων (με αριθμό 3638/2018), που υποχρεώνει την τράπεζα να αρχίσει να πληρώνει από 200 ευρώ το μήνα σε συνταξιούχους, που έχασαν τις επικουρικές παροχές του ΛΕΠΕΤΕ, από τα τέλη του περασμένου χρόνου, όταν ο Λ. Φραγκιαδάκης διέκοψε τη χρηματοδότηση του λογαριασμού επικούρησης.


ΑΙΣΧΟΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΜΕΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΥΨΟΥΣ 1.787€ !!!



Τι γράφει το iskra.gr :


Απίστευτο αλλά αληθινό. Οικογένεια με τον σύζυγο άνεργο και τη σύζυγο ΑμεΑ, προσήλθε σήμερα στα γραφεία της ΛΑ.Ε και ενημέρωσε τα στελέχη της ότι ο Δήμος Αθηναίων βγάζει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία τους 80 τμ, που βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη, για χρέος τους από δημοτικά τέλη ύψους μόλις 1787 ευρώ.

Η Iskra έχει στα χέρια της το πρόγραμμα του συγκεκριμένου αναγκαστικού πλειστηριασμούακίνητης περιουσίας με επισπεύδοντα το δήμο Αθηναίων κατά της κυρίας Μ.Δ. (έχουμε τα πλήρη στοιχεία της), ΑμεΑ πιστοποιημένη από το ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας), συζύγου του κυρίου Α.Β., ο οποίος είναι άνεργος, για την πρώτη και κύρια κατοικία 80 τμ στο Πόρτο Ράφτη (το ½ μιας αυτοτελούς, διηρημένης, διακεκριμένης και ανεξάρτητης οικίας), αυτός έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 25 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, από 10:00 έως 14:00, στο συμβολαιογραφείο Αθήνας του κ. Σταύρου Σταθόπουλου, επί της Σταδίου 39. Το ποσό της πρώτης προσφοράς ορίζεται στα 57.000 ευρώ.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ !!!



Η εγγραφή στον «Οικογενειακό Γιατρό» (γενικό γιατρό ή παθολόγο, παιδίατρο) είναι υποχρεωτική. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει αυτόματη αντιστοίχιση κάθε πολίτη και πρέπει να υποβληθεί αίτηση εγγραφής σε διαθέσιμο οικογενειακό γιατρό.

Η αίτηση εγγραφής μπορεί να υποβληθεί μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής ή σε κάθε δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή απευθείας στον οικογενειακό γιατρό.

Για την υποβολή της αίτησης ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:


DIESELGATE: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗ VOLKSWAGEN ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ !!!

Η VW ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΦΕΣΗ
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία
Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχτηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στη Γερμανία, παραδεχόμενη έτσι την ευθύνη της για την υπόθεση του παράνομου λογισμικού στους ντιζελοκινητήρες των οχημάτων της.



Η εισαγγελία του Μπρούνσβικ απέδειξε τις παραλείψεις της εταιρείας στο θέμα αυτό και την διέταξε να πληρώσει πρόστιμο, ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Η Volkswagen αποδέχτηκε την απόφαση και δεν πρόκειται να ασκήσει έφεση καθώς θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή «αποτελεί ένα επιπλέον σημαντικό βήμα» για να ξεπεραστεί η κρίση των τελευταίων ετών.

Το 2015 η εταιρεία παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιούσε ένα λογισμικό το οποίο παραποιούσε τα αποτελέσματα στους ελέγχους για τις εκπομπές καυσαερίων. Συνολικά, η εταιρεία είχε εγκαταστήσει αυτό το λογισμικό σε 11 εκατομμύρια οχήματα σε όλον τον κόσμο. Έτσι, τα αυτοκίνητα εμφανίζονταν εντός των ορίων για εκπομπή επικίνδυνων ρύπων όταν ελέγχονταν στο εργαστήριο, αλλά όταν κυκλοφορούσαν στον δρόμο ξεπερνούσαν αυτά τα όρια κατά 40 φορές.


ΕΦΚΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ 330.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ & ΑΓΡΟΤΕΣ !!!

ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2017
Από αυτούς, οι 25.000 έχουν πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 50 ευρώ και συνεπώς δεν μπορούν να το εισπράξουν, αλλά αυτό θα μείνει στον λογαριασμό τους και θα συμψηφιστεί με επόμενη τρέχουσα εισφορά. Οι υπόλοιποι 305.000 που έχουν υπόλοιπο άνω των 50 ευρώ, έχουν δύο επιλογές:  είτε να κρατήσουν το ποσό στον ασφαλιστικό λογαριασμό τους και να το συμψηφίσουν με εισφορές επόμενων μηνών, είτε να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό τους εντός 2 μηνών από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.




Aπό τους 1.155.354 αμιγώς μη μισθωτούς, οι 330.000 δικαιούνται επιστροφή χρημάτων από τονΕΦΚΑ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών για το 2017.

Από αυτούς, οι 25.000 έχουν πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 50 ευρώ και συνεπώς δεν μπορούν να το εισπράξουν, αλλά αυτό θα μείνει στον λογαριασμό τους και θα συμψηφιστεί με επόμενη τρέχουσα εισφορά. Οι υπόλοιποι 305.000 που έχουν υπόλοιπο άνω των 50 ευρώ, έχουν δύο επιλογές:

- είτε να κρατήσουν το ποσό στον ασφαλιστικό λογαριασμό τους και να το συμψηφίσουν με εισφορές επόμενων μηνών, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα.


ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ Η PORSCHE ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK
Είχε εκτιμηθεί προς 15.000 ευρώ, βγήκε στο σφυρί σε τιμή πρώτης προσφοράς 10.000 ευρώ και "χτυπήθηκε" στον πλειστηριασμό χθες προς 48.000 ευρώ !!!




Πολύ υψηλότερα από την τιμή πρώτης προσφοράς πωλήθηκε το αυτοκίνητο μάρκας Porsche 911 Carrera που ανήκε στην Αλκμήνη Αγούδημου, την κόρη του πρόσφατα εκλιπόντος εφοπλιστή. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, το αυτοκίνητο, που έχει εκτιμηθεί προς 15.000 ευρώ και βγήκε στο σφυρί σε τιμή πρώτης προσφοράς 10.000 ευρώ, "χτυπήθηκε" στον πλειστηριασμό, χθες, προς 48.000 ευρώ.

Αγοραστής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και βρίσκεται στο Ηράκλειο Αττικής.


ΚΟΥΛΗ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ;;;

ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ....
Γιατί δεν κατονομάζεις αυτούς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που πτώχευσαν, άφησαν πίσω τους χρέη και αρμενίζουν ανέμελα με κότερα στο Αιγαίο ;;;




«Κυνηγήστε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αυτούς που πτώχευσαν, άφησαν απλήρωτους τους εργαζόμενους και αρμενίζουν ανέμελα με τα κότερα στο Αιγαίο».

Αυτή ήταν μια αποστροφή από την ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Μία αποστροφή που ικανοποίησε τους τραπεζίτες, αφού όπως παραδέχονται: Ο εντοπισμός των στρατηγικά κακοπληρωτών μπορεί να είναι ο παράγοντας στη μάχη των τραπεζών για τον περιορισμό των «κόκκινων» δανείων.

Και μπορεί τα κότερα να είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν, όμως τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία «σπαρταράνε» και αξίζουν πολλά, πάρα πολλά εκατομμύρια.


ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ !!!



ΠΗΓΗ :


ΕΔΕΥ: Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ "ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ" ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΕΡΔΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΩΝ
Τα πρώτα "συμβολικά" έσοδα από την μίσθωση για τις χερσαίες περιοχές έρευνας και εκμετάλλευσης στη Δυτ. Ελλάδα και στη θαλάσσια περιοχή στο ΒΔ Ιόνιο είναι γεγονός.




Η κύρωση με νόμο των 4 συμβάσεων μίσθωσης για τις χερσαίες περιοχές έρευνας και εκμετάλλευσης στη Δ. Ελλάδα και στη θαλάσσια περιοχή στο ΒΔ Ιόνιο, οδήγησε στην είσπραξη για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου των πρώτων εσόδων από τα πετρέλαια. Συγκεκριμένα εισπράχθηκαν 3.412.000 ευρώ, ποσό που καταβλήθηκε από τις εταιρείες ΕΛΠΕ, Edison, Total και Energean, που ανέλαβαν την έρευνα και εκμετάλλευση των τεσσάρων περιοχών.

Η δημοσιοποίηση των πρώτων συμβολικών εσόδων από το άνοιγμα της αγοράς υδρογονανθράκων περιλαμβάνεται στον ισολογισμό που δημοσιοποίησε κατά ΔΛΠ, η "άγνωστη πετρελαϊκή” εταιρεία του δημοσίου, η περίφημη ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων). Είναι ο τρίτος ισολογισμός που δημοσιεύεται από την εταιρεία, η οποία το 2017 στο σκέλος των εσόδων περιορίστηκε μόνο στις εισροές που προβλέπονται από τον ιδρυτικό της νόμο από τον προϋπολογισμό (388.502,67 ευρώ, με έξοδα 376.050,85 ευρώ).

Το 2017 πάντως ήταν μια πλούσια σε δραστηριότητες για την ΕΔΕΥ χρονιά.

Καταρχάς πέρυσι ξεκίνησε η εκστρατεία για την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος για το διαγωνισμό παραχώρησης στην περιοχή ΝΔ της Κρήτης και στο Ιόνιο. Επίσης σε τεχνικό επίπεδο καθώς οι πρόσφατες ανακαλύψεις στην ανατολική Μεσόγειο έχουν στρέψει το ενδιαφέρον της αγοράς στην περιοχή, η ΕΔΕΥ προχώρησε σε συμφωνίες με τα πολυτεχνεία Κρήτης και Πάτρας, με τα οποία συνεργάζεται για προσομοιώσεις σεισμικών δεδομένων, δημιουργία βάσης δεδομένων, χαρτογράφηση ρηγμάτων κλπ. Επίσης έγινε επεξεργασία γεωφυσικών και γεωλογικών δεδομένων στη Δ. Ελλάδα και οι μελέτες που έγιναν παρουσιάστηκαν σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος ή πωλήθηκαν σε εταιρείες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς.


ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Την πώληση του "Amoeba 2" σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς, δίνοντας συνέχεια στην πρώτη πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις που ολοκλήρωσε πρόσφατα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ο σχεδιασμός προβλέπει την διάθεση ενός ακόμη χαρτοφυλακίου "κόκκινων" δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις σε ακίνητα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα βγει στην αγορά προς τα τέλη του έτους. Το project αναμένεται να "τρέξει" η ΕΥ και βρίσκεται ακόμη στο πρωταρχικό του στάδιο.

Το πρώτο χαρτοφυλάκιο Amoeba, με το οποίο η Πειραιώς εγκαινίασε τις πωλήσεις εξασφαλισμένων NPLs για όλο τον τραπεζικό κλάδο, ήταν ύψους 1,95 δισ. ευρώ και λογιστικής αξίας 1,45 δισ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο αγοράστηκε από την Βain Capital Credit LP έναντι τιμήματος 432 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή θα ενισχύσει τα κεφάλαια της Τράπεζας Πειραιώς κατά 20 μονάδες βάσης, ενώ παράλληλα θα μειώσει κατά τουλάχιστον 100 μονάδες βάσης τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE).


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;



ΠΙΕΡΑ ΑΓΙΕΛΟ: Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΦΙΑ !!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ GUARDIAN
Η Πιέρα Αγιέλο πόζαρε για τον Guardian, για τις πρώτες φωτογραφίες της από το 1993 !!! «Έπειτα από τόσα χρόνια στο παρασκήνιο, μπορώ επιτέλους να κοιτάξω κατά πρόσωπο τον κόσμο, χωρίς να φοβάμαι να δείξω το δικό μου», είπε η 51χρονη στη βρετανική εφημερίδα. «Είναι σαν να επιστρέφω στη ζωή», συμπλήρωσε, χαμογελώντας στην κάμερα. «Αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι απόλυτα ελεύθερη» !!!


Η Αγιέλο ήταν μάρτυρας της δολοφονίας του συζύγου της το 1991, από δύο εκτελεστές της μαφίας. Επειτα από αυτό, κινδύνευε και η δική της ζωή. Δύο χρόνια αργότερα, αναγκάστηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Τον Μάρτιο, ήταν υποψήφια για το Κίνημα Πέντε Αστέρων στη Σικελία και εξελέγη, παρότι έκανε προεκλογική καμπάνια ανώνυμα και υπό διαρκή αστυνομική προστασία.

Δεν μπορούσε να δείξει το πρόσωπό της δημόσια, να φωτογραφηθεί, ή να κάνει προεκλογικές συγκεντρώσεις σε πλατείες. Συχνά, φορούσε βέλο για να καλύψει το πρόσωπό της. Εγινε γνωστή ως η «υποψήφια χωρίς πρόσωπο».

Γεννήθηκε στην Παρτάνα της Σικελίας. Οταν ήταν 14 ετών, την ανάγκασαν να παντρευτεί τον γιο του «νονού» της μαφίας Βίτο Ατρία. Το 1991, μία αντίπαλη οικογένεια αποφάσισε να σκοτώσει τον σύζυγό της. «Είχαμε μια πιτσαρία. Ενα βράδυ, δύο άνδρες μπήκαν. Κοίταξαν τον σύζυγό μου και πυροβόλησαν. Επεσε μπροστά μου, καλυμμένος με αίματα», περιέγραψε.

Οταν αποφάσισε να καταθέσει εναντίον των εκτελεστών, έγινε πληροφοριοδότης για τη μαφία και η κατάθεσή της οδήγησε στη σύλληψη αρκετών μελών. Ομως, ενώ άλλοι μαφιόζοι παρέμειναν ελεύθεροι, η ίδια αναγκάστηκε να ζει σαν φυλακισμένη, από τη στιγμή που μπήκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Επρεπε να αλλάξει το όνομά της και να φύγει από τη Σικελία.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ: ΠΟΣΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΜΕΙΩΣΗ !!!

ΣΤΟ 62% ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
Για 1.470.962 φυσικά πρόσωπα θα υπάρχει μείωση ενώ για 946.671 αύξηση !!!


Στατιστικά στοιχεία για τον ΕΝΦΙΑ του 2018, ο οποίος θα υπολογισθεί φέτος με τις νέες αντικειμενικές τιμές, έδωσε η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι σχεδόν 4 εκατομμύρια ή το 62% του συνόλου, θα πληρώσουν τον ίδιο ΕΝΦΙΑ με πέρυσι. Σχεδόν 900 χιλιάδες φορολογούμενοι θα πληρώσουν έως 50 ευρώ λιγότερο (κατά μέσο όρο 12 ευρώ) και πάνω από 730 χιλιάδες θα πληρώσουν έως 50 ευρώ περισσότερο από πέρυσι. Περίπου 108 χιλιάδες φορολογούμενοι θα πληρώσουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ πάνω από 100 ευρώ, ενώ 226 χιλιάδες θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον 100 ευρώ.

Μείωση

Για 1.470.962 Φυσικά πρόσωπα (το 23%) θα υπάρχει μείωση.

Από τους παραπάνω

ΕΣΠΑΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΑΠΟ ΤΑ LIDL !!!


Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΜΙΣΘΩΝ...ΚΑΙ ΧΡΥΣΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ !!!



DIESELGATE: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ AUDI !!!

ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ !!!



των Πέτρου Κουσουλού και Διονύση Γκουτζούρη

«Πρωτογενές» μπλόκο σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας προκαλούν οι αλχημείες και οι λογιστικές πράξεις της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη και στο εκλογικό σώμα ότι επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους. Όπως αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ», από την περασμένη Δευτέρα 4 Ιουνίου το μεγαλύτερο και πλέον ιστορικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αθήνας, το Λαϊκό Νοσοκομείο, βρίσκεται με κατασχεμένους λογαριασμούς, λόγω οφειλής ύψους 50.000 ευρώ σε γνωστή εταιρεία της Χαλκίδας η οποία προμηθεύει με κρέατα για τα γεύματα των ασθενών! Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και των πλασματικών πλεονασμάτων με τα οποία ταΐζεται ο ελληνικός λαός. Γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη, καθώς την Παρασκευή γνωστοποιήθηκε ότι ο ESM μπλόκαρε τη δόση 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες.

Όπως ακριβώς δηλαδή έχει συμβεί στην περίπτωση του Λαϊκού Νοσοκομείου, του οποίου η διοίκηση αναγνωρίζει την οφειλή προς τον προμηθευτή και επιθυμεί να πληρώσει τις οφειλές, αλλά η αποπληρωμή μπλοκάρεται από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Γιατί πώς αλλιώς θα καταγραφούν τα υπέρογκα πλεονάσματα;

Δεσμεύθηκαν τέσσερις λογαριασμοί


ΑΑΔΕ: ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ !!!

ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Όλες οι συμβάσεις που συνάπτονται από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά.




Προ των πυλών βρίσκεται η e- πλατφόρμα για τα ακίνητα του Airbnb, μέσω της οποίας η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), επιχειρεί να βάλει ‘’τάξη’’ στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ τα πρόστιμα προβλέπονται ΄΄τσουχτερά’’ για όσους ιδιοκτήτες δεν δηλώνουν τα ακίνητά τους.

Ειδικότερα, στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να δηλώσουν τα στοιχεία για τα ακίνητα που εκμισθώνουν στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Όλες οι συμβάσεις που συνάπτονται από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά. Σε διαφορετική περίπτωση οι διαχειριστές των ακινήτων απειλούνται με πρόστιμα έως 5.000 ευρώ.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ !!!

ΣΕ ΕΠΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ
17 από τους προσληφθέντες στελέχωσαν το γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη....




Οπως δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της «Εφ.Συν.», ασκήθηκαν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κακουργηματικές και πλημμεληματικές διώξεις για τους 22 παράνομους διορισμούς που έγιναν επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη. Οι διώξεις προσωποποιήθηκαν και αφορούν επτά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχαν καταθέσει και ως μάρτυρες στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Τα πλήρη πορίσματα των επιθεωρητών κατατέθηκαν στην Εισαγγελία τέλη Μαΐου και αναμένεται τώρα να διαβιβαστούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι διώξεις αφορούν τα αδικήματα σύστασης συμμορίας, απιστίας σε βάρος του Δημοσίου (επιφέρει μέχρι και ποινή ισοβίων), υπεξαγωγής και νόθευσης εγγράφων κ.ά.


ΣΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ QUALCO Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 5,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Στη θυγατρική της Qualco, QQuant, περνάει η διαχείριση του πακέτου των κόκκινων δανείων ύψους 5,2 δις ευρώ, που μεταβιβάζει η Εθνική τράπεζα. Όπως έχει γράψει το MonoNews, το χαρτοφυλάκιο δανείων με την επωνυμία Earth, μεταβιβάζεται στην κοινοπραξία της σουηδικής Intrum και της αμερικανικής CarVal και η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί τις προσεχείς ημέρες. Η QQuant της Qualco, αναμένεται να αναλάβει για λογαριασμό της κοινοπραξίας Intrum και Carval, τη διαχείριση του εν λόγω χαρτοφυλακίου, που αποτελεί και το μεγαλύτερο πακέτο που μεταβιβάζει μέχρι σήμερα από ελληνική τράπεζα σε ξένα funds.

Η QQuant αποτελεί εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης που έχει αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και έχει συσταθεί από την Qualco, η οποία είναι η επικεφαλής κοινοπραξίας, που έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών της ΔΕΗ, που ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 2,7 δις ευρώ.

Το Earth της Εθνικής τράπεζας περιλαμβάνει περίπου 300.000 δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ενώ ο αριθμός των οφειλετών είναι σχεδόν 200.000. Η ονομαστική αξία του χαρτοφυλακίου είναι στο 1,9 δις και το υπόλοιπο ποσό, έως τα 5,2 δις είναι οι τόκοι που έχουν συσσωρευθεί. Το consortium των Intrum και CarVal, κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, που φθάνει σύμφωνα με πληροφορίες τα 110 εκατ. ευρώ και η οποία αντιπροσωπεύει το 5,5% της αξίας των δανείων που μεταβιβάζονται.

ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ : 16 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ...ΑΛΛΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ !!!

ΛΑΔΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...ΕΝΩ ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Σε ποινή κάθειρξης 16 ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη», Δημήτρης Φουρλεμάδης, για την υπόθεση υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος που προοριζόταν για φιλανθρωπίες σε τρίτες χώρες.




Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια. Οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα του κ. Φουρλεμάδη και αναγνώρισαν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του κι έτσι αποχώρησε από το δικαστήριο ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

Ειδικότερα ο Δημήτρης Φουρλεμάδης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για:

το κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ' εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (καταδίκη που τον έφερνε αντιμέτωπο μέχρι και με ισόβια κάθειρξη) και το κακούργημα της απλής απιστίας στην υπηρεσία, καθώς οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και προχώρησαν σε κατ' επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απιστία στην υπηρεσία, με την επιβαρυντική διάταξη του ν. 1608/1950.


ΕΛΤΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ ΤΗΣ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Από την άλλη υπάρχουν οφειλές του Δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ που αγγίζουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΤ, τα 250.000.000€ !!!

Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι δεν έφταιγαν οι ανυποψίαστοι καταναλωτές που "πλήρωσαν το μάρμαρο"...



Μεγάλη οικονομική ζημία έχουν υποστεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το πρόσφατο πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στην απόδοση των χρημάτων από την αποπληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ.

Όπως είπε την Τρίτη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) Γιώργος Βασιλόπουλος, ενώ τα ημερήσια έσοδα των ΕΛΤΑ από την είσπραξη των λογαριασμών της ΔEΗ ήταν 2,5 εκατ., σήμερα έχουν περιοριστεί στις 600 χιλιάδες.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε επιλυθεί, εάν η διοίκηση των ΕΛΤΑ αλλά και της ΔEΗ τηρούσαν τη μεταξύ τους σύμβαση, αντί να επιβαρύνουν τους ανύποπτους πελάτες τους.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ TΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ & ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ !!!

ΚΑΙ Η EUROBANK ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ !!!



Τι μεταδίδει το capital.gr :

Τρεις τοπικές τράπεζες της Βουλγαρίας, ένα fund και.. η Eurobank, πέρασαν στην τελική φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ύστερα από δύο αναβολές στη διαδικασία, την περασμένη Παρασκευή κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές, αφού προηγουμένως η Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας έδωσε άδεια συμμετοχής και στη Eurobank.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ελληνική τράπεζα διεκδικεί θυγατρική άλλης ελληνικής τράπεζας στο εξωτερικό, δεδομένου ότι τα πλάνα αναδιάρθρωσης που είχαν υποβληθεί στον SSM μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης του 2015, υπαγόρευαν συρρίκνωση της παρουσίας των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό, απαγορεύοντας ουσιαστικά μεταξύ τους εξαγορές θυγατρικών.


ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ !!!

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ...
Σε ένα σπιράλ φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού εγκλωβίζονται οι συνταξιούχοι για τα επόμενα τουλάχιστον 40 χρόνια, καθώς, κυρίως λόγω του 3ου μνημονίου και των συνεπειών του στο ύψος των συντάξεων, η Ελλάδα επιτυγχάνει να μειώσει τη συνταξιοδοτική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ από 17,3% το 2016 στο 10,6% το 2070.




Μάλιστα, αν και η στρατηγική των περικοπών στις συντάξεις χαρακτηρίζει και τα τρία μνημόνια που εφαρμόστηκαν στη χώρα από το 2010 μέχρι σήμερα, στο κοινωνικο-ασφαλιστικό μας σύστημα το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται ότι έχει τις πλέον «καταστροφικές» συνέπειες στα εισοδήματα των συνταξιούχων.Κάτι που παραδέχεται και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, στη δική της μελέτη, αποδεικνύοντας ότι ο… συντελεστής βαρύτητας της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που εφαρμόστηκε σταδιακά από το 2015 (αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης) έως το 2017 (περικοπή των συντάξεων έως 18% από το 2019, μέσω της προσωπικής διαφοράς) ήταν καθοριστικός στον δραστικό περιορισμό της σχετικής δαπάνης.

Συγκεκριμένα, συγκρίνοντας τις συνέπειες των νέων μέτρων σε σχέση με αυτά που ίσχυαν το 2015 (νόμος 3863 που ψηφίστηκε το 2012, έμεινε γνωστός ως νόμος Λοβέρδου-Κουτρουμάνη και θα εφαρμοζόταν πλήρως από το 2017), η ανεξάρτητη αρχή διαπιστώνει τα εξής: Με το παλαιό σύστημα (Ageing report 2015) η συνταξιοδοτική δαπάνη, από 15,6% το 2016, θα έπεφτε σε 14,4% το 2030 και θα διατηρούνταν πέριξ του 14% έως το 2060. Με το νέο (Ageing report 2018) η δαπάνη,, από 17,3% που τελικά έφθασε το 2016, πέφτει στο 12% το 2030, φθάνει σε 11,5% το 2060, ενώ μειώνεται και έως το 10,6% δέκα χρόνια μετά.

Η βαρύτητα των μακροοικονομικών παραδοχών στη «θεαματική» αυτή μείωση της δαπάνης είναι της τάξης του 30%, ενώ οι αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν «βαραίνουν» κατά 70% το τελικό αποτέλεσμα.


Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ: ΛΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ !!!

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ "ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ" ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΤΑ 9 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ 1η/1/2019
Ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του τέλους, υποστηρίζοντας πως ο στόχος που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μείωση της χρήσης πλαστικών σακουλών στις 90 ανά κάτοικο ετησίως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 έχει ήδη επιτευχθεί στη χώρα μας.




Σημαντικό πλήγμα για τις ελληνικές βιομηχανίες πλαστικού αποτελούν τα μέτρα για τη μείωση της πλαστικής σακούλας. Ηδη τρεις μικρές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, πολλές ακόμα βλέπουν τον τζίρο τους να συρρικνώνεται, ενώ αν το περιβαλλοντικό τέλος αυξηθεί τελικά στα 9 λεπτά από 1η/1/2019 οι εκπρόσωποι του κλάδου μιλούν για ξαφνικό θάνατο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, ο μεγαλύτερος αριθμός των επιχειρήσεων του κλάδου των πλαστικών είναι μικρού και οικογενειακού μεγέθους, με συνέπεια αυτές να είναι αδύνατον να προσαρμοστούν στον υπερδιπλασιασμό του περιβαλλοντικού τέλους.


SSL Certificates