.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΞΕΦΤΙΛΑ: ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" !!!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΚΑΝΑΔΟΙ ΤΗΣ PSP ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;;; ΠΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :




Με τίμημα ύψους ενός (1) δισεκ. ευρώ, έναντι αρχικής εκτίμησης για 600 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επέκταση της σύμβασης κατά 20 έτη του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με πληροφορίες του «Σκάι».

Η συμφωνία για την παράταση της σύμβασης έως το 2046 αναμένεται να έχει πάρει το πράσινο φως και να έχει ολοκληρωθεί ως προς το ουσιαστικό της μέρος, έως το Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. 

Η παράταση της σύμβασης και η αρχική πρόταση της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΑΑ) που είχε εγκριθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, είχε μπει στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν εδώ και αρκετούς μήνες, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις για το τίμημα. 

Τα στελέχη της Επιτροπής θεωρούσαν πως το ποσό της αρχικής συμφωνίας ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, δεδομένου πως τα μεγέθη της οικονομίας έχουν βελτιωθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα, αλλά και συγκρίνοντας το τίμημα από την ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 



Σύμφωνα με πηγές του καναλιού, ορισμένες φορές στελέχη της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού επικαλέστηκαν παραδείγματα αεροδρομίων με πολύ διαφορετικά μεγέθη από εκείνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να υποστηρίξουν τα επιχειρήματά τους. 

Η αναμενόμενη έγκριση της συμφωνίας ανοίγει το δρόμο για την έναρξη διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση ποσοστού ύψους 30% των μετοχών της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», η οποία ελέγχεται από την καναδική επενδυτική εταιρεία PSP που κατέχει το 40% των μετοχών, με το 55% να ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και το δημόσιο.
Στην εταιρεία διατηρεί ποσοστό 5% και ο όμιλος Κοπελούζου.


ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates