.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 05/12/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 90% ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ 87,5% ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!




Διαβάστε τι μεταδίδει η kathimerini.gr


«Κούρεμα» οφειλών ακόμη και 97% στις περιπτώσεις κάποιων προμηθευτών προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας «Καλλιμάνης» και μεταβίβασής της στην τουρκική Dardanel. Η συμφωνία κατατέθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2021 στο Πρωτοδικείο Αιγίου και πρόκειται να εκδικασθεί στις 18 Ιανουαρίου 2022. Η δικαστική επικύρωση της απόφασης θα σημάνει ίσως και το τέλος μιας πολυετούς και κάθε άλλο παρά εύκολης επιχείρησης σωτηρίας τής κάποτε κορυφαίας εταιρείας στον κλάδο των κατεψυγμένων αλιευμάτων.

Υπενθυμίζεται κατ’ αρχάς ότι ήδη από τις 4 Αυγούστου είχε υπογραφεί ανάμεσα στην τουρκική εταιρεία και στις πιστώτριες τράπεζες συμφωνία πώλησης των απαιτήσεών τους. Πρόκειται στην ουσία για τη συμφωνία βάσει της οποίας η Dardanel αγόρασε τα δάνεια της «Καλλιμάνης» περίπου στο 10% της αξίας τους, κατέβαλε δηλαδή περί τα 6,05 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα κεφάλαια που βάζει η τουρκική εταιρεία βάσει της συμφωνίας είναι περί τα 9 εκατ. ευρώ, καθώς πέραν των προαναφερθέντων 6,05 εκατ. ευρώ, διαθέτει άλλα 2,8 εκατ. ευρώ για την πληρωμή άλλων πιστωτών πλην τραπεζών. Επιπλέον, βάσει της συμφωνίας προβλέπεται ότι θα καταβάλλει την ενδιάμεση περίοδο (από την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής) 50.000 ευρώ κάθε μήνα για την πληρωμή των εργαζομένων και 25.000 ευρώ ως μηνιαίο μίσθωμα για τις εγκαταστάσεις της «Καλλιμάνης» στο Αίγιο.

Οι υποχρεώσεις της «Καλλιμάνης» ανέρχονταν συνολικά έως τις 31 Αυγούστου 2021 (ημερομηνία αναφοράς κατάρτισης του ισοζυγίου) σε 88,35 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει τα εξής:

• Διαγραφή των δανειακών οφειλών 69,10 εκατ. ευρώ.

• Διαγραφή κατά 87,46% των οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο, οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε 5,53 εκατ. ευρώ. Το 12,54% θα καταβληθεί με μία εφάπαξ δόση ύψους 693.641 ευρώ.

• Διαγραφή κατά 87,46% των οφειλών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε 4,038 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο 12,54% θα καταβληθεί επίσης με μία εφάπαξ δόση ύψους 506.358 ευρώ.

ΗΠΑ: ΕΦΑΓΕ 1.600.000$ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΕ...ROLEΧ ΚΑΙ LAMBORGHINI !!!

 



O Lee Price III είναι ένας 30χρονος Τεξανός που είδε την κρίση σαν ευκαιρία, αλλά με την κακή έννοια. Στο πρώτο lockdown, η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε με διαδικασίες fast track εκατοντάδες εκατομμύρια σε επιχειρήσεις που βρέθηκαν στο χείλος της καταστροφής. Μισθοί, ενοίκια και λοιπές υποχρεώσεις μπόρεσαν να καλυφθούν μέσω το προγράμματος Paycheck Protection Program. Προκειμένου το fast track να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αφού η κατάσταση ήταν δραματική, ο μηχανισμός επαλήθευσης των αιτούντων ήταν κάπως χαλαρός.Αυτό το κενό εκμεταλλεύτηκε ο νεαρός Price καταφέρνοντας να αντλήσει 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Θεωρητικά είχε μια εταιρεία, την Price Enterprises, η οποία απασχολούσε 50 υπαλλήλους και μόνο για τη μισθοδοσία τους χρειάστηκε 375.000 δολάρια τον μήνα. Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία δεν ήταν κάτι περισσότερο από ένα ΑΦΜ και μία σφραγίδα και ο πραγματικός αριθμός των υπαλλήλων του Price ήταν ολογράφως μηδέν.

Παρασύρθηκε από την ευκολία με την οποία κατάφερε να κοροϊδέψει το αμερικανικό δημόσιο, όποτε δεν τον απασχόλησε ιδιαίτερα το τι θα τα κάνει τόσα χρήματα, ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα.

Η πρώτη «επένδυση» που πραγματοποίησε Τεξανός απατεώνας ήταν να επισκφτεί το πρώτο στριπτιτζάδικο που βρήκε μπροστά του. Εκεί «επένδυσε» 2.000 δολάρια και στην συνέχεια είπε να μεταφέρει το πάρτυ σπίτι του, αφού έκανε πρώτα μια στάση σε μια κάβα όπου και αγόρασε ποτά αξίας 700 δολαρίων.


Με καθαρό κεφάλι στη συνέχεια αποπλήρωσε το στεγαστικό του, το μοναδικό λογικό που έκανε, και αγόρασε νεό αυτοκίνητο, λάθος δύο νέα αυτοκίνητα για να μη βαριέται. Στο γκαράζ του βρέθηκε μια Lamborghini Urus και ένα λίγο πιο καθημερινό φορτηγάκι Ford F-350. Δεν ειναι καθόλου καθημερινό και καθόλου φορτηγάκι, αλλά ένα κτηνώδες αμερικάνικο pick up truck, αλλά ήταν φτηνότερο από την Lamborghini.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΕΡΧΕΤΑΙ «BIG BROTHER» ΣΤΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ !!!

 



Ταμειακές μηχανές «κλειστού τύπου» που θα περιλαμβάνουν POS και ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησής τους αποκαλύπτει το πλάνο των ηλεκτρονικών έργων της ΑΑΔΕ, το οποίο περιλαμβάνεται στο Αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Σχέδιο της Αρχής.

Το πλάνο ολοκλήρωσης του έργου έχει συγκεκριμένη ημερομηνία: Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, ή σε περίπου 2,5 χρόνια από σήμερα και έχει ενταχθεί στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι ημερομηνίες υπογραμμίζονται καθώς είναι δεσμευτικές για την εκταμίευση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και μέχρι τώρα η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει σε όλους τους τόνους το μήνυμα ότι με τα κονδύλια του Ταμείου δεν… παίζει. Η πτυχή αυτή αυξάνει τις πιθανότητες τα χρονοδιαγράμματα να τηρηθούν και πράγματι στα μέσα του 2024, ταμειακές μηχανές και POS να είναι «σάρκα μία» με πλήρη καταγραφή όλων των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με δυνατότητα άμεσης διασταύρωσης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με την περιγραφή του έργου, η ΑΑΔΕ θα αναπτύξει πλαίσιο για τη διευκόλυνση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα τερματικά σημείων πώλησης (POS) και τα πληροφοριακά της συστήματα. Το έργο περιλαμβάνει:

"ΓΚΑΖΙΑ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΦΕΣΙΑ !!!

 


Πιεστικό χαρακτήρα για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία προσλαμβάνουν τα νέα χρονοδιαγράμματα για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες και συνταξιούχους που παρέδωσε η κυβέρνηση στους θεσμούς και μαζί με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου φτάνουν τα 2,7 δισ. ευρώ.

Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν θα τηρηθούν, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το οικονομικό επιτελείο δεσμεύεται για την εκκαθάριση αυτών των οφειλών.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και μακροχρόνιο και είναι μέσα στον κατάλογο με τις εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις που σύμφωνα με τη 12η έκθεση της Κομισιόν θα πρέπει να ολοκληρώσει η Ελλάδα για να εξέλθει από την ενισχυμένη εποπτεία.

Διαφορετικά, η μη τήρηση των νέων δεσμεύσεων θα φέρει παράταση των μεταμνημονιακών περιορισμών. Πάντως η έκθεση των θεσμών διαπιστώνει σημαντικές καθυστερήσεις στην επίλυση του ζητήματος, ενώ νέα αποτίμηση θα γίνει στο πλαίσιο της 13ης αξιολόγησης στις 19-20 Ιανουαρίου του 2022.

Οι νέες κυβερνητικές δεσμεύσεις προβλέπουν ότι οι μη συνταξιοδοτικές οφειλές του Δημοσίου θα αποπληρωθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ το στοκ των εκκρεμών συντάξεων θα εκκαθαριστεί έως τα μέσα του 2022. Στην έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ότι η συσσώρευση νέων οφειλών ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη με την εισροή νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης και σημειώνεται ότι για την αποφυγή περαιτέρω καθυστερήσεων αποφασίστηκε η παρακολούθηση της προόδου σε μηνιαία βάση.

7η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ !!! ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤΑ 13 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!







Ολοκληρώθηκε η έβδομη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην Ευρώπη, για την καταπολέμηση του φαινομένου της μεταφοράς παράνομου χρήματος - «European Money Mule Action 7 (EMMA 7)».

Η δράση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές Υπηρεσίες από (27) χώρες, πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2021, με την υποστήριξη της Europol, της Interpol, της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (European Banking Federation – EBF), της FinTech FinCrime Exchange (FFE) και των εταιριών Western Union, Coinbase, Fourthline και Microsoft.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Αντιμετώπιση των Εγκλημάτων στον Κυβερνοχώρο (EC3) της Europol, σε συνεργασία με την Ιnterpol, παρείχε επιχειρησιακή και αναλυτική υποστήριξη στις συμμετέχουσες χώρες, ενώ παράλληλα την επιχείρηση υποστήριξαν περισσότερα από 400 τραπεζικά ιδρύματα και λοιποί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

Συνολικά, εντοπίστηκαν 18.351 μεταφορείς παράνομου χρήματος (money mules), ταυτοποιήθηκαν 324 εντολείς – καθοδηγητές (Money mule recruiters – Herders) ενώ 1.803 άτομα συνελήφθησαν και ξεκίνησαν 2.503 ποινικές έρευνες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν 7.000 απατηλές συναλλαγές και απετράπησαν απατηλές συναλλαγές ύψους 67.500.000 ευρώ.

Στην επιχείρηση από την Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία, σε συνεργασία με τα εθνικά πιστωτικά ιδρύματα, διερεύνησε 72 υποθέσεις παράνομης μεταφοράς χρημάτων με την χρήση ενδιαμέσων (money mules).

ΕΦΟΡΙΑ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 10€ !!!

 


ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΡΟΦΕΣ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: 3.576 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




“Τρέχουν” οι πλειστηριασμοί- Αγονοι 9 στους 10- Βίλες και γκαρσονιέρες στο σφυρί



Επιταχύνονται οι πλειστηριασμοί, καθώς οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων βιάζονται να κλείσουν χρονίζουσες υποθέσεις και να εγγράψουν έσοδα-κέρδη. Η προσπάθεια διευκολύνεται από τις αλλαγές που έγιναν πρόσφατα στον Κώδικα Πολιτική Δικονομία, όπου προβλέπεται πλέον αυτόματη μείωση των τιμών εκκίνησης ύστερα από δύο άγονους πλειστηριασμούς.

Ομως τα αποτελέσματα είναι ακόμη πενιχρά, καθώς 9 στους 10 πλειστηριασμούς αποβαίνουν άγονοι ελλείψει προσφορών, ή δεν ολοκληρώνονται λόγω άσκησης ενδίκων μέσων από τους οφειλέτες.

Η “απάντηση” από τις εταιρείες διαχείρισης – τα funds των κόκκινων δανείων – είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε οι επαναληπτικοί πλειστηριασμοί να γίνονται σε σύντομο χρόνο και οι τιμές εκκίνησης να μειώνονται, ώστε να προσεγγίζουν τα επίπεδα όπου μπορεί να υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον.

Για τον Δεκέμβριο έχει προγραμματιστεί να γίνουν συνολικά 3.576 πλειστηριαμοί, από τους οποίους πολλοί είναι δεύτεροι και τρίτοι επαναληπτικοί, ή έχουν ματαιωθεί ή ανασταλεί πολλές φορές με δικαστικές ενέργειες των οφειλετών.

Ορισμένοι αφορούν μάλιστα απαιτήσεις που “κοκκίνισαν” προ.... 20ετίας, χωρίς οι τράπεζες να κατορθώσουν να “βρουν άκρη” σ 'αυτό το διάστημα - ίσως επειδή δεν τις “κυνήγησαν” όπως έπρεπε.

ΕΦΟΡΙΑ: HI-TECH ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΕ ΤΑΜΠΛΕΤ ΚΑΙ...ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!

 



Kύμα ελέγχων και διασταυρώσεων με ψηφιακά μέσα, «φακέλωμα» των οφειλετών και ενεργοποίηση αυτόματων κατασχέσεων αλλά και άνοιγμα της βεντάλιας των ηλεκτρονικών συναλλαγών με την εφορία προβλέπει το αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2022. Κεντρικοί στόχοι είναι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής, η ενίσχυση των κρατικών εσόδων και η άμεση και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των φορολογούμενων

Οι βασικοί άξονες του ελεγκτικού προγράμματος είναι:

ΚΟΡΩΝΟ-ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΕΦΚΑ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ 72 ΔΟΣΕΩΝ !!!

 


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης,
enikos.gr


«Άνοιξε» το ηλεκτρονικό σύστημα που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις των επαγγελματιών για ρύθμιση των απλήρωτων εισφορών τους σε έως 72 δόσεις. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 31 Ιανουαρίου του 2022. Στην ρύθμιση εντάσσονται άμεσα τα λεγόμενα «κορονοχρέη» με εξαίρεση τις εισφορές του τετραμήνου Φεβρουαρίου – Μαίου 2020, που θα έχουν την δυνατότητα αυτή μετά την 1η Ιανουαρίου του νέου χρόνου.

Η ενεργοποίηση της ρύθμισης για την εξόφληση χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 72 μηνιαίες δόσεις αφορά τους πληγέντες από την πανδημία ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Ποιες οφειλές αφορά η ρύθμιση των 72 δόσεων

Πρόκειται για εκείνες τις οφειλές που δημιουργήθηκαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού εντός της χρονικής περιόδου Φεβρουαρίου 2020 έως Ιουνίου 2021, με την προϋπόθεση να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και να έχουν διαβιβαστεί στο Κ.Ε.Α.Ο.

Από την ρύθμιση εξαιρούνται –προσωρινά όμως- τα χρέη της περιόδου Φεβρουαρίου – Μαίου 2020 και αυτό γιατί δεν έχουν καταστεί ακόμη ληξιπρόθεσμα –με απόφαση του υπουργού Εργασίας- και άρα δεν έχουν διαβιβαστεί στο Κ.Ε.Α.Ο. Αυτό θα συμβεί μετά τις 31 Δεκεμβρίου και άρα θα μπορούν να υπαχθούν στην ρύθμιση από την 1η Ιανουαρίου.

Ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι ότι παρακολουθείται αυτοτελώς, χωρίς να επηρεάζεται από τη ύπαρξη τρεχουσών οφειλών ή την τήρηση άλλων παράλληλων ρυθμίσεων του ίδιου οφειλέτη. Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί ξεχωριστός ειδικός κωδικός πληρωμής, ο οποίος συνδέεται αποκλειστικά με την συγκεκριμένη ρύθμιση και θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τους οφειλέτες για την καταβολή των δόσεων.

Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022 στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. Για οφειλέτες που τυχόν εξαιρούνται από τη πιστοποίηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. η αίτηση θα μπορεί να υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κ.Ε.Α.Ο. κλείνοντας ένα ηλεκτρονικό ραντεβού μέσα από τον ιστότοπο του e-Ε.Φ.Κ.Α.

ΔΝΤ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΦΤΩΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝ !!!

 


Οι πιο φτωχές χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την οικονομική κατάρρευση, εκτός και αν οι πλουσιότερες οικονομίες του κόσμου, συμφωνήσουν για την επιτάχυνση των προσπαθειών αναδιάρθρωσης των χρεών τους, όπως προειδοποίησε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ποσοστό περίπου 60% των χωρών με χαμηλά εισοδήματα βρίσκονται ήδη αντιμέτωπες ή υπό υψηλό κίνδυνο να δεχτούν ισχυρή πίεση από τα χρέη τους, σε σύγκριση με ποσοστό μικρότερο του 50% το 2015, όπως έγραψε η Γκεοργκίεβα σε ιστολόγιο με τη συνδρομή της Σέιλα Παζαρμπασίογλου, διευθύντριας για τη Στρατηγική, την Πολιτική, αλλά και Αξιολόγηση Τμημάτων στο ΔΝΤ.

«Για αρκετές από αυτές τις χώρες οι προκλήσεις συσσωρεύονται» προειδοποίησαν τόσο η Γκεοργκίεβα, όσο και η Παζαρμπασίογλου.

«Ενδέχεται να δούμε την οικονομική κατάρρευση ορισμένων από αυτές τις χώρες, εκτός και αν οι πιστωτές της G20 συμφωνήσουν να επιταχύνουν τις αναδιαρθρώσεις χρεών και να αναστείλουν την εξυπηρέτησή τους, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τις αναδιαρθρώσεις».

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ !!!

 



ΠΟΜΙΔΑ: Οδηγία της Κομισιόν μπορεί να τινάξει στον αέρα την κτηματαγορά


Σε αναγκαστικές πωλήσεις ακινήτων «με το πιστόλι στον κρόταφο», πλήρη απαξίωση των περιουσιών των ιδιοκτητών και όξυνση του στεγαστικού προβλήματος οδηγεί η νέα Κοινοτική Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων που αναμένεται να δημοσιευθεί επίσημα στις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Βρυξελλών της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI).

Η ΠΟΜΙΔΑ απηύθυνε σήμερα σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, σημειώνοντας ότι η Οδηγία θεσπίζει εξωπραγματικές και ανέφικτες ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης για τα υφιστάμενα κτίρια οι οποίες, αν δεν τηρηθούν εμπρόθεσμα, τα κάθε είδους κτίρια δεν θα μπορούν ούτε να ενοικιαστούν αλλά και ούτε να πωληθούν παρά μόνο αν ο αγοραστής αναβαθμίσει το κτίριο εντός τριετίας από την πώληση.

Πρακτικά, εφόσον ισχύσει η Οδηγία, το υπάρχον εκμισθούμενο κτιριακό δυναμικό τίθεται εκτός αγοράς.

«Στη χώρα του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος αποστερεί τους ιδιοκτήτες από κάθε οικονομική δυνατότητα παρέμβασης στα υπάρχοντα κτίρια, είναι εγκληματικό να υιοθετηθούν τέτοιοι εξοντωτικοί και πρακτικά αχρείαστοι κανόνες και προθεσμίες απαξίωσης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας και αχρήστευσης των κτιρίων», τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΥ !!!

 



Την αποχώρηση του Δήμου Γλυφάδας από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από εισήγηση του δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου.

Οι βασικοί λόγοι της αποχώρησης είναι το μεγάλο ετήσιο κόστος που πληρώνει ο δήμος για συνδρομή, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη ανταπόδοση, αλλά και οι προκλητικές δαπάνες του ΣΠΑΥ για δημόσιες σχέσεις.

“Aισθανόμαστε μετά από τόσα χρόνια παρουσίας μας στον ΣΠΑΥ ότι πλέον η ανταποδοτικότητα σε σχέση με την δαπάνη που κάνουμε και η προσμονή που είχαμε για κάποιες πρωτοβουλίες που θα θέλαμε από τον ΣΠΑΥ δεν έχει ευωδοθεί. Αν είχαμε μία καλή συνεργασία συνδέσμου – δήμων και αν δεν είχε τέτοιο μεγάλο κόστος για τον δήμο μας δεν θα κάναμε αυτή την εισήγηση. Έχουμε κάνει προτάσεις αλλά δυστυχώς δεν έχουμε εισακουστεί και το 2019 όταν απευθύναμε συγκεκριμένα ερωτήματα προσπαθώντας να εξηγήσουμε τα αυτονόητα κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν παρερμηνείες” είπε ο δήμαρχος

“Θέλουμε να επενδύσουμε τα χρήματα που δίνουμε όπως κρίνουμε εμείς”

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 

ΤΟ ΣτΕ ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ !!!

 



ΣτΕ: Νόμιμοι και συνταγματικοί οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί


Με 2 αποφάσεις προπομπό για τη συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και για άλλες επαγγελματικές κατηγορίες και ηλικιακές ομάδες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε όλες τις προσφυγές πυροσβεστών της ΕΜΑΚ, γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού του ΕΚΑΒ που ζητούσαν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι οι αποφάσεις είναι συνταγματικές και σύμφωνες με τις υπερνομοθετικές διατάξεις.

«Ο εμβολιασμός αποτελεί συνταγματική υποχρέωση για επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης» λένε χαρακτηριστικά οι δικαστές.

Είναι αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά, ο πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτρης Σκαλτσούνης, έκανε χρήση του άρθρο 25 του νόμου 4786/2021 που του παρέχει το δικαίωμα να ανακοινώνει το αποτέλεσμα των κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεων του δικαστηρίου.

Η επιλογή αυτή προφανώς έγινε λόγω της σοβαρότητας την υπόθεσης προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι για τη Δικαιοσύνη προέχει η δημόσια υγεία

Οι αποφάσεις αναμένεται να δημοσιευθούν τον Απρίλιο.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ Δ. Σκαλτσούνη έχει ως εξής:

«Ανακοίνωση του Προέδρου του Σ.τ.Ε. σχετικά με το αποτέλεσμα της διάσκεψης των υποθέσεων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που συζητήθηκαν στην Ολομέλεια στις 8 Οκτωβρίου (υποθέσεις ΕΜΑΚ, ΠΟΕΔΗΝ, σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ, φυσικών προσώπων)

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Σύμφωνα με το άρθρο 34 παρ.8 του π.δ. 18/1989, όπως προστέθηκε με το άρθρο 25 του ν. 4786/2021

Ανακοινώνει τα εξής:

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ !!!

 


Ανώτατος δικαστικός λειτουργός εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών


Από το dikografies.blogspot.com


Σάλος έχει προκληθεί στη Δικαιοσύνη, με την περίπτωση ανώτατου δικαστικού λειτουργού, ηλικίας 66 ετών, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία, γιά εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται γιά Αντιπρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο οποίος μάλιστα είχε στενή σχέση με πρώην ανώτατη δικαστική λειτουργό.

Η πληροφορία, που περιπλέκει εξαιρετικά την υπόθεση είναι ότι, τα ναρκωτικά βρέθηκαν στα χέρια νεαρών ανδρών ξένης καταγωγής, με τους οποίους ο ανώτατος δικαστικός φέρεται να ότι, είχε σχέσεις.

Στο σπίτι του δικαστή έγινε έρευνα και βρέθηκε ενα μπουκαλάκι, με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του..

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, όλα ξεκίνησαν, μετά από ένα περίεργο συμβάν, σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχή των νοτίων προαστίων

Εκείνη την ώρα εντοπίστηκαν τρία νεαρά άτομα, να κινούνται ύποπτα κοντά στην οικία του δικαστικού λειτουργού, στα Νότια Προάστεια.

ΔΕΙΤΕ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!


Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ: ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

 


Μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής (100 εκατ. ευρώ) κρατιέται να μην σκάσει !!!


Από το radar.gr


Μαθαίνω ότι, μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής, πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πολύ υψηλής αξίας, κρατιέται με νύχια και με δόντια για να μην σκάσει…

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές φέρονται να έχουν εντοπίσει παράνομες συναλλαγές που εκτείνονται σε βάθος πολλών χρόνων και των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ!

Πηγές με βαθιά γνώση των πραγμάτων κάνουν λόγο για «μαύρο χρήμα», παράνομες μεταφορές κεφαλαίων, ενώ οι καταγγελίες που έχουν καταφθάσει στις αρμόδιες φορολογικές αρχές καθώς και στο ξέπλυμα, είναι πολλές και …ανώνυμες, προερχόμενες με βάση τις ενδείξεις, από ανταγωνιστές!

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ) ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ !!!

ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !!!

 



Τι αποκαλύπτει το radar.gr


Αντιμέτωπη με… δικαστικούς κλητήρες και πλειστηριασμούς βρίσκεται και η οικογένεια του πρώην υπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στη χθεσινή λίστα πλειστηριασμών εμφανίστηκαν τα ονόματα του πατέρα του, Βασίλειου Βενιζέλου και της αδελφής του, Ελένης, ως οφειλετών που κάποια ακίνητά τους βγαίνουν στο σφυρί για ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς την Τράπεζα Πειραιώς. Μάλλον δεν πρόκειται για απίστευτη συρροή συνωνυμιών.

Με επισπεύδουσα την Intrum, στην οποία περιήλθαν οι υποχρεώσεις αυτές μέσω τιτλοποιήσεων, εκπλειστηριάστηκαν σήμερα δύο ακίνητα του Βασίλειου Βενιζέλου και ένα της Ελένης Βενιζέλου, η οποία εμφανίζεται ως συνοφειλέτης με τον Ιωάννη Νοταρά.

Οι εκποιούμενες ιδιοκτησίες του πατρός Βενιζέλου είναι ένα οικόπεδο στην περιοχή Κορδελιού-Ευόσμου και ένα γραφείο στην περιοχή Αμπελοκήπων-Μενεμένης Θεσσαλονίκης.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για το πρώτο είναι 75.100 ευρώ και για το δεύτερο 14.900 ευρώ.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


ΤτΕ: Παραμένουν “αγκάθι” τα NPLs

Από το banks.com.gr


Η ισχυρή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα το 2021, σε συνδυασμό με τη διευκολυντική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική στο πλαίσιο της ανάσχεσης των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19, συνέβαλαν στην ενίσχυση των συνθηκών ρευστότητας.

Tα ανωτέρω διαπιστώνει η έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδας και σημειώνει πως το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς συνεχίστηκαν επιτυχώς οι προσπάθειες από τις τράπεζες για την εξυγίανση του δανειακού τους χαρτοφυλακίου. Τέθηκαν με αυτό το τρόπο οι βάσεις για να ανακτήσουν το διαμεσολαβητικό τους ρόλο στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας για την επίτευξη διατηρήσιμων ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης.

Οι σημαντικές προκλήσεις που παραμένουν είναι η αντιμετώπιση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που συνεχίζουν να έχουν οι τράπεζες στους ισολογισμούς τους εν μέσω και του τέταρτου κύματος της πανδημίας, η χαμηλή ποιότητα των εποπτικών ιδίων κεφαλαίων, δεδομένης της υψηλής συμμετοχής των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων και η περιορισμένη οργανική κερδοφορία.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα καλείται να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που προκύπτουν τόσο από τις ζημίες από τους φυσικούς κινδύνους όσο και από το κόστος μετάβασης σε μία οικονομία με σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές ρύπων

Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΤΥΠΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΦΠΑ !!!

 


Πρωτιά στην απώλεια εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας καταγράφει η Κομισιόν για την Ελλάδα, με τη χώρα μας να χάνει έσοδα ύψους 5,3 δισ. ευρώ το 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, στην Ελλάδα καταγράφεται μεγάλο έλλειμμα συμμόρφωσης προς τον ΦΠΑ, με τη χώρα να χάνει το 25,8% των εσόδων της στον τομέα, πίσω μόνο από τη Ρουμανία, η οποία απώλεσε το 34,9% των εσόδων της από τον ΦΠΑ.

Η Ελλάδα παρά τη βελτίωση που καταγράφει στην προσπάθεια να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά. Το 2015, σύμφωνα με την Επιτροπή, έχανε το 28,3% των δυνητικών εσόδων, ποσοστό που ανέβηκε στο 27,3% το 2016 και σε 31,5% το 2017. Ακολούθως υποχώρησε στο 29% και με βάση τα τελευταία στοιχεία βρίσκεται στο 25,8%.

Αξιο λόγου ότι τα 5,35 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.

Όπως και το ότι υπάρχουν χώρες με εξαιρετικές επιδόσεις. Για παράδειγμα, η Σουηδία έχει απώλειες μόλις 1,4%, η Φινλανδία 2,9% και οι Κάτω Χώρες 4,4%. Η δε Πορτογαλία 7,9%.

Τα στοιχεία της Κομισιόν

Αναλυτικότερα, το 2019, τα κράτη-μέλη της ΕΕ εκτιμάται ότι απώλεσαν 134 δισ. ευρώ από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ), σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε απώλειες εσόδων λόγω απάτης και φοροδιαφυγής στον τομέα του ΦΠΑ, αποφυγής και πρακτικών βελτιστοποίησης του ΦΠΑ, χρεοκοπιών και πτωχεύσεων, καθώς και εσφαλμένων υπολογισμών και διοικητικών σφαλμάτων. Αν και ορισμένες απώλειες εσόδων είναι αδύνατο να αποφευχθούν, η αποφασιστική δράση και οι στοχευμένες απαντήσεις πολιτικής θα μπορούσαν κάνουν πραγματικά τη διαφορά, ιδίως όσον αφορά τη μη συμμόρφωση.

ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΜΗΝ ΞΕΣΠΑΤΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ...ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΦΟΒΟΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ
Κάνουν έκκληση προς τους πολίτες !!!



Τι μεταδίδει η efsyn.gr


Και νέα απαράδεκτη συμπεριφορά σε υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς από πελάτη, ο οποίος έφτυσε στο πρόσωπο εργαζόμενο. Το περιστατικό, τρίτο κατά σειρά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταδεικνύει ότι η συρρίκνωση του τραπεζικού δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς δεν προκαλεί μόνο ανασφάλεια στους τραπεζοϋπαλλήλους, αλλά ενισχύει και τις βίαιες συμπεριφορές εναντίον τους από πελάτες που παρεκτρέπονται και αδυνατούν να καταλάβουν τις αιτίες της ταλαιπωρίας που υφίστανται.

Με αφορμή το νέο περιστατικό, ο Σύλλογος των εργαζομένων (ΣΕΥΤΠΕ) απευθύνει έκκληση προς τους πελάτες, την οποία θα διανέμουν έξω από τα καταστήματα.

Ακολουθεί το αναλυτικό κείμενο της έκκλησης την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γ.γ. του συλλόγου

Μην πυροβολείτε τους τραπεζοϋπαλλήλους

Σήμερα έφτυσαν συνάδελφό μας, χθες έβγαλαν μαχαίρι και πριν λίγο καιρό προπηλάκισαν συνάδελφο μέσα σε κατάστημα.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν μεμονωμένα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς. Σήμερα έφτυσαν συνάδελφο, χθες έβγαλαν μαχαίρι και πριν λίγο καιρό προπηλάκισαν συνάδελφο μέσα σε κατάστημα. Σε καμία περίπτωση οι πελάτες δεν πρέπει να θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο δυσχεραίνουν την πρόσβασή τους σε τραπεζικές υπηρεσίες που παρέχονται από το δίκτυο των καταστημάτων.

Ως Σύλλογος εργαζόμενων στην Τράπεζα, καταδικάζουμε κάθε απόπειρα βίαιων συμπεριφορών που στοχεύουν συναδέλφους μας και επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε στο πελατειακό μας κοινό ότι:
  • Οι συνάδελφοι μας δε σταμάτησαν ούτε μια μέρα να παρέχουν υπηρεσίες στους συναλλασσόμενους, παρότι οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από τον covid-19

Η βίαιη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων από τις Διοικήσεις των τραπεζών και η αντίστοιχη μείωση του προσωπικού, πάρα τις σφοδρές αντιδράσεις μας, επιβάρυνε τόσο το πελατειακό κοινό όσο και τους εναπομείναντες συναδέλφους μας που έχουν φτάσει στα όρια της εξάντλησης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ !!!

 


Κύκλωμα αστυνομικών: Βάφτιζαν “Ελληνες” αλλοδαπούς εγκληματίες και τους “ξέπλεναν” έναντι μεγάλων αμοιβών

Τουλάχιστον 34 αστυνομικοί, με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες, εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων, κυρίως ατόμων με βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, μέσω πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων, που δρούσε στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Εκτός από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, βρέθηκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αττική, ο οποίος θεωρείται από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος.

Πληροφορίες θέλουν, δε, το βασικό μέλος του κυκλώματος να είχε διατελέσει για αρκετό διάστημα στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και μάλιστα να είχε λάβει και μετεκπαίδευση στο FBI!!!

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το κύκλωμα των αστυνομικών είναι καταιγιστικές. Τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας συνδέουν τη δράση του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών με τη μαφιόζικη εκτέλεση ιδιοκτήτη βενζινάδικου στη Νίκαια στις 16 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αλβανικής καταγωγής άντρας, που δέχθηκε τους πυροβολισμούς πριν λίγες μέρες στο βενζινάδικο, είχε προμηθευτεί πλαστή ταυτότητα από το συγκεκριμένο κύκλωμα, η οποία τον εμφάνιζε ως Έλληνα ομογενή. Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στη Νίκαια με το όνομα «Marios D» είχε βαρύ ποινικό μητρώο, ενώ μετονομάστηκε σε «Στέργιος Μ.» και ήταν ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου όπου έγινε η δολοφονική επίθεση, εμφανιζόμενος ως Έλληνας ομογενής.

«Ξέπλυμα» ποινικών με βαρύ παρελθόν έκανε το κύκλωμα

Η σύνδεση του θύματος της δολοφονικής επίθεσης στη Νίκαια με το κύκλωμα των αστυνομικών δεν είναι τυχαία, αφού τα μέλη του κυκλώματος έκαναν, κατά κύριο λόγο, ακριβώς αυτό – «ξέπλεναν» κακοποιούς με βαρύ ποινικό παρελθόν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΔΕΗ: ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ...80% !!!

 



Από την efsyn.gr


Αύξηση ηλεκτροσόκ 80% στο σταθερό τιμολόγιό της αποφάσισε στα κρυφά η ΔΕΗ. Καταργεί, έτσι, το τελευταίο καταφύγιο που είχαν οι καταναλωτές απέναντι στις συνεχείς αυξήσεις των τιμών χονδρικής και τις «δρεπανηφόρες» ρήτρες αναπροσαρμογής, ενώ ικανοποιεί και τα αιτήματα των ανταγωνιστών της που έβλεπαν να χάνουν συνεχώς πελατεία.

Η αύξηση στο σταθερό και χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής τιμολόγιο «myHome» δεν περιελήφθη σε κάποια από τις ανακοινώσεις που καθημερινά εκδίδει η ΔΕΗ. Οποιος μπαίνει στο σάιτ της Επιχείρησης και θέλει να μάθει για το τιμολόγιο αυτό, θα δει απλώς τις νέες χρεώσεις ενώ για τις παλιές θα πρέπει να πατήσει σε ένα μπάνερ που παραπέμπει στον τιμοκατάλογο «Για πελάτες που έχουν ενεργοποιήσει το προϊόν έως 2/12».

Οσοι λοιπόν πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν το τιμολόγιο αυτό θα πληρώνουν για 1.000 κιλοβατώρες 96 ευρώ, αλλά για όσους μπουν μετά τις 3 Δεκεμβρίου 2021 η τιμή θα ανέβει στα 170 ευρώ (αύξηση 77,1%). Εάν η αίτηση δεν γίνει ηλεκτρονικά, η τιμή αυξάνεται από τα 100 στα 180 ευρώ (+80%). Αντίστοιχα, το πάγιο αυξάνεται από τα 2 στα 4 ευρώ ανά τετράμηνο. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο ανεβαίνει από τα 76 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα 130 ευρώ (+71%).

Τα σταθερά τιμολόγια έγιναν ιδιαιτέρως δημοφιλή τους τελευταίους μήνες καθώς οι ρήτρες αναπροσαρμογής άρχισαν να φουσκώνουν όσο η τιμή χονδρικής ανέβηκε από τα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα τέλη του περασμένου χειμώνα, στα 100 στις αρχές καλοκαιριού και ήδη στα 228 ευρώ τον Νοέμβριο που πέρασε. Την ώρα που τα κυμαινόμενα τιμολόγια ξεκινούσαν από βασική χρέωση 40-50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αλλά πολλαπλασιάζονταν με τις ρήτρες, όλο και περισσότεροι καταναλωτές δέχονταν να χρεωθούν υψηλότερα αρκεί να μην «τρέμουν» τις ρήτρες και το πού αυτές θα καταλήξουν.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ...

 


Η νέα γερμανική κυβέρνηση υπό τον Σοσιαλδημοκράτη Ολαφ Σολτς έχει οριστικοποιηθεί και έχει καταλήξει σε ένα κυβερνητικό σχέδιο 177 σελίδων που αφορά το εσωτερικό της χώρας, την ΕΕ, την Ελλάδα και κυρίως τον κόσμο, φέρνοντας τη λιτότητα ξανά στην Ευρώπη.

Η συγκρότηση κυβέρνησης στη Γερμανία βάζει τέλος στις εντατικές διαβουλεύσεις που διήρκεσαν δύο μήνες και θα εγκαθιδρύσει την πρώτη τρικομματική κυβέρνηση στη χώρα από τη δεκαετία του ’50, θέτοντας τέλος στη χριστιανοδημοκρατική διακυβέρνησή της από την Ανγκελα Μέρκελ έπειτα από 16 χρόνια. Η κυβέρνηση Φανάρι έλαβε το όνομά της από τα χρώματα των τριών κομμάτων που θα την απαρτίζουν, το κόκκινο των Σοσιαλδημοκρατών, το πορτοκαλί των Φιλελευθέρων (FDP) και το πράσινο των Πρασίνων. Η όψη του νέου κυβερνητικού προγράμματος που αφορά τον «έξω κόσμο», την ΕΕ και την Ελλάδα είναι η εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει. Σε αυτό το χωρίο η γλώσσα γίνεται εμφανώς προσεκτική, διπλωματική και πιο «ευέλικτη», ώστε την «επόμενη μέρα» η νέα υπουργός Εξωτερικών Ανα Μπέρμποκ να έχει τα απαραίτητα περιθώρια ελιγμών.


Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι


Το σημαντικότερο τμήμα του κειμένου για μας είναι η απόφαση του Βερολίνου για την εκ νέου επιβολή λιτότητας στην Ευρώπη. Η θέση αυτή προέρχεται από τον φιλελεύθερο, σοϊμπλεϊκό υπουργό Οικονομικών και εκλεκτό του γερμανικού κεφαλαίου Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος έβαζε το συγκεκριμένο θέμα ως «κόκκινη γραμμή». Πιο συγκεκριμένα, η μη γερμανική συναίνεση στην αναθεώρηση του συμφώνου σταθερότητας αφενός επαναβεβαιώνει τη θέση Μέρκελ, αφετέρου επιβάλλει σκληρή λιτότητα στην Ευρώπη, και δη στον ευρωπαϊκό Νότο, ειδικά στην Ελλάδα. Επίσης, η νέα κυβέρνηση θεωρεί πως το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν μιας χρήσης και αποκλείει επί της ουσίας οποιαδήποτε σκέψη για μονιμοποίησή του. Επίσης γίνεται αναφορά και στην επεκτατική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπου στοχοποιείται η προεδρία της Κριστίν Λαγκάρντ και απαιτείται η επιστροφή στις αποπληθωριστικές νομισματικές πολιτικές της λιτότητας, μακριά από το φτηνό χρήμα της ποσοτικής χαλάρωσης.

Οσον αφορά την Τουρκία, στο κείμενο αναφέρονται ρητά οι παραβιάσεις και οι εντάσεις που προκαλούνται από τη γείτονα χώρα, ενώ και οι καταστρατηγήσεις του κράτους δικαίου δεν περνούν απαρατήρητες.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2022 ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PEPP !!!

 


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λόγω της νέας παράλλαξης omicron της Covid 19 και της εύλογης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί στις αγορές και τις οικονομίες, έχει αποφασίσει στην κρίσιμη συνεδρίαση στις 16 Δεκεμβρίου 2021 να μην λάβει αποφάσεις για τον τερματισμό του προγράμματος πανδημίας (PEPP).

Και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν αναφορές για την Ελλάδα, η οποία αποτελεί ειδική περίπτωση καθώς εντάχθηκε στο πρόγραμμα πανδημίας χωρίς να πληροί τα κριτήρια ποσοτικής χαλάρωσης που είναι η επενδυτική βαθμίδα.

Με βάση πληροφορίες η Christine Lagarde, η επικεφαλής της ΕΚΤ, δεν θα δεσμευτεί σε αυτή τη συνεδρίαση για αλλαγές του προγράμματος πανδημίας και θα μεταθέσει τις αποφάσεις για την επόμενη συνεδρίαση στις 3 Φεβρουαρίου 2022.

Ενώ η παράλλαξη omicron ακόμη δεν μας έχει δείξει εάν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη διαιώνιση της πανδημίας, εντούτοις με πρόσχημα την αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί θα επιτρέψει στη Lagarde να αναβάλει για δύο μήνες ουσιαστικά τις τελικές αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει μια νέα αρνητική εξέλιξη για το πρόγραμμα πανδημίας που ονομάζεται ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Christian Lindner, ο οποίος είναι θιασώτης των μέτρων λιτότητας, ακόμη πιο σκληρός από τον πρώην υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, W. Schauble.

ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΚΑΡΝΤ: «ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΜΗΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ» !!!

 



Ο Καναδός Ντέιβιντ Καρντ, που φέτος μοιράστηκε το Νόμπελ Οικονομικών με τους Τζόσουα Άνγκριστ και Γκίντο Ίμπενς, δεν είναι «άνθρωπος των media». Στις λίγες συνεντεύξεις που παραχωρεί, είναι φειδωλός στις απαντήσεις του και περιορίζεται σε παρουσίαση στοιχείων και ερευνών, αποφεύγοντας τις προσωπικές τοποθετήσεις.

Ωστόσο, ο καθηγητής Οικονομικών στο διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές μορφές των Οικονομικών του 21ου αιώνα. Και αυτό γιατί πραγματοποίησε κάτι που λίγοι συνάδελφοί του επιχειρούν: «βούτηξε» στα νερά της πραγματικής οικονομίας, για να δοκιμάσει θεωρίες που, μέχρι τότε, αντιμετωπίζονταν ως αξιώματα από την παγκόσμια οικονομική κοινότητα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο newmoney είναι σαφής: «Ποτέ δε δίνω συνταγές πολιτικής είτε στη δουλειά μου είτε στις δημόσιες τοποθετήσεις μου» μας απάντησε όταν τον ρωτήσαμε για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει τον κατώτατο μισθό (κατά 2% από τον Ιανουάριο του 2022, δηλ. από τα 650 ευρώ στα 663 ευρώ το μήνα, ή 773,5 ευρώ αν συνυπολογισθούν και οι 14 μισθοί).

«Υπάρχουν συγκεκριμένες παράμετροι που έπρεπε να μελετήσω» συμπληρώνει. «Καταρχάς, η αύξηση θα είναι υψηλότερη από τον πληθωρισμό; Θα είναι πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού, όταν αφαιρεθεί από αυτή το ύψος του πληθωρισμού; Επίσης, παίζει ρόλο ο αριθμός των εργαζόμενων που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό. Είναι περισσότεροι ή λιγότεροι, για παράδειγμα, από το 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού;»

Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται σε μεσαία επίπεδα (στην κατηγορία μεταξύ 750- 1.500 ευρώ το μήνα) σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Πόσο ρεαλιστικό θα ήταν να αυξηθεί σε επίπεδα ανάλογα με αυτά της Ολλανδίας ή της Ιρλανδίας (κατηγορία άνω των 1.500 ευρώ το μήνα);

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η χαμηλή παραγωγικότητα ανά εργαζόμενο, κυρίως εάν συγκριθεί με την Ιρλανδία ή την Ολλανδία» σημειώνει ο Ντ. Καρντ. «Ίσως θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα να συγκρίνεται με την Πορτογαλία, όπου ο κατώτατος μισθός είναι περίπου 770 ευρώ το μήνα. Η Πορτογαλία είχε επίσης πολλά προβλήματα παρόμοια με την Ελλάδας στην περίοδο μετά το 2010. Επίσης, πιο κατάλληλες συγκρίσεις είναι με χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία.»

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

ΗΡΘΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ...ΠΙΝΑΚΙΟ !!!

 


Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Τσιάρας και Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασαν την Τετάρτη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων το ηλεκτρονικό πινάκιο, ένα έργο που εν μέσω πανδημίας θεωρείται ότι θα βοηθήσει την αποφυγή του συνωστισμού στις δικαστικές αίθουσες.

Το έργο που ξεκινά πιλοτικά στο Πρωτοδικείο της Αθήνας αναμένεται να επεκταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και στα Πρωτοδικεία Πειραιά, Χαλκίδας και Θεσσαλονίκης

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μέσω του dikes.moj.gov.gr θα μπορεί με ένα κλικ να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο από υπολογιστή, tablet ή smartphone την πορεία των δικών του Πρωτοδικείου της Αθήνας. .

Όπως δήλωσε ο υπουργος Δικαιοσύνης « Το συγκεκριμένο έργο μας φέρνει πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή και είναι μια μεγάλη στιγμή για το νομικό κόσμο της χώρας και τους δικηγόρους».

Από την πλευρά του ο κύριος Πιερρακάκης υπογράφμμισε την σημαντικότητα του έργου. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν οι υφυπουργοί Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας και ψηφιακής πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς, η προϊσταμένη του πρωτοδικείου της Αθήνας , Σοφία Φούρλαρη , ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός κ.ά.

ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ: ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Εμβολιασμένο το κρούσμα «μηδέν» της μετάλλαξης Όμικρον

Από το dikaiologitika.gr

Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για τον εμβολιασμό των 60 ετών και άνω, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας.

Το κρούσμα εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης στην Κρήτη και πρόκειται για Έλληνα που έφτασε στη χώρα μας από τη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εμβολιασμένος.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, πρόκειται για Έλληνα από τη Νότια Άφρικη, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

Μετά από τα πρώτα αρνητικά rapid test, στις 29 Νοεμβρίου το μοριακό τεστ που έκανε βγήκε θετικό και εντοπίστηκε η μετάλλαξη Όμικρον. Τόσο ό ίδιος όσο και οι επαφές τους βρίσκονται σε καραντίνα, μετά την ιχνηλάτηση, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ 5 ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ !!!

 


Πρόστιμα €344 εκατ. σε πέντε τράπεζες από τις Βρυξέλλες


Πρόστιμο σε πέντε τράπεζες επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένων της HSBC και της Credit Suisse, συνολικού ύψους 344 εκατ. ευρώ για συμμετοχή σε καρτέλ trading συναλλάγματος.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, πρόστιμο επιβλήθηκε και στη UBS, τη Barclays και τη RBS. Συνολικό πρόστιμο 261 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στις τέσσερις τράπεζες που αποφάσισαν να διευθετήσουν την υπόθεση, δηλαδή τις UBS, Barclays, RBS, HSBC. Οι Βρυξέλλες επέβαλαν πρόστιμο 83 εκατ. στη Credit Suisse.

Η UBS έλαβε πλήρη ασυλία για την αποκάλυψη της ύπαρξης του καρτέλ, αποφεύγοντας πρόστιμο περίπου 94 εκατ. ευρώ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Στη σύσταση μιας ηλεκτρονικής «τράπεζας» όπου θα αποθηκευτούν τα στοιχεία όλων των ακινήτων της χώρας προχωρούν τα συναρμόδια υπουργεία.

Στόχος είναι η διευκόλυνση των μεταβιβάσεων και γενικά των δικαιοπραξιών επί των ακινήτων, αλλά και το «φακέλωμα» της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων, λίγο πριν την υλοποίηση του e-Περιουσιολογίου.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τον «Ηλεκτρονικό Φάκελο Ακινήτου» που θα τεθεί σε λειτουργία έως τον Ιανουάριο του 2022 και στον οποίο θα εμπεριέχονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγγραφα κάθε ακινήτου.

Στην εφαρμογή αυτή, που θα είναι φυσικά ηλεκτρονική, θα έχουν πρόσβαση οι συμβολαιογράφοι, προκειμένου να διεκπεραιώνουν μεταβιβάσεις ακινήτων, αλλά και οι αρμόδιες Αρχές, για την τροφοδοσία της με στοιχεία και μεταβολές επί των ακινήτων, αλλά και για ελέγχους περιουσιακής κατάστασης.

Η «Τράπεζα» θα τροφοδοτηθεί με στοιχεία από το Taxisnet, το Κτηματολόγιο και την Πολεοδομία και για κάθε ακίνητο θα σχηματιστεί ένας πλήρης φάκελος, με όλα τα δικαιολογητικά και τα έγγραφα, τα οποία σήμερα ο αγοραστής ή ο πωλητής του ακινήτου θα πρέπει να τα αναζητήσει σε πολλές υπηρεσίες «τρώγοντας» αρκετές μέρες.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα υπάρχουν περίπου 17 δικαιολογητικά έγγραφα, τα οποία θα είναι άμεσα διαθέσιμα στους συμβολαιογράφους.

ΠΕΝΤΕ (5!!!) ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ !!! 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ TΟΥΣ SERVICERS ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΦΕΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ, ΕΤΣΙ, ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΕΤΕΙΑΚΕΣ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΟΛΟΓΙΕΣ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΜΑΣ !!!
Επτά (7!!!) ακόμη Δανειολήπτες και Εγγυητές της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, αντί να περιμένουν στους καναπέδες τους πλειστηριασμούς των σπιτών τους και τον πτωχευτικό νόμο, προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν απέναντι στην τραπεζική αυθαιρεσία. Με τις δικαιώσεις τους, επειδή είναι οριζόντιες, να αφορούν και όλους εσάς που αντιμετωπίζετε τα ίδια ακριβώς προβλήματα από τράπεζες, servicers και funds.
Θερμά συγχαρητήρια στον επικεφαλής νομικό της Επιστημονικής μας Ομάδας και Αντιπρόεδρο της Υπέρβασης,  Δικηγόρο πΑΠ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος και τον Πτωχευτικό Νόμο. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!

ΕφΑθηνών 4652/2021
https://www.scribd.com/document/543869198/%CE%95%CE%A6%CE%95%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%9F-%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%A9%CE%9D-4652-2021?fbclid=IwAR07_5gWAs743h89wUMYtBda56EFFG5hEzq1A4ut6yaracDiagOIAOgsUcE

ΜΠΑθηνών 9623/2021
https://www.scribd.com/document/543869193/%CE%9C%CE%A0%CE%91-9623-2021?fbclid=IwAR3jW3Lil5S3Rlo6aFLu8I4dK5l5GIrtCBEQviZ9VlMgJEZ6ZmJZYZw7HPw

ΜΠΑθηνών 4589/2021
https://www.scribd.com/document/543869190/%CE%9C%CE%A0%CE%91-4589-2021?fbclid=IwAR1QOV7vQAyctzdbUwzQFzZ3UEj4rko0FPot5kN8RkbJ59AZ6jHTBj4Om8g

ΜΠΑθηνών 4197/2021
https://www.scribd.com/document/543869197/%CE%9C%CE%A0%CE%91-4197-2021?fbclid=IwAR0KpzKb_r64t8B-i9nvuEObENw45lWPUnak2sD9kwMEJ-D6eozRVexPY0Q

ΕιρΑθηνών 716/2021
https://www.scribd.com/document/543869186/%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%97%CE%9D%CE%9F%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%99%CE%9F-%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%A9%CE%9D-716-2021?fbclid=IwAR3FctQpdiJ1AakvlFG3TDhh5NJUbs51cyzGvJILBH2dTxIDi1QdDjCdgKc

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ...ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ !!!



Αυξημένο 250% το ενεργειακό κόστος φέτος σε σχέση με πέρυσι !!!

Άλλο ένα ρεκόρ κατέρριψε η χώρα μας τον Νοέμβριο. Είχε τη μεγαλύτερη μέση χονδρεμπορική τιμή ρεύματος σε όλη την Ευρώπη, με 228,87 ευρώ τη μεγαβατώρα, έναντι 198,32 ευρώ του Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας energylive.cloud.

Μία ακόμη σύγκριση, που προκαλεί δέος.
  • Στο 11μηνο του 2021, η μέση χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος διαμορφώνεται στα 105,4 ευρώ/MWh. Είναι η δεύτερη, κατά σειρά, στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία, που έκλεισε στα 111 ευρώ.
  • Στο 11μηνο του 2020, η αντίστοιχη χονδρεμπορική τιμή ήταν μόλις στα 43,81 ευρώ, δηλαδή, σχεδόν δυόμισι φορές φθηνότερη. Το ενεργειακό κόστος, συνεπώς, για επιχειρήσεις και νοικοκυριά φέτος, ένα μήνα πριν κλείσει ο χρόνος, είναι ακριβότερο κατά 250%!
  • Αν συνυπολογίσει κανείς και την πρεμιέρα του Δεκεμβρίου, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ζήτησης, καθώς μπαίνουμε στους χειμωνιάτικους, δύσκολους μήνες, τίποτε δεν αποκλείει να φθάσει τα 300 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος σήμερα(σ.σ. 1/12) στο κατώφλι του Δεκεμβρίου είναι στα 236,57 ευρώ τη μεγαβατώρα, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,20% σε σχέση με χθες. Για να εκτοξευθεί στη διάρκεια της ημέρας και στο ανώτατο επίπεδο των 334,03 ευρώ/MWh.

Το αξιοπερίεργο, ωστόσο, είναι ότι παρά τους αυξημένους ανέμους, η συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα είναι περίπου στο 26%, μαζί με της Κρήτης, με το φυσικό αέριο να κυριαρχεί με ποσοστό 45,50%.

Από την άλλη πλευρά, οι εισαγωγές είναι αυξημένες, στο 15,62%. Προφανώς γιατί η Βουλγαρία έχει χαμηλότερη τιμή από εμάς, οπότε λόγω σύζευξης και αλγόριθμου, υπερτερούν σήμερα οι εισαγωγές (από τη φθηνότερη στην ακριβότερη αγορά).

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 100€ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ: ΤΟ "ΤΡΙΚ" ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ !!!

 


Τι μεταδίδει το mononews.gr


Στην εφορία θα εμφανίζεται κατευθείαν το πρόστιμο των 100 ευρώ που θα επιβάλλεται κάθε μήνα σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πρόκειται για μια απόφαση της κυβέρνησης, προκειμένου να πείσει τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να προχωρήσει σε εμβολιασμό, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κάτι λιγότερο από 600.000 πολίτες αυτών των ηλικιών.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρόστιμο θα μπαίνει στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Taxis, όπως συμβαίνει με όλα τα διοικητικά πρόστιμα. Μάλιστα, θα εμφανίζονται στην “προσωποποιημένη πληροφόρηση”, στην οποία θα αποκτούν πρόσβαση με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet.

Από τη στιγμή που θα θεωρηθεί ως διοικητικό πρόστιμο, οι ανεμβολίαστοι φορολογούμενοι άνω των 60 θα πρέπει να γνωρίζουν:

Α) για κάθε μήνα που θα καθυστερούν την πληρωμή του προστίμου, θα επιβάλλονται οι νόμιμες προσαυξήσεις 0,73% και
Β) το πρόστιμο θα μπορεί να ρυθμιστεί σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις.

Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην πλειοψηφία τους, οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 είναι συνταξιούχοι, ενώ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, σε περίπτωση που δεν πληρώσουν ή ρυθμίσουν το πρόστιμο.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η EUROBANK ΧΡΩΣΤΑΕΙ 4,3 ΔΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ !!!

 



Του Λεωνίδα Βατικιώτη,
common.gr


Οικονομικό σκάνδαλο μεγατόνων σχεδιάζει η τράπεζα Eurobank, μέσω διαρροών στον Τύπο και της κατασκευής μιας εντελώς αναντίστοιχης με την πραγματικότητα εικόνας επιτυχίας για τα οικονομικά της, που υποτίθεται σηματοδοτούν την έξοδό της από το τούνελ στο οποίο εισήλθαν όλες οι τράπεζες πριν 14 χρόνια, με τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Η είδηση είναι ότι το 2022 η Eurobank θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους της, για πρώτη φορά από το 2008. Η προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης που, βάσει των σχεδίων της διοίκησης, δικαιολογεί την γενναιοδωρία προς τους μετόχους υποστηρίζεται: Πρώτο, από τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε το εννιάμηνο του τρέχοντος έτους, ύψους 298 εκ. ευρώ. Δεύτερο, από τη δέσμευση της διοίκησης ότι το επόμενο έτος θα εξασφαλίσει διψήφιο ποσοστό απόδοσης ιδίων κεφαλαίων, δηλαδή άνω του 10%. Τρίτο, από τον άθλο όπως περιγράφεται της μείωσης των κόκκινων δανείων σε ποσοστό κάτω του 10%. Και τέταρτο, από την μείωση του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο μετοχικό της κεφάλαιο μόλις στο 1,4%! Τέλος τα βάσανα λοιπόν για την Eurobank με την η επιτυχία της να «στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα επιστροφής στην οικονομική κανονικότητα», όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Φωκίων Καραβίας;

Τα «Eurobank statistics» ανθίζουν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Η αύξηση των εσόδων από τραπεζικές αμοιβές και προμήθειες (από 413 εκ. το 2019 σε 426 εκ. ευρώ το 2020, βάσει των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων του 2020) δεν είναι ο μοναδικός μάρτυρας της καθαρά παρασιτικής δράσης της τράπεζας που ίδρυσε ο δοσίλογος και συνεργάτης των Γερμανών, Λάτσης. Κυρίως είναι το σχέδιο «Ηρακλής» (1 και 2) που επέτρεψε στην τράπεζα να ξοφορτωθεί μη εξυπηρετούμενα αλλά και εξυπηρετούμενα δάνεια, «καθαρίζοντας» τον ισολογισμό της, με την εγγραφή των απαραίτητων επιβαρυντικών προβλέψεων. Το μεγάλο ξεφόρτωμα όμως έγινε χάρη στην εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, όπως προβλέπει ο νόμος κι όπως συμφώνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που δεν είδε καμία νόθευση του ανταγωνισμού ούτε καμία κρατική ενίσχυση, που ως γνωστό διώκει απηνώς…

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

 



Με τροπολογία στη Βουλή έρχονται τα πάνω κάτω στο ποινολόγιο που αφορά παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας


Σε μια ακόμα διορθωτική παρέμβαση στο ποινολόγιο της εφορίας για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Με τροπολογία στη Βουλή προβλέπεται πλαφόν στο ύψος των προστίμων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενώ ορίζεται ότι οι αλλαγές αφορούν όλες τις υποθέσεις για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί οριστικές πράξεις επιβολής προστίμου μέχρι την 29η Νοεμβρίου 2021.

Με τις νέες διατάξεις:

1. Για παραβάσεις μη τήρησης λογιστικών αρχείων και μη διαφύλαξης φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) και φορολογικών μνημών και αρχείων που δημιουργούν οι ταμειακές μηχανές επιβάλλεται πρόστιμο όσο με 15% των εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα για κάθε ελεγχόμενο έτος όπως αυτά προκύπτουν από τον μέσο όρο των δηλωθέντων εσόδων με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των 3 τελευταίων φορολογικών ετών. Το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100.000 ευρώ για κάθε ελεγχόμενο έτος για απλογραφικά βιβλία και 30.000 ευρώ ανά ελεγχόμενο έτος για διπλογραφικά βιβλία. Το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι ανώτερο του τριπλάσιου του κατά περίπτωση κατώτερου προστίμου.

ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΓΑΠ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΙΤ !!!

 



Τρίτοι οι Έλληνες κάτοχοι Mega yachts μετά τους Αμερικανούς και τους Ρώσους ολιγάρχες...


Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες που διαθέτουν θαλαμηγά σκάφη Mega yachts άνω των 40 είναι τρίτοι στον κόσμο, όμως η Ελλάδα χάνει τεράστια έσοδα από την έλλειψη μαρινών.

Οι Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες έχουν στην κατοχή τους 107 Mega yachts, που το συνολικό τους μήκος είναι πάνω από 40 μέτρα και έρχονται τρίτοι στον κόσμο, μετά τους Αμερικανούς που κατέχουν 407 πολυτελείς θαλαμηγούς και τους Ρώσους που έχουν 168 σκάφη αναψυχής, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Knight Frank.

Ανάμεσα σε αυτά τα πολυτελή σκάφη συγκαταλέγονται οι θαλαμηγοί: το O Pari, του Πάρη Δράγνη, το Celestyal του Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου, το Vera, του Δημήτρη Μελισσανίδη, το Capri, του γιού του Γιώργου Μελισσανίδη, το Belita, του Γιάννη Κούστα, το Amore mio, του Βαγγέλη Μαρινάκη, το Vermar Ve, ένα από τα πολλά σκάφη του Βαρδή Βαρδινογιάννη, το “Γλάρος” του Πάνου Λασκαρίδη, αλλά και αρκετών άλλων εφοπλιστών και επιχειρηματιών.

Σήμερα, εκτιμάται ότι υπάρχουν 8.538 mega-yachts ( άνω των 24 μέτρων) στον κόσμο, και περίπου 350 από αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τα σκάφη αυτά, που ανήκουν σε επιχειρηματίες και σε εταιρείες που διαχειρίζονται οι ίδιοι, κατά κανόνα απευθύνονται σε άτομα υψηλού εισοδήματος. Σύμφωνα με έρευνα του 2018, υπάρχουν συνολικά 4.795 παρόμοια σκάφη, άνω των 24 μέτρων, στον κόσμο.

ΠΑΣΟΚ: ΤΑ ΧΡΕΗ, ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΔΗΣΟ ΤΟΥ ΓΑΠ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΟΡΘΙΟ !!!

 


Μήπως τα όσα αναφέρονται παρακάτω είναι ένα "γραμμάτιο" που χρωστάει το ΠΑΣΟΚ προς τον Γιώργο Παπανδρέου, που θα τον οδηγήσει τελικά και στην εκλογή του ως νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ;;; 

Διαβάστε και θα καταλάβετε...



Γράφει λοιπόν ο Σταύρος Παπαντωνίου στην στήλη «Θεωρείο» στην Καθημερινή


Ενα βασικό ερώτημα που δεν πρέπει να λείπει από τον διάλογο στην τελική ευθεία για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, είναι τι θα γίνει με το όνομα του κόμματος. Το ερώτημα δεν είναι απλώς φιλολογικό, αλλά και… οικονομικό. Τ

ο ΠΑΣΟΚ έχει πολλά χρέη και ως εκ τούτου την επόμενη ημέρα ο νέος αρχηγός θα πρέπει να δει τι θα κάνει με το όνομα του κόμματος, που εκτός από ιστορία φέρει και βάρη. Oπως μάλιστα πληροφορήθηκα –από πολύ αξιόπιστη πηγή– έπειτα από δημοσίευμα της στήλης, η μη διάλυση του ΚΙΔΗΣΟ έπαιζε και τον ρόλο του οικονομικού «μαξιλαριού» του ΚΙΝΑΛ, το οποίο ως κόμμα «ομπρέλα» πλήρωνε τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα κάλυπτε ζωτικά έξοδα από τα χρήματα που πήγαιναν στις συνιστώσες του, όπως το ΚΙΔΗΣΟ.

Διπλό όνομα

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ !!!

 


Από τον Δημήτρη Δημητρίου


Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας Eξωδικαστικού Mηχανισμού στις αρχές Ιουνίου, σήμανε ταυτόχρονα την έναρξη ρύθμισης οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, μέσω πολυάριθμων δόσεων που φτάνουν ως και τις 420 ανά περίπτωση!

Πώς όμως ακριβώς γίνεται αυτό και ποιοι μπορούν να αιτηθούν την ένταξη τους στο μηχανισμό και συνεπώς στις δόσεις;

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

Προκειμένου λοιπόν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν οφειλές σε δημόσιο και τράπεζες, λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού: μια πλατφόρμα, μέσω της οποίας ο αιτών ρυθμίζει τα χρέη του σε δόσεις που θα κρίνει ειδικός αλγόριθμος, αφού προηγουμένως υπολογίσει όλα τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης του οφειλέτη. Παράλληλα και αξίζει να τονιστεί, μπορεί να προκύψει και κούρεμα του χρέους του οφειλετών, πάντα βέβαια υπό προϋποθέσεις.

Στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό λοιπόν:

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΚΩ ;;; ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ !!!

 



Άδικα θα περιμένουν οι καταναλωτές να δουν από τον καινούριο χρόνο μειώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, εξαιτίας της περιστολής των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Η προσδοκία, εν μέσω καλπασμού των χονδρεμπορικών τιμών, είχε δημιουργηθεί από δηλώσεις, στις αρχές Οκτωβρίου, του αρμόδιου υπουργού Κώστα Σκρέκα. Εξαιτίας της διασύνδεσης των Κυκλάδων και της μικρής διασύνδεσης της Κρήτης, ο υπουργός προεξόφλησε ότι από το 2022 θα υπάρξει ελάφρυνση στα τιμολόγια ηλεκτρισμού, με τη μείωση των ΥΚΩ.

Η πραγματικότητα όμως τον διέψευσε. Γιατί σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της ΡΑΕ, ύστερα από εισήγηση του ΔΕΔΔΗΕ, ο ειδικός λογαριασμός για τα ΥΚΩ (ΕΛΥΚΩ), που ανήκει στην ευθύνη του Διαχειριστή, είναι ελλειμματικός κατά 100 εκατ. ευρώ το 2021.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΣΕ ΡΕΚΟΡ 10ΕΤΙΑΣ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ !!!

 



Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 10ετίας κινούνται οι τιμές του καφέ, το πιο «καυτό» εμπόρευμα της δεκαετίας, ενώ όλα δείχνουν ότι το ράλι ανόδου θα συνεχιστεί.

Οι αναλυτές προειδοποιούν για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο και εκτιμούν ότι η στενότητα στην αγορά θα πάει μέχρι το 2023.

Τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου για τον καφέ έκλεισαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας στα 2,34 δολάρια ανά λίβρα ενω την Πέμπτη έφτασαν τα 2,46 δολάρια στο Intercontinental Exchange της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011, όταν το εμπόρευμα ξεπέρασε τα 3 δολάρια ανά λίβρα.

Η τιμή αναφοράς της Διεθνούς Ένωσης Καφέ ήταν στα 2,07 δολάρια ανά λίβρα την Παρασκευή, αυξημένη κατά 85% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Ο Ole Hansen, επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank, δήλωσε στο CNBC ότι τους τελευταίους 12 μήνες, «μια τέλεια καταιγίδα γεγονότων συνωμοτεί για να δώσει ώθηση στον αγαπημένο μας κόκκο».

«Το ερώτημα για τη μελλοντική κίνηση των τιμών είναι κατά πόσο αυτές οι εξελίξεις είναι πιο μακροχρόνιες», δήλωσε.

BLOOMBERG: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!



Το Τελ Αβίβ του Ισραήλ ξεπέρασε το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη και αποτελεί την πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για διαμονή, σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit (EIU).

Η πόλη του Ισραήλ σκαρφάλωσε από την πέμπτη θέση πέρυσι και βρέθηκε στην κορυφή της έκθεσης Worldwide Cost of Living 2021 για πρώτη φορά. Τη δεύτερη θέση μοιράζονται το Παρίσι με τη Σιγκαπούρη, ενώ η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ συμπληρώνουν την πεντάδα. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Νέα Υόρκη και στην έβδομη η Γενεύη, ενώ η Κοπεγχάγη, το Λος Άντζελες και η Οσάκα ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Το ισχυρό εθνικό νόμισμα και οι ανατιμήσεις στις μεταφορές και τα τρόφιμα ήταν οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν το Τελ Αβίβ στην πρώτη θέση, σύμφωνα με την EIU.

Όπως ανέφερε οι τιμές για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που μελετήθηκαν μεταξύ των πόλεων είχαν αυξηθεί κατά 3,5% σε ετήσια βάση σε τοπικό νόμισμα, σε σύγκριση με 1,9% πέρυσι. Ο πληθωρισμός ήταν ο ταχύτερος που καταγράφηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι αυξήσεις του κόστους ήταν μεγαλύτερες για τις μεταφορές, καθώς οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου αύξησαν την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κατά 21%.

Άλλα βασικά ευρήματα της μελέτης αποτελούν τα εξής:

-Η Ρώμη σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στην κατάταξη από την 32η στην 48η θέση

ΞΕΣΠΑΣΜΑ Δ.ΚΟΥΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ: «ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ» !!!

 



Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, μετά την απάνθρωπη απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60, βάζοντας πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα, αν αρνηθούν.

«Αυτά είναι αστυνομικά μέτρα», ξεκίνησε!

Αναφερόμενος στην μετάλλαξη «Όμικρον», η οποία χρησιμοποιείται ως ο νέος φόβος για να επιβληθούν τα νέα μέτρα δήλωσε:

«Πόσοι έχουν πεθάνει από την Όμικρον; Κανένας, από την δική μου έρευνα. Οπότε γιατί να φοβόμαστε την Όμικρον, η οποία είναι πολύ ηπιότερη και μάλλον είναι η λύση στην πανδημία και όχι ο εχθρός;;;

Παίρνουν σκληρά μέτρα, ενώ οι χώρες που παίρνουν ηπιότερα έως καθόλου μέτρα έχουν μηδενίζει τους θανάτους, όπως στην Σκανδιναβία. Η Σουηδία έχει μηδενίσει τους θανάτους.

Ακολουθούμε τα πλέον αντιδημοκρατικά μέσα. SMS και πρόστιμα δεν υπάρχουν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!».
SSL Certificates