.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΣΟΚ: ΤΑ ΧΡΕΗ, ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΔΗΣΟ ΤΟΥ ΓΑΠ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΟΡΘΙΟ !!!

 


Μήπως τα όσα αναφέρονται παρακάτω είναι ένα "γραμμάτιο" που χρωστάει το ΠΑΣΟΚ προς τον Γιώργο Παπανδρέου, που θα τον οδηγήσει τελικά και στην εκλογή του ως νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ;;; 

Διαβάστε και θα καταλάβετε...



Γράφει λοιπόν ο Σταύρος Παπαντωνίου στην στήλη «Θεωρείο» στην Καθημερινή


Ενα βασικό ερώτημα που δεν πρέπει να λείπει από τον διάλογο στην τελική ευθεία για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, είναι τι θα γίνει με το όνομα του κόμματος. Το ερώτημα δεν είναι απλώς φιλολογικό, αλλά και… οικονομικό. Τ

ο ΠΑΣΟΚ έχει πολλά χρέη και ως εκ τούτου την επόμενη ημέρα ο νέος αρχηγός θα πρέπει να δει τι θα κάνει με το όνομα του κόμματος, που εκτός από ιστορία φέρει και βάρη. Oπως μάλιστα πληροφορήθηκα –από πολύ αξιόπιστη πηγή– έπειτα από δημοσίευμα της στήλης, η μη διάλυση του ΚΙΔΗΣΟ έπαιζε και τον ρόλο του οικονομικού «μαξιλαριού» του ΚΙΝΑΛ, το οποίο ως κόμμα «ομπρέλα» πλήρωνε τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα κάλυπτε ζωτικά έξοδα από τα χρήματα που πήγαιναν στις συνιστώσες του, όπως το ΚΙΔΗΣΟ.

Διπλό όνομα

Ο ΓΑΠ, ως πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, έχει πει πως το θέμα του ονόματος εάν εκλεγεί θα λυθεί στο συνέδριο, επιλέγοντας να μιλάει για την «προοδευτική παράταξη». Ο Λοβέρδος έχει μιλήσει ξεκάθαρα για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο Ανδρουλάκης φαίνεται να είναι θετικός σε μια επιστροφή στο ιστορικό όνομα. Και με τα χρέη τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Eνα σενάριο που συζητιέται είναι το σύνθετο όνομα στα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Υπάρχει σενάριο, δηλαδή, να δούμε ΠΑΣΟΚ με παύλα δίπλα και κάτι ακόμη.

Προτείνω το ΠΑΣΟΚ-Α, αρχικά του «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα – Αλλαγής» ή ακόμη καλύτερα το ΠΑΣΟΚΑ-ΡΑ, «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα Αλλαγής – Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates