.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 28/11/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΓΙΝΑΝ...ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ !!!

 


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 48ΔΟΣΕΙΣ Ή ΕΛΕΓΧΟΣ !!!

 



Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν σε έως 48 δόσεις τις οφειλές που προκύπτουν από τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται μετά την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης προσκόμισης των βιβλίων τους έχουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο που υπογράφει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης, αρχικής ή τροποποιητικής και μετά την έκδοση και κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών (βιβλία και έγγραφα) και μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού προσδιορισμού του φόρου.

Η εφορία θα κάνει δεκτές τις αιτήσεις υπαγωγής στη πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών παρά το γεγονός ότι ο φορολογούμενος γνωρίζει ότι ήδη ελέγχεται εφόσον βέβαια υποβάλλει τις δηλώσεις που διορθώνουν των οικονομικών τους καταστάσεων με την ιδιότητα του ελεγχόμενου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ !!!

 


Γράφει η δικηγόρος, Κατερίνα Φραγκάκη,
enikos.gr


Ριζικές αλλαγές έφερε ως προς τις γονικές παροχές ο ν. 4839/2021, ο οποίος είναι σε ισχύ από την 01-10-2021 και θα λύσει τα χέρια σε πολλές οικογένειες, στις οποίες οι γονείς επιθυμούν να μεταβιβάσουν εν ζωή στα τέκνα τους το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους, καθώς έχει απαλειφθεί πλέον το αφορολόγητο όριο των 150.000 ευρώ.

Αφορολόγητο όριο, το οποίο αποτελούσε τροχοπέδη για τις εν ζωή μεταβιβάσεις ακίνητης περιουσίας από τους γονείς στα τέκνα, αφού άφηνε εκτός προστασίας χιλιάδες ιδιώτες, ακόμη και αν δεν είχαν τεράστια ακίνητη περιουσία. Ειδικότερα:

Το αφορολόγητο όριο αυξάνεται από 150.000 σε 800.000 ευρώ και αφορά σε μεταβιβάσεις εν ζωή (δωρεές και γονικές παροχές) μεταξύ των προσώπων της κατηγορίας Α της παραγράφου 1 του άρθρου 29 του ν. 2961/2001, τα οποία είναι συγκεκριμένα: α) ο σύζυγος του δωρεοδόχου, β) το πρόσωπο το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον δωρεοδόχο κατά τις διατάξεις του ν. 3719/2008, γ) οι κατιόντες πρώτου βαθμού (τέκνα από νόμιμο γάμο, τέκνα χωρίς γάμο έναντι της μητέρας, αναγνωρισθέντα εκούσια ή δικαστικά έναντι του πατέρα, νομιμοποιηθέντα με επιγενόμενο γάμο ή δικαστικά έναντι και των δύο γονέων), δ) οι κατιόντες εξ αίματος δεύτερου βαθμού και ε) οι ανιόντες εξ αίματος πρώτου βαθμού.

Από την ημέρα θέσης σε ισχύ του άρθρου 56 του ν. 4839/2021 οι δωρεές και γονικές παροχές μεταξύ των ανωτέρω προσώπων θα απαλλάσσονται από φόρο μέχρι ποσού 800.000 ευρώ, ενώ ο συντελεστής για τις μεταβιβάσεις μεταξύ προσώπων της Α’ κατηγορίας που ξεπερνά το ανωτέρω ποσό θα είναι 10% και θα αφορά το υπερβάλλον μέρος του τιμήματος.

Η αλλαγή στις δωρεές χρηματικών ποσών

ΕΦΟΡΙΑ: ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 73.000 "ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ" ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ...2016 !!!

 



Διπλάσια τέλη για πάνω από 73.500 οφειλέτες


Τον λογαριασμό σε 73.742 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι είχαν "ξεχάσει" να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 και δεν προχώρησαν σε ενημέρωση της εικόνας τους στο myCAR απέστειλε η εφορία.

Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε στείλει επιστολές στους "ξεχασιάρηδες" ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι, ενώ τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, δεν κατέβαλαν τα τέλη, ούτε ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, σε περίπτωση, που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν ήταν τότε στην κατοχή τους ή ήταν σε ακινησία.

Με την επιστολή, τους δινόταν η δυνατότητα, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, να δηλώσουν στο myCAR τον λόγο, για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά. Μάλιστα από τους 75.000, το έπραξαν μόλις 1.258.

ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ 76ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΕΚΡΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ !!!

 



Στη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί με 5ετή κάθειρξη για υπεξαίρεση από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, οδηγήθηκε ένας 76χρονος συνταξιούχος δικηγόρος, σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις – αν όχι η μοναδική στα τοπικά χρονικά – όπου λειτουργός της Δικαιοσύνης οδηγείται στη φυλακή, με το δικαστήριο να απορρίπτει μάλιστα το αίτημά του να εκτίσει την ποινή κατ’ οίκον λόγω γήρατος.

Ο Λαρισαίος συνταξιούχος δικηγόρος ανέλαβε την υπόθεση ενός 22χρονου Αλβανού υπηκόου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 3 Απριλίου 1999 στα Φάρσαλα, όταν παρασύρθηκε από ΙΧ ενώ κινούνταν πεζός.

Ο "ΝΕΟΣ ΣΟΪΜΠΛΕ" ΜΑΣ ΡΑΒΕΙ ΗΔΗ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

 


ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ...ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ !!!

 


ΜΕΓΑΛΗ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΜΙΣΟΑΔΕΙΑ ΤΟ 10ΜΗΝΟ !!!

 



Ξενοδόχοι Αθήνας – Χαμηλή πληρότητα στο 10μηνο, ανησυχία για τις μελλοντικές κρατήσεις

«Η αθηναϊκή ξενοδοχία, βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πρόκληση καθώς δεν διαφαίνεται θετική πορεία σε κρατήσεις και πληρότητα στους μήνες που ακολουθούν». Αυτό τόνισαν μεταξύ άλλων οι ξενοδόχοι της Αθήνας στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού επισημαίνοντας ότι οι καλοί μήνες που προηγήθηκαν ήταν από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο 2021 (σημ. πρόκειται για τους μόνους μήνες με θετικό πρόσημο κατά τα δύο χρόνια της πανδημίας covid-19) δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά, τις απώλειες αλλά και τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν.

Η Αθήνα, τους μήνες που προηγήθηκαν μπορεί να κατάφερε να συναγωνιστεί άξια τους ανταγωνιστές της, ωστόσο, με μια μέση πληρότητα που δεν ξεπερνά το 45% στο 10μηνο 2021 -έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου- και με πλήθος ξενοδοχειακών και μη ξενοδοχειακών κλινών κάθε τύπου να προστίθενται διαρκώς στην προσφορά της χωρίς στρατηγική, χωρίς πλάνο και χωρίς την αντίστοιχη ζήτηση να τις υποστηρίζει, το μέλλον διαφαίνεται δύσκολο.

Τα συμπεράσματα αυτά, προκύπτουν τόσο από τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία απόδοσης ξενοδοχείων τα οποία η Ένωση συγκεντρώνει ανελλιπώς με τη συνεργασία της GBR Consulting, όσο και απ’ όσα ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους των ξενοδοχείων της Αθήνας-Αττικής κατά την συνεδρίαση της 51ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Μελών της Ένωσης.

Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!

 


Τα 2+1 ανοιχτά ζητήματα από τον Άρειο Πάγο


Την ώρα που το 2021 εκπνέει και ήδη σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του έτους, μολονότι αναμενόταν ότι δύο μείζονος σημασίας για την αγορά υποθέσεις θα είχαν κλείσει από τον Άρειο Πάγο, εντούτοις το ανώτατο δικαστήριο δεν έχει βγάλει ακόμη την ετυμηγορία του, ούτε για την συνταγματικότητα στην ασυλία των τραπεζιτών, ούτε για το ζήτημα του Κέκροπα και την υπόθεση των 300 στρεμμάτων στο Π. Ψυχικό!

Η υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των 300 στρεμμάτων που εκτείνονται ουσιαστικά στα Τουρκοβούνια, στην κορυφή και την «πλάτη» μεταξύ Π. Ψυχικού και Φιλοθέης, δίπλα και ακριβώς πίσω από τα σπίτια της Γιάννας Αγγελοπούλου, συζητήθηκε στις 3 Νοεμβρίου από το Πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Απόφαση ακόμη δεν ελήφθη ή τουλάχιστον δεν ανακοινώθηκε. Ωστόσο εκείνο που θα πρέπει να καταστεί σαφές ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα είναι, πως για να λήξει στην παρούσα φάση οριστικά θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία και των τριών δικαστών που συμμετέχουν.

Τυχόν απόφαση που θα ληφθεί με ψήφους 2-1 είτε προς την μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση, θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια που σε συνεδρίαση της το σώμα των δικαστών θα αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα!

Το ζητούμενο επομένως την ώρα τούτη είναι η ομοφωνία, το 3-0, που θα λύσει οριστικά την εκκρεμότητα και δεν θα το περιπλέξει επί μακρόν στα γρανάζια της Ολομέλειας και του συνόλου των δικαστών!

Όσον αφορά την υπόθεση για την ασυλία των τραπεζιτών, η ετυμηγορία της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου θα κρίνει οριστικά την συνταγματικότητα.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ !!!

 


Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ,
dikastikoreportaz.gr



Οσμή σκανδάλου αναδύεται από πρωτοφανή υπόθεση συγκάλυψης φοροδιαφυγής
πασίγνωστου επιχειρηματία, στην οποία εμπλέκονται ανώτατα στελέχη του ελεγκτικού
μηχανισμού αλλά και εισαγγελικοί λειτουργοί. Δύο ζεύγη ελεγκτών του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε
ότι «παρέβησαν με πρόθεση το υπηρεσιακό τους καθήκον με σκοπό να προσπορίσουν σε
άλλον (σ.σ. στον επιχειρηματία) παράνομο όφελος».

Ωστόσο όχι μόνο δεν διώχθηκαν, αλλά ένας εξ αυτών πήρε προαγωγή καθώς το 2020 τοποθετήθηκε ως «τοποτηρητής» στην ΑΑΔΕ! Στο μεσοδιάστημα η εισαγγελική λειτουργός η οποία χειρίστηκε την υπόθεσή τους φρόντισε, όπως προκύπτει από τη δημοσιογραφική έρευνα, να διαστρεβλώσει τα πραγματικά περιστατικά.

Για το πρώτο ζεύγος των ελεγκτών «βάπτισε» τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της κακουργηματικής απιστίας ως πλημμελήματα ψευδούς αναφοράς στην Αρχή και παράβασης καθήκοντος, και αρχειοθέτησε την υπόθεση λόγω παραγραφής! Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ζεύγος ελεγκτών, η ίδια εισαγγελική λειτουργός καταγγέλλεται ότι, υιοθετώντας μια σκανδαλωδώς βλαπτική σκέψη για τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, πάγωσε τη ζημία που έχει υποστεί το Δημόσιο στον χρόνο και την όρισε στο ποσό των 119.964 ευρώ, δηλαδή 36 ευρώ κάτω από την κακουργηματική απιστία των 120.000 ευρώ. Μάλιστα προκειμένου να επιτύχει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης λόγω πλημμελήματος έλαβε την πρωτοφανή θέση ότι δεν υπολογίζονται ως ζημία του Δημοσίου οι προσαυξήσεις που όλα αυτά τα χρόνια απωλέσθησαν!

Η υπόθεση, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», απασχόλησε τα
αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Αρείου Πάγου και εσχάτως και τον υπουργό Δικαιοσύνης,
Κώστα Τσιάρα, ο οποίος πλέον έχει τον τελευταίο λόγο για το εάν θα ασκηθεί ή όχι
πειθαρχική δίωξη σε βάρος της συγκεκριμένης εισαγγελέως. Τα γεγονότα, πάντως, μιλάνε
από μόνα τους. Την ίδια στιγμή, πολλά ερωτήματα ανακύπτουν και για τον ρόλο του
επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κ. Γιώργου Πιτσιλή, ο οποίος παρότι ήταν ενήμερος για την εμπλοκή των συγκεκριμένων ελεγκτών στη δυσώδη υπόθεση, φρόντισε έναν εξ αυτών, το 2020, να τον αναβαθμίσει και να του δώσει ιδιαίτερα
σημαντικό ρόλο!

Ψευδής βεβαίωση

Η υπόθεση εκκινεί χρονικά πριν από αρκετά χρόνια όταν μετά από μήνυση η οποία
κατατέθηκε από πρώην συνεργάτη μεγαλοεπιχειρηματία ξεκίνησε, έστω και σπασμωδικά, η
υπόθεση να διερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ !!!

 


Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά, όπως όλα δείχνουν, ο χρόνος για τη δημοσίευση της κρίσιμης απόφασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με βάση την οποία οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφανθούν για το «πακέτο» των αιτήσεων συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν την αναδρομική επιστροφή περικοπών των συντάξεών τους, που έγιναν με τον αποκαλούμενο νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και επιστροφή των τριών δώρων – επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα, θερινής άδειας) στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Η έκδοση της απόφασης, στη βάση της πιλοτικής δίκης που διεξήχθη στα μέσα του Ιανουαρίου, έχει έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον, καθώς αφορά χιλιάδες συνταξιούχους που διεκδικούν επιστροφές περικοπών σε συντάξεις και σε δώρα και ως εκ τούτου το «διά ταύτα» της κρίσης του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας δεν μπορεί παρά να έχει και δημοσιονομικές επιπτώσεις, υπό την αναγκαία προϋπόθεση βεβαίως της δικαίωσης όσων έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανώτατοι δικαστές έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των διασκέψεών τους υπό την τέως πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σαρπ, η οποία έχει αποχωρήσει λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας από το δικαστικό σώμα, και με εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Αννα Καλογεροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει συνδικαλιστικοί φορείς, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Τραπεζικών Οργανώσεων Ελλάδος, το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και περίπου 50 συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα.

Αναδρομικά

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ !!!

 



Η Πορτογαλία, μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, επέβαλε εκ νέου ορισμένους περιορισμούς, προκειμένου να σταματήσει την έξαρση των κρουσμάτων COVID-19, δίνοντας εντολή σε όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς στη χώρα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους.

«Δεν έχει σημασία πόσο επιτυχημένη ήταν η εμβολιαστική εκστρατεία, πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι εισερχόμαστε σε μια φάση μεγαλύτερου κινδύνου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα. «Έχουμε δει σημαντική αύξηση (των κρουσμάτων) στην ΕΕ και η Πορτογαλία δεν είναι ένα νησί».

Η Πορτογαλία κατέγραψε 3.773 νέα κρούσματα χθες, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ σήμερα ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε στις 3.150. Οι θάνατοι, εντούτοις, παραμένουν πολύ χαμηλότεροι των επιπέδων που καταγράφονταν τον Ιανουάριο, όταν η χώρα έδινε τη σκληρότερη μάχη της εναντίον της Covid-19.

Περίπου το 87% του πληθυσμού της Πορτογαλίας των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του νέου κορονοϊού.

Ωστόσο, καθώς ένα νέο κύμα της πανδημίας σαρώνει την Ευρώπη, η κυβέρνηση επανέφερε ορισμένα παλαιότερα μέτρα και ανακοίνωσε κάποια νέα, με στόχο να περιορίσει τη διασπορά ενόψει της εορταστικής περιόδου. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

 

ΤΑ FAKE NEWS ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ WASHINGTON POST ΠΟΥ "ΨΑΛΙΔΙΣΕ" ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ !!!

 


Από το euro2day.gr

Οι αντιδράσεις για το περίφημο άρθρο 191 του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση εξακολουθούν να είναι ισχυρές κι όχι μόνο από πολιτικούς της αντιπάλους ή τις δημοσιογραφικές οργανώσεις διεθνώς. Μόλις χθες ο Στέφανος Μάνος, που μόνο για... αριστερό ή Συριζαίο δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις, άσκησε δριμεία -και ειρωνική- κριτική με άρθρο του στα ΝΕΑ:

Το απόσπασμα: «Δεν μου απαντούν. Περιφρονούν τις απορίες μου. Γιατί; Ως πολίτης, ως ψηφοφόρος, δεν δικαιούμαι να αναρωτιέμαι και να ανησυχώ; Θέλει βέβαια προσοχή μήπως η ανησυχία μου, εκφρασμένη από τις στήλες του Τύπου, κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία, γεγονός που τιμωρείται βάσει του άρθρου 191 του αναμορφωμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Ποινικού Κώδικα με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Ένα άρθρο που θα ήταν λογικό να υπάρχει ίσως στον Ποινικό Κώδικα της Κομμουνιστικής Κίνας, αλλά δύσκολα γίνεται ανεκτό σε φιλελεύθερο δημοκρατικό καθεστώς της ΕΕ».

Αμέσως παραπάνω είχε θέσει -σε αυτό έρχεται δεύτερος μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο- το ερώτημα γιατί είναι τόσο πολλοί οι θάνατοι στην Ελλάδα, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Η απορία μου είναι μήπως στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι περισσότερα από όσα ανακοινώνονται, ώστε να δικαιολογείται ο υπερβολικός αριθμός θανάτων ή μήπως ο επιβεβαιωμένος αριθμός περιστατικών είναι σωστός αλλά χωλαίνει η νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν από Covid-19. Ή ο συνδυασμός και των δύο».

Ο κ. Μάνος δεν είναι ο μόνος που βρίσκει τη διατύπωση του συγκεκριμένου άρθρου του ποινικού κώδικα εξαιρετικά γενική, ασαφή και επικίνδυνη. Το ίδιο συμβαίνει με πολλούς, ακόμη και θετικά προσκείμενους προς την κυβέρνηση, εντός και εκτός Ελλάδος. Τα... μαντάτα έχουν φτάσει μέχρι και το Αμέρικα, αφού η δημοσιογράφος της Washington Post στην οποία έδωσε συνέντευξη ο πρωθυπουργός όχι απλώς ρώτησε αλλά επέμεινε στο συγκεκριμένο θέμα, της διάταξης περί ψευδών ειδήσεων, με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Λέγοντάς του μεταξύ άλλων ότι είναι λάθος κίνηση, που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνο κατήφορο (slippery slope).

ΑΝΤΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 25 ΜΟΝΟ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΤΑΖΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ !!!

ΑΣΤΕΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΕΣ !!!
Όλο αυτό στα πλαίσια «διαφήμισης» μήπως και πειστούν οφειλέτες...Βέβαια, μιλούν για 25 ρυθμίσεις και δίνουν στοιχεία για 3, κι αυτές κάπως κραυγαλέες περιπτώσεις(που αφορούν κυρίως οφειλές καταναλωτικών δανείων ως προς τις τράπεζες και μικροοφειλέτες του Δημοσίου)...... 




Τι μεταδίδει το politisonline.com


Mε κούρεμα της οφειλής που φθάνει έως και το 75% ολοκληρώθηκαν οι πρώτες 25 περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών μέσω του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι πρώτες αυτές υποθέσεις παρουσιάστηκαν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με τους αρμόδιους φορείς του χρηματοπιστωτικού τομέα, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι βιώσιμες, ρεαλιστικές και δίκαιες για τον οφειλέτη, καθώς προκύπτουν από έναν ειδικό αυτοματοποιημένο αλγόριθμο, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τα οικονομικά δεδομένα (έσοδα, εύλογες δαπάνες διαβίωσης, αξία περιουσίας κ.λπ.) του οφειλέτη, των συνοφειλετών και των εγγυητών του. Με τον τρόπο αυτό, εξαλείφονται οι χειροκίνητες διαδικασίες του παρελθόντος, μειώνεται η γραφειοκρατία και – πρωτίστως – ενισχύεται η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα, δεδομένου ότι όλα τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο, ελέγχονται και διασταυρώνονται με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Οι ρυθμίσεις που παράγονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δύναται να περιλαμβάνουν:

ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΒΑΘΥΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ;;;


Την ώρα που έρχεται ο τελικός στόχος(και σκοπός) των μνημονίων, δηλαδή το πλιάτσικο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων ;;; Μάντεψε...

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ...ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

 


"ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΑΕΙ" ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ !!!

 


BLACK FRIDAY: ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: «ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΝΗΜΗΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!!

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ...
Τι εννοούν ;;; Μήπως την γερμανική προσπάθεια αλλαγής της ελληνικής ιστορίας για την κατοχή ;;; Γιατί η πάγια τακτική των γερμανικών κυβερνήσεων της βουλής τους είναι ότι δεν θα πληρώσουμε τους «κωλοέλληνες»...
Διαβάστε σχετικά εδώ:
> ΕΛΛΑΔΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΔΙΔΑΞΕΙ" ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ !!!



Γερμανία: Αναφορά στην Ελλάδα στην προγραμματική συμφωνία


Ειδική μνεία στην «κουλτούρα μνήμης» που πρέπει να υπάρχει στην Γερμανία και αφορά τα θύματα των θηριωδιών του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και το Ολοκαύτωμα συμπεριλαμβάνεται στην προγραμματική συμφωνία που παρουσίασαν την Τετάρτη το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP), με ειδική αναφορά στις σχέσεις με την Ελλάδα, την Ουκρανία και την Πολωνία.

«Αντιλαμβανόμαστε την κουλτούρα μνήμης ως δέσμευση για τη δημοκρατία και δρόμο για ένα κοινό μέλλον», αναφέρουν οι τρεις εταίροι. Παραπέμπουν στο καθεστώς της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, στο Ολοκαύτωμα, στον εθνικοσοσιαλισμό, στην μετανάστευση στη Γερμανία.

Οι τρέχουσες συζητήσεις στην Ελλάδα δείχνουν ότι η από κοινού επεξεργασία δεν έχει ολοκληρωθεί

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ευθύνη έναντι ιδίως των Ευρωπαίων γειτόνων μας. Αλλά και οι τρέχουσες συζητήσεις στην Ελλάδα ή στην Ουκρανία δείχνουν ότι η από κοινού επεξεργασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Υποστηρίζουμε τις αποφάσεις της Μπούντεσταγκ για ένα Κέντρο Τεκμηρίωσης με θέμα «Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και Γερμανική Κατοχή στην Ευρώπη» και για έναν τόπο μνήμης για τα θύματα της κατοχής της Πολωνίας και την περιπετειώδη γερμανοπολωνική ιστορία.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΛΙΝΤΝΕΡ: Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΙΚ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΣΟΪΜΠΛΕ !!!

 


Για ετοιμαστείτε σιγά σιγά για νέα μνημόνια...


Ο «μικρός Σόιμπλε», όπως αποκαλείται -όχι αδίκως- ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ, είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τον ήθελαν ακλόνητο φαβορί για τη θέση του ΥΠΟΙΚ, ο Λίντερ μένει να φανεί αν θα πιστοποιήσει τη φήμη που τον ακολουθεί. Θιασώτης του δόγματος Σόιμπλε, υπέρμαχος της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, πολέμιος των αλλαγών στο Σύμφωνο Σταθερότητας, ο επικεφαλής του FPD δεν αποτελεί την επιλογή που θα επιθυμούσε η Αθήνα…

Ο Λίντνερ έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής για τη οικονομικό-πολιτική του θεώρηση, που έχει επιρροές από το δόγμα Σόιμπλε, το οποίο κυριάρχησε στη Γερμανία και διαφέντευσε επί τουλάχιστον μια δεκαετία την Ευρώπη. Ενδεχομένως να εμφανιστεί ως «βασιλικότερος του Βασιλέως» από τον διάσημο προκατοχό του, τον οποίο δεν είχε διστάσει να χαρακτηρίσει ως «μαλθακό» απέναντι στον απείθαρχο ευρωπαϊκό Νότο… Μοιάζει, πάντως, σχεδόν βέβαιο, ότι ο Λίντνερ θα επιχειρήσει να επαναφέρει στο προσκήνιο τις νόρμες και το αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, δημοσιονομικής πειθαρχίας, που επέβαλε η Γερμανία στα χρόνια τη παντοκρατορίας του Σόιμπλε.

Τα τελευταία χρόνια και λόγω της πανδημίας που σάρωσε την Ευρώπη, η Μέρκελ και εν γένει ο γερμανικός μηχανισμός-διευθυντήριο, είχαν πάρει αποστάσεις- απομακρυνθεί από το περίφημο δόγμα Σόιμπλε, συναινώντας στη χαλάρωση της δημοσιονομικής λιτότητας. Έκαναν βήματα προς τον κοινό δανεισμό εντός της Ε.Ε. και κυρίως «επέτρεψαν» τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και άλλων εργαλείων χρηματοδότησης, προς ενίσχυση των πληγεισών χωρών, όπως η Ελλάδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!!

 


Οδηγίες αναγνώρισης και προστασίας από απάτες σε αγορές μέσω διαδικτύου (online shopping scams) και απάτες σχετιζόμενες με επενδύσεις (investment scams) έχει αναρτήσει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) στην ιστοσελίδα της με αφορμή την ενημερωτική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μήνα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Επίσης, υπάρχουν οδηγίες για την αναγνώριση και προστασία από απατηλές ιστοσελίδες τραπεζών.

Ειδικότερα, για απάτες σε αγορές μέσω διαδικτύου, στο ενημερωτικό υλικό της ΕΕΤ, επισημαίνεται ότι οι προσφορές μέσω διαδικτύου συνιστούν συχνά επικερδείς αγορές, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα περιστατικά απάτης.

Στο ενημερωτικό υλικό επισημαίνεται προς τους καταναλωτές:

-Να κάνετε χρήση εγχώριων ιστοσελίδων λιανικών πωλήσεων, όταν είναι δυνατόν είναι πιθανότερο να λύσετε τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν.

-Πραγματοποιήστε την έρευνα σας - ελέγξτε τις κριτικές προτού προβείτε σε κάποια αγορά.

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ 2021 ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ....ΕΝΦΙΑ 2022 !!!

 



Έξι μήνες νωρίτερα η πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ του 2022


Μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους, κάτι που σημαίνει ότι στα τέλη του ίδιου μήνα θα καταβληθεί και η πρώτη δόση του φόρου. Δηλαδή με το πού τελειώσει ο ΕΝΦΙΑ του 2021 οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ξεκινώντας αμέσως με την πληρωμή του φόρου, αντί του Σεπτέμβρη που είθισται να καταβάλλεται η πρώτη δόση. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείο Οικονομικών η πρώτη δόση του νέου ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί έξι μήνες νωρίτερα σε 10 ή 12 δόσεις.

Μάλιστα στην έκθεση της 12ης αξιολόγησης τονίζεται ότι οι αρχές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να προχωρήσουν στη μεταρρύθμιση του φόρου ακίνητης περιουσίας ΕΝΦΙΑ με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες και την ένταξη 3.463 περιοχών στο σύστημα, με πληρωμές που ξεκινούν τον Μάρτιο του 2022.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;;; ΚΟΛΛΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 3.500 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!!

 



Καθυστερήσεις, που φθάνουν ακόμη και τις 736 ημέρες, καταγράφονται στην έγκριση ή στον έλεγχο ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων. Αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε εκκρεμότητα 3.500 επενδυτικά σχέδια σε επίπεδο Περιφερειών. Τα 1.500 εξ αυτών αφορούν σχέδια που έχουν αιτηθεί την υπαγωγή τους στον Αναπτυξιακό Νόμο και 2.000 που ενώ έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχουν ελεγχθεί.

Οι καθυστερήσεις αυτές αποδίδονται από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στην υποστελέχωση των Περιφερειών. «Οι Περιφέρειες που είχαν την αρμοδιότητα, δεν είχαν την αντίστοιχη διοικητική δυνατότητα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση να δηλώνει πως με το νέο θεσμικό πλαίσιο -τα επενδυτικά σχέδια άνω των 700.000 ευρώ θα ελέγχονται από ορκωτούς ελεγκτές- θα αποσυμφορηθεί το σύστημα και 3-4 μήνες από την ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού θα υπάρχει πλήρης αποσυμφόρηση και στις Περιφέρειες.

Στόχος του νέου Αναπτυξιακού νόμου -θα κατατεθεί στη Βουλή τον Δεκέμβριο και θα ψηφιστεί αρχές του 2022- είναι από την υποβολή ενός επενδυτικού σχεδίου έως την αξιολόγηση και ένταξη στο ανάλογο καθεστώς, να μην περνούν πάνω από 60 ημέρες.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ !!! ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

 


Twitter:
https://twitter.com/Kinima_Ypervasi

Facebook:
https://www.facebook.com/kinimaypervasi.gr
https://www.facebook.com/YpervasiTV


Instagram:

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube:

LinkedΙn:

ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ !!!

 


Από το powergame.gr


Το διατηρητέο της οδού Σταδίου, όπου στεγάζονταν το πολυκατάστημα Φωκάς, πριν οι υποχρεώσεις «πνίξουν» τον πάλαι ποτέ κραταιό όμιλο λιανικής, ασφαλώς θα το ξέρετε. Σίγουρα, θα το έχει πάρει το μάτι σας να στέκεται αγέρωχο, πλην έρημο τα τελευταία πολλά χρόνια, στο αριστερό σας χέρι, κατεβαίνοντας προς την πλατεία Ομονοίας, από το Σύνταγμα. Φαίνεται λοιπόν ότι έρχεται η ώρα να ζωντανέψει και πάλι.

Μαθαίνουμε ότι – και αυτό – θα περάσει στον έλεγχο του ισραηλινού ξενοδοχειακού ομίλου Brown Hotels, για τον οποίο σας έχουμε ξαναγράψει, πρόσφατα, εδώ. Τι θα το κάνει; Σχεδιάζει να το μετατρέψει σε μπουτίκ – ξενοδοχείο. Μικρό, πολυτελές, στο κέντρο της πόλης, για ξεχωριστούς επισκέπτες.

Η περίπτωση της Brown είναι ιδιαίτερη. Υπό την έννοια ότι σε αυτή τη φάση λειτουργεί ήδη τρία – τέσσερα ξενοδοχεία γύρω από την πλατεία Ομονοίας και ετοιμάζει άλλα τέσσερα – πέντε. Κι όλα αυτά, παράλληλα. Ανεξάρτητα από τις άλλες μονάδες που χτίζει σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

ΟΙ 50 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΚΑ !!!

 



Πάνω από 50 άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχει θέσει σε λειτουργία ο e-ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο της στρατηγικής για αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Οι υπηρεσίες αυτές επιτρέπουν σε χιλιάδες ασφαλισμένους να εξυπηρετούνται γρήγορα και εύκολα, από το σπίτι ή την εργασία τους, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία και αναμονή στα υποκαταστήματα του φορέα.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ είναι προσβάσιμες τόσο μέσω της ενιαίας διαδικτυακής πύλης του Δημοσίου Gov.gr, όσο και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.efka.gov.gr και απευθύνονται σε όλους τους ασφαλισμένους (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους), στους συνταξιούχους, αλλά και σε φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Ειδικότερα, ανά κατηγορία, παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:

Μισθωτοί

ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΜΕ ΤΙΣ...32 ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΙΔΑ ΙΟΥ !!!

 



Νέα αφρικανική παραλλαγή του κορονοϊού με ανησυχητικά πολλές μεταλλάξεις


Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει στην Αφρική μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού, τη B.1.1.529, η οποία προκαλεί ανησυχία επειδή φέρει υπερβολικά μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων. Έως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί δέκα κρούσματα, τρία στη Μποτσουάνα, όπου αρχικά βρέθηκε το νέο στέλεχος του ιού, έξι στη Νότια Αφρική και ένα στο Χονγκ Κονγκ (σε ταξιδιώτη που επέστρεφε από τη Ν. Αφρική).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ιολόγο δρα Τομ Πίκοκ του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τις βρετανικές "Γκάρντιαν" και "Ιντιπέντεντ", ανησυχούν μήπως η νέα παραλλαγή επεκταθεί και πυροδοτήσει νέα κύματα της πανδημίας, που μάλιστα θα διαφεύγουν από τις άμυνες του οργανισμού.

Η παραλλαγή διαθέτει 32 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη-ακίδα του κορονοϊού, που αυτός χρησιμοποιεί για να διεισδύει στα ανθρώπινα κύτταρα και να τα μολύνει και η οποία αποτελεί τον βασικό στόχο των εμβολίων. Όπως είπε ο Πίκοκ, "ο απίστευτα μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα υποδηλώνει ότι η παραλλαγή αυτή μπορεί να αποτελεί πηγή πραγματικής ανησυχίας", γι' αυτό, τόνισε, "πρέπει να παρακολουθείται πάρα πολύ λόγω του τρομερού προφίλ της πρωτείνης ακίδας της". Πρόσθεσε πάντως ότι μπορεί να αποδειχθεί τελικά ότι δεν είναι πολύ μεταδοτική.

Από την άλλη, ο καθηγητής κλινικής μικροβιολογίας Ραβί Γκούπτα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ ανέφερε ότι το εργαστήριο του βρήκε πως δύο από τις μεταλλάξεις φαίνεται αφενός να αυξάνουν τη δυνατότητα του ιού να μολύνει και αφετέρου μειώνουν τη δυνατότητα να αναγνωριστεί από τα αντισώματα. "Πράγματι δείχνει να προκαλεί ανησυχία με βάση τις μεταλλάξεις που έχει", όπως είπε.

Η ΦΑΓΕ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 150.000.000€ ΣΤΗΝ...ΟΛΛΑΝΔΙΑ !!!

 


Έξι χρόνια μετά την απόφαση της να κατασκευάσει ένα ακόμη εργοστάσιο στην Ευρώπη και έναν χρόνο μετά το ναυάγιο των προσπαθειών της στο Λουξεμβούργο, η ΦΑΓΕ συμφερόντων της οικογένειας Φιλίππου ανακοίνωσε ότι η νέα μονάδα της θα κατασκευαστεί στην Ολλανδία.

Στην ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει πως η νέα μονάδα παραγωγής αρχικά θα συνεισφέρει επιπλέον 40.000 τόνους παραγωγικής ικανότητας γιαουρτιού ετησίως και θα δημιουργήσει 250 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Για τη δημιουργία της η γαλακτοβιομηχανία εκτιμά πως θα επενδύσει 150 εκατ. ευρώ.

ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ !!!

 



Το πόσα εκατομμύρια πέρασαν από τα χέρια του, κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Αλλά ήταν πολλά. Πολύ περισσότερα από όσα μαρτυρά το άθροισμα των αποδοχών του στους συλλόγους όπου αγωνίστηκε, και των αμοιβών του από τους χορηγούς που εκμεταλλεύτηκαν εμπορικά το όνομα και την εικόνα του. Διότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα πλούτισε, επίσης, από το αμαρτωλό χρήμα που έστρωσε στα πόδια του η ναπολιτάνικη Μαφία, αλλά και από τα πανάκριβα δώρα μεγιστάνων και προσωπικοτήτων που επιζητούσαν τη συναναστροφή του.

Θα περίμενε κανείς ότι οι κληρονόμοι του θα μοιράζονταν τον θησαυρό του Κροίσου, όμως ο «Ντιεγκίτο», που «έφυγε» πέρυσι τέτοια εποχή (25 Νοεμβρίου) μόλις στα 60 του χρόνια, πρόλαβε να κατασπαταλήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, αλλά και να δημιουργήσει υπέρογκα χρέη. Για να αποπληρωθούν κάποια από αυτά, δικαστήριο της Αργεντινής διέταξε να «βγουν στο σφυρί» περιουσιακά του στοιχεία, σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί online στις 19 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για το σπίτι στο Μπουένος Αϊρες, που είχε αγοράσει για τους γονείς του, δύο αυτοκίνητα μάρκας BMW (το ένα, που φέρει την υπογραφή του χαραγμένη στο παρμπρίζ, θα έχει τιμή εκκίνησης τα 165.000 δολάρια), και μια ιδιόχειρη επιστολή του Φιντέλ Κάστρο, με την οποία τον καλωσόριζε στην Κούβα όταν ο παίκτης-θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είχε καταφύγει στο νησί της Καραϊβικής για να απεξαρτηθεί από τις ουσίες και το αλκοόλ.

Ο κατάλογος των διασημοτήτων του αθλητισμού που κέρδισαν εκατομμύρια στη διάρκεια της καριέρας τους, αλλά δεν κατάφεραν να τα διατηρήσουν, είναι μακρύς. Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να πουλήσουν ακόμη και τα μετάλλια ή τα τρόπαιά τους, κι άλλα προσωπικά τους αντικείμενα, για να επιζήσουν ή να γλιτώσουν τη φυλακή. Και αρκετοί πέθαναν πάμπτωχοι, γράφοντας τραγικό επίλογο στην άλλοτε παραμυθένια ζωή τους.

ΒΟΜΒΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

ΑΠ 1182/2021 - ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΒΑΣΗΣ !!!
Η κεφαλαιακή ανεπάρκεια της τράπεζας προκάλεσε την κρατική παρέμβαση και όχι η κρατική παρέμβαση την ανεπάρκεια.



ΑΠ 1182/2021

Αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της υπαίτιας και παράνομης συμπεριφοράς της τράπεζας και της ζημίας των εναγόντων –

Τοποθέτηση κεφαλαίων σε άληκτους υβριδικούς τίτλους τράπεζας -. Η ζημία συνίσταται στα χρηματικά ποσά που διέθεσαν οι ενάγοντες και επήλθε κατά τον χρόνο αγοράς των τίτλων συνεπεία της πλημμελούς πληροφόρησης, συμβουλής και αδικοπρακτικής συμπεριφοράς της εκδότριας τράπεζας. Η ίδια η αγορά των επενδυτικών προϊόντων είναι το επιζήμιο αποτέλεσμα του σφάλματος της τράπεζας. Χρονική σύμπτωση μεταξύ ζημιογόνου γεγονότος και προκληθείσας εξ αυτού ζημίας. Εφαρμογή της θεωρίας της διαφοράς. Η αποκαταστατέα ζημία, που συνδέεται αιτιωδώς με τις παράνομες πράξεις της αναιρεσείουσας, ταυτοποιείται στο ύψος των χρηματικών ποσών που οι ενάγοντες τοποθέτησαν στη συγκεκριμένη επένδυση (θετική ζημία) και αποκαθίσταται μέσω της απόδοσής τους. Πρόδηλη πλήρωση του αιτιώδους συνδέσμου ανάμεσα στο νόμιμο λόγο ευθύνης και στη ζημία, αφού χωρίς τη συγκεκριμένη πράξη δεν θα είχαν επενδυθεί τα ποσά και θα είχε αποφευχθεί η ζημία. Το επελθόν αποτέλεσμα της ζημίας δεν επηρεάσθηκε ως προς την επέλευσή της από τον, μεταγενέστερο, ειδικό νόμο της 22.3.2013 «περί Εξυγίανσης Τραπεζικών και Άλλων Ιδρυμάτων» και τα κατʼ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθέντα Διατάγματα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για την θέση της τράπεζας σε εξυγίανση και την μετατροπή των τίτλων σε μετοχές. Τα γεγονότα του 2013 αποτελούν γεγονότα αδιάφορα για το κρίσιμο ζήτημα της αιτιώδους συνάφειας, ως μεταγενέστερα του χρόνου επέλευσης της ζημίας. Η κεφαλαιακή ανεπάρκεια της τράπεζας προκάλεσε την κρατική παρέμβαση και όχι η κρατική παρέμβαση την ανεπάρκεια.

Αριθμός 1182/2021

TO ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ TOY APEΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

A2 Πολιτικό Τμήμα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τους Δικαστές: Γεώργιο Αποστολάκη, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Θεόδωρο Κανελλόπουλο, Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, Ιωάννη Δουρουκλάκη και Μαρία Ανδρικοπούλου - Εισηγήτρια, Αρεοπαγίτες.

ΣΥΝΗΛΘΕ σε δημόσια συνεδρίαση στο Κατάστημά του, στις 14 Δεκεμβρίου 2020, με την παρουσία και της γραμματέως Θεοδώρας Παπαδημητρίου, για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:

Της αναιρεσείουσας: τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ (Λ.Τ.Δ.)» και τον διακριτικό τίτλο «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ», που εδρεύει στη Λευκωσία Κύπρου, είναι νομίμως εγκαταστημένη στην Ελλάδα και εκπροσωπείται νόμιμα. Εκπροσωπήθηκε από τους πληρεξουσίους δικηγόρους της Κωνσταντίνο Παπαδιαμάντη και Μαρία Φερφέλη.

Των αναιρεσιβλήτων: 1) …… 18) ……. Οι πέμπτος, έκτη και δέκατος όγδοος αναιρεσίβλητοι δεν παραστάθηκαν στο ακροατήριο, ενώ άπαντες οι λοιποί αναιρεσίβλητοι εκπροσωπήθηκαν από τους πληρεξουσίους δικηγόρους τους Μιχαήλ Μαρκουλάκο και Φλώρα Τριανταφύλλου - Αλμπανίδου.

Η ένδικη διαφορά άρχισε με την από 22-7-2014 αγωγή των ήδη αναιρεσίβλητων, που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Εκδόθηκαν οι αποφάσεις: 1470/2017 του ίδιου Δικαστηρίου και 4507/2018 του Εφετείου Αθηνών. Την αναίρεση της τελευταίας απόφασης ζητεί η αναιρεσείουσα με την από 12-2-2019 αίτησή της και τον από 25-9-2020 πρόσθετο αυτής λόγο.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης αυτής, που εκφωνήθηκε από το πινάκιο, οι διάδικοι παραστάθηκαν, όπως σημειώνεται πιο πάνω. Οι πληρεξούσιοι της αναιρεσείουσας ζήτησαν την παραδοχή της αίτησης και του προσθέτου αυτής λόγου, οι πληρεξούσιοι των αναιρεσιβλήτων την απόρριψή τους, καθένας δε την καταδίκη του αντιδίκου μέρους στη δικαστική δαπάνη.

ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ HOT SPOTS ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΣΚΕΣΙ !!!

"ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 400.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ" ΛΕΕΙ ΤΟ IAB
Ας βοηθήσουμε λοιπόν τους «φίλους» μας Γερμανούς εμείς...αλλά μάλλον δεν βλέπουμε να τους πολυθέλουν....Ζητούν καταρτισμένους Ευρωπαίους εργαζομένους...και τους μετανάστες που έρχονται κατά κύματα στην Ελλάδα τους θέλουν παρκαρισμένους εδώ...




Η Γερμανία «διψά» για μετανάστες – Τεράστιο το έλλειμμα εργατικών χεριών


Τεράστιο έλλειμμα από εργατικά χέρια θα αντιμετωπίσει η γερμανική οικονομία τα επόμενα χρόνια. Οι ειδικοί εκτιμούν δε ότι χωρίς την είσοδο στη χώρα εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, το κενό θα είναι αδύνατο να καλυφθεί, με αποτέλεσμα το κόστος για τις επιχειρήσεις και την παραγωγικότητά τους, όπως και για τη διαδικασία απόκτησης νέων δεξιοτήτων από τους ήδη εργαζόμενους, θα είναι πολύ μεγάλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ινστιτούτο ΙΑΒ, με βάση τα σημερινά δεδομένα που αφορούν στην αγορά εργασίας και τη σύνθεση του πληθυσμού, η Γερμανία έχει ανάγκη από μια «καθαρή» αύξηση του αριθμού των μεταναστών που υποδέχεται κατά περίπου 400.000 ετησίως. Μόνο έτσι, όπως εκτιμούν οι ερευνητές, θα καταφέρει να αντισταθμίσει τη γήρανση του πληθυσμού και τις νέες ανάγκες, με ορίζοντα τουλάχιστον ως το 2035.

Οι ίδιοι, ωστόσο, ξεκαθαρίζουν πως κάτι τέτοιο είναι πρακτικά ανέφικτο. Τόσο επειδή η ροή μεταναστών από άλλα κράτη της ΕΕ προς τη Γερμανία μειώνεται όσο και εξαιτίας της αύξησης της «αρνητικής μετανάστευσης», δηλαδή του αριθμού των ανθρώπων που αναχωρούν από τη χώρα.

Το 2035 και το 2060

(ΒΙΝΤΕΟ) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ: «ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ» !!!

 



«Όταν κοπανάμε συνέχεια ότι αυτή η επιδημία είναι των ανεμβολίαστων, αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα»


Η μετάλλαξη Δέλτα «δεν παίζει και δεν παίζεται», θα ανακοπεί μόνο αν σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, τόνισε ο ιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Προειδοποίησε ότι μετά το ρεκόρ κρουσμάτων, μπορεί δυστυχώς η Ελλάδα να έρθει αντιμέτωπη και με ρεκόρ νεκρών από τον κορωνοϊό.

Προτείνει σοβαρά μέτρα που θα περιορίσουν τις επαφές των ανθρώπων, όπως να κλείσουν τα μπαρ και να σταματήσουν οι συναντήσεις. Λέει «όχι» σε ρεβεγιόν παρά μόνο εάν όλοι είναι εμβολιασμένοι και υποβληθούν σε rapid test την ίδια ημέρα.

Όπως είπε, οι εμβολιασμοί από μόνοι τους δεν αρκούν για να ανασχεθεί το πανδημικό κύμα, καθώς αν ο ιός αφεθεί να αλωνίζει, θα έρθει «τσουνάμι» και η Ελλάδα θα έχει 100 θανάτους την ημέρα. «Κοιτάξτε την καμπύλη των μολύνσεων και των θανάτων, θα δείτε ότι βρισκόμαστε στο τσουνάμι αυτή τη στιγμή, με ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα. Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα, μπορεί να καταλύσει και το κραταιό σύστημα υγείας της Γερμανίας», σημείωσε.

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΤΟΥΣ: ΕΦΑΓΕ ΗΔΗ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ !!!

 


Την ακρίβεια που «πνίγει» τα νοικοκυριά και μειώνει την αγοραστική δύναμη με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει τη δυναμική που αναπτύσσει η ελληνική οικονομία αποτυπώνει στην ενδιάμεση έκθεσή του για το πρώτο εξάμηνο του 2021, το ινστιτούτο της ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας την αβεβαιότητα των εργαζομένων αλλά την υποβάθμιση φερεγγυότητας του ελληνικού δημοσίου.

Όπως τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης η ακρίβεια και κυρίως οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος έχουν διαβρώσει την αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού έως και 10%.

Αλλά και πριν από την αύξηση των τιμών – συμπληρώνει η έκθεση- περίπου ένα στα τρία νοικοκυριά στην Ελλάδα δυσκολευόταν να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, γεγονός που ως προς τον σχετικό δείκτη κατατάσσει τη χώρα στη χειρότερη θέση στην ΕΕ με τεράστια απόκλιση από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη.

ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ...ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΩΝ !!!

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ 10ΕΤΙΑ...
Όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα για να εφαρμοστεί η απόφαση.



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης στο enikos.gr
 

Αγωνία για τουλάχιστον 50.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι περιμένουν την εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα χρέη και την παραγραφή τους προς τον ΕΦΚΑ τα οποία «λιμνάζουν» πάνω από μια 10ετία και δεν έχουν εισπραχτεί.

Μια τέτοια εξέλιξη –δηλαδή η διαγραφή των συγκεκριμένων χρεών- θα διευκόλυνε και την έξοδο των εν λόγω ασφαλισμένων στην σύνταξη, όμως από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης το μόνο που συστήνουν είναι.. υπομονή.

Δεν βιάζονται στον ΕΦΚΑ να δουν πώς θα χειριστούν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για την διαγραφή οφειλών που παραμένουν ανείσπρακτα για πάνω από 10 χρόνια: Όπως λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι του Ενιαίου Φορέα σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να τηρηθεί μια διαδικασία.

Τι περιμένουν στον ΕΦΚΑ για την 10ετη παραγραφή χρεών

Επί του παρόντος, στα γραφεία του ΕΦΚΑ απλά… κάνουν υπομονή: Αναμένουν να τους έρθει στα «χέρια» –δια της γραφειοκρατικής οδού- καθαρογραμμένη η απόφαση του ΣτΕ, να την μελετήσουν, να δουν εάν υπάρχουν άλλες νομικές οδοί… διαφυγής και αν όχι να διαπιστώσουν ποια περιθώρια τους αφήνουν οι αποφάσεις του Δικαστηρίου ώστε να τα μεταφέρουν στην σχετική εφαρμοστική εγκύκλιο.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΧΟΙΝΑ ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΑ !!!!

 


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ !!!

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΓΕΦΥΡΑ 2" : ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

 



Από το powergame.gr


Τι ακούνε τα μεγάλα μου αυτιά; Κάποιες (αρκετές, μπορεί και 4.000 – 5.000) επιχειρήσεις θα κληθούν να επιστρέψουν επιδοτήσεις που έλαβαν για τις πληρωμές των δανείων τους από το «Γέφυρα 2»; 

Οι τράπεζες ενημερώθηκαν τώρα (αν και είχαν διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα) ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί για την επιδότηση το χρέος που έχουν οι επιχειρήσεις μέσω εταιρικών πιστωτικών καρτών. 

Τα χρέη αυτά, λένε τώρα οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών, θεωρούνται σύμβαση καταναλωτικού δανείου και δεν μπορούν να επιδοτηθούν. Το «Γέφυρα 2» έχει τρέξει ήδη τους επτά από τους οκτώ μήνες της διάρκειάς του. 

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΘΗΛΙΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Διαβάστε εδώ την πρόταση της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ για το ιδιωτικό χρέος:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/09/blog-post_790.html




Στο έλεος της Εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων είναι 5.749.958 οφειλέτες.

 Και αν δεν βρεθεί λύση για την πληρωμή σε δόσεις των οφειλών τους, που έχουν φτάσει στα 148,186 δισ. ευρώ, ενδεχομένως και με «κούρεμα» των προσαυξήσεων, τα δικαστήρια θα έχουν πάρα πολλή δουλειά και θα πρέπει να κάνουν… ξενύχτια οι δικαστές.

 Αναλυτικά, 3.656.672 φορολογούμενοι χρωστούν στην Εφορία 109,416 δισεκατομμύρια ευρώ και 2.093.286 ασφαλισμένοι οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία 38,77 δισ. ευρώ. 

Από τους 3.656.672 φορολογουμένους οι 1.861.939 είναι ήδη ανοιχτοί σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων. 1.204.156 χρωστούν από 50 μέχρι 500 ευρώ, 1.440.755 από 500 μέχρι 10.000 ευρώ και 8.543 πάνω από 1 εκατ. ευρώ. 

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ 2022 ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ !!!

 



Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα e-Μεταβίβαση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη η ψηφιακή πύλη που θα λειτουργεί μέσω του gov.gr προβλήθηκε σε συμβολαιογράφους οι οποίοι εκπαιδεύονται και θα είναι οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσουν το νέο ηλεκτρονικό σύστημα μεταβιβάσεων ακινήτων.

Ως εκ τούτου, από το 2022 θα υπάρχει Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτων, όπου συμπεριλαμβ υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μεταβίβαση τους. Η ηλεκτρονική συλλογή των εγγράφων και πιστοποιητικών θα γίνεται από τον συμβολαιογράφο τον οποίο θα εξουσιοδοτούν οι συμβαλλόμενοι.

Με τον «Ηλεκτρονικό Φάκελο Ακινήτου» ουσιαστικά μία μεταβίβαση μπορεί να τελειώνει σε μία μέρα αντί και των τριών μηνών που χρειάζεται σήμερα προκειμένου να συλλέξουν οι ενδιαφερόμενοι όλα τα δικαιολογητικά, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στους Δήμους.

Η πλατφόρμα e-Mεταβίβαση θα συνδέεται με πληροφοριακά συστήματα φορέων του Δημοσίου και ιδίως με τα πληροφοριακά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), του ΝΠΔΔ “Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας” (ΤΕΕ) και του ΝΠΔΔ “Ελληνικό Κτηματολόγιο”, από τα οποία αντλεί πληροφορίες και έγγραφα.

Η σύνδεση

Μια καινοτομία του συστήματος αποτελεί η παραγωγή ενός κωδικάριθμου με QR code, που φέρει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για τη σύνδεση με τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και όλες τις άλλες υπηρεσίες, απαλλάσσοντας πολίτες και επιχειρήσεις από τα πήγαινε-έλα με τεράστιους φακέλους. 

Δεύτερο βήμα του e-Μεταβίβαση είναι η διασύνδεσή του με το ΓΕΜΗ προκειμένου να απευθύνεται και σε επιχειρήσεις, καθώς θα πιστοποιείται ο νόμιμος εκπρόσωπος. Ομως η επόμενη φάση θα προχωράει ακόμα πιο πέρα εντάσσοντας τα Μητρώα της Αρχαιολογίας και των περιοχών Natura ή τους δασικούς χάρτες, ώστε να επεκταθεί και στα μη «καθαρά» ακίνητα για να καλύψει όλες τις αγοραπωλησίες ακινήτων στη χώρα. Ηδη προβλέπεται το εν λόγω έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης.

ΜΥΘΟΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Υπερβολικές χαρακτηρίζονται οι ανησυχίες της αγοράς για ελλείψεις προσωπικού στην Ελλάδα, σύμφωνα με οικονομολόγους, καθώς στοιχεία από την Eurostat δείχνουν ότι το πρόβλημα στην εύρεση στελεχών στην χώρα μας περιορίζεται σε ελάχιστους χώρους.

Την στιγμή που παρατηρείται μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε χώρες, όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ, αυξάνονται οι φωνές των επιχειρηματιών στην Ελλάδα ότι εμφανίζεται μια παρόμοια τάση, που επεκτείνεται, επίσης, σε έλλειμμα εργαζομένων με χαμηλές δεξιότητες, στον τουρισμό, στην μεταποίηση και στον κατασκευαστικό κλάδο.

Τα στοιχεία, ωστόσο, περιγράφουν μια άλλη εικόνα στην περίπτωση της Ελλάδας:
  • Σε ό,τι έχει να κάνει με την ευρύτερη αγορά εργασίας, στοιχεία του α’ τριμήνου από την Eurostat δείχνουν ότι στην ευρωζώνη οι κενές θέσεις εργασίας ανέρχονται στο 2,1%. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Τσεχία (5%) και μετά ακολουθεί το Βέλγιο (3,5%) και η Ολλανδία (3%). Στην τελευταία θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ελλάδα με ποσοστό 0,3%, ένας αριθμός που όχι μόνο δεν αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα, αλλά μειώθηκε από το γ’ τρίμηνο του 2020, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη κινείται αντίθετα και ανεβαίνει.
  • Για το β’τρίμηνο, ο μέσος όρος των κενών θέσεων εργασίας της ευρωζώνης ανήλθε στο 2,3%, ωστόσο, για την Ελλάδα δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τη συγκεκριμένη περίοδο. Το επιχείρημα ότι η πανδημία και τα lockdown άλλαξαν συνήθειες πολλών που έμοιαζαν καλά εδραιωμένες, δεν ευσταθεί στην χώρα μας, υποστηρίζουν ειδικοί της αγοράς εργασίας.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ !!!

 

Η ΡΑΕ ΡΑΒΕΙ "ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙΑ" ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΕ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ !!!

 


Από το newmoney.gr


Εντός των ημερών θα πέσουν όπως πληροφορούμαι οι καμπάνες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τα χρέη των προμηθευτών προς τους διαχειριστές των δικτύων (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΠΕΕΠ). Μεγάλος παίκτης της αγοράς μαθαίνω ότι θα φάει πρόστιμο άνω των 2 εκ. ευρώ. 

Οι οφειλές είχαν αγγίξει δυσθεώρητα νούμερα αλλά οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει να τις τακτοποιούν, άλλοι ξεχρεώνοντας τους λογαριασμούς και άλλοι καταβάλλοντας προκαταβολές και διακανονίζοντας τα υπόλοιπα. 

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ !!!

 



Περισσότεροι από 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων ενισχύθηκαν με περισσότερα από 770 εκατ. ευρώ κρατικού χρήματος για τα «κουρεμένα» ενοίκια τα οποία εισέπραξαν, ως αποτέλεσμα των μέτρων ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη σκιά της πανδημίας.

Ορισμένοι από αυτούς είτε δεν δικαιούνταν καθόλου την ενίσχυση (υπό μορφή άμεσων πιστώσεων ή συμψηφισμών με φόρους), είτε ωφελήθηκαν περισσότερο από όσο τους αναλογούσε. Τώρα έρχεται η ώρα του «λογαριασμού» και σύντομα η ΑΑΔΕ θα τους χτυπήσει την πόρτα για την επιστροφή των αποζημιώσεων. Αν δεν επιστρέψουν τα λεφτά εντός της προθεσμίας που θα τους δοθεί, θα επιβαρυνθούν και με τόκο.

Η διαδικασία αναζήτησης των αχρεωστήτως καταβληθέντων κεφαλαίων καθορίζεται με κοινή απόφαση των Χρήστου Σταϊκούρα, Θεόδωρου Σκυλακάκη και Απόστολου Βεσυρόπουλου, ανοίγοντας τον δρόμο στην ΑΑΔΕ να τρέξει διασταυρώσεις και να συντάξει τις επίμαχες λίστες. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι αποζημιώσεις για τα μισθώματα από τον Μάρτιο έως και τον Ιούλιο του 2021, όταν τα ενοίκια «κουρεύτηκαν» έως και κατά 100% και η αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες άγγιξε το 80%.

Σύμφωνα με την απόφαση, η διαδικασία αναζήτησης «παράτυπων» αποζημιώσεων θα γίνει σε τρία βήματα:

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΦΤΑΣΕ: ΕΡΧΕΤΑΙ 9ΩΡΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

 


Ανατροπές στο καθεστώς των υπερωριών επιφέρει μια απόφαση του υπουργού Εργασίας, η οποία δίνει την ευχέρεια στους εργοδότες, από την 29η Νοεμβρίου, να μην δηλώνουν και φυσικά να μην πληρώνουν, υπερωρίες έως μία ώρα πέρα από το κανονικό ωράριο, ενώ αποκλείονται από τις υπερωρίες, όλα τα διευθυντικά στελέχη.

Ειδικότερα με την απόφαση, η οποία αποσαφηνίζει τα «ψιλά γράμματα» του πρόσφατου εργασιακού νόμου, δίδεται η δυνατότητα στους εργοδότες να κρατάνε τους υπαλλήλους τους, έως και μία ώρα πάνω από το κανονικό ωράριο χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να αναγγείλουν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ την υπερωρία.

Συγκεκριμένα στην υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του εργασιακού νόμου Χατζηδάκη αναφέρεται στις τροποποιήσεις: «Από την 29η/11/2021 για λόγους απλούστευσης της διαδικασίας παύει να υφίσταται η υποχρέωση των εργοδοτών να καταχωρούν στο έντυπο Ε8 του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ την υπερεργασία των εργαζομένων τους που ούτως ή άλλως εντασσόταν και εντάσσεται στο νόμιμο ωράριο. Διατηρείται ωστόσο η υποχρέωση προαναγγελίας των υπερωριών».

9ωρο χωρίς δυνατότητα ελέγχου

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΤΑΡΙΕΣ !!!

 


Αναμορφώνεται το πλαίσιο της φορολοταρίας, με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει πλέγμα ισχυρών κινήτρων με φόρο-εκπτώσεις και μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα σε φορολογούμενους που θα κόβουν e-αποδείξεις από επαγγελματίες που βρίσκονται στην υψηλή ζώνη κινδύνου για φοροδιαφυγή.

Το σχέδιο ενίσχυσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα χρηματοδοτηθεί και από ευρωπαϊκούς πόρους του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης. Οι κυριότερες αλλαγές που σχεδιάζονται είναι:

1. Μέχρι σήμερα, σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος 12 εκατ. ευρώ ετησίως. Εφεξής, θα δίνεται διαφορετική στάθμιση, ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται.

2. Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.

3. Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα θα κλιμακώνονται, ξεκινώντας από 2.000 ή 3.000 και 5.000 ευρώ, ενώ θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ.

"ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ" ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ" !!!

 




Αναρτήθηκαν τα πρώτα ειδοποιητήρια για αχρεωστήτως καταβληθέντες ενισχύσεις και οφειλές από πρόστιμα του 2020


Στη διαδικασία ανάκτησης των αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντων ποσών και των οφειλών από διοικητικές κυρώσεις που προέκυψαν κατόπιν των διοικητικών, επιτόπιων και διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων για το ημερολογιακό έτος αιτήσεων 2020, προχωρά ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα, όπως ανακοινώνει ότι μετά τις 20/12/21, ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην εξόφληση της βασικής ενίσχυσης για όλους τους παραγωγούς που πληρούν τα κριτήρια και σε περίπτωση που προκύψει ποσό πληρωμής, που καλύπτει το ποσό της οφειλής θα ολοκληρωθεί η επιστροφή των οφειλόμενων ποσών μέσω συμψηφισμού..

Για την έγκαιρη ενημέρωση των παραγωγών, αναρτήθηκαν οι έγγραφες προσκλήσεις – ειδοποιήσεις διαπίστωσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και οφειλών διοικητικών κυρώσεων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» για τους γεωργούς που εμπίπτουν στην εν λόγω κατηγορία.

Η κοινοποίηση της πρώτης ειδοποίησης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών, από την ανάρτησή της στο λογαριασμό του υπόχρεου στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στο παρακάτω σύνδεσμο https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab – Αχρεώστητα > Οικονομικό έτος 2022> Ενημέρωση Οφειλών.

Αναλυτικότερα οι οφειλές χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες:
  • Αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντα ποσά
  • Οφειλές από διοικητικές κυρώσεις
  • Οφειλές από κυρώσεις πολλαπλής συμμόρφωσης

Οι γεωργοί μπορούν να υποβάλουν έγγραφες παρατηρήσεις έως 20/12/2021 στην ηλεκτρονική εφαρμογή https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/upap στην οθόνη Αχρεώστητα με την επιλογή «Υποβολή έγγραφων παρατηρήσεων» με επισυναπτόμενα αποδεικτικά στοιχεία, που να ενισχύουν τα επιχειρήματά τους.

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Η ΝΕΑ «ΜΟΔΑ» ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!

 



Ένα παράξενο κύμα επιδρομών σε καταστήματα ενδυμάτων και αξεσουάρ πολυτελείας από ομάδες κουκουλοφόρων εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ. Οι στόχοι των «ντου» είναι σημεία πώλησης διάσημων οίκων, όπως Louis Vuitton, Burberry, Bloomingdales, Hermes, Fendi κ.α. και η λεία τους στις περισσότερες περιπτώσεις αποτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Μέχρι στιγμής οι κουκουλοφόροι έχουν χτυπήσει καταστήματα σε διάφορα μέρη της Καλιφόρνιας, αλλά και στο Σικάγο. Μολονότι οι επιδρομές εκτελούνται αιφνιδιαστικά και αστραπιαία, σε ώρες κανονικής λειτουργίας των καταστημάτων, με την τακτική του «hit & run», οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων. Από τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι επιθέσεις στα καταστήματα θεωρούνται ως οργανωμένες εκ των προτέρων. Και, επίσης, ότι δεν πρόκειται περί «λεηλασίας», ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται στο πλαίσιο ταραχών και κοινωνικού αναβρασμού. Αντιθέτως, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η έκρηξη του κύματος επιδρομών είναι ξεκάθαρα μια περίπτωση οργανωμένων ληστειών.

Ένα από τα πρώτα χτυπήματα των κουκουλοφόρων σημειώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στο εμπορικό κέντρο Oakbrook, στο ομώνυμο προάστιο του Σικάγο. Μια ομάδα 14 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο κατάστημα της Louis Vuitton και απέσπασαν εμπορεύματα αξίας περί τα 120.000 δολ. Οι δράστες, οι οποίοι δεν ήταν οπλισμένοι, έδρασαν και απέδρασαν τάχιστα, επιβαίνοντας σε 3 διαφορετικά αυτοκίνητα. Δύο ημέρες αργότερα, η αστυνομία εντόπισε το ένα από αυτά τα οχήματα διαφυγής, ένα κλεμμένο αμερικανικό σπορ αυτοκίνητο Dodge Charger.
SSL Certificates