.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: «ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΝΗΜΗΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!!

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ...
Τι εννοούν ;;; Μήπως την γερμανική προσπάθεια αλλαγής της ελληνικής ιστορίας για την κατοχή ;;; Γιατί η πάγια τακτική των γερμανικών κυβερνήσεων της βουλής τους είναι ότι δεν θα πληρώσουμε τους «κωλοέλληνες»...
Διαβάστε σχετικά εδώ:
> ΕΛΛΑΔΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΔΙΔΑΞΕΙ" ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ !!!



Γερμανία: Αναφορά στην Ελλάδα στην προγραμματική συμφωνία


Ειδική μνεία στην «κουλτούρα μνήμης» που πρέπει να υπάρχει στην Γερμανία και αφορά τα θύματα των θηριωδιών του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και το Ολοκαύτωμα συμπεριλαμβάνεται στην προγραμματική συμφωνία που παρουσίασαν την Τετάρτη το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP), με ειδική αναφορά στις σχέσεις με την Ελλάδα, την Ουκρανία και την Πολωνία.

«Αντιλαμβανόμαστε την κουλτούρα μνήμης ως δέσμευση για τη δημοκρατία και δρόμο για ένα κοινό μέλλον», αναφέρουν οι τρεις εταίροι. Παραπέμπουν στο καθεστώς της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, στο Ολοκαύτωμα, στον εθνικοσοσιαλισμό, στην μετανάστευση στη Γερμανία.

Οι τρέχουσες συζητήσεις στην Ελλάδα δείχνουν ότι η από κοινού επεξεργασία δεν έχει ολοκληρωθεί

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ευθύνη έναντι ιδίως των Ευρωπαίων γειτόνων μας. Αλλά και οι τρέχουσες συζητήσεις στην Ελλάδα ή στην Ουκρανία δείχνουν ότι η από κοινού επεξεργασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Υποστηρίζουμε τις αποφάσεις της Μπούντεσταγκ για ένα Κέντρο Τεκμηρίωσης με θέμα «Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και Γερμανική Κατοχή στην Ευρώπη» και για έναν τόπο μνήμης για τα θύματα της κατοχής της Πολωνίας και την περιπετειώδη γερμανοπολωνική ιστορία.


Θέλουμε να αναγνωρίσουμε επισήμως τα θύματα των «δολοφονιών μέσω ευθανασίας» και της αναγκαστικής στείρωσης ως θύματα του εθνικοσοσιαλισμού», επισημαίνεται στην προγραμματική συμφωνία.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η αναφορά στις ελληνογερμανικές σχέσεις σε σχέση με την γερμανική κατοχή συμπεριελήφθη κατόπιν επιμονής των Πρασίνων.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates