.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ "ΚΑΗΚΕ" ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ !!!


Σε πολυετή δικαστική αντιδικία με την Εθνική Τράπεζα ο Γρηγόρης Ψαριανός

Τι γράφει το businessdaily.gr :

«Θύματα» των δανείων με ρήτρα ελβετικού φράγκου δεν ήταν μόνο χιλιάδες απλοί πολίτες, αλλά και προβεβλημένα πρόσωπα της πολιτικής ζωής, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις πόθεν έσχες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γρηγόρη Ψαριανού, δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού που υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής (από το 2007 έως το 2019) με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με την ΝΔ, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Ο κ. Ψαριανός, όπως αναφέρεται στη δημοσιευμένη δήλωση πόθεν έσχες, έλαβε το 2008 από την Εθνική Τράπεζα δάνειο 20ετούς διάρκειας με ρήτρα ελβετικού φράγκου, ύψους 271.955,30 ευρώ ( 408.000 ελβετικά φράγκα).

19 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Δεκαεννιά εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων συνωστίζονται στην ελληνική αγορά, διεκδικώντας κομμάτι της πίτας από τα 80 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες, ενώ άλλα 15,7 δισ. ευρώ έχουν ήδη ανατεθεί και αποτελούν αντικείμενο της δραστηριότητά τους.

Στο μακρύ κατάλογο των εταιρειών που έχουν λάβει άδεια προστέθηκε τις τελευταίες μέρες η εταιρεία που έχει συστήσει το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Ανδρικόπουλου, που ασκούσε μέχρι σήμερα τη δραστηριότητα της ενημέρωσης των δανειοληπτών για τη ρύθμιση του δανείου τους.

Πρόκειται για την πρώτη δικηγορική εταιρεία που μετεξελίσσεται σε διαχειριστή μη εξυπηρετούμενων δανείων και λειτουργεί υπό το νέο καθεστώς.

Μεταξύ των εταιρειών που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των εταιρειών που έχουν λάβει άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων από την ΤτΕ, είναι και η Alternative Financial Solutions, η εταιρεία που έχει συστήσει η Τράπεζα Πειραιώς μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με την Intrum για την ανάθεση της διαχείρισης κόκκινων δανείων της τράπεζας ύψους 27 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία αποτελεί προς το παρόν 100% θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά είναι μεταβατική, καθώς στις αρχές Οκτωβρίου ποσοστό 80% θα μεταβιβαστεί στο σουηδικό όμιλο και θα αλλάξει επωνυμία.

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟ...ΒΡΙΣΙΜΟ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !!!



Παραβίαση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης συνιστά η καταδίκη για δυσφήμιση όσων ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).

Η υπόθεση που απασχόλησε το ΕΔΔΑ αφορούσε έναν δημοσιογράφο, τον Antunes Emídio, και έναν γιατρό , τον Soares Gomes da Cruz, οι οποίοι καταδικάστηκαν στην Πορτογαλία για δυσφήμηση πολιτικών προσώπων, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί χρηματική ποινή και να υποχρεωθούν σε καταβολή αποζημίωσης στα εν λόγω πρόσωπα.

Τον είπε ηλίθιο και απαλλάχτηκε Τον Μάρτιο του 2011, ο δημοσιογράφος έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα «O Mirante», με τίτλο «Έμειναν μόνο τα κοτόπουλα», στο οποίο επέκρινε τον πορτογαλικό πολιτικό κόσμο. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υφυπουργός Γεωργίας, Δασών και Περιφερειακής Ανάπτυξης ήταν ο πιο «ηλίθιος πολιτικός που γνωρίζω». Μετά από μήνυση του τελευταίου, ο Antunes Emídio καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2012 για δυσφήμηση, ενώ υποχρεώθηκε να καταβάλει 2.500 ευρώ ως αποζημίωση στον υφυπουργό και ισόποση χρηματική ποινή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ !!!



Για ηλεκτρονική απάτη κάνει λόγο η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημερώνοντας το καταναλωτικό κοινό πως πρέπει να αγνοηθούν SMS με «πακέτα-δωροεπιταγές Κωτσόβολος», στα οποία ζητείται να συμπληρωθεί κινητό τηλέφωνο ή εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα SMS αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και «παρακαλείσθε να τα αγνοήσετε και να μην ανοίξετε οποιοδήποτε link περιέχουν».

ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕ "ΑΙΜΑ" ΤΟ ΔΝΤ !!!


ΔΝΤ: ΚΟΨΤΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ανάπτυξη μόλις 2% φέτος και το 2020 προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη χώρα μας Παρά τον άνεμο αλλαγής και την «πολλά υποσχόμενη αρχή» της νέας κυβέρνησης, το ΔΝΤ διαπιστώνει ότι δύσκολα θα αντιστραφεί η έρπουσα πορεία της Οικονομίας.

«Θα χρειαστεί μιάμιση δεκαετία ακόμη μέχρι να φτάσει το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα στα προ κρίσης επίπεδα» εκτιμά το ΔΝΤ και ρίχνει ευθύνη στην ακύρωση προψηφισμένων μέτρων, ενώ συστήνει στην Αθήνα να λάβει άμεσα ή και σκληρά μέτρα, όπως:

- να κόψει από συντάξεις και να ενισχύσει τους οικονομικά ασθενέστερους και όχι μόνον συνταξιούχους (εννοώντας πχ άπορους, άνεργους, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, πολύτεκνες οικογένειες κλπ)

- να μπει τέλος σε ρυθμίσεις χρεών και τα μέτρα προστασία της κατοικίας των οφειλετών, επειδή δεν ευνοούν την καλλιέργεια συνείδησης πληρωμών

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ HOTSPOT !!!


ΕΡΧΟΝΤΑΙ FAST TRACK ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ-ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ & ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΑΠΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ !!!

ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΧΥΛΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ...
Μετά από 9 χρόνια μνημονίων και εγκληματικής υπερφορολόγησης, υπερχρέωσης και περικοπών, ακόμα να καταλάβουν ότι έχουν καταστρέψει οικονομικά τον ελληνικό λαό !!!
Επιτακτική ανάγκη λοιπόν για άμεσες λύσεις και γενναίο κούρεμα οφειλών !!! Εμείς προσωπικά, έχουμε βαρεθεί να το φωνάζουμε τόσα χρόνια !!!



Γιατί αποτυγχάνουν οι ρυθμίσεις οφειλών

Του Δημήτρη Κυριακόπουλου

Πολύ κατώτερη της προσδοκώμενης είναι μέχρι σήμερα, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας (30 Σεπτεμβρίου), η συμμετοχή στην πολυδιαφημισμένη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο έως και σε 120 δόσεις (10 χρόνια). Κι αυτό παρότι έγινε πιο ελκυστική με παρεμβάσεις, όπως η μείωση του επιτοκίου στο 3%.

Πολύ λιγότεροι, από όσους περίμενε το οικονομικό επιτελείο έχουν ενταχθεί και μικρό ποσοστό του συνολικού χρέους, που ξεπερνάει τα 100 δις ευρώ, έχει ρυθμιστεί (εκτιμήσεις το τοποθετούν στο 4 – 5%).

Η πιο φιλόδοξη ρύθμιση χρεών οδεύει προς αποτυχία, που είναι δύσκολο να αποφευχθεί ακόμα και με την κυοφορούμενη παράταση.

Όσες παρατάσεις και δόσεις και να προβλεφθούν σε τέτοιου τύπου ρυθμίσεις οφειλών στην μεταμνημονιακή Ελλάδα είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, για έναν και βασικό λόγο: γιατί λείπει το χρήμα από τους πολίτες.

Η λογική του κράτους και των τραπεζών, που και αυτές επιχειρούν να ρυθμίσουν «κόκκινα δάνεια», πάσχει σε δύο καίρια σημεία:

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ: ΕΝΟΧΟΙ 7...ΑΛΛΑ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!

ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΖΗΜΙΑ 4.000.000€ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ...ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ...
Σε όλους τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ στην έφεση τους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Σημειωτέον αφορά τη πρώτη δίκη του σκανδάλου των θαλασσοδανείων της Συνεταιριστικής Λέσβου. Ακολουθούν ακόμη 2 με δεκάδες κατηγορουμένους...




Σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών ο καθένας καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου και ένας επιχειρηματίας για θαλασσοδάνειο ύψους περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση το Δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 2 έως 3 ετών στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας. Σε όλους τους καταδικασθέντες σύμφωνα με τα nealesvou.gr, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ στην έφεση τους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Αντίθετα αθώοι κρίθηκαν ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, η σύζυγος του δανειολήπτη καθώς και ένας υπάλληλος της τράπεζας που εργαζόταν στο γραφείο συμψηφισμών.

ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΩΣΗ & ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΗΤΕΡΑ & ΤΗΝ ΑΝΗΛΙΚΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ !!!

Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Η μονογονεϊκή οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει με το ισχνό ΚΕΑ, την φιλανθρωπία φίλων και γνωστών, ενώ κοιμούνται σε πατάρι καταστήματος !!!

Αυτό όμως που για πολλοστή φορά διαπιστώνεται είναι ότι έχει χαθεί κάθε ανθρωπιά στις μέρες μας, ενώ όσον αφορά τη Πολιτεία, είναι παντελώς απούσα !!!




Συγκλονίζει η ιστορία μιας 53χρονης μητέρας με ανήλικο παιδί, που τους έκαναν έξωση και τώρα φιλοξενούνται σε πατάρι καταστήματος.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στο OPEN η μητέρα, το παιδί πάσχει από προβλήματα στην καρδιά και όγκους στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ η ίδια είναι χρόνια άνεργη.

«Ακούω νοσοκομείο και δεν αντέχω άλλο πια, θέλει ιδιαίτερη φροντίδα» δηλώνει η ίδια, ενώ προσθέτει «έχω προσπαθήσει πολλές φορές να βρω δουλειά, μόλις ακούνε για 53 ετών με κάνουν πέρα λες και κάτι έχω. Και λέω είμαι δυνατή, μπορώ. Δεν μου πρόσφεραν ποτέ δουλειά, ποτέ κανένας».

"ΟΜΟΛΟΓΙΑ" ΤΗΣ ΤτΕ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



«Τσουνάμι» πλειστηριασμών ακινήτων βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδας το επόμενο διάστημα.

Η άποψη αυτή διατυπώθηκε από τον προϊστάμενε του Τμήματος Ακινήτων της ΤτΕ, κ. Αθανάσιο Βαλασόπουλο, ο οποίος βρέθηκε ως μάρτυρας της διοίκησης της ΤτΕ για την πώληση ακινήτων - φιλέτων στο Παλαιό Φάληρο.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το τσουνάμι των πλειστηριασμών έχει ξεκινήσει από τη Θήβα και ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί στο σύνολό του.

Επικαλέστηκε έρευνες εταιρειών που δείχνουν άνοδο των τιμών των ακινήτων, τις οποίες δεν υιοθέτησε και διευκρίνισε και αυτές αφορούν τις ζητούμενες τιμές και την προσδοκία των πωλητών , αλλά δεν υπάρχουν συμβόλαια με αυτές τις τιμές.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
Η εφορία θα προχωρά σε διασταύρωση των ενδείξεων των μετρητών της ΔΕΗ. Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί αυξημένη κατανάλωση ρεύματος, κάτι που προδίδει ότι κατοικείται το διαμέρισμα, θα καλείται για εξηγήσεις ο ιδιοκτήτης και για πρόστιμο !!!




Στη διασταύρωση των δεδομένων των ακινήτων, με στόχο να εντοπιστούν εισοδήματα που διαφεύγουν της φορολογίας, προχωρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Στο στόχαστρο μπαίνουν τα διαμερίσματα και γενικά οι κατοικίες που δηλώνονται ως «κλειστά» στην Εφορία και οι ελεγκτικές αρχές θα τσεκάρουν, εάν πράγματι είναι κλειστά ή οι ιδιοκτήτες τους τα εκμεταλλεύονται με διάφορες μεθόδους, αλλά δεν δηλώνουν τα εισοδήματα που εισπράττουν.

Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία της Airbnb προέκυψε ότι το 2018, μόνο από τη δική της πλατφόρμα εισέρρευσε στην Ελλάδα το 2018, ποσό ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Με τον προσθήκη και των εσόδων από τις άλλες πλατφόρμες της οικονομίας διαμοιρασμού, Booking.com, HomeAway κτλ. εκτιμάται ότι ξεπερνούν το ποσό των 2 δισ. ευρώ.

Αυτό το ποσό, δεν εμφανίστηκε στο σύνολό του στις φορολογικές δηλώσεις και ξεκινούν οι σαρωτικοί έλεγχοι.

Η αποτελεσματικότερη μέθοδος που επιλέχθηκε είναι η διασταύρωση των ενδείξεων των μετρητών της ΔΕΗ. Ήδη, η Εφορία για κάθε ακίνητο διαθέτει τον αριθμό του μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος, τις ενδείξεις του οποίου θα διασταυρώσει, προκειμένου να διαπιστώσει εάν το σπίτι κατοικείται, ενώ δηλώνεται ως «κλειστό».

Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί αυξημένη κατανάλωση ρεύματος που προδίδει ότι κατοικείται το διαμέρισμα, θα καλείται για εξηγήσεις ο ιδιοκτήτης και για τα περαιτέρω, που προβλέπουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Στελέχη της ΑΑΔΕ τονίζουν ότι με το «μπουμ» που έχει προκαλέσει στην αγορά των ακινήτων η φρενίτιδα του Airbnb και την αυξημένη ζήτηση για ενοικίαση ακινήτων, είναι αδύνατο λογικά, να υπάρχουν ακίνητα, που δεν τα εκμεταλλεύονται οι ιδιοκτήτες τους.

"ΤΡΕΧΕΙ" Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Η DANONE !!!

ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Τα τελευταία χρόνια είχε απολέσει το 50% του τζίρου της και το 60% των πωλήσεών της !!!





Λευκή πετσέτα από την Danone στην Ελλάδα

Κοντά έξι χρόνια μετά την απόφαση της Danone να υποβαθμίσει την παρουσία της στην Ελλάδα και να μεταφέρει το κέντρο αποφάσεων στη Ρουμανία, ο γαλλικός όμιλος προχώρησε χθες σε μια ακόμη υποβάθμιση, όπως αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση των εξελίξεων.

Χθες Πέμπτη έγινε γνωστό στους εργαζόμενους της Danone Γαλακτοκομικά πως κλείνει το γραφείο στην Ελλάδα και ότι αυτοί απολύονται. Επίσης έγινε γνωστό πως τη διανομή των προϊόντων της, μεταξύ των οποίων και του Activia, την αναλαμβάνει η εταιρεία Leader AE η οποία διανέμει ήδη και τα φυτικά προϊόντα ALPRO που ανήκουν στον γαλλικό όμιλο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν τη Numil Hellas, εταιρεία βρεφικής διατροφής του ομίλου Danone που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

H Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα, που λειτουργούσε ως ανεξάρτητη εταιρεία από τον Μάιο του 2005 και το 2007 λάνσαρε στην Ελλάδα το Activia έχει απολέσει κοντά το 50% του τζίρου της σε βάθος πενταετίας και το 60% των πωλήσεών της από το 2011, όταν είχε εμφανίσει τζίρο 25 εκατ. ευρώ.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: ΜΕ ΦΕΣΩΣΕ ΚΟΡΗ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!



Οι καταγγελίες του ξενοδόχου προκαλούν αίσθηση στην Κρήτη και όχι μόνο. Σε αυτές εμπλέκεται η κόρη πρώην υπουργού αλλά και η κόρη μεγαλοεργολάβου.

Από εκεί που δεν το περίμενε, του ήρθε ενός ξενοδόχου στα Χανιά, αφού κόρη γνωστού πολιτικού τον άφησε στα “κρύα του λουτρού”.

Ο λόγος για εγκαταστάσεις με βίλες στον Αποκόρωνα, δύο από τις οποίες είχαν νοικιάσει δυο ζευγάρια, ανάμεσα τους δύο κόρες επιφανών ανδρών. Η μια πρώην υπουργού επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και η άλλη γνωστού μεγαλοεργολάβου.

Όλα κύλησαν ομαλά, με τα δύο ζευγάρια να έχουν προγραμματίσει να περάσουν στα Χανιά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Δεν είχαν γνώση, όμως, για το ταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο του Αποκόρωνα, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης των βιλών να τα… ακούσει κιόλας.

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 15ΑΡΗΔΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ & ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ !!!

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΜΙΑ ΜΑΖΑ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ
Διαπιστώνεται ευκόλως αν παρακολουθήσεις τα προγράμματα που μεταδίδουν συντονισμένα σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και πως γίνεται η εισαγωγή των νέων γενιών μέσα από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα...




Την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου την οποία είχε περιγράψει πριν από λίγες ημέρες η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επιβεβαιώνει η έκθεση της Κομισιόν για την «παρακολούθηση και κατάρτιση του 2019».

Οι συντάκτες της ευρωπαϊκής έκθεσης μιλούν για δεκαπεντάχρονους μαθητές που εξακολουθούν να διατρέχουν τον κίνδυνο εκπαιδευτικής φτώχειας καθώς, όπως γράφει η Καθημερινή, δεν διαθέτουν βασικές δεξιότητες στη γραφή, την ανάγνωση και στα μαθηματικά ή τις θετικές επιστήμες.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 32% όταν ο μέσος όρος στις χώρες της ΕΕ κυμαίνεται περίπου στο 20%.

Ειδικότερα:

- το 35,8% των Ελλήνων μαθητών έχει χαμηλή επίδοση στα Μαθηματικά ενώ στην έκθεση του 2009 το ποσοστό ήταν 30,4% με τον μέσο όρο της ΕΕ να είναι στο 22,2%

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΕΘΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ...ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ ;;; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ
Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος παραδέχθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ μιλώντας στον Ant1 ότι πρέπει να πάρει άδεια για να επισκεφθεί στρατόπεδα που φιλοξενούν μετανάστες !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:




Ζήτημα Εθνικής ασφάλειας το μεταναστευτικό

Του Κώστα Τσιτούνα


Πριν από τον Μουζάλα δεν τους μετρούσε κάνεις.

Βλέπετε το Αιγαίο δεν είχε σύνορα και ανήκε... στα ψάρια του. Μετά τον Μουζαλα έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο.

Μπορεί και 1 εκατομμύριο συνολικά στην επικράτεια, αν υπολογίσουμε και την προ Μουζάλα περίοδο. Πάντως τα νούμερα είναι δυσθεώρητα.

Από αυτούς τα 3/4 είτε δεν έχουν χαρτιά, είτε δηλώνουν ψεύτικα στοιχεία.

Μπαίνουν δηλαδή σε μια οποιαδήποτε χώρα πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι αγνώστου ταυτότητας (ή αταυτοποίητοι αν θέλετε) και λοιπων στοιχείων και κάποιοι επιμένουν να μας λένε ότι δεν τίθεται ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Προσέξτε, δεν λέω απειλή, λέω ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ DANSKE BANK: ΝΤΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ !!!

ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΜΟΥΘ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ 200 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Την ίδια ώρα βρισκόταν νεκρός ο βασικός μάρτυρας+πρώην επικεφαλής της Danske Bank στο παράρτημα της Εσθονίας(μέσω του οποίου έγινε το ξέπλυμα) Αϊβαρ Ρέχε !!!
Θυμηθείτε και εδώ:



Αιφνιδιαστική έφοδο στα κεντρικά γραφεία της «αμαρτωλής» Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη έκαναν χθες οι γερμανικές Αρχές, αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την υπόθεση της Danske Bank.

Σύμφωνα με το Reuters, Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν το τελευταίο διάστημα κατά πόσον η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εμπλέκεται σε σκάνδαλο νομιμοποίησης παράνομου χρήματος.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Danske Bank βρίσκεται υπό έρευνα σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ, στη Δανία, στη Βρετανία και την Εσθονία, σχετικά με ύποπτες πληρωμές που ανέρχονται σε 200 δισ. ευρώ!

Την ίδια ώρα χθες βρέθηκε νεκρός ο πρώην επικεφαλής της Danske Bank στην Εσθονία, λίγες ημέρες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του. H αστυνομία αναζητούσε τον Αϊβαρ Ρέχε από τη Δευτέρα, οπότε εγκατέλειψε το σπίτι του στο Ταλίν.

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ..."AIRBNB" ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Ενδιαφέρον και από άλλες κοινωνικές ομάδες όπως εκπαιδευτικοί και φοιτητές !!!



Το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb έχει, κατά γενική ομολογία, επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αγορά ακινήτων.

Στο Airbnb, και εν γένει στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αποδίδονται οι πολύ μεγάλες αυξήσεις που καταγράφηκαν στα ενοίκια των φοιτητικών κατοικιών. Είναι ενδεικτικό ότι τα φοιτητικά ενοίκια φέτος είναι αυξημένα κατά 10,2% μεσοσταθμικά, ενώ σε ορισμένες περιοχές -όπου το Airbnb… σαρώνει- οι φοιτητές θα κληθούν να καταβάλουν έως και κατά 35% υψηλότερα ενοίκια συγκριτικά με το 2018.

Ανάμεσα στις ομάδες πολιτών που σηκώνουν τον «σταυρό» του Airbnb είναι οι φοιτητές, οι εκπαιδευτικοί, οι υγειονομικοί, αλλά και οι ένστολοι -κυρίως στρατιωτικοί- που μετακινούνται στη χώρα ανά συχνά διαστήματα αναζητώντας, μάταια, μια κατοικία με προσιτό ενοίκιο.

Η απάντηση στη «φρενίτιδα» του Airbnb

Εδώ και 12 περίπου μήνες, στο διάστημα δηλαδή όπου το φαινόμενο του Airbnb βγήκε εκτός ελέγχου στην Ελλάδα, μια ομάδα έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με επικεφαλής τον κ. Νίκο Καζάκα, έναν άνθρωπο που ασχολείται κυρίως με το Social Media Marketing και γενικά με το ψηφιακό περιβάλλον, η ομάδα δημιούργησε μια ιστοσελίδα εύρεσης ακινήτων για στρατιωτικούς, και ευρύτερα ένστολους, που δυσκολεύονται να βρουν σπίτι λόγω Airbnb.

Πρόκειται για το MilitaryHouses.gr, ένα πρωτοποριακό σάιτ αγγελιών ακινήτων, το οποίο δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, λειτουργεί χωρίς μεσίτες, και δίχως επιβάρυνση για τα μέλη του.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ & Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΗΝ ΤτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ "ΦΙΛΕΤΟΥ" ΣΤΟ Π.ΦΑΛΗΡΟ !!!

Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΟΤΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ-ΦΙΛΕΤΟΥ ΣΤΟ Π.ΦΑΛΗΡΟ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ
Ενώ αύριο εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσουν την πώληση που έχουν καταθέσει οι συνταξιούχοι της ΤτΕ !!! Οι εισαγγελείς που είναι ;;; Γιατί κωφεύουν ;;;
Θυμηθείτε για την υπόθεση εδώ:




Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Νέα «βέλη» από τον Υποδιοικητή Γιάννη Μουρμούρα: Κρύβουν τα πρακτικά για την «επίμαχη» πώληση του οικοπέδου της ΤτΕ

Μπορεί ο Υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας να ζητάει στοιχεία για ένα «επίμαχο» ζήτημα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες να αρνούνται να του τα δώσουν; Απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, αυτό γίνεται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Όπου ολοένα και νέοι κρίκοι έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα των πολύπλευρων εντάσεων, που έχει προκαλέσει η απόφαση πώλησης του προνομιακού οικοπέδου που διαθέτει η ΤτΕ στο παραλιακό μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου.

Προ τριημέρου, ο ένας εκ των δύο Υποδιοικητών της τράπεζας, Γιάννης Μουρμούρας, είχε συνάντηση με τους προέδρους των Συλλόγων των εν ενεργεία υπαλλήλων και των συνταξιούχων της ΤτΕ , Ευάγγελο Γερανιωτάκη και Γιάννη Γοζαδίνο αντίστοιχα.

Κάτι που προκύπτει από τη χθεσινή, επίσημη ανακοίνωση του συνδικάτου των εργαζομένων, στην οποία και αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ανέπτυξαν τις θέσεις τους εν όψει της αυριανής εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, στα οποία έχει προσφύγει ο συνδικαλιστικός φορέας των συνταξιούχων, ζητώντας να σταματήσουν οι διαδικασίες πώλησης του οικοπέδου.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «ο κ. Υποδιοικητής αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα επιχειρήματα των δύο Προέδρων διατύπωσε για ακόμη μια φορά την ένστασή του σχετικά με την επικείμενη εσπευσμένη και αδικαιολόγητη πώληση του οικοπέδου.» Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι γνωστοποιήθηκε από την πλευρά του Γιάννη Μουρμούρα η κατάθεση δικής του επιστολής στο Γενικό Συμβούλιο της τράπεζας που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 6 του μηνός του περασμένου Σεπτεμβρίου, με την οποία και ζήτησε «την άμεση διακοπή της διαδικασίας πώλησης του οικοπέδου».

ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ MALL !!!



Το οποίο θέλει να αποκτήσει...τζάμπα ;;; 

Το οικόπεδο της Εθνικής που «καίγεται» να πάρει η Lamda

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα βρίσκεται ο όμιλος Lamda Development, με αντικείμενο την αγορά οικοπέδου 16 στρεμμάτων, που διαθέτει η τράπεζα, πλησίον του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens».

Το οικόπεδο της Εθνικής, που χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος στάθμευσης, το χρειάζεται η Lamda Olympia Village, θυγατρική της Lamda, στην οποία ανήκει το «The Mall Athens», προκειμένου να το αποδώσει στον Δήμο Αμαρουσίου, για να μετατραπεί σε κοινόχρηστο χώρο.

Με την αγορά του οικοπέδου, η εταιρεία θα υποβάλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος ρυμοτομικό σχέδιο, που εφόσον εγκριθεί, θα σταλεί προς έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το τελευταίο θα κρίνει αν η απόδοση ελεύθερου χώρου 16 στρεμμάτων «θεραπεύει», εκ των υστέρων, τον υπερδιπλάσιο συντελεστή δόμησης που δόθηκε στο The Mall Athens, σε σχέση με αυτόν που ισχύει στην περιοχή.

ΧΡΕΗ ΣΤΗ ΔΕΗ: 66.000 ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΟΣΑ 1.500.000 ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

ΣΤΑ 2,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 11% ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ
Ενώ φτάνουν τους 3.900.000 οι νυν και πρώην πελάτες της ΔΕΗ(μόνο χαμηλής τάσης - δηλ. νοικοκυριά+μικρομεσαίες επιχειρήσεις) με ληξιπρόθεσμες οφειλές !!!



Όσα χρωστούν στη ΔΕΗ 1,5 εκατομμύριο πελάτες με οφειλές έως 3.000 ευρώ ο καθένας (συνολικά 402 εκατομμύρια ευρώ), τόσα περίπου είναι και τα χρέη 66.000 πελατών με οφειλή άνω των 3.000 ευρώ ανά περίπτωση (συνολικά 364 εκατ.). Ακόμη δυσμενέστερη είναι η εικόνα αν συμπεριληφθούν στους υπολογισμούς και οι λεγόμενοι τελικοί πελάτες, (επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, εξοχικά στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, καταναλωτές που έχουν μετακινηθεί σε άλλους προμηθευτές, κ.α.). Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν 2,2 εκατ. πελάτες που οφείλουν ως 3.000 ευρώ. και συνολικά 694 εκατ. ευρώ, ενώ 143.182 πελάτες με οφειλή άνω των 3.000 ευρώ ανά περίπτωση, χρωστούν συνολικά 1 δις. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά (αφορούν μόνο τους καταναλωτές που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης, δηλαδή νοικοκυριά και μικρές - μεσαίες επιχειρήσεις, επαγγελματίες κ.α. που δεν έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους), παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δ.Ε.Η. Γιώργος Στάσσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα της επιχείρησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Οι οφειλέτες με μεγάλα υπόλοιπα αποτελούν τον πρώτο στόχο της εκστρατείας μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν εξαγγείλει, τόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, όσο και ο κ. Στάσσης, με στόχο τη βελτίωση της ρευστότητας της επιχείρησης.

ΦΟΥΝΤΑΡΑΝ ΤΗΝ THOMAS COOK ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ;;;

Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ FOSUN ΗΤΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΕΙΣΦΕΡΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ
Από την άλλη οι Γερμανοί τρίβουν τα χέρια τους αφού μένει το πεδίο ελεύθερο για να κάνει πάρτι η TUI. Φρόντισαν μάλιστα να διασώσουν και τον γερμανικό βραχίονα της Thomas Cook...




Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η πτώχευση της Thomas Cook δεν ήταν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, αλλά μια λύση που αποφασίσθηκε σε πολιτικό επίπεδο με όρους γεωπολιτικής και υπερεθνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η Thomas Cook μπορούσε να διασωθεί – εν συνόλω ή οι βασικές εταιρείες του ομίλου – με στήριξη από τη βρετανική κυβέρνηση, ή με ένταξη σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές.

Προτιμήθηκε όμως να οδηγηθεί σε «ξαφνικό θάνατο» και εκκαθάριση, για να μην περιέλθει υπό τον έλεγχο της κινεζικής Fosun, που ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος. Η Fosun ήταν διατεθειμένη να εισφέρει σημαντικά κεφάλαια για τη διάσωση του βρετανικού ομίλου, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης-εξυγίανσης που θα της έδινε μετοχική πλειοψηφία.

Η υστεροβουλία των Γερμανών

Αγγλοι, Γερμανοί, Ευρωπαϊκή Ενωση και Αμερικανοί, δεν ήθελαν επ’ ουδενί τους Κινέζους να αποκτούν ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, όπου η επιχειρηματική παρουσία τους είναι τώρα υποτυπώδης.

Οι Γερμανοί είχαν και έναν επιπλέον λόγο να επιθυμούν τον «ξαφνικό θάνατο» αντι της διάσωσης του ιστορικού κολοσσού: Με την κατάρρευση και την αποχώρηση της Thomas Cook από την αγορά, το πεδίο μένει ελεύθερο για την γερμανική TUI, που είναι ο παγκόσμιος leader του κλάδου. Το Βερολίνο φρόντισε μάλιστα να διασώσει – με κρατική βοήθεια (…) - τον γερμανικό βραχίονα της Thomas Cook, που έχει δομηθεί με βασικό πόλο την παλιά Neckerman και περιλαμβάνει πολλές εταιρείες τουριστικών υπηρεσιών και αερομεταφορών.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ LIBRA-ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΜΕΣΩ ΚΥΠΡΟΥ ΕΣΠΑΓΑΝ CAPITAL CONTROLS & ΞΕΠΛΕΝΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ !!!


Δεν υπάρχουν μόνον τα διεθνή τραπεζικά "πλυντήρια"...υπάρχουν και εγχώρια !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ" ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΜΕΝΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ & ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ !!!



Το ξεκλείδωμα των δεσμευμένων τραπεζικών λογαριασμών και για τους φορολογούμενους που είχαν υπαχθεί στην παλαιά ρύθμιση των 100 δόσεων του ν. 4336/2015 και εξακολουθούν να είναι συνεπείς εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το μέτρο αφορά σε περίπου 300.000 οφειλέτες της εφορίας οι οποίοι το 2015 είχαν ρυθμίσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους σε έως 100 μηνιαίες δόσεις και παραμένουν σε αυτή συνεχίζοντας να πληρώνουν. Με τη νέα ρύθμιση που προωθείται, όσοι από τους οφειλέτες αυτούς έχουν δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς θα μπορέσουν να παγώσουν μελλοντικές κατασχέσεις και να ανακτήσουν ξανά τον έλεγχο του λογαριασμού τους. Η διαδικασία για το ξεμπλοκάρισμα θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που ισχύει και για τους οφειλέτες που θα ενταχθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΑ ΕΦΕΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ !!!




Τους επόμενους μήνες θα εκδικαστούν οι αγωγές που άσκησε το ΙΝΚΑ Κρήτης κατά τεσσάρων τραπεζών

Μάχες εν όψει στα εφετεία της χώρας για τους δανειολήπτες ελβετικού φράγκου. Οι επόμενοι μήνες αναμένεται να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της υπόθεσης που ταλανίζει δεκάδες χιλιάδες Ελληνες, καθώς θα εκδικαστούν οι αγωγές κατά των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών.

Τις τέσσερις συλλογικές αγωγές άσκησε το ΙΝΚΑ Κρήτης, η αρμόδια Πρωτοβάθμια Πανελλαδική Ενωση Καταναλωτών, κατόπιν συμφωνίας με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου ΣΥΔΑΝΕΦ.

Η εκδίκαση της αγωγής κατά της Alpha Bank έχει οριστεί για τις 10 Οκτωβρίου, αυτή κατά της Eurobank στις 13 Ιανουαρίου 2020, κατά της Εθνικής Τράπεζας στις 6 Φεβρουαρίου 2020, ενώ η αγωγή κατά της Τράπεζας Πειραιώς θα εκδικαστεί στο εφετείο μία εβδομάδα αργότερα, στις 13 Φεβρουαρίου.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Διαγραμμένα από τους ισολογισμούς των τραπεζών αρχικά δάνεια ύψους 9,3 δις από τα συνολικά 17,4 δις ευρώ των κόκκινων δανείων που διαχειρίζονται οι εταιρείες διαχείρισης και για τα οποία κυνηγάνε τους δανειολήπτες !!!




ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι μεταδίδει το topontiki.gr :


Στα 17,4 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των «κόκκινων δανείων» που έχουν μεταβιβαστεί και διαχειρίζονται από τις Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το συνολικό ποσό των δανείων υπό διαχείριση από τις εταιρείες αυτές μειώθηκε κατά 122 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου και διαμορφώθηκε σε 17,448 δισ. ευρώ, έναντι 17,570 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019. Σημειώνεται ότι στα δάνεια υπό διαχείριση έχουν συμπεριληφθεί και δάνεια αρχικού ύψους 9.380 εκατ. ευρώ που είχαν διαγραφεί από τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν καταγράφονταν στις λογιστικές τους καταστάσεις.

Πιο αναλυτικά, η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση επιχειρηματικών δανείων ανήλθε σε 5,027 δισ. ευρώ στο τέλος του β' τρίμηνου του 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 212 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αναλυτικότερα, η ονομαστική αξία των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 209 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 4,989 δισ. ευρώ στο τέλος του β' τρίμηνου του 2019. Από τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις αυτές ποσό ύψους 3,508 δισ. ευρώ αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ονομαστική αξία των δανείων προς ασφαλιστικές επιχειρήσεις και λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διαμορφώθηκε σε 38 εκατ. ευρώ στο τέλος του β' τριμήνου του 2019 έναντι 41 εκατ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου.

ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΑ 100€
Ενώ μόνο μέσω τραπεζών να γίνονται οι πληρωμές μεταξύ επιχειρήσεων !!!

Χρυσές δουλειές θα κάνουν οι τράπεζες από τις προμήθειες !!!




Καθολική εφαρμογή του πλαστικού χρήματος σε όλες τις συναλλαγές ιδιωτών και επιχειρήσεων και εξαφάνισης των μετρητών σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δελεάσει την τρόικα και να μην επιμείνει στις αντιρρήσεις της για την εφαρμογή των ελαφρύνσεων.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του ΥΠΟΙΚ, κατά τη χθεσινή συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών, παρουσιάστηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για την επέκταση από το 2020 της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, με υποχρεωτική μορφή ή και κίνητρα.

Το μέτρο της επέκτασης των ηλεκτρονικών πληρωμών, αποτελούσε πάγιο αίτημα των θεσμών, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διακίνησης του «μαύρου χρήματος» και το υπουργείο Οικονομικών θα εκμεταλλευτεί την περίσταση.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση υποστήριξε ότι η επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών, θα ενισχύσει τα έσοδα από τον ΦΠΑ, αλλά και τον φόρο εισοδήματος, καθώς θα περιοριστούν οι συναλλαγές με μετρητά και οι περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης αγαθών και υπηρεσιών.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΤΟΧΟΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΦΕΙΔΩΣ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΟΜΙΛΟ ΜΟΝΙΜΩΣ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ;;;



Τι γράφει το fmvoice.gr :

Πρώην μέτοχος της τράπεζας, δανειζόταν αφειδώς από αυτήν, αν και ο όμιλος του ήταν και είναι μονίμως ζημιογόνος.

Ελέγχθηκε ποτέ το story αυτό από την ΤτΕ ή την Εισαγγελία Διαφθοράς; Μάλλον, όχι. Γιατί αυτή η αδράνεια; Ας ξεκινήσουμε να τον ελέγχουμε δημοσιογραφικά εμείς.

Τι εξασφαλίσεις έδινε για τα δάνεια του στην τράπεζα; Και μην μας πουν το παραμύθι ότι η κρίση εκμηδένισε τις εξασφαλίσεις (αυτό που... εξιστορούν στην δίκη του Ψυχάρη για να την γλυτώσουν). Μέσα στην κρίση δημιούργησε ή μεγάλωσε κάποιες από τις πολλές επιχειρήσεις του στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στα Βαλκάνια.

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ: ΕΝΟΙΚΙΟ ΟΣΟ ΕΝΑΣ ΜΕΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ !!!

ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Και ενώ έρχεται σάρωμα των ακινήτων από τα funds μέσα από πλειστηριασμούς και αγορές κατασχεμένων, με κίνητρο τη χρυσή βίζα, την υπηκοότητα και τις μπίζνες με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις !!



Σε πλήρη αναντιστοιχία με τις οικονομικές δυνατότητες των νοικοκυριών, αλλά και τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς ακινήτων, βρίσκονται οι ζητούμενες τιμές ενοικίασης σε πληθώρα περιοχών της Αττικής. Οι αυξήσεις που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας κρίνονται υπερβολικές στην πλειονότητα των περιπτώσεων και έχουν οδηγήσει στον αποκλεισμό πολλών νέων νοικοκυριών από την εξασφάλιση ποιοτικών συνθηκών ζωής, μέσω της επιλογής κατοικιών μικρότερης επιφάνειας από την αναγκαία, ή της προτίμησης ακινήτων χαμηλότερων ποιοτικών προδιαγραφών.

Ενδεικτική είναι, για παράδειγμα, μια σύγκριση με τις μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Κατά το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, οι μέσες μηνιαίες μεικτές αποδοχές διαμορφώθηκαν σε 921,53 ευρώ, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 0,3%. Την ίδια περίοδο, το μέσο ενοίκιο στην περιοχή της Αττικής αυξήθηκε κατά 7%, ενώ ήδη φέτος εκτιμάται ότι η αγορά «τρέχει» με ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 10%. Μάλιστα, σύμφωνα με μεσιτικά γραφεία, στο κέντρο της Αθήνας, όπου καταγράφονται και οι μεγαλύτερες αυξήσεις, οι τιμές ενοικίασης έχουν αυξηθεί κατά 20%-25% κατά μέσον όρο την τελευταία διετία, ενώ στις περιοχές εκτός του κέντρου η αντίστοιχη άνοδος εκτιμάται ότι κινείται πέριξ του 10%-15%. Κατά κανόνα, ένα ποιοτικό διαμέρισμα 100 τ.μ. σε περιοχές των ανατολικών, βόρειων και νότιων προαστίων στοιχίζει σήμερα περίπου 650-850 ευρώ κατά μέσον όρο, δηλαδή σχεδόν όσο ένας μέσος μηνιαίος μισθός.

Η παραδοχή της μεγάλης ανόδου των ενοικίων, σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας, γίνεται πλέον και από επαγγελματίες του κλάδου των ακινήτων, οι οποίοι αποδίδουν την εν λόγω εξέλιξη στη συσσώρευση πολλών ετών υποαπόδοσης των κατοικιών, που εξώθησαν πολλούς ιδιοκτήτες στην απότομη αύξηση των ζητούμενων ενοικίων, προκειμένου να περιορίσουν τις ζημίες των χρόνων της οικονομικής κρίσης, όταν όχι μόνο τα ενοίκια ήταν χαμηλότερα, αλλά επιπλέον τα ακίνητα είχαν υπερφορολογηθεί. Επιπλέον, πολλοί ιδιοκτήτες έχασαν πολλά ενοίκια, λόγω ασυνεπών μισθωτών και των πολλών μηνών που τα ακίνητά τους έμειναν κενά, ιδίως την περίοδο 2012-2015. «Η αγορά ακινήτων σε μεγάλο βαθμό είναι ψυχολογία. Σήμερα, ύστερα από πολλά χρόνια, η ψυχολογία είναι και πάλι θετική και αυτό οδηγεί ενδεχομένως και σε κάποιες υπερβολές», σημειώνει ο κ. Λευτέρης Ποταμιάνος, πρόεδρος της Ενωσης Μεσιτών Αθηνών-Αττικής.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ DANSKE BANK: ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ !!!

ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ DANSKE BANK ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΘΑΝΩΝ, ΔΙΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ...
Μιλάμε για μέγα σκάνδαλο ξεπλύματος που ξεπερνά τα 200 δις ευρώ και εμπλέκονται τράπεζες κολοσσοί !!!
Θυμηθείτε σχετικά εδώ:



Νεκρός βρέθηκε ο πρώην επικεφαλής της Danske Bank, Aivar Rehe, ο οποίος βρισκόταν στο επίκεντρο των ερευνών του σκανδάλου για ξέπλυμα χρήματος ύψους 220 δισ. δολαρίων.


Ο Rehe είχε εξαφανιστεί από την οικία του στο Ταλίν πριν δύο ημέρες, ενώ η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Danske Bank τελεί υπό έρευνα αναφορικά με ύποπτες συναλλαγές ύψους 200 δισεκ. ευρώ που μεταβιβάστηκαν μέσω του παραρτήματός της στην Εσθονία από το 2007 έως το 2015.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: FAST TRACK ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΤΗΣ THOMAS COOK !!!

ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 5 ΕΤΩΝ, ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ 20.000.000 ΛΙΡΕΣ...
Προς διερεύνηση ο ρόλος της ελεγκτικής εταιρείας, οι ετήσιοι ισολογισμοί που αυτή παρουσίαζε στους μετόχους αλλά και τα υψηλά μπόνους των διευθυντικών στελεχών !!!



Βρετανοί βουλευτές αλλά και το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Financial Reporting Council), το οποίο είναι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξετάζουν το ενδεχόμενο να διεξαχθεί έρευνα τόσο για τα διευθυντικά στελέχη της Thomas Cook, όσο και για τους ελεγκτές της, μετά την κατάρρευση του αρχαιότερου τουριστικού γραφείου στη Βρετανία.

Το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Financial Reporting Council) ανακοίνωσε πως θεωρεί την διεξαγωγή έρευνας για την χρεοκοπία της Thomas Cook «επείγον ζήτημα» ενώ την ίδια στιγμή βουλευτές, που είναι μέλη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (Business, Energy and Industrial Strategy Committee), ανέφεραν πως «Σοβαρά ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις» για το πώς γινόταν η διαχείριση στο πάλαι ποτέ κραταιό τουριστικό γραφείο.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει, ήδη, ανακοινώσει μια «fast-track» διεξαγωγή έρευνας από τον κυβερνητικό οργανισμό, αρμόδιο για τις επιχειρήσεις που κηρύσσουν πτώχευση (Insolvency Service), η οποία καλείται να απαντήσει πώς κατέληξε στην πτώχευση ένα τουριστικό γραφείο με ιστορία 178 ετών στην τουριστική βιομηχανία. Προς διερεύνηση είναι ο ρόλος της ελεγκτικής εταιρείας και οι ετήσιοι ισολογισμοί που αυτή παρουσίαζε στους μετόχους αλλά και τα υψηλά μπόνους των διευθυντικών στελεχών.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΦΟΡΟΥ ΜΕ ΕΝΦΙΑ-ΦΠΑ !!!

ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ
Σε όσους έγινε συμψηφισμός εστάλη ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ οι φορολογούμενοι μπορούν να εισέλθουν στο taxisnet και να πληροφορηθούν το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής τους.




Στον συμψηφισμό εκατοντάδων χιλιάδων επιστροφών φόρου εισοδήματος με τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις προχώρησε η φορολογική διοίκηση. Οι συμψηφισμοί έγιναν αυτόματα και προβλέπονται από τη φορολογική νομοθεσία μεταξύ των επιστροφών φόρου και των μη ρυθμισμένων ληξιπρόθεσμων ή μη νέων φορολογικών οφειλών. 

Στην πράξη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στον συμψηφισμό μεταξύ των επιστροφών φόρου εισοδήματος που προέκυψαν από τα φετινά εκκαθαριστικά με τις οφειλές από τον φετινό ΕΝΦΙΑ ή ΦΠΑ που δεν είχε εξοφληθεί. Οι μόνες περιπτώσεις οφειλών που δεν συμψηφίστηκαν με τις επιστροφές φόρου είναι αυτές που είχαν ήδη ρυθμιστεί από τους φορολογούμενους. Για παράδειγμα, δεν συμψηφίστηκε η επιστροφή φόρου με ΕΝΦΙΑ τον οποίο ο φορολογούμενος είχε εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή με παλαιότερες φορολογικές οφειλές τις οποίες ο φορολογούμενος είχε εντάξει στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συμψηφισμός έγινε αυτόματα και εκτός από επιστροφές φόρου συμψηφίστηκαν και υπερπληρωμές που είχαν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι κατά λάθος στο παρελθόν. Για παράδειγμα, είχαν πληρώσει αυξημένο ποσό φόρου σε σχέση με όσα ήταν η φορολογική τους οφειλή ή είχαν καταβάλλει επιπλέον δόσεις.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΕ ΜΕΓΑ ΦΙΑΣΚΟ ΟΔΕΥΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ !!!

ΣΧΕΔΟΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΜΟΛΙΣ 3 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ενώ έχουν υποβληθεί συνολικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έως 22/9, 67 αιτήσεις και οι τράπεζες έχουν κάνει προτάσεις ρύθμισης σε 16 περιπτώσεις !!!



Περισσότεροι από 21.000 δανειολήπτες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης για τηνπροστασία της πρώτης κατοικίας τους , με την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των δόσεων των δανείων τους (στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών με υποθήκη την κύρια κατοικία).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eιδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, συνολικά από 1η Ιουλίου 2019 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019:

- Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 31.328 χρήστες.

- Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 21.101 χρήστες.

- Έχουν υποβληθεί 67 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ: ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ !!!

ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ 4.000.000€, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΨΥΧΑΡΗ-ALPHA BANK  ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000.000€ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥΣ...
«Δεν ξέραμε» είπαν τα μέλη ΔΣ της τράπεζας, «θα έπρεπε να ξέρετε, αφού αναλάβατε τέτοια καθήκοντα» απάντησε η εισαγγελέας !!!




Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, σε βαθμό κακουργήματος, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, πρότεινε, σήμερα, κατά τη δίωρη αγόρευσή της, η εισαγγελέας της Έδρας, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου.

Μάλιστα, στους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου την περίοδο 2004-2005 - κατηγορούνται ότι με αποφάσεις τους συναίνεσαν σε «θαλασσοδάνεια» ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ και οι ίδιοι υποστήριξαν ότι «δεν ήξεραν»-, η εισαγγελέας αντέτεινε πως «θα έπρεπε να ξέρετε, αφού αναλάβατε τέτοια καθήκοντα».

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τα αδικήματα της απιστίας κατ' εξακολούθηση και από κοινού για ποσά άνω των 120.000 ευρώ. Πρότεινε, επίσης, και τη ενοχή του διευθυντή της τράπεζας και του ταμία, καθώς και των δανειοληπτών, οι οποίοι κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί στα αδικήματα που βαρύνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ BUSINESS ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ LEHMAN BROTHERS ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!




41 άβολες αλήθειες για την «νέα οικονομία της ενέργειας»

Σχεδόν κάθε εβδομάδα ένας δήμαρχος, κυβερνήτης, αρμόδιος ή δημοσιολόγος μπαίνει στη χορεία εκείνων που σπεύδουν να απαιτήσουν ή να προβλέψουν ένα ενεργειακό μέλλον που θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην αιολική και την ηλιακή ενέργεια, καθώς και τις μπαταρίες, απελευθερωμένο από το «βάρος» των υδρογονανθράκων που εδώ και αιώνες τροφοδοτούν ενεργειακά τις κοινωνίες.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κανείς ως προς το αν, ή το γιατί, χρειάζεται μια ενεργειακή «μεταμόρφωση», τα φυσικά και οικονομικά δεδομένα σε συνδυασμό με την πραγματικότητα των μεγεθών καθιστούν σαφές ότι δεν υπάρχει η πιθανότητα να δούμε κάτι που θα μοιάζει με μια ριζικά «νέα οικονομία της ενέργειας» στο ορατό μέλλον.

Ο Μπιλ Γκέιτς είπε ότι για να καταλάβουμε την ενεργειακή πραγματικότητα «πρέπει να βάλουμε τα μαθηματικά στην εξίσωση». Και έχει δίκιο. Γι' αυτό λοιπόν στην πρόσφατη έκθεσή μου για το Manhattan Institute με τίτλο «The New Energy Economy: An Exercise in Magical Thinking» (Η νέα οικονομία της ενέργειας: μια άσκηση στη μαγική σκέψη) έκανα αυτό ακριβώς.

Ακολουθεί μια σύναψη κάποιων από αυτές τις θεμελιώδεις αλήθειες όπως αυτές προκύπτουν από τα μαθηματικά δεδομένα. (Ανατρέξτε στο πλήρες κείμενο της έκθεσης για εξηγήσεις, τεκμηρίωση και αναφορές).

Οι πραγματικότητες ως προς την κλίμακα της ενεργειακής ζήτησης

1. Οι υδρογονάνθρακες παρέχουν πάνω από το 80% της παγκόσμιας ενέργειας: Αν είχαν όλοι τους τη μορφή του πετρελαίου, τότε τα βαρέλια τοποθετημένα σε μια γραμμή θα έφταναν από την Ουάσινγκτον μέχρι το Λος Άντζελες και η γραμμή αυτή θα ψήλωνε κάθε εβδομάδα όσο το Μνημείο του Ουάσινγκτον.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Η "ΚΑΤΑΡΑ" ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!



Creta Farms, Folli Follie, Χαλυβουργική, Μαρινόπουλος κ.α.

Τι γράφει το insider.gr :

Παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα την υπόθεση της Creta Farms και θλίβομαι. Μια κραταιά ελληνική επιχείρηση, με διεθνή παρουσία και διακρίσεις βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας μιας οικογενειακής κόντρας. Δύο αδέρφια που δεν τα βρήκαν μεταξύ τους ρίχνουν στο γκρεμό μια μεγάλη εταιρεία και εκατοντάδες εργαζομένους.

Και η Creta Farms δεν είναι η μόνη. Στη Folli Follie μια άλλη οικογένεια έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε, δημιουργώντας μια «φούσκα» που έσκασε με πάταγο συμπαρασύροντας εκατοντάδες εργαζομένους. Και τα παραδείγματα δεν σταματούν εδώ: η Χαλυβουργική, η Μαρινόπουλος και μια σειρά άλλες οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν φτάσει είτε στο χείλος του γκρεμού είτε στην κατάρρευση τα τελευταία χρόνια.

Θα μου πείτε, για όλα αυτά φταίνε οι οικογένειες; Και αν το πιστεύεις, τι θες να κάνουμε; Να απαγορεύσουμε στους συγγενείς να συστήνουν επιχειρήσεις γιατί κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να τα «σπάσουν»;

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ 120 ΔΟΣΕΙΣ & ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!



Διαχωρίζονται τα στάδια ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων - Τα τρία βήματα της διαδικασίας

Σε διαχωρισμό των σταδίων ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χρόνιας έλλειψης και ποιότητας δεδομένων που εμποδίζουν τον ορθό προσδιορισμό - επανυπολογισμό των οφειλών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, προχωρούν το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ.

Στο πλαίσιο αυτό η διαδικασία περιλαμβάνει τρία διακριτά βήματα ως εξής:

BΗΜΑ 1: είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή , επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου /συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών.

ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΩΣ 30/9/2019 ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ


ΒΗΜΑ 2: Προσδιορισμός /επανυπολογισμός των οφειλών .

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Τελεσίγραφο εκβιασμού στους δανειολήπτες για να συμβιβαστούν με τις τράπεζες μέχρι 31/12 γιατί μετά έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Τι μεταδίδει το capital.gr :

Απελευθέρωση πλειστηριασμών και νέο πτωχευτικό πλαίσιο, ζητούν οι Θεσμοί από τις τράπεζες

Σαφές σήμα στις τράπεζες για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, από 1/1/2020, κατά των δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίοι θα βρίσκονται εκτός καθεστώτος προστασίας, αναμένεται να δώσουν σήμερα οι επικεφαλής των Θεσμών στη συνάντησή τους με τις διοικήσεις των τραπεζών.

Η συνάντηση των δύο πλευρών που σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, αναμένεται να θέσει ουσιαστικά το νέο πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι τράπεζες έναντι των "κόκκινων" δανειοληπτών από το νέο έτος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Θεσμοί θα ζητήσουν απελευθέρωση των πλειστηριασμών και δημιουργία ενός νέου και ενιαίου Πτωχευτικού Κώδικα που θα καλύπτει όλες τις περιπτώσεις δανειοληπτών που βρίσκονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους και οι οποίοι τώρα προσφεύγουν σε διάφορα "εργαλεία" παροχής προστασίας. Πράγμα που σημαίνει ότι οι Θεσμοί θα ζητήσουν από τις τράπεζες τελεσίδικο "ξεκαθάρισμα" των "κόκκινων" δανειοληπτών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, αρνούμενοι να συζητήσουν παρατάσεις της ισχύος προσωρινών μέτρων προστασίας όπως είναι ο νόμος 4605/2019 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο εξωδικαστικός μηχανισμός και προφανώς ο νόμος 3869/2010 (Κατσέλη).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη στάση των Θεσμών υπαγορεύει πλέον η είσοδος της χώρας σε κανονικότητα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Θεσμοί αναμένεται να τονίσουν στις τράπεζες ότι η εστίασή τους εφεξής πρέπει να είναι στην ανάπτυξη και όχι στη διαιώνιση της ενασχόλησης με τους "κόκκινους" δανειολήπτες. Και αυτό διότι η ελληνική Οικονομία έχει εισέλθει σε φάση ανάπτυξης και το τραπεζικό σύστημα πρέπει να ασχοληθεί με το πώς θα δώσει νέα υγιή δάνεια, αφού για τη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων έχει δημιουργηθεί "βεντάλια" επιλογών και έχει αναλωθεί υπερβολικά πολύς χρόνος.

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Η FIAT ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 30.000.000€ ΦΟΡΟΥΣ !!!



Η Fiat θα πρέπει να επιστρέψει έως και 30 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους, όπως αποφάσισε το δεύτερο ανώτερο δικαστήριο της Ευρώπης, την Τρίτη.

Σε διαφορετική υπόθεση, το ευρωπαϊκό γενικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Starbucks δεν πρέπει να επιστρέψει παρόμοιο ποσό σε φόρους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το 2015 ότι και οι δύο εταιρείες είχαν λάβει παράνομα φορολογικά οφέλη από το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΕΣ !!!



Στην Qualco του εξάδελφου Τσακαλώτου οδεύει και αυτό το έργο ;;;

Τι γράφει το mononews.gr :

Ο ΔΕΔΔΗΕ, ο διαχειριστής του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, είναι η πρώτη εταιρεία που θα πουληθεί μεγάλο – ίσως και ολόκληρο – ποσοστό της στην προσπάθεια διάσωσης της ΔΕΗ…

Πριν όμως πρέπει να μαζέψει τα «κλεμμένα» από όσους καταναλωτές κλέβουν ρεύμα – το γνωστό φαινόμενο ρευματοκλοπής…

Έτσι, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης μαθαίνω ότι έδωσε εντολή το σαφάρι των οφειλών από ρευματοκλοπές να το αναλάβει ειδική εταιρεία είσπραξης οφειλών…

ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ !!! ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ !!!

ΕΛΛΑΔΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Πρόστιμα συνολικού ύψους 145.010,96 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη δευτεροβάθμια Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων και 11 συνολικά κατά τόπους πρωτοβάθμιους Συνδέσμους, καθώς και στις αντίστοιχες Αστικές Εταιρείες και Ταμεία Αρωγής τους, για τον καθορισμό ελάχιστων ή ενιαίων αμοιβών στον κλάδο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων/Έργων.



Ειδικότερα, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την ομόφωνη απόφασή της ΕΑ 670/2018, κατά την απλοποιημένη διαδικασία Διευθέτησης Διαφορών του άρθρου 25α του ν. 3959/2011 και σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 628/2016 απόφασή της, έκρινε ότι η δευτεροβάθμια Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων καθώς και ένδεκα (11) συνολικά κατά τόπους πρωτοβάθμιοι Σύνδεσμοι, μαζί με τις αντίστοιχες Αστικές Εταιρείες και Ταμεία Αρωγής τους που εντάχθηκαν στην ως άνω διαδικασία, παραβίασαν το άρθρο 1 του ν. 3959/2011, πρώην 1 του ν. 703/1977 περί απαγορευμένων συμπράξεων και 101 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), με τη συμμετοχή τους σε οριζόντιες συμπράξεις για τον καθορισμό ελάχιστων ή ενιαίων αμοιβών στον κλάδο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων/Έργων.

Η απόφαση εκδόθηκε κατά την απλοποιημένη διαδικασία διευθέτησης, μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος από μέρους των ελεγχόμενων για την υπαγωγή τους στην εν λόγω διαδικασία και της συνακόλουθης οριστικής δήλωσης τους περί αποδοχής των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν. Με βάση το σκεπτικό της απόφασης, οι ως άνω ενώσεις επιχειρήσεων έλαβαν μέρος σε απαγορευμένες οριζόντιες συμπράξεις, ιδίως όσον αφορά στην τιμολογιακή εναρμόνιση και ειδικότερα τον καθορισμό κατά περίπτωση ελάχιστης ή ενιαίας αμοιβής θεώρησης ή / και εκπόνησης μελέτης – σχεδίου ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο πλαίσιο έκδοσης της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), για τη διενέργεια των απαιτούμενων μετρήσεων για την έκδοση ΥΔΕ, για τη διενέργεια ελέγχων και επανελέγχων στο πλαίσιο έκδοσης ΥΔΕ, για την τοποθέτηση υλικών στήριξης, για την έκδοση υπεύθυνων δηλώσεων καλής λειτουργίας εγκαταστάσεων καταστημάτων (προς ΟΤΑ και πυροσβεστική), για την εκπόνηση σχεδίων τηλεφωνικών εγκαταστάσεων και για τις λοιπές ηλεκτρολογικές εργασίες μέσω της σύνταξης τιμοκαταλόγων λοιπών ηλεκτρολογικών εργασιών / υλικών, υπό το συντονισμό της Ομοσπονδίας τους μέσω και των Περιφερειακών Κλιμακίων.

Η εν λόγω οριζόντια σύμπραξη υλοποιήθηκε, κυρίως, μέσω καταστατικών διατάξεων ή διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας των Ενώσεων, ενεργειών και αποφάσεων των εμπλεκομένων μερών, μέσω υιοθέτησης μηχανισμών είσπραξης και τήρησης των ελάχιστων ή ενιαίων αμοιβών, διανομής των αμοιβών μεταξύ του Συνδέσμου και των ηλεκτρολόγων μελών τους, εφαρμογής τιμοκαταλόγων, παρακολούθησης της συμμόρφωσης των μελών με την απόφαση της ένωσης επιχειρήσεων, κ.λπ.

Για τις ανωτέρω παραβάσεις επιβλήθηκαν στις εμπλεκόμενες ενώσεις επιχειρήσεων πρόστιμα συνολικού ύψους εκατόν σαρανταπέντε χιλιάδων δέκα ευρώ και ενενήντα έξι λεπτών (145.010,96€), μειωμένα κατά 15%, όπως προβλέπεται, για τη συνεργασία των διευθετούντων μερών στο πλαίσιο της Διαδικασίας Διευθέτησης Διαφορών και την ανεπιφύλακτη παραδοχή από μέρους τους της συμμετοχής και ευθύνης τους στις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ & Η ΜΠΙΖΝΑ ΜΕΓΑΛΗ !!!



Εκατομμύρια ευρώ μόνο από τα κονδύλια της ΕΕ διαχειρίζονται οι ΜΚΟ ανά την Ευρώπη λόγω προσφυγικού...Η μπίζνα όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ μεγάλη για να σταματήσει !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000.000€ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ !!!



Οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαπίστωσαν επί 18μηνο συνεχείς παραβιάσεις των κανόνων περί ιδίων κεφαλαίων...

Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Στην επιβολή προστίμου ύψους 5,15 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η ΕΚΤ και όπως αναφέρει προχωρά σε αυτήν την κίνηση καθώς οι αρμόδιοι ελεγκτές ανακάλυψαν παραβιάσεις των κανόνων της ευρωζώνης και μάλιστα κατά τη διάρκεια έξι διαδοχικών τριμήνων μεταξύ 2015 και 2017, προσθέτοντας ότι η όλη διαδικασία έλαβε χώρα υπό την προηγούμενη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ΕΚΤ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.150.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η ποινή επιβλήθηκε για παραβάσεις των διατάξεων περί ιδίων κεφαλαίων που προβλέπονται στο άρθρο 28 παράγραφος 1 στοιχείο β) του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 (CRR) σε συνδυασμό με το άρθρο 8 παράγραφος 2 και το άρθρο 9 παράγραφος 1 στοιχείο (ΕΕ) αριθ. 241/2014, που δεσμεύτηκε υπό την καθοδήγηση της πρώην διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., ταξινομούσε κεφαλαιακά μέσα των οποίων η αγορά χρηματοδοτήθηκε άμεσα ή έμμεσα από την εποπτευόμενη οντότητα ως μέσα κοινών μετοχών της Κατηγορίας 1 κατά τη διάρκεια έξι διαδοχικές τριμηνιαίες περιόδους αναφοράς μεταξύ 2015 και 2017, τόσο σε ατομικό όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ 5ΨΗΦΙΩΝ SMS: ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ !!!



Παρά τις χιλιάδες καταγγελίες, συνεχίζεται η μπίζνα εκατομμυρίων στις πλάτες ανυποψίαστων καταναλωτών

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων μιας τηλεφωνικής απάτηςαπό πενταψήφια νούμερα που στέλνουν μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα χρηστών και τα χρεώνουν με μικρά ή μεγαλύτερα ποσά.

Πρόκειται για τις λεγόμενες υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης, αλλά στοχοποιούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες που, χωρίς να έχουν επισκεφθεί ποτέ την ιστοσελίδα των εν λόγω εταιρειών, λαμβάνουν από αυτές μηνύματα αυξημένης χρέωσης με περιεχόμενο σαν και αυτό:

«Καλωσήλθες στην υπηρεσία Χ! Πάροχος: Ψ, Τηλ. ..., Χρέωση: 2.08 € Χ 3 SMS = 6.24 €/εβδ. + Τυχόν τέλη κινητής, Διαγραφή: STOP ΣΤΟ 54444 Συνδρομητική υπηρεσία»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το SMS παρέχει και τηλέφωνο επικοινωνίας για την «εξυπηρέτηση πελατών».

Νομικές κινήσεις εναντίον της απάτης με τα πενταψήφια νούμερα ετοιμάζει ομάδα πολιτών, που συσπειρώθηκε μέσω Facebook.

Ειδικότερα, η ομάδα που αριθμεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 15 πολίτες, αναμένεται να στραφεί εναντίον παρόχων κινητής τηλεφωνίας και των εταιρειών που στέλνουν τα μηνύματα που «φουσκώνουν» αυθαίρετα το λογαριασμό των πολιτών.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI-FOLLIE: 16 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΘΕΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ !!!



Για ποια ελληνική Δικαιοσύνη μιλάμε ;;;

Συμπληρώνονται αυτό το μήνα 16 μήνες από την αποκάλυψη του σκανδάλου της Folli Follie Group και ακόμη ο αρμόδιος ανακριτής δεν έχει καλέσει τους μάρτυρες για να ξεκινήσουν οι καταθέσεις.

Είναι σοβαρή δικαιοσύνη να μην έχει παραπέμψει τους υπευθύνους αυτού του σκανδάλου-από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του Χρηματιστηρίου-στο ακροατήριο;

ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΟΧΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ !!!


Οι προσφορές και οι παραπλανητικές διαφημίσεις

Τι γράφει το moneyonline.gr :

Μετά την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, η επιλογή ενός ιδιώτη παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας έχει καταστεί πιο συμφέρουσα, καθώς οι τιμές τους δεν έχουν αλλάξει έως τώρα.

Ωστόσο, η αλλαγή παρόχου δεν πρέπει να γίνεται αβίαστα, αλλά κατόπιν μίας έρευνας αγοράς που θα μας εξασφαλίσει ότι αυτό που επιλέγουμε είναι ακριβώς αυτό που μας πουλάνε.

Οι παραπλανητικές διαφημίσεις

Προσέξτε την παραπλανητική επιχειρηματολογία που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει ένας πωλητής:

Π.χ. «σας εξασφαλίζουμε 15% έκπτωση από τον λογαριασμό που πληρώνετε σήμερα!»,

«Έρχομαι εκ μέρους του υπουργείου ή και της ΡΑΕ προκειμένου να σας ενημερώσω για την πλέον συμφέρουσα προσφορά»,

«Στην εταιρεία μας ανήκει το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε φθηνότεροι».

ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ "ΕΠΩΝΥΜΩΝ" !!!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ...ΑΛΛΑ 258 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 1.246 ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΑΑΔΕ
Θα αποδώσει τελικά κάτι η εισαγγελική έρευνα ή θα έχουμε μια από τα ίδια πάλι ;;;




Η διεύθυνση επίλυσης διαφορών μείωσε ή διέγραψε πρόστιμα μαμούθ - Εξαφάνισε πρόστιμο ύψους 28.000.000 ευρώ της Eurobank


του Πέτρου Κουσουλού

Τρία χρόνια κοντεύουν να συμπληρωθούν από την έναρξη της πλέον σημαντικής, ίσως, έρευνας της εισαγγελίας Διαφθοράς. Στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων έχουν μπει οι αποφάσεις της διαβόητης Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία-ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή της η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» διέγραψε και μείωσε πρόστιμα ύψους 988, 9 εκατ. ευρώ το διάστημα από 1-8-2013 μέχρι και τις 31-72016.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται σε 258 περιπτώσεις φυσικών προσώπων αλλά και μεγάλων εταιρειών στις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΚΕΦΟΜΕΠ και ΚΕΜΕΕΠ) είχαν καταλογίσει μεγάλα πρόστιμα για φοροδιαφυγή και λοιπές φορολογικές παραβάσεις, με τα ποσά να μειώνονται σημαντικά («ψαλίδι» άνω των 150.000 ευρώ) ή σε άλλες περιπτώσεις να εξαφανίζονται (!) μετά την ενδικοφανή προσφυγή των εμπλεκομένων στη ΔΕΔ. 

Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι οι διαγραφές ή οι μειώσεις έγιναν –κατά τους εισαγγελείς- χωρίς την προσκόμιση νέων στοιχείων από τους προσφεύγοντες. Αυτό σημαίνει ότι είτε οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής επέβαλαν πρόστιμα κατά το δοκούν είτε ότι η ιστορία της ΔΕΔ και ο τρόπος διεξαγωγής των επανελέγχων κρύβει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γι’ αυτό ενώ η βούληση των εισαγγελικών Αρχών ήταν να επανεξεταστούν όλες οι περιπτώσεις μία προς μία αλλά και να ελεγχθούν τα μέλη της συγκεκριμένης υπηρεσίας καθώς υπάρχει ο φόβος πίσω από τις ιλιγγιώδεις μειώσεις να κρύβονται υπόγειες διεργασίες, οι οποίες ευνόησαν φορολογικούς παραβάτες και ζημίωσαν τα δημόσια ταμεία, εντούτοις η υπόθεση κοντεύει να αποδειχθεί φιάσκο. Και αυτό καθώς η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, αντί να ορίσει ελεγκτές της υπηρεσίας της για να πραγματοποιήσουν μια πραγματικά ανεξάρτητη έρευνα εν τέλει «ανέθεσε» τον έλεγχο στους ίδιους τους ελεγχόμενους! Περιορίστηκε στα αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου της ίδιας της ΑΑΔΕ και σε πορίσματα τα οποία δεν βρίσκουν «ουδέν μεμπτό»! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τέσσερις συνολικά λίστες με τις 1.246 περιπτώσεις που απεστάλησαν από την ΑΑΔΕ στις εισαγγελικές Αρχές υπάρχει πλήθος «επωνύμων» επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, αθλητών και δικηγόρων αλλά και πολύ γνωστών επιχειρήσεων ακόμη και τραπεζών.

Διεγράφη πρόστιμο 28 εκατ. ευρώ στην Eurobank

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΝΕ & ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ;;;


ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΜΕ ΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΠΑΝΕ ΡΕΚΟΡ ΑΜΕΣΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΧΑΜΗΛΟΙ ΦΟΡΟΙ=ΕΚΡΗΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ !!!




Ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων στη Ρουμανία

Ελκυστικό επενδυτικό προορισμό χαρακτήρισε τη Ρουμανία η πρωθυπουργός της χώρας, Βιόριτσα Νταντσίλα, επισημαίνοντας ότι ο χαρακτηρισμός αυτός αποδεικνύεται από τα θετικά στοιχεία για την πορεία των άμεσων ξένων επενδύσεων, που καταγράφηκαν στη Ρουμανία το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται, όπως είπε η κ. Νταντσίλα, για το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. «Τα νέα από το "πεδίο" της οικονομίας είναι θετικά. Τους πρώτους επτά μήνες (του 2019) οι άμεσες ξένες επενδύσεις κατέγραψαν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών και σημείωσαν αύξηση 22,3%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
SSL Certificates