.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

19 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Δεκαεννιά εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων συνωστίζονται στην ελληνική αγορά, διεκδικώντας κομμάτι της πίτας από τα 80 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες, ενώ άλλα 15,7 δισ. ευρώ έχουν ήδη ανατεθεί και αποτελούν αντικείμενο της δραστηριότητά τους.

Στο μακρύ κατάλογο των εταιρειών που έχουν λάβει άδεια προστέθηκε τις τελευταίες μέρες η εταιρεία που έχει συστήσει το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Ανδρικόπουλου, που ασκούσε μέχρι σήμερα τη δραστηριότητα της ενημέρωσης των δανειοληπτών για τη ρύθμιση του δανείου τους.

Πρόκειται για την πρώτη δικηγορική εταιρεία που μετεξελίσσεται σε διαχειριστή μη εξυπηρετούμενων δανείων και λειτουργεί υπό το νέο καθεστώς.

Μεταξύ των εταιρειών που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των εταιρειών που έχουν λάβει άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων από την ΤτΕ, είναι και η Alternative Financial Solutions, η εταιρεία που έχει συστήσει η Τράπεζα Πειραιώς μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με την Intrum για την ανάθεση της διαχείρισης κόκκινων δανείων της τράπεζας ύψους 27 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία αποτελεί προς το παρόν 100% θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά είναι μεταβατική, καθώς στις αρχές Οκτωβρίου ποσοστό 80% θα μεταβιβαστεί στο σουηδικό όμιλο και θα αλλάξει επωνυμία.

Η νέα εταιρεία έχει συμφωνήσει με την Τράπεζα Πειραιώς τη διαχείριση, σε αποκλειστική βάση, των υφιστάμενων μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας μαζί με τα νέα που θα δημιουργούνται, ενώ θα μπορεί να διαχειρίζεται και απαιτήσεις τρίτων.

Στο μακρύ κατάλογο των εταιρειών που έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι σήμερα περιλαμβάνονται η Cepal, σύμπραξη της Alpha Bank και της Centerbridge, η FPS, θυγατρική της Eurobank που αναμένεται να μεταβιβαστεί κατά 80% στην Pimco, η Θεά Άρτεμις, θυγατρική της Attica Bank, η Pillarstone, η δραστηριότητα της οποίας λήγει άδοξα μετά το ναυάγιο συνεργασίας με τις τράπεζες, η UCI, μέλος του ισπανικού ομίλου, η Resolute Asset Management, θυγατρική του αντίστοιχου βρετανικού ομίλου που ειδικεύεται στη διαχείριση ακινήτων, η B2Kapital, θυγατρική του νορβηγικού ομίλου B2Holding, ηQQuant, θυγατρική της Qualco, η ελληνικών συμφερόντων DVO1 Asset Management, η Special Financial Solutions, που είχε συσταθεί από την τράπεζα Πειραιώς και μεταβιβάστηκε μαζί με το χαρτοφυλάκιο Amoeba στην Bain Capital, η Hoist του αντίστοιχου σουηδικού ομίλου, η LPN Capital, η Melfin, θυγατρική της Mellon, η Cerved Credit Management, θυγατρική του ιταλικού ομίλου Cerved, που εξαγόρασε πρόσφατα τη Eurobank Property Services (EPS), η EOS Matrix, θυγατρική του αντίστοιχου γερμανικού ομίλου, η τσέχικη APS Recovery και η ΕΥΠΡΑΞΙΣ FSI, συνεργασία της ιταλικής Fire και της βρετανικής StormHarbor.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates