.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΞΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 80.000€ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 27 ΓΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΣΤΗΝΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ !!!



Τι γράφει το dikografies.blogspot.com : 

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αναμένεται να δικαστούν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 ακόμη ποδοσφαιρικοί παράγοντες, κατηγορούμενοι για την υπόθεση της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων και της πλημμεληματικής σύστασης συμμορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το Συμβούλιο Εφετών, υπό την προεδρία της Αννας Φωτοπούλου – Ιωάννου, με βούλευμα του (1692/2018) έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Περικλή Δράκου, που είχε ζητήσει την αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη των 28 κατηγορουμένων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΣΤΗΝ ΠΑΠΟΥΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ...ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣΕ 40 ΜΑΖΕΡΑΤΙ !!!

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ
Η κυβέρνηση της Παπούα που ο λαός της πεινάει, πλήρωσε 200.000 έως 350.000 δολάρια το κάθε ένα για τη μεταφορά των ηγετών που θα συμμετάσχουν σε Συνέδριο λίγων ημερών !!!





Ενώ ο λαός της χώρας πεινάει, καθώς σχεδόν το ένα τρίτο των κατοίκων της επιβιώνει κάτω από το όριο της φτώχειας, η κυβέρνηση της Παπούα – Νέας Γουινέας δεν διστάζει να προβεί σε σπατάλες προκειμένου να αγοράσει 40 Μαζεράτι (!) -αυτοκίνητα πολυτελή, από τα οποία έκαστο κοστίζει από 200.000 έως 350.000 δολάρια- για τη μεταφορά των ηγετών που θα συμμετάσχουν τον επόμενο μήνα στη σύνοδο κορυφής των χωρών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού (APEC)!

Οι τετράτροχες «καλλονές» κατέφτασαν στη χώρα από την Ιταλία, την εβδομάδα που πέρασε, ενώ ο υπουργός που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση της συνόδου, Τζάστιν Τκατσένκο, προφανώς για να δικαιολογήσει τη δαπάνη, είπε πως η αγορά καλύφθηκε από τον ιδιωτικό τομέα, με την κυβέρνηση απλά να καταβάλλει ένα μικρό ποσό.

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: ΕΩΣ 500.000€ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΡΥΨΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ !!!

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ
Παράταση για την υποβολή του Πόθεν Έσχες αλλά και τσουχτερά πρόστιμα για όσους αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία στη δήλωσης περιουσιακής κατάστασης προβλέπονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.




Η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων θα ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου 2018 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Θα αφορά τις ετήσιες δηλώσεις Πόθεν Έσχες 2016 (χρήση 2015), 2017 (χρήση 2016) και 2018 (χρήση 2017), ενώ όσοι για πρώτη φορά θα υποβάλλουν δήλωση θα έχουν προθεσμία 90 μέρες από όταν θα δημοσιευτεί ο νόμος.
Τσουχτερά πρόστιμα για όσους κρύψουν περιουσία

Τα πρόστιμα για όσους αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία είναι κυριολεκτικά τσουχτερά, καθώς μπορεί να φτάσουν και το μισό εκατομμύριο ευρώ!

Ειδικότερα, οι «ξεχασιάρηδες», που θα υποβάλλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν παράβολο, που θα ξεκινάει από 200 ευρώ, για καθυστέρηση έως 30 ημερών, και θα φτάνει τα 800 ευρώ για καθυστέρηση άνω των 60 ημερών.

ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΑ ΑΝΤΙ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!




Του Άγη Βερούτη

Στήνουν μπίζνα αντί να προχωρήσουν στη μόνη πραγματική, δοκιμασμένη και ενδεδειγμένη λύση! Την κρατική διαχείριση με στόχο τη διευκόλυνση που θα οδηγήσει στην είσπραξη του μεγαλύτερου δυνατού ποσοστού των αρχικών κεφαλαίων, στο βάθος του χρόνου.

Το ζήτημα των κόκκινων δανείων θα μπορούσε να έχει λυθεί από την αρχή της κρίσης, στην πρώτη διετία. Αν είχε γίνει αυτό δεν θα είχε ποτέ διογκωθεί στο επίπεδο να απειλεί να καταπιεί τη χώρα σήμερα.

Ο τρόπος που το έλυσαν αντίστοιχα σοβαρές οικονομίες στο παρελθόν, όπως των ΗΠΑ το 1932 με την HOLC του Ρούσβελτ και μετά το 2010 η Ιρλανδία με το ΝΑΜΑ, η Ισπανία και η Ιταλία με τις Bad-Banks, ήταν να δημιουργήσουν έναν κρατικό οργανισμό για τη διαχείριση των μη-εξυπηρετούμενων με ειδικούς όρους ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ. Συνήθως δίνουν χαμηλότοκα το μισό κεφάλαιο για 15 χρόνια και το άλλο μισό παγωμένο για ίσο χρόνο, και μετά αναχρηματοδότηση του υπολοίπου κεφαλαίου με όρους της αγοράς, ή πώληση του παγίου και εξόφληση, ή ακόμα και λελογισμένη ρευστοποίηση των περιουσιακών αν δεν γινόταν αλλιώς. Αλλά η ρευστοποίηση σε τιμές αγοράς και όχι χάρισμα.

Χωρίς να χάνει λεφτά το κράτος ούτε το τραπεζικό σύστημα. Μάλιστα η H.O.L.C. έβγαλε και κέρδη για το Αμερικανικό Δημόσιο!

Ο Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ & Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ !!!



Σε συνεχείς νομολογιακές εξελίξεις στον τομέα τις δυνατότητας των φορολογικών ελέγχων σε βάθος χρόνου είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς με μια νέα απόφασή του αλλάζει τα έως τώρα δεδομένα στο καυτό θέμα του ελέγχου των ετησίων εισοδημάτων σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα στις φορολογικές δηλώσεις.

Η νέα απόφαση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ ελήφθη με αφορμή την αίτηση ακύρωσης που είχαν καταθέσει ο οικονομολόγος Συμέων Σικιαρίδης και η σύζυγός του, δικηγόρος, Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η προθεσμία παραγραφής είναι κατ’ αρχήν πενταετής

Όπως είναι γνωστό το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος επιβολής φόρων είναι κατ’ αρχήν πενταετής και προσμετράται από το τέλος της χρονιάς κατά την οποία ο φορολογούμενος έχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!




Τι γράφει το analyst.gr :


Ελπίζουμε να μπορέσουν κάποια στιγμή οι Έλληνες να καταλάβουν πως είναι αδύνατον να ανταγωνιστούν χώρες όπως τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Ιρλανδία κοκ. – μεταξύ άλλων επειδή χρησιμοποιούν αθέμιτες μεθόδους πλουτισμού τους, απαγορευμένες στους ίδιους.


Επικαιρότητα

Κατά την άποψη μας αυτός που έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας ήταν ο κ. Παπανδρέου, εκείνος που τράβηξε τη σκανδάλη ήταν ο κ. Βενιζέλος με το PSI, ενώ η χαριστική βολή δόθηκε από τον κ. Τσίπρα με την θεαματικότερη κυβίστηση του αιώνα – με τελικό αποτέλεσμα τη σημερινή απονέκρωση της πατρίδας μας, τους τίτλους τέλους.

Εν τούτοις, πίσω από την καταστροφή της Ελλάδας κρύβεται η Γερμανία του κ. Σόιμπλε – οπότε είναι αδιανόητο να εκλιπαρεί η κυβέρνηση το Γερμανό πρόεδρο γονατιστή για να μη μειωθούν οι συντάξεις, όπως συνέβη χθες, χωρίς την παραμικρή ντροπή! Μία χώρα που εκτός του ότι μας οφείλει ένα τεράστιο ποσόν από τα εγκλήματα της κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, αρνούμενη να πληρώσει, έχει το θράσος να μας επιπλήττει ως φοροφυγάδες – όταν η ίδια θεωρείται το Eldorado, ο παράδεισος καλύτερα του μαύρου χρήματος, από τα δικά της ΜΜΕ (, με κορυφαίες εταιρείες στην ενεργητική δωροδοκία, όπως η Siemens, καθώς επίσης με σημαντικές επιδόσεις σε φορολογικές οάσεις, όπως στον Παναμά (αν και πάντοτε προσποιείται άγνοια, όπως οι πίθηκοι στην εικόνα).

Υπενθυμίζουμε εδώ πως ο όγκος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στη Γερμανία υπερβαίνει τα 100 δις € ετήσια – χωρίς τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αλλά συμπεριλαμβανομένων των τυχερών παιχνιδιών και της γαστρονομίας. Επίσης πως βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης, όσον αφορά τις απάτες , στην 8η θέση παγκοσμίως ως φορολογικός παράδεισος , μεταξύ των πρωταθλητών της φοροδιαφυγής, καθώς επίσης πρώτη σε σχέση με τη διακίνηση μαύρου χρήματος στην ήπειρο μας – ενώ υπάρχουν δυστυχώς Έλληνες που θεωρούν ότι, μόνο στη χώρα μας υπάρχει φοροδιαφυγή, ενώ είναι ένας από τους βασικούς λόγους, για τον οποίο αξίζουμε την παραδειγματική τιμωρία που μας επιβάλλει η εντιμότατη εταίρος μας!

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!! ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 102,5 ΔΙΣ !!!




Αύξηση κατά 849 εκατομμύρια ευρώ παρουσίασαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο τον Αύγουστο του 2018, συγκριτικά με τον Ιούλιο, ενώ μειώθηκε τον ίδιο μήνα ο αριθμός των οφειλετών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο – που δημιουργήθηκαν από την αρχή του 2018 - ανήλθαν στα 6,418 δισ. ευρώ έναντι 5,569 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Το σύνολο των παλαιών και νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο ποσό των 102,644 δισ. ευρώ έναντι 101,704 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ: ΟΡΙΣΜΟΣ, ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ & ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ !!!



Ορισμός Ρευματοκλοπής

Ως ρευματοκλοπή ορίζεται εν γένει η αυθαίρετη και με δόλο επέμβαση σε εξοπλισμό ή / και εγκαταστάσεις του Δικτύου, με σκοπό την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς αυτή να καταγράφεται, ή χωρίς να αντιστοιχίζεται με Εκπρόσωπο Φορτίου, και να μην τιμολογείται.

Συνηθέστερη περίπτωση συνιστά η επέμβαση στον μετρητή ή άλλο στοιχείο της μετρητικής διάταξης που αποσκοπεί στην αλλοίωση της καταγραφόμενης ενέργειας (καταγραφή μικρότερων ποσοτήτων έναντι της πραγματικής κατανάλωσης της εγκατάστασης). Στην περίπτωση αυτή υπάγεται η πλειονότητα των εντοπιζόμενων ρευματοκλοπών.

Εγχειρίδιο ρευματοκλοπών σε εφαρμογή της παραγράφου 23 του άρθρου 95 του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διαχείρισης Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. (Αριθμ. απόφ. 236/2017 – ΦΕΚ Τεύχος Β’ 1871/30.05.2017)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΚΟΠΩΝ

ΔΕΔΔΗΕ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΕΒΕ ΡΕΥΜΑ ΤΟ DA CAPO !!!



Ξεπερνά τις 40.000 ευρώ η πενταετής ρευματοκλοπή στο Da Capo

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή τον εντοπισμό ρευματοκλοπής σε γνωστή καφετέρια στην περιοχή του Κολωνακίου, προχώρησε στης εξής διευκρινίσεις:

Συνεργείο της Εταιρίας την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στην παροχή του εν λόγω καταστήματος παρουσία του υπευθύνου, όπου και διαπίστωσε παρέμβαση στο μετρητή, με αποτέλεσμα τη μη καταγραφή του μεγαλύτερου μέρους της καταναλισκόμενης ενέργειας, γεγονός που κατά αδιαμφισβήτητο τρόπο στοιχειοθετεί τον χαρακτηρισμό της περίπτωσης ως διαπιστωμένη ρευματοκλοπή.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ: "ΘΑΝΑΤΟΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΠΑ 24% !!!

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΝΑΥΠΗΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
Ως "θάνατο" του yachting χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι του κλάδου τη νέα ΚΥΑ που καθορίζει τους όρους για τη "διενέργεια δραστηριότητας των πλοίων κυρίως στην ανοιχτή θάλασσα για σκοπούς χορήγησης απαλλαγών από τον ΦΠΑ".


Συγκεκριμένα επιβλήθηκε ΦΠΑ 24% στην αγορά, ναυπήγηση και επισκευή σκαφών, αλλά και στην τροφοδοσία τους, με τον κλάδο να δηλώνει ότι η εφαρμογή του θα σημάνει την καταστροφή τους.

Σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους των φορέων, η ΚΥΑ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής 24% και στα ναυλοσύμφωνα , ενώ ήδη έχουν διαφημιστεί και ξεκινήσει τα τουριστικά πακέτα για το 2019.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΕΝΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Το είδαμε με τα μάτια μας όλοι οι Έλληνες, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ !!!

TI ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ 500.000€ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ;;; ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΑΝ Ή ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ;;;


ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ 2 ΣΤΟΥΣ 3 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

ΜΕ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ
Ο αριθμός των οφειλετών που έχουν υποστεί τα αναγκαστικά μέτρα της εφορίας παρέμεινε στα 1.143.000 έναντι 1.732.000 με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 500€. Κάτι που σημαίνει ότι οι δύο στους τρεις έχουν ήδη δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς !!!






Μέσα στο κατακαλόκαιρο και στην καρδιά του Αυγούστου, η εφορία θέλησε να δείξει το καλό της πρόσωπο και δεν προχώρησε παρά σε ελάχιστες δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Παρ’ όλα αυτά, το νερό φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στο αυλάκι και όσοι περνούν το όριο των 500 ευρώ σε χρέος, έχουν… 66% πιθανότητες να βρεθούν με μπλοκαρισμένους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Για τους φορολογούμενους, η αποπληρωμή των υποχρεώσεων φαίνεται ότι δεν ήταν προτεραιότητα τον Αύγουστο με αποτέλεσμα στη δεξαμενή με τα ληξιπρόθεσμα να προστεθεί επιπλέον ένα δις. ευρώ.

Ο συνολικός οφειλόμενος ΦΠΑ του Αυγούστου ήταν 1,122 δις. ευρώ αλλά πληρώθηκαν μόλις τα 940 εκατ. ευρώ δηλαδή το 83,81%. Στον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, η συμμόρφωση έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα: από τα 769 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκαν, πληρώθηκαν τα 704 εκατ. ευρώ ή το 91,52% του συνόλου. Όσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα και στον ΕΝΦΙΑ, δεν υπήρχε προθεσμία πληρωμής οπότε τα νούμερα ήταν σχεδόν μηδενικά και στη βεβαίωση και στην είσπραξη. Προφανώς, το ενδιαφέρον μετατίθεται τώρα στο τι θα δείξουν τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου με τη διπλή δόση: και ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ;;;

ΡΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ;;; ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ;;;
Βόμβα από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου !!!




Η προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για να προχωρήσουν οι ενέργειες για μια σειρα απαραίτητων παρεμβάσεων στο Δικαστικό Μέγαρο, έφερε την αποκάλυψη ότι για τα κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο θα πρέπει να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο ενοίκιο, εφόσον επιθυμεί να τα χρησιμοποιεί!

Στη διάρκεια της εκπομπής του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Αρης Ροζάκης είπε ότι με προσπάθειες του κατεβλήθησαν, εξασφαλίστηκαν 190.000 ευρώ για να γίνουν σημαντικές και απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτίριο, αφού πλέον εγείρονται θέματα ασφάλειας.

Αναζητώντας όμως το τι συμβαίνει με το καθεστώς ιδιοκτησίας, ο κ. Ροζάκης ανακάλυψε, όχι μόνο ότι το κτίριο ανήκε στο Υπουργείο Οικονομίας και είχε παραχωρηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με μια σύμβαση του 1936, που έχει λήξει εδώ και χρόνια, αλλά και ότι πλέον το κτίριο έχει περάσει στο Υπερταμείο!

ΝΕΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΛΩΤΡΙΩΣΕΙΣ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ !!!

ΑΠΟ ΤΑ 25.000.000€ ΜΟΛΙΣ ΤΑ 2.000.000 ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
Την άσκηση ποινικής δίωξης για τον τρόπο διάθεσης ποσού 25 εκατ. ευρώ από την απαλλοτρίωση εκτάσεων του αγροκτήματος του ΑΠΘ, παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης, μόλις λίγες εβδομάδες από τη δίωξη για την υπόθεση της αγοράς κτιρίου προκειμένου να στεγαστούν ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος.


Η υπόθεση, που αφορά το διάστημα 2005-2011, άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία πανεπιστημιακού καθηγητή που ισχυρίστηκε ότι από τα 25 εκατομμύρια ευρώ της απαλλοτρίωσης εκτάσεων του αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής, κατέληξαν σ’ αυτήν μόλις 2 εκατ. ευρώ, αν και προέρχονταν από περιουσιακό της στοιχείο.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, τα υπόλοιπα χρήματα κατέληξαν, χωρίς προηγούμενη απόφαση της Συγκλήτου, στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου και διατέθηκαν σε δαπάνες, με απευθείας αναθέσεις, όπως για παράδειγμα στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση στη Χαλκιδική κ.ά.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΑΝΟΥΝ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!





Δεύτερη ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις, εντάσσοντάς τις εκ νέου σε «πάγια ρύθμιση» τμηματικής καταβολής, έχουν πλέον χιλιάδες φορολογούμενοι.

Πρόκειται για οφειλέτες οι οποίοι έχασαν αυτή τη δυνατότητα, καθώς απώλεσαν την πρώτη «πάγια ρύθμιση» στην οποία είχαν εντάξει τις οφειλές τους, κυρίως επειδή δεν κατέστη δυνατό να πληρώσουν εμπρόθεσμα τουλάχιστον δύο συνεχόμενες δόσεις της ρύθμισης αυτής ή για άλλους λόγους που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Τη δεύτερη ευκαιρία ρύθμισης έως και σε 12 δόσεις παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσα από μια ερμηνεία της ισχύουσας νομοθεσίας στην οποία προέβη πρόσφατα και η οποία αποτυπώνεται σε έγγραφο που κοινοποίησε στη Βουλή στις 29 Αυγούστου 2018. Με το έγγραφο αυτό απαντήθηκε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατατέθηκε στις 23 Αυγούστου 2018, σχετικά με τις δυνατότητες ρύθμισης των οφειλών προς την εφορία.

Σύμφωνα με τα όσα διευκρινίζονται στο έγγραφο αυτό, το οποίο υπογράφεται από τον γενικό διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης της ΑΑΔΕ Ευθύμιο Σαΐτη, αλλά και σύμφωνα με διευκρινιστικές πληροφορίες που συνέλεξε ο «Ε.Τ.»:

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ: ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ !!!



Μικρές βελτιωτικές παρεμβάσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, που αφορά τις επιχειρήσεις με πτωχευτική ικανότητα.

Με στόχο την ένταξη στη διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότερων οφειλετών, η απόφαση τροποποιεί παλαιότερη απόφαση του Ιουλίου του 2017 και εφαρμόζει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα το «μοντέλο» που ακολουθείται ήδη για τους ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα.

Αυτό που αλλάζει με τη νέα υπουργική απόφαση, είναι το εισόδημα που υπολογίζεται ώστε να διαπιστωθεί η ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη. «Κλειδί», δηλαδή, στην όλη διαδικασία είναι το ποσό που μπορεί να αποπληρώσει ο οφειλέτης έναντι των οφειλών του προς όλους τους πιστωτές εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, που για το ΚΕΑΟ ισούται με τον χρόνο αποπληρωμής των 120 μηνιαίων δόσεων.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟ PLAN B' ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ ΠΑΝΟΥ;;;

ΟΤΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΤΙ Ο ΖΑΕΦ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ "PLAN B" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΡΩΣΟΙ & ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Και όταν το "Plan B" δεν πρέπει να το χρεωθείς εσύ ο ίδιος, το χρεώνεις στον κολητό σου μετεωρολόγο με εξειδίκευση στους τυφώνες !!!  



Την ισχυρή στήριξη και την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε με έμφαση αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε αποκλειστική δήλωση του στο real.gr., απορρίπτοντας στην ουσία την εναλλακτική πρόταση που διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για το ονοματολογικό σε περίπτωση ναυαγίου.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άφησε αιχμές για την κίνηση του Έλληνα ΥΠΕΘΑ να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες προσωπικών διπλωματικών συνομιλιών.

Σε ερώτηση που έθεσε το real.gr στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ποια είναι η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης στην πρόταση Καμμένου, ότι θα πρέπει σε περίπτωση εμπλοκής της Συμφωνίας των Πρεσπών να υπάρξει ένα plan Β, δηλαδή μια αμυντική συμφωνία μεταξύ των χωρών της περιοχής (Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία) που εξασφαλίζει την ασφάλεια στην περιοχή, o αξιωματούχος του απάντησε:



ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΡΟΧΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΓ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ
Ενώ οι τράπεζες πολύ σύντομα θα κληθούν να απαντήσουν και για τις χρεώσεις που βάζουν !!!




Υψηλά πρόστιμα αναμένεται να επιβληθούν σε όλες τις συστημικές τράπεζες από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, φθάνοντας μάλιστα το ανώτατο όριο των προστίμων που να σημειωθεί ξεπερνά τις 60.000 ευρώ ανά τράπεζα. 

Η επιβολή των προστίμων θα γίνει μετά από καταγγελίες καταναλωτών οι οποίοι πριν από τρία χρόνια έκαναν αιτήσεις στις τράπεζες για να λάβουν τη βεβαίωση οφειλών για να τις εντάξουν στο φάκελο που απαιτούσε ο νόμος Κατσέλη.

Όμως οι υπάλληλοι των τραπεζών καθυστερούσαν να τις εκδώσουν με αποτέλεσμα, οι καταναλωτές έχαναν χρόνο και ήταν εκτεθειμένοι έναντι των πιστωτών.
Αρχικά ο νομοθέτης έδινε ελάχιστο χρόνο στις τράπεζες για την έκδοση του πιστοποιητικού οφειλών που έφθανε μόλις σε 5 ημέρες. 

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΑ ΕΑΣ !!! ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΟΕΧΒΕ !!!


"Καταγγέλλουμε τη διοίκηση Ροίδη – Βασιλείου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) για τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειές τους ενάντια στο Σύστημα Ελέγχου της εταιρίας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καλύψουν τιςάνομες αποφάσεις και τις εγκληματικές πολιτικές τους σε βάρος της μοναδικής για τη Χώρα Αμυντικής Βιομηχανίας.

Αυτά που συμβαίνουν μέσα στην κρατική εταιρία από τη φιλική προς τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο Εκτελεστική Διοίκηση είναι πρωτόγνωρα για τους εργαζόμενους που παρακολουθούν με οργή τη ίδια τη διοίκησή της να την οδηγεί σε διάλυση.Η πολύπαθη επιχείρηση βιάζεται καθημερινά από τη δράση μιας αδίσταχτης διοίκησης που συνεπικουρείται από μια μικρή ομάδα θλιβερών «διαχρονικών» στελεχών.

Έτσι εξηγείται η διάλυση της Νομικής Υπηρεσίας και η τοποθέτηση ως επικεφαλής δικηγόρου προσληφθέντα χωρίς τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, του οποίου δίνουν παράνομα χρήματα για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς και επίδομα το οποίο δεν προβλέπεται από το ενιαίο μισθολόγιο που εφαρμόζεται στην εταιρία.

Οι λέξεις, νομιμότητα και διαφάνεια είναι άγνωστες για όλους αυτούς που δεν διστάζουν να παρανομούν απροκάλυπτα, να φιμώνουν οποιαδήποτε διαφορετική φωνή και να παρεμποδίζουν κάθε προσπάθεια αποτροπής:

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Μ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ !!!

ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΧΡΕΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ...OFFSHORE ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ
Μπαράζ πλειστηριασμών από την Alpha Bank !!!



Γεγονός υπήρξε για δεύτερη φορά προχθές ο πλειστηριασμός της πολυτελούς οικίας στην Εκάλη, του , του πρώην «άρχοντα» του ηλεκτρολογικού υλικού, με
επισπεύδουσα τράπεζα την Alpha Bank καθώς δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των αγοραστών. Ο άλλοτε πανίσχυρος επιχειρηματίας, που μεσουράνησε την περίοδο των παχιών αγελάδων της ελληνικής οικονομίας και πτώχευσε τον Ιούλιο του 2017, έχει χρέη στην Alpha Bank πάνω από 340.000 ευρώ και στο ΙΚΑ 2.200.000 ευρώ. Η πρώτη τιμή εκκίνησης της πολυτελούς οικίας, που αποτελεί τμήμα συγκροτήματος τεσσάρων κατοικιών, είναι 600.000 ευρώ. Αποτελείται από υπόγεια με εμβαδόν 24 τ.μ. και 113 τ.μ. καθένα, ισόγεια περίπου 100 τ.μ., πρώτο όροφο 84 τ.μ. και δώμα.

Είναι η δεύτερη φορά που η Alpha Bank επιχειρεί τον πλειστηριασμό του συγκεκριμένου ακινήτου ενώ είχε προηγηθεί μπαράζ πλειστηριασμών σε σειρά περιουσιακών στοιχείων της Αφοί Κωνσταντακάτου, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν οικόπεδα και καταστήματα της εταιρείας.

Η Alpha έχει προγραμματίσει επίσης τον Ιανουάριο να βγάλει ξανά σε πλειστηριασμό και τα άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας που αποτελούν μέρος της πτωχευτικής περιουσίας της Αφοί Κωνσταντακάτου, όπως το τριώροφο κτίριο στη Νέα Κηφισιά όπου στεγάζονταν τα γραφεία της εταιρείας με τιμή εκκίνησης 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά και τις αποθήκες και το κέντρο διανομής της εταιρείας στον Αυλώνα με πρώτη τιμή τα 2,4 εκατ. ευρώ.

ΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;; ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ & ΜΚΟ !!!

ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ ΜΚΟ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΤΛ.
Θα μας απαντήσει κάποιος ποιο είναι το συνολικό κόστος που έχει επωμιστεί το ελληνικό δημόσιο(άρα οι Έλληνες φορολογούμενοι) από το προσφυγικό όλα αυτά τα χρόνια ;;; Και μάλιστα εν μέσω μνημονίων, περικοπών κτλ. ;;;





Στα 1,69 δισ. ευρώ ανήλθε η συνολική βοήθεια της ΕΕ για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 10 Οκτωβρίου 2018.

Από τα 1,69 δισ. ευρώ, οι ελληνικές Αρχές έχουν να λαμβάνουν 794 εκατ. ευρώ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) 506,67 εκατ. ευρώ, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) 119,7 εκατ. ευρώ, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (EASO) 26 εκατ. ευρώ, οι διάφορες διεθνείς ΜΚΟ - εταίροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 201 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εγκριθεί αλλά παραμένουν αδιάθετα 44,6 εκατ. ευρώ προς Διεθνείς Οργανισμούς ή ΜΚΟ.

Αναλυτικότερα, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους 1,69 δισ. ευρώ για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα χορηγούνται ως εξής:

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ: ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ & ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ-ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ-ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ;;;
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ :
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2018/05/6_45.html
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2018/05/blog-post_79.html
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2018/06/blog-post_89.html
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2018/07/blog-post_49.html
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2018/09/blog-post_99.html






Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους σε ειδική ανακρίτρια διαφθοράς της Θεσσαλονίκης, οι τραπεζικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται στην καταγγελλόμενη υπόθεση κλοπής πολύτιμων αντικειμένων, αξίας περίπου 2,7 εκατ. ευρώ, από θυρίδες κεντρικού τραπεζικού καταστήματος της πόλης.

Οι πέντε κατηγορούμενοι, συνταξιούχοι πια, αρνήθηκαν την εις βάρος τους αποδιδόμενη κατηγορία της κακουργηματικής υπεξαίρεσης, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, η οποία ερευνάται τα τελευταία χρόνια από τις διωκτικές Αρχές, ύστερα από καταγγελίες ιδιοκτητών θυρίδων ότι αυτές παραβιάστηκαν και αφαιρέθηκε το πολύτιμο περιεχόμενό τους.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Προβληματισμό και αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επιστολή που κατέθεσε στη διοίκησή της δανειολήπτης – μέλος της σχετικά με την πρακτική τράπεζας, η οποία με το πρόσχημα της εξυπηρέτησης ενημέρωσε τον δανειολήπτη για την καταβολή ασφαλίστρων περασμένων ετών σε ενυπόθηκο δάνειο.

Τα ασφάλιστρα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης είχαν καταβληθεί σε διάδοχο ασφαλιστική εταιρεία από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, με αποτέλεσμα να ασκείται πίεση στον δανειολήπτη από το περιεχόμενο της επιστολής.

Με δεδομένο το γεγονός ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες επιστολές στους δανειολήπτες, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών ενημερώνει τους δανειολήπτες επισημαίνοντας τα εξής:

«Επί της ουσίας η Τράπεζα ενημερώνει τον καταναλωτή με επιστολή της στις 28/9/2018), ενταγμένο στο ν.3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ότι του πλήρωσε τα ασφάλιστρα για ενυπόθηκο δάνειο, σε ακίνητό του, αναφέροντας:

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟ 31/12/2018 !!!

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ 3ο ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Όπως έγινε γνωστό από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, πριν λίγες μέρες, και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου, τέθηκε σε ισχύ το δεύτερο στάδιο ρυθμίσεων του Κανονισμού για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.



Μεταξύ άλλων, με το δεύτερο στάδιο ρυθμίσεων επιβάλλονται στους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών σημαντικές υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων:

  • Μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς τους συμβατικούς όρους
  • Μεγαλύτερη προθεσμία για καταγγελία σύμβασης
  • Ενημέρωση για υπέρβαση ορίου κατανάλωσης προγραμμάτων κινητής τηλεφωνίας
  • Αυτόματη πίστωση λογαριασμού για βλάβες
  • Δωρεάν γραμμή εξυπηρέτησης βλαβών από οποιοδήποτε δίκτυο
  • Μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο υποβολής καταγγελίας σύμβασης
  • Απαγόρευση επιβολής τέλους διακοπής/ανανέωσης σύμβασης

Σε σχέση με το τελευταίο σημείο, η ΕΕΤΤ διευκρίνισε ότι η υποχρέωση των παρόχων να μην επιβάλουν τέλος αποσύνδεσης λόγω διακοπής /καταγγελίας σύμβασης (σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας) δεν αφορά σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά μόνο συμβάσεις αορίστου χρόνου και συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας.

ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ !!! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΛΕΦΤΗΣ !!!


ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ !!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΔΙΣ Η ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ....

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ....

ΕΑΤ (ΕΒΑ): ΣΤΕΓΝΕΣ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ....

GLODMAN SACHS: ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΟΚ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ....

ESM: ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ....

ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ...ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ !!!




Σε 14 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή για την κατηγορία της δωροδοκίας, δικάστηκε 77χρονη Ελληνογαλλίδα στην Κω.

Η ευυπόληπτη κυρία κατηγορείται ότι είχε δώσει, πριν από μερικά χρόνια, 15.000 ευρώ στον αστυνομικό, ώστε να της αφαιρέσει 10 χρόνια από την ταυτότητά της.

ΣΥΝΕΛΗΘΦΗ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ DA CAPO !!!



Άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του υπεύθυνου του καταστήματος Da Capo στο Κολωνάκι για ρευματοκλοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

(ΒΙΝΤΕΟ) ΕΤΣΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΤΗΝ PQH !!!

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS !!!

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΔΙΚΗ
Στις απολογίες κατηγορουμένων προχώρησε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων για την σύμβαση 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens που πλέον εισέρχεται στην ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας.





Στις απολογίες κατηγορουμένων προχώρησε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων για την σύμβαση 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens που πλέον εισέρχεται στην ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας και αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την κρίση της δικαιοσύνης σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαφθοράς.

Η διαδικασία ξεκίνησε ουσιαστικά τον Μάρτιο του 2017, και αφορά την πλέον εμβληματική από τις δικογραφίες που φέρουν το όνομα του γερμανικού κολοσσού, η οποία αναφέρεται στην σύμβαση ψηφιακοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ που υπογράφηκε το 1997.
Η δίκη πλέον μπήκε στην φάση των απολογιών των κατηγορουμένων με πρώτη πρόσκληση από την Έδρα, αυτήν προς την συνήγορο του άλλοτε κορυφαίου στελέχους της ελληνικής ΖΗΜΕΝΣ Μιχάλη Χριστοφοράκου ο οποίος δεν βρίσκεται στο εδώλιο. 

Η υπεράσπιση του κ. Χριστοφοράκου επανέλαβε την θέση του , επικαλούμενος θέμα δεδικασμένου στην παρούσα δίκη, καθώς έχει ήδη καταδικαστεί για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από την γερμανική δικαιοσύνη. 

Ο κ. Χριστοφοράκος έχει καταδικαστεί στην Γερμανία σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για "δωροδοκία δημόσιων λειτουργών άλλου κράτους- μέλους της ΕΕ". Επίσης κατά την υπεράσπιση του απόντα από την δίκη κ. Χριστοφοράκου, τα περίφημα ημερολόγια της πρώην γραμματέως του Αικατερίνης Τσακάλου δεν έχουν ερμηνευθεί σωστά.

ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΤΑ 22,5 ΔΙΣ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ...




Τι γράφει η fmvoice.gr:

Όλοι τον έχουν ξεχάσει αυτόν.

Στην απάτη των δύο ανακεφαλαιοποιήσεων και στην χασούρα των 40 δις ευρώ προσθέστε τα 22,5 δις του πακέτου Αλογοσκούφη. Τόσα έχασε το ελληνικό Δημόσιο από το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών. Οι οποίες επέστρεψαν στο Κράτος μόνο τα 5,5 δις ευρώ. Αυτά των προνομιούχων μετοχών. 

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ !!!



Εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, κατ’ επάγγελμα αγρότες, περιστασιακά απασχολούμενοι, άνεργοι, εργαζόμενοι φοιτητές και άλλοι πολίτες οι οποίοι φορολογούνται σαν να ήταν μισθωτοί πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει έως τις 31-12-2018 δαπάνες για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών συνολικού ύψους 10% – 18,75% επί του ετησίου εισοδήματος του τρέχοντος έτους, προκειμένου να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ετήσιας έκπτωσης φόρου εισοδήματος έως 1.900-2.100 ευρώ κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλουν το 2019.

Οι περισσότεροι από τους φορολογούμενους αυτούς είναι υποχρεωμένοι να έχουν εξοφλήσει τις δαπάνες για την κατοχύρωση της έκπτωσης φόρου μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) ή με άλλες ηλεκτρονικές μεθόδους πληρωμής, ενώ για πολύ λιγότερους οι δαπάνες θα αναγνωρίζονται ακόμη κι αν έχουν εξοφληθεί με μετρητά, αρκεί να έχουν εκδοθεί και διαφυλαχθεί οι σχετικές αποδείξεις λιανικών συναλλαγών.Πέναλτι…

Ουσιαστικά, για την εξασφάλιση έκπτωσης φόρου έως 1.900-2.100 ευρώ, η οποία ισοδυναμεί με αφορολόγητο 8.636-9.545 ευρώ, απομένουν πλέον 81 μέρες στους συγκεκριμένους φορολογούμενους. Οσοι δεν προλάβουν να καλύψουν τα απαιτούμενα ποσοστά δαπανών θα επιβαρυνθούν με την υποχρέωση καταβολής φόρου 22% επί των ακάλυπτων ποσών. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν όσοι «πιαστούν» στα τεκμήρια της Εφορίας. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να πραγματοποιήσουν έως τις 31-12-2018 δαπάνες οι οποίες θα ισοδυναμούν με ποσοστά 10%-18,75% όχι επί των χαμηλών πραγματικών εισοδημάτων τους αλλά επί των πιο υψηλών τεκμαρτών εισοδημάτων. Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται όχι μόνο χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και περιστασιακά απασχολούμενοι φοιτητές, περιστασιακά απασχολούμενες νοικοκυρές, άνεργοι και λοιποί φορολογούμενοι με πενιχρά πραγματικά εισοδήματα.Τι ισχύει

Σύμφωνα ειδικότερα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία:

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ 2012: ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ !!!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ
«Οι αγωγές που έχουν ασκηθεί μέχρι το 2015 κατά πάσα πιθανότητα θα ευδοκιμήσουν, διότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε δώσει σαφή κατεύθυνση και προφανώς το ελληνικό κράτος συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.





Στη δικαστική απόφαση σχετικά με τις περικοπές των δώρων συνταξιούχου το 2012, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Πρόγραμμα 105,8» η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι όσες αγωγές είχαν ήδη ασκηθεί πριν την κρίση του ΣτΕ το 2015- αυτές κατά πάσα πιθανότητα θα ευδοκιμήσουν ενώ οι μετέπειτα προσφυγές δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν θετική έκβαση.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΗΓΕ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Περί στα 3.800 ακίνητα άρπαξαν οι τράπεζες μέχρι τώρα !!!

Συγκεκριμένα από τους 10.410 πλειστηριασμούς που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, γόνιμοι υπήρξαν λιγότεροι από τους μισούς, και συγκεκριμένα οι 4.810, ενώ άλλοι 5.600 κηρύχθηκαν άγονοι. Από το σύνολο μάλιστα των 4.810 ακινήτων που μεταβιβάστηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η συντριπτική πλειονότητα κατέληξε στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, καθώς οι τράπεζες αγόρασαν πάνω από το 80% των ακινήτων που οι ίδιες έβγαλαν στον πλειστηριασμό, δηλαδή περί τα 3.800 ακίνητα. 

ALPHA BANK: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ 1.700 ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Μετά την υποβολή των νέων, πιο φιλόδοξων στόχων στον SSM για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, η επόμενη εβδομάδα δρομολογεί την επιτάχυνση των πωλήσεων NPLs από τις τράπεζες, ορίζοντας και τον νέο πήχη της τιμολόγησης των ενεχύρων τους από τους ξένους επενδυτές.

Ορόσημο της νέας εποχής που ξεκινά για την υλοποίηση των στόχων μείωσης των "κόκκινων" δανείων θα είναι η πώληση του χαρτοφυλακίου Jupiter της Alpha Bank, για το οποίο οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στις 15 Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ισχυρό ενδιαφέρον από πέντε υποψήφιους αγοραστές - μεγάλα ονόματα της αγοράς -, οι οποίοι προέβησαν σε εκτεταμένο due diligence του πωλούμενου χαρτοφυλακίου. Το δεδομένο του εκτεταμένου ελέγχου του χαρτοφυλακίου και οι πληροφορίες περί ισχυρού ενδιαφέροντος, προδιαγράφουν την προσφορά υψηλότερων τιμών για το δεύτερο χαρτοφυλάκιο με εξασφαλίσεις που βγαίνει προς πώληση στην ελληνική αγορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ & ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ !!!


Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΝΤΟΜΙΝΟ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΟ !!!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΛΙΡΑΣ
7.000 πτωχεύσεις αναμένονται μέχρι τα τέλη του 2018 !!!






«Το μεγαλύτερο λάθος μας ήταν ότι το 2013 πήραμε δάνειο 9,5 εκατομμυρίων σε δολάρια. Δεν φανταζόμασταν ότι κάποτε η συναλλαγματική ισοτιμία θα μας κατέστρεφε», λέει ο Μούρατ Κασιμπεγιάζ επικεφαλής της διάσημης αλυσίδας εστιατορίων Κασιμπεγιάζ, η οποία αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση, μιας και δεν μπορούσε πια να αποπληρώσει τα χρέη της.

Όμως τα εστιατόρια Κασιμπεγιάζ δεν αποτελούν μεμονωμένη περίπτωση. Το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες επιχειρήσεις στην Τουρκία μοιράζονται παρόμοια μοίρα. Πολλές τουρκικές εταιρίες πήραν την τελευταία δεκαετία δάνεια σε δολάριο. Όταν όμως στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού κατέρρευσε η αξία της τουρκικής λίρας σε σχέση με το δολάριο πολλές επιχειρήσεις έφθασαν στα όρια της χρεοκοπίας. Για την αποφύγουν όλο και περισσότερες εταιρίες ζητούν διακανονισμό χρεών.

Η τουρκική διαδικασία πτώχευσης προβλέπει τη συνεννόηση μεταξύ δανειστή και οφειλέτη για να αποτραπεί η χρεοκοπία μιας επιχείρησης. Προϋπόθεση για την νέα αυτή συμφωνία είναι μια αίτηση σε δικαστήρια εμπορικών υποθέσεων. Στη συνέχεια ο πιστωτής αποδέχεται τη μερική διαγραφή του χρέους, ενώ ο οφειλέτης δεσμεύεται να αποπληρώσει το δάνειο με όσα περιουσιακά στοιχεία διαθέτει. Σε περίπτωση όμως που ένα δικαστήριο κρίνει ότι μια επιχείρηση δεν πληροί τις προϋποθέσεις, τότε απορρίπτει την αίτηση και η επιχείρηση χρεοκοπεί.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΘΥΡΙΔΕΣ !!!

ΜΟΝΟ ΤΟ 2016 ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΝ Ή ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 3.800 ΘΥΡΙΔΕΣ
Το περιεχόμενό τους μπορεί υπό προϋποθέσεις να κατασχεθεί έως και στο 100% με βάση τις ισχύουσες διατάξεις νόμου.




Κατόπιν εντολής εισαγγελέα, στο πλαίσιο φορολογικών ή δικαστικών ελέγχων, το 2016 κατασχέθηκαν ή δεσμεύθηκαν 3.800 θυρίδες.

Το συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία της Έκθεσης σχετικά με την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος, στην οποία οι θυρίδες κατατάσσονται στη «Μέση» κατηγορία κινδύνου, δεδομένου ότι το περιεχόμενό τους μπορεί υπό προϋποθέσεις να κατασχεθεί έως και στο 100%, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις νόμου.

Η υπηρεσία θυρίδων, σημειώνεται στην έκθεση, ενέχει σημαντικό κίνδυνο ξεπλύματος χρήματος καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο αποφυγής φορολογικών ελέγχων ή ελέγχων για την πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος, με την απόκρυψη εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία. Οι θυρίδες όμως δεν βρίσκονται στα «κόκκινα» ή στη ζώνη υψηλού κινδύνου για ξέπλυμα χρήματος. Ανοίγουν, κατάσχονται, οι τράπεζες εφαρμόζουν τυπολογίες πρόληψης και όλα αυτά πρακτικά συνιστούν αντικίνητρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία ενσωματώνονται στην έκθεση στις 31/12/2016, τα συμβόλαια μίσθωσης θυρίδας ασφαλείας ανέρχονταν σε περίπου 190.000(1% των φυσικών προσώπων με ενεργούς καταθετικούς λογαριασμούς), με καθοδική τάση (-4% από το 2015).

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Ο SSM ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΞΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤτΕ !!!



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Το σχέδιο αφανισμού από τον SSM των παλαιών διοικήσεων των τραπεζών ολοκληρώνεται – Τελευταίο στάδιο το ξήλωμα της ΤτΕ

Πριν 4 χρόνια Ιούλιος 2014 ήταν που στο bankingnews είχαμε τονίσει ότι ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών είχε σχεδιάσει την μεγάλη αλλαγή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μια αλλαγή που στην πράξη αποδεικνύεται μοιραία. 

Στόχος ήταν να αφανιστούν όλες οι παλαιές διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και εάν δει κανείς σήμερα το τραπεζικό σύστημα Οκτώβριο 2018 αυτό έχει συντελεστεί. 

Ο SSM με ελληνική βοήθεια ανθρώπους που κατά καιρούς πληροφορούσαν τις εποπτικές αρχές στην Γερμανία και την Τράπεζα της Ελλάδος ως πειθήνιο όργανο, κατάφερε να ανατρέψει όλο το τραπεζικό σύστημα. 

Η γενιά των παλαιών τραπεζιτών που δημιούργησαν το τραπεζικό σύστημα έχουν εξαφανιστεί η εξαφάνιση τους αυτή όμως έχει επίπτωση στην λειτουργία των τραπεζών.
Διοικητικά συμβούλια πολύγλωσσα που δεν κατανοούν την ελληνική πραγματικότητα.
Διοικήσεις που αναλύουν τα δεδομένα ως managers και όχι ως τραπεζίτες.

Απουσιάζει από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ο ηγέτης ή οι ηγέτες υπήρχαν στο παρελθόν ο Κωστόπουλος, ο Σάλλας και άλλοι που ηγήθηκαν του συστήματος.
Φθάνοντας στο σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ξανά κλονίζεται και ευθύνες για την σημερινή εικόνα των τραπεζών έχει τόσο η ΕΚΤ και ο SSM καθώς και η Τράπεζα της Ελλάδος που ως εθνική εποπτική αρχή για πολλοστή φορά απέτυχε να δημιουργήσει συνθήκες ανάκαμψης των τραπεζών. 

FUND ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ EUROBANK....

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ;;;
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/blog-post_27.html?m=0



Ετοιμάζει fund μέχρι και ο Καραμούζης !!!

Διερευνητικές επαφές με ενδιαφερόμενους ξένους αλλά και Έλληνες επενδυτές, υψηλού οικονομικού προφίλ, έχει ξεκινήσει όπως πληροφορείται η στήλη ο Νίκος Καραμούζης με στόχο τη δημιουργία ενός fund, του οποίου θα ηγηθεί. Το αντικείμενο των εργασιών του fund θα είναι, αφενός η χρηματοδότηση υγιών εξαγωγικού χαρακτήρα και καινοτόμων επιχειρήσεων από το σύνολο των κλάδων της επιχειρηματικότητας, αφετέρου η στήριξη επιχειρήσεων (βιώσιμων πάντα) μέσω της διαχείρισης και αναδιάρθρωσης προβληματικών δανείων. Οι συζητήσεις είναι σε πρωτόλειο στάδιο ωστόσο ο Καραμούζης έχει εμπειρία ετών, γνωρίζει τις αγορές, το banking, τις αναδιαρθρώσεις και έχει τα προσόντα να δώσει επενδυτική προοπτική. Τα σχέδια του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αναμένεται να ξεδιπλωθούν – εκτός απρόοπτου – μέχρι το τέλος του 2018, αρχές 2019 με δεδομένο ότι η θητεία του στην ΕΕΤ λήγει την προσεχή Άνοιξη όπως επίσης και η θητεία του στην προεδρεία της Eurobank.



ΤΡΕΛΟ ΠΑΡΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ: 87.000.000€ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ..."ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ" !!!

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2010-2013
Σκηνικό χάους στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσίασαν οι 3 ορκωτοί λογιστές στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, από την οποία είχαν οριστεί για να ερευνήσουν λογιστικά του Οργανισμού.



Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Επιτροπής ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι:

- 2010-2011 δεν είχαν συνταχθεί οικονομικές καταστάσεις

- 2012-2014 δεν υπήρχαν λογιστικά βιβλία με βάση τις διατάξεις νόμου

ΕΚΤΑΚΤΟ !!! ΝΕΑ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ !!!

ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ
Νέα αυτόφωρη σύλληψη διευθύντριας καταστήματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην Ιερά Οδό, κατόπιν μηνύσεως μας για το αδίκημα της αισχροκέρδειας (405 ΠΚ), επειδή ζητούσε 300 ευρώ από δανειολήτη της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, για να του χορηγήσει φωτοστατικό αντίγραφο της δανειακής του σύμβασης !!! 
Θερμά συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στον Ρομπέν των Τραπεζών .... ΠΑΝΟ ΛΕΛΙΑΤΣΟ !!!

ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ !!!





Άκρως προβληματικό συνεχίζει να είναι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα


Τραπεζίτες και κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο πανηγύρισαν την «επιτυχία» των ελληνικών συστημικών τραπεζών στα stress test από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, ουσιαστικά την ΕΚΤ. Τότε σε δύο άρθρα, είχαμε περιγράψει την αδικαιολόγητη βάση των πανηγυρισμών καθώς η πραγματική κατάσταση των τραπεζών ήταν και συνεχίζει να είναι άκρως προβληματική.


Οι τραπεζικές μετοχές βυθίζονται

Οι πανηγυρικές ανακοινώσεις, για ακόμα μία φορά μόνο για εσωτερική κατανάλωση, φυσικά δεν έπεισαν τις αγορές και τους ειδικούς. Έτσι ενώ κάποιοι προχωρούσαν σε διαφημιστικές καμπάνιες για την υψηλή κεφαλαιακή τους επάρκεια, οι αγορές, μετά την ολοκλήρωση των stress test, άρχισαν σταδιακά να αποτιμούν αρνητικά τις εξελίξεις. O τραπεζικός δείκτης του Χρηματιστηρίου από τις 780,38 μονάδες στις 30/4/2018 έπεσε στις 383,17 στις 3/10/2018 (μείωση 51%). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από τα μέσα του Αυγούστου, που έχουμε την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια η πτώση έφθασε στο 36%!

Το πρόβλημα οξύνθηκε υπερβολικά αυτή την εβδομάδα με αποτέλεσμα να βρεθεί η «εύκολη» λύση ότι «για μία ακόμα φορά φταίνε οι κερδοσκόποι». Φυσικά υπάρχει κερδοσκοπία όμως αυτή στηρίζεται αφ’ ενός στην ανοχή (νομική, θεσμική και λειτουργική… «κάνω τα στραβά μάτια») των αρμόδιων αρχών και στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και τις τράπεζες.

ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ & ΒΡΟΧΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΧΡΗΣΗ POS !!!



Πρόστιμα συνολικού ύψους 208.500 ευρώ σε επιχειρήσεις για τη μη χρήση του συστήματος POS, αλλά και για διάθεση χύμα λαδιού επέβαλαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Κλιμάκια ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διενέργησαν περισσότερους από 2.127 ελέγχους ανά την επικράτεια έως τις 20 Σεπτεμβρίου, εντοπίζοντας πλήθος επιχειρήσεων που δεν έχουν εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία το τερματικό υποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 208.500 ευρώ σε επιχειρήσεις που αφορούν τους εξής κλάδους: εμπορικές επιχειρήσεις (1.025), εστίαση-αναψυχή (631), επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως συνεργεία, κομμωτήρια, σχολές οδηγών, γυμναστήρια κ.λπ. (249), αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία (144) και παντοπωλεία (78). Στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων διαπιστώθηκαν και 38 παραβάσεις σχετικά με τη διάθεση επιτραπέζιου τυποποιημένου ελαιολάδου σε καταστήματα μαζικής εστίασης.

ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ FOLLI FOLLIE: ΑΠΟ ΤΟ 2007 "ΜΑΓΕΙΡΕΥΑΝ" ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ !!!

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ
Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας διέταξε τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών και των τραπεζικών θυρίδων της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και των μελών του ΔΣ της εταιρείας, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών. 



Η δέσμευση έγινε γνωστή από τραπεζικές πηγές, οι οποίες ανέφεραν ότι το σχετικό βούλευμα έχει ήδη φθάσει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις χρηματιστηριακές εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δέσμευση ζήτησε από το δικαστικό συμβούλιο ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος διενεργεί έρευνα για την υπόθεση της Folli Follie.

Το βούλευμα

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ SPARKASSE ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ !!!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ... ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/06/blog-post_9.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/blog-post_30.html





Εστίες διαφθοράς τα μικρά γερμανικά ταμιευτήρια-sparkassen

Η Γερμανία διαθέτει 385 τοπικά ταμιευτήρια (ονομάζονται Sparkassen), τα οποία ενίοτε δημιουργούν προβλήματα στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας. Διατηρούν στενές σχέσεις με τους τοπικούς άρχοντες, στους οποίους ορισμένες φορές δίνουν αμφιλεγόμενα δάνεια ή χρηματοδοτούν τις προεκλογικές εκστρατείες τους. O Γιοακίμ Βόλμπεργκς, πρώην δήμαρχος της ιστορικής πόλης Ρέγκενμπουργκ, παύθηκε από τα καθήκοντά του. Ο κ. Βόλμπεργκς είχε στοχοποιηθεί για κατάχρηση εξουσίας, λόγω της παράλληλης με το αξίωμά του απασχόλησης ως επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου του τοπικού ταμιευτηρίου.

Ο κ. Βόλμπεργκς κατηγορείται ότι χρηματοδοτήθηκε από κτηματομεσιτική εταιρεία κατά την προεκλογική εκστρατεία του, επειδή μεσολάβησε να της δοθεί χαμηλότοκο δάνειο 4,5 εκατ. δολαρίων, καθώς και ότι εξασφάλισε δικαιώματα κατά προτεραιότητα σε έγγειο ιδιοκτησία, την οποία διεκδικούσαν πολλοί. Το προαναφερθέν δάνειο ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην δήμαρχος το εξασφάλισε για την κτηματομεσιτική εταιρεία όταν ήταν πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του ταμιευτηρίου του Ρέγκενμπουργκ. Μετά το αρχικό σοκ στην τοπική κοινωνία, όσοι ζητούσαν την παραίτησή του χαμήλωσαν τους τόνους. Το δικαστήριο άλλαξε την εις βάρος του κατηγορία από διαφθορά σε κατάχρηση εξουσίας.

Κατά καιρούς, όπως αναφέρει το Bloomberg, ξεσπούν σκάνδαλα στα γερμανικά ταμιευτήρια, ωστόσο δεν γίνεται λόγος για μεταρρύθμιση του συστήματος. Αυτό εγείρει ερωτήματα κατά πόσον είναι οικονομικά ανεξάρτητη η τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορεί να ελέγχει τα ταμιευτήρια, από τα οποία συχνά παίρνει δάνεια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ BLACKROCK ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ !!!



Τι γράφει το euro2day.gr :

Στη χορήγηση κρατικής εγγύησης απευθείας στις τράπεζες, οι οποίες ολοκληρώνουν τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων με εξασφαλίσεις επί ακινήτων, προσανατολίζεται το σχέδιο, που επεξεργάζεται η Blackrock, για λογαριασμό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, το προσχέδιο του ΤΧΣ συμπεριλάμβανε δύο βασικές επιλογές: είτε τη χρήση Asset Protection Schemes, κατά το πρότυπο της Ιταλίας, είτε συνδυασμό του παραπάνω εργαλείου με τη σύσταση «μίνι» bad bank (ισπανικό μοντέλο), η οποία θα λάμβανε κρατική εγγύηση για τμήμα των ομολόγων, που θα εξέδιδε στο πλαίσιο τιτλοποιήσεων.

Η σύνθετη λύση της δημιουργίας «μίνι» bad bank, στην οποία οι τράπεζες θα μεταβίβαζαν μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια ονομαστικής αξίας 10 με 15 δισ. ευρώ δείχνει ότι εγκαταλείπεται, λόγω σειράς τεχνικών δυσκολιών. Αντίθετα, προκρίνεται το ιταλικό μοντέλο της παροχής πιστοποιητικών κρατικής εγγύησης (μηχανισμός GACs) στους senior τίτλους, οι οποίοι θα εκδίδονται στο πλαίσιο τιτλοποιήσεων, που διενεργούν οι τράπεζες.

Ειδικότερα, εφόσον ο μηχανισμός λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τον ESM, τον SSM και την DG Comp, οι τράπεζες θα έχουν την ευχέρεια να ζητούν ενεργοποίηση του μηχανισμού κρατικής εγγύησης, όταν ολοκληρώνουν τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ: ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ 60% ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ 8ΜΗΝΟ !!!

ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ+AIRBNB ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΕΠΕΛΑΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
Καλά κρατεί η επενδυτική «φρενίτιδα» στο κέντρο της Αθήνας, καθώς Κινέζοι, Τούρκοι, Ρώσοι και Ισραηλινοί, από κοινού με Ελληνες, συνεχίζουν να αγοράζουν διαμερίσματα, με στόχο την εκμετάλλευσή τους μέσω της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb.





Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, κατά το φετινό οκτάμηνο (περίοδος Ιανουαρίου - Αυγούστου), ο αριθμός των συμβολαίων αγοραπωλησίας ακινήτων που έχουν κατατεθεί στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών έχει καταγράψει αύξηση της τάξεως του 60%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Μάλιστα, όπως προκύπτει, ο ρυθμός των συναλλαγών καταγράφει αυξητική τάση, καθώς κατά το πρώτο πεντάμηνο η άνοδος σε ετήσια βάση διαμορφωνόταν σε 50%. Αντίστοιχα, το 2017 είχε σημειωθεί αύξηση των αγοραπωλησιών της τάξεως του 18%, ενώ το 2016 η άνοδος είχε ανέλθει σε 27,7%. Πρόκειται λοιπόν για μια σαφή και συνεχιζόμενη τάση της αγοράς κατοικίας, η οποία οφείλεται στην εκτόξευση της δημοφιλίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων, μέσω ψηφιακών πλατφορμών όπως η Airbnb.

Οι ξένοι επενδυτές κινούνται για την απόκτηση διαμερισμάτων στην Αθήνα για μια σειρά από λόγους, αρχής γενομένης από το χαμηλό κόστος, καθώς η μέση πτώση των αξιών στην ελληνική πρωτεύουσα διαμορφώνεται σε 44% από το 2009 μέχρι σήμερα. Ωστόσο, τα ακίνητα που αποτελούν τους «στόχους» των εν λόγω επενδυτών έχουν καταγράψει ακόμα μεγαλύτερες απώλειες, οι οποίες προσέγγισαν το 55%-60% σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς πρόκειται κατά κύριο λόγο για διαμερίσματα ηλικίας άνω των 30-40 ετών, τα οποία χρήζουν εκτεταμένων εργασιών επισκευής και ανακαίνισης. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι αν συγκριθεί η Αθήνα με άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπου ανθεί το φαινόμενο του Airbnb, το κόστος αγοράς ακινήτων με στόχο την εκμετάλλευσή τους είναι πολύ χαμηλότερο και ταυτόχρονα προσφέρεται και η προοπτική των μελλοντικών υπεραξιών. Εν ολίγοις, ο επενδυτής μπορεί να προσδοκά σε διπλό όφελος, αποκομίζοντας και κέρδη κατά την πώληση, πέραν των εσόδων από την εκμίσθωση. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατά το διάστημα του τελευταίου μήνα, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας το μέσο ημερήσιο μίσθωμα διαμορφώθηκε σε 51 ευρώ, ενώ η πληρότητα άγγιξε το 70%, κάτι που μεταφράζεται σε μηνιαία έσοδα της τάξεως των 900 ευρώ.
SSL Certificates