.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Ο SSM ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΞΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤτΕ !!!



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Το σχέδιο αφανισμού από τον SSM των παλαιών διοικήσεων των τραπεζών ολοκληρώνεται – Τελευταίο στάδιο το ξήλωμα της ΤτΕ

Πριν 4 χρόνια Ιούλιος 2014 ήταν που στο bankingnews είχαμε τονίσει ότι ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών είχε σχεδιάσει την μεγάλη αλλαγή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μια αλλαγή που στην πράξη αποδεικνύεται μοιραία. 

Στόχος ήταν να αφανιστούν όλες οι παλαιές διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και εάν δει κανείς σήμερα το τραπεζικό σύστημα Οκτώβριο 2018 αυτό έχει συντελεστεί. 

Ο SSM με ελληνική βοήθεια ανθρώπους που κατά καιρούς πληροφορούσαν τις εποπτικές αρχές στην Γερμανία και την Τράπεζα της Ελλάδος ως πειθήνιο όργανο, κατάφερε να ανατρέψει όλο το τραπεζικό σύστημα. 

Η γενιά των παλαιών τραπεζιτών που δημιούργησαν το τραπεζικό σύστημα έχουν εξαφανιστεί η εξαφάνιση τους αυτή όμως έχει επίπτωση στην λειτουργία των τραπεζών.
Διοικητικά συμβούλια πολύγλωσσα που δεν κατανοούν την ελληνική πραγματικότητα.
Διοικήσεις που αναλύουν τα δεδομένα ως managers και όχι ως τραπεζίτες.

Απουσιάζει από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ο ηγέτης ή οι ηγέτες υπήρχαν στο παρελθόν ο Κωστόπουλος, ο Σάλλας και άλλοι που ηγήθηκαν του συστήματος.
Φθάνοντας στο σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ξανά κλονίζεται και ευθύνες για την σημερινή εικόνα των τραπεζών έχει τόσο η ΕΚΤ και ο SSM καθώς και η Τράπεζα της Ελλάδος που ως εθνική εποπτική αρχή για πολλοστή φορά απέτυχε να δημιουργήσει συνθήκες ανάκαμψης των τραπεζών. 

Και ενώ ολοκληρώθηκε ο κύκλος αφανισμού των ηγετών από το ελληνικό banking ο επίλογος θα γραφεί με το ξήλωμα της διοικητικής δομής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Άνθρωποι ανεπαρκείς, δημόσιοι υπάλληλοι, πρόσωπα διατεταγμένη υπηρεσία εκτέλεσαν τις εντολές του SSM εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. 

Η διάλυση του τραπεζικού συστήματος, η σημερινή προβληματική εικόνα είναι αποτέλεσμα αποτυχημένων επιλογών και μια αποτυχημένη επιλογή είναι οι διοικητικές αλλαγές που σημειώθηκαν. 

Η ΤτΕ λειτούργησε ως εκτελεστικό όργανο αγνοώντας ότι πλησιάζει ο καιρός που θα ξηλωθεί μεγάλο μέρος της δομής Βυζαντίου που απαρτίζει την Κεντρική Τράπεζα.
Ανεπαρκείς δημόσιοι υπάλληλοι, κατηγορούμενοι, άνθρωποι που επιθεωρούν χωρίς να πληρώνουν για 10 χρόνια δάνεια αποτελούν την σημερινή εικόνα ενός θεσμού της ΤτΕ που πνέει τα λοίσθια. 

Ο διορισμένος διοικητής της ΤτΕ από την ΝΔ και το παρασύστημα Σαμαρά ο Γιαννης Στουρνάρας βρίσκεται στην τελευταία φάση καθώς εκπνέει ο διορισμός του το 2020.
Όμως φαίνεται ότι το τελευταίο στάδιο μεγάλων αλλαγών θα αφορά την ΤτΕ όπου θα ξηλωθούν πολλά από πρόσωπα έως διοικητικές δομές.
Η ΤτΕ είναι ένα εκτελεστικό όργανο για τις βρώμικες δουλειές χωρίς καμία θεσμική υπόσταση και με απαξιωμένο κύρος. 

Χωρίς εταιρική διακυβέρνηση και χωρίς σεβασμό στα
 καταστατικά όργανα.
Το τελευταίο στάδιο των αλλαγών θα αφορά το ξήλωμα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Κάποιοι θα διερωτηθούν δεν μπορούν να συμβούν αυτά.

Η απάντηση είναι η εξής
Το τελευταίο στάδιο των αλλαγών θα αφορά το ξήλωμα της Τράπεζας της Ελλάδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates