.

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 11/04/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10€ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΕΝΑ...ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ !!!

 



Από το bankingnews.gr

«Πυραμίδα» με έδρα τα Channel Islands και… 10 ευρώ σε ένα βουλκανιζατέρ πίσω από την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ένα «πυραμιδικό» σύστημα με τελικό αποδέκτη διεύθυνση στα Channel Islands (μικρό νησί στη Μάγχη) που δεν ανήκει ούτε στη Γαλλία, ούτε στην Αγγλία, όπου φαίνεται ότι εδρεύει η εταιρία holding ETHNIKI Holdings Limited με μετοχικό κεφάλαιο 10 ευρώ και σε διεύθυνση όπου βρίσκεται ένα βουλκανιζατέρ, αποκαλύπτουν ότι βρίσκεται πίσω από το fund CVC και την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι εργαζόμενοι του Ομίλου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Υπάλληλων, η εταιρία ETHNIKI Holding Sarl, η οποία, χωρίς καν να έχει γίνει η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕ και χωρίς να έχει εγκριθεί η συμφωνία, έχει ήδη δημιουργηθεί, βρίσκεται μαζί με πολλές άλλες τέτοιου τύπου εταιρίες στην 20 Avenue Monterey στο Λουξεμβούργο, έχοντας μετοχικό κεφάλαιο 20.000 ευρώ και μάνατζερ τον AlexFotakidis 44 ετών, τον ThomasMorana 39 ετών και την CarmenAndre 34 ετών.

Σημερινός μέτοχος κατά 100% της ETHNIKI Holding Sarl εμφανίζεται μια άλλη holding εταιρία, η ETHNIKIHoldings Limited, εταιρία που εδρεύει στην 27 Esplanade St, Helier Jersey JE1 1SG στα Channel Islands και έχει μετοχικό κεφάλαιο 10 ευρώ!!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ...ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ IKEA ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ !!!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2.000.000€ ΣΤΑ IKEA ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Πάντως όπως υπογραμμίζουν οι NY Times, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι συνέβη ποτέ κάτι παρόμοιο σε οποιαδήποτε από τις άλλες 52 χώρες όπου έχει παρουσία ο σουηδικός όμιλος.



Από το mononews.gr

Μία πρωτοφανής υπόθεση κατασκοπείας και γενικευμένης παρακολούθησης που έλαβε χώρα πριν από χρόνια σε καταστήματα της αλυσίδας Ikea στη Γαλλία επανήλθε στο προσκήνιο λόγω μιας δίκης. Μιας δίκης που θα λήξει οριστικά με την ετυμηγορία των δικαστών στις 15 Ιουνίου.

Οι New York Times γράφουν για το γεγονός, ρίχνοντας φως σε άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές της υπόθεσης, η οποία αφορά αποκλειστικά κάποια καταστήματα της Ikea στη Γαλλία και πουθενά αλλού.

Το στικάκι USB, που εμφανίστηκε μυστηριωδώς από έναν άγνωστο διανομέα, περιείχε μια εκρηκτική αλήθεια: μια κρυφή μνήμη γεμάτη μηνύματα που περιέγραφαν λεπτομερώς την προσπάθεια διαφόρων στελεχών της Ikea στη Γαλλία να ξεθάψουν πληροφορίες σχετικά με υπαλλήλους, άτομα που ζητούσαν εργασία, ακόμη και πελάτες.

«Πες μου αν οι άνθρωποι αυτοί είναι γνωστοί στην Αστυνομία», ανέφερε ένα μήνυμα στελέχους προς έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ. Στόχος του να ελέγξει -παρανόμως- το παρελθόν εκατοντάδων ατόμων που ζητούσαν μια θέση εργασίας στα Ikea.

«Ένας υποδειγματικός εργαζόμενος μετατράπηκε σε ριζοσπαστικό εκπρόσωπο των εργαζομένων εν μία νυκτί», ανέφερε ένα άλλο, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να μάθουμε το γιατί».

Μία δεκαετία μετά την αποκάλυψή τους, τα εν λόγω email βρίσκονται στο επίκεντρο μιας ποινικής δίκης που έχει προσελκύσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Γαλλία.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ+ΑΛΙΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


Απαλλάσσονται και για τα εισοδήματα του 2020 από το τέλος επιτηδεύματος οι αγρότες και οι αλιείς της παράκτιας αλιείας. Αυτό ανακοίνωσαν οι κκ Χρήστος Σταικούρας και Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπουργός και υφυπουργός Οικονομικών αντίστοιχα, τονίζοντας ότι στόχος του μέτρου είναι η ελάφρυνση των δύο αυτών κατηγοριών φορολογούμενων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

Ο ΤΡΟΪΚΑΝΟΣ "ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΒΛΕΠΕΙ GREXIT & ΖΗΤΑ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ !!!


Τι είπε στο συνέδριο του Economist ο...εμμονικός με τις περικοπές μισθών-συντάξεων στην Ελλάδα, Πολ Τομσεν, ο οποίος βγήκε στην σύνταξη με χρυσές απολαβές...προφανώς επειδή έκανε καλή δουλειά στο ΔΝΤ...καταστρέφοντας την χώρα μας !!!!


«Βόμβες» για την ελληνική οικονομία πέταξε ο συνταξιούχος πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν στο συνέδριο του Economist.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις εποχές που κουνούσε το δάχτυλο στους Έλληνες φορολογουμένους ζητώντας με εμμονή μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα Βουλγαρίας, επανήλθε προτείνοντας νέο «κούρεμα» συντάξεων, καθώς, όπως υποστήριξε, το ύψος τους θυμίζει τις… συντάξεις βόρειας Ευρώπης.

Επιμένει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και τη φορολογία φυσικών προσώπων, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο που δεν φορολογούν τη μεσαία τάξη.

Ο κ. Τόμσεν προέβλεψε μια νέα κρίση χρέους στην ευρωζώνη και επιστροφή στα Μνημόνια, όπως στις αρχές του 2010, όταν σε προγράμματα διάσωσης είχαν μπει μαζικά Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ 4 ΣΤΙΣ 10 ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!! ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ !!!

 


Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το «MEGA Σαββατοκύριακο».

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΕΡΙ "ΔΟΛΟΥ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

 


Γιώργος Καλτσάς,
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Η εμφατική αμετάκλητη δικαίωση των «δόλιων» δανειοληπτών με τη σφραγίδα της υπ’ αριθμ. 59/2021 απόφασης του Δ΄ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, την 1η επί αιτήσεως αναιρέσεως από την πλευρά του δανειολήπτη. Η επανάσταση του αυτονόητου, που ανατρέπει το επιχείρημα περί «στρατηγικών κακοπληρωτών», το οποίο, αποτέλεσε το όχημα για πολλαπλές ανακεφαλαιοποιήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων, περιλαμβάνεται δε και στην αιτιολογική έκθεση της «πλατφόρμας» του Ν. Κατσέλη, στο Ν. 4745/2020.

Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω και να δημοσιεύσω την υπ’ αριθμ. 59/2021 απόφαση του Δ΄ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, απόφαση σταθμό σε υπόθεση την οποία χειρίστηκα ως εντολοδόχος του αναιρεσείοντος δανειολήπτη, (την πρώτη επί αιτήσεως αναίρεσης από την πλευρά του δανειολήπτη, η 515/2018 και 1174/2019 περιέχει παραδοχές επί αιτήσεως αναίρεσης από την πλευρά πιστωτή) με τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο, δεδομένου ότι το 90% των απορριπτικών αποφάσεων στο Νόμο Κατσέλη είναι λόγω δόλου και στο σύνολο σχεδόν των απορριπτικών αποφάσεων αυτών, η ένσταση προτείνεται από την πλευρά των πιστωτών κατά τρόπο καταφανώς αόριστο. 

Στο Ανώτατο Δικαστικό επίπεδο λοιπόν, καταφάσκεται ότι η αποδοχή εκ μέρους του Δικαστηρίου ουσίας, ένστασης δόλου που προτείνεται αορίστως, οδηγεί στην αναιρετική πλημμέλεια του αριθμού 1 από το αρ. 560 ΚΠολΔ (ευθεία παραβίαση κανόνα ουσιαστικού δικαίου), διότι το δικαστήριο αρκέστηκε σε λιγότερα στοιχεία από αυτά που ο νόμος απαιτεί. Επιπροσθέτως η εν λόγω απόφαση αποδέχεται ότι κάθε μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας εντός της 3ετίας, δεν είναι άνευ ετέρου καταδολιευτική, πρέπει δε να συνδέεται αιτιωδώς με την πρόκληση μόνιμης αδυναμίας πληρωμών του οφειλέτη, άλλως η απόφαση στερείται νόμιμης βάσης και ελέγχεται με την αναιρετική πλημμέλεια του αριθμού 6 από το αρ. 560 ΚΠολΔ.

ΜΕΤΩΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΟΣ ΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!!

 


Από το bankingnews.gr

Ισχυρό καμπανάκι για την επιτάχυνση της εκταμίευσης των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης έκρουσαν οι κεντρικοί τραπεζίτες, μέλη του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προειδοποιώντας για οικονομικό χάος στην Ευρωζώνη εάν οι πολιτικοί εξακολουθούν να κινούνται πολύ αργά για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, τα μέλη της ΕΚΤ αύξησαν τις πιέσεις τους στις κυβερνήσεις της περιοχής για να συνεχίσουν το κοινό δημοσιονομικό τους κίνητρο.

Μέτωπο Visco, Schnabel, De Guindos, Στουρνάρα

Ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιταλίας, Ignazio Visco, χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης «κρίσιμο», ενώ και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Isabel Schnabel, είπε ότι μια μεγάλη καθυστέρηση θα ήταν «καταστροφή».

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Luis De Guindos είπε ότι είναι «κρίσιμο να μην υπάρξουν περιττές καθυστερήσεις».

3ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΥΠΟΘΗΚΩΝ !!!

 



Από το dikastiko.gr


Σε παράταση συγκεκριμένων διαδικασιών για τις εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν τη χορήγηση άδειας συναινετικής εγγραφής προσημείωσης υποθήκης προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η αρχική απόφαση είχε ληφθεί και ίσχυε έως το τέλος Μαρτίου 2021 με στόχο την αποφυγή συνωστισμού στα αρμόδια δικαστήρια, αλλά με τη νέα απόφαση επεκτείνεται η παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προβλέπεται παράταση διενέργειας των συναινετικών εγγράφων, ανακλήσεων, εξαλείψεων και μεταρρυθμίσεων προσημειώσεων μέχρι την ημερομηνία αυτή. 

Όπως υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του η αρχική ανωτέρω ρύθμιση προβλεπόταν με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 161 του ν. 4764/2020 (ΦΕΚ Α 256) προς αποφυγή συνωστισμού στα αρμόδια Δικαστήρια και είχε ως εξής:

ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ & ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ "ΠΝΙΓΟΥΝ" ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


ΗΠΑ: Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...ΛΑΚΙΖΟΥΝ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: 18ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΗΡΑΚΛΗ 2» !!!

 


Διαβάστε αναλυτικά και εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/04/18.html

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ !!!

 


Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΣΤΙΣ 22:00' ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!


Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλη την έκτακτη εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου:

ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr

«Ξεπαγώνουν» το ένα μετά το άλλο τα δάνεια που είχαν τεθεί σε καθεστώς αναστολής εξόφλησης των μηνιαίων δόσεων, ελέω κορονοϊού: Εννέα μήνες πέρασαν χωρίς να χρειαστεί οι δανειολήπτες να προβληματιστούν, πλέον όμως ήρθε η ώρα της αλήθειας. Με την οικονομική δραστηριότητα να παραμένει στον «πάγο» θα πρέπει να βρουν τρόπο να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους έναντι των τραπεζών.

«Σβήνει» το moratorium 9 μηνών που είχε τεθεί στην εξόφληση δανείων από την αρχή της πανδημίας: Υπολογίζεται ότι τα δάνεια που μπήκαν σε αναστολή έφτασαν στο ανώτατο σημείο τους τα 27,6 δισ. ευρώ μέσα στο 2020, αλλά ως το τέλος της περασμένης χρονιάς είχαν μειωθεί στα 4 δισ. ευρώ για να περιοριστούν τον Ιανουάριο στα 2 δισ. ευρώ. Έτσι, αρκετοί δανειολήπτες μετά τον «πάγο» 9 μηνών στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους απέναντι στις τράπεζες μένουν εκτεθειμένοι και αναζητούν τρόπο να καλύψουν τις δόσεις των δανείων τους, παρά το γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα δεν έχει ακόμη «πάρει μπροστά».

Ανησυχία για νέα γενιά «κόκκινων δανείων»

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανησυχίες για ένα νέο «κύμα» μη εξυπηρετούμενων δανείων, αν και στελέχη τραπεζών εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι τελικά το ποσοστό των δανείων που πέρασαν σε αναστολή και αναμένεται να «κοκκινήσουν» δεν θα ξεπεράσει το 20%, καθώς οι δανειολήπτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υποστηρίζονται από κρατικά προγράμματα, όπως το Γέφυρα που επιδοτεί δόσεις δανείων, αλλά και από τις διευκολύνσεις που παρέχουν οι ίδιες οι τράπεζες, μέσω προγραμμάτων σταδιακής επανόδου σε κανονική δόση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δώσει οι τράπεζες,

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ !!!

 


«Οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες και η προσπάθεια ανάκαμψης, μετά την πανδημία COVID-19, αναμένεται να επηρεάσουν τους καταναλωτές και συνακόλουθα τις (αντ)ασφαλιστικές επιχειρήσεις». Αυτό τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γιάννης Στουρνάρας, στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία για το έτος 2020.

Πιο αναλυτικά, όπως τονίζεται, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων αυτών οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για:

• Τη δημιουργία προϊόντων με αποδόσεις προσαρμοσμένες στις νέες επενδυτικές επιλογές. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ασφαλίσεις ζωής παρουσίασαν πέρυσι μικρή μείωση, με χαρακτηριστική, όμως, την αύξηση παραγωγής των ασφαλίσεων που συνδέονται με επενδύσεις, προς αντικατάσταση παραδοσιακών αποταμιευτικών προϊόντων. Το σύνολο του ενεργητικού των εποπτευόμενων από την ΤτΕ ασφαλιστικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε 19,5 δισ. ευρώ στις 30.9.2020, αυξημένο κατά 3% συγκριτικά με την ίδια περυσινή περίοδο. Ποσό 2,9 δισ. ευρώ (15%) αφορούσε σε επενδύσεις για ασφαλίσεις, των οποίων τον επενδυτικό κίνδυνο φέρουν οι ασφαλισμένοι. Αντίστοιχα, οι συνολικές υποχρεώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων ανήλθαν σε 15,8 δισ. ευρώ, με το σύνολο των τεχνικών προβλέψεων να διαμορφώνεται σε 14,6 δισ. ευρώ. Από τις τεχνικές προβλέψεις ζωής, το 25% αφορά σε ασφαλίσεις ζωής που συνδέονται με επενδύσεις.

ΜΠΕΡΝΤ ΛΟΥΚΕ: Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!!

 


Με την προσφυγή που άσκησε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας τέλη του περασμένου μηνός, ο Μπέρντ Λούκε, μαζί με πάνω 2.000 συμπολίτες του μπλόκαραν την επικύρωση της Απόφασης περί Ιδίων Πόρων και ουσιαστικά του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε. από τον πρόεδρο της χώρας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αν και εγκρίθηκε από τα δυο τρίτα των εδρών στο γερμανικό κοινοβούλιο. «Δεν έβαλα καμία βόμβα» δήλωσε ο Λούκε σε συνέντευξη που έδωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico. «Σας κεραυνός εν αιθρία ήταν η δημιουργία ενός εντελώς διαφορετικού χρηματοοικονομικού εργαλείου από την Ε.Ε που αντιβαίνει στις συνθήκες της Ε.Ε», δήλωσε ο ίδιος.

Οικονομολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) που αποχώρησε στη συνέχεια για να δημιουργήσει τη Συμμαχία για την Πρόοδο και την Ανανέωση (ALFA), ο Λούκε θεωρεί πως έχει αναλάβει μια μεγαλύτερη αποστολή. Μπλοκάροντας την επικύρωση της Απόφασης περί Ιδίων Πόρων, η οποία αυξάνει το πλαφόν των χρημάτων που μπορεί να ζητήσει ως εγγυήσεις η Ε.Ε από τα κράτη-μέλη για να δανειστεί από τις αγορές, ισχυρίζεται πως ενεργεί ως αφοσιωμένος και αξιόπιστος σύμμαχος της καγκελαρίου. «Θα ήθελα να επισημάνω το εξής: η κ. Μέρκελ ήταν πάντα εναντίον των ευρωομολόγων. Δεν είμαι ο μπαμπούλας αλλά ο πιστός της Έκχαρτ», δηλώνει στο Politico, κάνοντας αναφορά σε χαρακτήρα γερμανικού παραμυθιού.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΣΤΙΣ 15:00' ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΝΤΟ & ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 

ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΕΡΧΕΤΑΙ 18ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΗΡΑΚΛΗΣ» !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για την 18μηνη παράταση του «Ηρακλή» αναμένει τις αμέσως επόμενες ώρες η κυβέρνηση, καθώς το Σάββατο λήγει η ισχύς του πρώτου προγράμματος τιτλοποιήσεων που βοήθησε τις τράπεζες να απαλλαγούν από «κόκκινα» δάνεια, ύψους περίπου 32 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η DG Comp έχει ήδη δώσει την σχετική «προέγκριση», με το οικονομικό επιτελείο να αναμένει την επίσημη απόφαση, προκειμένου να εκκινήσει τις διαδικασίες για την κατάθεση του εφαρμοστικού Νόμου στη Βουλή, με στόχο αυτός να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Αξίζει να αναφερθεί πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο «Ηρακλής ΙΙ» να έχει 18μηνη διάρκεια, ήτοι έως τον Δεκέμβριο του 2022, με το συνολικό χαρτοφυλάκιο των προς τιτλοποίηση δανείων να διαμορφώνεται, επίσης, στα 30 με 32 δισ. ευρώ και το ποσό των εγγυήσεων να «αγγίξει» τα 12 δισ. ευρώ.

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΦΕΣΩΣΕΙ ΜΕ 2,3 ΔΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΩΤΕΣ !!!

 



«Αυγάτισαν» κατά 365 εκατ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου


Νέα αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, καθώς εκτοξεύθηκαν κατά 365 εκατ. ευρώ μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και πλέον οφείλονται 2,295 δισ. ευρώ σε ιδιώτες.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει τα στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στο ποσό των 1,624 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Φεβρουάριο του 2021 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημόσιου προς τον ιδιωτικό τομέα, παρουσιάζοντας αύξηση από το ποσό των 1,353 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα Ιανουάριο.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΡΑΓΗ ΣΤΑ 5ΨΗΦΙΑ SMS ΠΟΥ ΕΓΔΕΡΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ
Εντός 10 ημερών από την ισχύ του νέου κανονισμού για τις πολυμεσικές υπηρεσίες θα κλείσουν όλα τα πενταψήφια νούμερα από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, οι νέες συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, θα συνάπτονται με φραγμένες όλες τις υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης.Αυτό προτείνεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), προκειμένου να κλείσει το κεφάλαιο των αθέμιτων χρεώσεων που εφαρμόζουν οι εταιρείες λειτουργίας των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Ο καταναλωτής εφόσον όμως το επιθυμεί, θα μπορεί να ζητήσει από τον πάροχο, να άρει την φραγή αυτή προκειμένου να δέχεται τις υπηρεσίες που επιθυμεί.



Θα ισχύσει δηλαδή το μοντέλο του opt-in της υπηρεσίας, και όχι του opt-out, που ισχύει σήμερα. Οι υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης (ΥΠΠ) θα έχουν εκ των προτέρων φραγή και μόνον όταν ο καταναλωτής το επιθυμεί θα μπορεί να τις λαμβάνει (optional in). Αντίθετα μέχρι σήμερα ισχύει το «optional out», δηλαδή οι υπηρεσίες είναι ανοικτές και όποιος θέλει τις καταργεί στο τηλέφωνό του. Ωστόσο για να φτάσουμε στο σημείο αυτό, απαιτήθηκαν πολλά χρόνια υπέρογκων (και πολλές φορές αθέμιτων) χρεώσεων για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Το μέτρο πάντως δεν έχει ισχύσει ακόμη. Αυτή όμως είναι η πρόθεση της ΕΕΤΤ. Πριν το εφαρμόσει η ρυθμιστική αρχή θα πραγματοποιήσει δημόσια διαβούλευση με την αγορά και τους παρόχους. Συγκεκριμένα στο κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης η ρυθμιστική αρχή θα προτείνει την εκ των προτέρων φραγή των ΥΠΠ που χρεώνονται με την λήψη μηνυμάτων (SMS, MMS κ.λπ.). Επίσης για όλες τις υφιστάμενες γραμμές που λειτουργούν, η ΕΕΤΤ προτείνει να δοθεί περιθώριο 10 ημερών στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να κλείσουν όλες τις ΥΠΠ με χρεώσεις.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ: ΠΗΡΕ ΦΕΚ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης για τον "καθορισμό των ειδικότερων όρων λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμού, των λεπτομερειών υποβολής των πλειοδοτικών προσφορών, της διαδικασίας πιστοποίησης και εγγραφής χρηστών στα συστήματα, καθώς και κάθε σχετικής λεπτομέρειας".

Η απόφαση έχει ως σκοπό τον καθορισμό των ειδικότερων όρων λειτουργίας, καθώς και κάθε αναγκαίας λεπτομέρειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις» (Α’ 207).

Αναλυτικά προβλέπεται:

Ηλεκτρονικός Πλειστηριασμός

Οι πλειστηριασμοί που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις» (Α’ 207) διενεργούνται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (ηλεκτρονικός πλειστηριασμός), σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού καθώς και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ηλεκτρονικά Συστήματα Πλειστηριασμών (ΗΛ.ΣΥ.ΠΛΕΙΣ.)

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!

 



Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετέχοντας χθες στην ετήσια τηλεδιάσκεψη των 8 ισλαμικών ανταπτυσσόμενων χωρών πρότεινε εκ νέου και με θέρμη την δημιουργία Κεντρικής Ισλαμικής Τράπεζας.

Η συγκεκριμένη πρόταση έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι το 2017 πάλι από τον Τούρκο Πρόεδρο αλλά τότε οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες, όπως σημειώνουν τουρκικά μέσα που πρόκεινται στην Προεδρία…

Σήμερα με την Τουρκική οικονομία να βρίσκεται σε οριακό σημείο, τον πληθωρισμό να καλπάζει και την τουρκική λίρα να βυθίζεται καθημερινά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέφερε το μεγαλόπνοο σχέδιό του.

Η ΑΑΔΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ !!! 3η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΚΑΙ 120 ΔΟΣΕΩΝ !!!

ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...
Τι αναφέρει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ.



Την δυνατότητα επανένταξης σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών 100 και 120 δόσεων που είχαν νομοθετηθεί το 2015 και το 2019 δίνει για μια ακομη φορα (την 3η κατά σειρα) στους οφειλέτες του Δημοσίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Η νέα αυτή δυνατότητα παρέχεται σε οφειλέτες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις επανένταξης αλλά υπέβαλαν την αίτηση επανένταξης μετά την 1η-1-2021 κι όχι μέχρι τις 31-12-2020 όπως προέβλεπε η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Επίσης η νέα ευκαιρία επανένταξης δίνεται και σε οφειλέτες, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις επανένταξης μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2020, αλλά δεν υπέβαλαν καν την αίτηση επανένταξης.

Σύμφωνα ειδικότερα με τα όσα ορίζονται σε εγκύκλιο που υπέγραψε και απέστειλε προχθές σε όλες τις Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα και τις λοιπές φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της χώρας ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, στη ρύθμιση των 100 δόσεων του ν. 4321/2015 και των 120 δόσεων του ν. 4611/2019 επανεντάσσονται:

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ !!!

 


Την Παρασκευή 9 Απριλίου θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 503.691 εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Μάρτιο. Το σχετικό κονδύλι ανέρχεται σε 249,5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ημέρα, θα καταβληθεί ποσό 857.217 ευρώ για πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 2.175 δικαιούχους για αναστολές συμβάσεων εργασίας για τους μήνες Δεκέμβριο 2020, Ιανουάριο 2021 και Φεβρουάριο 2021.

O εργαζόμενοι που παρέμειναν έως το τέλος του Μαρτίου σε αναστολή σύμβασης θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 534 ευρώ.

Αντίθετα όσοι προσήλθαν στις δουλειές τους το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου όπως είναι οι εργαζόμενοι σε κομμωτήρια και ινστιτούτα περιποίησης θα λάβουν μικρότερο ποσό κατ΄αναλογία.

Για παράδειγμα:

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!! 1,5 ΔΙΣ ΝΕΕΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021 !!!

ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Θα γίνει των...κατασχέσεων και των πλειστηριασμών !!!



Η πανδημία δείχνει τα «δόντια» της καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, μόνο τον περασμένο Φεβρουάριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αυξήθηκαν μέσα σε ένα μήνα κατά 1 δισ.ευρώ, ενώ συνολικά στο πρώτο δίμηνο του 2021 οι νέες οφειλές των φορολογούμενων έφτασαν το 1,537 δισ. ευρώ.

Αποτέλεσμα το συνολικό ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος προς την της εφορία να φτάσει τα 109,2 δισ. ευρώ εκ των οποίων 24,020 δισ. ευρώ κρίνονται ανεπίδεκτα είσπραξης περιορίζοντας το «πραγματικό» μέγεθος του χρέους στα 83,143 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ τον περασμένο Φεβρουάριο το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος που αφορά μόνο σε φόρους έφτασε τα 974 εκ., ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 977εκ. (μείωση κατά 0,31%). Στο δίμηνο η μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είναι της τάξεως του 2,3%.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

 



Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για να ρυθμίσουν σε έως και 120 δόσεις βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια έχουν πολίτες και επιχειρήσεις, μέσω ειδικής εφαρμογής, η οποία λειτουργεί στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για δάνεια τα οποία χορηγήθηκαν έως και το 2012, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (πρώην «Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ») ή του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ΑΕ (ΤΕΜΠΜΕ) και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα στις τράπεζες έως τις 7.10.2019.

Σύμφωνα με την Ε.2073/2021, που υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής:

Η αίτηση για την υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών υποβάλλεται στην Υπηρεσία της ΑΑΔΕ (ΔΟΥ ή Ελεγκτικό Κέντρο) που είναι αρμόδια για την είσπραξη (πληροφορίες στον ειδικό πίνακα της Ε.2073/2021 και στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση στο myTAXISnet).

Οι προθεσμίες είναι οι εξής:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ...ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ !!!

 



Τι μεταδίδει το insider.gr 


Από την Δευτέρα, 12 Απριλίου τίθεται σε εφαρμογή η ηλεκτρονική εφαρμογή «Συστηθείτε (Know Your Customer - eGov -KYC)», ένα από τα πρώτα έργα που περιλάμβανε η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το οποίο αναμενόταν να ενεργοποιηθεί βάσει του αρχικού προγραμματισμού τον Ιανουάριο.

Το έργο αναμένεται να φέρει μεγάλη διευκόλυνση στις συναλλαγές των πολιτών με τις τράπεζες κι άλλους οργανισμούς, αφού πλέον θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πελατών να προσκομίζουν έγγραφα για επικαιροποίηση στοιχείων η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «δέουσας επιμέλειας», δηλαδή της αναζήτησης και διασταύρωσης πληροφοριών για τους πελάτες των τραπεζών και άλλων χρηματοοικονομικών οργανισμών σε προληπτική βάση ή κι όταν υπάρχουν υπόνοιες ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, από την ενεργοποίηση της εφαρμογής κι έπειτα οι τράπεζες θα μπορούν να αντλούν στοιχείων φυσικών προσώπων που υπάρχουν στο Taxisnet, στο σύστημα «Εργάνη» και σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Φυσικά η πρόσβαση των τραπεζών στα αρχεία της εφορίας και του συστήματος «Εργάνη» θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν ειδικής συγκατάθεσης του φυσικού προσώπου. Η διασφάλιση του απόρρητου της διαδικασίας είναι και ο λόγος που η αναζήτηση στοιχείων των φυσικών προσώπων από τις τράπεζες προβλέπεται να διεκπεραιώνεται αποκλειστικά μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή «Συστηθείτε (Know Your Customer - eGov -KYC)».

Ποια δεδομένα θα αντλούνται

Αναλυτικότερα οι κατηγορίες των δεδομένων του φυσικού προσώπου που μπορούν να αντλούνται από τα πληροφοριακά συστήματα των φορέων του δημόσιου τομέα και να διαβιβάζονται στις τράπεζες είναι

ΛΟΥΚΕΤΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ & ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ !!!

 



Εξαμηνιαία αποτύπωση οικονομικού κλίματος στις μικρές επιχειρήσεις - Φεβρουάριος 2021



Η εξαμηνιαία έρευνα οικονομικού κλίματος για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, η οποία διενεργείται συστηματικά από τον Μάιο του 2009, αποτελεί την δεύτερη που διεξάγεται υπό τις πρωτοφανείς συνθήκες που έχει διαμορφώσει η υγειονομική κρίση.

Ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος το Β εξάμηνο του 2020 διατηρείται σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο καθώς διαμορφώνεται στις 20,1 μονάδες.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 09/04/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ & ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 

 
 
ΚΑΙ Β ΜΕΡΟΣ:

250.000.000€ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ FOLLI FOLLIE ;;;

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΣΤΙΣ 17:30' Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΣΤΟ YTV !!!

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ !!!






Για «αιφνιδιαστική» και προσχηματική τροπολογία που στοχεύει στη μονιμοποίηση του μέτρου μείωσης των δικαστικών διακοπών, κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωση της.

Υπενθυμίζεται, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε τροπολογία με την οποία μειώνει κατά 15 ημέρες τις δικαστικές διακοπές, λόγω την παρατεταμένης αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων. 

Η ΕνΔΕ σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι πρόκειται για «στρατηγική» της κυβέρνησης που στοχεύει στη μονιμοποίηση της μείωσης των δικαστικών διακοπών και χρησιμοποεί ως «πρόσχημα» την κατάσταση της πανδημίας. Μάλιστα, η Ένωση παραθέτει στοιχεία με τα οποία αποδεικνύει -όπως ισχυρίζεται- ότι κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, εκδίδονται όσες αποφάσεις εκδίδονται συνολικά την υπόλοιπη χρόνια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η εξόφληση μεταχρονολογημένων επιταγών που έχουν «παγώσει» για διάστημα ως και 150 ημερών. Ακόμη και εάν η αγορά ανοίξει θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο να εξοφληθούν τα αξιόγραφα σε αναστολή, γι' αυτό και το οικονομικό επιτελείο έχει στα «σκαριά» ειδικό πρόγραμμα για την αποπληρωμή τους.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν πως στο αρμόδιο υπουργείο μελετούν πρόταση που επικεντρώνεται στους εκδότες των επιταγών: Η σκέψη έχει να κάνει με τη διαμόρφωση ενός προγράμματος χρηματοδότησης των εκδοτών επιταγών, ώστε να καλυφθούν άμεσα όλες οι επιταγές που έχουν «παγώσει» με νομοθετική ρύθμιση.

Ποιες προτάσεις εξετάζονται για τις επιταγές

Σύμφωνα με τους εισηγητές της πρότασης, οι επιταγές που «πάγωσαν» συνιστούν «αγκάθι» για την επαναλειτουργία της αγοράς και πρέπει το ζήτημα να αντιμετωπιστεί άμεσα. Έτσι, εξετάζεται η χρηματοδότηση των εκδοτών των επιταγών ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν πιο εύκολα τις επιταγές σε συγκεκριμένες δόσεις και βάθος χρόνου.
Εναλλακτικά εάν δεν προχωρήσει η συγκεκριμένη παρέμβαση σχεδιάζεται να ακολουθηθεί η λύση μίας γενναίας παράτασης στην πληρωμή επιταγών που έχουν παγώσει. Πάντως, εκπρόσωποι των φορέων του εμπορικού κόσμου έχουν ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο ένα χαμηλότοκο «ειδικό» δανεισμό των εκδοτών των επιταγών, με στόχο τα χρήματα να παραμείνουν «κλειδωμένα» σε λογαριασμό όψεως και να καλύψουν τις επιταγές.

«Πάγος»… πολλών ταχυτήτων

ΤτΕ: ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΑΛΩΤΟ ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει πως μεγάλο τμήμα των πολιτών είναι χρηματοοικονομικά ευάλωτο και πως θα πρέπει να υπάρξει προσοχή προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητα φαινόμενα στην μετά Covid εποχή.

Ειδικότερα, η ΤτΕεπισημαίνει μεν πως οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών ήταν στο τρίτο τρίμηνο του 2020 μειωμένες κατά 29% σε σύγκριση με αυτές του 2010 (κατά 24% λόγω αποπληρωμής χρεών και κατά 5% λόγω διαγραφών), ωστόσο επικαλείται μελέτη του 2018 που αναφέρει ότι το 50% των νοικοκυριών είναι «χρηματοοικονομικά ευάλωτο», δηλαδή έχει μικρή ικανότητα να αντεπεξέλθει σε μια αιφνίδια οικονομική διαταραχή.

Έτσι, όπως αναφέρεται στην Ετήσια Έκθεση της TτΕ, «ο προσωρινός χαρακτήρας των μέτρων στήριξης της οικονομίας αποτελεί πρόκληση για τα νοικοκυριά. Η σταδιακή επαναφορά πληρωμής των υποχρεώσεων, ενδεχομένως με ευνοϊκότερους όρους όπου κρίνεται απαραίτητο, θα βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν την πρόκληση αυτή».

Πώς όμως επηρεάστηκαν τα οικονομικά των νοικοκυριών από την πανδημία; Με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται στην Ετήσια Έκθεση του διοικητή της TτΕ:

ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ !!!

 


Από το dikastiko.gr


Σε νέα εποχή περνά η Δικαιοσύνη με την ενοποίηση είκοσι πέντε πιστοποιητικών οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας που αφορούν στην δικαστική φερεγγυότητα για φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Εικοσιπέντε πιστοποιητικά σε ένα! Αυτό είναι το επόμενο ψηφιακό βήμα της Δικαιοσύνης που προχωρεί στην ενοποίηση είκοσι πέντε πιστοποιητικών οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας που αφορούν στην δικαστική φερεγγυότητα και τα οποία εκδίδονταν από τα Δικαστήρια όλης της χώρας.

Η ενοποίηση που απλοποιεί πλήρως τη διαδικασία και καθιστά εξαιρετικά απλή τη διαδικασία έκδοσης ενός ενιαίου πιστοποιητικού αντί 25(!!!) , είναι μια δράση συντελέστηκε υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. 

Βασίστηκε σε μελέτη για την ομογενοποίηση και προτυποποίηση των Πιστοποιητικών Φερεγγυότητας – Επιχειρηματικότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών και σύμφωνα με όσα ορίζονται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του ΓΓ Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνου Αλεξανδρή και του ΓΓ Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου.

Έτσι καταργούνται και αντικαθίστανται τα εξής πιστοποιητικά:

1. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης για διορισμό ή αντικατάσταση εκκαθαριστή

2. Πιστοποιητικό περί μη λύσεως ή λύσεως και μη πτωχεύσεως ή πτωχεύσεως του συνεταιρισμού

Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ !!!

 



Υποπτος για διαφθορά ο σύζυγος της επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδου


«Υπό πίεση βρίσκεται η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, μετά από έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στην Κύπρο», γράφει η ιστοσελίδα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, αναφερόμενη σε ρεπορτάζ του μαγκαζίνο Panorama με τίτλο: «Ο σύζυγος της επιτρόπου Κυριακίδου ύποπτος για διαφθορά».

Σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο σύζυγός της Κυριάκος Κυριακίδης έλαβε από τη Cyprus Cooperative Bank (Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα) πιστώσεις εκατομμυρίων παρά το γεγονός ότι δεν διέθετε απαραίτητες εγγυήσεις. Κυπριακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμα και για παθητική δωροδοκία. Είχε ο σύζυγος πλεονεκτήματα λόγω της θέσεως της γυναίκας του;

ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ VAN !!!

 


Τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοινώνει προς όλες της κατευθύνσεις ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί μονόδρομο για την αγορά και θα την στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο κάποια στελέχη της φαίνεται ότι ξέχασαν να… συμπεριλάβουν στις φοροαπαλλαγές κάποια ηλεκτρικά οχήματα.

Ο λόγος για τα επαγγελματικά ηλεκτρικά van τα οποία ούτως ή άλλως εκπέμπουν μηδενικές εκπομπές CO2 και επιδοτούνται μέσω του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά αλλά όπως αποδείχθηκε κάποιοι επαναλαμβάνουμε πως ξέχασαν να τα συμπεριλάβουν στα οχήματα με Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα χάος στις Εφορίες και κάποιες να επιβάλλουν Τέλη Κυκλοφορίας και κάποιες άλλες να τα εντάσσουν στην κατηγορία των οχημάτων με Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας.

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε το Newsauto.gr διαπίστωσε ότι τα επαγγελματικά ηλεκτρικά van ενώ πληρούν όλες τις προϋποθέσεις των οχημάτων με μηδενικές εκπομπές CO2 και επιδοτούνται μέσω του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά δυστυχώς δεν έχουν εξαιρεθεί από την καταβολή Τελών Κυκλοφορίας με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να πληρώνουν κανονικά τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας τα οποία υπολογίζονται σύμφωνα με το μικτό βάρος τους και όχι με τις εκπομπές CO2!

Ωστόσο επειδή κάποιες εφορίες είχαν ήδη τοποθετήσει τα εν λόγω οχήματα στα Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας φαίνεται ότι το online σύστημα του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσε το λάθος και απέστειλε αναδρομικά στους ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας παλαιότερων ετών και μάλιστα προσαυξημένα κατά 50% όπως ορίζει η νομοθεσία περί μη έγκυρης εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 08/04/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! 21:00 - 23:00' Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ & «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ; » ΣΤΟ YTV !!!

 



ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: 
Kάθε Τετάρτη, 21.00'-23.00', ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ έρχεται στα σπίτια σας, μέσα από την φιλόξενη συχνότητα του YTV !!!

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ & ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΑΧΛΑ !!!

 

ΟΙ 9 ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ 49% ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ !!!

 



Τη short list των εταιρειών που θα διεκδικήσουν το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ, ενέκρινε την Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, βγάζοντας εκτός διαγωνισμού τις τρεις κινεζικές εταιρείες. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοίνωσε ότι η αξιολόγηση της πρώτης φάσης έχει ολοκληρωθεί.

Επιλέξιμοι Συμμετέχοντες στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας – σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στην πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος – είναι οι:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΝΤ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

 


Οι ρυθμιστές των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη συγκαλούνται σε ψηφιακή σύνοδο αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν για την πιθανότητα νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού και τα νέα lockdown που απειλούν την παγκόσμια ανάκαμψη, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους βοήθειας προς τις αναπτυσσόμενες οικονομίες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει γρηγορότερα από όσο ανέμεναν οι περισσότεροι λόγω της στιβαρής ανάπτυξης της Κίνας και των ΗΠΑ και της αύξησης των εμβολιασμών στις ανεπτυγμένες χώρες. Παρόλα αυτά, ένα νέο κύμα lockdown από την Ευρώπη έως τον Καναδά, απειλεί την ανάπτυξη αυτή.

«Τα περιθώρια στενεύουν», ανέφερε η Κρυσταλλίνα Γκεοργκίεβα του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας πως «όσο περισσότερο μας πάρει να αυξήσουμε την παραγωγή και την παράδοση των εμβολίων, τόσο το δυσκολότερο για να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Το ΔΝΤ αναμένεται να αυξήσει τους υπολογισμούς του για παγκόσμια ανάπτυξη από το προηγούμενο 5,5%, σύμφωνα με την ίδια. Η φετινή ανάπτυξη ακολουθεί μία πτώση του 3,5% το 2020.

Το ανοιξιάτικο φόρουμ του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας λαμβάνει χώρα μεταξύ της 5ης και 11ης Απριλίου και συμπεριλαμβάνει κράτη μέλη εντός κι εκτός των G20. Η ανταπόκριση στην πανδημία, η βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και η κλιματική αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ FORBES !!!

 



Οι πλουσιότεροι Έλληνες

Όσον αφορά τη χώρα μας, ως μοναδικός Έλληνας δισεκατομμυριούχος (σ.σ. στη θέση 2.141) θεωρείται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης της Motor Oil, με συνολική περιουσία 1,4 δισ. δολαρίων.

Στη λίστα του «Forbes», βέβαια, συμπεριλαμβάνεται και ο Φίλιππος Νιάρχος, ο οποίος διαθέτει περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων. Ωστόσο κατατάσσεται στους δισεκατομμυριούχους της Γαλλίας και όχι της Ελλάδας.

Το ίδιο ισχύει και με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη (Ελβετία), ο οποίος με περιουσία 2,3 δισ. δολαρίων «φιγουράρει» στη θέση 1.262.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΣτΕ: ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

 


Με μία ενδιαφέρουσα απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας (Conseil d'État N° 449764/3.3.2021) έκρινε ότι οι μετακινήσεις σε δικηγόρο πρέπει να επιτρέπονται και μετά τις 6.00 μ.μ. που έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει το γαλλικό ΣτΕ, αντίθετη ερμηνεία οδηγεί σε σοβαρή και προδήλως παράνομη επέμβαση στη θεμελιώδη ελευθερία άσκησης αποτελεσματικής προσφυγής ενώπιον δικαστηρίου.

Στο πλαίσιο της κηρυχθείσας κατάστασης ανάγκης για την αντιμετώπιση των νέων εξελίξεων της επιδημίας covid-19, απαγορεύεται κάθε μετακίνηση ατόμων από τον τόπο κατοικίας τους μεταξύ 6 μ.μ. και 6 π.μ.

Καμία από τις εξαιρέσεις που προβλέπονται σε αυτήν την απαγόρευση δεν επιτρέπει ειδικώς στους ανθρώπους να βρίσκονται μακριά από την κατοικίας τους, προκειμένου να επισκεφθούν έναν επαγγελματία του δικαίου ή δικηγόρο.

Η τηλεδιάσκεψη δεν επαρκεί για να εγγυηθεί σε όλες τις περιπτώσεις το απόρρητο των επικοινωνιών μεταξύ του δικηγόρου και του πελάτη του.

ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!

 


Τι μεταδίδει το documentonews.gr :


Το διπλό αδιέξοδο της τράπεζας παρουσίασε ο Σταϊκούρας στη Βουλή.

Τι νέο ακούσαμε στη συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία έγινε την Πέμπτη έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο τις εξελίξεις σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Τράπεζας Πειραιώς;

Ακούσαμε για πρώτη φορά τη θέση της κυβέρνησης για την επικείμενη ΑΜΚ της Πειραιώς, που θα εξαϋλώσει τα 3 δισ. ευρώ του δημοσίου και τα χρήματα των μικρομετόχων, αλλά και τη θέση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Η θέση της κυβέρνησης λοιπόν, που εκφράστηκε διά στόματος του Χρήστου Σταϊκούρα, είναι πως η επικείμενη ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς, ανεξαρτήτως του κόστους της για το δημόσιο και τους μικρομέτοχους, είναι απολύτως αναγκαία επειδή η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, η Τράπεζα Πειραιώς, βρίσκεται σε τόσο δραματική κατάσταση που δεν έχει άλλη εναλλακτική.

Η τραγική κατάσταση βάσει των αριθμών

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! 3 ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ 24ΩΡΟ !!!

 


ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ

https://jodi.graphics/9336

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

 


Του Γιώργου Βάμβουκα,
Καθηγητής Οικονομικών και Οικονομετρίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι”


Σύμφωνα με το “Δελτίο Μηνιαίων Στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης” που σήμερα 6 Απριλίου 2021 δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομικών, η επιδείνωση των Δημοσίων Οικονομικών κατά τη διάρκεια του 2021 είναι δραματική και ανεξέλεγκτη. Συγκλονιστική είναι η διαπίστωση ότι το δημόσιο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 374 δις τον Δεκέμβριο του 2020 αναρριχήθηκε στα 380,1 δις ευρώ τον Φεβρουάριο του 2021 (πίνακας Γ1). Δηλαδή, σε χρονική περίοδο μόλις δύο μηνών το δημόσιο χρέος σημείωσε περαιτέρω αύξηση 6 δις ευρώ. Το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) από 225,2% τον Δεκέμβριο του 2020 ανέβηκε στο 232,5% τον Φεβρουάριο του 2021!!. Υπόψη ότι σχεδόν το σύνολο του χρέους είναι εξωτερικό δημόσιο χρέος.

Αυτό το τερατώδες δημόσιο χρέος, οι μελλοντικές γενεές Ελλήνων με αίμα και θυσίες θα κληθούν να το εξοφλήσουν στους ξένους πιστωτές. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της χώρας με τα στελέχη του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, δολίως παραπληροφορούν τους πολίτες για τις τρομακτικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας.

Ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, διαλαλούν ότι με πόρους του κρατικού προϋπολογισμού η κυβέρνηση στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, έρχονται τα δικά τους στοιχεία να διαψεύσουν τους παραπλανητικούς τους ισχυρισμούς. Με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο “Δελτίο Μηνιαίων Στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης” (πίνακες Δ1 & Δ2), την περίοδο Δεκέμβριος 2020-Φεβρουάριος 2021, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από 1,8 αυξήθηκε σε 2,3 δις ευρώ. Δηλαδή, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δίνει αυτά που υπόσχεται στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αλλά σκοπίμως δεν τους αποδίδει το ποσό των 2,3 δις ευρώ που τους οφείλει.

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ....ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!

 


ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ & ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ: ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ...ΕΠΟΧΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

 


ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ !!!

 


Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας


ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ( Ν. 4790/2021 (ΦΕΚ 48 /31- 3- 2021 Τεύχος Α)

Το χρονικό διάστημα από τις 7.11.2020 έως και την ημερομηνία λήξης της επιβολής του μέτρου της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας, δεν υπολογίζεται στις νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών και εξώδικων πράξεων, καθώς και άλλων ενεργειών ενώπιον των δικαστηρίων, συμβολαιογράφων ως υπαλλήλων του πλειστηριασμού, υποθηκοφυλακείων, κτηματολογικών γραφείων και άλλων τρίτων προσώπων, καθώς και στις προθεσμίες παραγραφής των συναφών αξιώσεων. Μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος του πρώτου εδαφίου, οι προθεσμίες αυτές τρέχουν για όσο χρονικό διάστημα υπολείπεται για να συμπληρωθεί η αντίστοιχη προβλεπόμενη από τον νόμο προθεσμία. Οι προθεσμίες που ανεστάλησαν κατά τα προηγούμενα εδάφια, δεν συμπληρώνονται, εάν δεν παρέλθουν επιπλέον δέκα (10) ημέρες από την προβλεπόμενη λήξη τους.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ κ.λ.π.

1) Ματαιώνονται όλοι οι πλειστηριασμοί που αφορούν την κινητή περιουσία του οφειλέτη (εκτός των υποκειμένων εις φθορά), ακίνητα πλοία και αεροσκάφη, που είχαν οριστεί κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία επαναλειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας έως τις 13- 5- 2021.

2) Για τους πλειστηριασμού που ματαιώθηκαν από 7- 11- 2020 έως τις 13- 5- 2021 με πρωτοβουλία του επισπεύδοντος και εντός 30 ημερών από την δημοσίευση του Ν 4790/2021 (ΦΕΚ 48 /31- 3- 2021 Τεύχος Α) και με την αρχικά ορισθείσα εκτιμηθείσα αξία και τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται νέα ημερομηνία του πλειστηριασμού μετά την 16- 7- 2021 κατά παρέκκλιση των προθεσμιών που αφορούν την συνέχιση του πλειστηριασμού κατ’ άρθρα 973, 993 παρ. 2 και 1011Α ΚΠΟΛΔ ή της ειδικής νομοθεσίας του ν.δ. 17/13-8-2023, εκτός αν πριν την έναρξη της αναστολής των προθεσμιών, ήτοι πριν την 7η -11- 2020 είχαν παρέλθει άπρακτες οι προθεσμίες ασκήσεως ανακοπής ( εδ. πρώτο παρ. 1 άρθρου 934ΚΠΟΛΔ) δηλαδή των 45 ημερών ή είχε συζητηθεί η ήδη ασκηθείσα ανακοπή οπότε η νέα ημέρα του πλειστηριασμού ορίζεται τηρούμενης της προθεσμίας του άρθρου 973, ακόμη και πριν την 16η -7- 2021.

Αν ο επισπεύδων δεν ορίσει νέα ημερομηνία πλειστηριασμού εντός 30 ημερών από την δημοσίευση του Ν. 4790/2021 (ΦΕΚ 48 /31- 3- 2021 Τεύχος Α) άλλος δανειστής μπορεί να επισπεύσει πλειστηριασμό, ο οποίος δεν μπορεί να διενεργηθεί πριν την 16- 7- 2021.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!!

 


Τι γράφει το bankingnews.gr :

Ενώ η κυβέρνηση έχει επιδείξει ζήλο ώστε να προχωρήσει σοβαρά θέματα της οικονομίας με επίκεντρο το Ταμείο Ανάκαμψης που εποπτεύει ορθολογικά ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και τις τράπεζες που εποπτεύει επίσης ορθολογικά ο Γιώργος Ζαββός ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών… υπάρχουν ορισμένα θέματα που πρέπει να θίξουμε και τα οποία μετά βεβαιότητας θα βρούμε… πάλι μπροστά μας.

Βλέπουμε ορισμένα σημάδια, τα οποία μας προβληματίζουν.

Τα σημάδια σχετίζονται με το γεγονός ότι σε συστήματα εξουσίας έχουν παρεισφρήσει διάφοροι.. που δεν έχουν καμία κοινωνική αναφορά, που μετά βεβαιότητας ενδιαφέρονται για το ιδιοτελές και όχι για το δημόσιο συμφέρον.

Από τους οικονομολόγους που από το γυμναστήριο Holmes και τις συνοδείες με τεχνοκράτες με «αξία» βρέθηκαν να έχουν παρέμβαση στα δημόσια δρώμενα… έως και συστήματα που επιδοτούν, προκρίνουν και ανακυκλώνουν μονίμως τους ίδιους και τους ίδιους δημιουργώντας μια νέα γενιά άπληστων τεχνοκρατών.

Υπάρχουν φαινόμενα που προβληματίζουν και αυτά η κυβέρνηση θα πρέπει να τα δει… η κοινωνία έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι εύκολα ξεχνάει.

Δημιουργείται μια εντύπωση ότι θα έρθει χρήμα και θα πρέπει όλοι οι φίλοι να βολευτούν.
Εάν αυτό συμβεί θα δημιουργηθεί μια κοινωνία δύο ταχυτήτων τόσο από τα χρήματα που θα έρθουν από το ταμείο Ανάκαμψης όσο και από τα χρήματα που θα δημιουργηθούν εντός της χώρας με σίγουρα αρνητικές συνέπειες.

Πικρές αλήθειες

ΛΑΒΡΑΚΙΑ...ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΣΑΚΩΣΕ ΤΟ ΣΔΟΕ !!!

 



Δύο σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ Αττικής τον μήνα Μάρτιο.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΣΔΟΕ αυτές είναι οι εξής:

1ον.

Στις 11/3/2021 κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, που πραγματοποίησε έλεγχο για παραβάσεις του ν. 4177/2013, σε επιχείρηση που διαθέτει προς πώληση συσκευές κινητών τηλεφώνων μέσω διαδικτύου, διαπίστωσε σοβαρές ενδείξεις για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, μέσω ανακριβών δηλώσεων ΦΠΑ και έκδοσης φορολογικών στοιχείων από αδήλωτο φορολογικό μηχανισμό.

Ζητήθηκε η άρση του τραπεζικού απορρήτου των λογαριασμών της ελεγχόμενης επιχείρησης. Από έλεγχο και διασταύρωση των στοιχείων προέκυψαν αδήλωτες εισπράξεις χρήσης 2020, αξίας άνω των 7.000.000 ευρώ, με τον αναλογούντα ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε να υπολογίζεται σε ποσό άνω των 1.600.000 ευρώ.
SSL Certificates