.

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

ΜΕΤΩΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΟΣ ΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!!

 


Από το bankingnews.gr

Ισχυρό καμπανάκι για την επιτάχυνση της εκταμίευσης των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης έκρουσαν οι κεντρικοί τραπεζίτες, μέλη του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προειδοποιώντας για οικονομικό χάος στην Ευρωζώνη εάν οι πολιτικοί εξακολουθούν να κινούνται πολύ αργά για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, τα μέλη της ΕΚΤ αύξησαν τις πιέσεις τους στις κυβερνήσεις της περιοχής για να συνεχίσουν το κοινό δημοσιονομικό τους κίνητρο.

Μέτωπο Visco, Schnabel, De Guindos, Στουρνάρα

Ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιταλίας, Ignazio Visco, χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης «κρίσιμο», ενώ και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Isabel Schnabel, είπε ότι μια μεγάλη καθυστέρηση θα ήταν «καταστροφή».

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Luis De Guindos είπε ότι είναι «κρίσιμο να μην υπάρξουν περιττές καθυστερήσεις».

Ο Κυβερνήτης της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας είπε στο Bloomberg TV ότι «απολύτως» συμφωνεί με τη Schnabel και οι καθυστερήσεις θα σήμαιναν ότι δεν θα υπάρξει ανάκαμψη φέτος.

Ανησυχίες για το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας

Τα σχόλια αυτά υποδηλώνουν τις αυξανόμενες ανησυχίες, δύο εβδομάδες αφότου το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας μπλόκαρε προσωρινά την επικύρωση αυτού του νόμου για την κοινή έκδοση ομολόγων 750 δισ. ευρώ.

Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να εγκρίνουν αυτό το βήμα προτού ξεκινήσει το ταμείο να εκταμιεύει χρήματα.

Το αργό χρονοδιάγραμμα για την έγκριση των σχεδίων δαπανών και την έναρξη εκταμίευσης κεφαλαίων γύρω στα μέσα του έτους ήδη δημιουργεί κίνδυνο.

Καθώς οι ΗΠΑ προχωρούν με το δικό τους πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, οι αποδόσεις των παγκόσμιων ομολόγων ωθούνται υψηλότερα.

Καταστροφή…

Ο Στουρνάρας απέρριψε τις προτάσεις του ολλανδού συναδέλφου του Klaas Knot αυτήν την εβδομάδα ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να μειώσει την αγορά ομολόγων έκτακτης ανάγκης το τρίτο τρίμηνο, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς.
Τόσο αυτός όσο και ο Visco δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να αφήσουν τα έκτακτα μέτρα να διαρκέσουν πολύ καιρό από τον κίνδυνο να τελειώσουν πολύ νωρίς.

«Βλέπουμε το φως στο τέλος της σήραγγας, αλλά πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επιταχύνουμε την έξοδο από τη σήραγγα», δήλωσε ο Visco, προσθέτοντας ότι η αύξηση των εμβολιασμών είναι επίσης «κρίσιμη».

Η γερμανική νομική πρόκληση θα αποτελούσε οικονομική καταστροφή για την Ευρώπη εάν η εκταμίευση των κεφαλαίων καθυστερούσε επ 'αόριστον», δήλωσε ο Schnabel σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel την Παρασκευή.

«Εάν συνέβαινε αυτό, η Ευρώπη θα έπρεπε να σκεφτεί εναλλακτικές λύσεις, αλλά αυτό θα μπορούσε να πάρει λίγο χρόνο».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates