.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ Η COSCO ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ !!!

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ 16% ΤΟΥ ΟΛΠ
Για "ασυμβατότητα" επενδύσεων με την σύμβαση παραχώρησης κάνουν λόγο στο υπ.Ναυτιλίας.



Στη λύση της Διαιτησίας, εφ’ όσον υπάρξει και άλλη καθυστέρηση στην έγκριση του master plan του ΟΛΠ προσανατολίζεται η Cosco, η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να προστατέψει τα συμφέροντά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινέζικη εταιρεία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει αίτηση προσφυγής στη Διαιτησία, προκειμένου να προχωρήσει το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει για το λιμάνι του Πειραιά καθώς θεωρεί πως η έγκρισή του καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, όπως λένε οι πληροφορίες, δεν έχουν λάβει ακόμη κάποια επίσημη ενημέρωση για τον χρόνο που θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή για την έγκριση του master plan, παρότι έχουν περάσει σχεδόν εννέα μήνες από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης και την είσοδο του σχεδίου στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη ενέργεια προβλέπεται και από τη σύμβαση παραχώρησης και τονίζουν πως οι Κινέζοι εξακολουθούν να προσβλέπουν στην ειρηνική και ταχύτατη επίλυση της διαφοράς που έχει προκύψει. Ωστόσο, δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την τροπή που πήρε η υπόθεση ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν συζητάνε καν, την πιθανότητα «σπασίματος» των επενδύσεων σε δυο φάσεις, σε υποχρεωτικές και προαιρετικές, λέγοντας πως «το σχέδιο είναι ενιαίο και αδιαίρετο».

ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΜΕ...ΚΑΝΝΑΒΗ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ !!!



Στην αποκάλυψη ότι η ταράτσα του υπουργείου Οικονομικών είναι στρωμένη με κάνναβη προέβη η εκπρόσωπος της έκθεσης Athens Cannabis Expo 2019, Ελένη Μπέλλου μιλώντας στην ΕΡΤ, με αποτέλεσμα η μηνιαία εξοικονόμηση σε χρήματα να φθάνει τα 5.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το διήμερο φιλοξενείται στο κλειστό του ταε κβον ντο η Αthens cannabis expo 2019, με περισσότερους από 150 εκθέτες. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν εκεί πολλά προϊόντα, από καφέ και αναψυκτικά, μέχρι οικοδομικά υλικά, σύμφωνα με την κ. Μπέλλου, η οποία αποκάλυψε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη «ανακαλύψει» αυτή την τελευταία κατηγορία προϊόντων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΚΑΝΕ ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ !!! ΥΠΟ ΣΤΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Υπό τη στενή παρακολούθηση των τραπεζών βρίσκονται οι ρυθμίσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων που συνοδεύονται από άφεση χρέους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εκμετάλλευσης από στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Καθώς οι ρυθμίσεις με "κούρεμα" οφειλής επεκτείνονται πλέον και στα στεγαστικά δάνεια, και μάλιστα με ετήσιο όφελος για τον δανειολήπτη (forgive as you pay) ώστε να του παρέχεται ισχυρό κίνητρο να παραμείνει συνεπής στην αποπληρωμή του δανείου, ο ηθικός κίνδυνος (moral hazard) γίνεται μεγαλύτερος για τις τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό, μέσω εσωτερικών τους μελετών, προσπαθούν να ανιχνεύσουν συμπεριφορές και πρακτικές δανειοληπτών που θα τις βοηθήσουν να αποφύγουν χαριστικά "κουρέματα".

Οι μελέτες των τραπεζών δείχνουν καταρχάς ότι ένα ποσοστό 72% από τα ρυθμισμένα δάνεια που θα καταστούν εκ νέου μη εξυπηρετούμενα, θα "σκάσουν" εντός τριμήνου από τη ρύθμισή τους. Αντιστοίχως, ποσοστό 96% των ρυθμίσεων θα "σκάσουν" στο εξάμηνο και 98% στο εννεάμηνο.

Παράλληλα, στο διάστημα του ενός έτους στο οποίο ένα δάνειο μπαίνει για παρακολούθηση, μέχρι να μπει ακολούθως στον προθάλαμο του να καταταγεί εκ νέου στα εξυπηρετούμενα, οι τράπεζες διαπιστώνουν ότι η πιθανότητα redefault αυξάνει, όσο περισσότερο ο πελάτης "χαλαρώνει" με την πληρωμή των δόσεων. Ένας πελάτης που δεν καθυστερεί την καταβολή των δόσεών του, έχει 1 φορά πιθανότητα να ξαναγίνει "κόκκινος" εντός δωδεκαμήνου από τη ρύθμιση του δανείου. Αν ο πελάτης καθυστερήσει μία δόση, οι πιθανότητες redefault εντός έτους από τη ρύθμιση, ανεβαίνουν στις 2,2 φορές. Η καθυστέρηση 2 δόσεων ανεβάζει την πιθανότητα redefault σε 3,7 φορές και η καθυστέρηση 3 δόσεων σε 4,5 φορές. Τι δείχνει αυτό; Ότι οι τράπεζες δεν πρέπει να αφήνουν χαλαρό τον δανειολήπτη ύστερα από τη ρύθμιση ενός δανείου, αλλά αντιθέτως να τον παρακινούν ώστε να παραμένει συνεπής στην τήρησή της.

ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΛΣΤΑΤ-ΟΑΕΔ: "AMBER ALERT" ΓΙΑ 397.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ !!!

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ...
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΑΤ και τι του ΟΑΕΔ.



"Μαγική" φαίνεται πως είναι η εικόνα της μείωσης της ανεργίας, την οποία παρουσιάζει η ΕΛΣΤΑΤ – και την οποία επικαλείται η κυβέρνηση για να πείσει ότι "ανέκαμψε" η οικονομία – σε σχέση με την πραγματική...

Κι αυτό γιατί κατά την τελευταία 5ετία 337.907 άνεργοι, οι οποίοι "εξαφανίστηκαν" από τις μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, δεν διαγράφηκαν από τις λίστες του ΟΑΕΔ. Αντίθετα, παραμείναν "πεισματικά" το 2018 εγγεγραμμένοι στα μητρώα των ανέργων, διατηρώντας το πλήθος σε επίπεδο ελάχιστα χαμηλότερο σε σχέση με εκείνο που ήταν το 2014. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, οι άνεργοι ήταν κατά 1/4 λιγότεροι φέτος σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά το 2018 οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα σχετικά μητρώα αυξήθηκαν σε σχέση με το 2017, την ίδια ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ μέτρησε νέα πτώση του πλήθους τους κατά την ίδια περίοδο.

Με άλλα λόγια, δίπλα στο παράδοξο φαινόμενο της δραματικά μεγαλύτερης μείωσης των ανέργων που μετρά η ΕΛΣΤΑΤ σε σχέση με εκείνη που μετρά ο ΟΑΕΔ την περίοδο 2017-2018 προστίθεται πλέον άλλο ένα: Ενώ η ΕΛΣΤΑΤ συνέχισε πέρσι να μετρά ακόμα λιγότερους ανέργους, ο ΟΑΕΔ μέτρησε... περισσότερους.

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ MARFIN ΩΣ...ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΘΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ
Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, η τότε απόφαση του Εφετείου επιβαρύνει «υπέρµετρα τον εργοδότη», καθώς «τα ποσά που επιδικάσθηκαν κρίνονται συναισθηµατικώς διογκωµένα» !!!



Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθήνας για την αποζημίωση υπαλλήλων και συγγενών των θυμάτων που είχαν καεί σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας το 2010.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο το 2015 διέταξε την καταβολή ποσών από 25.000 έως 350.000 ευρώ ως χρηµατική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης στους υπαλλήλους και στους συγγενείς των θυμάτων. Το Εφετείο είχε αποφασίσει την επιβολή χρηματικής αποζημίωσης για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν τα θύµατα «από το κίνδυνο ζωής που διέτρεξαν, από την παρεπόµενη σωµατική τους ταλαιπωρία, τα απότοκα προβλήµατα υγείας και όλη την ψυχική πίεση µε την οποία επιβαρύνθηκαν από την κρίσιµη µέρα και εφεξής».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, κατά τον Αρειο Πάγο, το Εφετείο µε την κρίση του αυτή «υπερέβη τα ακραία όρια της διακριτικής του ευχέρειας κατά τον προσδιορισµό του ποσού, το οποίο είναι εύλογο στη συγκεκριµένη περίπτωση ως χρηµατική ικανοποίηση, τόσο για την αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης ενός εκάστου εκ των εναγόντων µελών της οικογένειας της θανούσας σε εργατικό ατύχηµα, Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, όσο και για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης ενός εκάστου των λοιπών εναγόντων».

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 243% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑ 212% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
Αυξήθηκαν κατά 243% τα πρόστιμα και μειώθηκαν κατά 38% τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα κατά τα το διάστημα 2010 - 2018 σε σχέση με την οκταετία 2002-2009, σύμφωνα με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας( ΣΕΠΕ).



Παράλληλα, επισημαίνεται ότι, το διάστημα αυτό αυξήθηκαν κατά τα 218,2% τα ποσά που καταβλήθηκαν από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενους, μετά την επίλυση των εργατικών διαφορών τους

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασίας (Π.Ο.Σ.ΕΠ.Ε.), Κλεάνθης Χατζηνικολαΐδης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ,ο χώρος που χτυπήθηκε βάναυσα από την κρίση είναι ο χώρος της εργασίας και, ειδικότερα, ο χώρος της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. «Μισθοί, δικαιώματα, ανεργία, νέες θέσεις εργασίας, βρέθηκαν σε μια νύχτα να επηρεάζονται άμεσα από την εφαρμογή του μνημονίου» σημειώνει. Ωστόσο όμως στην τελευταία οκταετία παρατηρείται μείωση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων που δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 574 θάνατοι από εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων οι 318 δεν οφείλονταν σε παθολογικά αίτια, έναντι 1.034, το διάστημα 2002–2009, εκ των οποίων οι 833 δεν οφείλονταν σε παθολογικά αίτια.

Ο κ. Χατζηνικολαΐδης εξηγεί, ότι, την οκταετία 2010-2018, έγιναν 451.532 έλεγχοι από Επιθεωρητές τόσο της Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας όσο και των Εργασιακών Σχέσεων έναντι 438.095 το διάστημα 2002–2009, ενώ 230.339.017 ευρώ ήταν τα επιβληθέντα πρόστιμα έναντι 94.801.687 το διάστημα 2002–2009.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΓΕΝΑΡΗ !!!



Παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων, που έληγε χθες 11 Ιανουαρίου, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πλέον οι πολίτες μπορούν να τα πληρώσουν έως το τέλος το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σχετική υπουργική απόφαση πρόκειται να υπογραφεί από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Προϋπόθεση είναι η πληρωμή των τελών να γίνει στις Δ.Ο.Υ..

ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΚΟΥΡΕΜΑ Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!


Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ !!!



Μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας εκτιμούν ότι θα καταργηθούν τα βιβλιάρια υγείας. 

Ειδικότερα, η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Να σημειωθεί ότι για τους ασφαλισμένους οι οποίοι λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους, από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται η διατήρηση των βιβλιαρίων για την αναγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικής με την παροχή αυτή.

Πάντως μέχρι την οριστική κατάργηση των βιβλιαρίων και μέχρι να ολοκληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ η ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αντικαταστήσει την έντυπη μορφή βιβλιαρίου, οι καταχωρήσεις γίνονται ως ακολούθως:

ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΑ 30.000.000 ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΑ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η FRAPORT ΤΖΑΜΠΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/fraport-14.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/fti.html





Fraport: Αγγιξαν τα 30 εκατ. οι επιβάτες στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια


Άγγιξαν τα 30 εκατ. οι επιβάτες που διακινήθηκαν το 2018 από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Η ανοδική δυναμική του ελληνικού τουρισμού ήταν αυτή που τροφοδότησε με πελάτες τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρεία, οδηγώντας σε αύξηση 8,9% της συνολικής επιβατικής κίνησης (29.877.203) έναντι του 2017. Αποτέλεσμα το οποίο οφείλεται στην άνοδο κατά 11,5% των επιβατών εξωτερικού, οι οποίοι έφθασαν τα 22.914.952 ταξιδιώτες.

Η δυναμική της κίνησης από το εξωτερικό ήταν εκείνη που υπερκάλυψε τη χαμηλή πτήση της κίνησης στα δρομολόγια εσωτερικού, στα οποία διακινήθηκαν συνολικά 6.962.251 επιβάτες, καταγράφοντας οριακή αύξηση 1,2% σε σύγκριση με το 2017.

ΕΚΠΟΙΖΩ: ΠΑΡΑΝΟΜΟ & ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 1€ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΥΠΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΛΑΦΟ ΤΟΥ ΣτΚ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/1_1.html




Πλήθος καταγγελιών και διαμαρτυριών καταναλωτών δηλώνει ότι έχει δεχθεί η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) αναφορικά με την επιβολή χρέωσης ενός ευρώ για την έκδοση και αποστολή των έγχαρτων λογαριασμών που αποστέλλει η ΔΕΗ στους πελάτες της ανά δίμηνο.

Η σχετική απόφαση τέθηκε σε εφαρμογή από 1/12/18, κατόπιν σχετικής απόφασης του διοικητικού της συμβουλίου της ΔΕΗ.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της με την οποία γνωστοποιεί ότι έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ ότι η ενέργεια αυτή της επιχείρησης «είναι κατάφωρα καταχρηστική, παράνομη και αντισυμβατική δεδομένου ότι:

– Οι υπηρεσίες ενέργειας, ως κοινωνικό αγαθό, είναι καθολικές και μείζονος κοινωνικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών και συνεπώς πρέπει να είναι προσιτές και προσβάσιμες σε όλους. Οι όποιες πρόσθετες μονομερώς επιβαλλόμενες επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού δεν είναι σύννομες και δεν συνάδουν με τις συμβατικές υποχρεώσεις του προμηθευτή.

– Επιπροσθέτως, αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα του καταναλωτή η έγκαιρη λήψη του λογαριασμού του, ο οποίος θα πρέπει να είναι πλήρης, αναλυτικός, διαφανής και κατανοητός, προκειμένου να μπορεί να τον ελέγξει, να προβάλει τυχόν αντιρρήσεις και ασφαλώς να τηρήσει τη συμβατική του υποχρέωση αναφορικά με την έγκαιρη καταβολή του ποσού το οποίο σε δήλη μέρα καλείται να καταβάλει. Συνεπώς η δυνατότητα λήψης του έγχαρτου λογαριασμού είναι βασική συμβατική υποχρέωση, η οποία πρέπει να παρέχεται ατελώς».

Ειδικότερα η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει ότι:

1) Η ως άνω προσφάτως επιβαλλόμενη πρακτική της ΔΕΗ, προσκρούει στον νόμο 2251/94 «Προστασία των καταναλωτών», όπως ισχύει, καθώς και στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας Υ.Α.29.03.2013/ΦΕΚ Β/832/09-4-2013, αλλά και στη σύμβαση προμήθειας με τον καταναλωτή.

ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ: ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ "ΠΑΡΑΘΥΡΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!



Τι γράφει το economistas.gr :


Να περιορίσει τα περιθώρια για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω του προγράμματος χορήγησης Golden Visa σε υπηκόους τρίτων χωρών επιχειρεί η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας.

Η τροπολογία, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αλλάζει το νόμο 4251/2014, ο οποίος προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής 5 ετών σε πολίτη τρίτης χώρας, εάν διαθέτει στην Ελλάδα ακίνητη περιουσία αξίας 250.000 ευρώ.

Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στην ολική εξόφληση της αξίας του ακινήτου ή της μίσθωσης ξενοδοχειακών καταλυμάτων κατά την υπογραφή του συμβολαίου, αλλά και στην αναπροσαρμογή του ύψους της ακίνητης περιουσίας.

«Η ελάχιστη αξία της ακίνητης περιουσίας της κατά το χρόνο κτήσης της καθώς και το συνολικό συμβατικό μίσθωμα των μισθώσεων ξενοδοχειακών καταλυμάτων ή τουριστικών κατοικιών, καθορίζεται σε 250.000 ευρώ και καταβάλλεται ολοσχερώς κατά την υπογραφή του αντίστοιχου συμβολαίου», αναφέρει η διάταξη.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ 2.000.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!



Με την φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων να έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό, ο αριθμός των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία αυξάνεται διαρκώς. 

Μήνα με τον μήνα αυξάνονται συνεχώς οι οφειλέτες που έρχονται αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης από την εφορία είτε πρόκειται για κατασχέσεις χρηματικών ποσών, είτε ακινήτων για χρέη που ξεπερνούν τα 500 ευρώ.

Ενδεικτικά τη κατάστασης είναι τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον Νοέμβριο του 2018 όπου για άλλη μια φορά καταγράφεται ρεκόρ τόσο στους οφειλέτες που αντιμετωπίζουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όσο και σε αυτούς που έχουν ήδη επιβληθεί.

Ειδικότερα, τον προτελευταίο μήνα του έτους ο αριθμός των οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 500 ευρώ που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης αυξήθηκαν κατά 1.093 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο, φθάνοντας τους 1.836.926 φορολογούμενους. Αντίστοιχα ο αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αυξήθηκε τον Νοέμβριο κατά 7.087 άτομα και ανήλθε στους 1.162.737. Τον ίδιο μήνα οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 857 εκατ. ευρώ, τα 801,2 εκατ. ευρώ οφείλονται στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα.

ΣΤΙΣ 27/01/2019 ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΤΑ 7 ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 900.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΑΕΕ, ΟΓΑ ΚΑΙ ΕΤΑΑ
Η ρύθμιση θα αφορά οφειλέτες των πρώην ασφαλιστικών ταμείων με χρέη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.




Η νέα ρύθμιση με 120 δόσεις και συνυπολογισμό παλαιών οφειλών προς τα ταμεία, που οδηγεί σε “κούρεμα” ακόμη και 70% έρχεται μέχρι τον Μάρτιο.

Η ρύθμιση αφορά οφειλέτες των πρώην ασφαλιστικών ταμείων που είχαν δημιουργήσει χρέη ως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Συνολικά απευθύνεται 958.000 μη μισθωτούς και ειδικότερα 584.000 του πρώην ΟΑΕΕ, 356.000 του πρώην ΟΓΑ και 18.000 του πρώην ΕΤΑΑ.

Στόχος είναι να δοθεί λύση σε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μέσω της ρύθμισης αναμένεται να απεγκλωβιστούν περίπου 70.000 ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες που δε μπορούν να πάρουν σύνταξη λόγω των οφειλών τους.

Οι παλιές οφειλές που υπάρχουν με βάση τεκμαρτά εισοδήματα θα επανυπολογιστούν με βάση το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα, γεγονός που θα οδηγήσει σε την πλειονότητα σε σημαντικό όφελος.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο ο επανυπολογισμός να γίνει με βάση την ελάχιστη εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ.

Το “κούρεμα” των προσαυξήσεων θα φτάνει το 85% .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΙΥΕ: ΤΑ JUMBO ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ !!!

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αναγκάζει με εκβιαστικό τρόπο εργαζομένους μερικής απασχόλησης να αποδεχθούν εργασία π.χ πέραν του 30ωρου που έχουν συμφωνήσει, αμειβόμενοι με το κανονικό ημερομίσθιο χωρίς υπερωρίες, αλλά και να αλλάζουν την ατομική τους σύμβαση εργασίας από πενθήμερη σε εξαήμερη κατά τις περιόδους καταναλωτικής αιχμής.



Για την απόφαση της εταιρείας Jumbo να αλλάξει τις ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων μίλησε στον Realfm 97,8 ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Παναγιώτης Κυριακούλιας.

«Οι καταγγελίες για τα εργασιακά δεν είναι κάτι καινούριο. Αν ανατρέξει κανείς στο διαδίκτυο θα βρει όλα αυτά τα χρόνια πολύ κακές πρακτικές σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Από τις αρχές του έτους, κλήθηκαν με εκβιαστικό τρόπο να αλλάξουν την ατομική τους σύμβαση εργασίας από πενθήμερη σε εξαήμερη και στα πλαίσια της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, τις εβδομάδες και τους μήνες που η εταιρεία βρίσκεται σε αιχμή λόγω της καταναλωτικής ζήτησης, τους αναγκάζουν να δουλεύουν εξαήμερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακούλιας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων, «αυτό δεν προέκυψε τυχαία, την περίοδο των εορτών έγιναν εκτεταμένοι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας και βρέθηκαν πολλές παραβιάσεις του ωραρίου εργασίας. Βρέθηκαν εργαζόμενοι οι οποίοι είχε λήξει το ωράριό τους εξακολουθούσαν και εργάζονταν. Υπάρχει παραβατική πρακτική και δεν αποζημιώνει εργαζόμενο για υπερωρία και υπερεργασία».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΡΜΑΙΟ ΑΠΑΤΗΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΕ !!!

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙΣΑΣ ΑΠΑΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ
Έκθεση «κόλαφος» για την απάτη σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ !!!



Στο συμπέρασμα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δώσει τη δέουσα προσοχή στην πρόληψη της απάτης σε βάρος του κοινοτικού προϋπολογισμού προχωρεί το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Οι ελεγκτές του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου υποστηρίζουν πως η στρατηγική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά στη διαχείριση του κινδύνου απάτης εμφανίζει αδυναμίες, ενώ υπογραμμίζουν πως σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα που χάνονται δεν ανακτώνται.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, η ΕΕ πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της απάτης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει τα ηνία της προσπάθειας αυτής και να επανεξετάσει τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), δεδομένου ότι το ισχύον σύστημα διερεύνησης περιπτώσεων απάτης εμφανίζει εγγενείς αδυναμίες.

Επί του παρόντος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν διαθέτει πλήρη ενημέρωση σχετικά με την κλίμακα, τη φύση και τα αίτια της απάτης, κάτι που αποτελεί πρόσκομμα για την αποτελεσματική πρόληψη της απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, επισημαίνουν οι ελεγκτές.

Οι ελεγκτές εξέτασαν αν η Κομισιόν διαχειρίζεται ορθά τον κίνδυνο εμφάνισης περιπτώσεων απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Ειδικότερα, ανέλυσαν τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την κλίμακα, τη φύση και τα αίτια της απάτης κατά την εκτέλεση των δαπανών της ΕΕ. Ακόμη, εξέτασαν την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού πλαισίου της Επιτροπής για τη διαχείριση του σχετικού κινδύνου, καθώς και σε ποιον βαθμό οι διοικητικές έρευνες της OLAF οδηγούν σε άσκηση διώξεων και ανακτήσεις.

Διαπίστωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν διαθέτει πλήρη και συγκρίσιμα στοιχεία σχετικά με το επίπεδο της διαπιστωθείσας απάτης κατά την εκτέλεση των δαπανών της ΕΕ. Επιπλέον, δεν έχει μέχρι στιγμής διενεργήσει εκτίμηση όσον αφορά τις μη εντοπιζόμενες περιπτώσεις απάτης ούτε έχει αναλύσει λεπτομερώς τα αίτια διάπραξης απάτης από ορισμένους οικονομικούς φορείς. Σύμφωνα με τους ελεγκτές, αυτή η έλλειψη στοιχείων περιορίζει την πρακτική αξία και την αποτελεσματικότητα των σχεδίων της Επιτροπής για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ από την απάτη.

ΒΡΟΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ !!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΔΜΕΔΕ ΣΕ 6 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Δεύτερη ακύρωση διαγωνισμού οδοφωτισμού τον τελευταίο μήνα !!!




Σε ακύρωση του «φωτογραφικού» διαγωνισμού για το έργο οδοφωτισμού, όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών το Euro2day.gr, προχώρησε ο δήμος Μυκόνου. Η ακύρωση του διαγωνισμού από την οικονομική επιτροπή του δήμου ήταν μονόδρομος, έπειτα και από σχετική απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ).

Πρόκειται για τη δεύτερη ακύρωση διαγωνισμού οδοφωτισμού τον τελευταίο μήνα, μετά τον δήμο Σοφάδων. Και στους δύο «φωτογραφίζεται» ο ίδιος ανάδοχος!

Η υπόθεση των απανωτών κρουσμάτων φωτογραφικών διακηρύξεων για τα έργα οδοφωτισμού, καθώς και άλλους διαγωνισμούς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) φέρνει στην επιφάνεια ένα αίτημα που έχουν καταθέσει εδώ και μήνες εκπρόσωποι εργοληπτικών οργανώσεων. Σήμερα είναι εξαιρετικά ακριβή η κατάθεση προσφυγής κατά της διακήρυξης ενός διαγωνισμού, όταν π.χ. είναι «φωτογραφική», με αποτέλεσμα οι τοπικοί άρχοντες να έχουν μεγάλα περιθώρια κινήσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το παράβολο για τις προσφυγές κατά διακηρύξεων κοστίζει 15.000 ευρώ, με το τελικό κόστος να φτάνει τις 16.000 ευρώ μαζί με την αμοιβή του δικηγόρου.

Πριν από λίγες ημέρες, η διοίκηση της εργοληπτικής οργάνωσης ΠΕΔΜΕΔΕ έστειλε επιστολή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γ. Δραγασάκη και στους υπουργούς Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και στον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, με την οποία επισημαίνει πως πολλές αναθέτουσες αρχές προχωρούν σε καταχρηστική εφαρμογή επιπλέον όρων στις πρότυπες διακηρύξεις, ώστε να «φωτογραφίσουν» συγκεκριμένους υποψηφίους.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΛΟΓΩ...ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ !!!



Την ίδια ώρα όμως ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει σημαντική υποστελέχωση στην Εισαγγελία Διαφθοράς αφού δεν υπήρχε ούτε γραμματέας για να πρωτοκολλήσει την αίτησή του, ενώ οι εισαγγελείς είναι πνιγμένοι μέσα στις δικογραφίες !!!


Έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα λειτουργικά κενά στην εισαγγελία Διαφθοράς, απευθύνει με δήλωσή του ο δικηγόρος Αθηνών, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η δημόσια δήλωση - έκκληση του ποινικολόγου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, έρχεται μετά την εμπειρία που είχε ο ίδιος και οι συνεργάτες του, επισκεπτόμενοι σήμερα την εισαγγελία Διαφθοράς, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση για σοβαρή υπόθεση που εκκρεμεί στην εισαγγελία.

Εκεί, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Δημητρακόπουλος, η γραμματέας τον ενημέρωσε πως δεν μπορεί να παραλάβει την αίτησή του, διότι έχει λήξει η απόσπασή της και δεν υπάρχει άλλος συνάδελφός της, προκειμένου να ασκήσει τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Ακόμη, ο κ. Δημητρακόπουλος κάνει λόγο για δραστική μείωση των ειδικών επιστημόνων που επικουρούν τους εισαγγελείς Διαφθοράς στην έρευνα των οικονομικών εγκλημάτων και ζητεί από τον κ. Καλογήρου να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη στελέχωση της εισαγγελίας.

Αναλυτικά, η δήλωση του ποινικολόγου για το θέμα αυτό έχει ως εξής:

ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 5.700.000€ !!!

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 7 ΕΤΩΝ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΗ...ΕΝΩ ΑΘΩΟΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ 7
Σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεσης ποσού σχεδόν έξι εκατομμυρίων ευρώ και τη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καταδικάστηκε 60χρονος, πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου !!!



Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση έκρινε αθώο για την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ένοχο χωρίς ελαφρυντικό για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων τον 67χρονο συνεργό του, στον οποίο και επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στην ίδια υπόθεση, που εξελίχθηκε πριν από 12 χρόνια στο νησί της Καρπάθου, κατηγορούνταν και άλλα επτά άτομα που διατηρούσαν επιχειρήσεις και καταστήματα στο νησί και σε λογαριασμούς τους είχαν γίνει καταθέσεις χρημάτων από τον πρώην διευθυντή, τα οποία και κρίθηκαν αθώα από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το βούλευμα, του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει από λογαριασμούς 59 ατόμων που είχαν τα χρήματά τους στην τράπεζα που εργαζόταν ο πρώην διευθυντής, ανέρχεται στο ποσό των 5.775.080 ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 600.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Νέο πακέτο μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, καθαρού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους 700 εκατ. ευρώ και συνολικής απαίτησης που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ετοιμάζεται να πουλήσει η Eθνική Τράπεζα έως τον Ιούνιο του 2019.

Πρόκειται για περίπου 600.000 μικρά καταναλωτικά δάνεια και οφειλές από πιστωτικές κάρτες και υπεραναλήψεις μετρητών, τα οποία η τράπεζα έχει ήδη πακετάρει και βρίσκεται στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η διοίκηση της Εθνικής έχει ήδη επικοινωνήσει μέσω των συμβούλων της την απόφαση πώλησης του νέου πακέτου των «κόκκινων» καταναλωτικών και έχει υπάρξει από την πλευρά των αγοραστών θετικό ενδιαφέρον. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πακέτο αυτό αποτελεί το δεύτερο της κατηγορίας (σ.σ. καταναλωτικά χωρίς εξασφαλίσεις), καθώς η Εθνική πούλησε το 2018 το πρώτο, καθαρού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους 2 δισ. ευρώ, στις ξένες εταιρείες CarVal και Intrum.

Τρέχει το Symbol

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ...



ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ: ΕΔΩΣΕ 24.000€ ΓΙΑ...ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ BMW X5 !!!




Τι γράφει το newsauto.gr :


Το κράτος είναι απλός θεατής σε ένα επικίνδυνο έργο με θύματα ανυποψίαστους καταναλωτές – Ο επιτήδειος έμπορος έχει εισπράξει 100.000 ευρώ από προκαταβολές σε μόλις 2 μήνες!

Τα γραμμάτια φαίνεται πως προσελκύουν πάρα πολλούς ανυποψίαστους καταναλωτές για να αποκτήσουν κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι επιτήδειοι. Ένας από αυτούς τους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι και ο Έμπορος της Θήβας o οποίος δρα ανενόχλητος αφού το κράτος είναι απών!

Tα θύματα του Εμπόρου της Θήβας προσπαθούν να οργανωθούν ώστε να αντιμετωπίσουν συλλογικά τον συγκεκριμένο έμπορο ο οποίος φαίνεται πως τους δύο τελευταίους μήνες έχει εισπράξει πάνω από 100.000 ευρώ από προκαταβολές για αυτοκίνητα που θα… φέρει από το εξωτερικό. Ένα από τα τελευταία θύματά του καταγγέλλει στο NewsAuto.gr τη δική του υπόθεση σύμφωνα με την οποία έχει προκαταβάλει 24.000 ευρώ για την προμήθεια μιας BMW X5 αλλά αντί για αυτοκίνητο πλέον ο επιτήδειος έμπορος δεν σηκώνει ούτε το τηλέφωνο.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ !!!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/10000000.html



Στην προκήρυξη 14 ανεξάρτητων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκποίηση ακινήτων της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ), προχώρησε ο ειδικός διαχειριστής, σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο κάθε υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να υποβάλει έγγραφη, σφραγισμένη δεσμευτική προσφορά, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00μ.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε έναν ή σε περισσότερους ή σε όλους τους διαγωνισμούς που προκηρύσσονται, υποβάλλοντας χωριστές έγγραφες σφραγισμένες προσφορές, για έκαστο από αυτούς, σε διακριτούς φακέλους, που ο καθένας θα φέρει σαφή εξωτερική ένδειξη.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να διεξάγουν το δικό τους ανεξάρτητο έλεγχο (νομικό, τεχνικό, κ.λπ.) για τα ακίνητα, καθώς και για το νομικό, και πραγματικό τους καθεστώς, συμπεριλαμβανόμενης της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής C (2008) 3118 της 2ας Ιουλίου 2008 σχετικά με την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων από την ΕΝΑΕ (Επίσημη Εφημερίδα ΕΕ 27.8.2009, L 225, 104) και της ανακοίνωσης της Επιτροπής σχετικά την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ !!! ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ
Σε νέες βάσεις οργανώνεται το κυνήγι του «μαύρου χρήματος» με τις υποθέσεις να τίθενται πλέον, στο επίκεντρο ειδικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης.



Την ίδια ώρα, οι έρευνες των αρχών για μικρές ή μεγάλες υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αποδίδουν σημαντικά αποτελέσματα, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν τεράστια «αποθέματα», παρά τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις που πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες αρχές.

Δηλαδή, οι υποθέσεις μαύρου χρήματος, δεν εξαντλούνται μόνο στη Novartis, στη Siemens ή στα εξοπλιστικά, αλλά υπάρχουν και άλλες χιλιάδες υποθέσεις, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών των Εισαγγελέων, της ΑΑΔΕ και της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο της συστηματικότερης δίωξης της διακίνησης των εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, το υπουργείο Δικαιοσύνης συγκρότησε Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο τον καθορισμό της διαδικασίας και των τεχνικών λεπτομερειών για τη συλλογή, την ταξινόμηση και την επεξεργασία στατιστικών στοιχείων, σχετικά με τις εκδικαζόμενες υποθέσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, οποιουδήποτε βαθμού δικαιοδοσίας.

Επίσης θα καταγράφει τον αριθμό των περιπτώσεων που έχουν ερευνηθεί και των προσώπων που έχουν διωχθεί, τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις ή βουλεύματα και τα κατασχεθέντα ή δημευθέντα περιουσιακά στοιχεία, ενώ θα εισηγηθεί και τον καθορισμό της διαδικασίας παρακολούθησης της δικαστικής εξέλιξης των αναφορών που υποβάλλει η Αρχή στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 500ΕΥΡΟΥ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟ-ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!



Τι γράφει η fpress.gr :


Σταματούν στις 27 Ιανουαρίου οι μηχανές παραγωγής στις 17 από τις 19 χώρες της Ευρωζώνης

Η 27η Ιανουαρίου θα μείνει στην ιστορία ως η ημερομηνία διακοπής στην παραγωγή του 500ευρου. Το χαρτονόμισμα που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στην Ελλάδα ως «γέμιση» για στρώματα έχει κατηγορηθεί ανοικτά –ακόμη και από τον ίδιο τον Μάριο Ντράγκι- ως εργαλείο φοροδιαφυγής και γι’ αυτό θα περάσει σταδιακά στην… ιστορία.

Με βάση τον προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις 27 Ιανουαρίου η παραγωγή θα σταματήσει στις 17 από τις 19 κεντρικές τράπεζες ενώ η παραγωγή θα συνεχιστεί για επιπλέον δύο μήνες από την γερμανική και την αυστριακή κεντρική τράπεζα προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση. Για την ακρίβεια, οι δύο τελευταίες κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, θα συνεχίσουν την παραγωγή 500ευρων μέχρι και τις 26 Απριλίου.

Πάντως, όσοι εξακολουθούν να έχουν χαρτονομίσματα στα σεντούκια, στα στρώματα και στις θυρίδες δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθώς παρά τη διακοπή της παραγωγής, τα χαρτονομίσματα που εξακολουθούν να κυκλοφορούν να γίνονται απολύτως αποδεκτά σε όλες τις συναλλαγές χωρίς ημερομηνία λήξεως. Ακόμη και τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος θα μπορούν να κάνουν χρήση των συγκεκριμένων χαρτονομισμάτων λαμβάνοντας και δίνοντας στους πελάτες τους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ+ΓΑΛΛΙΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ 110 ΔΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018 ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ !!!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 368 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΝΩ Η ΓΑΛΛΙΑ 350 ΔΙΣ
Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα εφάρμοζαν εξοντωτική λιτότητα+υπερφορολόγηση, "φρόντιζαν" να είναι και η μοναδική χώρα εκτός QE+φθηνού δανεισμού εμποδίζοντας την ανάπτυξη...Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Γαλλία και Γερμανία εξοικονόμησαν πέρυσι περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης χάρη στα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού που εφαρμόζει η ΕΚΤ, σύμφωνα με μελέτη της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

Συνολικά, τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης εξοικονόμησαν πέρυσι 231 δισ. ευρώ συγκριτικά με το ποσό που θα είχαν καταβάλει αν τα επιτόκια δανεισμού της ΕΚΤ βρίσκονταν το 2018 στο επίπεδο όπου βρίσκονταν το 2007.

Αντιθέτως, η Ιταλία εξοικονόμησε το 2018 αρκετά χαμηλότερο ποσό από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Το Βερολίνο το 2018 εξοικονόμησε 55 δισ. ευρώ από την εξυπηρέτηση του χρέους χάρη στα πολύ χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού που ίσχυσαν πέρυσι σε σύγκριση με το 2007. Το Παρίσι το 2018 εξοικονόμησε 54 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής κεντρικής τράπεζας. Παρ’ όλο που η Ιταλία διαθέτει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη σε απόλυτους αριθμούς, περίπου 2,3 τρισ. ευρώ, κατάφερε να εξοικονομήσει 45 δισ. ευρώ το έτος που μας πέρασε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως καταγράφηκε το 2018 σημαντική αύξηση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας μετά την ανάδειξη της κυβέρνησης συνασπισμού του Κινήματος 5 Αστέρων και της Λέγκας στα τέλη Mαΐου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΠΙΖΝΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ...Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ριζικές ανακατατάξεις στις εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων φέρνει η νέα επιθετική στρατηγική που θα ακολουθήσουν φέτος οι τράπεζες, προκειμένου να μειώσουν δραστικά το βουνό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).

Τραπεζικά στελέχη τονίζουν στο Euro2day.gr ότι στην ελληνική αγορά, όσο μεγάλο κι αν είναι το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δεν χωρούν πάνω από τρεις, κατ’ ανώτερο τέσσερις εταιρείες διαχείρισης -οι οποίες θα διαχειριστούν προβληματικά δάνεια περίπου 60 δισ. ευρώ.

Ηδη το σκηνικό έχει αρχίσει να στήνεται μετά την κίνηση της Eurobank, τη δρομολογημένη κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και την αντίστοιχη πολιτική που εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει η Alpha Bank.

Υψηλόβαθμη πηγή με γνώση της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων περιγράφει τις επόμενες κινήσεις και εκτιμά ότι οι εξειδικευμένες εταιρείες που θα πρωτοστατήσουν στην εν λόγω αγορά είναι:

Η Financial Planning Services της Eurobank, η QQuant Master Services της κοινοπραξίας Qualco-Pimco, η Cepal της Alpha Bank και μία ακόμη, η οποία αναμένεται να προκύψει από συγχωνεύσεις των μικρότερων εταιρειών που έχουν αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι άδεια έχουν πάρει 14 εταιρείες και υπάρχουν άλλες που έχουν καταθέσει σχετικούς φακέλους στην ΤτΕ .

ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΓΛΚ !!!



«Φρένο» βάζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) σε πρακτικές ρυθμίσεων «κόκκινων» δανείων, που τελούν υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, εφόσον οι τράπεζες δεν αναλαμβάνουν το αντίστοιχο ρίσκο.

Με φόντο την ραγδαία αύξηση των ρυθμίσεων μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, αλλά και το ξεκαθάρισμα του χαρτοφυλακίου προβληματικών επιχειρηματικών δανείων, το ΓΛΚ θέτει το πλαίσιο με το οποίο θα μπορούν να ρυθμιστούν και τα δάνεια που έχει εγγυηθεί το Δημόσιο. Και δεν είναι λίγα. Οι εγγυήσεις για δάνεια ιδιωτικών επιχειρήσεων ανέρχονται σε 1,95 δισ. ευρώ και για πληγέντες φυσικών καταστροφών σε 1,75 δισ. ευρώ.

Οι προϋποθέσεις ρύθμισης

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :


Έρχονται πρόστιμα στην Εθνική Τράπεζα για την υπόθεση των POS με τις πωλήσεις σπιτιών σε Κινέζους αγοραστές, που πλήρωναν με κάρτα.

Οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος διαπίστωσαν πως τα συστήματα εσωτερικού ελέγχου της Εθνικής δεν λειτούργησαν και δεν εντόπισαν εγκαίρως την κομπίνα, ενώ όταν ήρθε το σήμα από τις αρχές της Κίνας, που ενημέρωνε για ασυνήθιστα υψηλές συναλλαγές με κάρτες σε συγκεκριμένα σημεία, δεν του δόθηκε η σημασία που έπρεπε, ο έλεγχος από την τράπεζα καθυστέρησε, ενώ και τα αρμόδια στελέχη της ΕΤΕ δεν ενημέρωσαν εγκαίρως, ως όφειλαν, την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τις επόμενες μέρες ο επόπτης θα επιβάλει ποινές στην Εθνική, που σύμφωνα με τις πληροφορίες του mononews.gr θα είναι χρηματικά πρόστιμα.

Όπως είναι γνωστό για την υπόθεση με τις πωλήσεις σπιτιών σε Κινέζους που πλήρωναν με κάρτα, απομακρύνθηκε από την Εθνική τον περασμένο Νοέμβριο η γενική διευθύντρια λιανικής κα Νέλλυ Τζάκου- Λαμπροπούλου και παύθηκε από διευθυντής του τμήματος καρτών (χωρίς να φύγει από την τράπεζα) ο κ. Γιώργος Χατζηανδρέου.

Η υπόθεση «έσκασε» στα τέλη Οκτωβρίου, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, συνιδρυτής, αντιπρόεδρος και μέτοχος της Jumpo, μέσω της εταιρείας του real estate Destiny, είχε μεταφέρει POS της Εθνικής στην Κίνα για να αγοράζουν οι Κινέζοι σπίτια στην Ελλάδα, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

ΒΕΑ: ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!! ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Την ανάγκη ενεργοποίησης νέας ρύθμισης που θα προβλέπει τον επανυπολογισμό των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών χιλιάδων «εγκλωβισμένων» ελευθέρων επαγγελματιών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.



Καθημερινά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στις αρμόδιες υπηρεσίες του επιμελητηρίου, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που δεν μπορούν να μπουν στη ρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού, αναζητούν άλλον τρόπο εξόφλησης των οφειλών τους, πέρα από την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Οι εξαγγελίες του αρμόδιου υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, για επανυπολογισμό των οφειλών προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών οφειλών, που δημιουργήθηκαν έως 31/12/2016, με βάση τις κατώτατες ασφαλιστικές εισφορές, όπως σημειώνεται, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το ΒΕΑ εκτιμά ότι είναι απαραίτητο, να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε 500.000 ασφαλισμένους επιχειρηματίες, ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα και με κριτήρια, να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε έως 120 δόσεις με κούρεμα των υπέρογκων προσαυξήσεων άνω του 85%.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο παρελθόν, συνεχίζει η ανακοίνωση, είχαν την υποχρέωση να καταβάλουν εισφορές ανάλογα με τα έτη που ήταν ασφαλισμένοι, ακόμη κι αν είχαν μηδενικό εισόδημα, ή ζημιές στην επιχείρησή τους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύσουν οφειλές και να κινδυνεύουν με κατασχέσεις. Με το παλαιό καθεστώς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατέβαλλαν μέση μηνιαία εισφορά 342 ευρώ, ενώ πλέον ελάχιστη εισφορά με 158 ευρώ. Εφόσον επανυπολογιστούν οι οφειλές, το κούρεμα σε εισφορές και προσαυξήσεις θα φτάσει το 54%.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣτΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ !!!

ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΧΘΕΣ ΤΟ Δ΄ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Μετά το «όχι» της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήρθε το «ναι» από το Δ΄ Τμήμα του.



Συνταγματική είναι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, έκρινε σήμερα(σ.σ. χθες) κατά οριακή πλειοψηφία το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανατρέποντας έτσι, την παλαιότερη, προ διετίας, απόφαση (100/2017) της Ολομέλειας του ίδιου δικαστηρίου που είχε κρίνει αντισυνταγματική την λειτουργία των καταστημάτων κατά την 7η ημέρα της εβδομάδος.

Υπενθυμίζεται, ότι η λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές ήταν απαίτηση των δανειστών και η Κυβέρνηση έκανε αποδεκτό το αίτημά τους τον Απρίλιο του 2017 κατά τις τότε διαπραγματεύσεις στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Ο τότε υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, μετά την κατ΄ αρχή συμφωνία, ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είχε δηλώσει: «Υπάρχει συμφωνία για να ανοίξουν μερικές Κυριακές τα καταστήματα κυρίως στο Δήμο Αθηναίων από την παραλία του Πειραιά μέχρι το Σούνιο όπως επίσης και στη Θεσσαλονίκη αλλά και γύρω από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος».

Τώρα, η αυξημένη, επταμελής σύνθεση του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον πάρεδρο Ιωάννη Μιχαλακόπουλο (ο τελευταίος μειοψήφησε) έκρινε -κατά οριακή πλειοψηφία- με την υπ΄ αριθμ. 18/2019 απόφασή της ότι δεν παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας η υπ΄ αριθμ. 75812/6.7.2017 απόφαση του τότε υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμου Παπαδημητρίου με την οποία καθορίστηκαν οι περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές (Μάιος έως Οκτώβριο).

Τι υποστηρίζει η πλειοψηφία

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τα σπίτια χαμηλότερης αξίας, κάτω των 100.000 ευρώ, μπαίνουν στο στόχαστρο των πλειστηριασμών το 2019, με τις τράπεζες να «καίγονται» να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια κατά 55 δισ. ευρώ έως το 2021.

«Καθώς η δεξαμενή των κόκκινων σπιτιών έχει συρρικνωθεί μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο τα ακίνητα της μεσαίας τάξης», αναφέρει στο insider.gr πηγή με γνώση των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ κυβέρνησης, τραπεζών και Θεσμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Όπως εξηγεί η ίδια πηγή, το 2018 είδαμε να βγαίνουν στο σφυρί ακριβές κατοικίες εύπορων και επώνυμων προσώπων, κάτι που εξυπηρετεί και επικοινωνιακούς σκοπούς εκ μέρους των τραπεζών. «Πλέον, όμως, το απόθεμα των ακινήτων που έχουν προσημειώσει οι τράπεζες έναντι κόκκινων στεγαστικών δανείων μειώνεται και ο πήχης θα πρέπει να χαμηλώσει», τονίζει.

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ !!!

ΑΠΟ 120 ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΤΙΣ 64
Στη θέση των εφοριών που θα καταργηθούν θα συσταθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.




Σημαντική αναδιάταξη των περιφερειακών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και μείωση του αριθμού των εφοριών θα επέλθει το 2019.

Με στόχο την ορθολογικότερη κατανομή των δυνάμεών και τη δημιουργία μονάδων που θα μπορούν να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πολίτες, οι εφορίες θα μειωθούν πανελλαδικά από τις 120 στις 64. Στη θέση των εφοριών που θα καταργηθούν, θα συσταθούν τα γνωστά Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), που εδρεύουν στους Δήμους.

Χθες ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής προϊδέασε σχετικά το προσωπικό της φορολογικής διοίκησης, λέγοντας πως σε πρώτη φάση στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν μετακινήσεις με αντικειμενικά κριτήρια στελεχών που υπηρετούν στην ίδια περιφερειακή μονάδα για πολλά χρόνια.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΕ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ !!!



Θυμάστε πώς κατέστρεφαν οι ψαράδες τις βάρκες τους, οι αμπελουργοί τα αμπέλια τους και οι καπνοκαλλιεργητές τα καπνά τους για να πάρουν τα τιποτένια χαρτζιλίκια των Ευρωπαίων, για να τα φάνε στη συνέχεια κι έπειτα να πεινούν; Το ίδιο σχεδιάζεται και για τους κτηνοτρόφους. Να παρατήσουν τις στάνες τους αντί 30 αργυρίων, ούτως ώστε να μην παράγουμε ούτε... μπριζόλα και στον επόμενο εκβιασμό της χώρας από τους αντιπαθέστατους οινόφλυγες υπαλλήλους των Γερμανών να μας απειλούν ότι θα πεινάσουμε διότι δεν παράγουμε κτηνοτροφικά προϊόντα, και αν βγούμε από το ευρώ δεν θα μας πουλάνε ούτε κονσέρβα (μια και η δραχμή δεν θα «αξίζει τίποτα»).

Σχετική με τα παραπάνω είδηση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Agrenda», όπου αναφέρθηκαν τα εξής: «Οι Βρυξέλλες εξετάζουν ενδελεχώς την κατάρτιση ενός προγράμματος που θα δώσει την ευκαιρία στους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους να “κλείσουν” την επιχείρηση, εισπράττοντας σε αντιστάθμισμα και για κάποιο διάστημα μια αξιόλογη αποζημίωση.

Φαίνεται πως οι κοινοτικοί εκτιμούν ότι οι ενισχύσεις που λαμβάνουν εδώ και χρόνια οι Eλληνες κυρίως αιγοπροβατοτρόφοι κοστίζουν ακριβά στον κοινοτικό προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα δυσκολεύουν τις γαλακτοκομικές και άλλες επιχειρήσεις του ευρωπαϊκού Βορρά να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση στην αγορά των γαλακτοκομικών και της φέτας».

106 ΔΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!




Πάνω από 106 δισ. ευρώ «χάθηκαν» από το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων την περίοδο της κρίσης, δηλαδή από το 2009

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών έφταναν τα 131,385 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία όμως, τον Δεκέμβριο του 2009 οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών ανέρχονταν σε 237,531 δισ. ευρώ, δηλαδή 106,146 δισ. ευρώ παραπάνω από σήμερα!

Τον Ιούνιο του 2010, δηλαδή αμέσως μετά την υπογραφή του 1ου Μνημονίου, οι καταθέσεις είχαν πέσει στα 216,8 δισ. ευρώ, ενώ μετά την κρίση που έφερε την κυβέρνηση Παπαδήμου και την υπογραφή του 2ου Μνημονίου οι καταθέσεις είχαν φτάσει στα 150,6 δισ. ευρώ (Ιούνιος 2012).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΤΟΣ ΛΟΥΚΕΤΩΝ & ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟ 2019 !!!




Έρχονται σαρωτικές αλλαγές – 8.000 τραπεζοϋπάλληλοι οδηγούνται στην έξοδο και 800 καταστήµατα κλείνουν


Καταιγιστικές εξελίξεις δροµολογούνται στις τράπεζες για προσωπικό και καταστήµατα. Άµεσα θα πρέπει να αποχωρήσουν περισσότεροι από 8000 τραπεζοϋπάλληλοι και να κλείσουν 800 καταστήµατα.

Μάλιστα ο SSM (Ενιαίος Μηχανισµός Εποπτείας) συνεχίζει διαρκώς να υπενθυµίζει στις συστηµικές τράπεζες ότι πρέπει να προχωρήσουν και µάλιστα σύντοµα σε δραστικές περικοπές στα κόστη. Χαρακτηριστικό αυτών των «νουθεσιών» προς τις διοικήσεις των τραπεζών είναι το γεγονός ότι προσφάτως επέστρεψε πίσω σε ελληνική τράπεζα σχέδιο capital plan διότι δεν είχε συµπεριληφθεί ικανός αριθµός αποχωρήσεων προσωπικού. Κατ’ επέκταση, το νέο τοπίο σκιαγραφείται «ζοφερό» και στα αρχηγεία των τραπεζών επικρατεί έντονη ανησυχία.

Ενδεικτικό των µεγάλων αλλαγών που βρίσκονται στα σκαριά είναι ότι µόνο από δύο συστηµικές τράπεζες θα πρέπει να φύγουν σύντοµα σχεδόν 5.500 µε 6.000 όπως λέει στην «Η» υψηλόβαθµο τραπεζικό στέλεχος. Ο αριθµός των 8.000 υπαλλήλων που θα βρεθούν εκτός τραπεζών είναι ιδιαίτερα µεγάλος.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ...ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!



Η προκλητική βόλτα του οχήματος που ανήκει στη FRONTEX, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αγνοεί τις κινήσεις του !!!


Aφωνοι έμειναν χθες(σ.σ. στις 3/1) το μεσημέρι οι Θεσσαλονικείς, όταν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αντίκρισαν ένα περιπολικό του γερμανικού κράτους! Το περιπολικό, τύπου βαν, το οποίο η «δημοκρατία» εντόπισε στη συμβολή της Ι. Δραγούμη με τη λεωφόρο Νίκης, έγραφε φαρδιά πλατιά «POLIZEI», δηλαδή αστυνομία στη γερμανική γλώσσα, και φυσικά είχε τη σημαία της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας.

Περαστικοί και οδηγοί Ι.Χ. έμειναν αποσβολωμένοι να κοιτούν το περιπολικό της γερμανικής αστυνομίας που... βολτάριζε στο κέντρο της πόλης. Κάποιοι μειδίασαν και είπαν «οι Γερμανοί ξανάρχονται», ενώ κάποιοι άλλοι απάντησαν δηκτικά: «Εδώ είναι τόσα χρόνια και μας κάνουν κουμάντο».

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η DOBANK ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ALTAMIRA !!!



Θετικά αξιολογεί η Altamira Κύπρου την συμφωνία για εξαγορά τουλάχιστον του 85% της μητρικής Altamira Asset Management από την ιταλική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων doBank.

Η εταιρεία εκτιμά ότι παράλληλα με τη νέα δυναμική της πρόσφατης συμφωνίας με την doBank, δημιουργούνται οι βάσεις για επέκταση των δραστηριοτήτων της Altamira στην Κύπρο με την ανάληψη νέων έργων.

Όπως ανέφεραν στο StockWatch πηγές της Altamira στην Κύπρο, τα στελέχη της εταιρείας βλέπουν ως πολύ θετική την εξέλιξη αυτή «αφού πλέον η εταιρεία καθίσταται ηγέτης στην Ευρωπαϊκή αγορά επεκτείνοντας την παρουσία της και σε νέες αγορές και πελάτες και δημιουργούνται οι βάσεις για συνέργειες καθώς και ευκαιρίες για διασταυρούμενες πωλήσεις (crossselling) σε όλους τους τομείς», όπως αναφέρουν.

Σημειώνουν ότι μέχρι σήμερα η doBank δεν είχε παρουσία στην Κύπρο και πως επομένως, οι δραστηριότητές της θα αναπτυχθούν μέσω της Altamira Κύπρου.

Τονίζουν ωστόσο, ότι προτεραιότητα παραμένει η διαχείριση του διευρυμένου χαρτοφυλακίου του πρώην Συνεργατισμού, μετά την πορεία της προηγούμενης χρονιάς κατά την οποία έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα, όπως αναφέρουν.

Σημειώνεται πως η doBank ελέγχεται από δύο μεγάλα επενδυτικά ταμεία, το αμερικανικό Fortress Investment Group και το βρετανικό Jupiter Fund Management, μέσω διαφόρων εταιρειών- οχημάτων.

Υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία €140 δισ.

ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ FUNDS !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Εκτός των συνήθων υπόπτων λόγων(υψηλά επιτόκια, χαμηλή κερδοφορία) σχεδόν μία στις τρεις επιχειρήσεις δηλώνει αρνητική στη χορήγηση νέων δανείων από τις τράπεζες υπό τον φόβο ότι αν κοκκινίσουν θα τους αρπάξει την επιχείρηση το fund !!!



Την απροθυμία των ελληνικών επιχειρήσεων να αιτηθούν τη λήψη νέων δανείων για την υλοποίηση επενδύσεων και όχι μόνο καταδεικνύει νέα έρευνα του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με αυτή, προκύπτει πως τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις δεν έχουν κάνει αίτηση για νέα χρηματοδότηση τα τελευταία τρία χρόνια, ως αποτέλεσμα των υψηλών επιτοκίων, της χαμηλής κερδοφορίας αλλά και της άρνησης χορήγησης δανείων από τις τράπεζες, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί σε άλλες έρευνες.

Αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός λόγος. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 908 επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους της οικονομίας, από τις εταιρείες που λένε όχι στη χρηματοδότηση από τις τράπεζες, το 32% των επιχειρήσεων αρνείται να αιτηθεί τη χορήγηση νέου δανείων όχι μόνο λόγω των υψηλών επιτοκίων αλλά και της δραστηριοποιήσης των funds στην ελληνική αγορά και του φόβου ότι αν δεν πάει κάτι καλά τα δάνεια τους, ίσως και τα κλειδιά της εταιρείας τους, μεταβιβαστούν σε αυτά.

Η απροθυμία αυτή συνδέεται και με τις πιέσεις που έχει δεχθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων την τελευταία πενταετία. Για το 65% του δείγματος η κερδοφορία της επιχείρησης του μειώθηκε ή παρέμεινε σταθερή την τελευταία πενταετία, με το 52% να κάνει θετική πρόβλεψη για τα έσοδα της εταιρείας του στο προσεχές μέλλον.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΓΑΛΟ DEAL ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πώληση χαρτοφυλακίου 2,5 δις ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις+πολυετή σύμβαση ανάληψης διαχείρισης του συνόλου σχεδόν των κόκκινων ανοιγμάτων της τράπεζας


Mega deal έχει στα σκαριά η διοίκηση της Πειραιώς για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά της (Non Performing Exposures- NPEs), επιδιώκοντας, μέσω της ίδιας διαδικασίας, να ενισχύσει τα κεφάλαιά της και να μειώσει περαιτέρω τα λειτουργικά της κόστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα «τρέχει» κλειστή διαγωνιστική διαδικασία, με αντικείμενο την ανάθεση διαχείρισης για το σύνολο των εν Ελλάδι NPEs καθώς και την πώληση χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 2,5 δισ. ευρώ.

Λίγο πριν το τέλος του έτους, Cerberus και η κοινοπραξία Intrum-Pimco, που φέρονται να αποτελούν τους δύο διεκδικητές, υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες αξιολογούνται από την τράπεζα. Θα ακολουθήσει οικονομικός και νομικός έλεγχος, ώστε εν συνεχεία να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές.

Σε περίπτωση που αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής, θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση για την αγορά χαρτοφυλακίου χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 2,5 δισ. ευρώ και πολυετή σύμβαση ανάληψης διαχείρισης του συνόλου σχεδόν των NPEs της Πειραιώς, που σήμερα ανέρχονται σε 27,5 δισ. ευρώ (σ.σ. όταν ολοκληρωθεί το deal, θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα).

Σε αντάλλαγμα θα καλύψει, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, το σύνολο σχεδόν της έκδοσης Tier II, ύψους 500 εκατ. ευρώ, που σχεδιάζει η Πειραιώς για να ενισχύσει τα κεφάλαιά της, βάσει της δέσμευσης που έχει αναληφθεί έναντι της εποπτικής αρχής και θα πάρει, είτε μέσω ενοικίασης είτε με υπογραφή συμβάσεων, μέρος του προσωπικού της Piraeus Legacy Unit (PLU).

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΔΕΚΤΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ !!!

ΣΤΙΣ 20/5 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ
Δεκτή έγινε η αίτηση προτίμησης που υποβλήθηκε, εκ μέρους χιλιάδων δανειοληπτών με ρήτρα ελβετικού φράγκου, προς τον Άρειο Πάγο. Η εν λόγω αίτηση προτίμησης κατατέθηκε σε αντίκρουση του αιτήματος της αντίδικου τράπεζας για αναβολή της υπόθεσης με ημερομηνία δικασίμου να ορίζεται τότε από την έδρα (12 ολόκληρους μήνες αργότερα) ήτοι στις 2-12-2019.Τελικά, νέα δικάσιμος ορίστηκε η αμέσως πιο κοντινή ημερομηνία που υπήρχε διαθέσιμη, δηλαδή στις 20-05-2019.




Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δανειοληπτών ελβετικού φράγκου, το αιτιολογικό της αίτησης προτίμησης που έγινε δεκτό από τον Άρειο Πάγο αναφέρει μεταξύ άλλων πως:

α. τα παραπεμφθέντα θέματα στην Πλήρη Ολομέλεια δεν εξαντλούν τη σχετική προβληματική, παράλληλα δε αφορούν μεμονωμένη ατομική υπόθεση δανειολήπτη, ενώ με την ήδη κατατεθείσα συλλογική αγωγή θα κριθούν σειρά σοβαρών αιτιάσεων που έχουν διχάσει την κρίση των δικαστηρίων .

β. Εκκρεμούν εκατοντάδες υποθέσεις ενώπιον δικαστηρίων ουσίας εκ των οποίων αρκετά δικαστήρια ουσίας έχουν αναστείλει την έκδοση οριστικής απόφασης μέχρι την έκδοση απόφασης επί της συλλογικής αγωγής.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΜΑΣ !!!



Του Παναγιώτη Λιάκου

Οχι πως δεν το είχαμε καταλάβει, αλλά όταν το βλέπουμε και με την επιστημονική «βούλα» μιας δημοσιευμένης μελέτης και την «τήβεννο» ξένου ινστιτούτου το αισθανόμεθα πιο επίσημο, πιο βαρύγδουπο, πιο… μπάσο. Ιδού ο λογαριασμός της Μεταπολίτευσης: «Από τους πιο χαμηλούς κατώτατους μισθούς στον κόσμο έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού ινστιτούτου Wirtschafts-und Sozialwissenschaftliches Institut (WSI), που επικαλείται το World Economic Forum (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) σε άρθρο του. […] Η Ελλάδα, στην οποία ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 4 ευρώ την ώρα, η Βραζιλία (με λιγότερα από 2 ευρώ) και η Αργεντινή (4,1 ευρώ) βρίσκονται στις τέσσερις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, μαζί με την ουραγό Ρωσία, στην οποία ο κατώτατος είναι 1,64 ευρώ».

Τι να κρατήσουμε από τα παραπάνω; Φυσικά τα μετρητά. Εκεί είναι η αλήθεια για το πόσο μετρούν τον κόπο των ανθρώπων εκείνοι που τους αναθέτουν την όποια εργασία. Ο σερβιτόρος, ο υπάλληλος, ο ταμίας, ο μεταφορέας, ο αχθοφόρος, ο τηλεφωνητής και ο οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας αγγαρειομάχος αμείβονται με 4 ευρώ την ώρα. Μπορεί να ακούει χίλιες ευχές και γλυκόλογα από το αφεντικό του (που δεν ακούει), αλλά λαμβάνει μόνο τέσσερα ευρώ την ώρα.

ΠΑΡΤΙ ΑΜΟΙΒΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ATTICA BANK: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ 2017 !!!

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ Ο Θ.ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ, Ο ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ATTICA BANK, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ...ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ;;;
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/57.html



Τι γράφει το bankingnews.gr :


Εντυπωσιακή αύξηση των δαπανών διοίκησης εμφανίζει η τράπεζα Αττικής στη χρονιά που έληξε γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα δεδομένων των δυσχερειών που αντιμετωπίζει η Τράπεζα. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις εννεαμήνου οι μισθοί εκτινάχθηκαν στα 1,282 εκ ευρώ από 758 χιλιάδες ευρώ στο περυσινό εξάμηνο. 

Σε αυτά τα ποσά θα πρέπει να προστεθούν και οι αμοιβές ΔΣ οπότε η συνολική δαπάνη στο εννεάμηνο του 2018 για τα μέλη της διοίκησης ανήλθε σε 1,775 εκ ευρώ από 1,249 εκ ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δημοσιεύτηκε το σχέδιο αποφάσεων των εγκρίσεων των αμοιβών και των συμβάσεων των μελών που εγκρίθηκαν από την τελευταία Γενική Συνέλευση όπως συνέβαινε σε προηγούμενα έτη αλλά όποιος ενδιαφερόταν θα μπορούσε να το λάβει σε έγχαρτη μορφή.

ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΙΩΣΑΝ ΚΑΤΑ 70% ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΩΝ ATTICA & ΤΟ Μ.Τ.Σ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 17.500.000€ ;;;



Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ως ιδιοκτήτης του ακινήτου ζημιώνεται με 19.000.000 ευρώ τον χρόνο και καλείται να επιστρέψει άλλα 17.000.000 ευρώ στην ενοικιάστρια εταιρεία


Του Άρη Σπίνου


Η Ελλάδα του παραλόγου που ζει και βασιλεύει αυτή την φορά με την σφραγίδα του κράτους. Δεν πιστεύει κανένας λογικός άνθρωπος, διαβάζοντας το σκεπτικό της απόφασης 2376/2017 του μονομελούς εφετείου Αθηνών , ότι υπήρξε μια τέτοια δικαστική κρίση. Μια δικαστική κρίση που όχι μόνο χρίζει επανεξέταση αλλά δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά. Η εταιρεία «PICAP»με άμεση σχέση με την τράπεζα πειραιώς, που διαχειρίζεται το κτήριο που στεγάζονται τα πολυκαταστήματα «ΑΤΤΙCA» στο κέντρο της Αθήνας, προσέφυγε στην δικαιοσύνη προκειμένου να μειώσει το ετήσιο μίσθωμα που καταβάλλει ύψους 26.412.000 ευρώ, στο μετοχικό ταμείο στρατού ως ιδιοκτήτη του ακινήτου. 

Η αγωγή εκ μέρους της εταιρείας κατατέθηκε στις 1/1/2014. Το πρωτόδικο δικαστήριο δικαίωσε την «PICAP». Το Μ.Τ.Σ. άσκησε έφεση όπου εκδικάστηκε από το μονομελές εφετείο Αθηνών και εξεδόθη υπ’ αριθμό 2376/2017 απόφαση όπου ικανοποιεί την προσφεύγουσα εταιρεία ως προς την μείωση του ενοικίου που ζητούσε, κατά 70%, ορίζοντας το ετήσιο μίσθωμα πλέον σε 7.618.019 ευρώ αντί των 26.412.000 ευρώ που έδινε. Η δικαστική απόφαση όμως δεν τελειώνει εδώ. Διατάσσει το Μ.Τ.Σ. να επιστέψει εντόκως τα εισπραχθέντα ενοίκια που προκύπτουν από την διαφορά αυτή από την ημερομηνία κατάθεσης της αγωγής της 1/1/2014 ορίζοντας το ποσό σε 17.549.742 ευρώ. 

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟ & ΑΚΟΜΗ 18 ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ !!!




Για το σκάνδαλο των πλαστών ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων



Σε δίκη πρότεινε ο εισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου να παραπεμφθούν ο πρώην πρόεδρος του Ηρακλή, Αντώνης Ρέμος, όπως και άλλοι 18 πρώην ποδοσφαιρικοί παράγοντες για την πολύκροτη υπόθεση των πλαστών ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το "dikisports.blogspot.com".

Στην πρόταση του εισαγγελέα γίνεται λόγος για τα κακουργήματα της απάτης και της πλαστογραφίας, με την τελική απόφαση σχετικά με το αν θα δικαστούν οι 19 να ανήκει στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Η λίστα με τα ονόματα των 19 πρώην παραγόντων είναι η παρακάτω:

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΥΠΟΔΗΛΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ 2.600.000€ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 2 ΜΗΝΕΣ !!!



Σαφάρι για τον εντοπισμό υποδηλωμένων εργαζόμενων εξαπολύει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Σύμφωνα με στοιχεία του mononews.gr, έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα πρόστιμα ύψους 2,674 εκατ. ευρώ, σε διάστημα μόλις δυο μηνών, σε επιχειρηματίες που είχαν δηλώσει τους εργαζόμενους τους ότι δούλευαν λιγότερες ώρες από ό,τι στην πραγματικότητα. 

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Πάνος Κορφιάτης έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία από τον Οκτώβριο το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας στην Αττική, το οποίο σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το δίμηνο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 2.795 στοχευμένοι έλεγχοι που οδήγησαν στην επιβολή 768 προστίμων ύψους 2.674.495,3 ευρώ. Η τάση αναμένεται να συνεχιστεί και το Δεκέμβριο, με το σύνολο των προστίμων να ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2018. Τα πρόστιμα αυτά αφορούν μόνο την καταγραφή υποδηλωμένων εργαζόμενων, οι οποίοι απασχολούνταν επιπλέον ώρες από αυτές που είχαν δηλωθεί στο σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.

Το ποσοστό της υποδηλωμένης απασχόλησης αγγίζει το 10,3%, ενώ το 50% των εργαζομένων που εντοπίζονται είναι κυρίως καταχωρημένοι ως απασχολούμενοι με 4 ώρες την ημέρα, δηλαδή με μερική απασχόληση. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται κάθε μήνα ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα η εισπραξιμότητα είναι ιδιαίτερα υψηλή, καθώς τα ποσά μεταφέρονται στη φορολογική δήλωση και εισπράττονται μέσω της ΑΑΔΕ. Από τα πρώτα δείγματα ο κλάδος της εστίασης αναδεικνύεται ο πρωταγωνιστής στην υποδηλωμένη εργασία.

Από την αδήλωτη στη μερικώς δηλωμένη

ΕΦΟΡΙΑ: ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ "ΟΠΛΟ" ΤΟ Ε3 ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΣΑΡΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΟΥΣ !!!

Η ΑΑΔΕ ΔΙΝΕΙ ΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ "ΦΡΕΣΚΕΣ" ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Ελαχιστοποιούνται οι «τυχαίοι» έλεγχοι.



Ποιοι μπαίνουν τώρα στο «μάτι» της Εφορίας


Σε ανύποπτο χρόνο, πριν από μερικές εβδομάδες, ο Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, είχε δηλώσει ότι «ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος των ελέγχων μας θα βασίζεται στην τυχαιότητα, με σκοπό να διαβιβασθεί το μήνυμα ότι ανεξάρτητα από τις πιθανότητες, μπορεί να ελεγχθεί ο καθένας».

Το μήνυμα αυτό σκοπεύει να περάσει μέσω πράξεων πια ο ελεγκτικός μηχανισμός στους φορολογούμενους του 2019, αξιοποιώντας παράλληλα στο έπακρο τα στοιχεία τα οποία δήλωσαν για πρώτη φορά τόσο αναλυτικά στο περυσινό Ε3 περίπου 1,5 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες.

Η «φαρέτρα» του ελεγκτικού μηχανισμού το 2019 είναι εφοδιασμένη με δύο επιπρόσθετα και σημαντικά εργαλεία. Το Ε3 αποτελεί το πρώτο, η «σύνδεση» των εισπράξεων από POS με τους επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς -λήγει η προθεσμία στις 15 Ιανουαρίου- το δεύτερο.

Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν οι «φρέσκες» φορολογικές υποθέσεις, οι οποίες έχουν μεγαλύτερα περιθώρια εισπράξεων και τρεις παράμετροι αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητες «επιλογής» προς έλεγχο. Σε ζώνη αυξημένης επικινδυνότητας ελέγχου βρίσκονται επαγγελματίες με:

ΤτΕ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ & ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ...ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ !!!



Τι γράφει το mononews.gr :


Κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα της συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας στις τράπεζες πηγαίνει η κεντρική τράπεζα της χώρας. Οι αυξημένες εποπτικές υποχρεώσεις και οι σύνθετες απαιτήσεις που «πηγάζουν» από το ευρωσύστημα οδηγούν την Τράπεζα της Ελλάδος στη βαθμιαία ενίσχυση του προσωπικού της. Μάλιστα ο φετινός «κύκλος» των νέων προσλήψεων θα είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών.

Εκ των πραγμάτων, οι εν εξελίξει διαδικασίες συνιστούν έναν ισχυρό πόλο έλξης για τους υποψήφιους διεκδικητές των επίζηλων θέσεων. Τόσο για λόγους εργασιακής προοπτικής και ασφάλειας που αποπνέει η κεντρική τράπεζα, αλλά και εξ αιτίας των μισθολογικών αποδοχών και των λοιπών παροχών, που είναι οι καλύτερες, μέσα στο ευρύτερο τραπεζοϋπαλληλικό περιβάλλον.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να κοινοποιηθεί η προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά την πρόσληψη 60μη εξειδικευμένων υπαλλήλων, αποφοίτων Λυκείου. Οι νέοι υπάλληλοι προορίζονται να καλύψουν τις ανάγκες υπηρεσιών, στο κεντρικό κατάστημα της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά την όλη διαδικασία των προσλήψεων, αυτή θα γίνει με γραπτό διαγωνισμό.

Παράλληλα όμως βρίσκονται στην τελική ευθεία και άλλες 43 προσλήψεις, εξειδικευμένου αυτήν τη φορά προσωπικού, κατόχων μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, με οικονομικού χαρακτήρα αντικείμενο. Μετά από την προεπιλογή που έχει γίνει από τη συμβουλευτική εταιρεία Egon Zehnder, «τρέχει» η τελική διαδικασία που είναι οι προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους. Είναι πολύ πιθανό να διευρυνθεί ο αρχικός αριθμός του υπό πρόσληψη ειδικού επιστημονικού προσωπικού και να φτάσει εν τέλει στους 70.

SSL Certificates