.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η DOBANK ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ALTAMIRA !!!



Θετικά αξιολογεί η Altamira Κύπρου την συμφωνία για εξαγορά τουλάχιστον του 85% της μητρικής Altamira Asset Management από την ιταλική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων doBank.

Η εταιρεία εκτιμά ότι παράλληλα με τη νέα δυναμική της πρόσφατης συμφωνίας με την doBank, δημιουργούνται οι βάσεις για επέκταση των δραστηριοτήτων της Altamira στην Κύπρο με την ανάληψη νέων έργων.

Όπως ανέφεραν στο StockWatch πηγές της Altamira στην Κύπρο, τα στελέχη της εταιρείας βλέπουν ως πολύ θετική την εξέλιξη αυτή «αφού πλέον η εταιρεία καθίσταται ηγέτης στην Ευρωπαϊκή αγορά επεκτείνοντας την παρουσία της και σε νέες αγορές και πελάτες και δημιουργούνται οι βάσεις για συνέργειες καθώς και ευκαιρίες για διασταυρούμενες πωλήσεις (crossselling) σε όλους τους τομείς», όπως αναφέρουν.

Σημειώνουν ότι μέχρι σήμερα η doBank δεν είχε παρουσία στην Κύπρο και πως επομένως, οι δραστηριότητές της θα αναπτυχθούν μέσω της Altamira Κύπρου.

Τονίζουν ωστόσο, ότι προτεραιότητα παραμένει η διαχείριση του διευρυμένου χαρτοφυλακίου του πρώην Συνεργατισμού, μετά την πορεία της προηγούμενης χρονιάς κατά την οποία έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα, όπως αναφέρουν.

Σημειώνεται πως η doBank ελέγχεται από δύο μεγάλα επενδυτικά ταμεία, το αμερικανικό Fortress Investment Group και το βρετανικό Jupiter Fund Management, μέσω διαφόρων εταιρειών- οχημάτων.

Υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία €140 δισ.

Η ιταλική doBank, που εξειδικεύεται στην διαχείριση κόκκινων δανείων σε ανακοίνωση της περασμένης Δευτέρας γνωστοποίησε ότι συμφώνησε να αγοράσει το 85% της Altamira Asset Management, αξιολογώντας ολόκληρη την εταιρεία στα €412 εκ.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι με τη δραστηριοποίησή της στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Κύπρο και στην Ελλάδα και έχοντας υπό τη διαχείρισή της περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου €55 δισ., η Altamira αναμένεται ότι θα βοηθήσει την doBank να ηγηθεί στον τομέα της διαχείρισης δανείων και στις υπηρεσίες ακινήτων για τράπεζες και επενδυτές στην Ευρώπη.

Το μερίδιο της doBank στην Altamira θα μπορούσε να ανέλθει στο 100% εάν όπως σημειώνεται, η ισπανική Banco Santander η οποία κατέχει το υπόλοιπο μερίδιο 15%, επιθυμεί να συμμετέχει στη συμφωνία πριν την ολοκλήρωσή της.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο και όπως αναφέρεται θα οδηγήσει στον σχηματισμό του μεγαλύτερου διαχειριστή ΜΕΧ και ακινήτων στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, μετά την εξαγορά, τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία θα ανέλθουν στα €140 δισ., διαθέτοντας παράλληλα, διευρυμένο χαρτοφυλάκιο στο οποίο περιλαμβάνονται περισσότεροι από 30 πελάτες, μεταξύ των οποίων και 10 συστημικές ευρωπαϊκές τράπεζες.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία αξιολογεί ως συγκριτικό πλεονέκτημα το γεγονός πως με την εξαγορά διαμορφώνεται η μεγαλύτερη βάση δεδομένων στην Ευρώπη, με 1,2 εκ. δάνεια και 300 χιλιάδες ακίνητα.

Η θέση της Altamira σε Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο και Ελλάδα καθώς και η σημαντική παρουσία του στην Πορτογαλία, αγορές στις οποίες τα ΜΕΧ ξεπερνούν τα €650 δισ. εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν μία αμιγώς ανεξάρτητη πλατφόρμα διαχείρισης με μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες

Εκτιμάται επίσης ότι λόγω της ενσωμάτωσης του χαρτοφυλακίου ΜΕΧ της Altamira και των δραστηριοτήτων της doBank καθώς και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στην απόδοση σε λειτουργικό επίπεδο και σε επίπεδο αποτελεσμάτων.

Όπως αναφέρεται, η Altamira, πριν την εξαγορά αναμενόταν να παρουσιάσει κύκλο εργασιών ύψους €255 εκ. το 2018.

Η συναλλαγή υπόκειται σε συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις σε σχέση με τις πρακτικές της αγοράς καθώς και στην ολοκλήρωση της νέας εταιρικής δομής της doBank στη βάση της οποίας ο όμιλος doBank θα σταματήσει να θεωρείται τραπεζικός όμιλος.

Σημειώνεται ότι η εξαγορά θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τρίτη σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί από την ηγεσία του ομίλου doBank, το οποίο θα μεταδίδεται από την ιστοσελίδα της εταιρείας.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates