.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Η "ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑ" ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ !!!


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΤ & ΝΤΡΑΓΚΙ!!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




LAST CALL ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & NOVARTIS !!!


DIESELGATE: ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ VOLKSWAGEN ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ !!!




Η Επ. Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ SEC ασκεί αγωγή κατά της Volkswagen και του πρώην CEO της για το σκάνδαλο των ρύπων

Η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) ασκεί αγωγή σε βάρος της Volkswagen (VW) και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Μάρτιν Βίντερκορν για το σκάνδαλο με τις παραποιημένες δοκιμές ρύπων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κάνοντας λόγο για «μαζική εξαπάτηση» των Αμερικανών επενδυτών.

Η VW βρέθηκε να χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό για χειραγωγήσει τα αμερικανικές δοκιμές ρύπων το 2015, προκαλώντας παγκόσμιες αντιδράσεις για τη χρήση κινητήρων ντίζελ, σε μια υπόθεση που της έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 29 δισεκ. ευρώ.

Ρυθμιστικές αρχές και επενδυτές υποστηρίζουν ότι η VW θα έπρεπε να τους είχε ενημερώσει νωρίτερα για τις διαστάσεις του σκανδάλου, ενώ η VW ισχυρίζεται ότι δεν ήταν σαφές ότι θα αντιμετώπιζε δισεκ. δολάρια σε πρόστιμα και χρηματικές ποινές καθώς άλλοι κατέβαλαν πολύ μικρότερα ποσά για παρόμοια αδικήματα.

ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ Η...ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ !!!

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Η ΔΩΡΟΛΗΨΙΑ
Ο νέος νόμος ουσιαστικά ...θα κλείνει το μάτι σε όποιον καταφέρνει να διαφθείρει με δωροδοκίες !!!



Σαρωτικές αλλαγές, νέους θεσμούς αλλά και πολλά ερωτήματα δημιούργησαν τα νέα σχέδια νόμου για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Οι νέες διατάξεις κινούνται σε ένα πλαίσιο μείωσης των ποινών, με κατάργηση των πταισμάτων, επανακωδικοποίησης των πλημμελημάτων αλλά και ριζικών αλλαγών σε ό,τι αφορά στα κακουργήματα.

Έκπληξη, ωστόσο, σε νομικούς και δικηγόρος προκάλεσε η πλήρης τροποποίηση των άρθρων που αφορούν στη δωροδοκία – δωροληψία. Συγκεκριμένα, με τις νέες διατάξεις ο κακουργηματικός χαρακτήρας του αδικήματος της δωροληψίας παραμένει και διατηρείται το πλαίσιο ποινής από 5 έως 10 έτη κάθειρξη. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με το αδίκημα της δωροδοκίας το οποίο πλέον μετατρέπεται σε πλημμέλημα με πλαίσιο ποινής από 3 έως 5 έτη φυλάκιση.

Με απλά λόγια δηλαδή ο νέος νόμος ...κλείνει το μάτι σε όποιον καταφέρνει να διαφθείρει με δωροδοκίες, επιδιώκοντας την εξυπηρέτηση των σκοπών του και χρησιμοποιώντας παράνομα οικονομικά οφέλη. Οι κατηγορούμενοι σε τέτοιου είδους υποθέσεις στην ουσία παραμένουν εκτός φυλακής.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ;;;



Της Ανθής Γιαννούλου
Δικηγόρος

Αύριο(σ.σ. 12/2) συζητείται σε Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ η από το 2016 αναφορά μου κατά των δύο από τις πιο γνωστές Δικηγορικές Εταιρίες στην Ελλάδα –γνωστές για το μέγεθος, τις αμφιλεγόμενες πρακτικές και το εύρος του πελατολογίου τους (σχεδόν όλες οι ΔΕΚΟ και οι Τράπεζες). Όπως έκαναν και δεκάδες άλλοι απλοί πολίτες πριν από μένα, από τον ΔΣΑ ζητώ να ελεγχθούν για τις παράνομες πράξεις και πρακτικές τους σε βάρος μου ως πληρεξούσιοι δικηγόροι της Τράπεζας AB που μου έχει χορηγήσει στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Οι παράνομες πράξεις στις οποίες προέβησαν πιθανόν να είναικακουργηματικού χαρακτήρα λόγω των δεδομένων της περίπτωσης και έγιναν εις βάρος μου ενώ γνώριζαν ότι είμαι δικηγόρος !

Το ιστορικό έχει ως εξής:

Περί τον Απρίλιο του 2014, ένας κατά δήλωσή του υπάλληλος της 1ης δικηγορικής εταιρίας με κάλεσε στο τηλέφωνο και με πληροφόρησε ότι υπήρχε μία ευνοϊκή προσφορά για μένα εκ μέρους της τράπεζας AB για την εξόφληση των 3 συνολικά δανείων μου στεγαστικής πίστης, με την εφαρμογή μειωμένης δόσης για διάστημα 12 μηνών. Του απάντησα ότι ήθελα να γνωρίζω και τους λοιπούς όρους που συνόδευαν την προσφορά και ότι αναμένω να λάβω σχετικό ενημερωτικό έγγραφο με ΟΛΟΥΣ τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας. Την Πέμπτη 24.4.2014 παρέλαβα ταχυδρομικώς (συστημένα) τρείς επιστολές της δικηγορικής εταιρίας με ημερομηνία 14.4.2014, οι οποίες εμφανίζονται ως «πρακτικό συμφωνίας» και φέρουν λογότυπο της 1ης δικηγορικής εταιρίας και υπογραφή Νικόλαος Α.Α……….. ως πληρεξούσιος δικηγόρος της ΑΒ. Το περιεχόμενο των επιστολών, όμως, μου προκάλεσε κατάπληξη και οργή καθώς διαπίστωσα ότι:

α) στο κείμενο αναφερόταν, ΨΕΥΔΩΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ, ότι εγώ δήθεν αναγνώρισα τηλεφωνικώς την οφειλή μου από κάθε δανειακή σύμβαση και αποδέχθηκα τους όρους που παρατίθενται στην συνέχεια της επιστολής (το οποίο φυσικά δεν είχε συμβεί) και

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ !!!



Η Αρχή το 2018 δέχθηκε 10.843 αναφορές ενώ το 2010 ανέρχονταν σε 3.697 - Στο εντυπωσιακό 83% το ποσοστό επίλυσης

Η 15η Μαρτίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ημέρα εορτασμού των καταναλωτών. Πρόκειται για συμβολισμό με ουσιαστική σημασία, καθώς αναδεικνύει και διασφαλίζει τα δικαιώματα των καταναλωτών και τον κομβικό τους ρόλο στη λειτουργία της αγοράς, που αποτελεί πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη. Μέσα από τη γνώση και τη συστηματική διεκδίκηση αυτών των δικαιωμάτων, που ενισχύθηκαν με τον Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας, οι καταναλωτές μπορούν να συμβάλουν στην τόνωση της αγοράς και του υγιούς εμπορίου.

Τον στόχο αυτό στηρίζει και η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Καταναλωτή” που με τον αντικειμενικό και αμερόληπτο διαμεσολαβητικό της ρόλο εξασφαλίζει τη συμβιβαστική επίλυση των καταναλωτικών διαφορών, χωρίς να χρειαστεί να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, γρήγορα και χωρίς κόστος.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, το 2018, δέχθηκε 10.843 αναφορές από τις οποίες οι 826 είναι υποθέσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδος που λειτουργεί ως αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Καταναλωτή και διευκολύνει τη φιλική επίλυση των διαφορών που προκύπτουν από διασυνοριακές συναλλαγές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αριθμός των υποθέσεων αυξάνεται διαρκώς. Οι αναφορές τριπλασιάστηκαν το 2018 σε σχέση με το 2010 όταν, στην έναρξη της οικονομικής κρίσης, ανέρχονταν σε 3.697.

ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΑΝΤΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΕ ΣΚΑΪ-ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/03/novartis_15.html



Άμεση επανόρθωση από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου για το“απολύτως αναληθές και άκρως συκοφαντικό” – όπως το χαρακτηρίζει- “ρεπορτάζ” για ερωτήματα που δήθεν προέκυπταν από την φορολόγηση του σπιτιού της, ζητά με εξώδικο της η επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιεί για προσφυγή σε βάρος τους στην Δικαιοσύνη.

Η εισαγγελική λειτουργός, με το εξώδικό της προς τον ΣΚΑΪ και προσωπικά προς τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου ο οποίος παρουσίασε το θέμα, αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες, ότι:

*Το μοναδικό ακίνητο που έχει στην κατοχή της είναι ένα ενυπόθηκο διαμέρισμα στο Κουκάκι για το οποίο δήλωσε το πλήρες τίμημα αγοράς του τόσο στη φορολογική της δήλωση όσο και στη δήλωση Πόθεν Έσχες.

ΤΣΑΚΩΣΑΝ 9 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΜΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 4.500.000€ !!!




Αδικαιολόγητη αύξηση περιουσίας εννιά υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, ύψους σχεδόν 4,5 εκατ. ευρώ, διαπίστωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΣΥΠ) της Ανεξάρτητης Αρχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η ΔΕΣΥΠ καταλόγισε ποσό άνω των 26 εκατ. ευρώ σε βάρος υπαλλήλων, κυρίως από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.ΕΣ.ΥΠ) κατά την προηγούμενη χρονιά:

- Διενήργησε 143 ελέγχους που αφορούσαν, κυρίως, Προκαταρκτικές Εξετάσεις, Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, Έρευνες, από τους οποίους σε 19 προέκυψαν πειθαρχικά παραπτώματα και ποινικά αδικήματα για 43 υπαλλήλους και οι υποθέσεις απεστάλησαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να επιληφθούν της περαιτέρω πειθαρχικής διαδικασίας και δίωξης.

ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ FUNDS ΖΗΤΑ Ο SSM !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΡΗΤΡΑ !!!




Σημαντική απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο



Με σημερινή(σ.σ.14/3) του απόφαση το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκρινε ότι νομοθεσία κράτους μέλους που αποκλείει την αναδρομική ακύρωση σύμβασης δανείου, η οποία έχει συνομολογηθεί σε ξένο νόμισμα, και περιλαμβάνει καταχρηστική ρήτρα συναλλαγματικού κινδύνου, είναι αντίθετη προς το δίκαιο της Ένωσης.

Όπως επισημαίνει το ΔΕΕ, η σύμβαση πρέπει να μπορεί να ακυρωθεί όταν δεν είναι δυνατό να εξακολουθήσει να ισχύει χωρίς την καταχρηστική ρήτρα.

Ιστορικό της υπόθεσης

Τον Μάιο του 2007, η Zsuzsanna Dunai συνήψε με την ERSTE Bank Hungary, τράπεζα ουγγρικού δικαίου, σύμβαση δανείου σε ελβετικά φράγκα (CHF). Κατά τους όρους της σύμβασης, το δάνειο θα χορηγούνταν σε ουγγρικά φιορίνια (HUF) και η μετατροπή από CHF σε HUF θα γινόταν κατ’ εφαρμογήν της συναλλαγματικής ισοτιμίας CHF-HUF που θα προέκυπτε από την τιμή αγοράς την οποία θα εφάρμοζε η τράπεζα κατά την ημερομηνία εκταμίευσης του δανείου. Στη σύμβαση προβλεπόταν επίσης ότι το δάνειο θα εξοφλούνταν σε HUF και ότι το ποσό των δόσεων θα υπολογιζόταν με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία CHF-HUF που θα προέκυπτε από την τιμή πώλησης την οποία θα εφάρμοζε η τράπεζα κατά την ημερομηνία καταβολής κάθε δόσης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ
Οι απαιτήσεις κάλυψης θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τα επίπεδα αποδεκτής πιστωτικής προστασίας(εξασφαλίσεις) των μη εξυπηρετούμενων δανείων.




Μέτρα για τον περιορισμό του κινδύνου αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο μέλλον, λόγω των υφέσεων που προκάλεσε η κρίση του 2008, ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ψήφους 426 υπέρ, έναντι 151 κατά και 22 αποχών.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα μέτρα αυτά θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της Τραπεζικής Ένωσης, στη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, καθώς και στην κερδοφορία των τραπεζών, ενώ θα ενθαρρύνουν τον δανεισμό, ο οποίος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη.

Ως μη εξυπηρετούμενα ορίστηκαν τα δάνεια, οι δόσεις των οποίων είναι απλήρωτες για πάνω από 90 ημέρες, ή που είναι απίθανο να αποπληρωθούν πλήρως. Συμπληρωματικά προς τους κανόνες για τα ίδια κεφάλαια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε τη θέσπιση κοινών ορίων για την ελάχιστη κάλυψη ζημιών για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ 150.000€
Της επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της 3 φορές το μήνα !!!



Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου,Σταυρούλα Κουράκου, η οποία είχε κριθεί προφυλακιστέα για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η κατηγορούμενη είχε κάνει αίτηση αποφυλάκισης, η οποία έγινε δεκτή από την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα. Στην Σταυρούλα Κουρακου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της 3 φορές το μήνα, ενώ της επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ, την οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 20 Απριλίου.

"ΞΕΧΑΣΑΝ" ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ ;;;



Τους φυλάνε, όταν έχουν να δικάσουν από το 2010;

Αληθεύει, όπως είπε ένα... πουλάκι στις "Δικογραφίες" ότι, 200 αστυνομικοί απασχολούνται στη φύλαξη 90 δικαστικών λειτουργών, οι μισοί εκ των οποίων, έχουν να δικάσουν τέτοιου είδους υπόθεση, για την οποία τους δόθηκε φύλαξη, από το 2010;

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΜΑΪΜΟΥ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ !!!




Στον αέρα πάνω 20 ισολογισμοί δημόσιων νοσοκομείων και άλλων ΝΠΔΔ των οποίων είναι εκτεθειμένες και οι διοικήσεις

Ένα απίστευτο σκάνδαλο με σχετικά μικρού μεγέθους εταιρία ορκωτών ελεγκτών που έχει «σκουπίσει» έργα του δημοσίου και ιδιαίτερα τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και ΝΠΔΔ απασχολεί εδώ και αρκετές εβδομάδες την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 εταιρίες ή νομικά πρόσωπα του δημοσίου των οποίων η εταιρία είχε αναλάβει τον έλεγχο μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας όπου δημοσίευσαν οικονομικές καταστάσεις με τις εκθέσεις των ορκωτών που τις συνοδεύουν να μην έχουν υπογραφή καθώς ο ορκωτός που θεωρητικά τις έλεγχε δεν γνώριζε τίποτα. 

Ουσιαστικά δηλαδή διαπιστώθηκε ότι δημοσιεύτηκαν ισολογισμοί εταιριών και ΝΠΔΔ στο ΓΕΜΗ χωρίς να υπάρχουν υπογεγραμμένες εκθέσεις αλλά ταυτόχρονα να παρατηρείται σωρεία παραλείψεων αλλά και ενδείξεων διάπραξης του αδικήματος της πλαστογραφίας.

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΕΒΓΑΛΕ Η ΕΚΤ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Εκτός παροχής μικροπιστώσεων οι τράπεζες

Χωρίς να περιλαμβάνει - καταλαμβάνει τις τράπεζες, αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις μικροχρηματοδοτήσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), το υπουργείο Οικονομικών αναδιαμόρφωσε το σχέδιο νόμου, με αποτέλεσμα οι διατάξεις του να αφορούν μόνο υπό ίδρυση ανεξάρτητους φορείς μικροχρηματοδοτήσεων (π.χ. επιμελητήρια, ανώνυμες εταιρείες) και όχι το υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα (περιλαμβανομένων και των συνεταιριστικών τραπεζών).

Πρόκειται για μια μείζονος σημασίας ανατροπή, ωστόσο, όπως αναφέρουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Οπότε, βάσει του προωθούμενου πλαισίου, τις μικροχρηματοδοτήσεις, δηλαδή τα δάνεια έως 25.000 ευρώ χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, θα μπορούν να τις χορηγούν άλλοι, πλην των τραπεζών, φορείς. Και το πόσοι φορείς τελικά θα συσταθούν παραμένει το μεγάλο ερώτημα.

Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ήδη πέρασε από το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης, αντέδρασε έντονα με γνωμοδότησή της η ΕΚΤ, η οποία ζήτησε την εξαίρεση των πιστωτικών ιδρυμάτων από το πεδίο εφαρμογής του, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στη δανειοδοτική δραστηριότητα και την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Η ΕΚΤ ανέφερε ότι σύμφωνα με το το νομοσχέδιο, ως μικροχρηματοδότηση ορίζονται οι πιστώσεις χρηματικών ποσών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ, οι οποίες δεν συνιστούν τραπεζικό δανεισμό. Ωστόσο, ως επιχειρηματικές μικροχρηματοδοτήσεις ορίζονται όλες οι μορφές πιστώσεων χρηματικών ποσών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ που χορηγούνται είτε για την κάλυψη επενδυτικών αναγκών είτε ως κεφάλαιο κίνησης.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ "ΤΥΧΑΙΑ" ΘΕΜΑ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ;;;

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ
Και με τη θητεία της Εισαγγελέως Διαφθοράς να ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες...



Τι γράφει το nonews-news.blogspot.com :


Ύποπτες πιέσεις, ενόψει των διώξεων, κατά της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη...

Φάκελος (από ανώνυμο αποστολέα!) στο ΣΚΑΪ για αγορά ακινήτου...

Αυτή τη φορά τα «λαγωνικά του ΣΚΑΪ» δε χρειάστηκε να τρέξουν. Το θέμα τους ήρθε μόνο του (!) σε φάκελο από ανώνυμο αποστολέα, στα γραφεία τους.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασαν απόψε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το...
θέμα αυτό αφορά αγορά ακινήτου 110 τετραγωνικών σε πολυκατοικία κοντά στην Ακρόπολη.

Ο ρεπόρτερ (Τάσος Τέλλογλου) υποστηρίζει ότι έψαξε την κυρία Τουλουπάκη αλλά δεν τη βρήκε και κατέθεσε μια σειρά ερωτημάτων:

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !!! ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 15.000.000€ !!!




Λίγο πριν τις εκλογές και ενώ είναι σε δικαστική εκκρεμότητα η δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξανδρου Χαρίτση κατανέμονται 15 εκατομμύρια ευρώ στα πολιτικά κόμματα και στους συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων για το τρέχον έτος.

Αναλυτικότερα, με την υπ΄ αριθμ. 15425/2019 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κατανέμονται από την τακτική κρατική χρηματοδότηση 12,5 εκ. ευρώ και από την κρατική χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους στα πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι με την υπ΄ αριθμ. 51776/23-12-2013 κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών έχει ανασταλεί κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης προς το πολιτικό κόμμα «Λαϊκός Σύνδεσμος –Χρυσή Αυγή» λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας που υπάρχει.

Ειδικότερα, η κατανομή των πoσών για την τακτική κρατική χρηματοδότηση ύψους 12.500.000 ευρώ και για την κρατική χρηματοδότηση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους ύψους 2.500.000 ευρώ, στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων έχει ως εξής:

Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ "ΤΡΩΕΙ" ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!!

ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Τι έδειξε η έρευνα της Grant Thornton.




Γιατί δεν επενδύουν οι Ελληνες επιχειρηματίες

Η υψηλή φορολογία και η επιφυλακτικότητα που προκάλεσε η πολυετής κρίση καθηλώνουν τις επενδύσεις και κρατούν σε τροχιά «ήπιας» ανάπτυξης τις εγχώριες επιχειρήσεις, παρά τη σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας, που έφερε η μακροχρόνια «δίαιτα» στα κόστη.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της ετήσιας έρευνας, που διεξάγει η Grant Thornton, αναλύοντας τα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία 8.000 επιχειρήσεων από 92 κλάδους της οικονομίας για το χρονικό διάστημα 2011-2017. Τα παραπάνω στοιχεία συσχετίζονται στην έρευνα με τις προσδοκίες των επιχειρηματιών για τους επόμενους 12 μήνες, αναφορικά με την εξέλιξη πωλήσεων, κερδοφορίας, επενδύσεων και απασχόλησης.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι βασική στρατηγική επιβίωσης των ελληνικών επιχειρήσεων στα χρόνια της κρίσης αποτέλεσε η μείωση στα κόστη. Ταυτόχρονα, αρκετές επιχειρήσεις κατάφεραν να αλλάξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, εστιάζοντας σε νέες δραστηριότητες.

Η μείωση στα κόστη είχε ως αποτέλεσμα, η κερδοφορία των εταιρειών του δείγματος να αυξηθεί κατά 16% το 2017, την ώρα που οι πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις κατά 4%. Αύξηση πωλήσεων, κατά την ίδια χρήση, πέτυχαν 6 στις 10 επιχειρήσεις του δείγματος. Εξ αυτών οι 4 κατάφεραν να τη μετατρέψουν και σε βελτίωση της λειτουργικής τους κερδοφορίας.

Οι παραπάνω επιδόσεις καθιστούν αισιόδοξους τους επιχειρηματίες για τις μελλοντικές τους δραστηριότητες. Περίπου το 60% του δείγματος πιστεύει ότι κατά τους επόμενους 12 μήνες θα καταφέρει να αυξήσει τόσο τα έσοδα όσο και την κερδοφορία της επιχείρησής του. Παρ' όλα αυτά, οι επιχειρηματίες εμφανίζονται διστακτικοί να αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης και τους μισθούς, θεωρώντας ότι η ως τώρα ανάπτυξη εργασιών και κερδοφορίας δεν είναι ακόμη επαρκής.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να εστιάζουν, σύμφωνα με την έρευνα, στον περιορισμό του κόστους και είναι επιφυλακτικές στο να χρησιμοποιήσουν κεφάλαια για λειτουργικούς ή επενδυτικούς σκοπούς. Από την έρευνα προκύπτει ότι μόλις το 4% των πωλήσεων επανεπενδύεται, το οποίο κατά βάση φαίνεται να αφορά στη συντήρηση του υφιστάμενου παραγωγικού εξοπλισμού.

ATTICA BANΚ: Ο ΕΦΚΑ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ !!!

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ...
Στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που θα συγκληθεί στα μέσα Απριλίου 2018 θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις τελικές διοικητικές αλλαγές στην Attica bank.



Στο νέο διοικητικό συμβούλιο στις 18 Μαρτίου την ερχόμενη Δευτέρα στις 12:00 θα εξεταστούν δύο θέματα:

1)Ποιος θα είναι τελικώς ο νέος Πρόεδρος που θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Παναγιώτη Ρουμελιώτη;
Να σημειωθεί ότι προτάθηκε ο Γιώργος Μιχελής ο πρώην Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά ήταν τόσο πρόχειρη η διαδικασία που ο ίδιος δεν είχε λάβει γνώση και ενώ τον αναζήτησαν δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.
Ο ίδιος τραγέλαφος είχε σημειωθεί και στο παρελθόν όταν προτάθηκε η Πουσκούρη παλαιό στέλεχος γερμανικής τράπεζας στην Ελλάδα για την Attica bank την είχαν προτείνει χωρίς η ίδια να το γνωρίζει.

Μάλιστα είχε υπάρξει αναβολή του διοικητικού συμβουλίου για να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος ώστε να ενημερωθεί.
Η Μ. Φραγκάκη κωλύεται λόγω του καταστατικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι Πρόεδρος της Attica bank. 

ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Ή ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ;;; ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ...50€ ΠΑΡΑΒΟΛΟ !!!

Η ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ...
Στα αδικήματα τα οποία διώκονται μόνο μετά από την υποβολή μήνυσης εκ μέρους του παθόντα (κατ΄έγκληση αδικήματα) κατατάσσει ο νέος (υπό διαβούλευση) Ποινικός Κώδικας, το αδίκημα της κλοπής.




Πρακτικά αυτό σημαίνει δυο πράγματα, όπως εξηγούν νομικοί:

Α) Πως αν κάποιος μπεί στο σπίτι μας, μας κλέψει το πορτοφόλι, μας κλέψει το αυτοκίνητο ή μας σπάσει το αυτοκίνητο και πάρει πράγματα από μέσα κλπ για να διωχθεί το αδίκημα θα πρέπει να υποβληθεί μήνυση. Αυτό σημαίνει δηλαδή πως πλέον θα πληρώνουμε και παράβολο 50 ευρώ (όπως προβλέπεται ήδη για την υποβολή μήνυσης) επειδή μας …έκλεψαν.. Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο αδίκημα ανήκε στα λεγόμενα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα , αυτά δηλαδή που η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν αυτεπάγγελτη χωρίς την υποβολή μήνυσης.

Β) Αν κάποιος έχει μπει στο σπίτι μας ενώ λείπουμε , σηκώσει την οικοσκευή και τα τιμαλφή και βγει στο δρόμο η αστυνομία μπορεί να τον συλλάβει εάν κάποιος φωνάξει «κλέφτης». Όμως αν η αξία των αντικειμένων δεν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ και δεν βρεθεί εγκαίρως ο ιδιοκτήτης να υποβάλλει μήνυση, ο δράστης θα αφεθεί ελεύθερος!

Ιδού η νέα – προτεινόμενη – ρύθμιση (372ΠΚ) καθώς και η γενική διάταξη για την αναγκαιότητα υποβολής μήνυσης για τη δίωξη του αδικήματος(381 ΠΚ)

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ+ΞΕΠΛΥΜΑ: COLPO GROSSO ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ !!!

ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ
Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος, το οποίο φέρεται να έχει «ιδιαίτερη αδυναμία» στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και στη φοροδιαφυγή, βρίσκονται στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.




Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, στο επίκεντρο της έρευνας έχουν τεθεί οι δραστηριότητες ενός άνδρα, ηλικίας μεγαλύτερης των 80 ετών, ο οποίος εμφανίζεται ως διαχειριστής ή διευθύνων σύμβουλος σε εταιρείες οι οποίες, πέρα από τον ίδιο και το γεγονός ότι δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης, δεν έχουν κανένα άλλο κοινό σημείο μεταξύ τους.

Οι «επιχειρηματικές κινήσεις» του εν λόγω δραστήριου ηλικιωμένου προκάλεσαν το ενδιαφέρον των στελεχών της Δίωξης και αυτό διότι, όπως διαπιστώθηκε από τη σχετική έρευνα, ο άνδρας αφενός εμφανίζεται να μη διαθέτει περιουσιακά στοιχεία, αφετέρου χρίζεται επικεφαλής επιχειρήσεων τη στιγμή που βρίσκεται σε πολύ προχωρημένη ηλικία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπλήρωση των καθηκόντων του.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ, ο άνδρας φέρεται να συμμετέχει σε τουλάχιστον πέντε επιχειρήσεις, κάποιες από τις οποίες μάλιστα είναι ιδιαίτερα γνωστές, χωρίς να έχουν δώσει μέχρι σήμερα «τροφή» για αρνητικά σχόλια.

Ειδικότερα, στελέχη της Δίωξης με τα οποία μίλησε το zougla.gr σημείωσαν πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο εν λόγω ηλικιωμένος χρησιμοποιείται ως «μπροστάρης» από κύκλωμα το οποίο αποσκοπεί στη μη καταβολή φόρων και στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΔΟΕ, πρόκειται για Έλληνα κι όχι για κάποιον αλλοδαπό, όπως είθισται σε τέτοιες υποθέσεις.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: "ΧΑΘΗΚΑΝ"...276 ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ !!!

ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΑΝ "ΧΑΘΕΙ" ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΩΣ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα, αλλά 276 είναι τα μηχανάκια, δίκυκλα και τρίκυκλα, που έχει χάσει ο δήμος Αθηναίων από τα γκαράζ του από το 2005 και μετά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους».



Την καταμέτρηση των... απολεσθέντων πραγματοποίησε ειδική επιτροπή που συστάθηκε στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας με αντικείμενο «την απόσυρση ή διάθεση οχημάτων».

Το ακόμη χειρότερο που διαπίστωσε η τριμελής επιτροπή είναι ότι όλα αυτά τα οχήματα, που αγοράστηκαν ως εργαλεία δουλειάς και πληρώθηκαν με χρήματα των δημοτών, «σύμφωνα με τα αρχεία της Τροχαίας Αθηνών και του υπουργείου Συγκοινωνιών φαίνονται ως ενεργά, με αποτέλεσμα να χρεώνεται ο δήμος με τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας τους». Το θέμα συζητείται μεθαύριο στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και το ζητούμενο είναι ακριβώς αυτό: Να αποφασισθεί η διαγραφή αυτών των 276 οχημάτων από τον στόλο του δήμου, ώστε να σταματήσει η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, που συνέχισαν να καταβάλλονται επί 14 χρόνια.

Στο εισηγητικό που συνοδεύει το συγκεκριμένο θέμα περιγράφονται διάφορα διαδικαστικά και ο χαμένος στόλος δίκυκλων του Δήμου Αθηναίων με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ...ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ !!!

ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Σε πιλοτική εφαρμογή από τον Μάιο με στόχο την πλήρη εφαρμογή τον ερχόμενο Οκτώβριο θα τεθεί το νέο σύστημα ηλεκτρονικών μεταβιβάσεων ακινήτων.




Η σημαντικότερη αλλαγή έγκειται στο ότι η διαδικασία θα αρχίζει και θα ολοκληρώνεται από τον συμβολαιογράφο χωρίς ο φορολογούμενος να χρειάζεται να επισκεφθεί την εφορία.

Μετά τον ηλεκτρονικό έλεγχο που θα διενεργεί το σύστημα, θα βεβαιώνεται ο φόρος και θα εκδίδεται η Ταυτότητα Οφειλής για την καταβολή του φόρου η οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Η πρώτη διάσταση της αλλαγής, έχει να κάνει με τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και την απλοποίηση των διαδικασιών.

Η δεύτερη σχετίζεται με τη διευκόλυνση των διασταυρώσεων. Έχοντας οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ με το πάτημα ενός κουμπιού την πλήρη εικόνα των μεταβιβάσεων ακινήτων μπορούν πολύ πιο εύκολα να αποκαλύψουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και ενδεχομένως και μαύρου χρήματος. Πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Μεσιτών Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ) έδειξε ότι οι περισσότερες αγορές ακινήτων πραγματοιούνται με μετρητά και συγκεκριμένα οκτώ στα δέκα ακίνητα (84,7%) τα οποία πωλήθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2018 αγοράστηκαν εξ ολοκλήρου τοις μετρητοίς.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΚΟΜΜΑΤΙ-ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ AVENUE !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ EUROBANK
Eκποιούνται 10 καταστήματα, θέσεις στάθμευσης και βοηθητικοί –αποθηκευτικοί χώροι, με συνολική τιμή εκκίνησης τα 9.000.000 ευρώ.




Σε μια ακόμη προσπάθεια εκποίησης κομματιών του εμπορικού κέντρου Avenue στο Μαρούσι προχωρούν οι τράπεζες με επισπεύδουσα τη Eurobank.

Στις 14 Μαρτίου μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εκποιούνται 10 καταστήματα, θέσεις στάθμευσης και βοηθητικοί –αποθηκευτικοί χώροι, με συνολική τιμή εκκίνησης τα 9 εκατ. ευρώ.

Οι πλειστηριασμοί γίνονται καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία Τρόπαια Συμμετοχική (πρώην Σάνυο) δεν κατάφερε να αποπληρώσει ομολογιακό δάνειο ύψους 12 εκατ. ευρώ.

"ΦΑΜΠΡΙΚΑ" ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ: 7 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ !!!

ΕΩΣ ΚΑΙ 2.000€ Η ΤΑΡΙΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ σε υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών.




Αποκλεισμένη παραμένει μια ολόκληρη υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών στην οδό Θεομήτορος μετά από επιχείρηση του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων για πλαστά διπλώματα οδήγησης.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα έρευνα των αστυνομικών, στελέχη του συγκεκριμένου παραρτήματος αλλά και ορισμένες σχολές οδηγών έστηναν εικονικά ολόκληρες αίθουσες εξετάσεων ενώ στην πραγματικότητα με ένα αντίτιμο που έφτανε και τα 2.000 ευρώ, ο εξεταζόμενος έπαιρνε το δίπλωμα χωρίς καν να εμφανιστεί στην αίθουσα.

ATTICA BANK: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Π.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ !!!




Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank υπέβαλε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ο κ. Ρουμελιώτης ευχαριστεί όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία που είχε μαζί τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η παραίτηση υποβλήθηκε για να διευκολυνθεί ο ΕΦΚΑ, βασικός μέτοχος της Attica Bank, που ζήτησε την άμεση σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας για εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΟ ΠΥΚΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!



Τι γράφει το banks.com.gr :

Η θεαματική -πολιτική- πρωτοβουλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου να καλέσει -για πρώτη φορά- στο Υπουργείο Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στην ειδική σύσκεψη για την κατάρτιση του νόμου που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, έφερε κάποιο αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση με την Φρανκφούρτη αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα.

Αν συμμετείχε από την αρχή, στη συζήτηση για το νέο νομοθετικό πλαίσιο πτώχευσης ιδιωτών, ηΤράπεζα της Ελλάδος ίσως οι εξελίξεις να ήταν ομαλότερες.

Η ΕΚΤ απαιτούσε από την πρώτη στιγμή να υπάρχει μία αξιόπιστη μελέτη πιθανών νέων κεφαλαιακών αναγκών για τις τράπεζες από το νέο προσωρινό καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας για ένα χρόνο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, μπήκε στη συζήτηση, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Για να μην μπλοκάρει τη διαδικασία υιοθέτησε κατ’ αρχήν τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις της PwC που έγινε για λογαριασμό των τραπεζών, αφού δεν προλάβαινε να καταρτίσει την δική της έκθεση επιπτώσεων.

Ακόμη και για την συμπερίληψη των επιχειρηματικών δανείων με ενέχυρο πρώτη κατοικία, που προφανώς αποτελούσε πολιτικό στόχο του Αλέκου Φλαμπουράρη, η Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε μια εναλλακτική συμβιβαστική πρόταση ώστε να γίνει ευκολότερα αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!! ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



"Τσουνάμι" 50.000 πλειστηριασμών - Σφίγγει ο κλοιός στους κόκκινους δανειολήπτες

Κύμα πλειστηριασμών χτυπάει τους οφειλέτες σε τράπεζες, εφορία, δήμους και ΕΦΚΑ, το οποίο τους επόμενους μήνες αναμένεται να μετατραπεί σε τσουνάμι αγγίζοντας και την πρώτη κατοικία.

Τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2018, όταν δηλ. οι πλειστηριασμοί άρχισαν να διενεργούνται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέχρι και σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 21.103 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών στοιχείων. Φέτος το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να χτυπήσει για πάνω από 30.000 ακίνητα κόκκινων δανειοληπτών, με τον κλοιό να σφίγγει για όσους δεν θα μπορέσουν να βρεθούν κάτω από την ομπρέλα προστασίας του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία.

Μέχρι το τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί 573 εκποιήσεις, εκ των οποίων 553 αφορούν σε ακίνητα και από αυτά 140 είναι κατοικίες. Ήδη έχουν δρομολογηθεί 4.180 πλειστηριασμοί οι οποίοι θα διενεργούνται σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο με τη λίστα να μεγαλώνει διαρκώς. Οι 4.016 εκποιήσεις αφορούν σε ακίνητα, εκ των οποίων 1.392 είναι κατοικίες, 334 καταστήματα, 275 αγροτεμάχια και 44 ξενοδοχειακές μονάδες.

BREXIT: ΤΟ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΠΑΕΙ ΛΟΝΔΙΝΟ !!!


ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !!!

Οι Βρετανοί σπεύδουν να αγοράσουν φάρμακα και χαρτιά τουαλέτας ενόψει Brexit

Τα χαρτιά τουαλέτας και τα παυσίπονα είναι κάποια από τα προϊόντα που οι Βρετανοί έχουν αρχίσει να «στοκάρουν» στα σπίτια τους ενόψει ενός πιθανού Brexit χωρίς συμφωνία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons, παρουσιάζοντας τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Ποτς δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για αποθήκευση «μικρής ποσότητας» αποθεμάτων και ότι η Morrisons, η τετάρτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, είναι καλά προετοιμασμένη ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη διαδικασία του Brexit.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ !!! ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΔΠ 362.000 CHF !!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ-ΚΑΤΣΕΛΗ, ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στον Δικηγόρο της Επιστημονικής μας Ομάδας ΡΟΒΕΡΤΟ ΜΕΡΙΑΝΟ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική δικαστική απόφαση !!!
Περισσότερες αποφάσεις ΕΔΩ :




Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!! 


Η ΤτΕ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: ΑΡΜΟΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ !!!


Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ !!!



Στην χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης διαμαρτυρήθηκε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για τους ρυθμούς που τρέχει η Δικαιοσύνη κατά …περίπτωση.

ΥΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ !!!



Προστασία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Eνωση θα έχουν στο εξής οι μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος σύμφωνα με χθεσινή απόφαση των κρατών-μελών, ενώ παράλληλα θα παρέχονται νομικές εγγυήσεις σε αυτούς που αποκαλύπτουν υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής.

Η μεταρρύθμιση εισάγει κοινές διαδικασίες σε επίπεδο κρατών-μελών της Ε.Ε., αναθεωρώντας την προσέγγιση στην προστασία των μαρτύρων δημόσιου συμφέροντος, που άφηνε το ζήτημα στα χέρια των εθνικών Αρχών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι προσεγγίσεις να ποικίλλουν, καθώς σε μερικά κράτη-μέλη δεν υπήρχαν καθόλου σχετικοί νόμοι.

Βάσει της συμφωνίας, οι επονομαζόμενοι whistleblowers θα προστατεύονται όταν αναφέρουν παρατυπίες σε εταιρίες ή δημόσιους οργανισμούς και η νομική προστασία θα είναι εγγυημένη όταν αποκαλύπτουν παράνομες δραστηριότητες μέσω εσωτερικών διαύλων ή σε δημόσιες Αρχές.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ OLAF ΗΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ EMAILS !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/07/blog-post_21.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_976.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/02/olaf.html




Μετά την επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ότι η έρευνα για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη συνεχίζεται, μια νέα αποκάλυψη – «φωτιά» βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα που ήδη διεξάγεται για αρκετούς μήνεςαφορά απάτη και ανωμαλίες στις πληρωμές κοινοβουλευτικών βοηθών. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία μέσω του γραφείου τύπου είχε εξηγήσει ότι «ερευνά κατηγορίες που αφορούν τον ευρωβουλευτή σε σχέση με την χρήση των προνομίων για βοηθητικό προσωπικό».

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε το neweurope.eu, εκατοντάδες έγγραφα με τη μορφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δηλώσεις, βρίσκονται στην κατοχή της OLAF.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στο δημοσίευμα, αυτά περιλαμβάνουν μια ηχογράφηση διάρκειας μιας ώρας, η οποία μετά την υποβολή νομικής γνωμοδότησης της OLAF έχει γίνει αποδεκτή και έχει κριθεί παραδεκτή τόσο για τους σκοπούς της ευρωπαϊκής όσο και της εθνικής νομικής χρήσης.

«Ο Κεφαλογιάννης, προς το παρόν, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ηγέτη της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για να διαλέξει νέο βουλευτή με τη νέα δημοκρατία. Το κόμμα επιβεβαίωσε ότι θα είναι στη λίστα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας πάλι τον περασμένο μήνα», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ: ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΖΗΤΟΥΝ & ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ !!!




Τράπεζα Alpha : εξόφλησες. Όχι, οφείλεις ακόμη 13 χιλ €. Όχι, οφείλεις 36 χιλ. Όχι, οφείλεις 63 χιλ. €

Ο άνθρωπος είχε μια ακμάζουσα επιχείρηση και κάποια στιγμή έβαλε προσημείωση στην Alpha bank το σπίτι που ήθελε να αγοράσει και ΜΑΖΙ προσημείωσε ΚΑΙ το ακίνητο της η αδελφή του, μιας και δεν ήταν ούτε απατεώνας ούτε κάποιο λαμόγιο που ήθελε να αρπάξει το χρήμα και να φύγει.

Όταν έφεραν τα δολοφονικά μνημόνια στην Ελλάδα οι Καραμανλής (που έστρωσε το χαλί στο δρόμο τους), Παπανδρέου (που άνοιξε τις πύλες της Χώρας), Σαμαράς (που διέλυσε τα πάντα) και Τσίπρας (που ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει), ο δανειολήπτης αντιμετώπισε όπως η πλειοψηφία του Ελληνισμού προβλήματα και το σπίτι έφτασε στον πλειστηριασμό.

Το ακίνητο ήταν εμπορικής αξίας 800.000 €. Ο πλειστηριασμός έγινε στο σύνολο της οφειλής (κεφάλαιο + τόκοι + έξοδα κλπ) δηλαδή στα (περίπου)730.000 € και αποπληρώθηκε η οφειλή.

Πέρασε ο καιρός και, η αδελφή και εγγυήτρια του πιστούχου του πλειστηριασμένου ακινήτου θέλησε να πωλήσει το ακίνητό της. Επάνω στις διεργασίες της πώλησης διαπίστωσε ότι το ακίνητο της ήταν ακόμη προσημειωμένο και για το αρχικά αναφερόμενο δάνειο, που είχε όμως αποπληρωθεί μετά τον πλειστηριασμό !!!

Ξαφνιασμένη απευθύνθηκε στην τράπεζα όπου μετά από πολλές ημέρες ενημερώθηκε ότι υπάρχει ακόμη μια οφειλή εκ ποσού 13.000 €για το δάνειο του αδελφού της. Ο αδελφός έσπευσε να δηλώσει "δεν είναι σωστό αυτό που λέτε, αλλά πάμε τώρα να σας τα πληρώσω". Οι συνομιλητές του ζήτησαν μερικές ημέρες περιθώριο για να διεκπεραιώσουν (όπως είπαν) τα γραφειοκρατικά.

Πέρασαν 2 μήνες και όταν δεν δέχθηκε κανένα τηλέφωνο από την τράπεζα, απευθύνθηκε ξανά στην τράπεζα όπου με έκπληξη διαπίστωσε ότι η ... οφειλή του ανερχόταν στα 36.000 € κι όχι στα 13.000 € που του είχαν πει οι ίδιοι. Με οργή μεν, δέχθηκε δε να πληρώσει το ποσό μόνο και μόνο για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις του με την αδελφή του.

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ !!!




Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα στην ιστοσελίδα https://www.epidomastegasis.gr για την επιδότηση ενοικίου. Το νέο προνοιακό πρόγραμμα απευθύνεται σε 260.000 νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου (Α.Α.Δ.Ε.). Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.

Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνέχεια ανοικτή, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν οποιαδήποτε στιγμή την αίτησή τους.

Όσον αφορά τα δικαιολογητικά που αναμένεται να ζητηθούν, όπως πιστοποιητικό γέννησης, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου κλπ., μπορούν να υποβληθούν στα Κέντρα Κοινότητας.

Το επίδομα ενοικίου κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα ανάλογα την σύνθεση του νοικοκυριού.

Η είσοδος στην ιστοσελίδα θα γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet. Ακολούθως πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ και εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.α.).

Όσοι επιθυμούν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

ΚΙ ΟΜΩΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ 1.222 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.500€/ΜΗΝΑ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 400.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 500€/ΜΗΝΑ
Λίγοι αλλά εκλεκτοί...συνταξιούχοι που συγκεντρώνουν κάθε μήνα πάνω από 4.000 ευρώ και τρεις συνταξιούχοι που εισπράττουν 10 συντάξεις τον μήνα είναι μερικά μόνο από τα αποκαλυπτικά στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ.




Λίγοι αλλά εκλεκτοί συνταξιούχοι που συγκεντρώνουν κάθε μήνα πάνω από 4.000 ευρώ και τρεις συνταξιούχοι που εισπράττουν -καθ' όλα νόμιμα- 10 συντάξεις τον μήνα είναι μερικά μόνο από τα αποκαλυπτικά στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ, που αποτυπώνει την εικόνα της συνταξιοδοτικής δαπάνης στη χώρα μας.

Όπως προκύπτει από τα πρόσφατα στοιχεία του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, ανάμεσα στους 2.553.990 συνταξιούχους που έλαβαν τις συντάξεις τους το Νοέμβριο του 2018, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις που λαμβάνουν περισσότερες από επτά συντάξεις.

Από την κατανομή του πλήθους των συντάξεων ανά συνταξιούχο παρατηρείται πως 65 συνταξιούχοι λαμβάνουν από 8 συντάξεις ο καθένας, 10 συνταξιούχοι λαμβάνουν από 9 συντάξεις, ενώ 3 συνταξιούχοι εμφανίζονται να λαμβάνουν ταυτόχρονα 10 συντάξεις.

Δύο εξ αυτών λαμβάνουν 4 κύριες, 4 επικουρικές, και 2 μερίσματα ενώ ένας συνταξιούχος εμφανίζεται να λαμβάνει 3 κύριες, 3 επικουρικές και 4 μερίσματα.

ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΗΣ: Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ !!!




Ο αναγνώστης Βασίλης Αθανασόπουλος ευχαριστεί δημόσια μέσα από το Nafpaktianews.gr τον κτηνίατρο Νίκο Πλούμη για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για να σώσει την Ρόζα θυλικό Ροτβάιλερ από βέβαιο θάνατο. Σύμφωνα με την διάγνωση το ζώο είχε πάθει διάταση στροφή στομάχου και αν δεν γινόταν επέμβαση θα πέθαινε μέσα σε λίγες ώρες.

Ο Νίκος Πλούμης έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και έσωσε το σκυλί το οποίο την επόμενη μέρα όπως βλέπετε στις εικόνες έδειχνε να μην έχει κανένα πρόβλημα και επέστρεψε στην φυσιολογική του κατάσταση. Ο Νίκος Πλούμης πολλές φορές έχει επέμβει και έχει σώσει ζώα που χρειάζονταν φροντίδα,εθελοντικά .

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ COSMOTE ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ !!!



Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά η COSMOTE για πράξεις εξαπάτησης από κακόβουλους, οι οποίοι προσποιούμενοι τους εργαζόμενους του ΟΤΕ ζητούν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης.

«Ενημερώνουμε τους συνδρομητές μας ότι άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι είναι εργαζόμενοι του ΟΤΕ πραγματοποιούν κλήσεις σε τηλέφωνα πελατών COSMOTE, και με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (πχ ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης. Συμβουλεύουμε τους συνδρομητές μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η COSMOTE σε καμία περίπτωση δεν ζητά, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της, τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης σε συστήματα ή υπηρεσίες. Αν θεωρείτε ότι έχετε πέσει θύμα σχετικής απόπειρας εξαπάτησης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, στο 13888».

ΣΕ ΑΚΟΜΗ 52 ΠΛΟΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΟΙ ΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΟΝΙΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/02/blog-post_56.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/02/blog-post_381.html



Από τα συνολικά 4.017 πλοία του ελληνόκτητου εμπορικού στόλου, μόνο τα 671 είναι γραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο. Στις σημαίες Λιβερίας και Νήσων Μάρσαλ οι προτιμήσεις των εφοπλιστών μας...


Σημαντική απώλεια σημειώθηκε το τελευταίο 12μηνο για την ελληνική σημαία στα ποντοπόρα ελληνόκτητα πλοία, καθώς 52 από αυτά την κατέβασαν, με αποτέλεσμα σήμερα τα εμπορικά πλοία υπό ελληνική σημαία να ανέρχονται μόλις στα 671.

Ετσι το ελληνικό νηολόγιο παρουσίασε σοβαρή συρρίκνωση συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα, καθώς τότε τα εμπορικά πλοία με ελληνική σημαία έφταναν τα 723.

Μικρή μείωση παρουσίασε και ο ελληνόκτητος στόλος, τόσο σε αριθμό πλοίων όσο και σε tonnage. Σήμερα 4.017 πλοία διαφόρων κατηγοριών, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 339.549.357 τόνων, ανάμεσά τους και 156 πλοία που βρίσκονται υπό παραγγελία σε διάφορα ναυπηγεία, ανήκουν σε εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, ενώ το αντίστοιχο περσινό 12μηνο ο ελληνόκτητος στόλος αριθμούσε 4.148 πλοία διαφόρων κατηγοριών, μεταφορικής ικανότητας 341.925.357 τόνων. Δηλαδή μειώθηκε κατά 131 πλοία και κατά 2.376.000 τόνους. Παραμένει ωστόσο στην πρώτη θέση παγκοσμίως.

ΓΙΑ 3η ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ !!!

ΑΚΑΡΠΟΙ ΟΙ 2 ΠΡΩΤΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό βγαίνει ξανά σήμερα, για τρίτη φορά, το ακίνητο της εταιρείας ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΙΡΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο Κορωπί, το οποίο ανήκε κατά το παρελθόν στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) του Σταύρου Ψυχάρη και στην Πήγασος Εκδοτική του Φώτη Μπόμπολα.



Το ακίνητο βγαίνει στο e-σφυρί αυτή τη φορά με χαμηλότερη τιμή πρώτης προσφοράς, καθώς οι δύο προηγούμενοι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν, λόγω μη εμφάνισης πλειοδοτών, εξαιτίας της υψηλής πρώτης τιμής προσφοράς και της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Η νέα τιμή πρώτης προσφοράς για το ακίνητο και τον εξοπλισμό του έχει οριστεί στο ποσό των 23.210.000 ευρώ (από 35.183.140,00 την πρώτη φορά).

Το ποσό για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση ήταν 2 εκατ. ευρώ.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Η συχνότητα των κινήσεων, το ύψος των δαπανών μέσω καρτών και η εμφάνιση πληρωμών για διάστημα που υπερβαίνει τους έξι μήνες, θα συνθέσουν τους πρώτους στοχευμένους ελέγχους.



Τις κινήσεις τραπεζικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό αλλά χρησιμοποιούνται με μεγάλη συχνότητα στην Ελλάδα βάζει στο μικροσκόπιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε έναν έλεγχο τον οποίο θα «τρέξει» για πρώτη φορά και αναλόγως των ευρημάτων, μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής έχει δώσει εντολή στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να επεξεργαστούν τα στοιχεία κινήσεων τραπεζικών καρτών αλλοδαπής στην Ελλάδα. Πίσω από τη χρήση τους μπορεί να μην υπάρχει τίποτα, παρά μόνο φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, οι οποίοι απλώς χρησιμοποιούν τις κάρτες τους στην Ελλάδα. Το σκηνικό αλλάζει όμως εάν προκύψει ότι ο χρήστης έχει δηλώσει φορολογικός κάτοικος αλλοδαπής, αλλά χρησιμοποιεί τις κάρτες του στην Ελλάδα για διάστημα το οποίο υπερβαίνει τους έξι μήνες. Πολλαπλάσια δε, εάν μέσω των καρτών καταναλώνονται στην Ελλλάδα μεγάλα ποσά με αυξημένη συχνότητα χρήσης.

Κάθε χρόνο, οι τράπεζες αποστέλλουν στην ΑΑΔΕ, συνήθως έως το τέλος Μάρτη,τα στοιχεία κίνησης τραπεζικών καρτών στη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Τα στοιχεία επομένως για τα προηγούμενα χρόνια ήδη βρίσκονται στη διάθεση του ελεγκτικού μηχανισμού και για το 2018, εάν δεν έχουν ήδη αποσταλεί, αναμένονται εντός των ημερών.

Στη βάση αυτών των στοιχείων, θα επιχειρηθεί ένα πρώτο σκανάρισμα,αναζητώντας τις περιπτώσεις εκείνες όπου οι κάτοχοί τους δηλώνουν φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζονται για παράδειγμα να κάνουν χρήση σημαντικών ποσών μέσω των καρτών τους στην Ελλάδα για διάστημα που υπερβαίνει τους έξι μήνες. Η συχνότητα των κινήσεων, το ύψος των δαπανών μέσω καρτών και η εμφάνιση πληρωμών για διάστημα που υπερβαίνει τους έξι μήνες, θα συνθέσουν μια πρώτη «μαγιά» για στοχευμένους ελέγχους στη συνέχεια.

ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΟΡΙΩΝ & ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ισχυρές πιέσεις ασκούνται από την πλευρά των θεσμών για την εξαίρεση των επιχειρηματικών δανείων από το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και τη δραστική περικοπή των ορίων για τα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να έχει κάποιος ο οποίος θέλει να προστατεύσει την πρώτη του κατοικία.

Οι θεσμοί ζητούν το όριο των καταθέσεων να μειωθεί στις 5.000 ευρώ από το αρχικό επίπεδο των 65.000 ευρώ που είχε ορίσει η κυβέρνηση, ενώ το όριο της ακίνητης περιουσίας ζητούν να μειωθεί στις 100.000 ευρώ από το αρχικό επίπεδο των 260.000 ευρώ.

Η ουσιαστική συρρίκνωση των ορίων για την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη τέθηκε επιτακτικά στο τελευταίο Eurogroup, προκειμένου οι θεσμοί να συναινέσουν στην ένταξη στη νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας των επιχειρηματικών δανείων που έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία του οφειλέτη.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΚΑΙ 3ο ΕΞΩΔΙΚΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΣΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!




Τρίτο εξώδικο έστειλε στους κ.κ. Στουρνάρα και Παντελιά, αντιστοίχως διοικητή και επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τραπέζης της Ελλάδος, ο πρόεδρος της ATTICA BANK, καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, τους επισημαίνει ότι τον καλούν ξαφνικά σήμερα να απαντήσει στην κλήση του σε ακρόαση, κοινοποιώντας του έγγραφα που ο ίδιος τους είχε παραδώσει και από τα οποία προκύπτουν, όπως σημειώνει, αντίθετα ακριβώς συμπεράσματα από τις σε βάρος του κατηγορίες.

Σύμφωνα με το περιβάλλον Ρουμελιώτη, η Τράπεζα της Ελλάδος εμφανίζεται να προσπαθεί να του επιβάλει διοικητικές κυρώσεις, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο, αφού μάλιστα ομολόγησε εκ των υστέρων προς αυτόν εγγράφως ότι οι κρίσεις της δεν στηρίζονται σε συζητήσεις των στελεχών της με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, όπως αντιφατικά είχε ισχυρισθεί στην κλήση του σε ακρόαση.

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΜΙΣΘΟ...ΑΝΩ ΤΟΥ 1.000.000€ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2017
Τι κι αν οι λαοί πεινάνε ;;; 4.859 τραπεζίτες στην ΕΕ έλαβαν αμοιβή πέραν του 1 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση σε σύγκριση με τους 4.597 το 2016 !!!




Υπάρχουν μισθοί πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως; Ακόμα και σε περιόδους κρίσεως; Οχι μόνον υπάρχουν αλλά αυτοί που τους λαμβάνουν είναι χιλιάδες, βρίσκονται ανάμεσά μας και εάν δεν ήταν η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών δεν θα γνωρίζαμε τις χρυσές ετήσιες απολαβές τους.

Να σκεφτείτε ότι μόνον στην Κύπρο, βρέθηκαν 8 τραπεζίτες που έλαβαν συνολική αμοιβή άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ).

Τα στοιχεία της ΕΑΤ για την Κύπρο δείχνουν ωστόσο πως σε σχέση με το 2016 ο αριθμός των τραπεζιτών που έλαβαν πάνω από ένα εκατομμύριο μισθό, μειώθηκε κατά ένα σε σχέση με το 2016. Θέλετε περισσότερα στοιχεία;

Αναλυτικότερα, τέσσερις τραπεζίτες έλαβαν αμοιβή μεταξύ 1-2 εκατ. ευρώ και κατά μέσο όρο 1,3 εκατ. ευρώ. Ποσό 3.2 εκατ. ευρώ αφορούσε σταθερές απολαβές και ποσό 1,9 εκατ. ευρώ αφορούσε μεταβλητές αποδοχές.

Αυτός είναι και ο λόγος που η θέση του τραπεζίτη στην Κύπρο είναι περιζήτητη όχι μόνον για τους Κυπρίους αλλά και για τους Ελλαδίτες ή ακόμα τους Ευρωπαίους τραπεζίτες. Τώρα μάλιστα που θα χηρεύσει η θέση της Χρυστάλας Γεωρκάτζη ( διοικήτρια στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ομόλογος του Γιάννη Στουρνάρα) οι προτάσεις υποψηφίων από Ελλάδα και από Ευρώπη πέφτουν σαν βροχή.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΔΕΝ ΕΚΟΨΕ 3.500 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ...ΑΘΩΩΘΗΚΕ !!!

ΑΞΙΑΣ 224.000€
Προσέφυγε στη ΔΕΔ γλιτώνοντας το πρόστιμο λόγω νομοθετικού κενού και εξασφάλισε αφορολόγητες συναλλαγές ύψους άνω 220.000 ευρώ !!!



Ένα νομοθετικό κενό οδήγησε στην αθώωση επιχειρηματία, της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εντοπίστηκε από τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, να μην έχει κόψει αποδείξεις, ούτε λίγο ούτε πολύ, 3.412 αποδείξεις!

Η αξία των αποδείξεων, που δεν κόπηκαν, ήταν 224.039,86 ευρώ και το πρόστιμο που επιβλήθηκε, αρχικά, ανήλθε σε 30.000 ευρώ. Όμως, προσέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ, και αθωώθηκε, γλιτώνοντας το πρόστιμο, αλλά και εξασφαλίζοντας αφορολόγητες συναλλαγές ύψους άνω 220.000 ευρώ.

Η υπόθεση προκάλεσε αίσθηση στους κύκλους των φοροτεχνικών - λογιστών, λόγω του μεγέθους της φοροδιαφυγής που διαπράχθηκε, με βάση την έκθεση του φορολογικού ελέγχου, αλλά και του νομοθετικού κενού που οδήγησε στο σβήσιμου του προτίμου των 30.000 ευρώ.

Γιατί αθωώθηκε; Επειδή στη συγκεκριμένη περίοδο υπήρχε νομοθετικό κενό και τα πρόστιμα επιβλήθηκαν τότε είναι άκυρα!

Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από την απόφαση της ΔΕΔ, το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ....ΜΕΓΑΛΟ-ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΩΝ !!!




Συμμετείχαν στο Δ.Σ., έπαιρναν τα δάνεια και μετά έχτιζε ο ένας τα σούπερ μάρκετ του άλλου!!!


… στο μικροσκόπιο των αρμοδίων αρχών έχουν μπει σκανδαλώδεις και προνομιακές-χαριστικές ρυθμίσεις μεγάλης παραδοσιακής τράπεζας προς κακοπληρωτές μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι αν και διαθέτουν προσωπική περιουσία εντούτοις δεν είναι διατεθειμένοι να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους! 

Η αποκαλούμενη και τράπεζα των παλαιών αστών ή, αν θέλετε, των παλαιών δεξιών τζακιών, κάνει σε μόνιμη βάση τα στραβά μάτια στη διαχρονική της πελατεία, όλους εκείνους που χρηματοδοτούνταν προνομιακά στις επιχειρήσεις τους και παράλληλα τελούσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού πιστωτικού ιδρύματος! 

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΔΩΡΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ !!!

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ(ΑΠΟ ΤΟ 2013) ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Το δημόσιο καλείται να επιστρέψει φόρους 6 ετών....




Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση περιμένει κάποιο αντίδωρο. Το «δώρο» αρκετών εκατομμυρίων ευρώ που προσέφερε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα στο Ίδρυμα Ωνάση, δυστυχώς δεν έχει ηθική αξία.

Είναι μια προφανούς υψηλής αξίας αλλά χαμηλού επιπέδου συναλλαγή.

Με τροπολογία στο …νομοσχέδιο για την Υγεία… (έχει κι αυτό τη σημασία του) που ψηφίστηκε την Παρασκευή, η κυβέρνηση προχώρησε στην πλήρη απαλλαγή του Ιδρύματος από τον Ειδικό Φόρο Ακινήτων 15% επί της αντικειμενικής αξίας του κάθε ακινήτου του, όπως είναι το επιβλητικό κτίριο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στη λεωφόρο Συγγρού, και μάλιστα ….αναδρομικά από το 2013.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ 8.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ !!!

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 900(ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ) ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ESTIA(ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ+ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ...
Εντούτοις όμως θα δικαιούνται να ενταχθούν και να λάβουν επίδομα ενοικίου για τουλάχιστον 6 μήνες καθώς και προνοιακά επιδόματα !!! Ουσιαστικά δηλαδή κόβονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια και το κόστος μετακυλίεται εν μέρη στον ελληνικό προϋπολογισμό !!!
Την ίδια ώρα οι πρόσφυγες δεν φαίνονται να ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς είναι η τρίτη φόρα που τους καλούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια που τους έχουν παραχωρηθεί, χωρίς όμως να γίνει τελικά πράξη και χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς. Ενώ όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η Εύα Γιαννακάκη, συντονίστρια Προγράμματος Στέγασης - Αττική για λογαριασμό της οργάνωσης SolidarityNow: «Είναι πολλοί που θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι μια στάση και όχι ο τελικός τους προορισμός, οπότε δεν κάνουν καμία προσπάθεια να μάθουν να ζουν στη χώρα».




Να ζήσουν με ίδιες δυνάμεις καλούνται περίπου 900 πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν λάβει ειδοποίηση ότι θα πρέπει να αδειάσουν έως το τέλος Μαρτίου τα διαμερίσματα στα οποία διαμένουν και τα οποία πληρώνονται με ευρωπαϊκά κονδύλια. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα ατόμων από όσους ήρθαν από το 2015 στα ελληνικά νησιά μέσω Τουρκίας, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες στην Ελλάδα και θα αντιμετωπίσουν την «πραγματική ζωή» στη χώρα που νομίμως θα παραμείνουν τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στην πράξη δηλαδή πρέπει να αναλάβουν πλήρως τα έξοδα διαβίωσής τους βρίσκοντας δουλειά. Σύντομα και άλλοι που διαθέτουν τις ίδιες τυπικές προϋποθέσεις θα πάρουν σειρά. Υπολογίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες σταδιακά έως και 8.000 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες θα βγουν στην αγορά εργασίας αναζητώντας τρόπο να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Η μετάβαση

Για 2-3 μήνες οι πρώτοι που θα εξέλθουν από το πρόγραμμα ESTIA –όπως ονομάζεται το πρόγραμμα στέγασης– θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ένα μικρό χρηματικό ποσό καθώς και επιδότηση ενοικίου με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα νοικιάσουν οι ίδιοι σπίτι. «Η μετάβαση αυτή επιχειρείται για πρώτη φορά και θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία», λέει στην «Κ» ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας. Πολλοί από τους ανθρώπους που είχαν ενταχθεί στο ESTIA μένουν στα διαμερίσματα τα οποία πληρώνονται από ευρωπαϊκά κονδύλια για 3,5-4 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι έχουν συνηθίσει να καλύπτονται τα βασικά τους έξοδα – ενοίκιο, λογαριασμοί και τροφή.
SSL Certificates