.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: "ΧΑΘΗΚΑΝ"...276 ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ !!!

ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΑΝ "ΧΑΘΕΙ" ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΩΣ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα, αλλά 276 είναι τα μηχανάκια, δίκυκλα και τρίκυκλα, που έχει χάσει ο δήμος Αθηναίων από τα γκαράζ του από το 2005 και μετά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους».



Την καταμέτρηση των... απολεσθέντων πραγματοποίησε ειδική επιτροπή που συστάθηκε στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας με αντικείμενο «την απόσυρση ή διάθεση οχημάτων».

Το ακόμη χειρότερο που διαπίστωσε η τριμελής επιτροπή είναι ότι όλα αυτά τα οχήματα, που αγοράστηκαν ως εργαλεία δουλειάς και πληρώθηκαν με χρήματα των δημοτών, «σύμφωνα με τα αρχεία της Τροχαίας Αθηνών και του υπουργείου Συγκοινωνιών φαίνονται ως ενεργά, με αποτέλεσμα να χρεώνεται ο δήμος με τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας τους». Το θέμα συζητείται μεθαύριο στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και το ζητούμενο είναι ακριβώς αυτό: Να αποφασισθεί η διαγραφή αυτών των 276 οχημάτων από τον στόλο του δήμου, ώστε να σταματήσει η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, που συνέχισαν να καταβάλλονται επί 14 χρόνια.

Στο εισηγητικό που συνοδεύει το συγκεκριμένο θέμα περιγράφονται διάφορα διαδικαστικά και ο χαμένος στόλος δίκυκλων του Δήμου Αθηναίων με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

-Ανάμεσα στα 276 οχήματα, υπάρχουν 10 δίκυκλα με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας το 1980!

-Πάνω από τα μισά, δηλαδή 141 δίκυκλα, είχαν πρωτοκυκλοφορήσει πριν από το 1989.

-Υπάρχουν όμως και δώδεκα που κυκλοφόρησαν μετά το 2000, μέχρι και το 2005.

-Χαμένα είναι και δέκα τρίκυκλα Piaggio τα οποία είχαν αποκτηθεί το 1995.

-Στις μάρκες των χαμένων δικύκλων κυριαρχεί εμφανώς η ιταλική Piaggio, με 155 δίκυκλα και τρίκυκλα. Καταγράφονται χωριστά 30 μηχανάκια Vespa, αν και ως τύπος δικύκλου κατασκευάζεται επίσης από την Piaggio. Σε μεγάλη απόσταση, αλλά με ισχυρή παρουσία, είναι τα 65 δίκυκλα Yamaha και ακολουθούν 20 Honda, 3 ανατολικογερμανικές Jawa, 2 Peugeot και μόλις 1 Suzuki.

Στην εισήγηση δεν εξηγείται πώς χάθηκαν αυτά τα μηχανάκια, ούτε και σε τι ποσό φθάνουν τα τέλη κυκλοφορίας που μπορεί να πληρώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα...


Από το nonews-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates