.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ FORBES !!!



Τα 9,3 δισ. δολάρια «αγγίζει» η συνολική περιουσία των τεσσάρων Ελλήνων τα ονόματα των οποίων βρίσκονται φέτος στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Πρόκειται για τους Φίλιππο Νιάρχο, Σπύρο Λάτση, Αριστοτέλη Μυστακίδη και Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει για το ποιος βρέθηκε στην κορυφή της λίστας σε σύγκριση με το 2018.

Πλουσιότερος Ελληνας, σύμφωνα με το Forbes για το 2019, είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, στην θέση 804 της λίστας, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια.

Ο Φίλιππος Νιάρχος είναι ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου και κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Μάλιστα, εκτιμάται ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Βίνσεντ βαν Γκογκ, ενώ περιλαμβάνει και τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο «Yo, Picasso».
 Φυσικά, ο Φίλιππος Νιάρχος πρόσθεσε στη συλλογή κι άλλα έργα, μεταξύ άλλων του Άντι Γουόρχολ και του Μαουρίτσιο Κατελάν.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 2,7 δισ. δολάρια. Ο Σπύρος Λάτσης έχει στον έλεγχό του την περιουσία της οικογένειας μετά τον θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Λάτση, το 2003. Η οικογένεια ασχολείται με τα ναυτιλιακά, μέσω της Latsco Shipping, αλλά έχει επενδύσεις και στον τραπεζικό τομέα, σε ακίνητα και πετρέλαια, καθώς διαθέτουν ποσοστό στα Ελληνικά Πετρέλαια, στη Lamda Development και στην EFG International.

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο οποίος έχει ελληνική και βρετανική υπηκοότητα, είναι στη θέση 1.116 της λίστας του Forbes, με περιουσία 2,1 δισ. δολάρια. Μέχρι τα τέλη του 2018 ήταν επικεφαλής του κολοσσού μεταλλευμάτων Glencore. Ουστιαστικά, έγινε δισεκατομμυριούχος όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο.

Τέλος, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι στη θέση 1.349 της λίστας του Forbes με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια. Είναι συνιδρυτής της Motor Oil, ενώ η οικογένεια έχει, μεταξύ άλλων, επενδύσεις στη ναυτιλία και τον τραπεζικό τομέα.


Από το reportaznet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates