.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

4 ΜΗΝΕΣ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΙ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ+ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΡΟΥΝ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
4 μήνες όμηροι στα χέρια του Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς δίκη, και η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα παραστούν στην ορκωμοσία του για να τον συγχαρούν...Μια λέξη μόνο: ΑΙΣΧΟΣ !!!



8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ SPIEGEL !!!



Στο σκίτσο εμφανίζεται ένας σκελετωμένος άνδρας να κάθεται μπροστά από το γραφείο ενός «γιατρού» με την επιγραφή «EU» (E.E.). Στην καρέκλα του πρώτου είναι κρεμασμένη μια μπλούζα με την επιγραφή «Griechenland» (Ελλάδα) και την ελληνική σημαία.

«Μετά τα οκτώ χρόνια δίαιτας φαίνεστε σημαντικά καλύτερα», λέει ο «γιατρός» στον αποκαμωμένο άνδρα...



ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ: ΚΑΤΑ 355.000 ΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2017 !!!

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ, ΑΥΞΗΣΗ ΘΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΓΗ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Νούμερο 1 εθνικό πρόβλημα το δημογραφικό !!!




Δραματική αριθμητική ανατροπή φαίνεται πως πυροδότησε για τον πληθυσμό της Ελλάδας η οικονομική κρίση, που πλήττει από το 2010 τη χώρα. Η συρρίκνωση των γεννήσεων, η αύξηση των θανάτων και η αρνητική μετανάστευση, αναδεικνύουν το δημογραφικό της Ελλάδας σε μέγα εθνικό θέμα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο το διάστημα 2011-2017 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 355.000 ανθρώπους και αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπισθεί με την υπευθυνότητα που απαιτείται για το "νούμερο 1" εθνικό πρόβλημα, ο πληθυσμός της Ελλάδας, το 2050, μόλις που θα αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ανθρώπων. Κι ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurostat, το 2080, με 7,2 εκατομ. ανθρώπους, η Ελλάδα θα αποτελεί το μικρότερο (σσ. και επισφαλέστερο (;)) τμήμα της ΕΕ.

Η έρευνα με τίτλο "Ο πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμόν", που υπογράφει η νομικός Ήρα Έμκε- Πουλοπούλου, διδάκτορας του πανεπιστημίου του Παρισιού, μέλος της Ακαδημίας Επιστημόνων της Νέας Υόρκης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών, υπό την αιγίδα της οποίας, άλλωστε, τελεί η έκδοση, είναι "κραυγή αγωνίας". "Στόχος του βιβλίου είναι να αποδείξει ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού βρίσκονται "υπό διωγμόν", υφίστανται, δηλαδή, συστηματική υποβολή σε ταλαιπωρίες, που έχουν οδηγήσει ή θα καταλήξουν στο μέλλον στην απομάκρυνσή τους από την Ελλάδα, από την οικογένειά τους, από τη δουλειά τους, από τους φίλους τους, ακόμη και από τη ζωή" σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια στο ΑΠΕ και συμπυκνώνει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ως εξής: "Οι δημογραφικοί δείκτες εξελίσσονται με βραδύ ρυθμό και βελτιώνονται με ακόμη βραδύτερο. Αν, όμως, η στρατηγική που έχει ως στόχο την αύξηση των γεννήσεων, την επιβράδυνση του ρυθμού γήρανσης, τον περιορισμό της αποδημίας, δεν εφαρμοστεί ΤΩΡΑ, τα προβλήματα του πληθυσμού θα εκδικηθούν εκείνους που τα αγνοούν!".


ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ: ΚΑΘΕΙΡΞΗ 8 ΕΤΩΝ ΣΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ+ΛΕΜΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ...ΑΛΛΑ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ-ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η ΕΦΕΣΗ
Σε κάθειρξη οκτώ ετών, ο καθένας, καταδικάστηκαν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που κρίθηκαν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου !!!




Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, στο εδώλιο του οποίου κάθισαν, αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Αφού άσκησαν έφεση κατά της απόφασης αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της εξέτασης της υπόθεσης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου και όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δύο άλλοτε στενοί συνεργάτες νομιμοποίησαν χρήματα από την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, που τέλεσε ο πρώην δημοτικός υπάλληλος, Παναγιώτης Σαξώνης. Το ποσό που «ξέπλυναν», όπως προέκυψε από την απόφαση των δικαστών, προσεγγίζει τα 14,2 εκατ. ευρώ. Η δε πράξη που τους καταλογίστηκε είναι με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.



DW: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΙΤΑΛΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




DW: Η συμφωνία για το προσφυγικό από τα γερμανικά κόμματα είναι εις βάρος της Ελλάδος

Για δυσμενή συμφωνία εις βάρος της Ελλάδος από το προσφυγικό κάνει λόγο η DW σε ανάλυση της. 

Η συμφωνία των γερμανικών κυβερνητικών κομμάτων στο προσφυγικό προβλέπει μεταξύ άλλων ότι άτομα που θα εντοπίζονται στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία και τα οποία έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση ασύλου σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ θα επαναπροωθούνται σε αυτές της χώρες. 

Προϋπόθεση για την επαναπροώθηση θα είναι είτε διμερή συμφωνία είτε συνεννόηση κατά περίπτωση με αυτά τα κράτη. 

Οι επαναπροωθήσεις θα πραγματοποιούνται εντός 48 ωρών. 

Αυτό το διάστημα τα άτομα θα κρατούνται στις υπάρχουσες δομές της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, με άλλα λόγια δεν δημιουργούνται «κέντρα τράνζιτ» όπως θα το ήθελαν τα χριστιανικά κόμματα. Σε περίπτωση που η επαναπροώθηση σταθεί αδύνατη τότε τα άτομα αυτά θα στέλνονται στην Αυστρία απ' όπου έχουν εισέλθει στη Γερμανία. 



BMW & MERCEDES ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ !!!

ΗΔΗ Ο ΤΡΑΜΠ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ...
«Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες παρακολουθούν με αγωνία τη σοβαρή κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.Η επαπειλούμενη επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα τις έπληττε σοβαρά» αναφέρει η Deutsche Welle.





Οι απειλές έγιναν τελικά πραγματικότητα. Κίνα και ΗΠΑ προέβησαν σε σοβαρή κλιμάκωση της εμπορικής τους διαμάχης, με εκατέρωθεν επιβολή δασμών ύψους 25% σε εισαγωγές προϊόντων αξίας 34 δις δολαρίων. Η νέα αυτή όξυνση εντείνει τις ανησυχίες των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει να επιβάλει δασμούς σε ποσοστό έως και 25% σε κατασκευαστές αυτοκινήτων από την ΕΕ που θέλουν να πουλήσουν τα οχήματά τους στις ΗΠΑ. Εταιρείες όπως η BMW και η Mercedes Benz, τα αυτοκίνητα των οποίων δεσπόζουν στην Πέμπτη Λεωφόρο, τον διάσημο εμπορικό δρόμο της Νέας Υόρκης, θα είχαν σοβαρές επιπτώσεις, εκτιμά ο Εφραίμ Λέβυ, αμερικανός αναλυτής της αγοράς αυτοκινήτων.

«Η επιβολή τέτοιων δασμών θα αύξανε τις τιμές για τους καταναλωτές και θα έθετε σε κίνδυνο θέσεις εργασίας. Εφόσον αυξηθούν οι τιμές για τους καταναλωτές, αυτοί θα αγοράζουν λιγότερα οχήματα και αυτό θα συρρίκνωνε το κέρδος των κατασκευαστών αυτοκινήτων παγκοσμίως».



ΕΝΦΙΑ: ΠΟΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ 50% Ή ΚΑΙ 100% ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ !!!



Περίπου 1,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα απαλλαγούν από τον EΝΦΙΑ ή θα πληρώσουν το 50% του φόρου, παρά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.


Αυτό εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία μελετούν το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, σε συνδυασμό με τα απαλλασσόμενα όρια.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ ιδιοκτήτες ακινήτων με βάση το εισόδημα του προηγούμενου έτους (2017) και την αξία της ακίνητης περιουσίας που κατέχουν.

Ωστόσο οι ιδιοκτήτες που απαλλάχτηκαν πέρυσι από τον ΕΝΦΙΑ ή είχαν την έκπτωση ή έχασαν την απαλλαγή για λίγο, θα πρέπει να τσεκάρουν αν με τις νέες αντικειμενικές τιμές υπερβαίνουν τα όρια απαλλαγής, ή έχουν υπερβεί τα εισοδηματικά όρια.

Πέρυσι, το 2017, είχαν απαλλαγεί ή πλήρωσαν μισό ΕΝΦΙΑ 1.306.448 ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα, πλήρωσαν το 50%του ΕΝΦΙΑ 1.240.212 νοικοκυριά ενώ 66.236 ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν καθόλου φόρο.


ΕΡΧΕΤΑΙ "ΣΦΑΓΗ": ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ: ΚΑΘΕΙΡΞΗ 10 ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ !!!

ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕΣΩ OFFSHORE
7 χρόνια κάθειρξη στην κόρη του και πολιτική διάδοχό του!!!




Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ καταδικάσθηκε την Παρασκευή σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών από δικαστήριο κατά της διαφθοράς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, κάτι που αποτελεί σοβαρό πλήγμα για το κόμμα του πριν από τις βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου.

Ο Σαρίφ, ο οποίος απουσίαζε από την ακροαματική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ, «καταδικάσθηκε σε κάθειρξη δέκα ετών και σε πρόστιμο οκτώ εκατομμυρίων λιρών» (10 εκατ. δολάρια) σε μια υπόθεση που αφορά την αγορά πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο, δήλωσε ο συνήγορός του, ο Μοχάμαντ Ορανγκζέμπ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Σαρντάρ Μουζάφαρ Αμπάς, το δικαστήριο διέταξε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κατάσχει τα εν λόγω διαμερίσματα. 


ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ;;;



Το ξέρω πως ακούγεται παράλογο, απίστευτο αλλά στη Θράκη του 21ου αιώνα ισχύσει σε απόλυτο βαθμό. Αν είσαι μουσουλμάνος και δηλώνεις Τούρκος έχει τα πάντα, δρόμους, πλατείες κλπ αλλά αν δηλώνεις ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ σε έχουν για πέταμα. Δεν πρόκειται για μια απλή σκέψη μου αλλά για μια πραγματικότητα που την είδα με τα μάτια μου στον οικισμό Κοτάνη της Ξάνθης.


Βρέθηκα εκεί στο πλαίσιο μιας ξενάγησης, από αυτές που κάνω αρκετά συχνά όχι επαγγελματικά αλλά επειδή θέλω και προσπαθώ να αναδείξω τις ομορφιές του τόπου μου. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με ορισμένους από τους κατοίκους του χωριού και πραγματικά δε θυμάμαι να έχω συναντήσει αλλού τόσο απογοητευμένους ανθρώπους.
Παρά την πολύ καλή δουλειά που έκανε ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ο δρόμος από τη Μέδουσα μέχρι την Κοτάνη εξακολουθεί να είναι σε άθλια κατάσταση κ όπως μας ενημέρωσαν οι ελάχιστοι πλέον κάτοικοι του χωριού, το χειμώνα με την παραμικρή βροχή ο δρόμος κόβεται στα δύο και οι ίδιοι μένουν για μέρες αποκλεισμένοι.

Ακόμα και τα όποια τεχνικά έχουν τοποθετηθεί δε βοηθάνε σχεδόν καθόλου αφού η τοποθέτηση τους έγινε πρόχειρα όχι από ειδικούς αλλά από τους ίδιους τους κατοίκους και μάλιστα με χρήματα που συγκέντρωσαν εκείνοι.

Μας επιβεβαίωσαν μάλιστα πως ο Δήμος Μύκης στον οποίο υπάγεται ο συγκεκριμένος οικισμός αρνήθηκε να βοηθήσει διότι οι άνθρωποι αυτοί έκαναν το τεράστιο λάθος σε μια ευχαριστήρια επιστολή τους προς τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ να γράψουν τη φράση «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟ ΚΕΑΟ ΚΥΝΗΓΑ 80ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 52.000€ ΑΠΟ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ... '90 !!!

ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΤΟ...2017
Ξεσκονίζουν παλιές υποθέσεις για να γεμίσουν τα ταμεία !!!




Το παράδειγμα το οποίο παραθέτει η δικηγόρος Αναστασία Μήλιου είναι ενδεικτικό του παραλογισμού που επικρατεί στο άγριο κυνηγητό που έχει εξαπολύσει το ΚΕΑΟ σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει οφειλές πριν από πολλά χρόνια. Στην προκειμένη, σε χαμηλοσυνταξιούχο 80 ετών εστάλη ατομική ειδοποίηση για οφειλή 52.000 ευρώ, η οποία αφορούσε εισφορές της περιόδου 1991-2001, οι οποίες βεβαιώθηκαν το 2017! 

Ο οφειλέτης άσκησε ανακοπή και αίτηση αναστολής κατά της οφειλής και το δικαστήριο (της αναστολής που δικάζει πρώτο) την έκανε δεκτή, καθώς έκρινε ότι η άμεση εκτέλεσή της θα προκαλέσει στον αιτούντα ανεπανόρθωτη βλάβη. Ως ανεπανόρθωτη βλάβη νοείται όχι μόνο η κατά κυριολεξία μη αναστρέψιμη, αλλά και εκείνη της οποίας η αποκατάσταση είναι για τον διάδικο δυσχερής σε τέτοιο βαθμό ώστε να αδυνατεί να την επιτύχει.


Η ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΣΤΡΑΠΗ ΤΗΣ ROTHSCHILD ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Τι γράφει η fmvoice.gr :

Πολλές δουλειές έχει πάρει ο οίκος Rothschild στην Ελλάδα, από τον καιρό που εξασφάλισε τη μεγαλύτερη, δηλαδή αυτή του συμβούλου της κυβέρνησης για το χρέος.

Όμως, το deal που έκλεισε με την MIG για το Υγεία πρέπει να είναι το πιο... γλυκό.

Η Rothschild προσελήφθη ως σύμβουλος για την πώληση του νοσοκομείου, αμέσως μόλις υποβλήθηκε η προσφορά Αποστολόπουλου που κοντράριζε την προσφορά της CVC.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 300.000€ !!!

ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Για υπεξαίρεση ύψους 300.000 ευρώ κατηγορείται υπάλληλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) από ταχυδρομικά υποκαταστήματα της Χαλκιδικής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εσωτερικού ελέγχου την περίοδο 2012-2014.




Ήδη, το πόρισμα της έρευνας διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, Αχιλλέα Ζήση, που παρήγγειλε εναντίον του ποινική δίωξη για πλαστογραφία και υπεξαίρεση εις βάρος του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος, από τη θέση ανώτερου υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ., αρχικά στο υποκατάστημα της Νέας Καλλικράτειας και μετέπειτα σ’ αυτό της Κασσάνδρειας, φέρεται ότι καταχράστηκε – υπεξαίρεσε χρήματα που αναλογούσαν σε μεταφορές κεφαλαίων, εμβάσματα, συντάξεις κ.ά.

Προκειμένου, δε, να συγκαλύψει τις πράξεις του, ο ίδιος – σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου – κατηγορείται ότι πλαστογραφούσε τα παραστατικά των δικαιούχων είσπραξης των φερόμενων ως υπεξαιρεθέντων χρημάτων, ενώ φρόντιζε να τακτοποιεί ηλεκτρονικά τις σχετικές εντολές πληρωμής.



ΚΙ ΟΜΩΣ: Ο ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΛΙΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ 18.000 ΝΕΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ !!!




Στους 156.866 αυξήθηκαν οι Τούρκοι εκατομμυριούχοι μέσα σε 5 μήνες, από 138.980, καθώς η τουρκική λίρα καταποντίζεται σε χαμηλά ρεκόρ, σύμφωνα με δεδομένα της Υπηρεσία Ρύθμισης και Επίβλεψης Τραπεζών (BDDK), που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, οι Τούρκοι εκατομμυριούχοι εντός και εκτός της Τουρκίας έχουν συνολικά 1 τρισεκατομμύριο 37 δισεκατομμύρια 152 εκατομμύρια λίρες. Κατά μέσο όρο, ένας Τούρκος εκατομμυριούχος έχει πάνω από 6 εκατ. λίρες (1,1 εκατ. ευρώ). Στην Τουρκία βρίσκονται 141.753 εκατομμυριούχοι, ενώ 15.113 βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ & ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ !!!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ 30...
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/30.html




Η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια (Ombudsman της Ευρωπαϊκής Ένωσης) κατηγόρησε και πάλι σήμερα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για κακοδιοίκηση επειδή δεν απάντησε στις ανησυχίες για τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στην ομάδα κεφαλαιούχων και οικονομολόγων G30. 

«Η απάντηση της ΕΚΤ στις συστάσεις της Διαμεσολαβήτριας δεν ήταν ικανοποιητική. Παρέμεινε σε άρνηση αναφορικά με τις συνέπειες της συμμετοχής του προέδρου της στην G30 και αρνήθηκε να βελτιώσει τους σχετικούς κανόνες και διαδικασίες», ανέφερε η Ombudsman της ΕΕ. «Ως εκ τούτου η Διαμεσολαβήτρια κλείνει την έρευνά της επιβεβαιώνοντας τα ευρήματά της περί κακοδιοίκησης».


ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ !!!

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ
Σε ισχύ οι δασμοί 25% σε 818 κινέζικα προϊόντα που αντιστοιχούν σε εισαγωγές 34 δις δολαρίων !!!




Το κουμπί του εμπορικού πολέμου με την Κίνα πάτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump καθώς σε ισχύ είναι από τα ξημερώματα οι δασμοί της τάξης του 25% σε 818 κινέζικα προϊόντα, εισαγωγές που αντιστοιχούν σε 34 δις δολάρια.

Η απάντηση από το Πεκίνο ήταν άμεση, όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει, επιβάλλοντας δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ίσης αξίας.

Μάλιστα λίγο πριν τεθούν σε εφαρμογή οι δασμοί των ΗΠΑ, τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας κατηγόρησαν τον Λευκό Οίκο ότι συμπεριφέρεται σαν «συμμορία», την ώρα που ο Trump απειλεί για νέους πρόσθετους δασμούς.



ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΕ 12 ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΟΛΕΣ ΠΙΣΩ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ !!!

ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Η γνωστή αλυσίδα John Lewis που αγόρασε τη πρώτη τηλεόραση και τις επιπλέον 11 που ακολούθησαν τις αλλαγές, τον ενημέρωσε οτι δεν πρόκειται να του ξαναπουλήσει κάτι, καθώς δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του !!!



Σε αδιέξοδο περιήλθε ένα κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών στην Αγγλία, βλέποντας έναν πελάτη του να γυρίζει πίσω την μία τηλεόραση μετά την άλλη, σε διάστημα τριών ετών.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Πολ Τσέιμπερς, ο οποίος αρχικά είχε αγοράσει μία τηλεόραση αξίας 900 λιρών από τα «John Lewis», όμως τόσο αυτή, όσο και τις άλλες 11 που ακολούθησαν τις αλλαγές, τις επέστρεψε πίσω.


ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!! ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ & ΒΙΛΕΣ ΜΕ ΠΙΣΙΝΕΣ !!!

ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ+ΤΑΜΕΙΑ
Στα τέλη Ιουλίου η νέος γύρος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με ακίνητα μεγαλοοφειλετών.




Κατοικίες με πισίνες, μεζονέτες και επαγγελματικά ακίνητα μεγαλοοφειλετών, βγάζει στο σφυρί η Εφορία στα τέλη Ιουλίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η οποία περιλαμβάνει ακίνητα φυσικών και νομικών προσώπων, με χρέη αρκετών χιλιάδων ευρώ ή και εκατομμυρίων ευρώ προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ένας εκ των οφειλετών οφείλει προς εφορία και Ταμεία συνολικό ποσό περίπου 220 εκατ. ευρώ.

Καθίσταται σαφές, πως η ΑΑΔΕ εντείνει τις προσπάθειές της για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από φορολογούμενους οι οποίοι αδιαφορούν για την ρύθμιση των χρεών τους, ενώ το ενδιαφέρον της είναι στραμμένο στους έχοντες μεγάλες οφειλές.

Δύο εκ των οφειλετών βρίσκονται και στη λίστα της ΑΑΔΕ με τους φορολογούμενους που έχουν χρέη, άνω των 150.000 ευρώ. Οι πλειστηριασμοί θα είναι ηλεκτρονικοί και μπορούν σε αυτούς συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.


Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ !!! ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 2.000 ΕΥΡΩ
"Τσουχτερός" είναι ο λογαριασμός για τους "απρόσεκτους" φορολογούμενους.




Η εφορία δεν... ξεχνά και σε περίπτωση λάθους ή απροσεξίας, οι φορολογούμενοι μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα. Το πιο σύνηθες είναι η... ποινή να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ, όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις που το πρόστιμο μπορεί να υπερβεί τα 2.000 ευρώ.

Ποιες είναι όμως, οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις που η εφορία βάζει πρόστιμα;

Σύμφωνα με τα στοιχεία η λίστα έχει ως εξής:

1. Ο φορολογούμενος δεν έχει υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα ή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση καταβολής φόρου.

2. Ο φορολογούμενος δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα της Φορολογικής Διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων.


ΜΙΡΑΝΤΑ ΞΑΦΑ: Η "ΑΡΙΣΤΗ" ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ !!!



«Ξαναχτύπησε» η εμμονική Μιράντα Ξαφά, θέτοντας εκ νέου θέμα μείωσης των συντάξεων!

Η ιέρεια του νεοφιλελευθερισμού, σε άρθρο της στην ιστοσελίδα liberal.gr και σχολιάζοντας πρόσφατη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg, ούτε λίγο ούτε πολύ τον εγκαλεί που «άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κόψει τις συντάξεις το 2019».


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΩΝ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !!!

ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΡΙ ΟΜΗΡΙΑΣ
Περιπλέκονται τώρα τα πράγματα !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ !!!

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, καταψήφισαν την τροπολογία ώστε να μην ξεπερνούν ημερησίως οι ώρες εργασίας το 8ωρο όπως και την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως...




Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του 8ωρου εργασίας

Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις φαίνεται ότι συντάσσεται η Νέα Δημοκρατία με τις πιο ακροδεξιές απόψεις που επικρατούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού στον απόηχο της πρότασης του ακροδεξιού καγκελαρίου της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς και εν γένει της κυβέρνησης της χώρας για αύξηση των ωρών εργασίας από 8ωρο σε 12ωρο, διεξήχθη συζήτηση και ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών.

Σε αυτή την ψηφοφορία λοιπόν, όπως καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, η Νέα Δημοκρατία μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ψήφισε μεταξύ άλλων υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως και του εβδομαδιαίου 48ώρου.



Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΟ: ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΚΔΟΤΗΡΙΩΝ !!! Ο ΟΑΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ 0,60€ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ !!!

ΜΟΛΙΣ 15 ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Βγήκε όπλο από επιβάτη στο εκδοτήριο της Ομόνοιας επειδή αγανάκτησε από τις ουρές !!!



Σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του μετρό έκανε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Βρε καλώς τους" με τον Αντώνη Φουρλή και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο πρόεδρος των εργαζομένων Σπύρος Ρεβύθης, με αφορμή την ταλαιπωρία που υφίσταται μεγάλο μέρος του επιβατικού κοινού και κυρίως ευαίσθητες κατηγορίες του, όπως ηλικιωμένοι, φοιτητές και παιδιά, καθώς εδώ και καιρό, η διοίκηση του Μετρό έχει μεταθέσει σε άλλα πόστα υπαλλήλους των εκδοτηρίων, με αποτέλεσμα αυτά να έχουν κλείσει και να μην μπορεί ο κόσμος να προμηθευτεί το μειωμένο εισιτήριο των 60 λεπτών του ευρώ, αφού οι αυτόματοι πωλητές διαθέτουν μόνο τα κανονικά εισιτήρια του 1,40.

Σ.Ρεβύθης: Η διοίκηση του ΟΑΣΑ αρνείται να βάλει στο μηχάνημα εισιτήρια των 0,60


ΗΠΑ: "ΔΩΡΟ" ΤΗΣ FED ΣΕ MORGAN STANLEY ΚΑΙ GOLDMAN SACHS !!!



Απίστευτο δώρο προσέφερε πρόσφατα στην Goldman Sachs και τη Morgan Stanley η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) προκειμένου αυτές να συνεχίσουν να μοιράζουν υψηλά μερίσματα στους μετόχους τους. Λίγο πριν ανακοινώσει τα αποτελέσματα των τελευταίων stress tests (ή αλλιώς ασκήσεις προσομοίωσης σε ακραίες καταστάσεις), η Fed ενημέρωσε τους επικεφαλής των δύο παραπάνω κολοσσών της Wall Street ότι για να τα περάσουν επιτυχώς θα έπρεπε να μειώσουν τα συνολικού ύψους 16 δισ. δολαρίων μερίσματα που θα μοίραζαν στους μετόχους τους στο μισό, δηλαδή στα 8 δισ. δολάρια.

Ομως αντί το θέμα να λήξει εκεί και οι δύο τράπεζες να αναπροσαρμόσουν τα μερίσματά τους, η Fed τούς προσέφερε... σκόντο: να δεχθούν να παγώσουν τα μερίσματά τους στα πρόσφατα επίπεδά τους και να λάβουν μια «υπό όρους μη ενστάσιμη» διαβάθμιση η οποία θα τους επέτρεπε να περάσουν τα τεστ.


ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ !!!

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΩΣ 31/12/2016
Με μια αίτηση στον ΕΦΚΑ ή το ΕΤΕΑΕΠ θα μπορούν περίπου 150.000 ασφαλισμένοι να διαγράψουν ασφαλιστικές οφειλές του παρελθόντος για τις οποίες υπάρχει «εύλογη αμφιβολία» ως προς την υποχρέωση υπαγωγής του ασφαλισμένου σε καθεστώς παράλληλης ασφάλισης δύο ή περισσότερων ασφαλιστικών φορέων.




Το δικαίωμα της διαγραφής αυτών των πρόσθετων επιβαρύνσεων ισχύει για οφειλές έως 31/12/2016. Τα ποσά που έχουν ήδη καταβάλλει οι ασφαλισμένοι δεν επιστρέφονται, αλλά ούτε αναζητώνται.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, κατά την δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η ρύθμιση είναι γενική και δεν θεσπίζεται ένας κανόνας λόγω της πολύ μεγάλης περιπτωσιολογίας.

Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει μια δικαστική απόφαση που να δικαιώνει τον ασφαλισμένο αλλά ο νόμος να λέει κάτι άλλο, μπορεί να υπάρχουν δύο συγκρουόμενες δικαστικές αποφάσεις, μπορεί να μην υπάρχει δικαστική απόφαση αλλά να είναι προφανές ότι ο ασφαλισμένος δεν γνώριζε ότι πρέπει να πληρώσει και σε δεύτερο ταμείο, ή τέλος μπορεί να μην υπάρχει δικαστική απόφαση αλλά να είναι προφανές ότι ο ασφαλισμένος είχε κλείσει τα βιβλία του και δεν θα έπρεπε να χρεώνεται με οφειλές.


ΚΤΕΟ: ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΓΥΡΙΣΜΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ !!!

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΤΕΟ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ
Με βάση τα προηγούμενα δεδομένα που έχουν τα ΚΤΕΟ στα αρχεία τους για τα χιλιόμετρα εκδίδονται πλέον οι βεβαιώσεις τεχνικού ελέγχου στα αυτοκίνητα.




Αν αγοράσει λοιπόν κανείς μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, από έμπορο ή και από ιδιώτη, θα πρέπει να προσέξει τα χιλιόμετρα που γράφει το κοντέρ του αυτοκινήτου να αντιστοιχούν σε αυτά που αναγράφονται στους προηγούμενους τεχνικούς ελέγχους και να μην είναι μειωμένα.

Σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να διορθώσουν την μειωμένη ένδειξη με τουλάχιστον ένα επιπλέον χιλιόμετρο από την προηγούμενη καταγραφή στο ΚΤΕΟ. Όσα ΙΧ παρουσιάζουν ανακολουθία στον μετρητή χιλιομέτρων, θα «ακινητοποιούνται» και δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν.


ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα απενεργοποίησης της ανέπαφης λειτουργίας.




Με την υπ' αριθμ 48/2018 απόφασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκρινε ζητήματα πεξεργασία προσωπικών δεδομένων μέσω πιστωτικών/χρεωστικών καρτών για ανέπαφες («contactless») συναλλαγές.

Η υπόθεση έφτασε στην Αρχή από τη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, στην οποία υποβλήθηκε καταγγελία από πελάτη Τράπεζας κατά της Τράπεζας, αναφορικά με τη χρεωστική (debit) κάρτα που του χορήγησε προς αντικατάσταση της παλαιάς του κάρτας.

Η νέα αυτή κάρτα υποστηρίζει ανέπαφες (contactless) συναλλαγές – δηλαδή συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την εισαγωγή PIN από μεριάς του, παρά μόνο με επίδειξη της κάρτας, χωρίς επαφή ή τοποθέτηση, στην αντίστοιχη συσκευή-«αναγνώστη» (reader), εφόσον η οικονομική συναλλαγή δεν ξεπερνάει το ύψος των εικοσιπέντε (25) Ευρώ.

Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε την έγκρισή του προκειμένου να του χορηγηθεί χρεωστική κάρτα με αυτά τα χαρακτηριστικά (ήτοι ανέπαφη), καθώς επίσης και ότι δεν επιθυμεί να διαθέτει τέτοια κάρτα λόγω κινδύνων ασφάλειας που πηγάζουν από τη χρήση της.


ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΤΟΝ GDPR ;;;



Με το Ν. 4549/2018 «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και λοιπές διατάξεις» εισήχθησαν σημαντικές αλλαγές στις προϋποθέσεις υπαγωγής υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων στο Ν. 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη), οι οποίες έχουν αναλυθεί εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο της Newlaw. Μεταξύ των τροποποιήσεων του Ν.4549/2018, βρίσκεται και η άρση του τραπεζικού απορρήτου του άρθρου 1 του ν. 1059/1971 με δήλωση του οφειλέτη, η οποία κατατίθεται στη Γραμματεία του αρμόδιου Ειρηνοδικείου μαζί με την αίτηση.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 58 παρ. 1 του Ν.4549/2018 ορίζει:


1. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 3869/2010 προστίθενται περιπτ. γ΄ και δ΄ ως εξής:

«γ) δήλωση του οφειλέτη ότι παρέχει άδεια σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα, στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή, να διαβιβάζει, έως τη συζήτηση της αίτησης, στους πιστωτές κατά των οποίων στρέφεται η αίτηση την κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών και των λοιπών τραπεζικών προϊόντων (άρση τραπεζικού απορρήτου του άρθρου 1 του ν. 1059/1971, Α΄ 270) για τη χρονική περίοδο από πέντε έτη πριν την άσκηση της αίτησης έως την ημέρα της συζήτησής της, καθώς και ότι παρέχει άδεια προς τους πιστωτές, κατά των οποίων στρέφεται η αίτηση, να προβαίνουν αποκλειστικά για το σκοπό δικαστικής και εξώδικης διαχείρισης της αίτησης σε επεξεργασία και ανταλλαγή των δεδομένων που κατέχουν ή λαμβάνουν από τα πιστωτικά ιδρύματα,

δ) υπεύθυνη δήλωση του οφειλέτη ότι δεν έχει πτωχευτική ικανότητα».


ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ BANKING FORUM ΤΗΣ ΕΕΔΕ !!!

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΑΦΕΙΔΩΣ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ, ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΑ ΚΤΛ...ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ
Μίλησε για καλλιέργεια κουλτούρας μη πληρωμών χρησιμοποιώντας πάλι τη γνωστή "καραμέλα" των στρατηγικών κακοπληρωτών που είναι στη πραγματικότητα ελάχιστοι, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών είναι νοικοκυριά+επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα μνημόνια !!!

Ενώ για το φιάσκο του εξωδικαστικού μηχανισμού είπε ότι φταίνε οι επιχειρήσεις που δεν προσήλθαν και όχι οι τράπεζες στήριξαν με ενθουσιασμό...ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΛΕΜΕ !!!



Την αισιοδοξία της ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν τεθεί μέχρι το 2019, εξέφρασε η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών καθηγήτρια Χαρούλα Απαλαγάκη, μιλώντας στο banking forum της ΕΕΔΕ.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα Απαλαγάκη επισήμανε ότι η δημιουργία του μεγάλου ύψους των μη εξυπηρετούμενων δανείων στη χώρα μας δεν οφείλεται κατά κύριο λόγο στη «γενναιόδωρη στρατηγική πιστωτικής επέκτασης που ακολούθησαν οι τράπεζες» για μια μακρά περίοδο πριν την κρίση -όπως συνηθίζεται να υποστηρίζεται - αλλά είναι συνέπεια οριζόντιων κινήσεων που δεν προήλθαν από τις τράπεζες και καλλιέργησαν την κουλτούρα της μη πληρωμής.

Η κα Απαλαγάκη, αναφερόμενη στα αποτελέσματα που έχουν σύγχρονα εργαλεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιούργησαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο επιχειρείν, όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός, είπε ότι δεν ευσταθούν απόψεις ότι το τραπεζικό σύστημα δεν τα στήριξε. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει η προσέλευση και η αποδοχή από πλευράς επιχειρήσεων που θα ήταν επιθυμητή δεν οφείλεται στις τράπεζες που στήριξαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια, είπε χαρακτηριστικά.


ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΔ+ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ !!!

Η ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 49.000.000€ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΓΑΝ ΑΛΛΟΥ...
Θα κατάσχονται ακόμη και τα ποσά από τις νέες δωρεές και εγγραφές μελών !!!




Η Λέγκα είναι σε δύσκολη θέση. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε ότι πρέπει να κατασχεθούν χρήματα από όλους τους λογαριασμούς του κόμματος, όπου και αν βρίσκονται.

Το κόμμα του Ματτέο Σαλβίνι πρέπει να επιστρέψει συνολικά στο ιταλικό κράτος σαράντα εννέα εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ποσό που είχε αφαιρέσει παράνομα η προηγούμενη ηγεσία της Λέγκα με επικεφαλής τον Ουμπέρτο Μπόσι. Καταδικάσθηκε από πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε τριάντα μήνες φυλάκισης ενώ ο πρώην ταμίας του κόμματος, Φραντσέσκο Μπελσίτο σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και δέκα μηνών. Πρόκειται για χρήματα που έπρεπε να καλύψουν εκλογικά έξοδα αλλά σύμφωνα με τους δικαστές πήραν άλλο δρόμο.


ΛΙΒΥΗ: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ 400$ !!!




Αποκάλυψη του Cnn

Η Λιβύη λειτουργεί ως ένας ενδιάμεσος σταθμός για δεκάδες χιλιάδες Αφρικανούς πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να περάσουν τη θάλασσα για να φτάσουν στην Ευρώπη και να διεκδικίσουν ένα ασφαλές περιβάλλον ή μια καλύτερη τύχη από την απολυτη ανέχεια.

Οι περισσότεροι από αυτούς δίνουν την περουσία τους σε διακινητές και άλλους επιτήδειους που τους υπόσχονται την μεταφορά στις ακτές της Ευρώπης (κυρίως της Ιταλίας).

Οι περιορισμοί, όμως, της ακτοφυλακής ωθούν τους διακινητές σε μια άλλη «επικερδή» διαδικασία με το «πλεόνασμα» των ανθρώπινων ψυχών που μένουν στις παραθαλάσσιες πόλεις και σε προσωρινά καταλύματα.


ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣτΕ: ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΡΑΒΟΛΟ 150€ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΕΥΓΩΝ !!!

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΟΓΩ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ
Μια τέτοια απόφαση θα περιόριζε το δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών και ιδιαιτέρως των ευπαθών οικονομικά ομάδων !!!




Την αλλαγή του τρόπου ομαδικών προσφυγών στη Δικαιοσύνη, και ειδικότερα στο ανώτατο δικαστήριο της χώρες, φέρνει με απόφασή του το Συμβούλιο Επικρατείας.

Σύμφωνα με αυτή, στις ομαδικές προσφυγές δεν θα καταβάλλεται ένα παράβολο των 150 ευρώ συνολικά, όπως γίνεται μέχρι τώρα, αλλά κάθε προσφεύγοντας θα πληρώνει ξεχωριστά από 150 ευρώ. Έτσι, αν οι προσφεύγοντες σε μια ομαδική προσφυγή είναι 100 άτομα, το συνολικό ποσό των παραβόλων θα είναι 15.000 ευρώ!


Η απόφαση, πάντως, θα κριθεί τελικά από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, καθώς λόγω μείζονος σπουδαιότητας, το Β΄ Τμήμα παρέπεμψε το όλο θέμα εκεί.

Η απόφαση θέτει ένα νέο οικονομικό φραγμό στις προσφυγές στο ΣτΕ και περιορίζει αισθητά το δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών και ιδιαίτερα στις ευπαθείς οικονομικά ομάδες. Από την άλλη, αναμένεται να περιορίζει τον όγκο εργασίας των δικαστών.


ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΧΕ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ+ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 14,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ !!!

ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΙΟΥΣΑ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ 101,5 ΔΙΣ
Μπορεί κάθε μήνα να αυξάνεται το ποσό των φόρων που δεν πληρώνουν έγκαιρα οι φορολογούμενοι, αλλά την ίδια ώρα αυξάνεται συνεχώς και το ποσό που πληρώνουν αναγκαστικά μέσω κατασχέσεων ή οικειοθελώς και εντόκως μέσω ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης. Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι αποκαλυπτικά της αφαίμαξης που υφίστανται οι φορολογούμενοι !!!




Όχι μόνο αυτών που μπορούν και πληρώνουν τον λογαριασμό της υπερφορολόγησης αλλά και αυτών που δεν μπορούν και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις και συνεχείς ρυθμίσεις φορολογικών οφειλών.

Ειδικότερα:


- από την αρχή του έτους και έως το τέλος Μα:iου εισέρρευσαν στα ταμεία της φορολογικής διοίκησης από παλιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικά 2,35 δισ. ευρώ

- οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που εισπράχθηκαν, δηλαδή οφειλές που δημιουργήθηκαν εντός του 2018, ανήλθαν σε 797 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, το ποσό αυτό είναι πολύ περιορισμένο σχέση με τις συνολικές νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν εντός του έτους. Συγκεκριμένα, στο 5μηνο Ιανουαρίου- Μαΐου έχουν δημιουργηθεί 4,76 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές



ΜΥΚΟΝΟΣ: ΤΖΙΡΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΖΑΜΠΑ...ΚΑΙ ΟΡΓΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!


Πώς πιάστηκαν 10 εστιατόρια bar στη Μύκονο για φοροδιαφυγή. Νόμιζαν ότι έφυγαν οι ελεγκτές !!!

Θύματα μιας έξυπνης παγίδας που έστησαν οι άνδρες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων φαίνεται ότι έπεσαν τουλάχιστον 10 γνωστά εστιατόρια μπαρ της Μυκόνου τις τελευταίες 3 ημέρες. Ως γνωστόν, οι φοροελεγκτές έκαναν “ντου” την περασμένη εβδομάδα στο εστιατόριο του Nammos, όπου διαπίστωσαν όργιο φοροδιαφυγής και επέβαλαν τις ανάλογες κυρώσεις. Το Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησε στη Μύκονο μία φήμη ότι οι ελεγκτές είχαν φύγει από το νησί, με αποτέλεσμα πολλοί να ανακουφιστούν για τη λήξη του… συναγερμού. Μόνο που αυτή η φήμη δεν ξεκίνησε από κανέναν άλλο, παρά από τους ίδιους τους ελεγκτές! Οι ίδιοι διέρρευσαν τις πληροφορίες περί αποχώρησής τους από το νησί, προκειμένου να “χαλαρώσουν” οι επιχειρηματίες και να νομίζουν ότι πλέον το πεδίο είναι ελεύθερο. Και όταν πια όλοι νόμιζαν πως πράγματι οι ελεγκτές είχαν φύγει, εκείνοι έκαναν την εμφάνισή τους και πάλι, αιφνιδιάζοντας τους επιτήδειους. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε…

Αυτό το χολιγουντιανό τρικ (θυμίζει τις ταινίες όπου ο πρωταγωνιστής σκηνοθετεί τον θάνατό του για να επιστρέψει δριμύτερος στη συνέχεια του έργου) είναι ένα από τα πολλά κόλπα που έχουν καταστρώσει στην ΑΑΔΕ για να πιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιχειρηματίες που παρανομούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κλιμάκιο των ελεγκτών συμμετέχει και ένας εφοριακός από τη Ρόδο με το παρατσούκλι “χάκερ”, ο οποίος διαθέτει ειδικές γνώσεις στους υπολογιστές και ήταν αυτός που κατάφερε να “ανοίξει” το σύστημα του Nammos και να επαναφέρει τα στοιχεία για τα δελτία παραγγελίας που είχαν κοπεί, τα οποία προηγουμένως οι υπεύθυνοι του εστιατορίου είχαν σβήσει, όταν κατάλαβαν την παρουσία των ελεγκτών.


ΒΕΘ: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ !!!


ΤΑ ΠΕΝΤΕ "ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ" ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ !!!


Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ;;;



Τι αποκαλύπτει το ereportaz.gr :

Με πλαστά στοιχεία πουλήθηκε ο Αστέρας Βουλιαγμένης στους Άραβες και Τούρκους επενδυτές σε ό,τι αφορά το εάν το οικόπεδο εντάσσεται ή όχι στο Σχέδιο Πόλεως. Σύμφωνα με τις καταγγελίες και στοιχεία της οικολογικής Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) που βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, μεγάλο μέρος του οικοπέδου του Αστέρα Βουλιαγμένης αποτελεί «Δημόσιο Δάσος», που σημαίνει ότι η περιοχή είναι εκτός Σχεδίου Πόλεως, δασική και δεν μπορεί να δομηθεί.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΟΚΕ, σφίγγει ο δικαστικός κλοιός γύρω από 13 στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως αυτά κατονομάζονται στο από 2-1-2018 συμπληρωματικό υπόμνημα του προέδρου της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης, Βασίλη Αναστασόπουλου, σχετικά με το κακούργημα της πλαστογραφίας, επειδή είχαν προσκομίσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) παραποιημένο χάρτη ο οποίος απεικόνιζε ψευδώς το Μικρό Καβούρι (Αστέρα Βουλιαγμένης) να περικλείεται από πράσινη ρυμοτομική γραμμή. Αυτό είχε ως συνέπεια να παραπλανηθεί το ΣτΕ και να οδηγηθεί σε εσφαλμένες αποφάσεις, έχοντας δεδομένο ότι η περιοχή, αφού περικλείεται από την πράσινη ρυμοτομική γραμμή, είναι εντός Σχεδίου Πόλεως, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τέτοια γραμμή και, επομένως, η περιοχή βρίσκεται εκτός Σχεδίου.

«Τα παραπάνω αποδεικνύει», όπως δηλώνει στην «ΜΠΑΜ» ο κ. Αναστασόπουλος, «το από 11-3-1981 ακριβές αντίγραφο του έγχρωμου σχεδιαγράμματος του γνήσιου Ρυμοτομικού Σχεδίου Βουλιαγμένης, που συνόδευε το τότε Βασιλικό Διάταγμα (ΦΕΚ 229/Α1955), που έχουμε ήδη επισυνάψει στην από 16-10-2017 αίτηση-υπόμνημά μας προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου και στον εισαγγελέα Περιβάλλοντος του Αρείου Πάγου κύριο Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος είναι και εποπτεύων της δικογραφίας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ POS ;;;



Τα POS που κλέβουν την Εφορία

Θα ασχοληθεί κάποτε ο κ. Πιτσιλής;


Διάβαζα στο "Έθνος της Κυριακής" το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το θέμα και μου ήλθε αμέσως στο μυαλό το αρκετά παλαιότερο ρεπορτάζ του Γιώργου Παλαιτσάκη στην έντυπη FMVoice για τα POS που κλέβουν την Εφορία. Μάλιστα, η εφημερίδα μας δεν έχει γράψει για αυτό μόνο μια φορά.



ΣΚΑΝΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ AIRBNB !!!

ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ...
Την ίδια ώρα κάποιοι παίρνουν στεγαστικά για να μπούνε στις βραχυχρόνιες μισθώσεις !!!




Ξεκίνησε το σαφάρι της Εφορίας προκειμένου να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα ενοικιάζουν μέσω πλατφορμών Airbnb ή Booking και δεν δηλώνουν τα εισοδήματα, παρά το γεγονός ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου οικονομικών για την δημιουργία του μητρώου βραχυχρόνιας διαμονής δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία. Οι έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει στις περιοχές που κυριαρχεί το φαινόμενο Airbnb με τους φοροελεγκτές να προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές των κατοικιών παριστάνοντας τους… τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε φορολογούμενους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ή ενδείξεις ότι κρύβουν τα εισοδήματα που εισπράττουν από τη βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων τους. Για αυτές τις περιπτώσεις ο έλεγχος συνεχίζεται με τη διασταύρωση των στοιχείων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας με τα εμβάσματα που έχουν πληρωθεί.

Οι ιδιοκτήτες που θα ειδοποιηθούν από την εφορία θα πρέπει να δικαιολογήσουν τα ποσά των εμβασμάτων που απέκτησαν από την Airbnb για την τουριστική εκμετάλλευση των ακινήτων τους.

Τα πρώτα… ραβασάκια της εφορίας ήρθαν και σε Χανιώτες που έχουν βραχυχρόνια μίσθωση μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών.



ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ABI ΜΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!

Η ABI BANK(ΕΧΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ) ΜΕ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΕΫΜΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ, ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/blog-post_848.html




Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ("ΕΤΕ") ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης του 100% της Banka NBG Albania Sh.A. ("NBG Albania"), στην American Bank of Investments ("ABI") μετά την λήψη των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων από i) την Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας και ii) την Αρχή Ανταγωνισμού της Αλβανίας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιτυχής ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ, αυξάνει το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της ΕΤΕ του πρώτου τριμήνου 2018 κατά 11 μονάδες βάσης, μετά την επίπτωση που αναγνωρίστηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 κατά την υπογραφή της συνολικά θετικής κεφαλαιακά συναλλαγής.


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ+ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Νέο χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων, το πρώτο της για δάνεια με εξασφαλίσεις, θα βγάλει προς πώληση η Εθνική Τράπεζα το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το νέο χαρτοφυλάκιο NPLs θα είναι ύψους 600 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει δάνεια πολύ μικρών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, τα οποία έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις σε ακίνητα. Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου έχει αναλάβει η Morgan Stanley.

Σημειώνεται ότι χθες η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη διάθεση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων και μη εξασφαλισμένων δανείων λιανικής και μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το οποίο πώλησε στις 21 Ιουνίου στις εταιρείες CarVal Investors και Intrum. Το χαρτοφυλάκιο αυτό ήταν ανεξόφλητου κεφαλαίου περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε περίπου 6% του συνολικού ανεξόφλητου κεφαλαίου. Η συναλλαγή θα ενισχύσει τον δείκτη CET 1 της Τράπεζας κατά περίπου 18 μονάδες βάσης.

Το υπό σχεδιασμό χαρτοφυλάκιο εξασφαλισμένων NPLs της Εθνικής Τράπεζας είναι το τρίτο "πακέτο" μη εξυπηρετούμενων δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις που θα βγει προς πώληση από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες.


ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ "ΥΨΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ" Η ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΑΥΞΗΣΗ 24,1% ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΙΟΥΝΙΟ
Συνεχίστηκε και τον Ιούνιο η -σημαντική- αύξηση των πωλήσεων που εμφανίζει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου μέσα στο 2018, με τον 6o μήνα του έτους να καταγράφει μάλιστα μια από τις καλύτερες επιδόσεις των ετών της κρίσης.




Σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, τον περασμένο μήνα η αγορά έκλεισε με 12.667 ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, ένα νούμερο από τα υψηλότερα της τελευταίας 8ετίας.

Φυσικά, η επίδοση αυτή του φετινού Ιουνίου είναι αυξημένη σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, όταν και η αγορά είχε κλείσει με 10.204 ταξινομήσεις. Η αύξηση αυτή άγγιξε το 24,1%.

Μετά την επίδοση αυτή του Ιουνίου, η αγορά αυτοκινήτου στο πρώτο 6μηνο του 2018 βρίσκεται πλέον σχεδόν στις 62.300 ταξινομήσεις, σημειώνοντας και πάλι πολύ σημαντική αύξηση που φθάνει στο 24,0% (50.356 πωλήσεις πέρυσι).


ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ & ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ !!!



Τα μέλη της σπείρας φαίνεται πως πλησίαζαν άτομα που είχαν χρέη προς την εφορία, και προφασιζόμενοι πως ξέρουν άτομα… «μέσα στο σύστημα», θα τους διέγραφαν ή θα τους ρύθμιζαν πολύ ευνοϊκά την οφειλή τους.

Βέβαια για όλα αυτά θα έπρεπε να πληρώσουν, με λίγα λόγια πλήρωσαν για να μην πληρώσουν! Πρόκειται για μια σπείρα αλλοδαπών, της οποία αρχηγός είναι μια 46χρονη γυναίκα.


Ενδεικτικό της λείας που εξασφάλισαν, ήταν πως μόνο από 20 άτομα πήραν πάνω από 2.000.000 ευρώ.


Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας


ΤΟ ΚΕΑΟ "ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ" ΘΥΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΗΚΕΣ...ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ !!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Τράπεζες, Εφορίες, θυρίδες, ακόμη και πρωτοδικεία για διαθήκες και αποδοχές κληρονομιάς, μπαίνουν στο στόχαστρο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, προκειμένου να ελεγχθούν οφειλέτες με χρέη κατά κύριο λόγο άνω των 100.000 ευρώ.




Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΑΟ, ξεσκονίζουν πλέον, τραπεζικούς λογαριασμούς, λίστες με ακίνητα, ακόμη κι αυτά που μεταβιβάστηκαν σε τρίτους, αλλά και αποδοχές κληρονομιάς με στόχο να διαπιστώσουν ποιες από τις “παλαιές” οφειλές, αυτές δηλαδή που δημιουργήθηκαν πριν από το 1997, ανήκουν στην ομάδα των χρεών που είναι διεκδικήσιμα.

Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, κι έτσι, ο στόχος των στελεχών του ΚΕΑΟ είναι έως το τέλος της χρονιάς, να έχουν χαρακτηριστεί ως «ανεπίδεκτες είσπραξης» οφειλές έως 2 δισ. ευρώ, από τις συνολικά 31,86 δισ. ευρώ που βρίσκονται ήδη, στο μητρώο του Κέντρου. Συνολικά, εκτιμάται ότι απαιτούνται άλλα 4 χρόνια μέχρι να ελεγχθεί το σύνολο των οφειλών και να τεθεί στην άκρη, πιθανότατα ακόμη και πάνω από το 50% των οφειλών.

Παράλληλα βέβαια, «τρέχουν» οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης για τα υπόλοιπα. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, μόλις 828 περιπτώσεις έχουν χαρακτηριστεί ήδη ανεπίδεκτες είσπραξης με συνολική οφειλή που δεν ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ.

Πλέον, το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει την επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου αφενός να διερευνήσει εάν υπάρχουν πιθανές πηγές είσπραξης από χρέη που λιμνάζουν εδώ και χρόνια καθώς από τα συνολικά 31,86 δισ. ευρώ οφειλών, τα 15,3 δισ. έχουν δημιουργηθεί πριν από το 2009, αφετέρου να στραφεί δραστικά προς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.


Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ !!! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΑΦΜ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!


ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΣΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ !!!

ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΛΟΓΩ SSM) ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΣΤΡΟΦΙΓΓΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Αποτέλεσμα από τον Ιανουάριο του 2017 έως και το τέλος Απριλίου του 2018 οι καταθέσεις αυξήθηκαν μόλις κατά 1,6 δισ. ευρώ από τις επιχειρήσεις ενώ αυξήθηκαν 4,1 δισ. ευρώ από τα νοικοκυριά.




Η αύξηση της πίεσης από την πλευρά των τραπεζών προς τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις να αποπληρώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια επηρεάζει αρνητικά την επιστροφή των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα. Κι αυτό σε μία προσπάθεια από την πλευρά των επιχειρηματιών/βασικών μετόχων να προστατεύσουν τις καταθέσεις και να αποφύγουν την ευθύνη αποπληρωμής των εταιρικών χρεών τους.

Η διαπίστωση αυτή γίνεται από την Τράπεζα της Ελλάδος στην ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική και καταδεικνύει, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, την πραγματική εικόνα, κυρίως στο «βαρύ» χαρτοφυλάκιο των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων. Το επίμαχο σημείο της Έκθεσης αναφέρει ότι «αρνητική επίδραση στο ύψος των καταθέσεων των επιχειρήσεων πιθανόν να άσκησε το γεγονός ότι οι προσπάθειες των τραπεζών για είσπραξη των επιχειρηματικών δανείων έχουν ενταθεί στο πλαίσιο της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων». Στο μέτωπο των αριθμών, τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά καθώς από τον Ιανουάριο του 2017 έως και το τέλος Απριλίου του 2018 οι καταθέσεις αυξήθηκαν μόλις κατά 1,6 δισ. ευρώ από τις επιχειρήσεις και 4,1 δισ. ευρώ από τα νοικοκυριά.


Εσφιξαν τα λουριά

Τραπεζικές πηγές σχολιάζοντας τη διαπίστωση της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι το φρένο ξεκίνησε στις αρχές του 2017, όταν άρχισαν οι πρώτες επί της ουσίας «οχλήσεις» προς τους υπερχρεωμένους επιχειρηματίες/βασικούς μετόχους από τις τράπεζες και εντάθηκε από τον Δεκέμβριο και μετά, όταν ξεκίνησε το ξεκαθάρισμα σε μεγάλες υποθέσεις μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων.


ΙΤΑΛΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
Με διάταγμα, κάθε εταιρεία που λαμβάνει κρατική βοήθεια για πέντε χρόνια δεν θα μπορεί να φύγει στο εξωτερικό !!!




Πρόκειται για το λεγόμενο «κυβερνητικό διάταγμα για την αξιοπρέπεια». Η ιταλική κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό επιβάλλει πρόστιμα στις επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική βοήθεια, αλλά στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο μέχρι και τέσσερις φορές μεγαλύτερο από την ενίσχυση που τους δόθηκε.

Ουσιαστικά, κάθε εταιρεία που λαμβάνει κρατική βοήθεια για πέντε χρόνια δεν θα μπορεί να φύγει στο εξωτερικό. Διαφορετικά, θα πληρώνει αμέσως τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Το νέο διάταγμα ισχύει και για την μεταφορά επιχειρήσεων σε χώρες εντός ΕΕ, όπως και σε περίπτωση φορολογικών ελαφρύνσεων.

Με τον τρόπο αυτό τα Πέντε Αστέρια προσπαθούν να απαντήσουν στη μεγάλη κινητικότητα που έδειξαν η Λέγκα και ο αρχηγός της Ματτέο Σαλβίνι. Ο υπουργός Εργασίας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, δήλωσε ότι «είναι το πρώτο, αναγκαίο βήμα».

Πληγή για την ιταλική οικονομία


ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΖΑ ΜΑΝΤΕΛΗ !!!

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ
Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας αποφυλακίζεται ακόμα ένας κατηγορούμενος - μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο - για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος. Πρόκειται για τον Ηλία Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, του οποίου η εκτέλεση της ποινής αναστέλλεται !!!




Ο Ηλίας Γεωργίου, κρατούνταν στις φυλακές από τον περασμένο Μάιο, όταν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον καταδίκασε σε κάθειρξη 11 ετών για την εμπλοκή του στην υπόθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, ο οποίος είχε λάβει 450.000 γερμανικά μάρκα από τη Siemens.

Τη Δευτέρα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση του 80χρονου κατηγορούμενου και ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής του μέχρι την έκδοση απόφασης από τον Άρειο Πάγο επί της αίτησης αναίρεσης που έχει υποβάλει κατά της απόφασης με την οποία καταδικάστηκε για την υπόθεση Μαντέλη.


ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΥΠΟ ΤΗ "ΔΑΜΟΚΛΕΙΟ ΣΠΑΘΗ" ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΖΟΥΝΕ 580.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ !!!

ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ
Στη λίστα της έχει βάλει η εφορία περισσότερους από μισό εκατομμύριο φορολογούμενους. Πρόκειται για τους φορολογούμενους στους οποίους έχει δικαίωμα, λόγω οφειλών, να τους επιβάλει κατασχέσεις αλλά για διάφορους λόγους, κυρίως διαδικαστικούς, δεν το έχει πράξει ακόμη.



Σύμφωνα με τα στοιχεία για την παρακολούθηση της φορολογικής διοίκησης που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση ανήλθαν τον Μάιο στους 3.816.475. Από αυτούς η φορολογική διοίκηση έχει το δικαίωμα να επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε 1.708.111.

Πρόκειται κυρίως για φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 500 ευρώ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών. Ωστόσο, μέτρα αναγκαστικής είσπραξης έχουν επιβληθεί στους 1.128.203 οφειλέτες, δηλαδή στο 66% των οφειλετών στους οποίους μπορούν να επιβληθούν μέτρα. Μάλιστα ο αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων επιβλήθηκαν κατασχέσεις αυξήθηκε τον Μάιο κατά 10.673, δηλαδή περίπου κατά 400 ανά εργάσιμη ημέρα του συγκεκριμένου μήνα. Έτσι, αναμένεται τους επόμενους μήνες να επιβληθούν κατασχέσεις σε άλλους 579.908 φορολογούμενους.


Οι κατασχέσεις


Τα κυριότερα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει η φορολογική διοίκηση εναντίον όσων δεν εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις είναι:


Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΦΑΠ & ΕΝΦΙΑ !!!



Τι αποκαλύπτει το forologoumenoi.gr :

Είναι πράγματι εγκληματίας όποιος δεν έχει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ ;;;

Ο 80χρονος κύριος Στράτος είναι ένα από τα δεκάδες χιλιάδες θύματα του παραλογισμού του ΦΑΠ και του ΕΝΦΙΑ που έχουν υποστεί ποινική καταδίκη και κατασχέσεις επειδή βρέθηκαν σε ανυπαίτια αδυναμία καταβολής των ποσών που τους ζητά το Ελληνικό Δημόσιο για ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ. Είναι μια θλιβερή ιστορία ντροπής σχετικά με το πως πραγματικά λειτουργεί αυτό το κράτος. Ευχαριστούμε θερμά το κύριο Στράτο που μας έδωσε τα στοιχεία τη υπόθεσής του για να τα δημοσιεύσουμε. Αυτή είναι η ιστορία του.

Ποιος είναι ο κύριος Στράτος


Πριν ξεκινήσει η φοροκαταιγίδα με το ΦΑΠ και τον ΕΝΦΙΑ ο κύριος Στράτος ήταν επιχειρηματίας που ασχολήθηκε με την εμπορία ξύλου. Επειδή οι δουλειές πήγαν καλά μπόρεσε και απέκτησε, ύστερα από δεκαετίες σκληρής δουλειάς μια σχετικά αξιόλογη ακίνητη περιουσία. Συγκεκριμένα όλα τα χρήματα που έβγαλε στη διάρκεια της ζωής του τα έριξε σε μια και μόνο επένδυση: ένα οικόπεδο στη Λεωφόρο Φιλαδελφείας πάνω στο οποίο έκτισε ένα ημιτελές διώροφο κτίριο με υπόγειο, συνολικής επιφάνειας σχεδόν 3.750 τ.μ. το οποίο σήμερα είναι ακόμη στα μπετά. Στο παρελθόν μάλιστα το είχε νοικιάσει μόνο σαν αποθήκη σε ξυλέμπορους.


SSL Certificates