Τι αποκαλύπτει το ereportaz.gr :
Με πλαστά στοιχεία πουλήθηκε ο Αστέρας Βουλιαγμένης στους Άραβες και Τούρκους επενδυτές σε ό,τι αφορά το εάν το οικόπεδο εντάσσεται ή όχι στο Σχέδιο Πόλεως. Σύμφωνα με τις καταγγελίες και στοιχεία της οικολογικής Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) που βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, μεγάλο μέρος του οικοπέδου του Αστέρα Βουλιαγμένης αποτελεί «Δημόσιο Δάσος», που σημαίνει ότι η περιοχή είναι εκτός Σχεδίου Πόλεως, δασική και δεν μπορεί να δομηθεί.
Σύμφωνα μάλιστα με την ΟΚΕ, σφίγγει ο δικαστικός κλοιός γύρω από 13 στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως αυτά κατονομάζονται στο από 2-1-2018 συμπληρωματικό υπόμνημα του προέδρου της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης, Βασίλη Αναστασόπουλου, σχετικά με το κακούργημα της πλαστογραφίας, επειδή είχαν προσκομίσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) παραποιημένο χάρτη ο οποίος απεικόνιζε ψευδώς το Μικρό Καβούρι (Αστέρα Βουλιαγμένης) να περικλείεται από πράσινη ρυμοτομική γραμμή. Αυτό είχε ως συνέπεια να παραπλανηθεί το ΣτΕ και να οδηγηθεί σε εσφαλμένες αποφάσεις, έχοντας δεδομένο ότι η περιοχή, αφού περικλείεται από την πράσινη ρυμοτομική γραμμή, είναι εντός Σχεδίου Πόλεως, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τέτοια γραμμή και, επομένως, η περιοχή βρίσκεται εκτός Σχεδίου.
«Τα παραπάνω αποδεικνύει», όπως δηλώνει στην «ΜΠΑΜ» ο κ. Αναστασόπουλος, «το από 11-3-1981 ακριβές αντίγραφο του έγχρωμου σχεδιαγράμματος του γνήσιου Ρυμοτομικού Σχεδίου Βουλιαγμένης, που συνόδευε το τότε Βασιλικό Διάταγμα (ΦΕΚ 229/Α1955), που έχουμε ήδη επισυνάψει στην από 16-10-2017 αίτηση-υπόμνημά μας προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου και στον εισαγγελέα Περιβάλλοντος του Αρείου Πάγου κύριο Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος είναι και εποπτεύων της δικογραφίας.
Με το τέχνασμα αυτό, της ψευδούς δηλαδή απεικόνισης της περιοχής ως εντός Σχεδίου, “κατόρθωσαν” το εν λόγω Δημόσιο Δάσος, του οποίου ο δασικός χαρακτήρας δεν έχει αλλάξει έως σήμερα, να μην προστατεύεται από το Δασαρχείο Πειραιά και, επομένως, να μπορεί να οικοπεδοποιηθεί και να πουληθεί οριστικά, όπως και έγινε, στους ξένους επενδυτές, κάτι που απαγορεύεται ρητά από την αυστηρότατη Δασική Νομοθεσία.
Αρμόδιος εισαγγελέας για την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων εναντίον των 13 αυτών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης για αυτή την κακουργηματική πράξη είναι ο κ. Νικόλαος Αντωναράκος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τον πλήρη φάκελο της δικογραφίας, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης από τον 19ο πταισματοδίκη, στον οποίο ο ίδιος είχε δώσει τη σχετική εντολή, και απομένει η τελική απόφαση του εισαγγελέα.
Ο κ. Αντωναράκος χειρίζεται και το δεύτερο σκέλος αυτής της δικογραφίας, που αφορά την απόκρυψη του δημόσιου δασικού χαρακτήρα της επίδικης έκτασης από διευθυντικά στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και δασάρχες Πειραιά και είχε καλέσει για μάρτυρα, κατόπιν προτάσεώς μας, τον πρώην γενικό διευθυντή Δασών, Ελευθέριο Φραγκιουδάκη, που κατέθεσε ότι ο Αστέρας αδιαμφισβήτητα είναι Δημόσιο Δάσος, τονίζοντας ότι η πώληση στηρίχθηκε σε ανυπόστατους και εικονικούς τίτλους ιδιοκτησίας και, επομένως, είναι πράξη νομικά ανίσχυρη».
Η Δήλωση Ιδιοκτησίας
Στη δικογραφία υπάρχει επίσης το έγγραφο της ΟΚΕ όπου δημοσιοποιείται, για πρώτη φορά, η Δήλωση Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΑΔΑ), για τη συγκεκριμένη έκταση των 436,20 στρεμμάτων, για το Δημόσιο Δάσος του Αστέρα Βουλιαγμένης, η οποία αποδεικνύει ότι ανήκει, κατά πλήρη κυριότητα, στο ελληνικό κράτος.
Από τη μία λοιπόν η κυβέρνηση προχωράει την πώληση, κι από την άλλη η ΑΔΑ, η οποία αποτελεί κυβερνητικό όργανο, που η ίδια η κυβέρνηση διόρισε, με την πιο πάνω Δήλωση Ιδιοκτησίας απορρίπτει την πώληση, κάτι που δείχνει ολοφάνερα ότι υφίσταται πρόβλημα στην όλη υπόθεση και άρα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
Όμως ο κ. Αντωναράκος, παρ’ όλα τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν, κατά την ταπεινή μας άποψη, κραυγαλέα, ότι η έκταση είναι όντως Δημόσιο Δάσος, με την από 29-1-2018 διατακτική του ζητάει, για τρίτη φορά, να μπει η υπόθεση στο αρχείο.
«Το τραγελαφικό είναι», όπως συμπληρώνει ο κ. Αναστασόπουλος, «ότι απ’ όλη αυτή την παράνομη αγοραπωλησία, τα χρήματα, 400 εκατ. ευρώ, δεν κατέληξαν στα ταμεία του κράτους για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, αλλά κατατέθηκαν, επί ζημία του Δημοσίου, σύμφωνα με τον κ. Φραγκιουδάκη, μέσω άκυρων συμβολαίων, κατά κύριο λόγο, στην Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι πλέον ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Η επιτρεπτή διαδικασία για τον Αστέρα θα ήταν μόνο η παραχώρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα της έκτασης, κάτι που θα απέφερε περίπου το ίδιο χρηματικό ποσό στο Δημόσιο, με την οριστική αγοραπωλησία, ενώ με την παραχώρηση η έκταση θα επέστρεφε σε εύλογο χρονικό διάστημα στο Ελληνικό Δημόσιο και θα μπορούσε και πάλι να αξιοποιηθεί».
«Να επιληφθεί του θέματος η εισαγγελέας»
Τέλος, ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Β. Αναστασόπουλος, επισημαίνει ότι «θα ήταν ευτύχημα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου, μέσα στη δίνη των πολλαπλών καθηκόντων της, να επιληφθεί η ίδια του θέματος, λόγω της προφανούς σοβαρότητάς του, δεδομένου ότι έχουν τεκμηριωθεί, κατά την άποψή μας, τα στοιχεία εκείνα που καταδεικνύουν ότι ο Αστέρας είναι Δημόσιο Δάσος».
Να σημειωθεί ότι ο «Αστέρας Βουλιαγμένης», που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει πουληθεί, έχει φέτος προγραμματίσει τη λειτουργία του μετά τα έργα ανακαίνισης που έχουν γίνει καθώς και άλλων κατασκευών.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου