.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ !!!

 



Η Ιταλία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την τεράστια αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Τα εμπορικά επιμελητήρια των ιταλικών πόλεων υπολόγισαν ότι σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο, το φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 105% και η ηλεκτρική ενέργεια κατά 70%.

Τα νοικοκυριά, αλλά και οι επιχειρήσεις, είναι σε τρομερά δύσκολη θέση. Οι τεχνίτες, για παράδειγμα, που φτιάχνουν το διεθνούς φήμης γυαλί του Μουράνο-δίπλα στην Βενετία- αναγκάζονται να διακόψουν την παραγωγή, μετά από αιώνες αχτύπητης παράδοσης.

Όποιος αποφάσισε να προσπαθήσει να αντέξει και να κρατήσει τους φούρνους του ανοικτούς, αντί για 40.000 ευρώ το δίμηνο, πληρώνει ακόμη και 160.000 ευρώ, για τον λογαριασμό του ηλεκτρικού.

Ο Ιταλός υπουργός οικολογικής μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι δήλωσε ότι φέτος, το συνολικό κόστος των ανατιμήσεων αυτών μπορεί να ξεπεράσει και τα κονδύλια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ασφυξία και στον τουρισμό

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ετοιμάζεται να στηρίξει και πάλι τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, διαθέτοντας μέχρι και 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι σχολιαστές, όμως, υπογραμμίζουν ότι -παρά την ουσιαστική προσπάθεια- το όλο πρόβλημα δεν θα λυθεί. Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, στο μεταξύ, κάλεσε τις εταιρίες του τομέα της ενέργειας να μοιράσουν τα τεράστια κέρδη τους σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν. Προς το παρόν, όμως, η έκκλησή του αυτή δεν εισακούσθηκε.

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

 



Εν μέσω των διδύμων κρίσεων ο κρατικός προϋπολογισμός δέχεται μια πρόσθετη απειλή από τα εγγυημένα δάνεια του δημοσίου που σκάνε στα χέρια των τραπεζών με αποτέλεσμα το δημόσιο να πρέπει να τα καλύψει με κρατικό χρήμα!

Πρόκειται για δάνεια που δόθηκαν σε μεγάλο βαθμό για επιχειρηματικούς και κοινωνικούς σκοπούς, έπειτα από σεισμούς, πλημμύρες κ.λπ. εδώ και μια δεκαετία περίπου, στη συνέχεια δεν εξοφλήθηκαν και οι τράπεζες διεκδικούν τώρα τις εγγυήσεις που δικαιούνται.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι εγγυήσεις του δημοσίου (εντός και εκτός της γενικής κυβέρνησης) αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια κατά 5,24 δισ. ευρώ. Έφτασαν τα 12,11 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2021 από 7,53 δισ. ευρώ το 2019. Από αυτά τα 2,4 δισ. ευρώ αφορούν δράσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού.

Το ποσόν που έχει «σκάσει» και πρέπει να καλυφτεί από το δημόσιο ανέρχεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της 13ης αξιολόγησης δεσμεύθηκε στους θεσμούς, να το μηδενίσει σε δύο χρόνια, δίνοντας όμως δείγμα γραφής από τώρα. Επίσης το υπουργείο Οικονομικών έχει κάνει πρόβλεψη για νέες καταπτώσεις εγγυήσεων ύψους 2,4 δισ. ευρώ για την πενταετία 2021-2025.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

 



Η ακρίβεια “ροκανίζει” τα εισοδήματα. Ποσό που αγγίζει ακόμη και τον κατώτατο μισθό χάνει –σύμφωνα με «συντηρητικές» εκτιμήσεις- κάθε νοικοκυριό από την αύξηση του ενεργειακού κόστους και μόνο.

Εάν συνυπολογίσει κανείς τις τεράστιες ανατιμήσεις και σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, τότε θα διαπιστώσει πως η ακρίβεια «ροκανίζει» από το ετήσιο εισόδημα κάθε οικογένειας χρήματα που αντιστοιχούν ακόμη και σε… τετραψήφια νούμερα!

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

«Σαρώνει» την αγορά το τσουνάμι των ανατιμήσεων και με τους μισθούς καθηλωμένους «ροκανίζει» ημέρα με την ημέρα τα εισοδήματα.

Ήδη την αναπροσαρμογή κατά 2% των κατώτατων αποδοχών την έχουν «καταπιεί» οι αυξήσεις των τιμών σε σχεδόν όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.
Πώς οι αυξήσεις στην ενέργεια «καταπίνουν» ποσό ίσο με τον κατώτατο μισθό

Ενδεικτικά είναι τα ποσά που χάνει ένα νοικοκυριό από τις αυξήσεις στα ενεργειακά προϊόντα και μόνον, καθώς αυτά αγγίζουν σε ύψος τις κατώτατες αποδοχές!

Συγκεκριμένα, πέρυσι στα μέσα Φεβρουαρίου η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ήταν στο 1,518 ευρώ. Φέτος την ίδια περίοδο η τιμή της έχει ανέβει στο 1,865 ευρώ! Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Αν υποθέσουμε ότι ένα όχημα για να μετακινηθεί γεμίζει δύο φορές το μήνα ρεζερβουάρ 40 λίτρων τότε από 121.44 ευρώ χρειάζεται πλέον 149,2 ευρώ για να «φουλάρει», δηλαδή πληρώνει 27,8 ευρώ περισσότερα σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

OPEN CAR: ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ !!!

 



Σε λειτουργία τέθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η νέα υπηρεσία Open Car. Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.

Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία απευθείας, στο opencar.services.gov.gr.

Οι πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση ο χρήστης της υπηρεσίας είναι:
  • αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί
  • αν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης και
  • το χρώμα, ο κατασκευαστής και ο τύπος του οχήματος.

Μέσω της υπηρεσίας Open Car δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 



Άγνωστοι χρησιμοποιούν το όνομα του δημάρχου Κορωπίου με στόχο να υποκλέψουν δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών και κωδικών pin, σύμφωνα με καταγγελία του δήμου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κρωπίας εξέδωσε την Τρίτη έκτακτη ανακοίνωση, με την οποία κάνει γνωστό ότι «κύκλωμα αγνώστων απατεώνων χρησιμοποιούν την ιδιότητα του δημάρχου Κρωπίας και προσπαθούν να υποκλέψουν δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών και κωδικών pin κ.ο.κ.».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «είναι κακόβουλες και παράνομες ενέργειες αγνώστων» και στην καταγγελία που έχει φτάσει στο Δήμο «αναφέρεται ο αριθμός κινητής τηλεφωνίας: 6988 34 59 72».

ΔΕΙΤΕ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΟΥΛΑ !!!

 

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ !!!

 



Christine Lagarde: 20th anniversary of the entry into circulation of euro banknotes and coins

Speech by Ms Christine Lagarde, President of the European Central Bank, at the plenary session of the European Parliament, Strasbourg, 14 February 2021.


«Η εισαγωγή των τραπεζογραμματίων και κερμάτων ευρώ το 2002 ήταν ένα ορόσημο στην ευρωπαϊκή ιστορία, καθώς έβαλε ένα απτό σημάδι ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στις τσέπες άνω των 300 εκατομμυρίων πολιτών σε 12 χώρες.

Ήταν ένα ιστορικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς αντιπροσώπευε –και εξακολουθεί να το κάνει– τη μεγαλύτερη νομισματική μετάβαση στον κόσμο.

Από το 2002, άλλες επτά χώρες υιοθέτησαν το ευρώ, το οποίο έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας, ενώνοντάς μας πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα, τις γλώσσες και τους πολιτισμούς. Η κοινή χρήση ενός νομίσματος είναι κάτι περισσότερο από απλή χρήση του ίδιου μέσου πληρωμής, είναι μέρος μιας κοινής προσπάθειας. Αυτό το αίσθημα κοινής ταυτότητας αναγνωρίζεται καλά από τους συμπολίτες μας. Όταν ρωτήθηκαν τι σημαίνει για αυτούς η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ενιαίο νόμισμα ήταν δεύτερο στη λίστα με τα πράγματα που σκέφτηκαν περισσότεροι.

ΡΟΔΟΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!



Απεργία πείνας πραγματοποιεί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, 30χρονη επιχειρηματίας, διαμαρτυρόμενη για τους υπέρογκους -όπως υποστηρίζει- λογαριασμούς.

Η επιχειρηματίας, που διατηρεί μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στο κέντρο της πόλεως Ρόδου, βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς αδυνατεί να εξοφλήσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και κινδυνεύει με διακοπή του ρεύματος.

“Νοικιάζω δέκα δωμάτια σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές με δέκα ευρώ την ημέρα. Δεν μπορώ να αυξήσω την τιμή. Είμαι σε αδιέξοδο. Μου πρότειναν ένα διακανονισμό αλλά με οδηγεί και πάλι σε αδιέξοδο”, τόνισε η επιχειρηματίας μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ: ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ !!!

 




«Πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα επιβίωσης, με το κόστος της ενέργειας να ξεπερνά πλέον σε πλήθος περιπτώσεων αυτό του ενοικίου», σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε, για μία ακόμη φορά, την άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και εκτίμησε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα οι ανατιμήσεις θα ξεπεράσουν το 30% και ο πληθωρισμός το 7%.

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ !!!

 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ: ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ !!!

 


Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ !!!


 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ !!! ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑ-ΧΑΡΟΥΣ ETR-470 !!!

 

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: Η ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ !!!

 


Γράφει ο Νότης Μαριάς

Η κορύφωση της Ουκρανικής κρίσης οδηγεί πλέον τον Πούτιν στην αγκαλιά της Κίνας. Με δεδομένη την άκαμπτη στάση της Ουάσιγκτον στις προτάσεις της Μόσχας για την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας προς την Ρωσία, προτάσεις τις οποίες άλλωστε έχουμε ήδη αναλύσει από τον περασμένο Δεκέμβριο , ο Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή την επίσκεψή του στο Πεκίνο ενόψει της έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων προχώρησε σε σημαντικές συμφωνίες με τον κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ. Έτσι η κινεζική πλευρά αφού κάνει λόγο για πρωτοφανείς δεσμούς Κίνας-Ρωσίας για το ξεκίνημα μιας νέας εποχής στις διεθνείς σχέσεις που δεν θα καθορίζονται από τις ΗΠΑ, τονίζει ότι η Κοινή Δήλωση των δύο πλευρών εδραιώνει τον στενό συντονισμό και απορρίπτει την ηγεμονία των ΗΠΑ. Είχε άλλωστε προηγηθεί βαρυσήμαντο άρθρο του Πούτιν στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua  με τίτλο «Ρωσία και Κίνα: Μια στρατηγική εταιρική σχέση προσανατολισμένη στο μέλλον».

Oι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στη διμερή ατζέντα και στην εμπορική και οικονομική συνεργασία, με τον Πρόεδρο της Κίνας να θέτει ως στόχο την αύξηση του διμερούς εμπορίου των δύο πλευρών στα 250 δις δολάρια από 140 δις δολάρια που ήταν το 2021 . Από την πλευρά του ο Πούτιν ενόψει των αναμενόμενων κυρώσεων της Δύσης και της συνακόλουθης μείωσης των ρωσικών διαθεσίμων σε δολάρια και ευρώ, ζήτησε την «προώθηση της χρήσης εθνικών νομισμάτων σε αμοιβαίους διακανονισμούς, κάτι που υποστήριξε η κινεζική πλευρά» Οι δύο πλευρές «συζήτησαν επίσης τη διμερή στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία» καθώς και «τη διεθνή κατάσταση και τα περιφερειακά ζητήματα, ιδίως τις συνθήκες γύρω από τις εγγυήσεις ασφαλείας που προτείνει η Ρωσική Ομοσπονδία».

Από τις 15 οικονομικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν 3 αφορούν την ενέργεια  δημιουργώντας μια Κινεζο-Ρωσική ενεργειακή συμμαχία στο πεδίο το φυσικού αερίου διάρκειας 30 ετών . Περιλαμβάνουν αγοραπωλησία ρωσικού «φυσικού αερίου μέσω της οδού της Άπω Ανατολής» και αγοραπωλησία ρωσικού «αργού πετρελαίου για παράδοση σε διυλιστήρια πετρελαίου στη Δυτική Κίνα». Οι παραπάνω ενεργειακές συμφωνίες ύψους 117,5 δις δολαρίων  θα είναι πληρωτέες σε ευρώ.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ: "ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ" !!!

 



Ο θεσμός του «γάμου» απασχολεί πολλά ζευγάρια. Σύμφωνα με το Wedding Report, φέτος θα γίνουν περίπου 2,5 εκατομμύρια γάμοι φέτος μόνο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό γάμων από το 1984. Ο Λόρενς Τζ. Κότλικοφ, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ εξηγεί τη θεωρία του για τον γάμο η οποία σε κάποιους ενδεχομένως να εγείρει ηθικά ζητήματα.

Ο ίδιος αναφέρει στο CNBC:

«Ως οικονομολόγος, υποστηρίζω ότι ο γάμος είναι κάτι πιο ισχυρό από τη μακροχρόνια δέσμευση. Δεν μπορώ να σας συμβουλεύσω πώς να γνωρίστε τον έρωτα της ζωής σας. Ο στόχος μου είναι να βεβαιωθώ ότι προχωράτε σε μία συναλλαγή με τον/ την σύζυγο ή τον/ την σύντροφο λαμβάνοντας υπόψιν τους οικονομικούς πόρους και τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει ο καθένας και η καθεμία».

«Δεν ισχυρίζομαι ότι τα χρήματα είναι ο μόνος αποφασιστικός παράγοντας για να ταιριάξουν δύο άνθρωποι. Για τους περισσότερους από εμάς, η αγάπη υπερβαίνει τα χρήματα», συνεχίζει ο καθηγητής.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΗΛΙΑ !!! ΠΟΙΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;

 



Κάθειρξη 13 ετών στην πρώην δικαστή Αντωνία Ηλία, που φυγοδικεί γιά το παραδικαστικό κύκλωμα


Ενοχη και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε η πρώην ανακρίτρια Αντωνία (Τόνια) Ηλία, που καταδικάστηκε γιά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για τη συμμετοχή της στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας της επέβαλλε κάθειρξη 13 ετών, όπως της είχε επιβληθεί και πρωτόδικα.

Η δίκη της έγινε ερήμην, καθώς η πρώην δικαστής, φυγοδικεί από το 2005 στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία, από όπου καταφέρνει να μπλοκάρει συνεχώς την έκδοσή της στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της, να παραστεί με βίντεο λινκ (κλήση) στην ακροαματική διαδικασία ώστε να συμμετέχει και να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες.

Εισαγγελέας της έδρας ήταν η Ελένη Ράικου, η οποία πρότεινε την καταδίκη της κατηγορούμενης.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε ομόφωνα την Αντωνία Ηλία, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η ίδια δηλώνει αθώα, θύμα συμπαιγνίας που στήθηκε εναντίον της.

ΧΡΥΣΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΛΟΓΩ...ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!


 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(14/2/2022)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ...ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

 

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;;;; 18,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 !!!

 




Ενισχύθηκαν σε σχέση με το 2020, αλλά παραμένουν χαμηλότερα έναντι του 2019, τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα (GGR – προκύπτουν αφαιρώντας από τον κύκλο εργασιών τυχερών παιγνίων τα αποδοθέντα κέρδη) των τυχερών παιγνίων κατά την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε  στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Δημήτρης Ντζανάτος. 

Συγκεκριμένα, το 2021 τα GGR ενισχύθηκαν κατά 10,6%, σε 1,7 δισ. ευρώ, αλλά παραμένουν χαμηλότερα σε σχέση με το 2019, οπότε είχαν διαμορφωθεί σε 2,2 δισ. ευρώ. Ενίσχυση κατέγραψε το 2021 και o συνολικός κύκλος εργασιών (TGR) που ανήλθε σε 18,7 δισ. ευρώ έναντι 16 δισ. ευρώ το 2020. Τα GGR των επίγειων παιγνίων διαμορφώνονται σε 1,05 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 60% του συνόλου. Αντιθέτως, σε όρους κύκλου εργασιών (TGR), τα διαδικτυακά παίγνια αντιπροσωπεύουν τη μερίδα του λέοντος με τζίρο 14,1 δισ. ευρώ εκ του συνολικού TGR ύψους 18,7 δισ. ευρώ.

Η επεξεργασία των στοιχείων της ΕΕΕΠ φανερώνει την κυριαρχία του διαδικτυακού τζόγου έναντι των παραδοσιακών επίγειων παιγνίων. Το 2021 ο τζίρος από το online ενισχύθηκε σε σχέση με το 2020 κατά 22,6%, έχοντας υπερτετραπλασιαστεί συγκριτικά με το 2015, οπότε είχε διαμορφωθεί σε 3 δισ. ευρώ. Αντιστοίχως πέρυσι, συγκριτικά με το 2015, τα ακαθάριστα έσοδα των online παιγνίων εξαπλασιάστηκαν σε 718 εκατ. ευρώ από 123,1 εκατ. ευρώ.

ΣΚΕΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΤΑΒΑΝΙ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!


Τι μεταδίδει το newmoney.gr


Ένα πολυτελές καινούριο διαμέρισμα στην περιοχή του Γκολφ της Γλυφάδας με πισίνα, με επιφάνεια 230 τ.μ. και υψηλές ενεργειακές προδιαγραφές, πωλείται αυτή την περίοδο με τιμή πάνω από 4 εκατ. ευρώ ή άλλιώς κοντά στα 18.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η τιμή είναι έξι φορές επάνω σε σύγκριση με τη μέση τιμή που καταγράφεται στην αγορά για το δημοφιλές προάστιο των νοτίων προαστίων, που είναι σταθερά μία από τις πρώτες επιλογές τόσο για τους Ελληνες όσο και για τους ξένους υποψήφιους αγοραστές.

Πέντε με έξι φορές επάνω είναι και οι ανώτατες τιμές που καταγράφονται αυτή τη στιγμή και στην περίπτωση του Παλαιού Ψυχικού, σε σύγκριση με τη μέση τιμή των 2.500 ευρώ ανά τ.μ. των βορείων προαστίων που βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο, όπως κατατάσσουν την περιοχή οι μεσίτες: για διαμέρισμα πιο καινούριο, όπως πλασάρεται στις αγγελίες, κατασκευής του 2009, δευτέρου ορόφου και επιφάνειας 99 τ.μ. η ζητούμενη τιμή είναι στο 1,3 εκατ. ευρώ ή αλλιώς κοντά στα 13.500 ευρώ ανά τ.μ.! Μάλιστα, όταν πρόκειται για μονοκατοικία 150 τ.μ. στην περιοχή του Αρσακείου σε οικόπεδο 1.150 τ.μ., με υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, το νούμερο ανεβαίνει στα 2,2 εκατ. ευρώ ή αλλιώς πάνω από 14.500 ευρώ ανά τ.μ.

Κι ενώ πλέον έχει μπει η τρίτη χρονιά της πανδημίας, στην εγχώρια αγορά κατοικίας η άνοδος των τιμών, είτε πρόκειται για αγορά είτε για ενοικίαση, συνεχίζεται και μάλιστα με πιο έντονους ρυθμούς τους τελευταίους μήνες, ακολουθώντας, άλλωστε, και την τάση που καταγράφεται μέσα στην πανδημία στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις -και αυτό δεν αφορά μόνο τα ακριβά ακίνητα της Γλυφάδας και του Παλαιού Ψυχικού που βρίσκονται ούτως ή άλλως ψηλά ως προς τη ζήτηση- παρατηρούνται μεγάλες διακυμάνσεις ανά περιοχή και ανά ακίνητο, με τις τιμές να βασίζονται τώρα περισσότερο στις προσδοκίες των ιδιοκτητών, παρά στα πραγματικά δεδομένα της αγοράς, επιβεβαιώνοντας ένα από τα διαχρονικά προβλήματα της εγχώριας κτηματαγοράς που στερείται διαφάνειας.

Και αυτό συμβαίνει ενώ οι Ελληνες, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, έχουν το αρνητικό ρεκόρ στην Ε.Ε. ότι δαπανούν το μεγαλύτερο ποσοστό πανευρωπαϊκά επί του συνολικού τους εισοδήματος για τα κόστη του σπιτιού τους (σχεδόν το 37%), όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι στο 20%, διαμένουν σε μικρότερο σπίτι σε σχέση με τον μέσο όρο των υπόλοιπων Ευρωπαίων, ενώ είναι πιο χαμηλά πλέον στην ευρωπαϊκή κατάταξη και ως προς το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης που έχει πέσει στο 74,6% σε σχέση με τα προ (δημοσιονομικής) κρίσης επίπεδα, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες να προηγούνται.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ !!!

 



Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη και όλα δείχνουν ότι η εποχή του πολύ φθηνού χρήματος πλησιάζει στο τέλος της


Το πολύ φθηνό χρήμα πλησιάζει, όπως όλα δείχνουν, προς το τέλος του και ένας από τους κινδύνους που δημιουργούνται είναι η εξυπηρέτηση χρέους με υψηλότερα επιτόκια που συνεπάγεται αυτή η επερχόμενη αλλαγή της νομισματικής πολιτικής.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ήδη δώσει σήμα ότι θα προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων από τον Μάρτιο και μετά. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επισήμως διατηρεί αμετάβλητη την πολιτική της, αλλά αναλυτές προβλέπουν ότι θα υπάρξει αύξηση στο κόστος δανεισμού κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης, αρχής γενομένης πιθανότατα από το τέταρτο φετινό τρίμηνο.

Οι τάσεις αυτές φαίνονται ήδη στα επιτόκια των κρατικών ομολόγων, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, που ανεβαίνουν λόγω των προσδοκιών. Η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη καθώς το χρέος όλων σχεδόν των χωρών, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την πανδημία. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν κυρίως αναπτυσσόμενες χώρες αλλά κανείς δεν μένει ανεπηρέαστος.

Είναι ενδεικτικό ότι τα επιτόκια των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας έχουν φτάσει ξανά σε θετικά επίπεδα παρουσιάζοντας αύξηση άνω των 60 μονάδων βάσης σε διάστημα έτους.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!




Ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας θα είναι ο Μάρτιος του 2022 όσον αφορά τη συζήτηση γύρω από την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης,καθώς οι σχετικές διαπραγματεύσεις εισέρχονται σε μία πιο σοβαρή και πολιτική φάση.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να τεθούν σκληροί όροι για την (σχετική πάντοτε) χαλάρωση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας όσον αφορά το έλλειμμα και το χρέος – με ιδιαίτερες συνέπειες για τις χώρες με υψηλό κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, όπως η Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να επιβαρυνθεί από την άρση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής και την άνοδο των επιτοκίων από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΕΚΤ) εντός του 2022.

Τα χρονοδιαγράμματα

Να θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 10 - 11 Μαρτίου 2022 και στη συνέχεια σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών στις 14-15 Μαρτίου, ενώ στις 2 Μαρτίου 2022 θα εκδοθούν οι δημοσιονομικές εκτιμήσεις για το 2023, όπου η Κομισιόν πιθανότατα θα συστήσει στις χώρες με υψηλό χρέος να ξεκινήσουν τη διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής για τις τρέχουσες δαπάνες ήδη από το 2023, καθώς η Ευρώπη ετοιμάζεται για την έξοδο από τα μέτρα στήριξης της πανδημίας.

Η πρόταση

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ: Η ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ !!!

 


Πόσοι μισθοί χρειάζονται για ένα ενοίκιο


Πολυτέλεια. Όποιος έχει μπει στη διαδικασία να αναζητήσει σπίτι για ενοικίαση στην συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών της χώρας, μόνο με αυτή τη λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει το ενδεχόμενο να βρει ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα σε μια τιμή που δεν θα ακούγεται παράλογη. Πάνε πλέον αρκετά χρόνια που στις δημοφιλείς πλατφόρμες αναζήτησης, όσα σπίτια είναι value for money αναρτώνται και ενοικιάζονται εντός ελάχιστων ωρών, καθώς σπανίζουν.

Στην Αθήνα, αυτή την ώρα που γράφεται το κείμενο, ένα διαμέρισμα 50-70 τετραγωνικών του 1970 με κεντρική θέρμανση, σε όροφο στην Κυψέλη έχει μέση τιμή 440 ευρώ. Φυσικά η θέρμανση δεν είναι εγγυημένο ότι θα λειτουργεί. Εξαρτάται από την απόφαση των υπολοίπων ενοίκων. Για ένα ίδιων προδιαγραφών σπίτι, στην ίδια περιοχή αλλά με αυτόνομη θέρμανση, η μέση τιμή σήμερα είναι 510 ευρώ.

Στα Πετράλωνα, για ένα ίδιο σπίτι η μέση τιμή είναι 587 ευρώ με κεντρική θέρμανση και 630 ευρώ με αυτόνομη. Στον Κολωνό η αντιστοιχία είναι 462 ευρώ με κεντρική και 482 ευρώ με αυτόνομη. Στο Παγκράτι είναι 590 ευρώ με κεντρική θέρμανση και 728 ευρώ με αυτόνομη. Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι 650 ευρώ. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό κάνοντας τις μαθηματικές πράξεις, ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον βασικό μισθό είναι αδύνατον να νοικιάσει σε αυτές τις περιοχές αν δεν έχει δεύτερη δουλειά ή δεν λαμβάνει οικονομική στήριξη από άλλες πηγές.

Το αν οι χώροι των παραπάνω σπιτιών θα είναι συντηρημένοι αξιοπρεπώς είναι αμφίβολο. Το αν το διαμέρισμα θα είναι φωτεινό ή θα έχει μπαλκόνι επίσης.

Μια αγορά που μοιάζει να βρίσκεται σε ανεξέλεγκτη τροχιά. Όλοι έχουν να διηγηθούν μια ιστορία με παράλογες απαιτήσεις και πανάκριβα σπίτια σε τραγική κατάσταση. Η τελευταία τάση είναι ο ιδιοκτήτης να ανοίγει το διαμέρισμα για κάποιες ώρες της ημέρας και οι υποψήφιοι ενοικιαστές να συνωστίζονται ταυτόχρονα για να το δουν και να μονομαχούν για να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως τους ιδανικούς. Συνήθως επικρατούν εκείνοι που θα καταφέρουν να δώσουν τα περισσότερα ενοίκια μπροστά. Αλλιώς εκείνοι που έχουν την πιο φαινομενικά σταθερή δουλειά. «Πόσων ετών είστε;», «Τι δουλειά κάνετε;», «Οι γονείς σας που εργάζονται;», «Έχετε σχέση;», «Έχετε κατοικίδιο;». Όλες οι ερωτήσεις παίζουν ρόλο. Μακριά από την Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα, σε τουριστικές και μη περιοχές, η κατάσταση ενίοτε είναι ακόμη δυσκολότερη. Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον τουρισμό και όχι μόνο, δεν βρίσκουν καν διαθέσιμα σπίτια στα νησιά καθώς οι ιδιοκτήτες τους είτε τα νοικιάζουν για βραχυχρόνια μίσθωση είτε τα πωλούν σε ξένους επενδυτές οι οποίοι με τη σειρά τους τα εκμεταλλεύονται τουριστικά.

J.D. POWER: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ...ΖΗΜΙΑΡΙΚΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 


Και αυτή τη χρονιά οι κορεατικές εταιρείες Kia, Genesis και Hyundai κατέλαβαν τις τρεις από τις τέσσερις πρώτες θέσεις στην έρευνα αξιοπιστίας της J.D. Power για τις ΗΠΑ.


Η μελέτη της J.D. Power για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ για το 2022 βασίστηκε σε απαντήσεις από 29.487 αρχικούς ιδιοκτήτες μοντέλων ΜΥ2019, ύστερα από τρία χρόνια ιδιοκτησίας -έναντι των 33.252 της μελέτης 2021. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2021.

«Πολλοί ιδιοκτήτες κρατούν τα αυτοκίνητά τους περισσότερο, επομένως η μακροπρόθεσμη αξιοπιστία είναι ακόμη πιο σημαντική», είπε ο David Amodeo, διευθυντής παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας στην J.D. Power. «Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις από άλλες στην πρόληψη της εμφάνισης προβλημάτων. Αυτά τα προβλήματα περιλαμβάνουν τα μηχανικά μέρη ενός μοντέλου, εξωτερικά και εσωτερικά, αλλά και συστήματα infotainment, συστήματα υποβοήθησης οδηγού και όλα τα άλλα ηλεκτρονικά συστήματα που υπάρχουν στα σημερινά οχήματα».

Τα αυτοκίνητα που είναι ΜΥ2019 (σ.σ. του ’18 δηλαδή, μιας και οι Αμερικανοί λογίζουν ΜΥ την επόμενη χρονιά από την ταξινόμηση) και αξιολογήθηκαν με την εφετινή μελέτη, εξετάστηκαν για πρώτη φορά στην J.D. Power 2019 U.S. Initial Quality Study (IQS). Με άλλα λόγια στην Αρχική Μελέτη Ποιότητας της J.D. Power για τις ΗΠΑ.

Ο συσχετισμός ανέδειξε ότι επτά από τις δέκα μάρκες με την υψηλότερη κατάταξη στην IQS του 2019 είναι μεταξύ των δέκα επωνυμιών με την υψηλότερη κατάταξη στον εφετινό δείκτη αξιοπιστίας.

Από την εφετινή μελέτη της J.D. Power προκύπτει ότι η ποιότητα κατασκευής των μοντέλων της μαζικής αγοράς έχει βελτιωθεί σημαντικά και πλέον ακουμπά αυτή των premium.

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: 12.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ !!!

 



Σε περίπου 12 χιλιάδες ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις αποζημίωσης που υποβλήθηκαν στην εταιρεία "Αττική Οδός", για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Η πλατφόρμα έκλεισε την Παρασκευή και από Σάββατο άρχισε η επεξεργασία και ο έλεγχος των στοιχείων που δήλωσαν οι οδηγοί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στόχος είναι σε περίπου σε μια εβδομάδα να αρχίσουν οι πληρωμές των 2.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

NUTRILABS: ΤΑ 10 ΠΙΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ !!!

 



H λίστα τροφών που έχουν συνδεθεί με το καρκίνο όπως την παρουσιάζει το nutrilabs:

1) Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (GMOs)

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Εννοείται ότι οι GMOs δεν έχουν καμία θέση σε μια υγιεινή διατροφή, ειδικά τώρα που έχει αποδειχτεί ότι και οι GMOs, αλλά και τα χημικά που τους βάζουν, κάνουν τους καρκινικούς όγκους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Δυστυχώς, οι GMOs είναι παντού, όπως στα παράγωγα τροφίμων (καλαμπόκι, σόγια, canola). Μπορείτε να τους αποφύγετε με το να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά, μη-γενετικά τροποποιημένα αλλά και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

2) Επεξεργασμένα κρέατα

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΛΕΜΠΙΑΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;;; ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΤΟ-ΑΛΜΠΟΥΜ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ;;;



Τι εννοεί ο ποιητής Χρήστος Καλογρίτσας με το "Πέπλο Προστασίας" στον Σάμερ Χούρι ;;; Καταγγέλλει Παραδικαστικό της Κελεμπίας ή Πολιτική Παρέμβαση στην Δικαιοσύνη ;;;

Πως να ερμηνεύεται άραγε η καταγγελία Καλογρίτσα περί "Πέπλου Προστασίας" στον Σάμερ Χούρι;;;
Το ερώτημα είναι υψίστης σημασίας, αφού, αν το καταγγελλόμενο πέπλο προστασίας μπορεί να είναι κάποια πολιτική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, καθίσταται προφανές ότι η παρέμβαση αυτή, εν έτει 2021-22, θα μπορούσε να προέρχεται μόνον από την Κυβέρνηση.....    
Αν είναι όμως έτσι, τι λόγο θα μπορούσε να έχει άραγε η Κυβέρνηση να προστατεύει τον βασικό εγκληματία ενός σκανδάλου που η ίδια κατήγγειλε, συστήνοντας μάλιστα επί τούτου και μια Προανακριτική Επιτροπή ;;;
Και παράλληλα, τι λόγο μπορεί να έχει ο Σύριζα να συνεχίζει να υιοθετεί το αφήγημα του Σάμερ Χούρι, αν τελικά προκύψει ότι αυτός μπορεί να προστατεύεται από την ίδια την Κυβέρνηση ;;;
Κάνε πλάκα να παίζουν τίποτα συμψηφισμοί με Novartis, ενόψει και της brand new δικονομικής πατέντας που προέκυψε με την συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου......
Και, στο τέλος της ημέρας, ποιος θα καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο, ποιοι είναι οι White House και White Porscha ;;; Λέτε να βολεύει, και τους μεν, και τους δε, να καταπιεί αμάσητες η "Ανεξάρτητη" τις δικολαβικές αθλιότητες περί "Λευκής Έπαυλης" και "Λευκής Πόρσε" ;;; Υπάρχει άραγε αδίκημα για τον Νίκο Παππά, με "Λευκή Έπαυλη" και "Λευκή Πόρσε" ;;; Σε ποιού, λοιπόν, το όνομα (δλδ τα συμφέροντα) θα απονεμηθεί τελικά η δικαιοσύνη, χωρίς τον Σάμερ Χούρι κατηγορούμενο στο Ειδικό Δικαστήριο ;;;
Τα ερωτήματα είναι πολλά, με την απάντηση όλων να εξαρτάται από ένα και μοναδικό ζήτημα. Αυτό της παραπομπής ή όχι του Σάμερ Χούρι, ως κατηγορούμενου, μαζί με τον Παππά και τον Καλογρίτσα, στο Ειδικό Δικαστήριο.

ΤΟ CDC ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ !!!


Τη μείωση της αποτελεσματικότητας και της αναμνηστικής δόσης των εμβολίων mRNA σε λίγους μήνες καταγράφει για πρώτη φορά το αμερικανικό CDC


Η τρίτη δόση των εμβολίων για την Covid χάνει μεγάλο μέρος της αποτελεσματικότητάς της μετά από περίπου τέσσερις μήνες, ενισχύοντας την πιθανότητα να χρειαστεί τέταρτη δόση, ειδικά για όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επιπλοκών ή θανάτου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Οπως μετέδωσαν οι New York Times, τα πρώτα στοιχεία έρευνας στο Ισραήλ και τη Βρετανία δείχνουν ότι η προστασία που προσφέρουν οι αναμνηστικές δόσεις μειώνεται μέσα σε λίγους μήνες. Τα δεδομένα που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή προσφέρουν για πρώτη φορά παγκοσμίως αποδείξεις για τη μείωση της αποτελεσματικότητας και της τρίτης δόσης των εμβολίων mRNA στην προστασία από μέτρια έως σοβαρή ασθένεια.

Η έρευνα δεν περιλαμβάνει ανάλυση κατά ηλικία και οι ερευνητές δεν κάνουν τη διάκριση μεταξύ μιας αναμνηστικής δόσης ή μιας τρίτης δόσης που χορηγήθηκε σε ένα ανοσοκατεσταλμένο άτομο στο πλαίσιο της βασικής προστασίας.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι ενώ τα εμβόλια μπορεί να χάσουν μέρος της αποτελεσματικότητάς τους στην προστασία από σοβαρή ασθένεια και ανάγκη νοσηλείας σε ενήλικες άνω των 65 ετών, παραμένουν εξαιρετικά προστατευτικά σε νεότερους ενήλικες με καλή υγεία.

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ !!!

 



Τέσσερις μήνες τώρα τραβάει τα μαλλιά του ένας κάτοικος της Κέρκυρας που είχε αναρτήσει σε διαδικτυακή εφαρμογή αγγελία για την πώληση ενός προϊόντος, αλλά αντί να βγάλει κέρδος βρέθηκε στα δίχτυα μιας οργανωμένης σπείρας απατεώνων και είδε τις καταθέσεις του να κάνουν φτερά.

Ο άνθρωπος που είχε επικοινωνήσει στις 6 Οκτωβρίου του 2021 με τον ανυποψίαστο πωλητή εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αγορά, κατάφερε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων να εκμαιεύσει τα απόρρητα στοιχεία των τραπεζικών καρτών του και να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του, από το οποίο μετέφερε σε άλλον το ποσό των 14.300 ευρώ.

Όμως, δεν έδρασε μόνος. Όταν η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας, διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονταν συνολικά σε αυτήν τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός! Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για απάτη μέσω διαδικτύου υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ωστόσο δύσκολα το θύμα θα πάρει πίσω όσα του άρπαξαν.

Απάτη με αγγελία για πώληση κινητού

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 5G ΚΙΝΗΤΑ !!!

 


Για αρκετά χρόνια ίσχυε στην αγορά ο κανόνας ότι οι καταναλωτές ήθελαν να αλλάζουν το κινητό τους το συντομότερο: για να αποκτήσουν μια συσκευή με πιο δυνατό επεξεργαστή, μεγαλύτερη αυτονομία, καλύτερη φωτογραφική ή επιπλέον τεχνικά χαρακτηριστικά που διασφάλιζαν μεγαλύτερες ταχύτητες πλοήγησης στο διαδίκτυο. Τα πράγματα άλλαξαν το αργότερο από τότε που η τηλεφωνική λειτουργία του κινητού δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά κυρίως η ποιότητα της φωτογραφικής μηχανής. Οι κατασκευαστές κινητών ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να ενισχύσουν τη ζήτηση με το δίκτυο 5G, την επόμενη γενιά σύνδεσης κινητών στο διαδίκτυο με πιο γρήγορες ταχύτητες και πιο αξιόπιστες συνδέσεις.

Η νέα γενιά σύνδεσης δεν φαίνεται ωστόσο να συγκινεί τους καταναλωτές, δείχνει έκθεση τoυ ασφαλιστικού κολοσσού πιστώσεων Euler Hermes και της μητρικής ασφαλιστικής Allianz. Οι συντάκτες προβλέπουν ότι μέσα στα επόμενα χρόνια ο τζίρος της αγοράς κινητών θα συρρικνωθεί κατά περίπου 134 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν δείχνει να πείθει τους καταναλωτές η νέα τεχνολογία: Φταίει η κάλυψη;

Μεγαλύτερο κίνδυνο δεν διατρέχουν οι μεγαλύτερες εταιρίες όπως Apple, Samsung και Xiaomi, αλλά κυρίως οι μικρότερες. Ο Μίλο Μπόγερτς, επικεφαλής της Euler Hermes εξηγεί: «Σήμερα οι Ευρωπαίοι αντικαθιστούν το κινητό τους με ένα καινούργιο κατά μέσο όρο κάθε 40 μήνες. Το 2016 το διάστημα αυτό ήταν κατά 25% μεγαλύτερο. Στις ΗΠΑ οι καταναλωτές αγοράζουν νέο κινητό μετά από μόλις 2 χρόνια. Και εδώ όμως το διάστημα έχει παραταθεί σε σύγκριση με το 2016 κατά 30%.» Σύμφωνα με τον αναλυτή Ορλιέν Ντιτουά μέχρι το 2025 τίθενται σε κίνδυνο σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερα από 130 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ !!!

 



Του Άρη Σπίνου

Τον Νοέμβριο του 2016, ο 30χρονος σήµερα Χ.Σ. ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα, οδηγώντας µοτοσικλέτα µικρού κυβισµού. Τον χτύπησε αυτοκίνητο µε µεγάλη ταχύτητα και τον παρέσυρε στο οδόστρωµα µαζί µε τη µοτοσικλέτα, µε αποτέλεσµα να ακινητοποιηθούν σχεδόν 26 µέτρα από το σηµείο της σύγκρουσης. Ο Χ.Σ. έχασε το ένα πόδι του κάτω από το γόνατο και θα χρειάζεται στενή ιατρική παρακολούθηση για την υπόλοιπη ζωή του, εξαιτίας µόνιµης βλάβης στη σπονδυλική στήλη του και ψυχιατρικής νόσου που εκδήλωσε µετά το ατύχηµα.

Από τότε είναι άνεργος και ανασφάλιστος. Τα δικαστήρια του έχουν επιδικάσει αποζηµιώσεις, τόσο µε εφάπαξ καταβολές χρηµάτων όσο και µε περιοδικές παροχές (αποζηµιώσεις ανά µήνα), κυρίως για θεραπείες και φάρµακα, αλλά η βουλγαρική ασφαλιστική εταιρεία στην οποία ήταν ασφαλισµένο το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο τροχαίο αρνείται να συµµορφωθεί µε τις δικαστικές αποφάσεις. Οι δικηγόροι του Χ.Σ. έχουν προσφύγει εκ νέου στα ελληνικά δικαστήρια, αλλά ετοιµάζονται και για προσφυγές στα βουλγαρικά δικαστήρια για να διεκδικήσουν τα χρήµατα που δεν του καταβάλλει η ασφαλιστική εταιρεία.

Η περίπτωση του Χ.Σ. δεν είναι η µοναδική. Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι καταγγελίες στο edolio5 για ασφαλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα, µε έδρα σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρόκειται για ασφαλιστικές που λειτουργούν µε το λεγόµενο «καθεστώς ΕΠΥ» (ελεύθερης παροχής υπηρεσιών) και τις αντιπροσωπεύει στη χώρα µας µια εταιρεία-κέλυφος, χωρίς ίδιους πόρους. Προσφέρουν χαµηλά ασφάλιστρα σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, προσελκύουν πελατεία και όταν έρχεται η ώρα των αποζηµιώσεων κωλυσιεργούν. Με αρχή αυτό το ρεπορτάζ ανοίγουμε τον φάκελο των εταιρειών απάτης!

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ !!!

 


Σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Πάνος Καμμενος αναφέρει:

Επειδή ετοιμάζεται από νεοναζί Ουκρανούς ένταση που θα οδηγήσει σε πόλεμο με συνέπειες για όσους εμπλακούν πρίν δώσουμε οποιαδήποτε διευκόλυνση από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θυμίζω… Μυστική στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας Ουκρανίας παραγωγή Bayraktar

ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΣΑΛΛΑ ;;; Η ΤτΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΝΤΙΛ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ-HSBC !!!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΑΛΛΑΣ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ...
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/blog-post_940.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/vs.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/blog-post_888.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/11-libra.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_249.html



Τι γράφει το mononews.gr


«Κόκκινη» κάρτα βγάζει προς το παρόν η Τράπεζα της Ελλάδος στο deal της Παγκρήτιας με την HSBC Ελλάδος.

Ένα deal που το απέρριψαν μέχρι τώρα τρεις συστημικές τράπεζες, η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς. Και το ερώτημα είναι θα το εγκρίνει η Τράπεζα της Ελλάδος;

«Προς το παρόν και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προσκομισθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, το deal δεν είναι αποδεκτό και δεν μπορεί να δοθεί έγκριση εποπτική για να προχωρήσει.

»Αν συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και προσκομισθούν νέα στοιχεία εδώ είμαστε, να το εξετάσουμε», αναφέρουν στο mononews.gr κύκλοι προσκείμενοι στην κεντρική τράπεζα.

Μία λύση –σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους- θα ήταν να ζητήσει η Παγκρήτια αύξηση του τιμήματος από τα κεντρικά στο Λονδίνο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εποπτική έγκριση.

Και μάλιστα σημειώνουν χαρακτηριστικά πως θα υπάρξει και απευθείας επικοινωνία στελεχών της ΤτΕ με τα κεντρικά της HSBC, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί να υπάρξει βελτιωτική πρόταση.

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΕΝ ΠΑΤΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!!

ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ...ΑΝΑΣΤΟΛΗ
H ζημιά απο τις αργομισθίες για το εκπαιδευτικό ίδρυμα ξεπερνά τα 300.000 ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο !!!




ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Ποινές κάθειρξης για αργόμισθους υπαλλήλους-φαντάσματα που πληρώνονταν κανονικά


Πρώην πρόεδρος του «Αλεξάνδρειου» ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος) τιμωρήθηκε με εξαετή κάθειρξη, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο ως άμεσο συνεργό σε υπηρεσιακή απιστία, πράξη που αφορούσε το διάστημα 2013-’17 και συνδεόταν με καταγγελίες επί των ημερών της διοίκησής του για αδικαιολόγητες και μακροχρόνιες απουσίες δύο υπαλλήλων του Ιδρύματος, της συζύγου και της αδελφής του, που εισέπρατταν όμως κανονικά τις αποδοχές τους.

Οι δύο τελευταίες καταδικάστηκαν από το ίδιο Δικαστήριο σε πενταετή κάθειρξη (η κάθε μία), για ηθική αυτουργία στην υπηρεσιακή απιστία, ενώ πρώην γενικός γραμματέας του Ιδρύματος τιμωρήθηκε με κάθειρξη έξι ετών και τεσσάρων μηνών ως φυσικός αυτουργός στην πράξη της απιστίας. Σε όλους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και μετά την καταδίκη τους αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ζημιά για το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα προσδιορίστηκε σε 328.000 ευρώ, ποσό που αφορούσε σωρευτικά τις αποδοχές που εισέπραξαν οι δύο γυναίκες το υπό διερεύνηση διάστημα (151.000 η πρώτη και 177.000 ευρώ η δεύτερη). Το κατηγορητήριο περιγράφει αυθαιρεσίες αναφορικά με τη διαδικασία πιστοποίησης της παρουσίας τους στην εργασία, καθώς φαίνεται ότι άλλοι χτυπούσαν για λογαριασμό τους τις κάρτες, με τις ίδιες, όπως αποφάνθηκαν στο πόρισμά τους οι επιθεωρητές που διερεύνησαν τις καταγγελίες, να απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους.

«Δουλέψαμε παραπάνω, όχι λιγότερο», απολογήθηκαν -μεταξύ άλλων- οι κατηγορούμενες, αρνούμενες την πράξη. Για ψευδείς και εκδικητικές καταγγελίες έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος πρώην πρόεδρος.

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ !!!




Ακόμα μία απόφαση του Αρείου Πάγου για την έναρξη της παραγραφής των φορολογικών αδικημάτων που τελέστηκαν πριν την έναρξη ισχύος του Ν. 4745/2020


Δεκτή έγινε από το ανώτατο δικαστήριο αναίρεση ασκηθείσα από την Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης, δυνάμει της οποίας έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη κατά του κατηγορουμένου για φοροδιαφυγή δια της παραλείψεως υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, λόγω παραγραφής (ΑΠ 95/2022).

Ειδικότερα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με την προσβαλλόμενη απόφασή του έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη του κατηγορουμένου για την παραπάνω σε βαθμό πλημμελήματος πράξη της φοροδιαφυγής, καθόσον δέχθηκε ότι για τα φορολογικά αδικήματα που τελέστηκαν πριν την 6η/11/2020 δεν εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 55 Α παρ. 3 του Ν. 4174/2013 αλλά οι διατάξεις του Ν. 4745/2020 (άρθρα 32, 92 και 96). Σύμφωνα με την κρίση του δευτεροβάθμιου αυτού δικαστηρίου, για την εφαρμογή της τελευταίας ως επιεικέστερης ποινικής διάταξης, κατ’ άρθρο 2 του ΠΚ, σε σύγκριση με όσα προηγουμένως με το Ν. 4174/2013 ίσχυαν, η παραγραφή και η αναστολή αυτής δεν αποτελούν μια ενιαία διάταξη, αλλά αντιμετωπίζονται διακριτώς και, συνακόλουθα, η ένδικη πράξη έχει υποπέσει σε παραγραφή λόγω παρόδου οκταετίας από την τέλεσή της.

Ωστόσο, κατά την κρίση του Αρείου Πάγου, εν προκειμένω το αδίκημα δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή, διότι από την οριστικοποίηση της φορολογικής εγγραφής, η οποία έλαβε χώρα την 18η/2/2014, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη ότι το κλητήριο θέσπισμα επιδόθηκε εντός της πενταετίας από την εν λόγω οριστικοποίηση, η παραγραφή είχε ανασταλεί επί τριετία και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης δεν είχε συμπληρωθεί χρονικό διάστημα οκτώ ετών.

Συνεπώς, το δικαστήριο, κάνοντας δεκτό το σχετικό λόγο αναίρεσης, έκρινε πως έγινε εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 32 παρ. 3 και 4, 92 και 96α του Ν. 4745/2020, που έχουν διφυή χαρακτήρα (δικονομικό και ουσιαστικό), και των ουσιαστικών ποινικών διατάξεων του άρθρου 55Α παρ. 3 του Ν. 4174/2013, όπως ίσχυε πριν την τροποποίησή του με το άρθρο 32 του Ν. 4745/2020, και του άρθρου 2 του ΠΚ.

ΟΡΓΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ !!!

 


ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΠΟΙΟΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ;;; ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!




ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!!

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ" !!!


Μετά την τελευταία παράταση που έλαβε το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων “Εξοικονομώ”, οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία ως τις 15 Μαρτίου να καταθέσουν τους φακέλους τους, με το πρόγραμμα να επιδοτεί συγκεκριμένες παρεμβάσεις που στοχεύουν στο να γίνουν πιο αποδοτικά τα κτίρια στον ενεργειακό τομέα.

Το πρόγραμμα αφορά όλη τη χώρα με συνολικό προϋπολογισμό 632 εκατομμυρίων ευρώ, αν και υπάρχει μια αρχική κατανομή ποσών ανά περιφέρεια, με το σχετικό ποσό για την Κρήτη να είναι 27.000.000 ευρώ. Ωστόσο, η κατανομή αυτή πιθανόν να αλλάξει, με βάση τον τελικό αριθμό των αιτήσεων και τις περιοχές όπου θα έχουν γίνει αυτές, σύμφωνα με μηχανικούς που ασχολούνται με το πρόγραμμα.

“Μπορούν να συμμετάσχουν μόνο κύριες κατοικίες, νομίμως υφιστάμενες και με ενεργειακή κατηγορία από Γ και κάτω. Κατοικίες που έχουν ενεργειακή κατηγορία από Β και άνω δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν”, λέει στο zarpanews.gr ο Χανιώτης μηχανικός, Κώστας Μαρακάκης. “Αίτηση μπορούν να κάνουν μόνο φυσικά πρόσωπα, μόνο οι ιδιοκτήτες των ακινήτων και η δηλωθείσα χρήση του ακινήτου πρέπει να είναι για κατοικία, δεν μπορεί να είναι επαγγελματικός χώρος“, συμπληρώνει ο κ. Μαρακάκης.

Το ποσό της επιδότησης εξαρτάται από το είδος της παρέμβασης που χρειάζεται να γίνει στο κτίριο. “Μεταξύ άλλων μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις όπως εγκατάσταση θερμομόνωσης, κλιματιστικών, σκίασης, ηλιακού θερμοσίφωνα, συστημάτων αλουμινίου, θερμοπροσόψεων κ.α.”, δηλώνει στο zarpanews.gr o Ρεθυμνιώτης μηχανικός, Σπύρος Καλησπεράκης. “Δεν περιλαμβάνεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, καθώς γι’ αυτά θα υπάρξει άλλο πρόγραμμα. Το “Εξοικονομώ” ευνοεί περισσότερο τις περιπτώσεις όπου επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια για την ένταξη μιας αίτησης”, τονίζει ο έμπειρος μηχανικός.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΟΡΩΝΟΧΡΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ: ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΚΠΝΕΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ !!!

 


Oι οφειλές χρονικής περιόδου Φεβρουαρίου 2020 - Ιουνίου 2021 για πληττόμενους λόγω COVID εργοδότες, έχουν βεβαιωθεί στο ΚΕΑΟ και οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες μπορούν από σήμερα να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών αυτών μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΚΕΑΟ, το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2022, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και καταβολής της πρώτης δόσης.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση παρακολουθείται αυτοτελώς, χωρίς να επηρεάζεται από την ύπαρξη τρεχουσών οφειλών ή την τήρηση άλλων παράλληλων ρυθμίσεων του ίδιου οφειλέτη.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ: ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ !!!

 



Το συνολικό χρέος στο Κ.Ε.Α.Ο. στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 ήταν 38.777.206.032 ευρώ και μέσα στο επόμενο τρίμηνο το χρέος αυξήθηκε κατά 2.243.464.549 ευρώ.

Η μεταβολή αφορούσε σε αύξηση κατά 1.756.643.967 ευρώ στις κύριες οφειλές και κατά 486.820.582 ευρώ στα πρόσθετα τέλη. Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο 2021 διαβιβάστηκαν οι οφειλές των μη μισθωτών για την χρονική περίοδο από 1/2020 έως 9/2021.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την έκθεση του τελευταίου τριμήνου 2021 του ΚΕΑΟ, στο τέλος του Δεκεμβρίου 2021 το συνολικό ποσό των 31.564.266.892 ευρώ σε οφειλές που έχουν ενταχθεί στο Κ.Ε.Α.Ο, διαμορφώθηκε στα 41.020.670.581 ευρώ (τρέχον υπόλοιπο).

Οι περισσότεροι οφειλέτες έχουν χρέος έως 15.000 ευρώ.

ΕΦΟΡΙΑ-ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ 30% !!!

 



Εκατομμύρια φορολογούμενοι οι οποίοι απέκτησαν πέρυσι εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, επιχειρηματικές δραστηριότητες, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και ακίνητα ήταν υποχρεωμένοι κατά τη διάρκεια του 2021 να καλύψουν ποσοστό έως και 30% των ατομικών εισοδημάτων τους από αυτές τις πηγές με δαπάνες για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω ηλεκτρονικών μεθόδων πληρωμής. Η υποχρέωση αυτή επανήλθε σε πλήρη ισχύ για τα εισοδήματα του 2021, χωρίς καμία απαλλαγή για όσους υπόχρεους είχαν χαρακτηριστεί ως «πληγέντες» από την πανδημία του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, η υποχρέωση αναγραφής του συνολικού ύψους των αποδείξεων ηλεκτρονικών αγορών στους κωδικούς της φετινής φορολογικής δήλωσης είναι αναγκαία, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή του «πέναλτι» 22% επί της διαφοράς των αποδείξεων που έπρεπε να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος βάσει του εισοδήματός του και εκείνων που συγκέντρωσε. Κάθε χρόνο εντοπίζονται από την ΑΑΔΕ χιλιάδες φορολογούμενοι με «λειψές» αποδείξεις στους οποίους βεβαιώνεται επιπλέον φόρος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του φορολογικού νόμου 4646/2019:

1.Κάθε φορολογούμενος με ετήσιες απολαβές προερχόμενες εκ μιας ή περισσοτέρων από τις 5 βασικές πηγές εισοδήματος, δηλαδή από μισθούς, συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και ενοίκια ακινήτων, θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει κατά το χρονικό διάστημα από την 1η/1/2021 έως την 31η/12/2021 δαπάνες για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών συνολικού ύψους έως 30% του ετησίου ατομικού πραγματικού εισοδήματός του από τις πηγές αυτές. Για να αναγνωριστούν οι δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (προπληρωμένες κάρτες, πληρωμές μέσω e-banking κ.λπ.). Από το ετήσιο πραγματικό εισόδημα που θα ληφθεί υπ’ όψιν για τον υπολογισμό του απαιτούμενου ποσού δαπανών θα αφαιρούνται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τυχόν δαπάνες του φορολογούμενου για διατροφή. Τεκμαρτά εισοδήματα προσδιοριζόμενα με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν.

2. Το ποσό των δαπανών που θα ληφθεί υπ’ όψιν δεν μπορεί να υπερβεί σε ετήσια βάση τα 20.000 ευρώ. Δηλαδή για όσους φορολογούμενους πραγματοποιήσουν φέτος με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ποσό δαπανών μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ, θα ληφθούν υπ’ όψιν μόνο τα 20.000 ευρώ.

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΙΚΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ !!!

 


Eκλεισε ο κύκλος των θρυλικών «χορευτών του Ζαμπέτα» με τον θάνατο και του Ιορδάνη Αμπατζόγλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, την Τετάρτη το βράδυ. Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά τον θάνατο του αδερφού του Δήμου, ο Ιορδάνης, που ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Εξάλλου, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ τον θάνατο του αδερφού του, με τον οποίο έμενε μαζί σε ένα φτωχικό προπολεμικό σπίτι στο Αιγάλεω, εκεί όπου γεννήθηκαν.

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ο Δήμος και ο Ιορδάνης, γνωστοί και ως «Οι χορευτές του Ζαμπέτα»,πρωταγωνίστησαν σε χιλιάδες γλέντια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο πλευρό πολύ μεγάλων ονομάτων, όπως ήταν ο Γιάννης Πάριος, η Ζωζώ Σαπουντζάκη και ο Γιάννης Πουλόπουλος, ενώ ήταν εκείνοι που έμαθαν στον Αντονι Κουίν συρτάκι για την ταινία «Ζορμπάς». Η τελευταία συνέντευξη που παραχώρησαν ήταν στον υπογράφοντα το 2018, μέσα από το πατρικό τους σπίτι, το οποίο κοσμούσαν δεκάδες φωτογραφίες από τα ένδοξα χρόνια, όταν μεσουρανούσαν.

Τότε μάλιστα δεν είχαν κρύψει το παράπονό τους για το ότι κανένας πλέον δεν τους θυμόταν. «Εμάς μας ξέχασαν όλοι. Ποιος να μας θυμηθεί; Οσο ήμασταν στο επάγγελμα το τηλέφωνο χτυπούσε νύχτα μέρα. Πλέον σιωπή. Δεν μας κάλεσαν ούτε στο θεατρικό έργο για τη ζωή του Ζαμπέτα, με τον οποίο ζήσαμε χρόνια ολόκληρα. Ας είναι καλά όλοι… Ομως θα φύγουμε με ψηλά το κεφάλι και χωρίς φράγκο στην τσέπη» έλεγαν και οι δύο με μια φωνή.
SSL Certificates