.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΗΛΙΑ !!! ΠΟΙΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;

 



Κάθειρξη 13 ετών στην πρώην δικαστή Αντωνία Ηλία, που φυγοδικεί γιά το παραδικαστικό κύκλωμα


Ενοχη και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε η πρώην ανακρίτρια Αντωνία (Τόνια) Ηλία, που καταδικάστηκε γιά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για τη συμμετοχή της στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας της επέβαλλε κάθειρξη 13 ετών, όπως της είχε επιβληθεί και πρωτόδικα.

Η δίκη της έγινε ερήμην, καθώς η πρώην δικαστής, φυγοδικεί από το 2005 στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία, από όπου καταφέρνει να μπλοκάρει συνεχώς την έκδοσή της στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της, να παραστεί με βίντεο λινκ (κλήση) στην ακροαματική διαδικασία ώστε να συμμετέχει και να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες.

Εισαγγελέας της έδρας ήταν η Ελένη Ράικου, η οποία πρότεινε την καταδίκη της κατηγορούμενης.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε ομόφωνα την Αντωνία Ηλία, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η ίδια δηλώνει αθώα, θύμα συμπαιγνίας που στήθηκε εναντίον της.

Η τότε ανακρίτρια διέφυγε στο εξωτερικό το 2005 και συνελήφθη και φυλακίστηκε τον Μάιο του 2011 από τις βρετανικές αρχές. Αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012 με περιοριστικούς όρους και φορώντας βραχιολάκι. Η έκδοσή της στην Ελλάδα πέρασε από συμπληγάδες. Τελικά η απόφαση περί έκδοσής της πάρθηκε από δικαστήριο στο Γουέστμινστερ του Λονδίνου. Κατάφερε να καθυστερεί μέχρι και σήμερα την επιστροφή της στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο από τις βρετανικές αρχές.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates