.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΣΙΓΩΝΗΣ: Ο «ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΟΣ», ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ MINI COOPER !!!



Από το sansimera.gr


Βρετανός σχεδιαστής αυτοκινήτων, ελληνικής καταγωγής, γνωστός με την αγγλική εκδοχή του ονόματός του, Alec Issigonis. Έμεινε στην ιστορία, επειδή σχεδίασε και ανέπτυξε το θρυλικό Μίνι Κούπερ.

Ο Αλέξανδρος Άρνολντ Ισιγώνης γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας στις 18 Νοεμβρίου 1906. Ο πατέρα του Κωνσταντίνος ήταν μηχανικός με καταγωγή από την Πάρο και η μητέρα του Χίλντα Πρόκοπ ήταν Γερμανίδα, κόρη πλούσιου ζυθοποιού της Σμύρνης.

Το 1922 αποτέλεσε καμπή για τη ζωή του νεαρού Αλέξανδρου. Ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή και στη συνέχεια ήλθε η Μικρασιατική Καταστροφή. Για καλή του τύχη, τον παρέλαβε ένα αγγλικό πολεμικό και δια μέσω Μάλτας βρέθηκε το 1923 με τη μητέρα του στο Λονδίνο, εκμεταλλευόμενος τη βρετανική υπηκοότητα του πατέρα του.

Με προτροπή της μητέρας του ξεκίνησε σπουδές μηχανικού στο Πολυτεχνείο του Μπάτερσι, αν και επιθυμούσε να σπουδάσει Καλές Τέχνες. Αντιμετώπισε πρόβλημα με τα μαθηματικά, καθώς απέτυχε τρεις φορές στις εξετάσεις, αλλά αρίστευσε στο σχέδιο. Αργότερα, συνήθιζε να λέει ότι «τα μαθηματικά είναι εχθρός κάθε δημιουργικού μυαλού». Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Μετά την αποφοίτησή του κι έπειτα από μια περίοδο ξενοιασιάς αρχίζει την επαγγελματική του διαδρομή στην ακμαία εκείνη την περίοδο αυτοκινητοβιομηχανία της Μεγάλης Βρετανίας. Δουλεύει αρχικά για τη Humber και στη συνέχεια για τη Morris Motor Company στο τμήμα των αναρτήσεων. Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η εταιρεία του αναλαμβάνει διάφορα συμβόλαια για τον Βρετανικό Στρατό και ο Ισσιγόνης παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατασκευή ενός ελαφρού αναγνωριστικού οχήματος, αποφεύγοντας τη στράτευση και τον πόλεμο.

Μετά τον πόλεμο επανέρχεται στη σχεδίαση αυτοκινήτων και το 1948 παρουσιάζει το «Μοσκίτο», που ως Morris Minor θα κάνει μεγάλη καριέρα, καθώς θα παράγεται έως το 1971. Ήταν ένα αυτοκίνητο κομμένο και ραμμένο για την ανερχόμενη τότε εργατική τάξη, που συνδύαζε τη χαμηλή τιμή με τις ανέσεις ενός ακριβού αυτοκινήτου.

ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΤΑΞΙΜΕΤΡΑ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 7 ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ !!!



Στη σύλληψη επτά οδηγών ταξί, συνολικά, προχώρησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο διενέργειας ειδικών ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ειδικότερα σε ΚΤΕΛ και έξω από σταθμούς του μετρό.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, οι πέντε οδηγοί συνελήφθησαν γιατί είχαν επέμβει σκόπιμα στα ταξίμετρα και στις ταμειακές μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων.

Όσον αφορά τους άλλους δύο συνελήφθησαν για υπερβολικό κόμιστρο. Τα μέσα παρεμβολής (ταμειακές μηχανές, συνδεσμολογίες και καλωδιώσεις) κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους εισαγγελείς. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Δ.Ο.Υ., Περιφερειακές Ενότητες), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: "ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΩΝ ΤΗΛΕ-ΕΙΔΙΚΩΝ" ;;;




«Τα εμβόλια που έχουμε δεν θα σταματήσουν το επιδημικό κύμα»


«Καταπέλτης» ήταν ο καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης, σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται για τα σχολεία, την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και την καταπιεσμένη από τα lockdown κοινωνία.

Ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος πως τα σχολεία δεν πρέπει να κλείσουν, ενώ άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν σε καθημερινή βάση να πανικοβάλουν τον κόσμο οι «τηλεειδικοί».

«Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των παιδιών έχει ήδη μολυνθεί και απλώς με το να μην κάνουμε επιδημιολογική επιτήρηση στρουθοκαμηλικά το αγνοούμε και αρνούμαστε να το δούμε. Το γεγονός ότι μείνανε οι μαθητές στο σπίτι τους ήδη για ενάμιση χρόνο κατάφερε συντριπτικό πλήγμα στην εκπαίδευση, στην υγεία και στο μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς» τόνισε ο Γ.Ιωαννίδης σε συνέντευξη του στη «Δημοκρατία».

Ο καθηγητής προσθέτει ότι θα είναι καταστροφικό το κλείσιμο των σχολείων, ένα ενδεχόμενο που η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα άφησε ανοιχτό πριν από λίγες ημέρες.

«Η έλλειψη επαρκούς εκπαίδευσης μεταφράζεται ακόμα και σε μεγάλη μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης των παιδιών αυτών, όταν θα μεγαλώσουν. Το κλείσιμο των σχολείων είναι από τους χειρότερους τρόπους για να αυτοκτονήσει μια κοινωνία. Δεν πρέπει να επαναληφθεί. Εκτός αν θέλουμε να φτιάξουμε ανίδεους, καταθλιπτικούς, άρρωστους πολίτες που τρέφονται απαίδευτοι με σαβούρες τρομολάγνων τηλεειδικών. Είναι κι αυτό μια μορφή κοινωνίας, ομολογουμένως παραμορφωμένης, αντί μορφωμένης»!

Να σημειωθεί ότι ο κ Ιωαννίδης έδωσε τη συγκεκριμένη απάντηση έπειτα από ερώτηση που αφορούσε τους τηλεοπτικούς λοιμωξιολόγους και όχι τους «ειδικούς» γενικά.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ BELHARRA !!!



Η συμφωνία με την Belharra ήταν “δεμένη” από το 2018, υποστήριξε στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ, ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία για την Ελλάδα .

Επισήμανε ότι η Τουρκία έχει φύγει από τη Δύση, ενώ ανέφερε ότι «αν δεχθούμε επίθεση θα είμαστε μόνοι μας τις πρώτες ώρες». «Υπήρξαν στιγμές που ήμασταν πολύ κοντά σε σύγκρουση με την Τουρκία» αποκάλυψε.

Δεδομένο το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος θεωρεί δεδομένο το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. «Κάνουν μεγάλη μάχη με τα αλιευτικά, σε περιοχή ασκήσεως των υποβρυχίων μας 60 – 70 αλιευτικά. Θα θελήσει θερμό επεισόδιο επειδή πιέζεται για να οδηγήσει την Ελλάδα στη Χάγη» εκτίμησε.

Ο πρώην υπουργός είπε ότι «εγώ μίλαγα με τον κ. Ακάρ, εγώ είχα το κινητό του τηλέφωνο κι είχε εκείνος το δικό μου και θα σας θυμίσω πώς έγινε και η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Όταν υπήρχε κρίση, ή έβαζα τον Αποστολάκη να μιλήσει με τον αρχηγό του επιτελείου ή σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό μιλούσα κι εγώ με τον Ακάρ». Υπήρχε πχ, διευκρίνισε «ένα συμβάν μετά την απελευθέρωση των στρατιωτικών μας που συλλάβαμε Τούρκους στον Έβρο και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τον Ακάρ τους παραδώσαμε στη γέφυρα». Δεν μπορείς να κλείσεις τα κανάλια επικοινωνίας, αλλά και παράλληλα, το να κάνεις διερευνητικές την ώρα που παραβιάζουν την κυριαρχία σου δεν είναι σωστό, πρόσθεσε.

Άριστη η ελληνογαλλική συμφωνία

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 03/10/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
για να διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα σε μορφή PDF

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΠΩΣ Η ΚΙΝΑ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!!




Η απόλυτη καταιγίδα στην ενεργειακή αγορά που προέβλεψε ο Ευ. Μυτιληναίος φαίνεται ότι μας χτύπησε ήδη την πόρτα, με το ολλανδικό φυσικό αέριο του επόμενου μήνα - αποτελεί σημείο αναφοράς για τις τιμές στην Ευρώπη - να φτάνει την Παρασκευή ακόμα και τα €100 ανά MWh.

Αν γυρίσουμε το ρολόι ακριβώς έναν χρόνο πριν, κατανοούμε απόλυτα τι έχει γίνει στην αγορά του φυσικού αερίου: Πέρσι τέτοιον καιρό ήταν πέριξ των €15 ανά MWh.

Η έκρηξη στις τιμές του φυσικού αερίου, το οποίο υπενθυμίζουμε έχει υιοθετηθεί ευρέως ως «γέφυρα» για την ενεργειακή μετάβαση, έχει οδηγήσει στα ύψη την τιμή χονδρικής του ρεύματος. Στη Γερμανία αυξήθηκε εκ νέου κατά 13% στη Γαλλία κατά 10,3%, ενώ η ελληνική αγορά ρεύματος υπεραντέδρασε με την τιμή χονδρικής να εκτοξεύεται κατά 26,1% (σ.σ: «χτύπησε» τα 168 ευρώ ανά MWh, καθώς η υψηλή τιμή προσδιορίσθηκε στα 225 ευρώ και η χαμηλή στα 93 ευρώ).

Πώς προέκυψε η χιονοστιβάδα της αύξησης των τιμών

Πολύ απλά. Μια σειρά αρνητικών συγκυριών διατάραξε καίρια το ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης.

Ο βαρύς περσινός χειμώνας μηδένισε σχεδόν τα αποθέματα φυσικού αερίου και η επανεκκίνηση των οικονομιών μετά τα lockdowns σε συνδυασμό με τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες λόγω καύσωνα το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, δεν επέτρεψαν την αποκατάσταση αυτών των αποθεμάτων.

Την ίδια στιγμή ο θεός του ανέμου ήταν σαφώς εναντίον μας. Η άπνοια έβγαλε εκτός συστήματος τα αιολικά πάρκα ενώ μια σειρά πυρκαγιών κατέστρεψαν υποδομές -για παράδειγμα την υπόγεια διασύνδεση Γαλλίας, Μ.Βρετανίας - και ταυτόχρονα δεν επέτρεψαν την έγκαιρη συντήρηση βασικών υποδομών.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 200$/ΒΑΡΕΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ !!!



Ανησυχία προκαλεί διεθνώς η απότομη αύξηση των διεθνών τιμών της ενέργειας, εν όψει μάλιστα του επερχόμενου χειμώνα, και των συνεπειών που αυτή έχει στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει την ευρύτερη αγορά.

Το αργό πετρέλαιο παράδοσης Νοεμβρίου έκλεισε χθες την Πέμπτη ενισχυμένο στα 75,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ διαμορφώθηκε στα 78,52 δολάρια. Σε επίπεδο μηνός Σεπτεμβρίου, το Μπρεντ έχει καταγράψει άνοδο 7,6% και το αργό 9,5%.

Την ίδια ώρα, η έλλειψη ενέργειας στο βόρειο ημισφαίριο έχει αυξήσει τις τιμές του φυσικού αερίου στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών. Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου σκαρφάλωσαν σε νέο ρεκόρ, στα 100 ευρώ, καθώς βαθαίνει η παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

2 ΣΕ 1: Η ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΧΡΕΟΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!


 

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΙΝΗΤΗΣ !!!


 

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ: ΤΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ !!!


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ-ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ !!!

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ NORDEA BANK, Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ, ΑΦΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ...
Θυμηθείτε σχετικά εδώ:




Nordea Bank: Εγκρίνει μέρισμα-ρεκόρ μετά την άρση των περιορισμών από την ΕΚΤ


Η φιλανδική Nordea Bank ενέκρινε μέρισμα-ρεκόρ μετά την χαλάρωση των περιορισμών που επέβαλε η ΕΚΤ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τόνισε τον Ιούλιο ότι ο Σεπτέμβριο θα είναι ο τελευταίος μήνας που απαιτεί από τις τράπεζες να μην καταβάλουν μερίσματα και να μην προχωρούν σε αγορές ίδιων μετοχών, προκειμένου να προστατεύσουν το κεφάλαιο τους στη διάρκεια της πανδημίας.

Το δ.σ. της Nordea ενέκρινε μέρισμα 0,72 ευρώ ανά μετοχή το οποίο θα καταβληθεί στις 12 Οκτωβρίου το νωρίτερο.

ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΑΛΙΟΙ: 209.000€/ΧΡΟΝΟ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΛΔΙΒΕΣ !!!



Τώρα που είναι η περίοδος που σιχτιρίζει όλη η Ελλάδα με τον ΕΝΦΙΑ, ίσως σας παρηγορήσει ότι η εταιρεία «Κτήμα Πεταλιοί» που διαχειρίζεται το φημισμένο νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών στον Ευβοϊκό, γνωστό κι ως «Ελληνικές Μαλδίβες», καλείται να καταβάλλει έναν ετήσιο «λογαριασμό» για ΕΝΦΙΑ μόλις… 209.958,32 ευρώ. 

Σας θυμίζω ότι οι μετοχές και η διοίκηση της «Κτήμα Πεταλιοί» αποτελούν την αιτία μακροχρόνιου πολέμου μεταξύ του Μαρή Εμπειρίκου και της οικογένειας του εφοπλιστή Καρνέση, ενώ και οι δύο πλευρές διατηρούν κατοικίες σε δύο αντικριστά (ευτυχώς…) νησάκια των Πεταλιών. Φαίνεται, επίσης, ότι η εταιρεία έχει «ξεχάσει» να πληρώσει ΕΝΦΙΑ εδώ και μια…επταετία.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Ο ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 100ΧΛΜ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ !!!




Η ABB ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός καινοτόμου all-in-one φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων, ο οποίος παρέχει την ταχύτερη εμπειρία φόρτισης στην αγορά.

Πρόκειται για τον Terra 360, έναν modular φορτιστή που μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα έως και τέσσερα οχήματα, με δυναμική κατανομή ισχύος. Αυτό σημαίνει ότι ένας οδηγός δεν θα χρειάζεται να περιμένει τη σειρά του για να φορτίσει, απλώς θα συνδέει το όχημά του σε ένα άλλο βύσμα. Ο νέος φορτιστής έχει μέγιστη ισχύ 360 kW και είναι σε θέση να φορτίσει πλήρως οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 15 λεπτά ή λιγότερο, καλύπτοντας τις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών ηλεκτρικών οχημάτων, είτε χρειάζονται γρήγορη φόρτιση, είτε θέλουν να φορτίσουν λίγο τη μπαταρία τους, ενώ ψωνίζουν σε ένα κατάστημα.

Το σύστημα φωτισμού του φορτιστή καθοδηγεί τον χρήστη στη διαδικασία φόρτισης και δείχνει την κατάσταση φόρτισης (SoC) της μπαταρίας, καθώς και τον υπολειπόμενο χρόνο πριν από το τέλος μιας βέλτιστης περιόδου φόρτισης. Ο Terra 360 είναι επίσης προσβάσιμος από αναπηρικό αμαξίδιο και διαθέτει εργονομικό σύστημα διαχείρισης καλωδίων, που βοηθά τους οδηγούς να συνδέονται γρήγορα και με ελάχιστη προσπάθεια.

ΤΑ SOS ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ !!!





Ανοιξε από 1η Οκτωβρίου ο δρόμος για αφορολόγητες γονικές παροχές ακινήτων, χρηματικών ποσών, μετοχών, ομολόγων και εταιρικών μεριδίων ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, ΕΠΕ και μεγάλων Ανώνυμων Εταιρειών. Πλέον το αφορολόγητο όριο για γονικές παροχές ανά γονέα ή δωρεές προς συγγενείς πρώτης κατηγορίας αυξάνεται στο ποσό των 800.000 ευρώ. Από αυτό το ύψος και πάνω θα επιβάλλεται συντελεστής 10%.


Συγκεκριμένα το αφορολόγητο όριο για γονικές παροχές ανά γονέα ή για δωρεές μεταξύ συζύγων ή προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή για δωρεές από παππούδες ή γιαγιάδες προς εγγόνια ή για δωρεές από παιδιά σε γονείς καθορίζεται στις 800.000 ευρώ. Το όριο αυτό ισχύει για κινητή και ακίνητη περιουσία (μετοχές, ομόλογα, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, σπίτια, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ.) καθώς επίσης και για χρηματικά ποσά. Η αξία των γονικών παροχών και των δωρεών των παραπάνω περιπτώσεων που έχουν ήδη διενεργηθεί πριν την 1η Οκτωβρίου δεν θα συνυπολογίζεται στο αφορολόγητο των 800.000 ευρώ που δικαιούται κάθε δωρεοδόχος.

Ουσιαστικά:

PwC: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ...ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ !!!




Η εταιρία παροχής λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών PwC ανακοίνωσε την Πέμπτη στο Reuters ότι θα επιτρέψει στο σύνολο των 40.000 υπαλλήλων της, που εξυπηρετούν τους πελάτες της, να εργάζονται εξ αποστάσεως (τηλεργασία) και να ζουν μόνιμα οπουδήποτε επιθυμούν.

Έτσι η PwC γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες, που υιοθετούν τη μόνιμη εξ αποστάσεως εργασία.

Η εξέλιξη αυτή εγκαταλείπει στην ουσία την παραδοσιακή πρακτική που ήθελε τους λογιστές να εργάζονται μέχρι αργά το βράδυ στο γραφείο τους. Άλλες μεγάλες λογιστικές εταιρίες όπως, η Deloitte και η KPMG, δίνουν επίσης στους εργαζομένους τους περισσότερες επιλογές για εργασία εξ αποστάσεως, μετά την πανδημία COVID-19.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια προσωπικού της PwC Γιολάντα Σιλς-Κόφιλντ δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η εταιρία είναι η πρώτη που κατέστησε δυνατή την τηλεργασία για τους εργαζόμενους εξυπηρέτησης πελατών που διαθέτει. Το προσωπικό υποστήριξης της PwC και οι εργαζόμενοι της σε τομείς όπως το ανθρώπινο δυναμικό και οι νομικές υπηρεσίες, που δεν συναντούν προσωπικά πελάτες, είχαν ήδη την επιλογή να εργάζονται πλήρως με τηλεργασία.

Οι εργαζόμενοι της PwC που επιλέγουν να εργαστούν με τηλεργασία θα έχουν την υποχρέωση να έρχονται στα γραφεία τους το πολύ τρεις ημέρες το μήνα για προσωπικές συναντήσεις, όπως οι σημαντικές συνεργασίες με την ομάδα εργασίας τους, οι επισκέψεις πελατών και οι συνεδρίες εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Σιλς-Κόφιλντ.

ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΡΑΛΙ ΤΩΝ ΝΑΥΛΩΝ !!!




«Πρόσω ολοταχώς» κατά κυριολεξία, έχουν σαλπίσει οι εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ξηρού χύδην φορτίου, μέσω φορτηγών πλοίων. Το «ράλι» των ναύλων για όλες τις κατηγορίες φορτηγών πλοίων, από τα μικρότερα Handysize μέχρι τα μεγαλύτερα Capesize, έχει οδηγήσει σε ανάλογο «ράλι» και τις ταχύτητες πλεύσης των συγκεκριμένων πλοίων, καθώς οι πλοιοκτήτες έχουν επιδοθεί σε «αγώνα δρόμου», ώστε να προλάβουν να μεταφέρουν περισσότερα φορτία κι επομένως να μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους.
Ο δείκτης ναύλων και η ταχύτητα πλεύσης

Ο δείκτης ναύλων ξηρού φορτίου, Baltic Dry Index βρίσκεται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10-12 ετών (ανάλογα το μέγεθος του πλοίου), με τα μεγαλύτερα Capesize να εισπράττουν ακόμα και 50.000 δολάρια/ημέρα, όταν πριν από ένα χρόνο, το σχετικό ποσό σπάνια ξεπερνούσε τα 7.000 – 10.000 δολάρια. Ως εκ τούτου, πολλοί πλοιοκτήτες έχουν δώσει εντολή στα πληρώματα των πλοίων τους, να αυξήσουν τις ταχύτητες πλεύσης, ώστε να μειωθούν οι χρόνοι των ταξιδιών και να εξασφαλίσουν περισσότερα φορτία.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας VesselsValue, η οποία ειδικεύεται σε εκτιμήσεις της αξίας των πλοίων, η μέση ταχύτητα πλεύσης κατά τον μήνα Αύγουστο άγγιξε τους 11,62 κόμβους και ήταν η υψηλότερη από τον Ιανουάριο του 2012. Αποτελεί δε αύξηση της τάξεως του 8%, συγκριτικά με τους 10,75 κόμβους του Φεβρουαρίου του 2020. Ο δείκτης Platts Cape T4 Index, που παρακολουθεί τους ναύλους σε τέσσερις δημοφιλείς διαδρομές των πλοίων τύπου Capesize, διαμορφώθηκε σε 43.470 δολάρια/ημέρα κατά μέσο όρο τον μήνα Αύγουστο. Ο ίδιος δείκτης δεν ξεπερνούσε τα 3.724 δολάρια/ημέρα τον περσινό Φεβρουάριο, ήταν δηλαδή 12 φορές χαμηλότερα απ’ ό,τι σήμερα.

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ !!!

 





Της Άννας Κορσάνου
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ- ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ


Ο νέος πτωχευτικός νόμος δίνει νέα πορεία στην πτώχευση φυσικών και νομικών προσώπων. Πολλές οι αλλαγές σε σχέση με τον παλαιότερο πτωχευτικό νόμο. Πλέον παρέχεται η δυνατότητα της διαγραφής όλων των χρεών προς οποιονδήποτε για φυσικά και νομικά πρόσωπα ή απλά για ιδιώτες και επιχειρήσεις με αντιστάθμισμα τη ρευστοποίηση της πτωχευτικής περιουσίας

Η αίτηση ιδίως για όσους έχουν περιουσία κάτω των 350.000 ευρώ εκκινεί με την υποβολή της αίτησης πτώχευσης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, που ακολούθως πηγαίνει ηλεκτρονικά στο Ειρηνοδικείο του τόπου κατοικίας του οφειλέτη παίρνει αριθμό κατάθεσης και ακολουθεί η δημοσίευση στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας και κατόπιν απόφαση δικαστηρίου που ορίζει τον εισηγητή της πτώχευσης.

Επιχειρηματίες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, που είχαν μια επιτυχημένη δραστηριότητα τα έτη πριν την έλευση της οικονομικής κρίσης αλλά «φορτώθηκαν» με χρέη, πολλές φορές και χρέη εκατομμυρίων ευρώ. Εν τούτοις παρά τα χρέη όλα αυτά τα χρόνια συνέχισαν να εργάζονται και να προοδεύουν και πάλι στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Σήμερα λοιπόν οι οφειλέτες αυτοί θέλουν να είναι νομικά και συναλλακτικά υγιείς, να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, να μπορούν να εργαστούν εμφανώς, να δημιουργήσουν μια νόμιμη δική τους επιχείρηση ξανά και βρίσκονται ενώπιον της επιλογής να απολέσουν και να απελευθερωθούν από όλα αυτά τα βάρη, αλλά γνωρίζουν και λογικό είναι ότι θα υπάρχουν και κάποιες συνέπειες. Σκεφτείτε το παράδειγμα οφειλέτη με χρέη 1.000.000 ευρώ χωρίς περιουσία για τον οποίον θα διαγραφεί όλο το ποσό όλων των οφειλών σε διάστημα τριών ετών, λογικό είναι να υπάρχουν και συνέπειες. Ποιες είναι οι συνέπειες αυτές θα δούμε αμέσως παρακάτω.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

ΕΡΧΕΤΑΙ Η «ΕΞΥΠΝΗ» ΜΑΣΚΑ !!!




Οι πόροι της διαστέλλονται ή συστέλλονται ανάλογα με το αν το άτομο ασκείται καθώς και με βάση τα επίπεδα ρύπανσης της ατμόσφαιρας, σύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη με ελληνική συμμετοχή !!!


Η πανδημία του νέου κορωνοϊού είναι η ένοχη για τη «μασκοφορεμένη» πλέον ζωή του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι μάσκες έχουν μετατραπεί σε καθημερινό «σύντροφό» μας καθώς αποτελούν ένα από τα σημαντικά μέτρα προστασίας ενάντια στη μετάδοση και τη διασπορά του ιού SARS-CoV-2, ωστόσο δεν είναι και ο πιο… άνετος και βολικός σύντροφος – ιδιαιτέρως όταν κάποιος φορά μάσκα κατά την άσκηση.

Η «έξυπνη» μάσκα

Τώρα ερευνητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια (μεταξύ των οποίων και ο έλληνας καθηγητής Κώστας Γρηγορόπουλος) και από τα Πανεπιστήμια Yonsei και Hanyang ανέπτυξαν μια νέα «έξυπνη» μάσκα η οποία αλλάζει το μέγεθος των πόρων της ανάλογα με τις συνθήκες. Με τον τρόπο αυτόν ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αναπνέει ευκολότερα όταν δεν είναι απαραίτητο το πολύ μεγάλο φιλτράρισμα του αέρα, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «ACS Nano» – όπως για παράδειγμα όταν τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι χαμηλά ή όταν κάποιο άτομο γυμνάζεται μόνο του σε εξωτερικό χώρο (και οι δύο αυτές συνθήκες θεωρούνται χαμηλού κινδύνου για μετάδοση του SARS-CoV-2).

ΠΕΤΑΞΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ: Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ 418 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ !!!




Πριν από αρκετό καιρό, ο Κλιντ Ίστγουντ διηγήθηκε στο σινεμά την ιδιαίτερη ιστορία ενός γενναίου πιλότου, τον οποίο «ζωντάνεψε» κινηματογραφικά ο Τομ Χανκς.

Ο λόγος για το «Sully», το οποίο ήταν βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός Αμερικανού πιλότου που συγκίνησε το κοινό με την τόλμη του και την αδικία που αναγκάστηκε να διαχειριστεί παρά το γεγονός πως έσωσε δεκάδες ζωές από πτώση αεροσκάφους που χωρίς τη δική του επέμβαση θα είχε αποβεί μοιραία.

Τι κι αν όλο αυτό ακούγεται «ξένο» στο ελληνικό κοινό; Στην πραγματικότητα, η χώρα μας έχει να παρουσιάσει μια παρόμοια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Σήφη Μιγάδη, τον θρυλικό πιλότο της Ολυμπιακής που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν το μακρινό 1978 έσωσε 418 επιβάτες μιας αεροπορικής πτήσης από βέβαιο θάνατο.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα ένα αυγουστιάτικο μεσημέρι του 1978. Συνολικά, 400 επιβάτες και τα 18 μέλη του πληρώματος βρίσκονται στο αεροσκάφος Jumbo της Ολυμπιακής που θα ταξίδευε για τη Νέα Υόρκη.

Δυστυχώς, σε εκείνη την πτήση τίποτα δεν θα πήγαινε καλά…

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 


Εναλλακτικά μέσω Facebook εδώ:

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΗΝ...ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 




Από 1% έως και 20% αυξήθηκε στις χώρες της Ευρώπης ο κατώτατος μισθός ανάμεσα στο 2019 και το 2021.

Σε όλες… εκτός από την Ελλάδα!

ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ...ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!




Από το bankingnews.gr


Δυστυχώς εξελίσσεται σε παγκόσμιο φαινόμενο.Οι κοινωνίες χωρίστηκαν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ένας τοξικός αδιανόητος χαρακτηρισμός, που δυστυχώς επέβαλλαν πολλές κυβερνήσεις πιστεύοντας ότι θα δημιουργήσουν ενοχές σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως πολλές φορές έχει αναλύσει το bankingnews εάν ένας πολίτης πάρει μια ελεύθερη απόφαση να εμβολιαστεί ή να μην εμβολιστεί γιατί έτσι πιστεύει ότι κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του, αυτό είναι το σωστό.

Η στάση του αυτή είναι όχι μόνο σωστή αλλά κάθε φιλελεύθερος πολίτης που πιστεύει στην ατομική ελευθερία πρέπει να υπερασπίζεται…

Το bankingnews έχει ταχθεί ξεκάθαρα, ανοικτά και χωρίς περιστροφές κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων και υπέρ της ατομικής επιλογής, είτε αποφασίσεις να εμβολιαστείς, είτε όχι άπαξ και είναι επιλογή σου, τότε πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστή η απόφαση σου από όλους.

Δυστυχώς ο πυρήνας της φιλελεύθερης ιδεολογίας καταστρατηγήθηκε, όταν η ατομική επιλογή περιθωριοποιείται και ποδοπατείται προβάλλοντας δήθεν το συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας…

Συνολικά 5-6 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες παρασκεύασαν εμβόλια και αυτά έγιναν σημαία των κυβερνήσεων, αδιαφορώντας για την φυσική ανοσία που είναι 13 με 27 φορές ισχυρότερη από τα εμβόλια.

Αδιαφορώντας για τις ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου και αδιαφορώντας και για τις παρενέργειες.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ VOLKSWAGEN: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ DIESELGATE !!!!

 

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Ανατροπές και νέα δεδομένα στους πλειστηριασμούς


Της Εύας Καραμανώλη


Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της διαδικασίας πλειστηριασμών ακινήτων προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο « Ταχεία πολιτική δίκη, προσαρμογή των διατάξεων της Πολιτικής Δικονομίας για την ψηφιοποίηση της πολιτικής δικαιοσύνης, άλλες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και λοιπές διατάξεις», που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Το νέο σχέδιο νόμου προβλέπει την από κοινού πλειοδοσία, δηλαδή τη δυνατότητα πλειοδοσίας και αγοράς του ακινήτου από πολλούς ενδιαφερόμενους, αλλά και την αυτόματη κατά 20% μείωση της τιμής πώλησης του ακινήτου, εφόσον καταστούν άγονοι οι δύο πρώτοι πλειστηριασμοί.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η ρύθμιση αυτή «αντιμετωπίζει το φαινόμενο ελλείψεως πλειοδοτών, γεγονός που οφείλεται συχνά στην υψηλή τιμή πρώτης προσφοράς του πλειστηριαζομένου κινητού ή ακινήτου… Η έλλειψη πλειοδοτών υποδηλώνει ότι η τιμή πρώτης προσφοράς δεν είναι αντίστοιχη με τις υφιστάμενες συνθήκες αγοράς και ζήτησης και για τον λόγο αυτό, με σκοπό να διενεργηθεί τελικά ο πλειστηριασμός και να υπάρξει σημαντικό πλειοδοτικό ενδιαφέρον, σε συνθήκες αγοράς και υγιούς ανταγωνισμού καθιερώνεται η σε δύο στάδια περαιτέρω (αυτόματη) μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς».

Όσον αφορά στην από κοινού πλειοδοσία, στο άρθρο 65 του νομοσχεδίου επισημαίνεται ότι:
  • Στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό λαμβάνουν μέρος υποψήφιοι πλειοδότες που έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί στα ηλεκτρονικά συστήματα πλειστηριασμών.
  • Πλειοδοσία περισσότερων από κοινού είναι εφικτή, μόνο εάν χορηγηθεί σε οποιονδήποτε εξ αυτών ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο από τους λοιπούς ενδιαφερόμενους πλειοδότες και αυτός προβεί στη σχετική δήλωση συμμετοχής και υποβολής του πληρεξουσίου, πριν τον πλειστηριασμό. Στην περίπτωση αυτή, και εφόσον κατακυρωθεί στους περισσότερους πλειοδότες το πράγμα, αυτοί ενέχονται εις ολόκληρον για την καταβολή του πλειστηριάσματος.

Ακολούθως στο άρθρο 67 του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι:

ΕΚΤ: 3 ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DEALNEWS(1/10/21)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΚ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

 


ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕ-ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΥΣ !!!


 

ΟΙ ΡΟΔΙΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ EUROBANK !!!

 




Ευδοκίμησε αγωγή κατά τράπεζας από δανειολήπτες σε Ελβετικό φράγκο


Από: Δαμιανός Αθανασίου


Με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου απορρίφθηκε η έφεση που άσκησε η Εurobank για την ακύρωση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή δύο κατοίκων της Ρόδου, ανδρόγυνου, που ενεπλάκησαν σε μια απίστευτη περιπέτεια μετά την λήψη δανείου σε Ελβετικό φράγκο.

Όπως εξέθεσαν στην αγωγή, τον Οκτώβριο του 1999 συνήψαν γάμο από τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά και προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών και να αποκτήσουν μία οικία έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2007 στεγαστικό δάνειο σε ελβετικό φράγκο ύψους 300.000 ευρώ.


Η πρώτη δόση κατεβλήθη στις 5 Φεβρουαρίου 2008 και ανερχόταν στο ποσό των 1.922,49 ευρώ.

Δεδομένου του γεγονότος ότι το εν λόγω δάνειο έχει ληφθεί σε ελβετικό φράγκο το ύψος μιας εκάστης των μηνιαίων δόσεων δεν είναι σταθερό και όμοιο, αλλά παρουσιάζει μία μικρή απόκλιση λόγω της μετατροπής τους σε ευρώ εκ μέρους της τράπεζας.


Τον Οκτώβριο του 2016 ο πρώτος υπέβαλε στην τράπεζα αίτηση εφαρμογής των όρων εξόφλησης δανείου, καθώς τότε, όπως και μέχρι σήμερα, δεν υφίστατο ληξιπρόθεσμη οφειλή εξυπηρέτησης του δανείου, ως ορίζεται στην μεταξύ τους σύμβαση δανείου και ως εκ τούτου είχαν κάθε δικαίωμα προς τούτο.

Με αίτηση εφαρμογής των όρων εξόφλησης του δανείου ζητούσαν από την τράπεζα τη μη καταβολή της δόσης του δανείου του τότε επομένου μήνα (Νοεμβρίου του έτους 2016) και την καταβολή του 50% της αμέσως επόμενης τελευταίας δόσης του τρέχοντος ημερολογιακού έτους 2016, τη μη καταβολή της πρώτης δόσης του τότε επομένου έτους 2017 (Ιανουαρίου 2017), την καταβολή του 50% έξι δόσεων του δανείου από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2017 και την έγκαιρη εφαρμογή των ανωτέρω.

UNESCO ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ !!!

 



Η UNESCO καλεί με επίσημη απόφασή της το Ηνωμένο Βασίλειο να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα


Απόφαση με την οποία καλεί επιτακτικά τη βρετανική πλευρά να αναθεωρήσει τη στάση της σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τα διεκδικεί νόμιμα, εξέδωσε η UNESCO μετά την ολοκλήρωση της 22ης Συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ψηφίζει ομόφωνα ένα σχετικό κείμενο με την μορφή απόφασης η οποία αφορά συγκεκριμένα στην ξεκάθαρη στήριξη του αγώνα της ελληνικής πλευρά για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών.

Το συγκεκριμένο ζήτημα εντάσσεται σταθερά στην ατζέντα της UNESCO ως σύσταση από το 1984, όταν τέθηκε για πρώτη φορά από τη Μελίνα Μερκούρη. Δεν είχε ωστόσο υπάρξει στο παρελθόν απόφαση της Διακυβερνητικής Επιτροπής που να εντοπίζει αυστηρά στο συγκεκριμένο θέμα το οποίο θέτει πλέον ως διακυβερνητικό και να καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να αναθεωρήσει εκφράζοντας, με αυτόν τον τρόπο, την δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η επίλυση του ζητήματος εκκρεμεί εδώ και τόσα χρόνια.

Παράλληλα, στο κείμενο της απόφασης εκφράζεται η ανησυχία της Επιτροπής για το γεγονός ότι η Duveen Gallery, στο Βρετανικό Μουσείο, όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, είναι κλειστή για το κοινό, εξαιτίας των επιβεβλημένων εργασιών αποκατάστασης των φθορών της.

SOS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΟΒΟΥΝ 8 ΣΤΑ 10 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ !!!

 


ΑΣΧΗΜΑ ΣΗΜΑΔΙΑ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!

 


ΣΑΡΚΟΖΙ: ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ, ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ 3...ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!


ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!! ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!




Με δώρα στις τράπεζες και τα ταμεία – γύπες ξεκινά το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας


Του Κωνσταντίνου Ζαχαρίου


Με δώρα στις τράπεζες και τα ταµεία – γύπες που αγοράζουν δάνεια ξεκινά η εφαρµογή του Σχεδίου Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας.

Το σχέδιο διαφηµίστηκε από την κυβέρνηση ως το όχηµα το οποίο θα επιφέρει αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας. Ενδεικτικό όµως των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι το πρώτο πακέτο νοµοσχεδίων που κατατέθηκε στη Βουλή, και το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για συνέχιση του σχεδίου, αφορά την παραχώρηση νέων διευκολύνσεων προς τις τράπεζες και τα ταµεία-γύπες που αγοράζουν δάνεια, για το θέµα των µη εξυπηρετούµενων δανείων.

Συγκεκριµένα, το πακέτο προνοεί µεταξύ άλλων την παραχώρηση στις τράπεζες και στα ταµεία απεριόριστης πρόσβασης όλων των δεδοµένων των δανειοληπτών αλλά και των εγγυητών τους, τόσο στις τράπεζες όσο και στο Κτηµατολόγιο.

Ετοιµάζεται επίσης νέο νοµικό πλαίσιο και µηχανισµός ανταλλαγής δεδοµένων των πελατών µεταξύ των πιστωτικών ιδρυµάτων, αλλά και µητρώο στο οποίο θα καταχωρίζονται όλες οι οφειλές και υποχρεώσεις των πολιτών και των εταιρειών στο κράτος.

Σηµειώνεται ότι οι δράσεις που περιλαµβάνονται στο σχέδιο ετοιµάστηκαν από την κυβέρνηση και εγκρίθηκαν από την Κοµισιόν. Επισηµαίνεται επίσης ότι η εκταµίευση των κονδυλίων που δικαιούται η Κύπρος (1,2 δις ευρώ) θα γίνεται σταδιακά, ενώ θα υπάρχουν συνεχείς αξιολογήσεις και ασφυκτικά χρονοδιαγράµµατα. ∆ηλαδή θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία περίπου που ακολουθήθηκε την εποχή της Τρόικας, µε τη διαφορά ότι αντί µνηµόνιο θα ονοµάζεται Σχέδιο Ανάκαµψης και Ανταγωνιστικότητας.

Με το πάτημα ενός κουμπιού θα έχουν όλα τα δεδομένα των δανειοληπτών αλλά και των εγγυητών

«ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ: ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ !!!




Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής των κανόνων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας. Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε:

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια “ιδέα” (για την αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας, σ.σ.) η οποία θα περιέχει τις προτάσεις όλων των χωρών του Ευρώ και ίσως ολόκληρης της Ένωσης, θα πρέπει να το εξακριβώσουμε.

Ο στόχος είναι να βρεθεί συναίνεση επί μια σειράς κανόνων. Η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί καθ΄όλο το 2022. Είναι λίγο πρώιμο να πούμε -λεπτομερώς- τι ακριβώς θα κάνουμε, αλλά εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν λόγοι, βάσει των οποίων θεωρώ ότι δεν είναι ρεαλιστικό να επιμείνουμε στους κανόνες του παρελθόντος.

Ακόμη καλύτερα, το να επιμείνουμε στους ίδιους κανόνες του παρελθόντος με την σημερινή χρηματο-οικονομική υποδομή, στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θεωρώ κάτι το μη ρεαλιστικό.

Θα αρχίσει μια φάση προβληματισμού και επεξεργασίας και στην συνέχεια θα φτάσουμε σε μια κοινή απόφαση. Μπορεί να υπάρξουν συμπτώσεις απόψεων μεταξύ των διαφόρων χωρών και αυτό αποτελεί, φυσικά, μέρος της διαπραγμάτευσης, η οποία θα ξεκινήσει προς το τέλος του χρόνου.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!!



Τις επιχειρησιακές συμβάσεις που θα υπογράψουν με το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) για τη χορήγηση των δανείων 12,7 δις. ευρώ που αφορούν στη χρηματοδότηση επενδύσεων στους τομείς της πράσινης μετάβασης, της ψηφιακής μετάβασης, της έρευνας & ανάπτυξης, της εξωστρέφειας – εξαγωγών και της αύξησης του μεγέθους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα στείλει στις τράπεζες εντός της εβδομάδας το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες έλαβαν τους κύριους όρους της επιχειρησιακής συμφωνίας που θα ενσωματώνονται στην πρόσκληση που θα τους απευθύνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σημειώνεται ότι η μέγιστη συμμετοχή του δανείου ΤΑΑ στον προϋπολογισμό της επιλέξιμης επένδυσης θα ανέρχεται σε 50%.

Στους όρους της επιχειρησιακής σύμβασης αναφέρεται ότι τα δάνεια ΤΑΑ μπορούν να είναι κάθε τύπου περιλαμβανομένων και ομολογιακών δανείων του ν. 4548/2018 και άρθρου 14 ν. 3156/2003 (κοινοπρακτικά και διμερή) με διαχειριστή /πληρεξούσιο καταβολών και εκπρόσωπο ομολογιούχων την Τράπεζα.

Ο σκοπός της Δανειακής Σύμβασης ορίζεται ότι θα είναι αποκλειστικά η υλοποίηση του επιλέξιμου προϋπολογισμού της Επιλέξιμης Επένδυσης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση των πόρων των Δανείων ΤΑΑ και των Δανείων Συγχρηματοδότησης για την αναχρηματοδότηση δανείων.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ !!!




ΤτΕ: Οι βασικοί διαπραγματευτές στην αγορά ομολόγων του Δημοσίου


Την κατάταξη των βασικών διαπραγματευτών αγοράς βάσει της δραστηριότητάς τους στην αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου το α’ εξάμηνο του 2021 ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Δείτε την κατάταξη:

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 


ΚΟΡΩΝΟΧΡΕΗ: ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 72 ΔΟΣΕΙΣ !!!



Ενεργοποιήθηκε η νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ που παρέχει τη δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης των λεγομένων κορωνοχρεών, είτε σε 36 άτοκες είτε σε 72 έντοκες μηνιαίες δόσεις.

Πρόκειται για οφειλές προς την εφορία που έμειναν απλήρωτες και αρρύθμιστες λόγω της πανδημίας, κατά την περίοδο από την 1η-3-2020 έως την 31η-7-2021.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για υποβολή αιτήσεων έως και τις 31 Δεκεμβρίου και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2022.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθούν, διευκρινιστικά, τα εξής: Για την επικύρωση της αίτησης, η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Ακόμη, μπορεί τα χρέη να είναι σε αναστολή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, ωστόσο, εάν κάποιος χρειάζεται άμεσα φορολογική ενημερότητα, μπορεί να μπει στην πλατφόρμα και να ξεκινήσει να «τρέχει» τις 72 δόσεις από σήμερα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πληρώσει εκ νέου στις 30 Οκτωβρίου και κατόπιν στο τέλος εκάστου μηνός.

Εάν κάποιος κάνει αίτηση τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, πληρώνει την πρώτη δόση ως επικύρωση στις 7 του μηνός και μετά δόση στις 30 Νοεμβρίου και στο τέλος εκάστου μηνός.

ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;

ΓΑΛΛΙΑ: ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΑΡΚΟΖΙ !!!

 



Ένοχος για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας στις προεδρικές εκλογές του 2012, κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy.

Ο Sarkozy δεν ήταν παρών στο δικαστήριο του Παρισιού για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος κατηγορείται ότι ξόδεψε σχεδόν το διπλάσιο από το μέγιστο νόμιμο ποσό των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ (36,3 εκατομμύρια δολάρια) για την επανεκλογή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Sarkozy έχασε τις εκλογές από τον σοσιαλιστή Francois Hollande.
Ο Sarkozy, πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, αρνήθηκε σθεναρά τις κατηγορίες και έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν ποινή φυλάκισης έξι μηνών, καθώς και εξάμηνη ποινή με αναστολή και πρόστιμο 3750 ευρώ.

«ΕΛΛΑΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΣΤΗΝ...ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ;;;




ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράγραφος της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία φαίνεται να έχει περάσει στα ψιλά, παρότι ενδέχεται να αποδειχθεί σημαντική. Λέει η παράγραφος ι) του άρθρου 18 που αναφέρεται στις μορφές που δύναται να λάβει αυτή η συνεργασία:

«Συμμετοχή σε κοινές αναπτύξεις δυνάμεων ή αναπτύξεις σε θέατρα επιχειρήσεων προς υποστήριξη κοινών συμφερόντων, όπως, για παράδειγμα, τις υπό γαλλική διοίκηση επιχειρήσεις στο Σαχέλ».

Για όσους δεν γνωρίζουν, Σαχέλ ονομάζεται ένα μεγάλο τμήμα της Υποσαχάριας Αφρικής, στην οποία η Γαλλία έχει σημαντική επιρροή από τα χρόνια της αποικιοκρατίας και περιλαμβάνει τις χώρες Μαυριτανία, Μάλι, Νίγηρας, Τσαντ και Μπουργκίνα Φάσο.

Στην περιοχή αυτή η Γαλλία έχει εμπλακεί εδώ και πολλά χρόνια στην παροχή βοήθειας προς τα τοπικά κράτη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν εκτεταμένα αντάρτικα από ισλαμιστές/τζιχαντιστές, (συνδεδεμένους με Αλ Κάιντα, ISIS κ.λπ.), με την υποστήριξη των ΗΠΑ. Η στρατιωτική παρουσία των Γάλλων αριθμεί κατά περιόδους από 3.000 έως 5.000 στρατιώτες, ενώ έχει καταγράψει και 52 νεκρούς, σε αυτές τις εμπόλεμες ζώνες.

Η αναφορά σε κοινές αναπτύξεις δυνάμεων, με ονομαστικό παράδειγμα το Σαχέλ, δημιουργεί βάσιμες ενδείξεις ότι δεν προστέθηκε «τυχαία» -και μάλλον όχι επειδή το ήθελε η... ελληνική πλευρά.

MACQUARIE: Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΕΞΩ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ: ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ  ΚΑΙ ΤΑ 30 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...
Ο όμιλος που τον χαρακτηρίζουν ως καγκουρό-βαμπίρ, ήρθε να ελέγξει την ενέργεια στην Ελλάδα...Ζήτω λοιπόν η «ανάπτυξη» !!!


 



Ο νέος μεγάλος μέτοχος του ΔΕΔΔΗΕ, έχει μια αμφιλεγόμενη παρουσία, στη Βρετανία όπου διαχειριζόταν την ύδρευση του Λονδίνου, και ένα παρατσούκλι


Του Μιχάλη Παναγιωτάκη



Η αιφνιδιαστική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπαρασύρει σε αιφνιδιαστική ευρύτερη ιδιωτικοποίηση και τον ΔΕΔΔΗΕ (όπως και τον ΑΔΜΗΕ και όλες τις θυγατρικές της ΔΕΗ). Δύο μόλις εβδομάδες μάλιστα μετά την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στην Αυστραλιανή Macquarie.

Το ενεργειακό τοπίο της Ελλάδας ιδιωτικοποιείται με αυτόν τον τρόπο σχεδόν πλήρως. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε εν παρόδω πως η ιδιωτικοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης στην πατρίδα της Macquarie απέτυχε, και ήδη υπάρχουν φωνές για την επανακρατικοποίησή του.

Μετά την πώληση του 49% του Διαχειριστή Δικτύων λοιπόν στην Macquarie, η ΔΕΗ κατέχει σήμερα το 51% του ΔΕΔΔΗΕ. Μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ που εξαγγέλθηκε, το κράτος θα ελέγχει το 33% της ΔΕΗ, άρα το 17% του ΔΕΔΔΗΕ. Οι Αυστραλοί εκτός απροόπτου γίνονται ο μεγαλύτερος εταιρικός μέτοχος του ΔΕΔΔΗΕ. Θεωρητικά, αν μπουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ ακόμα και με μικρό μερίδιο, οι Αυστραλοί, γίνονται μόνοι τους πλειοψηφικός μέτοχος στον ΔΕΔΔΗΕ. Αν και πιθανόν δεν θα τους χρειαστεί.

Υπό αυτό το πρίσμα έχει ένα ενδιαφέρον να εξετάσουμε διάφορα στιγμιότυπα από το ιστορικό της Macquarie μια και η ηλεκτροδότηση της χώρας εξαρτάται πλέον κρίσιμα από αυτήν.

Η Macquarie είναι όμιλος που ασχολείται κυρίως με “παγκόσμιες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες”. Διαθέτει Εταιρεία Διαχείρισης Ενεργητικού, την Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), που είναι και ο μέτοχος του ΔΕΔΔΗΕ μέσω της δικιάς της θυγατρικής Spear WTE Investments. Ο όμιλος έχει ιστορία στη διαχείριση μεγάλων ΔΕΚΟ ή υποδομών, που έχει ορισμένες ανησυχητικές όψεις.

ΧΑΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 6 ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ: ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΜΚ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ: ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ ΤΑΤΣΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΠΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΑΜΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ)
Διαβάστε εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/09/5_28.html




Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης για την τυχόν διάπραξη αδικημάτων πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, όπως χειραγώγηση της μετοχής, κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης και παράβαση καθήκοντος.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευαν αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και μηνυτήρια αναφορά που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι Αγ. Τάτσης, Χρ. Πετράκος, Γ. Λιάπης, Κ. Χαρίτος, Γ. Κακουλάκης και Λ. Στάμος.

Στην αναφορά των έξι δικηγόρων γίνεται λόγος για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Δικηγόρων, Αγαγέμνων Τάτσης ανέφερε τα εξής:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: ΤΑ FUNDS ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πωλούνται επιχειρηματικά δάνεια «δεύτερο χέρι»


Του Χρήστου Κίτσιου


Την πρώτη εν Ελλάδι διαγωνιστική διαδικασία για πώληση από… δεύτερο χέρι υποχαρτοφυλακίου με απαιτήσεις από μη εξυπηρετούμενα ενυπόθηκα δάνεια επιχειρήσεων εκκίνησε η Bain Capital Credit, επιδιώκοντας να φέρει μπροστά ταμειακές ροές.

Τον Ιούνιο του 2020, η Bain υπέγραψε δεσμευτική σύμβαση για την αγορά από την Εθνική Τράπεζα χαρτοφυλακίου με περίπου 2.800 μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, ανεξόφλητου υπολοίπου 1,56 δισ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 2,56 δισ. ευρώ. Επρόκειτο για το τέλος μιας διαγωνιστικής διαδικασίας που «έτρεξε» η Εθνική από το 2019 και ολοκληρώθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19.

Ενάμιση χρόνο μετά, η Bain βγάζει προς πώληση τμήμα του παραπάνω χαρτοφυλακίου, το οποίο περιλαμβάνει ενυπόθηκα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικτής λογιστικής αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ και συνολικής απαίτησης περίπου 1 δισ. ευρώ. Προηγήθηκε επανεκτίμηση της αξίας των ενεχυριασμένων ακινήτων καθώς και τυχόν λοιπών εξασφαλίσεων.

Η διαγωνιστική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει. Την προηγούμενη εβδομάδα υποβλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μη δεσμευτικές προσφορές από 6 επενδυτές. Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος λειτουργεί η Alantra.

ΓΑΡΓΑΡΑ ΕΓΙΝΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ !!!


 

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΛΑΜΑ: Η ΟΔΥΝΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ-ΦΟΥΣΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ !!!

 




Από τους αλογομούρηδες στους σπιτομούρηδες;


Του Γιώργου Κράλογλου



Φουσκώνουν οι καταθέσεις και παραφουσκώνουν με επιστροφές από ξένες τράπεζες. Φουσκώνουν τιμές σε ακίνητα και νοίκια. Το ξεφούσκωμα πώς θα γίνει;

Δεν γρουσουζεύω σε καμία περίπτωση τα φαινόμενα του 2020 και 2021 στην οικονομία. Και αν το κάνω να φάω τη γλώσσα μου... Αλλά στην Ελλάδα της φούσκας και της αρπαχτής πώς είναι δυνατόν να μην μένεις με απορίες...

Διαβάζω στο εγκυρότατο ρεπορτάζ του συναδέλφου Λεωνίδα Στεργίου "Επιστροφή καταθέσεων από το εξωτερικό" ότι το 2020 (μέσα στο φουλ της πανδημίας) γύρισαν στη χώρα κάπου 800 εκατ. ευρώ ξενιτεμένες καταθέσεις επιχειρήσεων αλλά και νοικοκυριών.

Φέτος μάλιστα (με τις μεταλλάξεις του υιού στο φουλ και την οικονομία στο θα... της ανάπτυξης) οι επιστροφές καταθέσεων ανεβαίνουν στα 2 δισ ευρώ!!.

Πάμε παρακάτω. Στους 17 μήνες της πανδημίας αυξήθηκαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά 30 δισ.

Και κατά την ΤτΕ μέσα στο καλοκαίρι του 2021 έχουμε αύξηση 1 δισ. ευρώ τον μήνα (!!), πράγμα που έγινε ήδη στοιχείο προπαγάνδας της κυβέρνησης και βάση για προβολή των Τραπεζών μας και της σιγουριάς που παρέχουν.

Δεν υπάρχει λόγος να αναζητήσουμε τις ερμηνείες όλων αυτών των χαρμόσυνων γεγονότων και να συμφωνήσουμε με τις τοποθετήσεις της ένθεν και ένθεν προπαγάνδας.

Της προπαγάνδας ότι βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια και άρα και από την κρίση... (αριστερή προπαγάνδα) ή ότι η Ελλάδα αλλάζει..., (κυβερνητική προπαγάνδα).

(ΒΙΝΤΕΟ) ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΡΟΦΕΣ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ...ΕΝΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ !!!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ FUNDS ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Κι αυτό γιατί σαμποτάρουν συστηματικά τους κατά καιρούς εξωδικαστικούς, όπως και τις βιώσιμες ρυθμίσεις αφού το μόνο τους μέλημα είναι να αρπάξουν με τους πλειστηριασμούς τα πάντα όλα !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ !!!


 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ: ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ !!!

 


ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!

ΒΕΡΜΙΟ: ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ NATURA 2000 ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
Για όσους θυμούνται, το σχέδιο «ΗΛΙΟΣ» των Γερμανών είναι σε πλήρη εξέλιξη...



Ας θυμηθούμε και ένα προ μηνών ρεπορτάζ του Κώστα Παπαντωνίου στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» για το τι γίνεται στο Βέρμιο


Ανεμογεννήτριες / Καταστρέφουν το Βέρμιο


«Ανεβαίνω στο βουνό από μικρός. Πρώτα πήγαινα με μεγαλύτερους, μετά με την παρέα μου και μόνος. Είναι μια πολύ καλή δραστηριότητα για την υγεία και για την ψυχολογία, η οποία όμως απειλείται. Είναι τελείως διαφορετικό να βλέπεις μια κορυφή και από πάνω μόνο ουρανό κι εντελώς διαφορετικό να ξεπροβάλλουν τεχνητές κατασκευές 120 μέτρων».


Οι κουβέντες αυτές ανήκουν σε ένα από τα μέλη της πρωτοβουλίας «SOS Βέρμιο». Της συλλογικότητας που δημιουργήθηκε στη Νάουσα με σκοπό να αποτρέψει τη μετατροπή του βουνού από έναν δημοφιλή προορισμό ορειβασίας, ποδηλασίας και πεζοπορίας σε ένα σημείο βιομηχανικής αναφοράς, γνωστό για την ύπαρξη μιας από τις μεγαλύτερες μονάδες αιολικών στην Ευρώπη και όχι για τη σπάνια φυσική του ομορφιά.

Σιδεριές ακόμη και στην ψηλότερη κορφή

Στις 23 Δεκεμβρίου η αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας άναψε πράσινο φως για τη δημιουργία πέντε νέων αιολικών μονάδων και την εγκατάσταση 70 ανεμογεννητριών στο βουνό του Βέρμιου σε περιοχή μεταξύ των Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Εορδαίας, εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που υπέβαλε η εταιρεία για το συγκεκριμένο έργο.

Φορέας κατασκευής και διαχείρισης του έργου είναι η εταιρεία Αιολική Βερμίου Ε.Ε., θυγατρική της Acciona Ενεργειακή A.E., η οποία είναι θυγατρική του ισπανικού ενεργειακού κολοσσού Acciona, που είναι αναπτυγμένος σε τουλάχιστον 32 χώρες διεθνώς.

Σημειώνεται ότι στο Βέρμιο έχουν τοποθετηθεί ήδη 40 ανεμογεννήτριες. Ένα βουνό που είναι ήδη εξαντλημένο, όπως τονίζουν οι ντόπιοι, από: α) την ήδη υφιστάμενη εγκατάσταση αιολικών εκεί, β) τα δύο χιονοδρομικά (Σέλι, 3-5 Πηγάδια), γ) τη διάνοιξη του δυσκολότερου κομματιού της Εγνατίας, δ) τη διάνοιξη του ΤΑΠ, ε) τα λιγνιτωρυχεία της Πτολεμαΐδας στις βορειοδυτικές παρυφές του.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΨΗΦΙΣΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΩΝ !!!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Είναι αυτό που έρχεται στην Ελλάδα μέσω του Νέου Πτωχευτικού...

 



Παράλληλα με τις βουλευτικές εκλογές, οι κάτοικοι του Βερολίνου κλήθηκαν να συμμετάσχουν την περασμένη Κυριακή σε ένα δημοψήφισμα για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γερμανική πρωτεύουσα: αυτό της στέγασης. Το 56% των Βερολινέζων ψήφισαν υπέρ της κοινωνικοποίησης της στέγασης, ώστε όλοι οι κάτοικοι της πόλης να μπορούν να βρουν αξιοπρεπή στέγη και σε αποδεκτό κόστος.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εδώ και χρόνια, σε όλη τη Γερμανία. Ειδικά στο Βερολίνο, μεγάλες εταιρείες real estate αγόραζαν μαζικά ακίνητα, τα οποία στη συνέχεια νοίκιαζαν σε πολύ υψηλές τιμές, γεγονός που καθιστούσε αδύνατο για έναν μέσο εργαζόμενο να βρει στέγη την οποία να μπορεί να πληρώσει. Υπολογίζεται ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες χρειάζονται περίπου 205.000 διαμερίσματα. Μόνο τους τελευταίους 12 μήνες, οι τιμές ενοικίων στην πόλη είχαν αυξηθεί 13%.

Αν και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό για τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Βερολίνου, αν τελικά εφαρμοστεί -θα πρέπει να πάρει την έγκριση και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όταν αυτή σχηματιστεί-, η τοπική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αγοράσει έως και 240.000 διαμερίσματα από τις μεγάλες εταιρείες real estate. Μεταξύ αυτών ο κολοσσός Deutsche Wohnen, που έχει στην ιδιοκτησία του περισσότερα από 100.000 σπίτια μόνο στο Βερολίνο.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ: ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΗΝ ATTICA BANK Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!

 



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΕΙ ΑΣΥΔΟΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ...ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ...ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΙΝΕΙ Η ΡΗΜΑΔΑ ;;;
Μπορεί να έχει ξεχαστεί σε κανένα συρτάρι...ή ακόμα να χτύπησαν τηλέφωνα για να γίνει γαργάρα...Καθόλου περίεργο...Άλλωστε σε τραπεζική μπανανία ζούμε !!!


SSL Certificates