.

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: ΤΑ FUNDS ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πωλούνται επιχειρηματικά δάνεια «δεύτερο χέρι»


Του Χρήστου Κίτσιου


Την πρώτη εν Ελλάδι διαγωνιστική διαδικασία για πώληση από… δεύτερο χέρι υποχαρτοφυλακίου με απαιτήσεις από μη εξυπηρετούμενα ενυπόθηκα δάνεια επιχειρήσεων εκκίνησε η Bain Capital Credit, επιδιώκοντας να φέρει μπροστά ταμειακές ροές.

Τον Ιούνιο του 2020, η Bain υπέγραψε δεσμευτική σύμβαση για την αγορά από την Εθνική Τράπεζα χαρτοφυλακίου με περίπου 2.800 μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, ανεξόφλητου υπολοίπου 1,56 δισ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 2,56 δισ. ευρώ. Επρόκειτο για το τέλος μιας διαγωνιστικής διαδικασίας που «έτρεξε» η Εθνική από το 2019 και ολοκληρώθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19.

Ενάμιση χρόνο μετά, η Bain βγάζει προς πώληση τμήμα του παραπάνω χαρτοφυλακίου, το οποίο περιλαμβάνει ενυπόθηκα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικτής λογιστικής αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ και συνολικής απαίτησης περίπου 1 δισ. ευρώ. Προηγήθηκε επανεκτίμηση της αξίας των ενεχυριασμένων ακινήτων καθώς και τυχόν λοιπών εξασφαλίσεων.

Η διαγωνιστική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει. Την προηγούμενη εβδομάδα υποβλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μη δεσμευτικές προσφορές από 6 επενδυτές. Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος λειτουργεί η Alantra.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δάνεια του πτωχευμένου ομίλου Λαναρά (Κλωνατέξ, Κλωστήρια Ναούσης κ.ά.) καθώς και σειράς άλλων επιχειρήσεων, τα οποία είτε έχουν καταγγελθεί είτε βρίσκονται σε βαθιά καθυστέρηση. Η σχέση μικτής λογιστικής αξίας και συνολικής απαίτησης αποτελεί ένδειξη της παλαιότητας των απαιτήσεων. Ως αποτέλεσμα της σύνθεσης του χαρτοφυλακίου, μέρος των εμπράγματων εξασφαλίσεων (ακίνητα) είναι συγκεντρωμένο στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (Νάουσα, Βέροια).

Στόχος της Bain είναι, εφόσον το ενδιαφέρον μετουσιωθεί σε συμφέρουσα δεσμευτική προσφορά, να επιταχύνει τις χρηματοροές του χαρτοφυλακίου «Icon», καλύπτοντας τον χαμένο χρόνο από το οριζόντιο «πάγωμα» μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμών, που επέβαλε η κυβέρνηση για μεγάλο μέρος του 2020 και τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Bain κατέβαλε στην Εθνική μέρος του τιμήματος, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Το υπόλοιπο καταβάλλεται τμηματικά, ενώ η σύμβαση προβλέπει και earn-out scheme, εφόσον επιτευχθούν προκαθορισμένοι στόχοι ανάκτησης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates