.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΦΠΑ ΣΤΟ 24% !!!



Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

Τζατζίκι, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα και όλες οι άλλες συσκευασμένες «αλοιφές», κόλλυβα, έτοιμα γεύματα, σκόνες παρασκευής ζελέ και πολλά ακόμα δημοφιλή προϊόντα εξακολουθούν να υπάγονται στον συντελεστή ΦΠΑ 24%, με βάση νέα αναλυτική εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το φυσικό μέλι που είναι εμπλουτισμένο με βασιλικό πολτό, κανέλα, ξηρούς καρπούς κ.λπ., οι τσίχλες και οι καραμέλες χωρίς ζάχαρη οι οποίες έχουν όμως άλλες γλυκαντικές ουσίες, τα σιρόπια για την παρασκευή λεμονάδων και άλλων ποτών και τα συμπληρώματα διατροφής με βάση εκχυλίσματα φυτών κ.λπ. τα οποία δεν προορίζονται για την πρόληψη ή τη θεραπεία ασθενειών ή παθήσεων.

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ διευκρινίζει ποια προϊόντα κατατάσσονται στη δασμολογική κλάση 2016, άρα παραμένουν σε ΦΠΑ 24%. Ο μακρύς κατάλογος περιλαμβάνει:

· Τα παρασκευάσματα που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν, είτε απευθείας ως έχουν [π.χ. τζατζίκι, τυροκαυτερή, ταραμοσαλάτα, ρώσικη σαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, απομιμήσεις τυριών που περιέχουν αποκλειστικά φυτικά λιπαρά, μείγματα τυριών και φυτικών λιπαρών, απομιμήσεις βουτύρου με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά γάλακτος (π.χ. λιπαρές ύλες για επάλειψη που περιέχουν λιπαρές ουσίες άλλες από αυτές που προέρχονται από το γάλα ή ύλες των οποίων η περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες γάλακτος είναι κατώτερη του 39% κατά βάρος), γεύματα έτοιμα προς κατανάλωση σε συσκευασία για τη λιανική πώληση (π.χ. μουσακάς, παστίτσιο κ.λπ.), κόλλυβα και παρόμοια προϊόντα] είτε κατόπιν επεξεργασίας (όπως το ψήσιμο, η διάλυση ή το βράσιμο στο νερό ή στο γάλα κ.λπ.), για τη διατροφή του ανθρώπου.

· Τα παρασκευάσματα που αποτελούνται πλήρως ή μερικώς από προϊόντα διατροφής, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παρασκευή ποτών ή παρασκευασμάτων διατροφής για τη διατροφή του ανθρώπου. Η κλάση περιλαμβάνει παρασκευάσματα που αποτελούνται από μίγματα χημικών ουσιών (οργανικά οξέα, άλατα ασβεστίου κ.λπ.) με προϊόντα διατροφής (αλεύρι, ζάχαρη, γάλα σε σκόνη κ.λπ.), τα οποία προορίζονται να ενσωματωθούν σε παρασκευάσματα διατροφής, είτε ως συστατικά αυτών είτε για τη βελτίωση ορισμένων από τα χαρακτηριστικά τους (εμφάνιση, διατήρηση ποιότητας κ.λπ.)

· Οι σκόνες για την παρασκευή πουτίγκας, ζελέ, παγωτών και παρόμοιων παρασκευασμάτων, έστω και με την προσθήκη γλυκαντικών ουσιών. Συνεπώς, εδώ κατατάσσεται και το φρουί ζελέ (fruit gelee) σε σκόνη, το οποίο δεν μπορεί να καταναλωθεί άμεσα με τον τρόπο που παρουσιάζεται, αλλά για την παρασκευή του απαιτείται πρώτα η ανάδευσή του σε βραστό νερό.

ΝΕΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΠΡΕΣ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ DEAL ΠΕΙΡΑΙΩΣ-INTRUM !!!




Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

Με πολύ γρήγορη διαδικασία θα προχωρήσει η ίδρυση νέας εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων από την Τρ. Πειραιώς και τη σουηδική Intrum, καθώς η κυβέρνηση προχωρά σε ευνοϊκή για το deal τροποποίηση της νομοθεσίας για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς.

Ειδικότερα, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προβλέπεται ότι σε περιπτώσεις συγχώνευσης ή διάσπασης, στις οποίες εμπλέκεται ένα πιστωτικό ίδρυμα, η νέα εταιρεία που δημιουργείται μπορεί να αδειοδοτηθεί από την εποπτική αρχή, δηλαδή την Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς να επαναληφθούν διαδικασίες ελέγχου που έχουν ήδη γίνει, όταν έλαβε η τράπεζα την άδεια λειτουργίας της.

"ΦΡΕΝΟ" ΣΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ !!!



Εγκύκλιος από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Έκκληση στις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές της χώρας να περιορίσουν τα αιτήματα προς την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στέλνοντας μόνο σοβαρές υποθέσεις γνήσιων κυβερνοεγκλημάτων και εφ’ όσον αυτές απαιτούν εξειδικευμένη τεχνική ή ψηφιακή έρευνα και υπάγονται στην αρμοδιότητά της, απευθύνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Με σχετική εγκύκλιο η Εισαγγελία επισημαίνει ότι η αθρόα διαβίβαση δικογραφιών έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υπηρεσίας με μεγάλο αριθμό υποθέσεων ήσσονος σημασίας που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΝΕΑ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΜΟΛΥΒΙΑ ΑΠΟ ΤA JUMBO !!!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ
Στον κιμά κοτόπουλου εντοπίσθηκε σαλμονέλα, ενώ στα μολύβια επικίνδυνο χημικό στο πλαστικό περίβλημα.




Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κιμά κοτόπουλου με σαλμονέλα

Κιμά κοτόπουλου όπου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων" έτους 2019, προέβη σε δειγματοληψία κιμά κοτόπουλου, με την εμπορική ονομασία "ΚΙΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΩΠΟΣ", με ημερομηνία παραγωγής 03/06/19 και ημερομηνία λήξης 08/06/19

Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας και, σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλνονέλας (Salmonella spp.) στο ανωτέρω δείγμα.

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ "ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ" & ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ !!!




Κάθε χρόνο, βάσει νομοθεσίας, η ΑΑΔΕ, υποχρεούται να δημοσιοποιεί τα στοιχεία των μεγαλοοφειλέτων του δημοσίου, άνω των 150.000 ευρώ.

Για φέτος, περισσότεροι από 20.000 φορολογούμενοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, πρόκειται στις 28 Ιουνίου να δουν τα ονόματά τους αναρτημένα το δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Από τη δημοσιοποίηση εξαιρούνται:

Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΣΑΚΩΣΕ ΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ...574.000€ !!!


Του παίρνει μέσω φόρων και προστίμων τα 520.000€....

Στα πράσα πιάστηκε λογιστής της Αθήνας ο οποίος βρέθηκε με καταθέσεις αδήλωτες, άνω του μισού εκατ. ευρώ και του επιβλήθηκαν εξαιρετικά υψηλοί φόροι και πρόστιμα ύψους 90,7%.

Ταυτόχρονα η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών στην οποία προσέφυγε ο ελεγχόμενος, η οποία και απέρριψε την προσφυγή του, καταγράφει και τους λόγους για τους οποίους ενίοτε τα ποσά των τραπεζικών καταθέσεων θεωρούνται ύποπτα.

Αναλυτικότερα, ο λογιστής είχε δηλώσει για τη φορολογική χρήση 2012, εισόδημα ύψους 61.600,49 ευρώ, αλλά η εφορία, κατόπιν φορολογικού ελέγχου που διενήργησε το 2018, εντόπισε καταθέσεις ύψους 573.695,31 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό ο λογιστής δεν μπόρεσε να το δικαιολογήσει πειστικά στις ελεγκτικές αρχές. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι όλες οι κινήσεις που φαίνονται στους τραπεζικούς του λογαριασμούς αποτελούν χρηματικά ποσά που κατέθεταν πελάτες του, προκειμένου να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις τους προς τρίτους και προς το Δημόσιο, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προσαύξηση περιουσίας του.

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΓΝΗΣΙΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ !!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ !!!



Εφυγε απο την ζωη ενας φιλος αγωνιστης και πατριωτης ...Τουτη την ωρα ειναι λιγα τα λογια που μπορουμε να γραψουμε....η συγκινηση δεν μας το επιτρεπει...
Αδελφε ΓΙΑΝΝΗ και εκει που πας δεν θα σταματησεις να αγωνιζεσαι για τους ...
εργαζομενους τους φιλους σου αλλα και για την ΕΛΛΑΔΑ....
ΚΑΛΟ ταξιδι ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ...

ΕΚΤ: ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 6ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020 !!!



Παράλληλα, η ΕΚΤ αποφάσισε να δίνει δάνεια στις τράπεζες της Ευρωζώνης με αρνητικό επιτόκιο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι τράπεζες θα πληρώνονται για να παίρνουν δάνεια από αυτήν !!!

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει σταθερά τα σημερινά πολύ χαμηλά επιτόκιά της τουλάχιστον έως και το πρώτο εξάμηνο του 2020, σε μία προσπάθειά της να αναθερμάνει την επιβραδυνόμενη οικονομία της Ευρωζώνης. Σημειώνεται ότι στην τελευταία αναφορά της για τη νομισματική πολιτική, η ΕΚΤ προέβλεπε τη διατήρηση των επιτοκίων σταθερών τoυλάχιστον έως το τέλος του 2019.

Παράλληλα, η ΕΚΤ αποφάσισε να δίνει δάνεια στις τράπεζες της Ευρωζώνης (γνωστά ως TLTRO) με αρνητικό επιτόκιο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι τράπεζες θα πληρώνονται από την κεντρική τράπεζα για τα δάνεια που θα παίρνουν από αυτή! Συγκεκριμένα, οι τράπεζες θα δανείζονται με επιτόκιο μόλις 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας υψηλότερο από το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων της ΕΚΤ, που σήμερα είναι -0,4%, εφόσον πληρούν τα όρια χορηγήσεων δανείων που θέτει η κεντρική τράπεζα.


Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΚΤ:

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 20 ΤΟΝΩΝ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK !!!



Ο χρυσός αποτελούσε εγγύηση σε δάνειο ύψους 750.000.000$ που είχε λάβει η χώρα, με τη γερμανική τράπεζα να προχωρεί στην κατάσχεσή του μετά τη μη καταβολή των προβλεπόμενων τόκων...

Τι γράφει η kathimerini.gr :

Η Deutsche Bank προχώρησε χθες στην κατάσχεση 20 τόνων χρυσού που είχε δώσει ως εγγύηση η Βενεζουέλα σε δάνειο 750 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής (swap). Τυπικά το swap έληγε το 2021. Ομως, το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο, το οποίο έχει δεχθεί την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας για τον αυταρχισμό του, δεν αντεπεξήλθε σε πληρωμές τόκων και έτσι η Deutsche Bank προχώρησε στην πρόωρη κατάσχεση του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο έχει μετατραπεί σε βασικό μέσο για την εξασφάλιση ρευστού από το Καράκας και κατ’ επέκταση την επιβίωση του αυταρχικού καθεστώτος Μαδούρο, το οποίο χρειάζεται τον στρατό για να διατηρήσει τον έλεγχο της χώρας.

Στο μεταξύ, η παράλληλη κυβέρνηση του αυτοανακηρυχθέντος μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό ζήτησε από την Deutsche Bank να καταθέσει σε λογαριασμό που δεν θα είναι προσβάσιμος από τον Μαδούρο τα 120 εκατ. δολάρια που προκύπτουν από την τρέχουσα τιμή και την τιμή που αγοράστηκε ο χρυσός. «Είμαστε σε επαφές με την Deutsche Bank για να διαπραγματευθούμε τους όρους κατάθεσης του ποσού που θα περισσέψει από την πώληση του χρυσού για την κάλυψη του swap», δήλωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Γκουαϊδό, Χοσέ Ιγνάσιο Θερμάντεθ, από τη Νέα Υόρκη. «Η Deutsche Bank δεν μπορεί να ριψοκινδυνέψει την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τις αρχές του καθεστώτος Μαδούρο που δεν έχουν διοριστεί με νόμιμες διαδικασίες. Ιδιαίτερα μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ», τόνισε ο Θερμάντεθ στο πρακτορείο Bloomberg.

ΝΕΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ FRIGOGLASS ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ !!!

ΜΟΛΙΣ 48ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
Επενδύσεις πλέον στην Ελλάδα κάνουν όσοι θέλουν να κάνουν αρπαχτή ή πλιάτσικο...και κάποιοι αυτό το εμφανίζουν ως "ανάπτυξη" !!!






Την άμεση διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της Κάτω Αχαΐας ανακοίνωσε η Frigoglass, «στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης του παραγωγικού της ιστού, που αποσκοπεί στη βελτίωση της κοστολογικής της δομής και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της», όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «η Frigοglass έχει υλοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών κατά το παρελθόν, όπως πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, εκ περιτροπής εργασία, μείωση του μισθολογικού κόστους και μεταφορά παραγωγής από άλλα εργοστάσια του Ομίλου, προκειμένου η παραγωγική μονάδα της Κάτω Αχαΐας να καταστεί οικονομικά βιώσιμη. Οι παραπάνω πρωτοβουλίες, τελικώς, δεν κατέστησαν την ελληνική παραγωγική μονάδα του Ομίλου ανταγωνιστική.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΕΛΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ !!!



Την ώρα που η Ελλάδα είναι στις χώρες με το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη...

Το "καμπανάκι" της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ήχησαν δυνατά μετά τη δημοσιοποίηση της 3ης έκθεσης ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας και πέραν των επισημάνσεων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και το κόστος του πακέτου των παροχών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ειδική αναφορά γίνεται, μεταξύ άλλων, και στη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν κάνει συστάσεις που παραπέμπουν σε αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, αφού τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της δημόσιας εταιρείας για το 2018 δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά. Μάλιστα η Κομισιόν χαρακτηρίζει την πορεία της ΔΕΗ «ανησυχητική».

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ;;;




Χοντρά παιχνίδια πίσω από τα κόκκινα δάνεια που παίρνουν funds-εταιρείες διαχείρισης

Τι γράφει το mononews.gr :

Όπως πληροφορείται η στήλη, μετά και την συμφωνία της Πειραιώς με την Intrum για την ανάθεση της διαχείρισης όλων των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας αλλά και ενόψει το deal που θα κλείσει η Eurobank για τα δικά της μη εξυπηρετούμενα με ξένη εταιρεία, οι υπερχρεωμένοι επιχειρηματίες – που έχουν φεσώσει το σύστημα και έχουν μπαζώσει προσωπική περιουσία – έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα προς τους τραπεζίτες, κυρίως προς τους γύρω-γύρω για να μάθουν τι θα απογίνει το δάνειο…

Άλλοι πάλι έχουν αρχίσει τις πονηριές και προσπαθούν να βρουν άκρη, έτσι ώστε το δάνειο να αποκτηθεί από τρίτους (μπροστινούς ή κολλητούς με κεφάλαια) από τις διαχειρίστριες εταιρείες με γερό κούρεμα και εν συνεχεία εκείνοι (οι υπερχρεωμένοι) να πληρώσουν το υπόλοιπο στον μπροστινό/κολλητό…

Θα ζήσουμε πολλά και ενδιαφέροντα!


ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ !!!

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;;;
Την ίδια ώρα η ανακεφαλαιοποιημένη με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου Εθνική Τράπεζα, συνεχίζει να μοιράζει εκατομμύρια ευρώ δεξιά+αριστερά !!!




Κατατίθεται η τροπολογία μεταφορά των συνταξιούχων της ΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ

«Οι συνταξιούχοι της Εθνικής τράπεζας θα πάρουν επιτέλους επικουρική σύνταξη». Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό open, καλώντας τη ΝΔ «να έρθει στη Βουλή, να ψηφίσει. Και να έχει, και αυτή, συμμετοχή στο καλό αποτέλεσμα που επιφυλάσσουμε για τους συνταξιούχους».

«Καταργείτε το Κοινοβούλιο πρόωρα…να μας πείτε αν, πραγματικά, διαφωνείτε να πάρουν σύνταξη επικουρική οι συνταξιούχοι που παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβριο του 2017», είπε ο Υφυπουργός απευθυνόμενος στον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ο οποίος επανέλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα παραστεί στη Βουλή. Ο Τάσος Πετρόπουλος σημείωσε ότι «αυτό που συνέβη με το ΛΕΠΕΤΕ, είναι ακριβώς το παράδειγμα ως προς την πρόταση της ΝΔ που θέλει να διχοτομήσει τους ασφαλισμένους. 

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 6 ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!




Η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Ολλανδία


Η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Ολλανδία βρέθηκαν χθες στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα φορολογικά τους συστήματα που μπορούν να «χρησιμοποιηθούν από επιχειρήσεις που επιδίδονται σε ένα επιθετικό φορολογικό σχεδιασμό».

Στις οικονομικές συστάσεις προς τα κράτη-μέλη που παρουσιάστηκαν στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε σε αυτές τις χώρες να «συνεχίσουν τις προσπάθειές τους» κατά των πρακτικών, που θεωρήθηκαν «επιζήμιες για τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας» από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ: "ΕΠΕΛΑΣΗ" ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!




Κινεζικός όμιλος που έχει ιδρύσει μεσιτικό γραφείο στην Ελλάδα κλείνει 9-15 συμβόλαια το μήνα 

Πάνω από 10.000 αγοραστές έχουν αποκτήσει σπίτια στην Αθήνα, λόγω Χρυσής Βίζας, εκ των οποίων οι 5.000 περίπου είναι Κινέζοι. Αυτό επισημαίνει στο bankingnews.gr στέλεχος κινέζικου Ομίλου που έχει ιδρύσει στην Ελλάδα, κτηματομεσιτικό γραφείο (με τη μορφή ΙΚΕ).

Σύμφωνα με τον ίδιο περί τα 9 με 15 συμβόλαια αγοράς σπιτιών κυρίως στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων κλείνονται κάθε μήνα. 

Η ζήτηση είναι μεγάλη και οι Κινέζοι αισθάνονται άνετα να πάνε στην Ελλάδα επειδή εκεί έχουν ήδη επενδύσει μεγάλες κινεζικές κρατικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Cosco, η οποία κατέχει το μ
εγαλύτερο μέρος του λιμένα του Πειραιά, επισημαίνει χαρακτηριστικά. 

Στην Ελλάδα, συγκεκριμένα το 2017, η Χρυσή Βίζα έφερε κεφάλαια άνω του 1 δις ευρώ και το 2018 τα συνολικά έσοδα ξεπέρασαν τα 1,8 δισ ευρώ.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ+ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!! ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗ 5ΕΤΙΑ !!!

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ(ΑΠΟ 5ΕΤΙΑ) ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Δηλαδή ουσιαστικά ακυρώνει όλους τους ελέγχους που έγιναν μέχρι σήμερα και ματαιώνει όσους τυχόν ελάχιστους ήταν ενεργοί !!!
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις ;;;



Δικαστική απόφαση - "βόμβα" για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς

Την αναδρομική παραγραφή όλων ανεξαιρέτως των φορολογικών υποθέσεων που αφορούν στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, την ακύρωση όλων των ελέγχων που ήδη διενεργήθηκαν σε φυσικά πρόσωπα τα οποία περιλαμβάνονται στις συγκεκριμένες λίστες, καθώς και τη ματαίωση όσων ελάχιστων ελέγχων απέμεναν να διενεργηθούν αναμένεται να προκαλέσει μια νέα απόφαση-βόμβα που εκδόθηκε πρόσφατα από δικαστήριο των Αθηνών.

Πρόκειται για απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία τα στοιχεία των κινήσεων των αλλοδαπών τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων φορολογουμένων δεν μπορούν να αποτελέσουν «συμπληρωματικά στοιχεία» που δεν ήταν δυνατόν να περιέλθουν εις γνώση των ελληνικών φορολογικών αρχών εντός της αρχικής πενταετούς προθεσμίας παραγραφής φορολογικών υποθέσεων. Ως εκ τούτου, η κοινοποίησή τους στις αρχές αυτές μετά την πάροδο της αρχικής πενταετούς περιόδου δεν είναι δυνατόν να παρατείνει την προθεσμία παραγραφής για φορολογικό καταλογισμό από πενταετία σε δεκαετία. Κι αυτό διότι θα μπορούσαν τα στοιχεία αυτά να είχαν τεθεί υπ’ όψιν των ελληνικών φορολογικών αρχών και να είχαν αξιοποιηθεί ελεγκτικά εντός της αρχικής πενταετούς περιόδου παραγραφής αν οι συγκεκριμένες αρχές είχαν επιδείξει τη δέουσα επιμέλεια!

Η απόφαση

ΣΤΗΝ ΤτΕ ΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ !!!



Στην Τράπεζα της Ελλάδος θα μεταφερθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων 14,7 δισ. ευρώ που έχουν οι φορείς της γενικής κυβέρνησης στο τραπεζικό σύστημα

Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ολοκληρώθηκαν και μαζί εξέπνευσε η «περίοδος ανοχής» που είχε παράσχει σε Δήμους και Περιφέρειες το υπουργείο Οικονομικών, σε σχέση με την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος και τον Κοινό Λογαριασμό του Δημοσίου.

Σημειώνεται πως το Φεβρουάριο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε ανταποκριθεί στα μαζικά αιτήματα δημάρχων και περιφερειαρχών και είχε παρατείνει για τέσσερεις μήνες την διαδικασία μεταφοράς των καταθέσεων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η κίνηση αυτή δεν έγινε χωρίς γκρίνιες από τους θεσμούς. Στην τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνεται πως αν και οι φορείς της γενικής κυβέρνησης έχουν περιθώριο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019 προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμό διαχείρισης ρευστότητας στην Τράπεζα της Ελλάδος και να μεταφέρουν σε αυτόν τα πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα που έχουν στις εμπορικές τράπεζες, ωστόσο λίγοι έχουν ανταποκριθεί.

ΧΑΘΗΚΑΝ 37 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ: Η ΣΕΡΒΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ & ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩ !!!

ΤΟ 15%, ΕΠΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ 38%, ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Οι δανειολήπτες έχουν 30 ημέρες προθεσμία να ενημερώσουν τις τράπεζες αν αποδέχονται την πρόταση, η οποία περιλαμβάνει, επίσης, την εφαρμογή επιτοκίου, που ήταν σε ισχύ την 31η Μαρτίου για δάνεια που χορηγήθηκαν σε ευρώ.





Τι μεταδίδει το euro2day.gr:

Τη δυνατότητα σε δανειολήπτες με στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο να ζητήσουν τη μετατροπή τους σε ευρώ, λαμβάνοντας μερική άφεση οφειλής, έδωσε η κυβέρνηση της Σερβίας, εξέλιξη που πλήττει όσες τράπεζες δραστηριοποιούνται στην αγορά, μεταξύ των οποίων και η θυγατρική της Eurobank, Eurobank A.D Beograd.

Στις 25 Απριλίου το τοπικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο, ο οποίος υποχρεώνει τις τράπεζες, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του, να προτείνουν στους κατόχους στεγαστικών δανείων σε ελβετικό φράγκο τη μετατροπή του ανεξόφλητου υπολοίπου σε ευρώ.

Ο νόμος προβλέπει περικοπή χρέους (σ.σ. «κούρεμα»), που προκύπτει από τη μετατροπή, κατά 38%. Το 15% θα καλυφθεί από το σερβικό Δημόσιο και το υπόλοιπο από τις τράπεζες, στις οποίες, όμως, παρέχεται, ως μέτρο ανακούφισης, πίστωση φόρου ύψους 2% επί του εναπομείναντος δανειακού υπολοίπου.

Επομένως, η καθαρή μέγιστη επίπτωση περιορίζεται στο 21% για τις τράπεζες.

Το «κούρεμα» εκπίπτει φορολογικά, με βάση την τοπική νομοθεσίας φορολογίας εισοδήματος εταιρειών. Οι δανειολήπτες έχουν 30 ημέρες προθεσμία να ενημερώσουν τις τράπεζες αν αποδέχονται την πρόταση, η οποία περιλαμβάνει, επίσης, την εφαρμογή επιτοκίου, που ήταν σε ισχύ την 31η Μαρτίου για δάνεια που χορηγήθηκαν σε ευρώ.

Μ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ SIEMENS !!!




Νομικές σκέψεις επί του σχεδίου νόμου του νέου Ποινικού Κώδικα


Του Μιχάλη Δημητρακόπουλου*


Κατατέθηκε στην Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο η Βουλή θα ψηφίσει μετά από 70 περίπου έτη τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Σαν μαχόμενος δικηγόρος οφείλω να καταθέσω δημόσια – εν συντομία – την άποψη μου σε ορισμένα ζητήματα, που ρυθμίζει ο υπό κύρωση νέος Ποινικός Κώδικας.

1) Ο νέος Ποινικός Κώδικας είναι ένας σύγχρονος Ευρωπαϊκός νόμος, ο οποίος επιβάλλεται άμεσα να ψηφισθεί και να γίνει νομική πραγματικότητα.

2) Είναι ορθός ο περιορισμός του πλαισίου της ποινής πρόσκαιρης κάθειρξης από 5 έως 20 χρόνια σε 5 έως 15 χρόνια στέρησης της προσωπικής ελευθερίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΔΝΤ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ...

"ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
Η μόνη καθοριστική συμβολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα Γιάννη Στουρνάρα, ήταν στη βίαιη φτωχοποίηση+υπερφορολόγηση των Ελλήνων που οδήγησε σε λουκέτα+αυτοκτονίες...Και εσύ όλο αυτό το βλέπεις ως ένα απλό λάθος !!!



Την «καθοριστική συμβολή» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην πορεία των ελληνικών προγραμμάτων, παρά τα λάθη του, υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο ΚΡΗΤΗ TV.

Τοποθετούμενος για τον ρόλο του ΔΝΤ ο Γιάννης Στουρνάρας με χαρακτηριστική… ελαφρότητα δήλωσε πως «όλοι κάνουμε λάθη και το ΔΝΤ έκανε λάθη», ενώ πρόσθεσε ότι «η συμβολή του βεβαίως και ήταν καθοριστική, και με την τεχνογνωσία του και με τη συμβολή του, διότι οι ευρωπαϊκές χώρες ήθελαν το ΔΝΤ τότε να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Τώρα αν έκανε κάτι λάθος είναι σε ό,τι αφορά την υπερβολική εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, θεωρώ εγώ».

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΠΟΙΟΝ ΓΑΝΝΗ ΣΟΥΡΝΑΡΑ ;;; ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ή ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ;;;


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!! 

Οι κρατικές ενισχύσεις των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τον Ν. 3723/2008 «Ενίσχυση ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης» :

– Προνομιούχες μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων που ανέλαβε το Ελληνικό Δημόσιο, έναντι καταβολής Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου λήξεως 21.05.2014 και 23.07.2014.

– Εγγυήσεις σε δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων που παρείχε το Ελληνικό Δημόσιο από το 2008 και μετά.

– Εδικοί τίτλοι μηδενικού επιτοκίου, για το χρονικό διάστημα από το 2008 έως 18.10.2013.

Προνομιούχες Μετοχές

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΛΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Σε πρόγραμμα εθελουσίας στέλνει τους 80 εργαζομένους !!!




Κλείνει το εργοστάσιο για εβαπορέ η ΔΕΛΤΑ


Το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, όπου γίνεται η παραγωγή του Γάλα Βλάχας Εβαπορέ, κλείνει η ΔΕΛΤΑ. Η εταιρεία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι το εργοστάσιο που παράγεται το γάλα εβαπορέ στο Πλατύ Ημαθίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα.

Για την παραγωγή του γάλακτος εβαπορέ, η ΔΕΛΤΑ βρίσκεται σε συζητήσεις με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τους 80 εργαζόμενους και τα στελέχη του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας, η εταιρεία δηλώνει ότι έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΧΡΕΩΝΕΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΤΟ...ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!



Ρε, μας κλέβουν!


Βρίσκομαι εκτός Ελλάδος, σε χώρα της ευρωζώνης. Μετά από όσα λέγονται για τις χρεώσεις των τραπεζών σε ότι αφορά της αναλήψεις από ΑΤΜ είπα να κάνω μια… δοκιμή:

«Σήκωσα» 50 ευρώ από ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας πριν μπω στο μετρό για το αεροδρόμιο: Διαπίστωσα ότι η Πειραιώς κοστολογεί την ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας στην Ελλάδα 1,6 ευρώ.

Μόλις έφθασα στην Ισπανία έκανα ανάληψη από ΑΤΜ μιας μικρής περιφερειακής τράπεζας στην Ανδαλουσία για άλλα 50 ευρώ: Εκεί η χρέωση από την Πειραιώς ήταν 1,4 ευρώ ..

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ 13.000€ !!!



Στο σφυρί 42 ακίνητα...

Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Σε νέα δημοπρασία για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων προχωρά στις 9 και 10 Ιουλίου 2019 ο Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, μέσω του διαδικτυακού τόπου properties4sale.gr.

Στη δημοπρασία θα διατεθούν 42 ακίνητα από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων, διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και κτίρια, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, παραθεριστικές και άλλες περιοχές.

Το πληροφοριακό υλικό για τα ακίνητα, όπως και όλα τα σχετικά έντυπα, είναι αναρτημένα στο properties4sale.gr.

Οι τιμές εκκίνησης των ακινήτων κυμαίνονται από €13.000 έως €560.000 ενώ υπάρχει ευχέρεια άμεσης αγοράς (buy now). Ταυτόχρονα, δίνεται δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς των ακινήτων από την Τράπεζα με ευνοϊκούς όρους. Το properties4sale.gr είναι ανοικτό σε συνεργασία με μεσιτικά γραφεία, όπως περιγράφεται στο site.

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ: Η SIEMENS ΜΟΙΡΑΖΕ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ !!!

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΙ "ΜΕΤΡ" ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
General Electric+Siemens μοίραζαν μίζες , μέσω μεσαζόντων, τους υπευθύνους δημοσίων κινεζικών νοσοκομείων με σκοπό την πώληση ακριβών μαγνητικών και αξονικών τομογράφων !!!



Η γερμανική Siemens καθώς κι άλλες εταιρείες παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού βρίσκονται στο στόχαστρο των αμερικανικών Αρχών για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην Κίνα, αναφέρει η Deutsche Welle σε άρθρο της στην ελληνική της έκδοση.
Το ζήτημα απασχολεί τον γερμανικό Τύπο.

«Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βάζει στο στόχαστρο τη Siemens» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Süddeutsche Zeitung», η οποία στο παρελθόν είχε ασχοληθεί διεξοδικά με τις δραστηριότητες της Siemens στην Ελλάδα. Επικαλούμενη πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, η εφημερίδα του Μονάχου αναφέρει ότι οι έρευνες στρέφονται «μεταξύ άλλων εναντίον της Siemens και του ανταγωνιστή της στις ΗΠΑ General Electric (GE). Πρόκειται για την πώληση ακριβών μαγνητικών τομογράφων και αξονικών τομογράφων. Οι πολυεθνικές φέρονται να έχουν δωροδοκήσει, μέσω μεσαζόντων, τους υπευθύνους δημοσίων κινεζικών νοσοκομείων».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, «στο παρελθόν η Siemens και η GE πάντοτε απέρριπταν σχετικές αιτιάσεις. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, την Τρίτη, η Siemens ανέφερε ότι μέχρι στιγμής η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) δεν έχει ενημερώσει την εταιρεία για πιθανές έρευνες και ότι καταβάλλεται “μέγιστη προσπάθεια” ώστε οι μεσάζοντες να δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τον νόμο. Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι η Siemens, επί σειρά ετών, είχε πληρώσει στην Κίνα μίζες για συναλλαγές με ιατρικό εξοπλισμό. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν περισσότερες από 40 αποφάσεις κινεζικών δικαστηρίων, τις οποίες έχει αξιολογήσει η Süddeutsche Zeitung. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις μεσάζοντες είχαν δωροδοκήσει τους υπευθύνους νοσοκομείων, ώστε να επιλέξουν προϊόντα της Siemens. (...) Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, η δωροδοκία γινόταν με μετρητά, αλλά και με ρολόγια, ρούχα ή ακίνητα».

Άλλο Τραμπ, άλλο SEC

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ !!! ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ 377 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΝΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΩΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΕΡΤΙΠΙ...
Τι γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ μετά την ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας.



Αρκετά είναι τα σημερινά δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, για την επίδοση στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο της ρηματικής διακοίνωσης, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

DW: Πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις: H Αθήνα το εννοεί σοβαρά

Η Ελλάδα ζήτησε επίσημα από τη Γερμανία να διαπραγματευτεί το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων για καταστροφές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάλογη ρηματική διακοίνωση εστάλη στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ !!!




Όχι Γιάννη Στουρνάρα.Οι Έλληνες πλήρωσαν την κρίση-χρεοκοπία των τραπεζών !!!


«Στην Ελλάδα η κρίση δεν οφειλόταν στον τραπεζικό τομέα. Οφειλόταν στον δημόσιο τομέα», είπε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης

Ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για την οικονομία, την πολιτική, την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα.


Ο ίδιος, δήλωσε πολύ πιο αισιόδοξος για την κατάσταση σήμερα, μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV, τονίζοντας πως «οι κεντρικές τράπεζες και οι δημοσιονομικές Αρχές πολλών χωρών του κόσμου έδρασαν σωστά κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ μεγάλης κρίσης. Έτσι μπορούμε σήμερα να ατενίσουμε το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία από ό,τι τότε, δηλαδή το 2008, το 2009 και το 2010. Η αρχιτεκτονική ωστόσο της Ευρώπης παραμένει ακόμα ατελής. Πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουμε στην πλήρη τραπεζική ένωση με μια πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων, με ένα δημοσιονομικό εργαλείο στο κέντρο της Ευρωζώνης. Και αυτά είναι βήματα που πρέπει να γίνουν».

"ΣΑΦΑΡΙ" ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!



Στο στόχαστρο των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βρίσκονται και φέτος οι φορολογούμενοι που εκμεταλλεύονται τις κατοικίες τους με βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω Airbnb, Booking, HomeAway ή άλλων ηλεκτρονικών δικτύων, αλλά δεν δηλώνουν στην εφορία τα εισοδήματα που αποκτούν.


Οι φορολογικοί έλεγχοι διενεργούνται σε περιοχές όπου κυριαρχεί το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Σε πολλές περιπτώσεις οι εφοριακοί προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές των κατοικιών παριστάνοντας τους πελάτες.

Οι έλεγχοι, όπως μεταδίδει η «Ναυτεμπορική» διευκολύνονται πλέον και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν να δηλώνουν τα στοιχεία για τα ακίνητα που εκμισθώνουν βραχυπρόθεσμα, στο πλαίσιο της οικονομίας διαμοιρασμού, καθώς και τα έσοδα που εισπράττουν από τις συγκεκριμένες μισθώσεις.

Όλες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά πρέπει να έχουν δηλωθεί υποχρεωτικά στο συγκεκριμένο Μητρώο. Σε διαφορετική περίπτωση οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές των ακινήτων απειλούνται, εκτός από τις χρηματικές ποινές για φοροδιαφυγή, και με αυτοτελή πρόστιμα έως 5.000 ευρώ.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΤΕΡΟΙ+ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στο στόχαστρο της Κομισιόν κόκκινα δάνεια, ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών



Στα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και στην κεφαλαιακή διάρθρωση των ελληνικών τραπεζών εκτιμάται πως εστιάζουν μεταξύ άλλων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά τις μεταμνημονιακές παρατηρήσεις για τις τράπεζες. Τα ζητήματα αυτά -γνωστά, αλλά και επισημασμένα πολλές φορές από την Κομισιόν- αναμένεται να αποτελέσουν για άλλη μια φορά τμήμα της ανάλυσής της για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας στον βαθμό που η Επιτροπή αναφέρεται σε αυτά μέσα στις μεταμνημονιακές επισημάνσεις της.

Υπενθυμίζεται πως οι τράπεζες υπήρξαν πολύ ψηλά στην ατζέντα της Κομισιόν σε όλες τις μεταμνημονιακές εκθέσεις, ενώ η πλατφόρμα προστασίας της πρώτης κατοικίας καθυστέρησε τις επιστροφές στη χώρα μας από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών σε ό,τι αφορά τα ελληνικά ομόλογα. Τελικώς η εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου έδωσε το πράσινο φως για να ανοίξουν οι «κρουνοί» των επιστροφών στην προηγούμενη μεταμνημονιακή έκθεση.

Παραγωγή κεφαλαίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τα βήματα βελτίωσης των ισολογισμών των τραπεζών, όμως εστιάζει όπως πάντα σε θέματα ρευστότητας και κεφαλαίων εκτιμώντας, όπως και οι εκθέσεις των διεθνών οίκων δηλαδή, τη μειωμένη δυνατότητα που έχουν πλέον οι τράπεζες να παράξουν κεφάλαια, αφού η κερδοφορία τους για μια σειρά από λόγους παραμένει εξαιρετικά χαμηλή. Πάγια άλλωστε παρατήρηση γύρω από την κεφαλαιακή διάρθρωση των ελληνικών τραπεζών αποτελεί πως μεγάλο κομμάτι των κεφαλαίων των τραπεζών το «χτίζει» η αναβαλλόμενη φορολογία.

ΚΙ ΟΜΩΣ: ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ...ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ !!!



Σχεδόν 1 δις ευρώ είναι διαθέσιμο από τις τράπεζες και το ΕΤΕΑΝ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ωστόσο δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα ενδιαφέρον...


Αναιμικό είναι έως αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για το χρηματοδοτικό εργαλείο «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση», συνολικού προϋπολογισμού 915 εκατ. ευρώ, που έχουν συστήσει από κοινού οι τράπεζες και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Αν και το πρόγραμμα έχει «ανοίξει» από τις 15 Μαρτίου, δεν έχει χορηγηθεί ακόμη κανένα δάνειο σε μικρομεσαία επιχείρηση.

Σύμφωνα με στελέχη που παρακολουθούν την εξέλιξη του προγράμματος, το ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εκφράζεται μόνο ως προς το πρώτο σκέλος του προγράμματος, δηλαδή αυτό που έχει να κάνει με την υποβολή αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Παρόλο, όμως, που οι αιτήσεις στο ΠΣΚΕ είναι αρκετές, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν απευθυνθεί στη συνέχεια σε κάποια από τις συνεργαζόμενες τράπεζες για τη χορήγηση δανείου.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο, αν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, καθώς το 40% του δανείου είναι άτοκο, δεν καταγράφεται ισχυρό ενδιαφέρον, επισημαίνουν ότι ενδεχομένως οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στους οποίους απευθύνεται, επιλέγουν πρώτα να καταχωρήσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και στη συνέχεια, με το ανάλογο περιθώριο χρόνου, να υποβάλουν και την αίτηση -μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά- στην τράπεζα επιλογής τους.

Μάλιστα εκτιμούν ότι στο επόμενο διάστημα, θα αυξηθούν και οι αιτήσεις στο ΠΣΚΕ αλλά και η φυσική παρουσία των επιχειρηματιών στις τράπεζες, καθώς όπως αναφέρουν, η εμπειρία δείχνει πως τέτοιου είδους προγράμματα χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα μερικών μηνών για να ενεργοποιηθούν πλήρως.

ΤΙ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΠΡΙΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΧΡΕΗ !!!

ΤΑ 8 ΣΗΜΕΙΑ
Σαρώνει Κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακεία, τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού, θυρίδες, χρηματιστηριακές και επενδυτικές εταιρείες.



Σε 8 διαφορετικούς ελέγχους προβαίνει η Εφορία πριν διαγράψει το χρέος οφειλέτη του Δημοσίου, πραγματοποιώντας ένα ανελέητο «σαφάρι» για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων όχι μόνον του ίδιου, αλλά και των μελών της οικογενείας του, άλλων συγγενών και συνυπόχρεων προσώπων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ερευνούν εξονυχιστικά όλες τις πιθανές «κρυψώνες» όπου θα μπορούσαν να βρουν περιουσιακά στοιχεία, όπως είναι το Κτηματολόγιο, τα υποθηκοφυλακεία, τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού για καταθέσεις, θυρίδες, χρηματιστηριακές και επενδυτικές εταιρείες για μετοχές και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων.

Τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι η συντονισμένη αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων των παλαιών οφειλετών δείχνει να αποδίδει καθώς εισπράττονται αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αλλά είναι «σταγόνα στον ωκεανό».

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

"ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΙΝΩΝ & ΑΘΡΟΕΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/blog-post_4.html




"Κίνδυνος διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας αλλά και καλλιέργειας ευλόγου αισθήματος ατιμωρησίας- Να αποσυρθούν τα νομοσχέδια"

Πώς ο νέος Ποινικός Κώδικας θα φέρει μαζικές αποφυλακίσεις για περιπτώσεις δραστών π.χ διακεκριμένων κλοπών ή της παραγραφής σοβαρών υποθέσεων διαφθοράς, υποστηρίζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει πως δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις της:

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤτΕ !!!



Ούτε για πρώτη θητεία δεν έκανε, πόσω μάλλον για δεύτερη, το δηκτικό σχόλιο του αντιπροέδρου της Βουλής για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

Την κάκιστη άποψη που έχει για τον Γιάννη Στουρνάρα, ως επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος, εξέφρασε δημοσίως ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. 



ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!!



Πάνω από 30 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πέσει θύματα παραπλάνησης της γερμανικής εταιρείας DAD-Deutscher Adressdienst GmbH (με έδρα το Αμβούργο)


Δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν έχουν πέσει θύματα παραπλάνησης της εταιρείας DAD-Deutscher Adressdienst GmbH (με έδρα το Αμβούργο), με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο. 

Με νέα επιστολή με ημερομηνία 29 Μαϊου 2019, προς όλους τους φορείς και τα επιμελητήρια επισημαίνεται ότι «παρά τις προειδοποιητικές επιστολές και αναρτήσεις του Γραφείου ΟΕΥ Βερολίνου, αλλά και την δηµοσιότητα την οποία έχει λάβει το εν λόγω ζήτηµα στην Ελλάδα, οι καταγγελίες ελληνικών εταιρειών-θυµάτων παραπλάνησης της ως άνω γερµανικής εταιρείας προς το Γραφείο, πολλαπλασιάζονται».

Η συγκεκριμένη εταιρεία, διαφημίζοντας την προσφορά υποτιθέμενης υπηρεσίας που αφορά σε καταχώρηση (συμπλήρωση ή διόρθωση) των εκάστοτε εταιρικών στοιχείων σε ένα παραπλανητικό "Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Αριθμό" ("European Business Number"), μετέρχεται αθέμιτων πρακτικών, όπως η αναγραφή των όρων της "διαφημιστικής καταχώρησης" με μικρότερους χαρακτήρες εντός μιας μεγαλύτερης παραγράφου.

ΑΑΔΕ: ΞΑΝΑ ΣΤΑ "ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ" ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Ανακοινώνονται οι λίστες με πάνω από 20.000 ιδιώτες και εταιρείες που χρωστάνε στο δημόσιο δεκάδες δισ. ευρώ.





Στον «αέρα» βγαίνουν στο τέλος Ιουνίου τα ονόματα των μεγαλο-οφειλετών της Εφορίας, ενώ ταυτόχρονα η ΑΑΔΕ επιταχύνει τη διαδικασία άσκησης ποινικών διώξεων εναντίον τους, όπως και τη λήψη άλλων αναγκαστικών μέτρων.

Παράλληλα με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των οφειλετών, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ προχωρούν στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων και ερευνούν εξονυχιστικά Κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακεία, τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού για καταθέσεις, θυρίδες, χρηματιστηριακές και επενδυτικές εταιρείες για μετοχές και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων προκειμένου να εντοπίσουν οποιοιδήποτε περιουσιακό στοιχείο των συγκεκριμένων οφειλετών.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής αποσαφήνισε ότι η ΑΑΔΕ εφαρμόζει το πρόγραμμά της ανεπηρέαστη και ανεξάρτητα από το προεκλογικό κλίμα.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τους Διευθυντές των υπηρεσιών της, ο κ. Πιτσιλής ξεκαθάρισε ότι η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει κανονικά στη δημοσιοποίηση της λίστας μεγαλοοφειλετών στις 28 Ιουνίου, ενώ δεν χαλαρώνουν λόγω των εκλογών οι φορολογικοί έλεγχοι οι οποίοι διεξάγονται με την ίδια ταχύτητα και αυστηρότητα.

120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ !!!




Παρατείνεται ως 30 Σεπτεμβρίου 2019 η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.


Αυτό θα προβλέπει σχετική απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου. Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 28 Ιουνίου.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ "ΜΑΛΑΚΑ" ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ !!!

ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ, ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ+ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ, ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ....
Μειώνεται η ποινή σε υποθέσεις δωροδοκίας(πλην πολιτικών προσώπων)την ώρα που συμπτωματικά ...υπάρχει δίκη μεγαλοεπιχειρηματία για ακριβώς αυτό το αδίκημα.Όσον αφορά τα θαλασσοδάνεια στα "μαλακά" οδεύουν τραπεζίτες και κόμματα.
Καταργούνται ο νόμος του 1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, τα πταίσματα ως κατηγορία αξιόποινων πράξεων και το παράβολο για τις μηνύσεις.




Ριζικές αλλαγές, και ειδικά όσον αφορά στις υποθέσεις διαφθοράς και τα οικονομικά εγκλήματα επέρχονται με βάσει τα προβλεπόμενα από τον Νέο Ποινικό Κώδικα που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων “σπάνε” τα ισόβια που προβλέπονταν μέχρι τώρα για τραπεζικά στελέχη και ΝΠΙΔ σε υποθέσεις διαφθοράς και αντικαθίστανται με ποινές φυλάκισης και χρηματική ποινή, ενώ εν γένει τα αδικήματα που σχετίζονται με οικονομικά εγκλήματα, όπως για παράδειγμα υπεξαίρεση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κ.α. αντιμετωπίζονται πλέον επιεικέστερα.

Ειδικότερα, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, στις υποθέσεις διαφθοράς το Δημόσιο νοείται πλέον με τη στενή του έννοια, δηλαδή ΟΤΑ και οι Περιφέρειες. Με τον ορισμό αυτό τίθενται εκτός των επιβαρυντικών διατάξεων που προέβλεπαν ισόβια κάθειρξη για τράπεζες και ΝΠΙΔ άσχετα εάν έπαιρναν επιχορηγήσεις.

Όπως εξηγούν καθηγητές του ποινικού δικαίου, χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η υπόθεση που αφορά στα δάνεια των κομμάτων. Εκεί, τα τραπεζικά στελέχη που ελέγχονται για απιστία ή οι εκπρόσωποι των κομμάτων που ελέγχονται για ηθική αυτουργία στο αδίκημα, εφόσον κριθεί ότι πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους, τότε θα είναι στην απλή της μορφή που τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Σε περίπτωση που η ζημιά υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ τότε επιβάλλεται κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή. Επίσης , προβλέφθηκε η αυτεπάγγελτη δίωξη της κακουργηματικής απιστίας και στον ιδιωτικό τομέα προς αποφυγή καταχρήσεων, κυρίως εκ μέρους οργάνων της διοίκησης μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα, στα “μαλακά’” πέφτουν όσοι κατηγορούνται για κλοπή, τοκογλυφία, απιστία, απάτη, διαρρήξεις και υπεξαίρεση. Τα αδικήματα αυτά μετατρέπονται σε πλημμελήματα, εφόσον δεν ασκείται βία, δεν θίγεται το Δημόσιο, ενώ ο δράστης μπορεί να αθωωθεί πλήρως αν αποκαταστήσει τη ζημιά μέχρι την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος ή αν «εξαναγκάστηκε» στην τέλεση της πράξης.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΚΕΡΔΗ ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΤΗΝ INTRUM ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ DEAL ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 800.000.000€ ΕΝΩ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΘΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Η τράπεζα Πειραιώς εδώ και μήνες διαπραγματευόταν το deal που ανακοίνωσε με την Intrum.

Αφορά την διαχείριση 27 δισεκ. προβληματικών δανείων που αναλαμβάνει η Intrum μέσω της νέας εταιρίας διαχείρισης απαιτήσεων ενώ θα δημιουργηθεί και μια νέα εταιρία που θα διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο ακινήτων. 

Πρόκειται για ένα deal 410 εκατ ενώ για το 80% της πλατφόρμας η Intrum θα πληρώσει 328 εκατ ευρώ. 

Σε αυτή θα μεταφερθούν 1250 εργαζόμενοι ενώ η σύμβαση Πειραιώς με Intrum θα είναι 10ετούς διάρκειας. 

Ποια είναι τα μυστικά αυτού του deal; 

Το deal αυτό βοηθάει την Πειραιώς βραχυπρόθεσμα αλλά στρατηγικά είναι επωφελές για την Intrum που θα διπλασιάσει την επένδυση που έχει πραγματοποιήσει.

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ FUNDS ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!




Τι θα κάνουν οι τράπεζες 100.000 ακίνητα

Τεράστιο ενδιαφέρον και ζωηρό lobbying από ξένους επενδυτές προσελκύει η ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία θα αποτελέσει το επενδυτικό next big thing, μετά τα ελληνικά NPLs.

Οι ξένοι επενδυτές συνωστίζονται για να λάβουν θέσεις προεκλογικά σε μια αγορά όπου διαβλέπουν έντονη κινητικότητα και μεγάλη δυναμική ανόδου τιμών και αποδόσεων. Οι τοποθετήσεις και η θέση ετοιμότητας των ξένων συμβαδίζουν με δραστήριο lobbying, προετοιμάζοντας το έδαφος για αλλαγές στο πλαίσιο μεταβιβάσεων ακινήτων. Απλούστευση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων και μεταβιβάσεων ακινήτων, ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς για τις μεταβιβάσεις, τα ενοίκια και τις κατασκευές, επανυπολογισμός της επιβολής του ΕΝΦΙΑ, ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα θέματα που έχουν ανοίξει ήδη οι επενδυτές για την επόμενη κυβέρνηση.

Βρίσκεται, έτσι, στα σκαριά η σταδιακή αναδιάταξη και του χάρτη real estate της χώρας, που θα ξεκινήσει πιο μαζικά το αμέσως προσεχές διάστημα, με τις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων και τις πωλήσεις "πακέτων" ακινήτων των τραπεζών. "Πακέτα" 30 έως 700 ακινήτων θα αρχίσουν να βγαίνουν στην αγορά, καθώς μέσα στην επόμενη τριετία οι τράπεζες θα έχουν να διαχειριστούν ένα στοκ περίπου 100.000 ακινήτων.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΗΠΑ: ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΟΣΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ !!!




Στοιχεία για λογαριασμούς που διαθέτουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να υποβάλουν εφεξής όσοι αιτούνται χορήγηση βίζας για είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Οι καινούργιοι κανόνες, που τίθενται άμεσα σε ισχύ από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναμένεται να επηρεάσουν ετησίως περίπου 14,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες, που μεταβαίνουν στις ΗΠΑ είτε ως μετανάστες είτε ως επισκέπτες. Μόνον ξένοι αξιωματούχοι ή διπλωμάτες που ζητούν ειδικές θεωρήσεις θα εξαιρούνται από τους επιπλέον ελέγχους.

Μέχρι πρότινος οι ΗΠΑ ζητούσαν «ιστορικό» στα social media μόνον για αιτούντες που είχαν ταξιδέψει σε περιοχές υψηλού κινδύνου – όπως ζώνες που ελέγχονται από τρομοκρατικές οργανώσεις. Περίπου 65.000 άτομα εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Associated Press.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ !!!




Τι γράφει το insider.gr :

Στο σφυρί βγαίνει όπως μαθαίνω η περιουσία του ιδιοκτήτη μεγάλης αλυσίδας αντρικών ρούχων η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία χρόνια με το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους προμηθευτές να διεκδικούν από χιλιάδες έως εκατομμύρια ευρώ από την επιχείρηση. 


Όπως μου λένε, η επιχείρηση έφθασε στα όριά της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της κακοδιαχείρισης ενώ οι υπάλληλοι και οι προμηθευτές της έμεναν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΗΡΘΕ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΗΣ FRAPORT: ΧΑΩΔΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ !!!




Τι καταγγέλλει επιβάτης

Εικόνες ντροπής εξακολουθούν να καταγράφονται στο αεροδρόμιο της Ρόδου, λόγω των λειτουργικών προβλημάτων που ακόμη υπάρχουν και έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του rodiaki.gr μέσα και έξω από το αεροδρόμιο, η κατάσταση παραμένει χαώδης, με τροχοφόρα να πνίγουν τους χώρους εξωτερικά και ουρές εκατοντάδων ατόμων να ταλαιπωρούνται στο εσωτερικό για να περάσουν τον έλεγχο επιβατών.

Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες των ταλαιπωρημένων ανθρώπων, Ελλήνων και ξένων που πρέπει να περιμένουν ώρες για να εξυπηρετηθούν είτε κατά την άφιξή τους είτε κατά την αναχώρησή τους.

Μάλιστα επιβάτης σε γραμμή εσωτερικού που βρέθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» για να ταξιδέψει, έστειλε στη «Ροδιακή» τις εικόνες ντροπής που δημοσιεύονται σήμερα, με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη της Ρόδου και οι αρχές της περιοχής και να παρέμβουν στη Fraport ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΤΗΝ INTRUM ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΠΟΝΟΥΣ 1.200 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ
Η Τράπεζα Πειραιώς και η Intrum στοχεύουν να ολοκληρώσουν τη Συναλλαγή την 1η Οκτωβρίου 2019.



Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την Intrum για τη διαχείριση Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και ακίνητης περιουσίας ανακοίνωσε πριν από λίγο η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως ανακοινώθηκε, Πειραιώς και Intrum ιδρύουν την κορυφαία εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού στην Ελλάδα, αποτιμώμενη στα 410 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς A.E. ανακοινώνει ότι προχώρησε σε σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την Intrum για τη διαχείριση Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων («ΜΕΑ») και ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Πειραιώς / Real Estate Owned Assets (“REOs”), μέσω της ίδρυσης της κορυφαίας ανεξάρτητης εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις για την ελληνική αγορά.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της Συναλλαγής είναι:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ !!!




Όχι όμως παράταση και στις προθεσμίες πληρωμής του φόρου...


Παράταση και επίσημα δόθηκε στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μεταφέρεται από τις 30 Ιουνίου στις 29 Ιουλίου 2019.

Ειδικότερα σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Α.1211/2019:

"1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΞΟΔΕΨΕ 700.000€ ΜΕΣΑ Σ΄ΕΝΑ...ΑΠΟΓΕΥΜΑ !!!

ΕΔΩΣΕ 34.000€ ΓΙΑ...ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Είναι σύζυγος του πρώην προέδρου της κρατικής Διεθνούς Τράπεζας του Αζερμπαϊτζάν, Jahangir Hajiyev, που βρίσκεται τώρα στη φυλακή εκτίωντας ποινή 15ετούς κάθειρξης για απάτη και υπεξαίρεση !!!




Η Zamira Hajiyeva ξόδεψε 700.000 ευρώ, δηλαδή όσα ο μέσος Έλληνας δεν θα δει ποτέ εκτός και αν κερδίσει το τζόκερ, σε ένα μόλις απόγευμα!


Η Hajiyeva ξόδεψε 18 εκατ. λίρες σε πολυτελή κοσμήματα, ρούχα διάσημων σχεδιαστών και αρώματα από τα Harrods στο Λονδίνο.

Σε μία ημέρα ξόδεψε 700.000 ευρώ στο πασίγνωστο πολυκατάστημα του Λονδίνου, εκ των οποίων τα 34.000 μόνο για σοκολάτες!

Επίσης 6,5 εκατ. ευρώ σε κοσμήματα Boucheron και Cartier και εξαψήφια ποσά σε πολυτελείς οίκους μόδας όπως Dennis Basso, Celine, Fendi και Christian Dior.

Η 55χρονη είναι σύζυγος του τραπεζίτη του Αζερμπαϊτζάν Jahangir Hajiyev, που βρίσκεται στη φυλακή, μετά από έλεγχο της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος (NCA), όταν τέθηκε σε ισχύ ο λεγόμενος νόμος κατά της διαφθοράς στη χώρα πέρυσι.

Ο νόμος αυτός, επιτρέπει στις Αρχές να κατάσχουν και να ρευστοποιήσουν τα περιουσιακά στοιχεία πλούσιων αλλοδαπών που δεν μπορούν να αποδείξουν την προέλευση των χρημάτων τους.

FUNDS-ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πλιάτσικο στις ελληνικές επιχειρήσεις+νοικοκυριά με όπλο τα κόκκινα δάνεια


«Τρελά» κέρδη έχουν βάλει ως στόχο οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων, από χορηγήσεις και πιστώσεις, αφού για δάνεια που έχουν αγοράσει κυριολεκτικά «κοψοχρονιά» από τις συστημικές τράπεζες, απαιτούν από τους δανειολήπτες να τα ξεπληρώσουν στο 100% της αξίας τους.


Μάλιστα, εκτός της πλήρους εξόφλησης των δανείων, απαιτούν από τους δανειολήπτες την αποπληρωμή των αναλογούντων τόκων. Έτσι, πολλοί δανειολήπτες καλούνται να πληρώσουν τόκους και κεφάλαιο, που σε αρκετές περιπτώσεις φθάνουν μέχρι και το 200% των αρχικών χορηγήσεων, που οι εταιρίες αυτού του είδους αγόρασαν από τις τράπεζες. Όπως αναφέρουν εκτιμήσεις τραπεζικών κύκλων, ένα δάνειο το οποίο αγοράστηκε από τα funds-μαυραγορίτες στο 25% του υπολοίπου, τους αποφέρει υπερκέρδη 200%!

Χιλιάδες επιστολές

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να προκαλούνται σημαντικές αναταράξεις σε χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τις... ορέξεις των ξένων funds, χωρίς να έχουν ικανοποιητικά περιθώρια αντίστασης, λόγω του ισχύοντος «θολού» θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των Κόκκινων Δανείων, τα οποία μεταβιβάστηκαν στις 18 εταιρίες «ειδικού σκοπού», που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι οι εταιρίες αυτές είδαν ως μεγάλη ευκαιρία τα λογικά κενά που δημιουργεί η προεκλογική περίοδος, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έχουν σταλεί προς επιχειρήσεις χιλιάδες επιστολές σε αυστηρό έως απειλητικό ύφος. Στις επιστολές προειδοποιούν τις εταιρίες με συνέπειες, αν δεν αποδεχτούν να κλείσουν άμεσα ραντεβού με στελέχη των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων, προκειμένου να υποκύψουν στα τελεσίγραφά τους.

Ήδη, εταιρίες που δεν αποδέχθηκαν να υποκύψουν στα τελεσίγραφα που έλαβαν έχουν απευθυνθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, στις τράπεζες οι οποίες πώλησαν τα πακέτα των δανείων και στην Αρχή Προστασίας προσωπικών Δεδομένων και κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις αυτές. Προς τον παρόν, από καμία πλευρά δεν υπάρχει αντίδραση. Ωστόσο, τραπεζικοί παράγοντες παραδέχονται ότι η αναγκαστική πώληση πακέτων δανείων στα funds κατ’ απαίτηση των Θεσμών, δεν είναι η καλύτερη λύση για τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις, αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Στο... κόλπο και τραπεζίτες!

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ 100.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Θα ζητούν από τους δανειολήπτες να παραδώσουν "εθελοντικά" και "φιλικά"... τα σπίτια τους !!!


Περίπου 100.000 ''κόκκινα'' στεγαστικά δανείων, τα μισά εκ των οποίων φέρουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία των οφειλετών καλούνται εντός του 2019 να διαχειριστούν οι εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας ''Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής'', το σημείο - κλειδί που θα κρίνει το είδος της αντιμετώπισης την οποία θα τύχουν οι οφειλέτες, δεν είναι άλλο από την ύπαρξη ή μή λοιπής περιουσίας.

«Στους κατέχοντες θα προταθούν κάποιες λύσεις, οι οποίες ωστόσο, θα προσομοιάζουν με εκείνες των ιδρυμάτων. Στην περίπτωση λοιπόν που θα αποδειχθούν ασυνεπείς, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης», τονίζουν χαρακτηριστικά.
SSL Certificates