.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΤΗΝ INTRUM ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΠΟΝΟΥΣ 1.200 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ
Η Τράπεζα Πειραιώς και η Intrum στοχεύουν να ολοκληρώσουν τη Συναλλαγή την 1η Οκτωβρίου 2019.



Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την Intrum για τη διαχείριση Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και ακίνητης περιουσίας ανακοίνωσε πριν από λίγο η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως ανακοινώθηκε, Πειραιώς και Intrum ιδρύουν την κορυφαία εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού στην Ελλάδα, αποτιμώμενη στα 410 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς A.E. ανακοινώνει ότι προχώρησε σε σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την Intrum για τη διαχείριση Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων («ΜΕΑ») και ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Πειραιώς / Real Estate Owned Assets (“REOs”), μέσω της ίδρυσης της κορυφαίας ανεξάρτητης εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις για την ελληνική αγορά.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της Συναλλαγής είναι:


Η εσωτερική πλατφόρμα διαχείρισης του Recovery Banking Unit της Τράπεζας Πειραιώς θα μεταβιβασθεί σε μια νέα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. 

Ποσοστό 80% της νέας εταιρείας θα ανήκει στην Intrum και 20% στην Τράπεζα Πειραιώς,
Η νέα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων θα συνάψει σύμβαση για τη διαχείριση σε αποκλειστική βάση, 27 δισ. ευρώ υφιστάμενων ΜΕΑ της Τράπεζας, μαζί με νέα ΜΕΑ που θα δημιουργούνται. Επιπλέον, η νέα εταιρεία θα διαχειρίζεται και ΜΕΑ από τρίτες πηγές. Η αρχική διάρκεια της σύμβασης θα είναι 10 έτη και θα περιλαμβάνει όρους και προϋποθέσεις αντίστοιχες με ανάλογες προηγούμενες συναλλαγές στην αγορά. Η νέα εταιρεία θα λάβει άδεια και θα εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Μια δεύτερη εταιρεία διαχείρισης θα δημιουργηθεί, με την ίδια μετοχική σύνθεση, και θα διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο REOs της Τράπεζας αξίας 1 δισ. ευρώ, ενώ θα διαχειρίζεται επίσης και REOs προερχόμενα από τρίτες πηγές.

O Γεώργιος Γεωργακόπουλος θα αναλάβει τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου των νέων εταιρειών διαχείρισης.

Η συμφωνία αποτιμά την αξία της πλατφόρμας σε 410 εκατ. ευρώ.

To αντάλλαγμα για την απόκτηση του 80% της πλατφόρμας από την Intrum διαμορφώθηκε στα 328 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Intrum στοχεύουν να ολοκληρώσουν τη Συναλλαγή την 1η Οκτωβρίου 2019.

Η στρατηγική συνεργασία προσφέρει σημαντική ώθηση στο σχέδιο εξυγίανσης του ισολογισμού που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates