ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ "ΠΑΡΩΝ" ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, 
ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΤΑ GUTS ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΧΩΡΑΣ Antonis ;;;
Αναφέρει τα εξής το χθεσινό ρεπορτάζ του «Βήματος» σχετικά με το χρέος: «Οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων και κυρίως της Γερμανίας φαίνεται ότι οδήγησαν σε ‘ναυάγιο’ την πρωτοβουλία του ΔΝΤ για την πραγματοποίηση διάσκεψης για το ελληνικό χρέος το Νοέμβριο στην Ουάσινγκτον. ‘Δεν υπάρχει συνάντηση στα μέσα Νοεμβρίου για το ελληνικό χρέος’ δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ κλείνοντας με αυτό τον τρόπο το θέμα που άνοιξαν πριν από μια εβδομάδα πηγές του Ταμείου. Αλλωστε παρατηρητές προεξοφλούσαν αυτή την εξέλιξη εδώ και τουλάχιστον 48 ώρες μετά από την άρνηση των Ευρωπαίων και την αμήχανη σιωπή των αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα».
Όπως θα θυμούνται οι τακτικοί αναγνώστες αυτής της στήλης, έχει εδώ και πολλούς μήνες με επιμονή επισημάνει ότι οι Γερμανοί δεν θα επιτρέψουν ούτε καν να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση, παρά τις περί του αντιθέτου συνεχείς δηλώσεις της κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τις οποίες αυτό ήταν περίπου δεδομένο ότι θα συμβεί.
Όμως, την ώρα που, για τους δικούς του λόγους, το ΔΝΤ πήρε σχετική πρωτοβουλία, το Βερολίνο έσπευσε να «σκοτώσει» κάθε ενδεχόμενο συζήτησης ή, ακόμα περισσότερο διάσκεψης για το ελληνικό χρέος.
Δεν χρειαζόταν να είναι κανείς μάντης για να προεξοφλήσει ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, παρά τις πολλές περί του αντιθέτου φωνές. Ηταν αρκετό να ακούει το τι λένε οι ίδιοι οι Γερμανοί σχετικά με το χρέος της χώρας μας: πρώτον ότι αποκλείεται απολύτως ένα δεύτερο «κούρεμα» και, δεύτερον, ότι μπορεί να συζητηθούν άλλες μορφές ελάφρυνσής του, αν όμως εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις που είχαν μπει στο περίφημο εν λόγω ιστορικό Eurogroup, κάτι που, γνωρίζουν πολύ καλά και στο Βερολίνο και στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον συνολικά, όπως οι Γερμανοί απαιτούν.
Με άλλα λόγια: καταρρέει σήμερα ένα πολύ μεγάλο ψεύδος, μια πολιτική «φούσκα» σκάει στην Ελλάδα που ήθελε να πιστεύει – και να πείθει τους πολίτες – ότι το Φθινόπωρο θα ξεκινούσε μία νέα εποχή.