.

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 04/07/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΕΞΑΓΡΙΩΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


Τι μεταδίδει το businessdaily.gr


Με τον πιο σαφή και εμφατικό τρόπο, παρενέβη ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στη δημόσια συζήτηση για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Business Daily κάλεσε τις τράπεζες να χορηγήσουν νέα δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι πολύ μεγάλο ποσοστό της απασχόλησης στην ελληνική οικονομία στηρίζεται σε αυτές και προειδοποιώντας ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί μια οικονομία δύο ταχυτήτων, όπου οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις θα λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος από τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις και οι μικρότερες θα παραμένουν κατ' ουσίαν αποκλεισμένες από τον δανεισμό.

Τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει η Τράπεζα της Ελλάδος για τα νέα δάνεια και τα επιτόκια δανεισμού συνολικά στον επιχειρηματικό τομέα και προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιβεβαιώνουν ότι κατά το 12μηνο Απριλίου 2020 - Απριλίου 2021, δηλαδή στο πιο κρίσιμο στάδιο της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε η πανδημία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σταθερά λαμβάνουν μικρό μέρος των νέων δανείων, ενώ και τα επιτόκια δανεισμού είναι αρκετά υψηλότερα από τον μέσο όρο των επιχειρηματικών δανείων.

Επιτόκια και ποσά νέων επιχειρηματικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο





Το πρόβλημα της ανεπαρκούς χρηματοδότησης των ΜμΕ απασχολεί έντονα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που διαπιστώνει ότι μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο εμπόδιο στην ισορροπημένη επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας συγκάλεσε ειδική τηλεδιάσκεψη την Τρίτη για το θέμα, με τη συμμετοχή της ΤτΕ, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, των εμπορικών τραπεζών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις για να αυξηθεί ο δανεισμών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος γενικά από τον τρόπο που αξιοποίησαν οι τράπεζες την τεράστια ρευστότητα που έλαβαν με αρνητικά επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αυξήσουν τις χορηγήσεις δανείων στην πραγματική οικονομία. Ειδικότερα για τον δανεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόνισε ότι δεν μπορούν να αγνοούνται από τις τράπεζες όσες είναι βιώσιμες, αλλά θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να χρηματοδοτηθούν.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας,

ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Φουλάρουν οι πλειστηριασμοί σε όλα τα μέτωπα από Δημόσιο, τράπεζες και funds !!!



Τι γράφει το protothema.gr


Μπορεί η πρώτη κατοικία να προστατεύεται από πλειστηριασμούς, ειδικά για χρέη προς τράπεζες, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν τρέχουν οι διαδικασίες για να “βγουν στο σφυρί” ακίνητα που έχουν κατασχεθεί για χρέη προς το Δημόσιο.

Το ερχόμενο φθινόπωρο προγραμματίζονται εκ νέου πλειστηριασμοί και μάλιστα ξεκινούν από ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί (http://auctions.aade.gr/kpi//public/auctions/prg_date_down/) στις 29 Σεπτεμβρίου και αφορά ακίνητο στην οδό Πανεπιστημίου 25 – 29. Συγκεκριμένα η καταχώρηση αφορά 53,30τ.μ. κατ/μα, 20,00τ.μ ημιόροφο 58,26τ.μ. υπόγειο & 1.118,69τ.μ. οικόπεδό και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 229.000 ευρώ.

Είναι προφανές ότι στον προγραμματισμό των πλειστηριασμών θα μπουν και άλλα ακίνητα οφειλετών όπως εξοχικά ή εμπορικά ακίνητα ή κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο (πλην της πρώτης κατοικίας) το οποίο κατασχέθηκε για χρέη προς το Δημόσιο. Βέβαια όλα αυτά θα εξαρτηθούν και από την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης καθώς, ενα νεο κύμα πανδημίας μπορεί να παγώσει πολλούς από τους προγραμματισμούς του δημοσίου.

Στον αντίποδα τράπεζες και κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να παγώσουν τους πλειστηριασμούς τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο προκειμένου η πρώτη κατοικία (που συνδέεται με τραπεζικά δάνεια) να συνεχίσει να προστατεύεται και να κουμπώσει με το καθεστώς του νέου πτωχευτικού κώδικα.

EL ERIAN: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ !!!

 


Την ισχυρή πιθανότητα να υπάρξει ένα χρηματοπιστωτικό σοκ λόγω της αντίληψης ότι ο πληθωρισμός είναι προσωρινός διατυπώνει ο διακεκριμένος επιστήμονας και επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz Mohamed El Erian, ο οποίος, περιέργως, λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από την αγορά.

Όσες φορές, δε, το έχει πράξει αισθάνεται εξαιρετικά άβολα, εκμυστηρεύεται σε άρθρο στους Financial Times.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο σκεπτικισμός είναι απόλυτα δικαιολογημένος.

Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι οικονομολόγοι είναι θιασώτες ενός σεναρίου Goldilock, δηλαδή η οικονομική δραστηριότητα τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες είναι χλιαρή – ούτε υπερθερμαίνεται ούτε ψύχεται.

Φυσικά, κάτι τέτοιο, αν ισχύει, δεν προοιωνίζεται χρηματοπιστωτικούς και άλλους κινδύνους.
Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, από πρόσφατη έρευνα της Bank of America, στις αγορές κυριαρχεί επί του παρόντος ένα αφήγημα το οποίο βασίζεται σε τρεις υποθέσεις: διαρκής υψηλή παγκόσμια ανάπτυξη. παροδικός πληθωρισμός• και φιλικές κεντρικές τράπεζες.
Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές έχουν ωθήσεις τιμές των περιουσιακών στοιχείων που ενέχουν ρίσκο σε πρωτόγνωρα ύψη.

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ 12 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΗΡΑΚΛΗ ΙΙ» !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



«ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ»: Eπιπλέον 12 δισ. εγγυήσεις για άλλους 18 μήνες

Από το newmoney.gr


Την επέκταση του επιτυχημένου προγράμματος «Ηρακλής» για τη περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) των ελληνικών τραπεζών, περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η Κομισιόν άλλωστε, αξιολογώντας την αποτελεσματικότητα του «Ηρακλή» για τη δραστική μείωση των ΜΕΔ, έδωσε την έγκρισή της για την παράταση του προγράμματος για ακόμη 18 μήνες (θα έληγε τον Απρίλιο φέτος) και με προϋπολογισμό εγγύησης έως 12 δισ. ευρώ, όπως και στην πρώτη περίοδο λειτουργίας του Σχήματος.

Ο «Ηρακλής» αποτελεί ένα Σχήμα Προστασίας Ενεργητικού, μέσω της παροχής κρατικής εγγύησης σε ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας τιτλοποιημένων δανείων, έναντι προμήθειας που λαμβάνει το Δημόσιο, η οποία υπολογίζεται σε όρους αγοράς. Πρόκειται για μία συστημική λύση για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, χωρίς κανένα κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο και με ευρύτερα οφέλη για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Στην πρώτη περίοδο του «Ηρακλή», από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Απρίλιο του 2021, και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με συνολικό ποσό τιτλοποιήσεων περίπου 32 δισ. ευρώ.

Με τη δεύτερη περίοδο λειτουργίας του «Ηρακλή» («Ηρακλής ΙΙ»), οι ελληνικές συστημικές τράπεζες στοχεύουν σε μονοψήφιο δείκτη ΜΕΔ, ο οποίος θα συγκλίνει στον μέσο ευρωπαϊκό όρο στα τέλη του 2022. Ο μονοψήφιος δείκτης ΜΕΔ θα είναι πραγματικότητα για κάποιες τράπεζες ήδη από το τρέχον έτος.

Ο μονοψήφιος δείκτης ΜΕΔ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, στα επίπεδα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών στα τέλη του 2022, θα αποτελέσει τον καταλύτη για την κατάκτηση υψηλότερης επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα το 2023.

Ήδη, έχουν υποβληθεί οι πρώτες αιτήσεις συμμετοχής των τραπεζών με νέες τιτλοποιήσεις στον «Ηρακλή ΙΙ».

ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ !!!

 



Αιφνιδιασμένοι δηλώνουν οι έμποροι


Περίπου μία εβδομάδα νωρίτερα θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις φέτος έπειτα από σχετική απόφαση που υπέγραψε ο Υπ. Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με αυτή η εκπτωτική περίοδος θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 5 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως 31 Αυγούστου.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο, "λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας καθώς και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς".

Διευκρινιζεται μάλιστα ότι η απόφαση αφορά μόνο τη φετινή θερινή εκπτωτική περίοδο.

Αιφνιδιασμενοι δηλώνουν οι έμποροι

Οι έμποροι, αν και είχαν ζητήσει τη συγκεκριμένη παρέμβαση, δηλώνουν αιφνιδιασμενοι, όπως τουλάχιστον φαίνεται απ την ανακοίνωση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !!! FRAPORΤ: ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ...
Δείτε το βίντεο του Χρήστου Αβραμίδη και μοντάζ Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη για το INFO-WAR.


ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΝΤΟΥ ΤΗΣ ΔΙΜΕΑ ΣΕ E-SHOP ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ !!! ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.300 ΜΑΪΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΑ !!!!

 




Την Πέμπτη 01.07.2021, πραγματοποιήθηκε από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. επιχείρηση για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου, στη φυσική έδρα ηλεκτρονικού καταστήματος στο Περιστέρι.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.369 τεμάχια απομιμητικών ειδών (αθλητικά παπούτσια, είδη ένδυσης, αρώματα, τσάντες, θήκες κινητών και αξεσουάρ αυτοκινήτων).

Επιπρόσθετα στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο έξι χιλιάδων Ευρώ (6.000€), για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών αγαθών, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18, του ν.4712/2020 (Α’146), ενώ άρχεται η διαδικασία διαγραφής της ιστοσελίδας του ηλεκτρονικού καταστήματος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1ζ του άρθρου 10 του ν.4712/2020 (Α’ 146).

ΒΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: "ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ" ΖΗΤΗΣΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...
Την ίδια ώρα που το όριο φτώχειας στην Τουρκία έφτασε τις 2.865 λίρες, και ο ελάχιστος μισθός είναι 2.825, δηλαδή το όριο φτώχειας έχει υπερβεί τον ελάχιστο μισθό !!!



Οργή έχει προκληθεί στην Τουρκία και αυτή τη φορά υπαίτια είναι η Εμινέ Ερντογάν, σύζυγος του Τούρκου προέδρου.

Αιτία είναι οι δηλώσεις που έκανε η Εμινέ δίνοντας το "παρών" στην εκδήλωση "Προστατέψτε το φαγητό σας, φροντίστε το τραπέζι σας" που διοργάνωσε το Υπουργείο Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας στην κεντρική πανεπιστημιούπολη του υπουργείου. Αναλύοντας το πόσο φαγητό πετιέται κάθε χρόνο και κάθε μέρα στον κόσμο, η Εμινέ Ερντογάν έφτασε και στα... εν δήμω.

Την ώρα που οι πολίτες δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ψωμιά, με τους φούρνους να μοιράζουν δωρεάν ψωμί στους απόρους η κυρία Ερντογάν δήλωσε: "Λυπάμαι πολύ που λέω ότι η χώρα μας δεν απαλλάσσεται από αυτήν την κατάσταση. 4,9 εκατομμύρια καρβέλια ψωμιά σπαταλούνται καθημερινά. Το ποσοστό αποβλήτων σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι 50%".

Στη συνέχεια, ξεχνώντας τα όσα συμβαίνουν εντός συνόρων η κυρία Ερνtογάν έφερε σε όλους το παράδειγμα των φτωχών χωρών της Αφρικής στις οποίες έκανε περιοδεία, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να φτάσει σε αυτό το επίπεδο για να δράσει.

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/06/blog-post_47.html




Η «χρηματιστηριακή» απάτη Alternativa, η εμπλοκή ελληνικών τραπεζών και πρώην κορυφαίου στελέχους


Εξαπατούσαν ανυποψίαστους υποσχόμενοι μεγάλες αποδόσεις και σίγουρες επενδύσεις.Έστηναν τη μια εταιρία μετά την άλλη μέσω του Επιμελητηρίου Ξάνθης αλλά με έδρα την Αθήνα αλλά το κέντρο «λήψης αποφάσεων» η Βουλγαρία.

Για κάποιες από τις εταιρίες αυτές είχε απευθύνει προειδοποιήσεις η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από το 2018.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της 8ης Φεβρουαρίου του 2019 η οποία σε συνέχεια από 3 Οκτωβρίου 2018 ανακοίνωσής της σχετικά με τηνεταιρεία «PROGRESSIVA TRADING», η Επιτροπή «ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εταιρεία «HELLENIC CUSTODY ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με έδρα στην Αθήνα (Θεοφάνους 12, Αμπελόκηποι), ιδρυτή - εκπρόσωπο τον κ. Petar Naydenov και με φερόμενο ως υπεύθυνο γραφείου τον κ. Σπυρίδωνα Βροντάκη του Ανδρέα, η οποία φέρεται να εκπροσωπεί τη - μη αδειοδοτημένη για παροχή επενδυτικών υπηρεσιών - εταιρεία «ALTERNATIVA FINANCΙAL LTD» με έδρα στη Βουλγαρία, δεν επιτρέπεται να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως απεικονίζονται στο Τμήμα Γ΄ του Παραρτήματος I΄ του ν. 4514/2018, ή / και να κατέχει χρήματα πελατών»

Παρά τις προειδοποιήσεις οι δράστες συνέχιζαν ανενόχλητοι μέχρι που έπεσαν προ διμήνου στα χέρια της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπου άρχισε να ξετυλίγεται ένα κουβάρι χωρίς αρχή μέση και τέλος ενός διεθνούς κυκλώματος εξαπάτησης, με λεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ και πολιτικές διασυνδέσεις που φαίνεται να φτάνουν μέχρι και συνεργάτες του Προέδρου της Βουλγαρικής Δημοκρατίας όπως αναφέρουν τουλάχιστον Βουλγάρικα Μέσα ενημέρωσης.

Αγνοούσαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΩΝ VEGA+PHOENIX ΣΤΗΝ INTRUM !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταβίβαση στην Ιntrum των mezzanine και junior notes των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega της Τράπεζας Πειραιώς. Η Intrum μάλιστα έχει ενσωματώσει ήδη λειτουργικά τις τιτλοποιήσεις στα συστήματά της.

H Ιntrum έχει αποκτήσει ποσοστό 30% των ομολογιών ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine notes) και 50% των ομολογιών χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (junior notes) των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega.

Το χαρτοφυλάκιο Phoenix αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια μεικτής λογιστικής αξίας περίπου 1,92 δισ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο Vega αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια με εξασφαλίσεις επί οικιστικών και επαγγελματικών ακινήτων, συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας περίπου 4,9 δισ. ευρώ.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: 150.000.000€ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ATTICA BANK !!!

 




Τι αποκαλύπτει το euro2day.gr


Τη διενέργεια αύξησης κεφαλαίου, κατά περίπου 150 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψει εξ ολοκλήρου το Δημόσιο, με στόχο το συμψηφισμό ισόποσης οριστικής και εκκαθαρισμένης αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης, θα κληθούν να αποφασίσουν οι μέτοχοι της Attica Bank.

Μεταξύ των θεμάτων της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Attica, που έχει συγκληθεί για την προσεχή Τετάρτη, 7 Ιουλίου περιλαμβάνεται η ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 27Α του νόμου 4172/2013, γνωστού ως νόμου Χαρδούβελη. Οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν το σχηματισμό ειδικού αποθεματικού, το οποίο εν συνεχεία κεφαλαιοποιείται και η τράπεζα εκδίδει warrants, που θα διατεθούν δωρεάν στο Δημόσιο.

Το ύψος του ειδικού αποθεματικού θα ανέλθει, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, μεταξύ 150 με 155 εκατ. ευρώ και προορίζεται αποκλειστικά για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η κάλυψη του ειδικού αποθεματικού θα διενεργηθεί από το Δημόσιο με μετρητά ή ομόλογα, ενώ θα λάβει δωρεάν παραστατικούς τίτλους δικαιωμάτων κτήσης (warrants), οι οποίοι αντιστοιχούν σε κοινές μετοχές συνολικής αγοραίας αξίας ίσης με το 100% της οριστικής και εκκαθαρισμένης φορολογικής απαίτησης. Ως αγοραία αξία νοείται ο μέσος όρος της χρηματιστηριακής τιμής των προηγούμενων 30 συνεδριάσεων , σταθμισμένος με τον όγκο συναλλαγών.

Οι υφιστάμενοι (μεγαλο)μέτοχοι της Attica Bank μπορούν, βάσει του νόμου, να ασκήσουν δικαίωμα εξαγοράς των warrants, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να το πράξουν. Αν επιβεβαιωθεί η παραπάνω πληροφορία, το Δημόσιο αποκτά τη δυνατότητα να μεταβιβάσει τα warrants σε τρίτο επενδυτή. Ούτε, όμως, από αυτό το μέτωπο προκύπτει, προς το παρόν, ενδιαφέρον.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ !!!

 


Απόλυτη αδιαφάνεια επικρατεί στις αναθέσεις δημόσιων έργων και κρατικών προμηθειών μικρού προϋπολογισμού, οι οποίες γίνονται πλέον κατ' επιλογή, με ακαθόριστα κριτήρια, χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες και με εκ προοιμίου αποκλεισμό των “ανεπιθύμητων” διεκδικητών.

Μία τεράστια συνολική πίτα πολλών δισεκατομμυρών ευρώ, μοιράζεται με όρους και κανόνες πελατειακού κράτους, σε επιχειρηματίες που έχουν πολιτική στήριξη και προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Οι κανόνες ελεύθερου ανταγωνισμού καταστρατηγούνται, καθώς οι αναθέτοντες φορείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε ποιόν θα “δώσουν τη δουλειά”, ή ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι ανάδοχοι – ενώ στους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους απαγορεύεται ακόμη και να καταθέσουν προσφορά.

Αντιδράσεις από "ριγμένους"

Το φαινόμενο δεν είναι βέβαια καινούργιο – διαπλοκή στις κρατικές προμήθειες υπήρχε από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Τώρα όμως παίρνει διαστάσεις και νομιμοποιείται, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και στους κόλπους κλαδικών οργανώσεων της ΝΔ – κυρίως από την πλευρά επιχειρηματιών που βλέπουν να μένουν εκτός “κατανομής”.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΕΚΛΕΒΑΝ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ !!!

 



3.00μ.μ. η ώρα το μεσημέρι κτυπάει το τηλέφωνο. Μία κυρία μου λέει ότι μου τηλεφωνεί εκ μέρους γνωστής εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, στην οποία έχω ήδη συμβόλαιο και ότι παίρνει κατόπιν δικής μου συμφωνίας μετά την πρωινής μας συνομιλία. Της εξηγώ ότι εγώ ποτέ δεν μίλησα με κανέναν, αυτή συνέχισε να επιμένει ότι μίλησε μαζί μου, όταν είδε ότι άρχισα να αγριεύω το γύρισε λέγοντας μου ότι μπορεί να ήταν η γυναίκα μου!!! Μου αναφέρει ότι η κλίση μας ηχογραφείται, ούτε καν με ρωτάει αν συναινώ. Οι λέξεις βγαίνουν σαν πολυβόλο από το στόμα της, χωρίς να παίρνει αναπνοή. Μου λέει ότι μέχρι στιγμής είχαμε συμβόλαιο για ιντερνετ 24 mpbs, αλλά λόγω ότι είχαν παλιά τεχνολογία εμένα μου παρείχαν μόνο 8 mpbs το ανώτερο, που σημαίνει ότι πολλές φορές η παροχή ήταν 3 με 5 mpbs!!
Συνεχίζοντας μου είπε ότι για αποκατάσταση αυτής της αδικίας θα μου δώσει μια νέα σύνδεση της τάξης των 50 mpbs, αραδιάζοντας μου διάφορα άλλα τεχνικά στοιχεία, αλλά και τις ήδη υπάρχουσες παροχές. Απεριόριστα λεπτά προς σταθερά, αστικά και υπεραστικά, 360' λεπτά προς κινητά και απεριόριστο ίντερνετ στα 50 mpbs, στα οποία όμως μου εγγυάται τα 45 mpbs!

Με κόπο προσπαθώ να κόψω την ροή του διαβάσματος σ' εκνευριστικά ντεσιμπέλ. Της εξηγώ ότι μόλις ομολόγησε, ότι ενώ είχαμε υπογράψει συμβόλαιο για συγκεκριμένες παροχές η εταιρεία της μου παρείχε πολύ λιγότερες με τα ίδια χρήματα, άρα με δύο λόγια τόσο καιρό με κλέβατε. Μάλιστα της έφερα ένα παράδειγμα, της είπα ότι είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα μαγαζί διαλέγεις μια προσφορά με 10 μπλουζάκια σε μια καλή υποτίθεται τιμή, πας στο ταμείο τα πληρώνεις και φεύγεις. Γυρνώντας σπίτι σου βρίσκεις στην τσάντα σου μόνο 3 μπλουζάκια, γυρνάς πίσω και τους το λες κι αυτοί, όχι μόνο δεν σου δίνουν τα λεφτά πίσω που αντιστοιχεί στα μπλουζάκια που έλειπαν, αλλά σου προτείνουν ν' αγοράσεις μια νέα προσφορά με μπλουζάκια.

Με διακόπτει με διπλασιασμό των ντεσιμπέλ, σε σημείο που το αυτί μου άρχισε να βουίζει, γι αυτό το λόγο σας πήραμε κύριε για να διορθώσουμε την κατάσταση και μου αρχίζει ξανά από την αρχή το τροπάριο της δικιάς της θρησκείας. Κάποια στιγμή δεν αντέχω άλλο, ανεβάζω τον τόνο της φωνής μου, της εξηγώ ότι είναι 3.00μ.μ. το μεσημέρι, τηγανίζω κοτόπουλο για να φάμε και ότι δεν έχω χρόνο για περαιτέρω συζήτηση, αν θέλει να καταλήξει να μου πει επιτέλους το κόστος.

ΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ !!!

 



Ακριβότερη ζωή ή εμβόλιο, το δίλημμα για τους πολίτες


Ένα νέο πλαίσιο που στόχο έχει να οδηγήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες στο να εμβολιαστούν επιλέγει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που ανακοίνωσε στη διάρκεια της εβδομάδας για την ψυχαγωγία και τα ταξίδια.

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα, με τις ανακοινώσεις για τους νέους 18-25 ετών, οι οποίοι με την πρώτη δόση εμβολίου δικαιούνται μία προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ, την οποία μπορούν να εξαργυρώσουν για ταξίδια και διασκέδαση, συναυλίες, θέατρα και λοιπά.

Για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες η κυβέρνηση αποφάσισε μία διαφορετική προσέγγιση. Επέλεξε να επιβραβεύσει τους εμβολιασμένους και να «δυσκολέψει» σε ένα βαθμό τις επιλογές των μη εμβολιασμένων.

Στην εστίαση και τη διασκέδαση δημιουργούνται μαγαζιά μόνον για εμβολιασμένους, αλλά και μικτά, στα οποία, όμως, η πρόσβαση στους ανεμβολίαστους επιτρέπεται μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού, PCR ή Rapid. Συνεπώς, ο μη εμβολιασμένος πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη για τη διασκέδασή του, καθώς για να πάει σε ένα θέατρο για παράδειγμα, θα πρέπει εκτός από το εισιτήριό του να πληρώσει και ένα τεστ κορονοϊού, καθώς τα δωρεάν self test δεν «περνάνε» τον έλεγχο. Το κόστος για τα rapid test είναι κοντά στα 20 ευρώ και για τα μοριακά πάνω από 50 ευρώ.

ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ !!!

 



Αισθητή μείωση ποινών και προστίμων για όσους ξεπλένουν χρήματα προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται από χθες στην Βουλή.

Το σχέδιο νόμου «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας – Τροποποίηση του ν. 4557/2018 – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1673 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 23ης Οκτωβρίου 2018, σχετικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω του ποινικού δικαίου και διατάξεις για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης», φέρνει στα «μέτρα» του νέου Ποινικού Κώδικα τις ποινές για το ξέπλυμα χρήματος, μειώνοντάς αισθητά το ύψος των χρηματικών προστίμων.

Με τον τρόπο αυτό οι ποινές καθίστανται λιγότερο αποτρεπτικές και δεν υιοθετείται το πνεύμα της Οδηγίας 2018/1673 που αναφέρει (άρθρο 5) πως τα κράτη μέλη πρέπει να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τα αδικήματα της υποβοήθησης και συνέργειας, ηθική αυτουργίας και απόπειρας νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες «τιμωρούνται με αποτελεσματικές, αναλογικές και αποτρεπτικές κυρώσεις».

Οι σημερινές ποινές

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ!!!

 

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 

ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΦΑΓΗ: 200.000 ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ
Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟ...«ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΕΤΣΑΠ» !!!

 


Διεθνές συνέδριο στη Φρανκφούρτη εστιάζει στις προκλήσεις για το τραπεζικό σύστημα μετά την κρίση της πανδημίας. Επιφυλάξεις για τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ.

Ανοίγεις ένα μπουκάλι κέτσαπ για να βάλεις την αγαπημένη σου σάλτσα στη μακαρονάδα, αλλά η σάλτσα είναι παχύρρευστη και δεν πέφτει. Ανακινείς το μπουκάλι, το αναποδογυρίζεις με ανυπομονησία και η σάλτσα όχι μόνο πέφτει, αλλά ξεχειλίζει στο πιάτο σου. Μάλλον το έχεις παρακάνει. Το «φαινόμενο κέτσαπ» δεν βρίσκει εφαρμογή μόνο στις μακαρονάδες, αλλά και στη νομισματική πολιτική, υποστηρίζουν κάποιοι αναλυτές και ιδιαίτερα εκείνοι που επικρίνουν την επιμονή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διοχετεύει συνεχώς φρέσκο χρήμα στην αγορά.

Ξεχειλίζει στην Ευρώπη το φθηνό χρήμα; Παραμονεύει η μάστιγα του πληθωρισμού; Για πόσο θα συνεχιστεί η παρέμβαση της ΕΚΤ στις αγορές; Σε αυτά τα ερωτήματα επιχείρησαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στο τραπεζικό συνέδριο Euro Finance Summit που έγινε προ ημερών στη Φρανκφούρτη. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο διοικητής της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν, ο επικεφαλής της Deutsche Bank Κρίστιαν Σούινγκ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόϊερ.

ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Με απόφαση - βόμβα επιδίκασε αποζημίωση 4.350 ευρώ σε πολίτη, επειδή καθυστέρησε 4 χρόνια η έκδοση της σύνταξή της !!!



Από το sofokleousin.gr

Τον δρόμο για μαζικές αγωγές εναντίον του ΕΦΚΑ ανοίγει η απόφαση-βόμβα που εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία δικαίωσε ασφαλισμένη, επειδή καθυστέρησε η έκδοση της σύνταξή της.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση στην ενάγουσα ύψους 4.350 ευρώ, ποσό θα πρέπει να καταβάλει ο ΕΦΚΑ.

Η απόφαση του ΔΠΑ (1806/2021) προκαλεί ανησυχία στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών καθώς είναι τεράστιος ο αριθμός των συντάξεων που εκκρεμούν και διαβλέπουν τον κίνδυνο να υποβληθούν μαζικές προσφυγές από τους ασφαλισμένους που εκκρεμεί το αίτημά τους για συνταξιοδότηση.

Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει το Σin, μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο οι εκκρεμείς συντάξεις Συγκεκριμένα, για τον Φεβρουάριο του 2021 το πλήθος ανερχόταν σε 134.288, παρουσιάζοντας μεν, μείωση σε σχέση με τον Φεβρουάριο (141.801), αλλά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Θέμα λίγου χρόνου είναι πλέον η εκκίνηση της δεύτερης φάσης του σχεδίου «Ηρακλής» για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών, μετά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, δια του οποίου επιχειρείται να κλείσουν και οι «πληγές» που άφησε στις τραπεζικές τιτλοποιήσεις η πανδημία. Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται πλήθος διορθώσεων στον πτωχευτικό νόμο που μόλις τέθηκε σε ισχύ, η έκταση των οποίων ξεπερνά τις 7.700 λέξεις (!).

Ο «Ηρακλής ΙΙ» έχει πάρει την έγκριση της Κομισιόν από τον Απρίλιο και προορίζεται να αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την εξυγίανση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων, μέσα από τιτλοποιήσεις, όπου το Δημόσιο θα παρέχει, έναντι προμήθειας, την εγγύησή του για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας που θα εκδίδονται. Στην πρώτη φάση του σχεδίου, τιτλοποιήθηκαν δάνεια αξίας 32 δισ. ευρώ με κρατικές εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ, ενώ και στη δεύτερη φάση οι εγγυήσεις υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα 12 δισ. ευρώ.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τον Απρίλιο, κυβέρνηση, τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης δανείων και Κομισιόν βρίσκονταν σε διαβούλευση για να καταλήξουν στον τρόπο αντιμετώπισης ενός σοβαρού προβλήματος που δημιούργησε η πανδημία στην εφαρμογή του σχεδίου «Ηρακλής»: η επιβράδυνση ή και πλήρης αναστολή των πλειστηριασμών και των διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης «βραχυκύκλωσαν» την ανάκτηση των τιτλοποιημένων δανείων από τις εταιρείες διαχείρισης. Αυτές έχουν, σύμφωνα με τη νομοθεσία, προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα και στόχους για τις ανακτήσεις δανείων και, αν δεν είναι συνεπείς απειλούνται με παρακράτηση μέρους των αμοιβών τους ή ακόμη και με αποβολή από τις τιτλοποιήσεις.

Η συμβιβαστική λύση που βρέθηκε για να ξεπερασθεί αυτό το πρόβλημα αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή. Η αρχική περίοδος εντός της οποίας οι διαχειριστές των δανείων ελέγχονται για τα αποτελέσματα που έφεραν ώστε να λάβουν την πρώτη δόση της αμοιβής τους δίνεται πλέον η δυνατότητα να παραταθεί για έξι μήνες, πέραν των 24 μηνών από τον χρόνο έναρξης ισχύος της εγγύησης του Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ !!!

 



Από το reporter.gr


Ξεκινά σταδιακά η 11η φάση της μεταμνημονιακής αξιολόγησης, καθώς ήδη στην Αθήνα βρίσκονται τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών για τις σχετικές προετοιμασίες εν όψει της άφιξης των επικεφαλής, οι οποίοι αναμένονται στις 15 του μήνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, με βάση και τις πρόσφατες αναφορές κοινοτικών αξιωματούχων, αλλά και πληροφορίες από τις Βρυξέλλες πέρα από την πορεία των μεταρρυθμίσεων, την βελτίωση των χρόνων απονομής δικαιοσύνης, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ληξιπρόθεσμα του δημοσίου προς ιδιώτες στην 11η αξιολόγηση: η εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού και η σχεδιαζόμενη ρύθμιση για τις οφειλές που συσσωρεύτηκαν στην πανδημία θα κυριαρχήσουν.

Ο πτωχευτικός

Κεντρικό ζήτημα στη διαπραγμάτευση είναι η δημιουργία ενός νέου φορέα που ως «γέφυρα» θα αγοράζει την κύρια κατοικία όσων ευάλωτων πτωχεύουν και θα την εκμισθώνει σε αυτά τα νοικοκυριά με επιδότηση, αποτρέποντας έτσι την έξωση.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα αυτό εκκρεμεί παρά το ότι ο νέος πτωχευτικός είναι σε ισχύ από την 1η Ιουνίου.

Πάντως ο διαγωνισμός γι’ αυτόν το Φορέα μόλις ξεκίνησε και σύμφωνα με τις πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις θα έχει καταστεί λειτουργικός μετά το Μάρτιο του 2022.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ !!!

 


Η μεταβίβαση ενός ακινήτου από τους γονείς στα παιδιά τους η σε κάποιο άλλο συγγενή είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί σειρά οικονομικών και «ψυχολογικών» αποφάσεων. Θα πρέπει να αποφασιστεί, συγκεκριμένα, ποιος θα έχει τον έλεγχο του ακινήτου, ποιος θα το εκμεταλλεύεται και ποιος θα πληρώνει τους φόρους. Ουσιαστικά τα νοικοκυριά καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους με γνώμονα τη διαχείριση της ιδιοκτησίας, των εσόδων της αλλά και του φορολογικού βάρους της.

Εφόσον οι γονείς επιλέξουν να περάσουν τα ακίνητα στα τέκνα μετά θάνατον τα πράγματα είναι απλά: Η «μοιρασιά» γίνεται μέσα από την διαθήκη και τα τέκνα αποκτούν τα ακίνητα πληρώνοντας το φόρο κληρονομιάς (εφόσον η αξία τους ξεπερνά το αφορολόγητο όριο).

Τι γίνεται όμως εάν οι γονείς επιλέξουν να μεταβιβάσουν κάποιο ακίνητο εν ζωή;

Η μεταβίβαση ακινήτου με «χαριστικό» τρόπο, όπως η γονική παροχή, μπορεί να είναι πλήρης η μερική. Το σύνηθες φαινόμενο στη χώρα μας είναι οι γονείς να μεταβιβάζουν την ψιλή κυριότητα ακινήτου στα τέκνα τους και κρατάνε για τους ίδιους την επικαρπία, καθώς φοβούνται μελλοντικές…. «διαφωνίες» ή «στραβοτιμονιές» στη χρήση και εκμετάλλευση του. Δηλαδή, με απλά λόγια, με την παραχώρηση ψιλής κυριότητας το ακίνητο περνάει στο παιδί σαν μελλοντική προοπτική, αλλά ο έλεγχος, δηλαδή η χρήση και η εκμετάλλευση παραμένει στον γονέα – επικαρπωτή. Το παιδί (ο ψιλός κύριος) θα αποκτήσει και την επικαρπία, δηλαδή τον έλεγχο και την εκμετάλλευση του ακινήτου, μόνο όταν αποβιώσουν οι γονείς που τους το παραχώρησαν. Τότε η επικαρπία θα «ενωθεί» και πάλι με την ψιλή κυριότητα και το παιδί τότε θα αποκτήσει την πλήρη κυριότητα του ακινήτου. Ας δούμε όμως κάθε περίπτωση χωριστά:

Πλήρης κυριότητα: Αποτελεί το απόλυτο, ακλόνητο και ισχυρότερο δικαίωμα σε κάθε κινητή ή ακίνητη περιουσία. Εφόσον μεταβιβάζεται η πλήρης κυριότητα μεταβιβάζεται ο πλήρης έλεγχος του ακινήτου, τα έσοδά του, αλλά και το σύνολο της φορολογικής επιβάρυνσης του.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 50.000€ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΞΟΔΩΝ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ !!!

 



"Μετά από παρέμβαση της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.), με αφορμή καταγγελία μέλους της για επιβολή εξόδων δανείου σε σύμβαση στεγαστικού δανείου, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επέβαλλε πρόστιμο στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος συνολικού ποσού 50.000 ευρώ, για παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία Καταναλωτή".

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ένωσης και ειδικότερα σημειώνεται ότι, η προμήθεια για την εκταμίευση του ποσού του στεγαστικού δανείου, η οποία συχνά καλύπτεται από τον τίτλο "έξοδα δανείου", "έξοδα φακέλου", "έξοδα έγκρισης δανείου" κλπ. έχει κριθεί καταχρηστική με βάση την απόφαση 5253/2003 του Εφετείου Αθηνών μετά από συλλογική αγωγή της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. Ομοίως, καταχρηστική έχει κριθεί και η επιβολή ποινής προεξόφλησης σε στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, σύμφωνα με την απόφαση 430/2005 του Αρείου Πάγου. Στις ανωτέρω αποφάσεις βασίστηκε και η Υπουργική Απόφαση Ζ1-798/2008, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Όπως υπογραμμίζεται, με βάση επανειλημμένες έρευνες που διενήργησε η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., για το θέμα των καταχρηστικών, παράνομων και άδικων χρεώσεων των τραπεζών, την οποία και παρουσίασε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι παρά την ισχύουσα νομοθεσία, που απαγορεύει στις τράπεζες την είσπραξη εξόδων κατά τη σύναψη στεγαστικών δανείων, οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται και παρόλα αυτά να επιβαρύνουν τους καταναλωτές με έξοδα κατά τη σύναψη των δανειακών συμβάσεων.

ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ...ΣΚΑΝΔΑΛΑ !!!

 


ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΑΥΤΗ Η ΜΑΣΤΙΓΑ !!!

 




ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ STAR PRESS(2/7/21)

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ: ΤΡΥΠΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 5.000.000€ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ !!!

 


Πώς δρούσε το κύκλωμα, εμπλέκονται και γιατροί...


Ξεσκεπάστηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση που εξαπάτησε τον ΕΟΠΠΥ συνταγογραφώντας παράνομα υγειονομικό υλικό και δημιουργώντας «τρύπα» 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 13 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τα αρχηγικά μέλη, η λογίστρια της οργάνωσης και... δυο ιατροί. Στην δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται ακόμα 65 άτομα, εκ των οποίων 54 γιατροί και ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Το όφελος για την οργάνωση και αντίστοιχα η ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου υπερβαίνει τα 5.000.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2015 οι εμπλεκόμενοι συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, για τη διάπραξη απατών και την έκδοση ψευδών βεβαιώσεων σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, καθώς και για τη νομιμοποίηση των εσόδων τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν μέσω ιατρών στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού, (κυρίως καθετήρων και αερίου οξυγόνου), σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια μέσω κατάλληλης υποδομής που είχαν διαμορφώσει, πετύχαιναν την εξαπάτηση του ΕΟΠΥΥ και την αποζημίωσή τους για τις εν λόγω συνταγογραφήσεις.

ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΒΑΖOYN ΤΑ GAP !!!

 



ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ....

Η GAP Inc επιβεβαίωσε το σχεδιασμό να κλείσει και τα 81 καταστήματα που διατηρεί σε Βρετανία και Ιρλανδία, σε μια κίνηση που αναμένεται να οδηγήσει εκτός εργασίας περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους.

Ο αμερικανικός κολοσσός λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα κλείσουν από τα τέλη Αυγούστου ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι θα διατηρήσει το e-shop σε Βρεταία και Ιρλανδία.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 02/07/2021

 

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ !!!

 



Όπως ανακοινώθηκε στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας θα κλείσουν τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς σε Μαντούδι και Λίμνη

Η παρατεταμένη και συνεχή υποβάθμιση της Εύβοιας από τις Τράπεζες, σε κοινωνικό, τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο συνεχίζεται. Τρία επιπλέον υποκαταστήματα τραπεζών κλείνουν στην Εύβοια μεγεθύνοντας έτσι την υπάρχουσα ήδη συρρίκνωση της στον τραπεζικό τομέα.

Όπως ανακοινώθηκε στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας θα κλείσουν τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς σε Μαντούδι και Λίμνη, γεγονός που θα αναγκάσει κατοίκους, επαγγελματικές και επισκέπτες να ταξιδεύουν κυριολεκτικά για μια και μόνο τραπεζική συναλλαγή. Ιδιαίτερα αυτούς για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής, αλλά λόγω ηλικίας και η πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Δεδομένων, μάλιστα και των συνθηκών που επιβάλλουν την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων υγιεινής για την προστασία από την πανδημία, ο συνωστισμός στα λιγοστά εναπομένοντα υποκαταστήματα, θα επιφέρει προφανώς, έντονη δυσλειτουργία και βέβαια αφάνταστη ταλαιπωρία στους πολίτες.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας κατόπιν των ανωτέρω διαφαινόμενων εξελίξεων, εκφράζει την βαθιά του απογοήτευση και την έντονη δυσαρέσκεια του προς τα ανωτέρω τραπεζικά ιδρύματα, αναφέροντας ότι :

ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ....1.200.000€ !!!

 



Ο γιος του λιποθύμησε μόλις το έμαθε...


Η οικογένεια από την επαρχία Σοχάγκ στη νότια Αίγυπτο λέει ότι πήρε ένα γράμμα έναν μήνα μετά τον θάνατο του άντρα, που πληροφορούσε ότι είχε καταθέσεις 22 εκατ. αιγυπτιακών λιρών (1,2 εκατ. ευρώ περίπου) σε μια τράπεζα.

Μετά τον θάνατο ενός ζητιάνου στην Αίγυπτο, η οικογένειά του σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι ήταν εκατομμυριούχος, ενώ πάντοτε ισχυριζόταν ότι είναι άφραγκος και φτωχός.
Η οικογένεια στη νότια Αίγυπτο ανέφερε ότι δέχτηκε ένα γράμμα από έναν ταχυδρόμο, έναν μήνα μετά τον θάνατο του άντρα.

«Κάποια μέρα έπειτα από τον θάνατο του πατέρα μου, ένας ταχυδρόμος χτύπησε την πόρτα ρωτώντας για κείνον. Του είπα ότι είχε πεθάνει έναν μήνα πριν. Τότε μου έδωσε μια επιστολή από την τοπική τράπεζα. Στην αρχή πιστέψαμε ότι ο πατέρας μου είχε πάρει ένα δάνειο. Ωστόσο, όταν ανοίξαμε το γράμμα, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας. Ο πατέρας μου είχε 22 εκατ. αιγυπτιακές λίρες (περίπου 1,2 εκατ. ευρώ) καταθέσεις στην τράπεζα. Έπεσα λιπόθυμος στο πάτων και με πήγαν στο νοσοκομείο» λέει ο γιος του εκατομμυριούχου ζητιάνου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: ΡΑΝΤΖΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ !!!


«Εικόνες από την Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου την επόμενη μέρα της γενικής εφημερίας,σε καιρό πανδημίας. Ράντζα παντού. Στους διαδρόμους ,στην τραπεζαρία, σε κάθε σπιθαμή της κλινικής. Μόνο στα γραφεία του προσωπικού δεν υπάρχουν ράντζα και στις τουαλέτες», περιγράφει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδα.

Στη συνέχεια η ΟΕΝΓΕ σημειώνει:

«Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο συνέδριο με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά-COVID-19 εποχή»:

“Ως προς την ψυχική υγεία, ξέρουμε ότι οι ασθένειες του μέλλοντος δεν θα είναι κατ’ ανάγκη οι ίδιες με τις ασθένειες του παρελθόντος. Είναι ένα ζήτημα τα οποίο με απασχολεί πάρα πολύ, το ζήτημα της ψυχικής υγείας σε όλες τις εκφάνσεις, ξεκινώντας από τα παιδιά, τους εφήβους και μετά προχωρώντας στους ενήλικες.

Έχουμε ένα πολύ συγκροτημένο σχέδιο και μια πολύ καλή ομάδα η οποία δουλεύει τα ζητήματα ψυχικής υγείας, αλλά ένα από τα ζητήματα γύρω από αυτήν την συζήτηση αφορά και τη δυνατότητα μας να μιλάμε ανοιχτά και δημόσια γύρω από ζητήματα τα οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα θεωρούσαμε στην χώρα μας ταμπού.”

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ATTICA BANK !!!

 



Tο δίλημμα, εθελούσια ή απόλυση, έβαλε η διοίκηση της Attica Bank στους εργαζόμενους του καταστήματος στον Πύργο Ηλείας, το οποίο κατέβασε ρολά.

Έτσι, δύο από τους υπαλλήλους που δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, απολύθηκαν. Οι απολύσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα 24ωρη απεργία, την Τρίτη, των εργαζομένων της τράπεζας.

Παράλληλα προκύπτει και έντονη ανησυχία στους τραπεζοϋπαλλήλους, που βλέπουν την κερκόπορτα των απολύσεων να ανοίγει και στον κλάδο τους. «Η κόκκινη γραμμή της ΟΤΟΕ είναι “όχι απολύσεις στον κλάδο”. Ανησυχούμε και θα αντιδράσουμε, αν οποιαδήποτε πολιτική οδηγήσει σε μείωση προσωπικού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Γιώργος Μόσιος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το νέο στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης της Attica Bank περιλαμβάνει και κλείσιμο αρκετών καταστημάτων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, αλλά και στην περιφέρεια.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ FAST TRACK ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ !!!

 


Ένα πλέγμα αλλαγών στον τρόπο καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το νομοσχέδιο τροποποιεί το ν. 4557/2018 μέσω της ενσωμάτωσης της Οδηγίας (ΕΕ)2018/1673 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 23ης Οκτωβρίου 2018.

Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε στη Βουλή και μάλιστα στο άρθρο 11 περιλαμβάνει αναφορά για τις επείγουσες περιπτώσεις, όταν υπάρχει υπόνοια ότι περιουσία ή συναλλαγή σχετίζεται με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή με χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, όπου δίδεται προθεσμία 15 ημέρων για έρευνα εξπρές.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«..Ο Πρόεδρος διατάσσει την προσωρινή δέσμευση της περιουσίας ή την αναστολή εκτέλεσης της συγκεκριμένης συναλλαγής, για να διερευνηθεί η βασιμότητα της υπόνοιας το συντομότερο δυνατόν και πάντως μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών. Εφόσον η έρευνα ολοκληρωθεί πριν από την εκπνοή της προθεσμίας χωρίς επιβεβαίωση της υπόνοιας, ο Πρόεδρος αίρει την προσωρινή δέσμευση ή την αναστολή. Μετά από την παρέλευση της προθεσμίας η προσωρινή δέσμευση ή αναστολή αίρεται αυτοδικαίως».

Ποινές και πρόστιμα

Επίσης σύμφωνα με το σχέδιο νόμου οι ποινές και τα πρόστιμα έχουν ως εξής:

ΕΛΛΑΔΑ - Η ΧΩΡΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ !!!

ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ...
Την ίδια ώρα για όλα αυτά η ελληνική Δικαιοσύνη κρατάει απλώς το φανάρι...Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Προκλητική η ασυλία στα golden boys που τζογάρουν τα χρήματα των ασφαλισμένων...


Απαλλαγμένοι από κάθε αστική και ποινική ευθύνη θα είναι τα λεγόμενα «golden boys» που θα «παίζουν» στο χρηματιστήριο τα χρήματα των ασφαλισμένων πολιτών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με ανάρτησή του ο γνωστός εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας σχολιάζει πώς η κυβέρνηση θα επιτρέψει σε ιδιωτικές εταιρίες, να διαχειρίζονται τις εισφορές των εργαζομένων, δίνοντάς τους την δυνατότητα, να τζογάρουν χωρίς να έχουν καμία ευθύνη.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας σχολιάζει: «Μόλις δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση, το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, με τίτλο: «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά». Είναι το νομοσχέδιο, που θα επιτρέψει σε ιδιωτικές εταιρίες, να διαχειρίζονται τις εισφορές των εργαζομένων, δίνοντάς τους την δυνατότητα, να «τζογάρουν» τον κόπο και τον ιδρώτα των ασφαλισμένων, στα εγχώρια και διεθνή χρηματιστήρια.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ !!!

 


6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ CAPITAL CONTROLS: ΤΟ 1 ΔΙΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ 6 ΚΡΥΨΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ !!!

 


Η συμφωνία μεγάλων επιχειρήσεων με τις τράπεζες για φυγάδευση καταθέσεων, η μεταφορά εκατομυρίων σε κρυψώνα της Αττικής και το άδειασμα ΑΤΜ καναλιού από βουλευτές

Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν από το μεσημέρι της 29ης Ιουνίου 2015 και την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων στη ζωή 10.000.000 ανθρώπων σ’ αυτή τη χώρα. Τα κεφάλαια ύψους 45 δισ. ευρώ που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες το πρώτο εξάμηνο του 2015 δεν ξαναγύρισαν ποτέ και μάλλον δεν θα επιστρέψουν στο σύνολό τους.

Οι μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες είχαν ήδη ενημερωθεί από την άνοιξη του 2015 από τους διεθνείς πελάτες τους και προμηθευτές τους να προετοιμαστούν για την επιβολή των capital controls.

Ήδη υπήρχε η εμπειρία της Κύπρου το Πάσχα του 2013. Γι’ αυτό και από τότε τα περισσότερα ταμειακά διαθέσιμα τα διατηρούν σε ξένες τράπεζες και στην Ελλάδα και τοποθετούν επακριβώς τα κεφάλαια που απαιτούνται για τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών, της μισθοδοσίας, των τραπεζικών δανείων και του αναγκαίου κεφαλαίου κίνησης.
Συνέβησαν πολλά και τραγικά εκείνο το καλοκαίρι του 2015. Σταχυολογούμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΧΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ....ΖΗΜΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!






Τι μεταδίδει το mononews.gr


Την αποχώρηση του ΤΧΣ από τις τράπεζες, ακόμη και πριν εκπνεύσει το 2022, προγραμματίζουν κυβέρνηση και θεσμοί, εφόσον οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν και οι κινήσεις δεν αποβούν εις βάρος του Δημοσίου.

Το Δημόσιο, βεβαίως, δεν πρόκειται ποτέ να πάρει τα κεφάλαια που έχει βάλει στις τράπεζες, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να μείνει ως βασικός μέτοχος σε αυτές για πάντα, αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Το παραπάνω είναι προφανής απαίτηση και των ξένων επενδυτών οι τράπεζες να επιστρέψουν πλήρως στον ιδιωτικό τομέα ιδιαίτερα που η χώρα έχει φύγει από τη μαύρη περίοδο των μνημονίων.

Οι λόγοι της εξόδου

Προς αυτήν την κατεύθυνση συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις που διευκολύνουν το εγχείρημα:

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΤΡΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΕΠ !!!

 



Οι οικονομικές απώλειες που αναμένεται να έχει το παγκόσμιο ΑΕΠ τη χρονιά 2020 και 2021 συνολικά λόγω της κατάρρευσης του τουρισμού που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού ξεπερνούν τα 4 τρισ. δολάρια.

Αυτές τις οικονομικές απώλειες δημοσιεύθηκαν σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουνίου βασιζόμενες σε έκθεση της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD)

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, το πλήγμα που κατάφερε στον παγκόσμιο τουρισμό η covid-19 προκάλεσε απώλεια του ΑΕΠ μεγαλύτερη των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο για τα έτη 2020 και 2021», αναφέρεται στην έκθεση αυτή που παρουσίασαν από κοινού η UNCTAD και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO).

Ο παγκόσμιος τουρισμός και οι τομείς που εξαρτώνται από αυτόν εκτιμάται ότι απώλεσαν 2,4 τρισεκατομμύρια το 2020 λόγω των άμεσων και έμμεσων επιπτώσεων της μεγάλης μείωσης των τουριστών.

Αντίστοιχη αναμένεται να είναι η απώλεια και φέτος, προειδοποιεί η έκθεση η οποία διευκρινίζει ότι η ανάκαμψη του τουρισμού θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τη μαζική διανομή εμβολίων κατά της covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Ο κόσμος πρέπει να καταβάλει μια παγκόσμια προσπάθεια υπέρ του εμβολιασμού, η οποία θα επιτρέψει να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, να περιοριστούν οι κοινωνικές επιπτώσεις και να ληφθούν στρατηγικές αποφάσεις σχετικά με τον τουρισμό, λαμβάνοντας υπόψη τις ενδεχόμενες διαθρωτικές αλλαγές», δήλωσε η Ιζαμπέλ Ντουράν, μεταβατική γενική γραμματέας της UNCTAD.

Το ποσοστό εμβολιασμού είναι άνισο, με λιγότερο από το 1% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί σε κάποιες χώρες και το 60% σε άλλες, με την έκθεση να αναφέρει ότι οι απώλειες στον τουριστικό τομέα είναι μεγαλύτερες στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Για το έτος 2021 η έκθεση αναφέρει τρία σενάρια, περισσότερο ή λιγότερο απαισιόδοξα, με το πιο αισιόδοξο να κάνει λόγο για μείωση της άφιξης τουριστών κατά 63% κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με τον UNWTO, οι ειδικοί του τομέα αναμένουν ότι η τουριστική κίνηση δεν θα επιστρέψει στα κανονικά της επίπεδα πριν το 2023, «ή και ακόμη αργότερα», με βασικά εμπόδια να θεωρούνται οι περιορισμοί στα ταξίδια, η βραδεία υποχώρηση του κορονοϊού, η μικρή εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

100 με 200 εκατομμύρια θέσεις εργασίας απειλούνται

ΕΡΜΟΥ: ΕΝΟΙΚΙΑ ΟΣΟ Η...ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ !!!

 



Μηνιαίο ενοίκιο στην Ερμού όσο η αξία ενός διαμερίσματος

Ο ανταγωνισμός στα καταστήματα αθλητικών ειδών οδήγησε τα ενοίκια κάποιων «μαγαζιών γωνία» σε δυσθεώρητα ύψη που δύσκολα μπορείς να αρνηθείς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης η Κλουκίνας Λάππας θα λαμβάνει για το πρώην Mothercare και λίαν συντόμως flagship της Adidas 64.000 κάθε μήνα ή αλλιώς πάνω από 750.000 ευρώ τον χρόνο. Φυσικά η εταιρεία δεν παρατάει την δραστηριότητα και σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία βάζει πλώρη για ένα μεγάλο κατάστημα στο SmartPark στα Σπάτα αλλά και έναν νέο χώρο δίπλα στο Mothercare στο The Athens Mall. 

ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΠΛΕΣ...ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!!

 


Βουλευτική αποζημίωση επί… δύο !!!! Το παραθυράκι που κοστίζει στη Βουλή «χρυσάφι»...


Δύο ακόμη δικαστικές διαμάχες για μια βουλευτική έδρα έφτασαν στο τέλος τους. Ο Κ. Κόλλιας κέρδισε την Μ. Σούκουλη για την γαλάζια έδρα στην Κορινθία ενώ ο Άγγελος Τόλκας την Ε. Καρασαρλίδου για την... έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία.

Πρόκειται, μάλιστα, για την δεύτερη αλλαγή στη σύνθεση της παρούσας Βουλής, καθώς είχε προηγηθεί αυτή του Θανάση Παπαχριστόπουλου με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, όταν ο τελευταίος κατέθεσε ένσταση επί του αποτελέσματος και μετά από περίπου 12 μήνες δικαιώθηκε.

Αυτές οι «αλλαγές», όμως, προκαλούν ένα επιπλέον «κρυφό» κόστος για τη Βουλή, καθώς το εκλογοδικείο ορίζει ότι η ισχύς της απόφασης του ξεκινά από την επόμενη των εκλογών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Βουλή οφείλει να αποζημιώσει τον «νικητή» για όλο το προηγούμενο διάστημα, δίνοντάς του την προβλεπόμενη βουλευτική αποζημίωση.

Εντούτοις, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα η κυρία Σούκουλη ή η κύρια Καρασαρλίδου, επί παραδείγματι, έχουν λάβει το σύνολο της προβλεπόμενης βουλευτικής αποζημίωσης, έχοντας ασκήσει τις κοινοβουλευτικές τους υποχρεώσεις. Συνεπώς, η Βουλή καλείται να πληρώσει δύο κοινοβουλευτικές αποζημιώσεις, καθώς για ευνόητους λόγους δεν θα μπορούσε ποτέ να ζητήσει χρήματα από τον ηττημένο βουλευτή, ο οποίος λόγου χάριν δεν μπορεί να ασκήσει το κυρίως επάγγελμά του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κουρουμπλής δικαιούται περίπου 90.000 ευρώ ενώ ο κ. Κόλλιας αλλά και ο κ. Τόλκας κάτι παραπάνω από 118.000 ευρώ, δεδομένου ότι λαμβάνουν μόνο τη βασική βουλευτική αποζημίωση, κι όχι τις ατέλειες που προβλέπει ο νόμος. Με άλλα λόγια, για τις τρις αυτές περιπτώσεις το Κοινοβούλιο θα κληθεί να καταβάλει από τον προϋπολογισμό του επιπλέον 350.000 ευρώ, χρήματα τα οποία σίγουρα θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε άλλες δράσεις.

Το ζήτημα, δε, εντείνεται καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμεί μια αντίστοιχη περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες μαίνεται μια διαμάχη ανάμεσα σε δύο «γαλάζιους» βουλευτές και συνεπώς εάν υπάρξει κι άλλη αλλαγή το επιπλέον κόστος για την Βουλή μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα 400.000 ευρώ!

Το νομικό πλαίσιο και η… παρέμβαση

11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ TO 3o ΠΙΟ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!

 



Θλίψη! Πρωταθλήτρια χρέους στην Ε.Ε., τρίτη στον πλανήτη!


Από τον Μιχάλη Ψύλο - dimokratianews.gr


Χρυσό μετάλλιο στην Ευρώπη, χάλκινο στον υπόλοιπο πλανήτη, για την Ελλάδα! Όχι για κάποιο άθλημα που μας έκανε υπερήφανους, αλλά δυστυχώς στο δημόσιο χρέος! Μόλις τρεις χώρες στον κόσμο έχουν χρέος πάνω από το 200% του ΑΕΠ: Και η Ελλάδα έχει τον τρίτο υψηλότερο δείκτη χρέους ως προς το ΑΕΠ στον κόσμο. Με 210% η χώρα μας βρίσκεται μια ανάσα πίσω από το… Σουδάν (212%) και φυσικά πολύ πίσω από την πρωταθλήτρια Ιαπωνία (257%). Όσο για την Ευρώπη; Είμαστε… απλησίαστα πρώτοι. Δεύτερη και «καταϊδρωμένη» ακολουθεί η Ιταλία με μόλις 157% του ΑΕΠ.

Η οικονομική ιστοσελίδα Howmuch.net δημοσιεύει την κατάταξη των 10 πιο υπερχρεωμένων χωρών του κόσμου, με βάση τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στην τέταρτη θέση στον κόσμο βρίσκεται η Ερυθραία με 176% και ακολουθούν το Σουρινάμ (157%), τα νησιά Μπαρμπέιντος (157%), η Ιταλία (157%), οι Μαλδίβες (140%), το Πράσινο Ακρωτήρι (138%) και το Μπελίζ με 135%.

«Οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι όσο υψηλότερος είναι ο λόγος χρέους προς το ΑΕΠ μιας χώρας τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος χρεοκοπίας. Παρόλο που οι κυβερνήσεις προσπαθούν να μειώσουν την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο ειδικά σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, όπως ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού» γράφει η οικονομική ιστοσελίδα.

Η έκδοση νέου δημόσιου χρέους είναι αναγκαία σήμερα για να αποφευχθεί μια σκληρότερη συρρίκνωση της οικονομίας και μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας.

Στην έκθεση «Fiscal Monitor» το ΔΝΤ υπολογίζει σε 14 τρισεκατομμύρια δολάρια τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης στα οποία έχουν ως τώρα προβεί οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο για να αντιμετωπίσουν την κρίση της πανδημίας. Το γεγονός αυτό όμως με τη σειρά του εκτίναξε το παγκόσμιο χρέος στο 98% του παγκόσμιου ΑΕΠ στα τέλη του 2020 από 84% που ήταν πριν από την πανδημία. Παράλληλα, τα δημοσιονομικά ελλείμματα ως αναλογία του ΑΕΠ ανήλθαν πέρυσι στο 13,3% για τις αναπτυγμένες οικονομίες, στο 10,3% για τις αναδυόμενες και στο 5,7% για τις χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 01/07/2021


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΝΕΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ TUI ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Νέα ψυχρολουσία για τον ελληνικό τουρισμό, φέρνουν οι επιπλέον ακυρώσεις πτήσεων σε πολλούς προορισμούς στην Ελλάδα, που ανακοίνωσε η TUI Ηνωμένου Βασιλείου, μέχρι τις 21 Ιουλίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων Covid.

Συγκεκριμένα, οι προορισμοί στους οποίους ακυρώνονται οι πτήσεις της TUI , είναι: Χαλκιδική, Κεφαλονιά, Πρέβεζα, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Θάσος και Κρήτη (Χανιά).

Σε μήνυμά της, η TUI Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευελιξία και επιλογές αυτό το καλοκαίρι, οπότε όπου τα σύνορα είναι ανοιχτά και οι συμβουλές του FCDO επιτρέπουν τα ταξίδια, θα λειτουργήσουμε σε αυτούς τους προορισμούς όπως έχει προγραμματιστεί ( μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά νησιά, Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη). Εξετάζουμε συνεχώς το πρόγραμμα διακοπών και τις ακυρώσεις σύμφωνα με τις κυβερνητικές ενημερώσεις κάθε τρεις εβδομάδες, ενώ η επόμενη ενημέρωση αναμένεται στις 15 Ιουλίου».

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες της το συντομότερο δυνατό, εάν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στην κράτησή τους. Λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας γύρω από τα ταξίδια, η TUI Ηνωμένου Βασιλείου ματαιώνει επίσης τις πτήσεις της μέχρι 21 Ιουλίου και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, όπως: Αρούμπα, Βουλγαρία, Πράσινο Ακρωτήριο, Κόστα Ρίκα, Κροατία, Κύπρος, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτος, Ιταλία, Τζαμάικα, Ισπανία – Ηπειρωτική χώρα, Λα Πάλμα, Μεξικό, Μαρόκο, Τυνησία και Τουρκία. Ακόμα, ματαιώνονται τα ταξίδια της TUI προς λίμνες και βουνά (Lakes & Mountains).

ΑΛΒΑΝΙΑ: ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ !!!

 


Ο πόλεμος της ξαπλώστρας στην Αλβανία είναι κυριολεκτικός. Σε ανταλλαγή πυροβολισμών προχθές σκοτώθηκαν τέσσερις άνδρες και σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα κατέληξε και πέμπτος εκ των τραυματιών. Μάλιστα ένας από τους νεκρούς, ηλικίας μόλις 20 ετών, είχε πιάσει δουλειά στις ξαπλώστρες την ίδια μέρα των επεισοδίων. Επεισόδια σημειώθηκαν χθες και σε περιοχή της Βόρειας Ηπείρου όπου οι εμπλεκόμενοι πυρπόλησαν τις ξαπλώστρες των ανταγωνιστών τους.

Δεν γνωρίζουμε αν όλοι οι νεκροί και οι δύο τραυματίες στην πρώτη σύρραξη ήταν ένοπλοι και συμμετείχαν ενεργά, ή αν πλήρωσαν με τη ζωή τους την διαμάχη και περαστικοί ή απλώς παρευρισκόμενοι. Όπως αναφέρει το αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC η ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε μεταξύ των “ανθρώπων” δύο ξενοδόχων στην Βελιπόγια, στην Σκόδρα, βορείως των Τιράνων και στην λίμνη Σκόδρα ή Σκούταρι, την οποία η Αλβανία μοιράζεται με το Μαυροβούνιο.Εν τω μεταξύ με εμπρησμούς έλυσαν τις διαφορές τους στις Δρυμάδες Χειμάρρας για ανάλογο ανταγωνισμό οι ντόπιοι. Το αλβανικό δίκτυο ABC όσον αφορά στους εμπρησμούς αναφέρεται σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα σε ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων κέντρων στην περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ !!!

 

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!

 


Σε πλήρη λειτουργία τέθηκαν για την εφετινή καλοκαιρινή περίοδο τα πρώτα τέσσερα ελληνικά ξενοδοχεία υπό τα brands «Casa Cook» και «Cook’s Club» της Fosun Tourism, που βρίσκονται σε Ρόδο, Κρήτη και Κω.

Μάλιστα, η Fosun Τourism έχει θέσει ως στόχο να δημιουργήσει στην Ελλάδα μία από τις κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων αναψυχής και στην κατεύθυνση αυτή, είναι προγραμματισμένα για το 2022 νέα ανοίγματα ξενοδοχείων σε τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ήδη, από την εφετινή τουριστική περίοδο, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στα νησιά των Δωδεκανήσων, το Casa Cook Rhodes στα Κολύμπια της Ρόδου, το Cook’s Club City Beach στην παραλία Έλλη στην καρδιά της πόλης της Ρόδου, το Cook’s Club Tigaki στην παραλία Τιγκάκι της Κω. Αντίστοιχα στην Κρήτη, ξεκίνησε το Cook’s Club Hersonissos στο κέντρο της Χερσονήσου στην Κρήτη.

Την επόμενη χρονιά αναμένεται να ανοίξουν Casa Cook σε Μύκονο και Σάμο, καθώς και ένα νέο Cook’s Club στην Ιαλυσό της Ρόδου.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ !!!

 


Τους όρους του νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου ανακοινώνει την Τετάρτη 30 Ιουνίου η Τράπεζα Πειραιώς,, θέτοντας ως πλαφόν τις 200.000 ευρώ και με στόχο να αποχωρήσουν περίπου 500 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, με τους άνω των 50 ετών να λαμβάνουν ως αποζημίωση έως και 60 μισθούς. Πέραν της άμεσης αποχώρησης οι εργαζόμενοι έχουν και τη δυνατότητα της επιλογής διετούς ή τριετούς άδειας, λαμβάνοντας εφάπαξ το 50% του ποσού της αποζημίωσης και το 70% του μισθού τους στην πρώτη περίπτωση και μηνιαίο μικτό μισθό στο 50% των υφιστάμενων αποδοχών τους στην δεύτερη περίπτωση.

Υπενθυμίζεται πως σε συνάντηση που είχε στις αρχές του 2021 ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Χρήστος Μεγάλου, με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων (ΣΕΤΠ) ανέφερε πως «μεσομακροπρόθεσμα υπάρχει η υποχρέωση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τον SSM ο αναλογικός ισοσκελισμός του προσωπικού στα όρια του ανταγωνισμού».
SSL Certificates