.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

ΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ !!!

 



Ακριβότερη ζωή ή εμβόλιο, το δίλημμα για τους πολίτες


Ένα νέο πλαίσιο που στόχο έχει να οδηγήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες στο να εμβολιαστούν επιλέγει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που ανακοίνωσε στη διάρκεια της εβδομάδας για την ψυχαγωγία και τα ταξίδια.

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα, με τις ανακοινώσεις για τους νέους 18-25 ετών, οι οποίοι με την πρώτη δόση εμβολίου δικαιούνται μία προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ, την οποία μπορούν να εξαργυρώσουν για ταξίδια και διασκέδαση, συναυλίες, θέατρα και λοιπά.

Για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες η κυβέρνηση αποφάσισε μία διαφορετική προσέγγιση. Επέλεξε να επιβραβεύσει τους εμβολιασμένους και να «δυσκολέψει» σε ένα βαθμό τις επιλογές των μη εμβολιασμένων.

Στην εστίαση και τη διασκέδαση δημιουργούνται μαγαζιά μόνον για εμβολιασμένους, αλλά και μικτά, στα οποία, όμως, η πρόσβαση στους ανεμβολίαστους επιτρέπεται μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού, PCR ή Rapid. Συνεπώς, ο μη εμβολιασμένος πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη για τη διασκέδασή του, καθώς για να πάει σε ένα θέατρο για παράδειγμα, θα πρέπει εκτός από το εισιτήριό του να πληρώσει και ένα τεστ κορονοϊού, καθώς τα δωρεάν self test δεν «περνάνε» τον έλεγχο. Το κόστος για τα rapid test είναι κοντά στα 20 ευρώ και για τα μοριακά πάνω από 50 ευρώ.

Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι μπορούν με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού να διασκεδάζουν ελεύθερα, χωρίς επιπλέον κόστος.

Αντίστοιχης λογικής είναι και οι αποφάσεις για τα ταξίδια. Ιούλιο και Αύγουστο οι πολίτες σχεδιάζουν διακοπές, αλλά για τους ανεμβολίαστους που θέλου να επισκεφθούν τα νησιά το κόστος ανεβαίνει. Για πλοία και αεροπλάνα απαιτείται αρνητικό τεστ PCR ή Rapid.

Και πάλι δηλαδή, ανεβαίνει σημαντικά το κόστος του ταξιδιού για κάθε πολίτη που επιθυμεί να ταξιδέψει αλλά δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί. Η κυβέρνηση φιλοδοξεί πως έτσι θα τον οδηγήσει στο εμβολιαστικό κέντρο.

Τέλος, να σημειωθεί πως για τα γήπεδα η κυβέρνηση επέλεξε να είναι ακόμα πιο «σκληρή» στην τακτική της, καθώς τουλάχιστον σε πρώτη φάση ανακοίνωσε πως δικαίωμα πρόσβασης σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα για να παρακολουθήσουν αγώνες έχουν μόνον εμβολιασμένοι πολίτες.

Από όλες τις παραπάνω υποχρεώσεις εξαιρούνται ασφαλώς τα παιδιά, καθώς ένα self test για τα 12+ είναι αρκετό και για τα ταξίδια και για το γήπεδο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates