.

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 29/05/2022 !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΔΩΔΕΚΑ (12!!!) ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

18 ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & SERVICERS ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Με τις δικαιώσεις τους, επειδή είναι οριζόντιες, να αφορούν και όλους εσάς που αντιμετωπίζετε τα ίδια ακριβώς προβλήματα από τράπεζες, servicers και funds.
Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας, κκ Λεωνίδα Στάμο, Ίριδα Σταθάκου-Δαρσακλή, Θεοδώρα Κασελούρη και Μαίρη Λιβανίου, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html



Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος και τον Πτωχευτικό Νόμο. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!

ΜΠΑθηνών 3395/2022

ΜΠΑθηνών 3369/2022

ΜΠΑθηνών 3434/2022

ΜΠΑθηνών 3464/2022

ΕιρΑθηνών 359/2022

ΜΠΑθηνών 2457/2022

ΜΠΑθηνών 2720/2022

ΜΠΑθηνών 3659/2022 

ΜονΕφΑθηνών 4215/2021

ΕιρΑθηνών 329/2021

ΕιρΑθηνών 591/2021

ΕιρΑθηνών 196/2021

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ EUROBANK: ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Ή ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΝΕΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ !!!

 


Ο τραπεζικός όμιλος που είχε καθαρά κέρδη 305 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022 εκβιάζει, απειλεί και τρομοκρατεί τους εργαζομένους !!!


Μεταθέσεις εκτός νομού, εθελούσιες ή απολύσεις έπρεπε να «διαλέξουν» οι εργαζόμενοι της Eurobank στα καταστήματα της Καρδίτσας, του Βόλου και των Τρικάλων.

Ο τραπεζικός όμιλος που είχε καθαρά κέρδη 305 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022 εκβιάζει, απειλεί και τρομοκρατεί τους εργαζομένους.

«Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι κλιμάκια του ανθρώπινου δυναμικού και στελέχη της τράπεζας έκαναν πραγματική επιδρομή στα καταστήματα της Καρδίτσας, του Βόλου και των Τρικάλων, έχοντας στις αποσκευές τους μεταθέσεις, “εθελούσιες” αλλά και απολύσεις. Μάλιστα, στο τραπέζι του “διαλόγου” βρίσκονταν και τα χαρτιά της καταγγελίας σύμβασης, ενώ υπήρχε σε ετοιμότητα και δικαστικός κλητήρας για την περίπτωση της επίδοσης εξωδίκου, όπως και έγινε σε μια περίπτωση» καταγγέλλει το «Αγωνιστικό Μέτωπο» στη Eurobank.

«Προφανώς αυτό εννοούσε η πρόσφατη κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ που υπέγραψαν ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ – εργοδότες, όταν στο σχετικό άρθρο αναφέρει ότι “Τα μέρη επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους να προστατεύσουν την απασχόληση στον κλάδο”. Αυτή προφανώς είναι η “βούληση”» σημειώνει.

Η...ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ !!!

 


Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!


 

ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΕΣΒΟΥ: Η PQH NA ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !!!

 


Τα μυστήρια της Αριάδνης και τα σπασμένα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου

Από το mononews.gr


«Λογαριασμό» ζητούν να αποδώσει η PQH από την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, οι μεριδιούχοι της Τράπεζας.

Την 1η Ιουνίου θα συνεχισθεί στο Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για το σκάνδαλο χρεωκοπίας που οδήγησε στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου.

Στην υπόθεση αυτή «έπεσα τυχαία επάνω» σκαλίζοντας το χαρτοφυλάκιο «Αριάδνη» των περίπου 5 δις. Ευρω που έχει βγάλει προς πώληση η PQH.

Αν όλα πάνε καλά η πώληση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Όμως η συγκεκριμένη υπόθεση της Συνεταιριστικής δείχνει «τι κουβάρι» μπλεγμένο είναι το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Η PQH να θυμίσουμε ότι είχε αναλάβει να λειτουργήσει ως Ειδικός εκκαθαριστής για όλα τα περίπου 18 πιστωτικά ιδρύματα που έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Όσον αφορά τώρα την συγκεκριμένη πολύπαθη συνεταιριστική τράπεζα, στα μέσα τις δεκαετίας του 2020 είχε δανειοδοτήσει ιδιώτη, χωρίς να φροντίσει να λάβει προηγουμένως τις απαραίτητες εξασφαλίσεις.

ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΦΕΣΗ ΛΕΕΙ Η WORLD BANK !!!

 



Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο αντίκτυπός της στις τιμές τροφίμων και ενέργειας, όπως και η διαθεσιμότητα λιπασμάτων, θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν παγκόσμια ύφεση, δήλωσε την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μαλπάς.

Η οικονομία της Γερμανίας, η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο, έχει ήδη επιβραδυνθεί σημαντικά λόγω των υψηλότερων τιμών ενέργειας, πρόσθεσε ο Μαλπάς σε εκδήλωση στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ και σημείωσε ότι η περιορισμένη παραγωγή λιπασμάτων θα μπορούσε να επιδεινώσει τις συνθήκες αλλού.

«Καθώς εξετάζουμε το παγκόσμιο ΑΕΠ (…) είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να δούμε πώς θα αποφύγουμε μια ύφεση», τόνισε, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη πρόβλεψη.

Οι οικονομίες της Ουκρανίας και της Ρωσίας αναμένεται να δουν και οι δύο σημαντική συρρίκνωση, ενώ η Ευρώπη, η Κίνα και οι ΗΠΑ βλέπουν βραδύτερη ανάπτυξη, συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Μαλπάς, οι φτωχές χώρες πλήττονται ακόμη πιο σκληρά δεδομένων των ελλείψεων λιπασμάτων και αποθεμάτων τροφίμων και προμηθειών ενέργειας.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11.000.000€ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ GDPR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Περισσότερα από 11 εκατομύρια ευρώ πρόστιμα, επέβαλλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του Φορέα.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν συνολικά 11.190.500 ευρώ από τις 25 Μαίου 2018, που τέθηκε σε εφαρμογή ο Κανονισμός, ενώ γνωστοποιήθηκαν 582 περιστατικά παραβίασης βάσει του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και άλλα 117 βάσει του νόμου 3471/2006.
Επίσης υποβλήθηκαν 4.155 καταγγελίες, διεκπεραιώθηκαν 2449, ενώ εξετάζονται ακόμη 1.706.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνος Μενουδάκος, αναφέρει:

"Στις 25/5/2018 τέθηκε σε εφαρμογή ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679, o οποίος αποτελεί ουσιαστικά εξέλιξη της εμβληματικής ευρωπαϊκής Οδηγίας του 1995 για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και προσαρμογή της νομοθεσίας στα νέα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης και της τεχνολογικής πραγματικότητας του 21ου αιώνα.

ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ....ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !!!

 


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html

ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ !!!


 

ΖΕΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!

 


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ "ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ" ΠΟΥΤΙΝ ;;;


 

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ...ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ !!!

 


ΚΕΡΔΑΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ: ΡΕΣΑΛΤΟ ΙΡΑΝΩΝ ΣΕ 2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΝΚΕΡ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ !!!

 


ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ !!!

 


ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ FUNDS ΜΕ ΛΕΦΤΑ...ΑΛΛΩΝ !!!

 



Γιατί οι επίδοξοι επιχειρηματίες – επενδυτές δεν ρωτάνε τον Σπύρο Λάτση πόσα του κόστισαν οι (πρώην) τραπεζίτες και (νυν) fund managers στην Eurobank;


Παρατηρώ το τελευταίο διάστημα μια εκτεταμένη προβολή του έργου που έχουν αναλάβει πρώην συστημικοί τραπεζίτες!

Οι οποίοι κατά σύμπτωση μετεξελίχθηκαν σε διαχειριστές κερδοσκοπικών οίκων, fund managers δηλαδή με λεφτά που τους εμπιστεύθηκαν κατά κύριο λόγο Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές!

Υποθέτω ότι οι πρώην τραπεζίτες έχουν τη δυνατότητα σήμερα να πείσουν επιχειρηματίες να τους εμπιστευθούν τα χρήματα τους, βασιζόμενοι προφανώς στις σχέσεις που δημιούργησαν μαζί τους όταν διακυβερνούσαν μέσα από κορυφαίες θέσεις και οφίτσια το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Γιατί η ιστορία έχει καταδείξει, γενικώς και όχι ειδικώς, γιατί δεν θέλω να αδικήσω κανέναν ούτε να κρίνω ισοπεδωτικά, πως μέσα από εξυπηρετήσεις, ρουσφέτια, ρυθμίσεις, καλούς όρους δανειοδοτήσεων, αναδιαρθρώσεις αλλά και παροχή πληροφοριών για εξαγορές και συγχωνεύσεις, μπορείς να διαμορφώσεις ένα πλαίσιο σχέσεων με επιχειρηματίες οι οποίοι κάποια στιγμή θα πρέπει να βγάλουν την υποχρέωση!

ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΣΑΚΩΣΕ ΤΟ ΣΔΟΕ !!!

 



H Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής έχει εντείνει τους ελέγχους σε επιχειρήσεις εισαγωγής – εμπορίας σιτηρών, καλαμποκιού και ζωοτροφών, εστιάζοντας – εκτός της καταπολέμησης της απάτης και της προστασίας των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. – και στην προστασία του καταναλωτικού κοινού από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ειδικότερα:

Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες διενήργησε ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή – εμπορία σιτηρών, καλαμποκιού και ζωοτροφών στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις περιπτώσεις αυτές ερευνάται νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, με χρήση εικονικών τιμολογίων, η υποτιμολόγηση στις πωλήσεις και η απάτη Φ.Π.Α. από φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονται.

Από τον αρχικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση με αντικείμενο χονδρικό εμπόριο δημητριακών, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν ήταν σε λειτουργία, από μαρτυρίες δε περιοίκων δεν έχει παρατηρηθεί η ύπαρξη δραστηριότητας τους τελευταίους μήνες, ενώ ο διαχειριστής της επιχείρησης, που αναζητήθηκε στην διεύθυνση κατοικίας του, τυγχάνει άγνωστος.

Με τη συνδρομή του τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας και με την παρουσία Δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκε έλεγχος στην έδρα της επιχείρησης, όπου κατασχέθηκε πλήθος φορολογικών στοιχείων και λοιπών σημειώσεων. Τα κατασχεμένα στοιχεία της επιχείρησης επεξεργάσθηκαν και διαπιστώθηκε μη απόδοση Φ.Π.Α. τουλάχιστον 1.280.000 ευρώ για τα έτη 2020, 2021 και 2022, ενώ συνεχίζεται η έρευνα στους προμηθευτές και πελάτες της ελεγχόμενης για την εικονικότητα των φορολογικών στοιχείων που εξέδωσε και έλαβε η ελεγχόμενη.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ !!!

 


Με Πρόεδρο την Εφέτη Μαργαρίτα Στενιώτη, η επόμενη ημέρα της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που συγκροτήθηκε σε σώμα, μετά από τις αρχαιρεσίες της 8 ης και 15 ης Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕνΔΕ, το νέο ΔΣ διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α΄:Χρήστος Νάστας, Πρόεδρος Εφετών (αρμόδιος επί συνταξιοδοτικού και υποδομών)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β΄:Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ελευθερία Κώνστα, Εφέτης

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ευστάθιος Βεργώνης, Εισαγγελέας Εφετών

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Νικήτας Βελίας, Ειρηνοδίκης

ΟΙ 2 ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΕΛΙΤ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ VS ΣΟΡΟΣ !!!

 


Από τον Henry Kissinger, ο οποίος γιόρτασε πρόσφατα τα 99α γενέθλιά του, και τον 91χρονο George Soros, που θεωρούνται και οι δυο μια σύγχρονη εκδοχή των προφητών της… Παλαιάς Διαθήκης, ο δυτικός κόσμος περιμένει…. μια «συνταγή» για την καταπολέμηση ασθενειών που βασανίζουν την παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Και αν δεν μπορούν να καταθέσουν μια πλήρη συνταγή, η Δύση θα ήθελε μια ακριβή διάγνωση της «νόσου» η οποία είναι η Ρωσία.

Στο φόρουμ στο Νταβός, και οι δύο «γέροι» μίλησαν για τη Ρωσία περιγράφοντας τις δύο κύριες προσεγγίσεις της ελίτ του Ατλαντικού. Οι προσεγγίσεις τους είναι θεμελιωδώς διαφορετικές:

Putin, απειλή για τον δυτικό πολιτισμό

Η θέση του Soros είναι απολύτως σαφής: «Η εισβολή μπορεί να ήταν η αρχή του τρίτου παγκόσμιου πολέμου και ο πολιτισμός μας μπορεί να μην επιζήσει.

Ο καλύτερος και ίσως ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο πολιτισμός μας είναι να νικήσουμε τον Πούτιν το συντομότερο δυνατό».

Δηλαδή, η Ρωσία του Putin είναι απειλή για τον δυτικό πολιτισμό όπως η Γερμανία του Hitler, και πρέπει να νικηθεί με κάθε κόστος.

Οταν ο Soros λέει ότι «πρέπει να κινητοποιήσουμε όλους τους πόρους μας για να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό», εννοεί ακριβώς την ήττα της Ρωσίας και όχι τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. «Η κατάπαυση του πυρός είναι ανέφικτη, γιατί αυτός (ο Πούτιν) δεν είναι αξιόπιστος».

ΕΝΦΙΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ !!!

 


Λίγες ημέρες απομένουν για να λήξει η προθεσμία της εφάπαξ ή τη πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί κάλο θα ήταν οι υπόχρεοι να ελέγξουν τα στοιχεία των ακινήτων τους και τα ποσά που αναγράφονται το εκκαθαριστικό πριν προχωρήσουν στην πληρωμή του φόρου.

Αρχικά, πρέπει να ανατρέξετε στις αντικειμενικές αξίες της περιοχής που σαν ενδιαφέρει και να εξετάσετε αν ο φόρος που σας χρεώθηκε αντιστοιχεί με την αξία της ακίνητης περιουσίας και το είδος ιδιοκτησίας ή εμπράγματων δικαιωμάτων που έχετε σε ακίνητα. Αν είναι υψηλότερος θα πρέπει αναζητήσετε λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης Ε9.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι:

ΟΙ ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ ΓΕΜΙΣΑΝ...ΡΩΣΟΥΣ !!!

 



Οι Ρώσοι επισκέπτες στα παραλιακά θέρετρα στις Σεϋχέλλες έχουν τριπλασιαστεί τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, απτόητοι από την αντίθεση του νησιωτικού κράτους στην εισβολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Οι Σεϋχέλλες τάχθηκαν υπέρ των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την καταδίκη της εισβολής στην Ουκρανία και την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, παρόλο που δεκάδες άλλα κράτη μέλη της Αφρικανικής Ένωσης αντιτάχθηκαν ή απείχαν. Ενώ οι Σεϋχέλλες καταγγέλλουν τον πόλεμο, «υποδέχονται τους Ρώσους με ανοιχτές αγκάλες», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σεϋχελλών Wavel Ramkalawan σε συνέντευξη του.

«Οι Σεϋχέλλες δεν βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Τουλάχιστον, δεν είμαστε σε πόλεμο με τον ρωσικό λαό», είπε ο Ramkalawan. «Οι Σεϋχέλλες είναι τουριστικός προορισμός. Οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να έρθει».

Αυτά είναι καλά νέα για τους πλούσιους Ρώσους τουρίστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από το κλείσιμο του εναέριου χώρου και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα ευρωπαϊκά έθνη.

Η Ρωσία έγινε η κορυφαία τουριστική αγορά των Σεϋχελλών πέρυσι, ωθώντας την Aeroflot PJSC να επιστρέψει μετά από 17 χρόνια. Το αφρικανικό κράτος ήταν η πιο εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο πέρυσι, κάτι που το βοηθά να ανακάμψει από την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία.

Η Ρωσία ήταν η κορυφαία τουριστική αγορά των Σεϋχελλών το 2021

Οι Σεϋχέλλες προσέλκυσαν περισσότερους από 13.000 Ρώσους τουρίστες μέχρι στιγμής φέτος και με την επανέναρξη των πτήσεων της Aeroflot, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί, είπε ο Ramkalawan.

ΕΡΕΥΝΑ: ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ...ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ !!!

 


Μάλιστα στα συμπεράσματα της έρευνας προσδιορίζεται και το ακριβές χρηματικό ποσό που χρειάζεται μια ξέγνοιαστη ζωή.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο μισθός σου κράτησε για έναν ολόκληρο μήνα αντί για 2-3 εβδομάδες; Μάλλον ούτε εσύ θυμάσαι πότε ήταν αυτό το ευτυχές γεγονός του απώτατου παρελθόντος, αλλά θυμάσαι πολύ καλά το πόσο δύσκολα κατάφερες να τη βγάλεις μέχρι την πολυπόθητη ημερομηνία καταβολής μισθοδοσίας.

Το ότι κουτσά-στραβά τα κατάφερες δεν σημαίνει ότι είσαι πραγματικά δυστυχισμένος, ούτε ότι αν έπαιρνες μερικά χρήματα παραπάνω θα ήσουν πολύ πιο ευτυχισμένος. Όμως το μόνο σίγουρο είναι η όλη κατάσταση είναι πολύ στρεσογόνα, μια κατάσταση που πιθανότατα δεν θα υπήρχε αν δεν περίσσευε τόσος μήνας στο τέλος του μισθού. Αλλά πόσα ακριβώς περισσότερα θα θέλαμε για να μην αγχωνόμαστε; Μήπως όσα και να είχαμε, απλά θα θέλαμε περισσότερα μετά από λίγο μέσα από την αναπροσαρμογή των αναγκών μας; Μια έρευνα έχει την απάντηση.

Η έρευνα διεξήχθη από την OnePoll για τις ανάγκες του θεσμού του Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία και το γενικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι τα ⅔ των Αμερικανών υποφέρουν από κάποιου είδους FOMO που έχει οικονομικά κίνητρα. Το δείγμα ήταν 2.000 ενήλικες και το 66% από αυτούς απέφευγαν κοινωνικές εκδηλώσεις επειδή ένιωθαν ανασφάλεια για την οικονομική τους κατάσταση. Το ⅓ των ερωτηθέντων αποφεύγει πάρτι γενεθλίων, ενώ το ίδιο ποσοστό αποφεύγει εξόδους με συναδέλφους μετά τη δουλειά για οικονομικούς λόγους.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

LONG COVID: ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΗ ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ !!!

 



Τα ίσια ανάποδα έφερε ο κορωνοϊός σε πολλούς ασθενείς, οι οποίοι είτε ταλαιπωρούνται ακόμη από διάφορες παρενέργειές του είτε βρίσκονται αντιμέτωποι με την long covid.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πώς άλλαξε η ζωή μιας γυμνασμένης και υγιούς μητέρας, η οποία έχασε την ικανότητά της να περπατάει πριν από δύο μήνες, ενώ ήταν άρρωστη με κοροναϊό.

Ο λόγος για την Στέισι Κινγκ, από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία κόλλησε κοροναϊό τον Μάρτιο και στην αρχή παρουσίασε τυπικά συμπτώματα – βήχα, πόνους και δυσφορία.

Ωστόσο την πέμπτη ημέρα της μόλυνσης, η ζωή της πλήρως εμβολιασμένης μητέρας άλλαξε εντελώς όταν ξύπνησε χωρίς να μπορεί να περπατήσει.

Μου παίρνει επτά λεπτά να ανέβω τις σκάλες

«Η ζωή μου ανατράπηκε. Δεν μπορώ να κάνω κανένα από τα πράγματα που μου άρεσαν», δήλωσε η κ. King στο NewsHub.

Στην αρχή ένιωθα σαν να περπατούσε μέσα σε λάσπη μέχρι τα γόνατά μου, πλέον μου παίρνει επτά λεπτά για να ανέβω μια σκάλα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Τα περιστατικά απάτης από επιτήδειους αυξάνονται ραγδαία καθημερινά. Αυτήν την φορά εξαπάτησαν πολίτες με το πρόσχημα της επιδότησης ρεύματος στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες για τραπεζικές απάτες, όπου άγνωστοι ζητούν κωδικούς τραπέζης με διάφορα προσχήματα και σηκώνουν ό,τι χρήματα υπάρχουν στον λογαριασμό.

Στην Ασφάλεια Πάτρας χθες το απόγευμα προσήλθαν δυο άτομα που έπεσαν θύματα διατραπεζικής απάτης.

Στην πρώτη περίπτωση ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με άνδρα και προσποιούμενος τον γιο του λογιστή του, ζήτησε τους κωδικούς πρόσβασης προκειμένου να του καταθέσει το επίδομα ρεύματος των 600 ευρώ, λέγοντας του πως ανήκει στους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης. Οι κωδικοί τραπέζης δόθηκαν και μαζί “έβγαλαν” φτερά 8.000 ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΣ: ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ !!!

 


Συνέντευξη στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

“Είναι στα πλαίσια του αυταρχισμού, ο οποίος έχει εγκαθιδρυθεί για τα καλα την περίοδο της πανδημίας” ανέφερε σχολιάζοντας την ένταση μεταξύ αστυνομικών και ομάδας υγειονομικών που αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε κεντρικό σημείο του Βόλου, όπου αναμενόταν να φτάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή.

“Το πρόσχημα είναι η δήθεν προστασία και σωτηρία μας. Πλέον το αφήγημα είναι τόσο σαθρό που είναι λογικό οι πολιτικοί άρχοντες να αντιδρούν σπασμωδικά. Τα χειροκροτήματα στο Κογκρέσο, δεν πληρώνουν ούτε το λογαριασμό του ρεύματος, ούτε τη βενζίνη”, σημείωσε.

ΤτΕ: ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CITY INSURANCE !!!

 



Νέα ενημέρωση για την ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως σημειώνει η ΤτΕ σε σχετική ανακοίνωση, «το Εγγυητικό Κεφάλαιο της Ρουμανίας (FGA), με ανάρτησή του στον ιστοχώρο του, απευθύνει οδηγίες για τους αιτούντες αποζημίωση κατόπιν της από 20.4.2022 οριστικής απόφασης του δικαστηρίου για την έναρξη της διαδικασίας πτώχευσης της ασφαλιστικής επιχείρησης Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. (CITY).

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ-ΦΟΡΕΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: "ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ" ΘΑ ΔΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΜΠΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html


Διαβάστε τι μεταδίδει το insider.gr 


Σενάρια που θα κάνουν πιο ελκυστική για τους επενδυτές την ανάληψη της σύστασης και λειτουργίας του Φορέα Απόκτησης Ακινήτων του νέου πτωχευτικού νόμου, επεξεργάζεται η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Μαριαλένα Αθανασοπούλου, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είχε γράψει το insider.gr, οι επενδυτές έχουν θέσει ζήτημα λήψης κρατικών εγγυήσεων καθώς διατυπώνουν ανησυχίες για την είσπραξη των μισθωμάτων από τους οφειλέτες που θα παραμένουν στα ακίνητα, ενώ ζητούν επίσης φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση των ακινήτων, με πρόβλεψη για φοροαπαλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και κατά τις μεταβιβάσεις. Ζητούμενο για το Υπουργείο Οικονομικών και την ΕΓΔΙΧ είναι η μικρότερη δυνατή έκθεση του Ελληνικού Δημοσίου στο εγχείρημα του Φορέα.

Ο διαγωνισμός για τον Φορέα Ακινήτων έχει μπει αθόρυβα στις «ράγες», καθώς η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) προχώρησε στη διενέργεια Δημόσιας Διαβούλευσης επί της Πρόσκλησης Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Α΄ Φάση Διαγωνισμού στο πλαίσιο της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου – για την Ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης ακινήτων του Ν. 4738/2020. Η διαβούλευση ολοκληρώθηκε στις 13 Μαΐου και άμεσα αναμένεται να εκκινήσουν οι προθεσμίες για την υποβολή φακέλου από τους ενδιαφερόμενους. Στο χρονικό αυτό σημείο θα ξεκινήσει να μετράει και το δεκαπεντάμηνο που προβλέπει ο νόμος μέχρι τη λειτουργία του Φορέα.

Από τη διαβούλευση που έγινε το προηγούμενο διάστημα με ενδιαφερόμενους, Υπουργείο Οικονομικών και ΕΓΔΙΧ φαίνεται να έχουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την προσέλευση επενδυτών και την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Βάσει της διαβούλευσης, οι επενδυτές γνωρίζουν ότι το σύνολο των κεφαλαίων που μέσω της Σύμβασης Παραχώρησης θα δεσμευτεί να δαπανήσει ο Φορέας σε αγορές πρώτων κατοικιών ευάλωτων οφειλετών φτάνει μέχρι τα 2 δις. ευρώ, ενώ το ακριβές ποσό θα οριστικοποιηθεί στην Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ !!!

 


Σε σύνολο 4.780 αιτήσεων έχουν εγκριθεί … 10 !!!


Τι γράφει ο Νίκος Θεοδωρόπουλος
στο bankingnews.gr


«Ραμμένη» στα μέτρα τους η πολιτική που ακολουθούν οι τράπεζες στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό.

Χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που υποβάλουν αιτήσεις ένταξης στη ρύθμιση έρχονται αντιμέτωποι με την διστακτικότητα των τραπεζών με το ποσοστό της έκπτωσης που δίνεται είναι κατά το δοκούν.

Ναι μεν ο νόμος παρέχει το δικαίωμα το κούρεμα των δανείων να εφαρμόζεται κατά περίπτωση, αλλά οι τράπεζες το παρακάνουν

Γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία του υπουργείου Οικονομικών που να σημειωθεί δεν συμφωνεί καθόλου με αυτή την πολιτική καθώς η φιλοσοφία του νομοθέτη ήταν τελείως διαφορετική από αυτήν που εφαρμόζεται στην πράξη.

Οι πρακτικές των τραπεζών έχουν οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες φυσικά πρόσωπα, που επιβεβαιώνεται, από τα στοιχεία των αιτήσεων για ευνοϊκές ρυθμίσεις, και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ΒΝ είναι αποκαλυπτικά.

«Γράφουν» τον αλγόριθμο

ΜΠΑΡΑΖ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΙΧ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ !!!

 


Μπαράζ ελέγχων για τους ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας τους ώστε να γλιτώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας, τα τεκμήρια αλλά και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και ΚΤΕΟ ετοιμάζουν οι Αρχές!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr πολλές χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, εκ οι περισσότεροι έχουν καταθέσει online τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, παραβαίνουν τη νομοθεσία και κινούν τα οχήματά τους χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ!

Μάλιστα στελέχη από τα συναρμόδια Υπουργεία εκτιμούν πως οι ελλιπείς έλεγχοι της Τροχαίας ευνοούν τους παραβάτες οδηγούς και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ που ορίζει η νομοθεσία.

Ωστόσο φαίνεται ότι η παραβατικότητα είναι περιορισμένη στα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ στην επαρχία τα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε φορολογική ακινησία μόνο σε ακινησία δεν βρίσκονται καθώς σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιούνται κανονικά από πολλούς ιδιοκτήτες με μοναδικό έξοδο το κόστος των καυσίμων.

Η χρήση ενός οχήματος που βρίσκεται σε φορολογική ακινησία πέραν του προστίμου των 10.000 ευρώ και της καταβολής ποσού διπλάσιου των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας και επιπρόσθετα πρόστιμα για ανασφάλιστο και χωρίς ΚΤΕΟ όχημα εγκυμονεί επιπλέον τεράστιους κινδύνους που είναι ικανοί να οδηγήσουν μέχρι και στη φυλακή τον παραβάτη οδηγό.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ !!!

ΟΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ...
Θυμηθείτε ενδεικτικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/100_14.html


Από το newmoney.gr

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η… επιστημονική άποψη που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Με αφορμή το κείμενο πολιτικής που παρήγγειλε η διαΝΕΟσις, για την ανάγκη επανεκκίνησης του χρηματοπιστωτικού τομέα, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης, μαζί με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Εθνικής Τράπεζας Νίκο Μαγγίνα, συστήνουν -ανάμεσα σε άλλα- τη δημιουργία μιας Εθνικής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσίας (των κόκκινων δανείων). 

Η πρόταση για μια Ελληνική Bad Bank θυμίζει πολύ την πρόταση που από χρόνια είχε καταθέσει ο Γιάννης Στουρνάρας για ένα National Asset Management Agency, η οποία με τη σειρά της είχε ως υπόδειγμα την πετυχημένη ιρλανδική ΝΑΜΑ που διαχειρίστηκε το -εκεί- βουνό των κόκκινων δανείων. Τελικά, ο τότε αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Ζαββός -παρά τις αντιρρήσεις Στουρνάρα- προτίμησε το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ, που έφερε όμως αποτελέσματα. Σήμερα, ο Γκίκας Χαρδούβελης προτείνει «ας έχουμε κι εμείς έτοιμο έναν φορέα σαν τη ΝΑΜΑ, μήπως χρειαστεί στο μέλλον…»…

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ: ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!

 



Στα χνάρια του «Μεγάλου Αδελφού» για ολική παρακολούθηση πολιτών οδεύει η παγκόσμια κοινότητα.

Mετά τον Διευθ. Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά που προ λίγων ημερών στο Νταβός μίλησε για ένα εμφυτεύσιμο μικροτσίπ που η υπηρεσία είπε ότι θα παρακολουθεί συνεχώς το ανθρώπινο σώμα για σημάδια μόλυνσης από ιούς, τώρα και ο πρόεδρος της Alibaba Group Μίκαελ Έβανς, μίλησε για τη δημιουργία ενός μεμονωμένου ανιχνευτή αποτυπώματος άνθρακα που «θα παρακολουθεί τι αγοράζουμε, τι θα τρώμε, πού και πώς ταξιδεύουμε»!

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟΝ ΕΦΚ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ !!!

 



Εκμηδενίζονται τα κρατικά «υπερέσοδα» από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν νέο πακέτο για επιδότηση της τιμής των καυσίμων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, τον Απρίλιο άνοιξε μια «τρύπα» 10 εκατομμυρίων ευρώ στις εισπράξεις φόρων από τα καύσιμα, λόγω της «βουτιάς» στην κατανάλωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, για την περίοδο του Ιανουαρίου – Απριλίου 2022, προκύπτει «υπερείσπραξη» ΦΠΑ στα πετρελαιοειδή, ύψους 113 εκατ. ευρώ, η οποία συνδέεται ευθέως με τις ασύλληπτες αυξήσεις των τιμών: στο υπουργείο Οικονομικών ανέμεναν εισπράξεις 633 εκατ. ευρώ αλλά στα κρατικά ταμεία μπήκαν 746 εκατ. ευρώ συνολικά στο α΄4μηνο.

Την ίδια στιγμή όμως άνοιξε «τρύπα» 108 εκατ. ευρώ στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Καυσίμων, που συνδέεται ευθέως με την μείωση των πωλούμενων ποσοτήτων (καθώς επιβάλλεται ως σταθερό ποσό πάνω στον όγκο των ποσοτήτων που πωλούνται): αντί για 1,376 δις. ευρώ, εισπράχθησαν τελικά 1,268 δισ. ευρώ. Δηλαδή καταγράφεται υστέρηση 22,5% των ποσοτήτων που πωλήθηκαν, έναντι των αναμενομένων.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ !!!

 


Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την αντιμετώπιση «της δυσανάλογης επιβάρυνσης των πολιτών από τις αυξήσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

Η νομοθετική πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδιώκει να συνδράμει στους πολίτες σε τρία βασικά και κρίσιμα ζητήματα.

Πρώτον να μην γίνονται διακοπές ρεύματος για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Δεύτερον η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πολιτών να παρέχεται για την κατανάλωση που έχει πραγματοποιηθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2021 ανεξάρτητα από την περίοδο έκδοσης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Και τρίτον να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως τονίζεται στην τροπολογία «σκοπός της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επίσης είναι να μη δοθεί η δυνατότητα μείωσης των υπερκερδών με συμψηφισμό των διακριτών αγορών της παραγωγής και της προμήθειας, κάτι που αντιβαίνει και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στόχος της προτεινόμενης ρύθμισης είναι να επιστραφεί στους καταναλωτές το πραγματικό ποσό που επωφελήθηκαν οι παραγωγοί, από τα υπερκέρδη, χωρίς παρεμβάσεις με σκοπό την απομείωσή του».

Τέλος η τροπολογία αναφέρει ότι «η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει και για την πλήρη επιστροφή στους καταναλωτές των ουρανοκατέβατων κερδών από τις ΑΠΕ τα οποία αναγνωρίζει μέχρι και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και για τη φορολόγηση των κερδών από την προμήθεια φυσικού αερίου, θέματα που απουσιάζουν από την τροπολογία 1318/100/24.5.2022 του ΥΠΕΝ και για το λόγο αυτό απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση σε δεύτερο χρόνο».

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 370.000€ ΣΤΟ "ΜΗΤΕΡΑ" ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΤΕΣΤ !!!

 


Πρόστιμα συνολικού ύψους 409.980 ευρώ επιβάλλονται στο ιδιωτικό νοσοκομείο και κλινική «Μητέρα» και σε μία ακόμη ιδιωτική κλινική διότι σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν τις διατάξεις των Υπουργικών Αποφάσεων 98491/09-09-2021 και 657/04-01-2022 περί επιβολής ανώτατης τιμής (πλαφόν) στην τιμή του τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS –CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο «ΜΗΤΕΡΑ» επιβάλλεται πρόστιμο 370.280 ευρώ καθώς διαπιστώθηκε από τους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ ότι από 01-12-2021 έως 05-01-2022, σε 1.169 περιπτώσεις χρέωσε το τεστ με τιμές πάνω από την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ και από 06-01-2022 έως 10-02-2022, σε 1.310 περιπτώσεις χρέωσε το τεστ με τιμές πάνω από την ανώτατη τιμή των 47 ευρώ.

Σε άλλη ιδιωτική κλινική, επιβάλλεται πρόστιμο 39.700 ευρώ διότι στο διάστημα από 20-10-2021 έως 20-12-2021, σε 218 περιπτώσεις χρέωσε το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS –CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου, με τιμές πάνω από την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ.

ΑΑΔΕ: ΙΔΙΑ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ !!!

 




Με τις ίδιες αυστηρές κυρώσεις, με τις οποίες τιμωρούνται οι υπαίτιοι της φοροδιαφυγής, τιμωρούνται και οι συναυτουργοί, αποσαφηνίζει η ΑΑΔΕ, με απόφαση της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών.

Η επισήμανση αφορά κυρίως στις περιπτώσεις έκδοσης ή λήψης εικονικού τιμολογίου, αλλά και γενικότερα σε υποθέσεις, που κάποιος τρίτος βοηθά κάποιον να φοροδιαφύγει ή παρεμποδίζει τον φορολογικό έλεγχο.

Με αφορμή σχετική υπόθεση που εκδικάστηκε στη ΔΕΔ, διευκρινίζεται, ότι, κάθε πρόσωπο που παρεμποδίζει ή αποπειράται να παρεμποδίσει τις ενέργειες και την εκτέλεση καθηκόντων της Φορολογικής Διοίκησης κατά την άσκηση των εξουσιών της σύμφωνα με τον Κώδικα ή υποθάλπει ή υποκινεί άλλο πρόσωπο ή συνεργεί με άλλο πρόσωπο για τη διάπραξη παράβασης του Κώδικα υπόκειται στα ίδια πρόστιμα που υπόκειται ο φορολογούμενος.

Αναφορικά με την έννοια της συνέργειας, η ΔΕΔ διευκρινίζει, ότι, ως συνέργεια νοείται η οποιαδήποτε παροχή συνδρομής τρίτου προσώπου προς τον φορολογούμενο, είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια τέλεσης παράβασης του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ) αλλά όχι μετά την τέλεση αυτής.

ΕΚΤ: ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Οι συνθήκες χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη έχουν επιδεινωθεί, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδηγεί σε υψηλότερες τιμές ενέργειας και βασικών εμπορευμάτων και αυξάνει τους κινδύνους για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με την Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSR) Μαΐου 2022, που δημοσιεύτηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Ο τρομερός πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τεράστιο ανθρώπινο πόνο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Luis de Guindos.

«Έχει επίσης αυξήσει τους κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μέσω των επιπτώσεών του σε όλες σχεδόν τις πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας και τις συνθήκες χρηματοδότησης»., πρόσθεσε.

Η αντίδραση της αγοράς στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν σε μεγάλο βαθμό συντονισμένη.

Ωστόσο, οι τιμές των εμπορευμάτων και της ενέργειας παρέμειναν υψηλές και ασταθείς, γεγονός που έχει προκαλέσει κάποια πίεση στις αγορές παραγώγων για αυτά τα προϊόντα.
Παρά τις πρόσφατες προσαρμογές, ορισμένα περιουσιακά στοιχεία εξακολουθούν να διατρέχουν τον κίνδυνο περαιτέρω διορθώσεων σε περίπτωση που οι προοπτικές ανάπτυξης εξασθενήσουν περαιτέρω ή/και ο πληθωρισμός αποδειχθεί σημαντικά υψηλότερος από τον αναμενόμενο.

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ !!!

 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ FUNDS !!!

 


ΕΡΧΕΤΑΙ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!!

 





ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ...ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

 


ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ !!!




Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος τονίσαμε πως ένα πράγμα μόνο είναι σίγουρο: μεταξύ των τριών μεγάλων δυνάμεων –Αμερική, Ευρώπη και Ασία– η Γηραιά Ήπειρος θα είναι δυστυχώς (όπως πάντα) η μεγάλη χαμένη. Από όλες τις απόψεις.

Ακούσαμε αμέτρητες μπούρδες από πολιτικούς, παπαγαλάκια και κάθε λογής εντεταλμένα ή απλώς ανίκανα ανθρωπάκια. Η κορυφαία μπούρδα όλων, το ότι δήθεν η Ρωσία θα ήταν αυτή που θα χάσει από τις κυρώσεις-ανέκδοτο που η Ευρώπη ας πούμε ότι επέβαλε (εμμέσως κατ’ εντολήν ΗΠΑ, φυσικά).

Το ότι αυτοί μας έχουν ανάγκη, και όχι εμείς αυτούς! Σκίσαμε τα πτυχία μας, και ρίξαμε άπειρο γέλιο, διότι δεν ξανακούστηκε ποτέ ο εξαρτημένος, ανήμπορος και ανίκανος καταναλωτής να είναι ο “μάγκας” στην εξίσωση. Να είναι αυτός που ορίζει την τιμή στον παραγωγό. Αυτά γίνονται μόνο σε ουτοπικές συνθήκες τέλειου ανταγωνισμού.

Εμείς είμαστε εξαρτημένοι. Παράγουμε όλο και λιγότερο (το εμπορικό έλλειμμα της Ευρώπης έπιασε πάτο-ρεκόρ), γινόμαστε όλο και περισσότερο καταναλωτές. Εξαρτημένοι, δίχως “leverage”, δίχως διαπραγματευτική ισχύ. Πλέον όποιος μας πουλάει φυσικό αέριο, σιτάρι ή οτιδήποτε, το αγοράζουμε, σε όποια τιμή μας πει και λέμε κι ένα τραγούδι. Λες και ο Ρώσος δεν έχει μια κολοσσιαία δεξαμενή δισεκατομμυρίων ψυχών εξ Ανατολάς, τα ψωροεκατομμύρια των κακομαθημένων αγοραστών της Ευρώπης περίμενε…

Στην κατάσταση αυτή της εξάρτησης φυσικά δεν μας έφερε ο Πούτιν. Μόνοι μας ήρθαμε, ή μάλλον με το “αόρατο χέρι της αγοράς” από την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Και ο Αμερικάνος θα κερδίσει. Και ο Ρώσος. Για τον Κινέζο δε χρειάζεται καν να πούμε κάτι. Εμείς θα χάσουμε.

Οι εγχώριοι και διεθνείς μπουρδολόγοι όμως μας γελούσαν με τον “εχθρό” και μας έλεγαν κερδάμε.

Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Θλιβερά, αξιολύπητα, κατάπτυστα επιδόματα βενζίνης, στέγης, σίτισης, εμβολιασμού και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Μια κοινωνία επιδομάτων. Σήψη, παρακμή και θλίψη. Αυτό δεν είναι οικονομία. Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη.

ΤΟ ΣτΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ "ΜΑΛΑΚΑ" ΟΣΟΥΣ ΕΚΔΩΣΕΙ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ !!!

 




Λόγω της αρχής της αναδρομικής εφαρμογής της ευμενέστερης διάταξης παραβάσεις έκδοσης πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων ή λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων πέφτουν στα «μαλακά».

Σύμφωνα με εγκύκλιο (2042/2022) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με τα πρόστιμα που αφορούν στις παραβάσεις έκδοσης πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων ή λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων ή νόθευσης φορολογικών στοιχείων, καθώς και καταχώρισης στα βιβλία αγορών ή εξόδων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί και για τα οποία δεν έχει εκδοθεί φορολογικό στοιχείο, οι κυρώσεις στις περιπτώσεις αυτές έχουν καταστεί «σχεδόν χάδια».

Η εγκύκλιος επικαλείται την απόφαση 2319/2021 του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία εκδόθηκε επί προδικαστικού ερωτήματος, και με την οποία κρίθηκε ότι η αρχή της αναδρομικής εφαρμογής της ελαφρύτερης διοικητικής κύρωσης έχει πεδίο εφαρμογής και επί του κατά περίπτωση προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου για την παράβαση λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτη συναλλαγή.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στη βάση αυτή, επιβάλλεται, εφόσον είναι ευμενέστερο, το πρόστιμο των 2.500 ευρώ ανά ελεγχόμενο φορολογικό έτος κατά το οποίο διαπιστώνεται η τέλεση τέτοιων παραβάσεων.

Προσοχή μιλάμε για 2.500 ευρώ ανά χρήση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εικονικών ή πλαστών ή νοθευμένων στοιχείων ή του πλήθους των καταχωρίσεων στα βιβλία αγορών ή εξόδων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι το αδίκημα διαπράχθηκε έως τις 16.10.2015.

Για παραβάσεις που διαπράττονται από την 17.10.2015 και εντεύθεν δεν επιβάλλεται το ανωτέρω πρόστιμο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ !!!

 



Συνεχίζονται οι καταγγελίες για την ακρίβεια στη Μύκονο. Μετά τα «χρυσά» καβουροπόδαρα των 600 ευρώ, τη μερίδα γύρο στα 23 ευρώ και τις μπάλες παγωτό στα 7 ευρώ, μία παρέα από τουρίστριες περιγράφει στη Daily Mail τον εξωφρενικό λογαριασμό που κλήθηκε να πληρώσει σε εστιατόριο στο νησί των ανέμων.

Στη δεύτερη καταγγελία που έρχεται στο φως για τους υπέρογκους λογαριασμούς σε μαγαζί στη Μύκονο, οι τουρίστες υποστήριξαν στη Daily Mail ότι τους χρέωσαν ως «χρυσά» τα πιάτα και γι’ αυτό διαμαρτυρήθηκαν. Συγκεκριμένα μετά τα καβουροπόδαρα, η 43χρονη Σέριλ δήλωσε στο βρετανικό μέσο ότι η παρέα των φίλων της παραπλανήθηκε, εκφοβίστηκε και εξαπατήθηκε ώστε να πληρώσει 1.536 ευρώ για φαγητό που δεν δικαιολογούσε αυτή την εξωφρενική τιμή.

Η τουρίστρια και η παρέα των φίλων παρήγγειλαν ένα πιάτο καλαμαράκια, μια αστακομακαρονάδα, μια σαλάτα, ένα ψωμί και ένα μπουκάλι σαμπάνια σε εστιατόριο στον Πλατύ Γιαλό. Η μητέρα δύο παιδιών είπε ότι η παρέα επισκέφθηκε τη Μύκονο στις 3 Μαΐου και η πρώτη τους βραδιά καταστράφηκε, αφού ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και το προσωπικό του εστιατορίου τους στρίμωξαν όταν αμφισβήτησαν τον αστρονομικό λογαριασμό.

ΣΕ ΥΨΗΛΟ 4ΕΤΙΑΣ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ !!!

 



Η ρωσική κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά την ενίσχυση του ρουβλίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, καθώς η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος απέναντι στο δολάριο έφθασε στις αρχές της εβδομάδας στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Η κυβέρνηση αποδίδει μια ιδιαίτερη σημασία στο θέμα αυτό», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αυτή η διαδικασία συνεχούς ενίσχυσης είναι αδιαμφισβήτητα ένα θέμα που απαιτεί μια ιδιαίτερη προσοχή», υπογράμμισε, λέγοντας πως το θέμα αυτό συζητείται σε «όλες τις συναντήσεις για οικονομικά θέματα. Η μακροοικονομική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη».

Η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος που ήταν γύρω στα 80 ρούβλια για ένα δολάριο και 90 ρούβλια για ένα ευρώ πριν από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν εισέβαλαν τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, στην αρχή σημείωσε μεγάλη πτώση προτού ανακάμψει από τις 9 Μαρτίου.

Την Τρίτη, ένα δολάριο ανταλλασσόταν με περίπου 56 ρούβλια, ένα επίπεδο που είχε παρατηρηθεί για τελευταία φορά τον Φεβρουάριο 2018, και το ευρώ με 57,6 ρούβλια, ένα ρεκόρ από το 2015.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΩΣ 75% ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΠΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ !!!

 


Στην τελική ευθεία μπαίνει η αποστολή του λογαριασμού σε 700.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις για την εξόφληση των οφειλών από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων που θα εξειδικεύουν τους όρους, τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στο κράτος των φθηνών δανείων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, τα εκκαθαριστικά με τα αναλυτικά ποσά των οφειλών αναμένεται να αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των υπόχρεων στο Taxisnet μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για κάθε ενίσχυση από επιστρεπτέα προκαταβολή που έχει λάβει ο επαγγελματίας η η επιχείρηση θα εκδοθεί ξεχωριστό εκκαθαριστικό στο οποίο θα αποτυπώνεται το ποσό της οφειλής. Αν, για παράδειγμα, μια επιχείρηση έχει χρηματοδοτηθεί και από τους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής θα δει στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ επτά διαφορετικές ταυτότητες οφειλής.

Αμέσως μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών, οι 700.000 δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο έως τις 29 Ιουλίου 2022 να επιλέξουν για κάθε επιστρεπτέα προκαταβολή αν θα εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή, κερδίζοντας έκπτωση 15% επί του συνολικού ποσού ή θα αποπληρώσουν το χρέος σε έως 96 μηνιαίες άτοκες δόσεις.

Με βάση τα παραπάνω:

CITI: ΤΟ 2024 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ 5% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Η αύξηση των λογαριασμών ενέργειας θα ωθήσει τις κυβερνήσεις στην προσπάθεια άρσης της πίεσης που νιώθουν τα νοικοκυριά, αλλά αυξάνει την πιθανότητα επιβολής έκτακτου φόρου στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup Global Markets Inc, Piotr Dzieciolowski, Jenny Ping και Antonella Bianchessi.

Τα στοιχεία της έρευνάς υπολογίζουν αύξηση των λογαριασμών αυτών άνω του 3% σε σχέση με το ευρωπαϊκό ΑΕΠ τα δύο επόμενα χρόνια, λόγω της αύξησης του κόστους των εμπορευμάτων.

H ενεργειακή κρίση αυξάνει το κόστος διαβίωσης των ευρωπαϊκών νοικοκυριών, τη στιγμή που ο πληθωρισμός έχει αγγίξει διψήφια ποσοστά. Οι κυβερνήσεις της Ιβηρικής χερσονήσου έχουν θέσει πλαφόν τιμών στην ενέργεια, ενώ η Βρετανία αναμένεται να καθιερώσει έκτακτο φόρο στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας για τη στήριξη των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με την ανάλυση, οι λογαριασμοί του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού στην Ευρώπη θα αυξηθούν από το 3,5% του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών το 2021 στο 4,5% το 2023 και το 4,8% το 2024.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΣΕ ΙΡΛΑΝΔΟ BILLIONAIRE ΕΝΑΝΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 50.000.000€ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ !!!




Με το τίμημα που ταιριάζει στο Μονακό της Ελλάδας – όπως αποκαλούν το Πόρτο Χέλι όσοι αποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτό – άλλαξε χέρια το ακριβότερο οικόπεδο της Ελλάδας, που φιλοξένησε το ιδιωτικό αεροδρομίου του Πόρτο Χελίου, επένδυση του επιχειρηματία Τάσου Αλεξίου.

Όπως αναφέρει το mononews.gr, ο νέος ιδιοκτήτης, Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος στις δραστηριότητες του οποίου ανήκει η κατασκευή premium μεταλλικών πωμάτων φιαλών, εξαγόρασε με το ποσό των (περίπου) 50 εκατομμυρίων τη γειτνίαση με έτερους επιχειρηματίες που βρήκαν καταφύγιο στο Πόρτο Χέλι.

Περιοχή που προσέλκυε το ενδιαφέρον «επιφανών» οικογενειών, όπως οι Μαυρολέων, Λιβανού, Χανδρή, Φράγκου, Παναγιωτίδη, Διαμαντίδη, Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίου, Γουλανδρή και Γλύξμπουργκ, ήδη από τη δεκαετία του 1970.

Ο βιομήχανος Πρόδρομος Μποδοσάκης αγόρασε πρώτος ένα τεράστιο κομμάτι γης, στον Άγιο Αιμιλιανό.

Ο Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος

Ο νέος ιδιοκτήτης, Paul Richard Coulson είναι Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και πρόεδρος του Ardagh Group, παραγωγός προϊόντων γυαλιού και μετάλλων με έδρα το Λουξεμβούργο, ο οποίος έχει εξελιχθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συσκευασίας μετάλλων και γυαλιού στον κόσμο.

Το 2021, η περιουσία του υπολογίστηκε σε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον, τον 10ο πλουσιότερο άνθρωπο της Ιρλανδίας.

Ακίνητο φιλέτο με ιδιωτικό αεροδρόμιο

Η Τάσος Αλεξίου Α.Ε. εξαγοράστηκε από τον Coulson έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ, με το συγκεκριμένο ακίνητο που περικλείει τα 700 μέτρα του διαδρόμου προσγείωσης και ανήκει στην εταιρεία να αποτιμάται περί τα 45 ως 50 εκατομμύρια, κατά πληροφορίες.

Το επιπλέον ποσό των 5-10 εκατ. ευρώ αφορά και άλλα ΑΚΙΝΗΤΑ που είναι μέτοχος της η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΑΣΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΕ.
SSL Certificates