.

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΙΑ ΠΙΤΣΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΣΥΝΕΠΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!



Είδος προς εξαφάνιση οι συνεπείς δανειολήπτες, δλδ αυτοί που συνεχίζουν να πληρώνουν τις δόσεις τους, κάθε μήνα, στην μέρα τους, με τις υπεργενναιόδωρες τράπεζες να τους επιβραβεύουν με ετήσια μπόνους και επιστροφές, που δεν ξεπερνούν την αξία μιας πίτσας 12τμχ.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ !!! ΣΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ & ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Φωνάζει, πάντα, ο κλέφτης !!!

Ο κλέφτης που ανακάλυψε τον μύθο του ΗΘΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ και του ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ, προκειμένου, έτσι, να καλύψει τον κίνδυνο της ανηθικότητας, στον οποίο τον εξέθεσε η απληστία του, όταν, ενεργώντας ο ίδιος ως ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΚΟΠΙΣΤΩΤΗΣ, καταλήστεψε όλους τους δανειολήπτες, ενήμερους και κόκκινους.

Σταματήστε, λοιπόν, οι δανειολήπτες, ενήμεροι και κόκκινοι, να τρώγεστε μεταξύ σας.
Είστε, και οι δυο κατηγορίες, θύματα των ίδιων μεθοδεύσεων της εγκληματικής οργάνωσης των κατσαπλιάδων πολυτελείας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Που με το καλοσιδερωμένο λευκό τους κολάρο, πίστεψαν ότι, επειδή εξαγόρασαν το πολιτικό σύστημα, θα εξασφάλιζαν την ισόβια ασυλία τους, για να φορτώσουν τα κλεμμένα τα δικά σας, στα παιδιά σας, μετά στα εγγόνια σας, στα δισέγγονα, κοκ, προκειμένου, έτσι, να εξασφαλίσουν την, χωρίς κόπο, αλλά με πολύ τρόπο, επιβίωση των άχρηστων γόνων τους, των γόνων των γόνων τους, κοκ. 


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ+ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ !!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟ 2014 !!! ΑΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΤΟΤΕ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!
Αν δεν μας ακούσετε ούτε αυτή την φορά, όπως κάνατε το 2014, τότε κακό του κεφαλιού σας, γιατί θα φύγετε με το απόλυτο ΜΗΔΕΝ !!!  

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ & ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ !!!






Οι καταναλωτές δεν εμπιστεύονται τους εναλλακτικούς προμηθευτές, καθώς διαπιστώνουν αδιαφάνεια στους συμβατικούς όρους, στον τρόπο διαφήμισης και στους λογαριασμούς ρεύματος, ιδιαίτερα ως προς τις προσφορές και την εν γένει παρουσίασή τους. 

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η ΕΚΠΟΙΖΩ ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών αλλά και έρευνας που πραγματοποίησε με αφορμή τη συμμετοχή της στη διαβούλευση της ΡΑΕ για τη διαφάνεια στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Η έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ διαπιστώνει ότι η τιμολογιακή πολιτική των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες και στρεβλώσεις, οι οποίες πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν. Ειδικότερα, αναφέρει ότι:

• Συναντάται ανομοιογένεια ως προς την περιγραφή των μηχανισμών αναπροσαρμογής των χρεώσεων προμήθειας και τον υπολογισμό της, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη στην πράξη ή υπερβολικά δυσχερής προς τους καταναλωτές η σύγκριση και η επαλήθευση των εν λόγω μηχανισμών, γεγονός που καταδεικνύει τα εμπόδια και τις στρεβλώσεις που η αγορά καλείται να αντιμετωπίσει στην παρούσα φάση.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ !!! ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ !!!!

ΒΑΣΕΙ ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Ήδη υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις...




Εναρμονιζόμενο με τους νέους ποινικούς κώδικες ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι και το ελληνικό δημόσιο πρέπει να δηλώσει ότι επιθυμεί την πρόοδο της ποινικής διαδικασίας, κάνοντας δεκτή αναίρεση κατηγορούμενου καθώς δεν υπήρχε έγκληση του δημοσίου η οποία απαιτείται για την άσκηση της ποινικής δίωξης. 

Η παραδοχή αυτή φέρνει πολλές υποθέσεις με μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον για το δημόσιο προ του κινδύνου παραγραφών, εφόσον οι εκπρόσωποί του αμελήσουν να δηλώσουν πως επιθυμούν να συνεχιστεί η δίκη ή να υποβάλλουν μήνυση . Κάτι τέτοιο δεν απαιτούνταν με τους παλιούς κώδικες καθώς οι περισσότερες υποθέσεις σε βάρος του δημοσίου κινούνταν αυτεπάγγελτα από τη Δικαιοσύνη.

Η περίπτωση υπαλλήλου

Ο αναιρεσείων πολιτικός υπάλληλος του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με την κατηγορία ο αναιρεσείων ως οδηγός της 1ης Διοίκησης Αποθηκών Καυσίμων, φέρεται να υπεξαίρεσε 21.968 λίτρα σε καύσιμα -πετρελαίου κίνησης – των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικής αξίας 29.634,93 ευρώ. Το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτούς τους λόγους αναίρεσης του, αναβάλλοντας την υπόθεση, δίνοντας παράλληλα προθεσμία τεσσάρων μηνών στο δικαιούμενο προς έγκληση Ελληνικό Δημόσιο, να προσκομίσει δήλωση ότι επιθυμεί την πρόοδο της ποινικής διαδικασίας.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ;;;



Χωρίς ούτε ένα μεροκάματο από 1 έως και 4 χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων


Η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και η προηγούμενη του Τσίπρα, δείχνει ικανοποιημένη που η ανεργία έχει πια σταθεροποιηθεί γύρω στο 16,6%, αρκετές μονάδες, δηλαδή, κάτω από κει που ήταν στα… πέτρινα μνημονιακά χρόνια, όταν η πραγματική ανεργία είχε ξεπεράσει το 35%.

Τώρα υπάρχει ένας εφησυχασμός, αν και η ανεργία σταθεροποιείται σε υψηλά ποσοστά, τριπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΙΣ 5/3 ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΛΔΙΒΕΣ" !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/11/blog-post_836.html



ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 10 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ALPHA BANK


Το βρώμικο παιχνίδι που έχει στήσει σε αυτή την χώρα η διεθνής τραπεζική μαφία όπως καταλάβατε δεν θα χτυπήσει μόνο τους μικροαστούς και την μεσαία τάξη, ήρθε η ώρα να χτυπήσει και τους μεγάλους και στην προκειμένη περίπτωση την περιουσία του γνωστού εφοπλιστή Μαρή Εμπειρίκου

Δέκα νησάκια απέναντι από τον ευβοϊκό κόλπο, οι Πεταλιοί θα εκποιηθούν τελικά την ερχόμενη εβδομάδα από το ηλεκτρονικό «σφυρί» του πλειστηριασμού.

Το φημισμένο νησιωτικό σύμπλεγμα ανήκει κατά 50% στον κ. Μάρη Εμπειρίκο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας από την Άνδρο και κατά 50% στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση της Ελινοϊλ – μέσω της εταιρείας «Κτήμα Πεταλιοί».Η Alpha bank επισπεύδουσα για χρέος 1 εκατ. ευρώ του κ. Εμπειρίκου θα προχωρούσε σε πλειστηριασμό, ωστόσο ο Μάρης Εμπειρίκος φρόντισε να σώσει την περιουσία του στα νησάκια.Προσκόμισε μελέτη της ελεγκτικής εταιρείας σύμφωνα με την οποία η αγοραία αξία των νησιών φθάνει τα 77 εκατ. ευρώ, συνεπώς το 50% στοιχίζει 38 εκατ. ευρώ.Ο κ. Εμπειρίκος προσέφυγε στα δικαστήρια με ασφαλιστικά μέτρα και το Μονομελές Πρωτοδικείο δέχθηκε όλα τα προαναφερόμενα για την αξία των νησιών και με απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο όρισε την τιμή της πρώτης προσφοράς στα 25 εκατ. ευρώ

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ !!!




Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ευάλωτους καταναλωτές ηλεκτρικούς ρεύματος θεσπίζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της παρέχεται για την προστασία των οικονομικά ασθενών ομάδων του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η ΡΑΕ, με απόφασή της, δεν θα επιτρέπει τη διακοπή ηλεκτροδότησης για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε νοικοκυριά που στη σύνθεσή τους περιλαμβάνουν και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους. Οι οικογένειες αυτές θα πρέπει να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και τα όρια κατανάλωσης ρεύματος, όπως αυτά ορίζονται για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. Σύμφωνα με πηγές, η ρύθμιση αυτή αφορά 1.620 νοικοκυριά.

Για την κατηγορία αυτή μέχρι σήμερα προβλέπεται η διακοπή της παροχής για έξι διαδοχικούς απλήρωτους λογαριασμούς.

Στην ίδια απόφαση, η ανεξάρτητη διοικητική αρχή ορίζει πως οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος μπορούν να παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμής ανεξόφλητων οφειλών με δόσεις, χωρίς προκαταβολή, οι οποίες δεν θα ξεπερνούν το 40% της αντίστοιχης μηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Μέχρι τώρα το πλαφόν είναι το 50%, ενώ οι εταιρείες ρεύματος μπορούσαν να ζητούν και προκαταβολή έναντι των ρυθμιζόμενων οφειλών.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΤΑ 22 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !!!





Η επιδημία του νέου κορονοϊού θα μειώσει κατά τουλάχιστον 22 δισ. δολάρια τα έσοδα του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η μείωση μπορεί να φθάσει τα 73 δισ. δολάρια, ανάλογα με τη διάρκειά της, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στις 11 Φεβρουαρίου.

«Κάναμε μία πρώτη εκτίμηση και διαπιστώσαμε ότι η κρίση αυτή θα κοστίσει 22 δισ. δολάρια (περίπου 20 δισ. ευρώ) στον τομέα», δήλωσε η πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), Γκλόρια Γκρεβάρα, σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

«Ο υπολογισμός αυτός βασίζεται στην εμπειρία από αντίστοιχες προηγούμενες κρίσεις, όπως αυτές του SARS και του H1N1 και έχει ως κέντρο αναφοράς τις απώλειες από τους Κινέζους τουρίστες που αρνούνται να ταξιδεύσουν αυτήν την περίοδο», πρόσθεσε.

ΑΑΔΕ: ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ 24-48 ΔΟΣΕΙΣ !!!



Να υποβάλουν άμεσα την αίτηση για τις 24 δόσεις, αλλά και να πληρώσουν την 1η δόση εντός 3 εργασίμων ημερών (μέχρι την Τρίτη 3/3 το αργότερο όσοι ενταχθούν σήμερα στην νέα πάγια ρύθμιση) θα πρέπει να σπεύσουν όσοι μπήκαν στις 120 δόσεις ως τον Οκτώβριο για τα παλαιά τους χρέη, αλλά μετά άφησαν τυχόν άλλες απλήρωτες οφειλές από τρέχουσες υποχρεώσεις (πχ δόση ΕΝΦΙΑ). Αν δεν τις τακτοποιήσουν και ο Μάρτιος τους βρει να έχουν βγει ληξιπρόθεσμοι για έναν ακόμη συνεχόμενο μήνα, κινδυνεύουν άμεσα και τις 120 δόσεις να χάσουν, και τα παλαιά χρέη να αναβιώσουν.

Για να διασωθούν, θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και με κωδικούς Taxisnet να ζητήσουν Ρύθμιση Ρ7 του ν.4646/2019.

Βήμα προς βήμα όπως προβλέπει η νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, στην νέα πάγια ρύθμιση εντάσσονται οι οφειλέτες ως εξής:


Ι. Υποβολή αίτησης – Καταβολή δόσεων

Α ΛΑ THOMAS COOK ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!



Τι μεταδίδει το protothema.gr :

Μέτρα στήριξης για τις πόλεις στις οποίες ματαιώθηκε το καρναβάλι μετά την ανακοίνωση για τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Αν και θεωρούν ακόμα πρόωρη οποιαδήποτε εκτίμηση, στο οικονομικό επιτελείο λένε πως οφείλουν να ετοιμάσουν και τα πρώτα stress tests για τις επιπτώσεις και τις αντοχές της Οικονομίας, ενώ επεξεργάζονται σενάρια και τις επόμενες παρεμβάσεις όπου αυτές απαιτηθούν.

Για τις άμεσες παρεμβάσεις, στην κυβέρνηση ασκούν διαχείριση κρίσεως (crisis management) ακολουθώντας το μοντέλο που εφαρμόστηκε για τις επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο από την κατάρρευση της Thomas Cook το περασμένο καλοκαίρι.

Την Πέμπτη μάλιστα, πριν καλά-καλά τελειώσει το υπουργικό Συμβούλιο όπου ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη ματαίωση των καρναβαλιστικών εκδηλώσεων σε όλην την χώρα, ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας αποχώρησε πρώτος από τη συνεδρίαση για να μεταβεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και εκεί έδωσε την εντολή να ετοιμάσουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, στη βάση των πραγματικών απωλειών που θα προκύψουν.

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ !!!




Άνοιξε η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών.

Οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα μπορούν να επιλέξουν έως και τις 13 Μαρτίου 2020 την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν στην ιστοσελίδα (www.efka.gov.gr/epilego/).

Σημειώνεται ότι αν κάποιος μη μισθωτός επιλέξει φέτος να πληρώσει το ελάχιστο ποσό και τον επόμενο χρόνο βελτιωθούν τα οικονομικά του, μπορεί να αλλάξει κατηγορία επιλέγοντας ένα από τα υψηλότερα κλιμάκια ασφάλισης και αναβαθμίζοντας τη σύνταξή του. Όσοι δεν επιλέξουν ασφαλιστική κατηγορία, θα ενταχθούν αυτομάτως στην ελάχιστη υποχρεωτική κατηγορία για όλο το τρέχον έτος.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Έχουν πλάκα οι έχοντες και οι κατέχοντες.

Πρώτα έκαναν το λάθος να πιστέψουν ότι οι τράπεζες θα τους εξαιρούσαν από το μακελειό.
Και μόλις αντιλήφθηκαν τι τους περιμένει, έκαναν και το δεύτερο λάθος και απευθύνθηκαν για την προστασία τους σε τραπεζοδικηγόρους και σε κάτι περίεργα γραφεία τραπεζομανατζαρέων, που γράφουν ακόμη ανακοπές με διορθώσεις τιμήματος και συμβουλεύουν τους δανειολήπτες να χαρίσουν όλη την περιουσία τους στις τράπεζες, για να πάψουν λέει να χρωστούν.

Ο εφοπλιστής ρε κορόιδα, αν πάψει να χρωστάει, παύει να είναι και εφοπλιστής. Άσε που, ο μέσος σημερινός εφοπλιστής, μόλις τα χάσει όλα, δεν μπορεί ούτε να μπαρκάρει στα καράβια για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, επειδή υποφέρει από ναυτία ....

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ» !!!

«ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ»
«Το έκαναν για να κερδίσουν χρόνο και να παραμείνουν δωρεάν στο ακίνητο που πήραν με δανεισμό» λένε οι τραπεζίτες !!!
Για μια ακόμη φορά παίζει δυνατά η καραμέλα των στρατηγικών κακοπληρωτών για να δικαιολογηθεί το επερχόμενο ντου funds+τραπεζών σε όλους τους δανειολήπτες !!!




Τι γράφει το capital.gr :


"Καμπανάκι" για οικονομικά αδύναμους δανειολήπτες να σπεύσουν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και να σώσουν την πρώτη κατοικία τους, αλλά και "βαριά καμπάνα" σε στρατηγικούς κακοπληρωτές, προμηνύοντας πλειστηριασμούς, χτυπούν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, σε σύνολο μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων 30 δισ. ευρώ, δάνεια 13 δισ. ευρώ έχουν αιτηθεί την προστασία του νόμου Κατσέλη. Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι τράπεζες δείχνουν ότι περισσότερο από 60% των αιτήσεων υπαγωγής στον ν. Κατσέλη έχουν απορριφθεί από τα δικαστήρια επειδή κρίθηκε ότι οι δανειολήπτες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Οι τράπεζες συμπεραίνουν, έτσι, ότι στο σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, περίπου 5 δισ. ευρώ αφορούν σε χορηγήσεις προς νοικοκυριά με πραγματική ανάγκη, ενώ ερωτηματικά δημιουργεί η προσφυγή στον νόμο από τους δανειολήπτες στους οποίους έχουν χορηγηθεί τα υπόλοιπα 8 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες εντοπίζουν ευρύ πεδίο στρατηγικών κακοπληρωτών στον νόμο Κατσέλη, διαπιστώνουν ολιγωρία από δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια να σπεύσουν να τα ρυθμίσουν μέσω της πλατφόρμας του νόμου 4605/2019 για την προστασία της πρώτης κατοικίας ή απευθείας με τις τράπεζες.

Όπως τονίζουν, χαρακτηριστικά, τραπεζικές πηγές, ενόψει της λήξης του νόμου 4605/2019 στις 30 Απριλίου είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνει αντιληπτό από τους δανειολήπτες και από τους συμβούλους τους, ότι σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο, έχουν δύο δυνατότητες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους για να προστατεύσουν την πρώτη τους κατοικία:

BLOOMBERG: ΕΠΙΣΗΜΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΣΑΓΕΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ !!!



Τι γράφει το mononews.gr :

Το πιλοτικό έργο, το οποίο θα χρησιμοποιεί τη λεγόμενη «Τεχνολογία του Κατανεμημένου Καθολικού» (Distributed Ledger Technology-DLT), πρόκειται να λειτουργήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2021, ανακοίνωσε η τράπεζα. Στόχος της είναι να βρεθεί ένα «απλό και φιλικό προς το χρήστη» μοντέλο.

Με την εξέλιξη αυτή η Σουηδία θα εισέλθει ακόμη πιο βαθιά στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών, απομακρυνόμενη κι άλλο από τη χρήση κερμάτων και χαρτονομισμάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών το 2018, η μεγαλύτερη οικονομία της Σκανδιναβίας έχει τα λιγότερα μετρητά σε κυκλοφορία ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Στην προσομοίωση – δοκιμή της Riksbank, οι χρήστες θα λάβουν ηλεκτρονικές κορόνες σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν αναλήψεις, καταθέσεις και πληρωμές μέσω μιας εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα. Η δοκιμή θα περιλαμβάνει επίσης και μία δεύτερη φορητή τεχνολογία, όπως τα έξυπνα ρολόγια.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ CUM-EX !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:




Τι γράφει η kathimerini.gr :

Η ιστορική μη εισηγμένη τράπεζα Μ.Μ. Warburg στο Αμβούργο, που μοιάζει με απόρθητο φρούριο, κατόρθωσε να επιβιώσει καταστροφών, πολέμων και διώξεων στα 200 χρόνια της ύπαρξής της, αλλά σήμερα κινδυνεύει από ένα σοβαρότατο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο απομάκρυνε τον επί χρόνια πρόεδρό της Κρίστιαν Ολέριους από το πηδάλιο του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και τον συνιδιοκτήτη της Μαξ Βάρμπουργκ, απόγονο της ιδρυτικής οικογένειας των Γερμανοεβραίων Βάρμπουργκ. Στη διάρκεια του πολέμου εξορίστηκαν από τους ναζί, αλλά επανήλθαν μετά το τέλος του. 

Ξαναέστησαν την τράπεζα στα πόδια της και την έκαναν ακόμα μεγαλύτερη, καθιστώντας τη μία από τα σοβαρότερα και πιο έγκριτα μη εισηγμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Οι αρμόδιες αρχές έκαναν τρεις φορές έφοδο στην τράπεζα και στις ιδιωτικές κατοικίες του Ολέριους και κατάσχεσαν ντοκουμέντα και έγγραφα. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και τα προσωπικά του ημερολόγια, στα οποία σημείωνε με κάθε λεπτομέρεια την καθημερινότητά του στην τράπεζα. Aκόμα και μετά την τρίτη έφοδο το 2018 η Warburg αρνιόταν πεισματικά την ανάμειξή της, εξοργίζοντας τους εισαγγελείς. Εφθασε ο περυσινός Νοέμβριος για να αποχωρήσουν οι Ολέριους και Βάρμπουργκ και να αρχίσει να δείχνει πιο συνεργάσιμη η τράπεζα.

Oι συμμετέχοντες στο σκάνδαλο –τράπεζες, χρηματιστές και δικηγόροι– αλληλοδανείζονταν μετοχές μεγάλων ομίλων, οπότε στην εφορία φαινόταν ότι μία μετοχή την κατείχαν δύο φορείς, ενώ απλώς ήταν ένας. Η τράπεζα, που αναλάμβανε τη συναλλαγή στις μετοχές, διαβεβαίωνε τον μέτοχο ότι είχε πληρωθεί ο φόρος του μερίσματος, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε. Η ονομασία Cum - Ex (Με - Ανευ) αφορά την ψευδή καταβολή φόρου επί του μερίσματος. Στο παράνομο σχήμα αυτό οι συναλλαγές με ή χωρίς δικαιώματα μερίσματος ανταλλάσσονταν πολύ γρήγορα ακριβώς πριν από την εκπνοή της καταβολής του, επιτρέποντας στους χρηματιστές να ζητήσουν επιστροφή φόρου δύο φορές.

Σκάνδαλο

ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙΝΕ 4 ΣΤΑ 10 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!



Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr :

Τσουχτερά θα είναι φέτος τα τεκμήρια διαβίωσης των κατοικιών, για το 37% των νοικοκυριών, μειωμένα για το 21% και ουδέτερα για το 42% των ιδιοκτητών ακινήτων.

Αντίστοιχες θα είναι οι μεταβολές στον υπολογισμό του φόρου ιδιοκατοίκησης και της δωρεάν παραχώρησης κατοικίας.

Οι ανατροπές στα τεκμήρια των ακινήτων επέρχονται αυτόματα, λόγω της αλλαγής της βάσης υπολογισμού τους, αφού θα χρησιμοποιηθούν οι αντικειμενικές αξίες του έτους 2018, οι οποίες σημειώνεται πως είχαν αυξομειωθεί, σε ολόκληρη τη χώρα.

Στις δηλώσεις του 2019, τα τεκμήρια υπολογίστηκαν, με βάση αντικειμενικές τιμές των ακινήτων που ίσχυαν από το μακρινό 2007, καθώς έκτοτε, δεν είχαν αναπροσαρμοστεί.

Η αναπροσαρμογή τους τελικά έγινε τον Ιούνιο του 2018 και ίσχυσαν μεν για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ του 2018 και του 2019, αλλά για τον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης της χρήσης 2018 (φορολογικό έτος 2019) ελήφθησαν υπόψη οι φορολογικές τιμές του 2007.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2018 η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών είχε ως αποτέλεσμα:

ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 950.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!



Την υπαγωγή από το τέλος Μαΐου του 98% του ελληνικού πληθυσμού στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των αξιών ακινήτων, έναντι 85% σήμερα, αποκαλύπτει η πέμπτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό θα σημαίνει πως το πλήθος των φορολογουμένων (με ή χωρίς δικαιώματα) που θα υπάγονται στον ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί από 7.297.486 σε 8.246.159 άτομα. Με τη συγκεκριμένη διεύρυνση της φορολογικής βάσης τα βεβαιωμένα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ θα αυξηθούν από τα 2,5 δισ. ευρώ το 2019, στα 2,7 δισ. ευρώ το 2020.

Ειδικότερα, η πέμπτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει πως από το τέλος της Άνοιξης οι υφιστάμενες 10.200 τιμές ζώνης που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας θα εμπλουτιστούν με 3.600 νέες τιμές ζώνης που θα καλύψουν τις υπόλοιπες αστικές περιοχές. Αυτή η διαδικασία κινείται ταυτόχρονα με τον επανυπολογισμό των υφιστάμενων αντικειμενικών αξιών από πιστοποιημένους εκτιμητές ακινήτων, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2020.

ΡΩΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ ΝΗΣΙΑ ;;;


ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΤΙ: FUNDS ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 2,5 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΕΠΙ 6.000 ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 25% !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΕΤΕ: «Φαβορί» η Bain για το project Icon

Σε «φαβορί» για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου με καταγγελμένα ή σε βαθιά καθυστέρηση δάνεια μικρομεσαίων ως πολύ μικρών επιχειρήσεων, που έχει βγάλει προς πώληση η Εθνική Τράπεζα (project Icon), αναδεικνύεται η Bain, μετά την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών.

Στις 4 Φεβρουαρίου, η Εθνική έλαβε δύο δεσμευτικές προσφορές για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο από Bain και Fortress, οι οποίες παρότι φέρεται να κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, ως ποσοστό επί του οφειλόμενου κεφαλαίου, από προηγούμενες συναλλαγές πώλησης ενυπόθηκων NPLs (Symbol, Jupiter, Amoeba) κρίνονται ικανοποιητικές, καθώς επιτρέπουν στην τράπεζα να πωλήσει, χωρίς την εγγραφή ζημιάς.

Η αξιολόγηση ανέδειξε ως καλύτερη την προσφορά της Bain, η οποία, εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή, θα εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Εθνική για την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας (SPA).

Το γεγονός ότι ως τώρα δεν έχει ζητηθεί η υποβολή βελτιωτικών και από τους δύο ενδιαφερόμενους επενδυτές δείχνει, σύμφωνα με την αγορά, ότι η προσφορά της Bain είναι αισθητά καλύτερη από αυτή της Fortress.

ΑΥΞΗΣΗ 8% ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!



«Καμπανάκι» για τη γρήγορη άνοδο στα ενοίκια γραφείων, η οποία έφθασε το 8% μέσα σε ένα χρόνο στους βασικούς άξονες της Αθήνας και πλέον μπορεί να αντιμετωπίζει κίνδυνο υπερθέρμανσης και γρήγορης αποκλιμάκωσης κρούουν οι σύμβουλοι ακινήτων.

Η τελευταία έρευνα της γνωστής εταιρείας συμβούλων ακινήτων GEOAXIS σε έξι περιοχές μελέτης και συγκεκριμένα σε λεωφόρο Κηφισίας, Σύνταγμα, λεωφόρο Συγγρού, Μεσογείων, Κολωνάκι και λεωφόρο Βουλιαγμένης αναφέρει ακριβώς αυτό ότι δηλαδή για το πρώτο τρίμηνο του 2020 τα ενοίκια γραφείων σημειώνουν «εξαιρετικά ανοδική πορεία», σε ένα μέσο ποσοστό 8,%, σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

«Η πολύ σημαντική αύξηση για τρίτο συνεχή χρόνο επιβεβαιώνει την νέα φάση που έχει εισέλθει η αγορά ποιοτικών κυρίως γραφείων, ενώ ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπερθέρμανσης και γρήγορης αποκλιμάκωσης του ρυθμού αύξησης», επισημαίνεται στην έρευνα.

ΑΔΕΡΦΟΣ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΜΕ ΑΔΕΡΦΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ & ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ;;;

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ & ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μετά τους Σιουφαίους, τον Πάτση, τον εξάδελφο Τσακαλώτο και την Λούκα Κατσέλη, θα πέσει πολύ βαριά στο πολιτικό σύστημα μια ακόμη εξώνηση στους τραπεζίτες και τα κοράκια των πλειστηριασμών. Ειδικά, όταν, αυτή την φορά, η όποια τυχόν εμπλοκή Ζαββού και Σαμαρά, καθίσταται αυτεπαγγέλτως ύποπτη, λόγω της συμμετοχής στο σχήμα της εθνικής πατσαβούρας του ΔΝΤ, Μιράντας Ξαφά !!!




Τι γράφει το bankstersae.blogspot.com:


Οταν μιλάμε για ανάπτυξη σε αυτήν την χώρα μάλλον κάτι τέτοιο εννοούμε..Οταν οι πολιτικοί μας δεξιοί και αριστεροί μιλάνε για διαχείριση κόκκινων δανείων και τα ακούμε από τα επίσημα χείλη των υπουργών πως είναι καλό για την χώρα και την οικονομία να βγαίνουν τα σπίτια του λαού σε πλειστηριασμούς τώρα αντιλαμβανόμαστε οι πάντες τι εννοούν..


Το 2018 συστάθηκε η εταιρεία με την επωνυμία ORILINA PROPERTIES ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.Οπως θα δείτε στο παρακάτω έγγραφο μέλη του ΔΣ της εν λόγω εταιρείας είναι ο κύριος Στυλιανός Ζαββός ο οποίος τυγχάνει να έχει το ίδιο όνομα με τον νυν υπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης της ΝΔ και υπεύθυνο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα δηλαδή της τράπεζες Γεώργιο Ζαββό και πως να μην συμβεί αυτό μια πρόκειται για τον αδερφό του.

ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ: ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!! ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 330.000.000€ !!!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ;;; ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000.000€ !!!!
Υπάρχει κάτι που δεν έχεις καταλάβει ακόμα ;;;



Σε μεγένθυση:

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" 4 ΣΤΑ 5 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!



Σε μεγένθυση:

ΔΕΚΑ (10!!!) ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ!!!

ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ (25) ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΝ "ΗΡΑΚΛΗ" ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας κ.κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΗΣΤΟΥ και ΜΑΡΙΑ ΛΙΒΑΝΙΟΥ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις!!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html



Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ: ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ !!!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ
Γενική απεργία και κινητοποιήσεις στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου !!!
Την ίδια ώρα οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους, ενώ οι κύριοι υπαίτιοι Ευρωπαίοι σφυρίζουν αδιάφορα !!!




Άγριο ξύλο πολιτών σε άνδρες της αστυνομίας μέσα στα δωμάτιά τους σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν στη Χίο - Τους πέταξαν τα πράγματα !!!


Σε λιντσάρισμα αστυνομικών που βρίσκονταν στα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο "Ερύθα" στη Χίο, προχώρησε ομάδα πολιτών μετά την κινητοποίηση που έγινε στο κέντρο της πόλης για το μεταναστευτικό, και της πορείας που ακολούθησε.

Οι πολίτες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, χτύπησαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς.

Το βίντεο από το τοπικό Ράδιο "Αλήθεια":

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: Ή ΦΕΥΓΕΤΕ "ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ"... Ή ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗ !!!




Τράπεζες: «Εθελουσία» υπό την απειλή δυσμενών μεταθέσεων

Με τη «Δαμόκλειο σπάθη» των απολύσεων να κρέμεται πάνω από τον τραπεζοϋπαλληλικό κλάδο, μετά τις πρώτες 24 στην Πειραιώς, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών χρησιμοποιούν ένα νέο ...εργαλείο για περαιτέρω μείωση του προσωπικού: την απειλή δυσμενών μεταθέσεων.

Η πρώτη ..διδάξασα και για τη νέα, αναβαθμισμένη μορφή πίεσης–μία κλίμακα πριν την απόλυση-προς τους εργαζόμενους στον τραπεζικό κλάδο είναι η Πειραιώς.

Παράλληλα, με τις 24 απολύσεις, σε άλλους 150 περίπου του πρώην RBU, που δεν μετακινήθηκαν στην Intrum, έθεσε ευθέως το δίλημμα, με τη συνδρομή και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας: ή πηγαίνετε όπου υπάρχουν κενές θέσεις – στην πλειονότητα μακριά από τον τόπο κατοικίας, κυρίως σε νησιά – ή φεύγετε με πρόγραμμα εθελουσίας.

Επειδή, όπως είναι κατανοητό, η μετακίνηση συνιστά σοβαρότατη αλλαγή στη ζωή του κάθε εργαζομένου, που ειδικά όταν έχει οικογένεια, είναι δύσκολα διαχειρίσιμη, η πλειονότητα (γύρω στα 100 άτομα) υποχρεώθηκε σε «οικειοθελή» αποχώρηση με κάποια οικονομικά κίνητρα.

Το παράδειγμα της Πειραιώς, ακολούθησαν, δίχως να χάσουν χρόνο και άλλες συστημικές τράπεζες:

Οι 500 της Eurobank στην FPS

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΤΡΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι μεταδίδει το businessdaily.gr :

Θετική έκθεση Κομισιόν με «αστερίσκο» για πλειστηριασμούς

Θετικά σχόλια για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα περιλαμβάνει η πέμπτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν, ταυτόχρονα όμως η Επιτροπή απευθύνει αρκετά αυστηρές συστάσεις ενόψει της αναμόρφωσης του δικαίου για την αφερεγγυότητα και υπογραμμίζει την ανάγκη να καταργηθούν όλοι οι περιορισμοί στους πλειστηριασμούς από τον Μάιο, οπότε και θα έχει λήξει η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ειδικότερα, σχετικά με την την πρόοδο της χώρας επί των δεσμεύσεων πολιτικής που αναλήφθηκαν στο Eurogroup του Ιουνίου 2018, η έκθεση επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις ως το τέλος του 2019. Οι δέκα δεσμεύσεις που αναμένονταν μέχρι το τέλος του 2019 περιλαμβάνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας του Ελληνικού δημόσιου τομέα, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της κοινωνικής πολιτικής, την πρόοδο στην ατζέντα των ιδιωτικοποιήσεων και την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Επίσης, τα συμπληρωματικά μέτρα που εφαρμόζονται ή ανακοινώνονται από την κυβέρνηση θα δώσουν τη δυνατότητα για ολοκλήρωση των δεσμεύσεων αυτών εγκαίρως για την έκτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, που προγραμματίζεται τον Μάιο. Σημειώνεται ότι με βάση την έκτη έκθεση θα αποφασισθεί τον Ιούνιο από το Eurogroup αν θα απελευθερωθούν κονδύλια για την Ελλάδα από την επιστροφή κερδών των κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα.

«Καμπανάκι» για τις τράπεζες - πλειστηριασμούς

ΤΡΕΧΕΙ Ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!




Αυτόματα γίνεται πλέον ο συμψηφισμός των οφειλών δημόσιων φορέων με βεβαιωμένες οφειλές που έχουν ιδιώτες στην εφορία, καθώς τέθηκε σε λειτουργία σχετική εφαρμογή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΑΑΔΕ.

Ο αυτόματος συμψηφισμός των οφειλών έχει ως συνέπεια την ταχύτερη εξόφληση των οφειλών σε ιδιώτες. Έτσι, η εξόφληση γίνεται εντός 2-3 ημερών, μειώνοντας τον χρόνο εκκαθάρισης στο μισό.

Αντίστοιχα, για τους φορολογικά ενήμερους προμηθευτές η εξόφληση πραγματοποιείται αυθημερόν.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ...ΤΟΥΣ 500 ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!! ΕΧΑΣΑΝ 139 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ !!!


Μια «μαύρη» Δευτέρα ήταν η προχθεσινή για τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, καθώς λόγω κύματος πανικού που προκάλεσε στα διεθνή χρηματιστήρια η επιδημία του κοροναϊού, έχασαν συνολικά 139 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ...ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥΣ !!!



Οικονομία και στα… PC κάνουν οι τράπεζες

Τη λύση να αγοράζουν επαναχρησιμοποιημένους (refurbished) υπολογιστές για το προσωπικό τους έχουν επιλέξει όπως μαθαίνω δύο συστημικές τράπεζες για να μειώσουν τα έξοδά τους. Όπως μου λένε, η πρακτική δεν είναι καινούργια, καθώς την είχαν υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό και μέσα στην κρίση, όμως φαίνεται ότι η επιστροφή στην κανονικότητα τις άφησε απτόητες.

Έτσι, όπως μου λένε, το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει εκ νέου μαζικές παραγγελίες «μεταχειρισμένων» υπολογιστών, οι οποίοι πάντως φαίνεται ότι καλύπτουν μια χαρά τις ανάγκες των εργαζομένων τους, κάνοντας ταυτόχρονα καλό και στο… budget.

Μείωση εξόδων από παντού

ΣΟΥΗΔΙΑ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΣΕΣ...



Μαζικές απολύσεις σε νοσοκομεία λόγω περικοπών

Το σύστημα υγείας στη Σουηδία βρίσκεται σε σοβαρή κρίση. Το υψηλό επίπεδο που κάποτε γνώριζαν οι κάτοικοι της χώρας έχει υποβαθμιστεί σημαντικά και τα νοσοκομεία δεν καταφέρνουν να προσφέρουν μια αξιοπρεπή και ασφαλή περίθαλψη. Για του λόγου το αληθές, πρόσφατα, ανακοινώθηκε ότι δύο νοσοκομεία στη Στοκχόλμη σχεδιάζουν μαζικές απολύσεις για να καλύψουν το οικονομικό τους έλλειμα. Η είδηση προέρχεται από τις σουηδικές εφημερίδες Aftonbladet και Dagens Nyheter, σύμφωνα με τις οποίες από τα νοσοκομεία Södersjukhuset και Danderyds sjukhus θα περικοπούν συνολικά 200 θέσεις εργασίας, που αφορούν γιατρούς, νοσοκόμες και διοικητικό προσωπικό — δηλαδή, εργαζόμενους που κατέχουν σημαντικότατες θέσεις, απολύτως αναγκαίες για να λειτουργεί ικανοποιητικά το σύστημα υγείας μιας χώρας.

Αυτό που κάνει την παραπάνω απόφαση ακόμα πιο ανησυχητική είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό που ένα νοσοκομείο στη Σουηδία θέτει στο στόχαστρο το προσωπικό του και προχωρά σε παρόμοιες ενέργειες. Μόλις πριν μερικές εβδομάδες, η διοίκηση του Karolinska ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 600(!) εργαζόμενους, με επιχείρημα ότι πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες οικονομικές συνθήκες . Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα πολλοί να ανησυχούν –εύλογα– για τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που δύσκολα ανατρέπονται.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ 700.000 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!



Τη δημιουργία μηχανισμού που θα εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και θα αλλάζει το καθεστώς επιβολής προστίμων για όσους δεν έχουν ασφαλίσει το όχημα τους εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται περίπου 700.000 ανασφάλιστα οχήματα και αποτελούν πραγματική απειλή για την κοινωνία αφού σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, είναι η βασικότερη αιτία εγκατάλειψης θύματος από τροχαίο με προφανείς τραγικές συνέπειες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, πολλοί οδηγοί ασφαλίζουν το όχημα τους για έναν, δύο τρεις μήνες κάθε φορά που επισείεται η σχετική απειλή και μετά κυκλοφορούν και πάλι ανασφάλιστοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία διασταύρωση στοιχείων (Απρίλιος 2018 ) μεταξύ των στοιχείων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και αυτών των ασφαλιστικών εταιρειών εντοπίστηκαν 800.000 ανασφάλιστα οχήματα χωρίς όμως να επιβληθεί κανένα πρόστιμο.

Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2012 προβλέπει τη διασταύρωση -δύο φορές τον χρόνο -των οχημάτων που υπάρχουν στη βάση δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών για τα κυκλοφορούντα οχήματα με τη βάση δεδομένων που έχουν αναπτύξει οι ασφαλιστικές εταιρείες για τα ασφαλισμένα, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια δεν διαθέτουν κάλυψη για αστική ευθύνη.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ 500.000€ !!!

Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ
Θα υπόκειται σε φόρο για τα εισοδήματα ημεδαπής προέλευσης ενώ για εκείνα της αλλοδαπής καταβάλλει φόρο κατ’ αποκοπή 100.000€ για κάθε φορολογικό έτος, δίχως να απαιτείται η δικαιολόγηση της απόκτησης τους.


O Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής υπέγραψαν κοινή απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις υπαγωγής σε εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος αλλοδαπής προέλευσης φυσικών προσώπων, που μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις διατάξεις του άρθρου 5Α του ΚΦΕ, από το φορολογικό έτος 2020, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής.

Η διαδικασία ένταξης είναι απλή και διέπεται από διαφάνεια. Προϋπόθεση αποτελεί η πραγματοποίηση επένδυσης αξίας τουλάχιστον 500.000 €, από την 12η Δεκεμβρίου 2019 και εντός τριών ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Η μέγιστη διάρκεια υπαγωγής ορίζεται στα 15 έτη. Το φυσικό πρόσωπο που εντάσσεται στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας και υπόκειται σε φόρο για τα εισοδήματα ημεδαπής προέλευσης ενώ για εκείνα της αλλοδαπής καταβάλλει φόρο κατ’ αποκοπή ποσού εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000€) για κάθε φορολογικό έτος, δίχως να απαιτείται η δικαιολόγηση της απόκτησης τους.

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ: Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟ 2028...ΚΑΙ Η ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 2038 !!!




Τι γράφει το greekmoney.gr :


Με το βιαστικό – ως φαίνεται – κλείσιμο των σύγχρονων γενικά – μονάδων λιγνιτικής παραγωγής ρεύματος, η Ελλάδα θα στερηθεί εγχώριο καύσιμο, μόνο από τα λειτουργούντα σήμερα λιγνιτωρυχεία της περιοχής, με ισοδύναμο θερμικό περιεχόμενο που υπερβαίνει σημαντικά τα 300 εκ. βαρέλια πετρελαίου. Το κενό που θα προκύψει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (Η.Ε.) θα καλυφθεί κυρίως από αντίστοιχες μονάδες με καύσιμο εισαγόμενο φυσικό αέριο (φ.α) και με εισαγωγές.

Οι πρώτες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ θα αρχίσουν να βγαίνουν από το σύστημα την άνοιξη του 2020 και θα είναι οι δύο μονάδες του Αμυνταίου (600 MW) και η Μεγαλόπολη ΙΙΙ (300 MW). Σταδιακά και μέχρι το 2023 θα αρχίσουν να αποσύρονται και οι υπόλοιπες μονάδες της ΔΕΗ, με τελευταίες τη μονάδα V του Αγ. Δημητρίου (375 MW) και τη νέα μονάδα της Πτολεμαΐδας (660 ΜW). H Πτολεμαΐδα, για την οποία κυβέρνηση και ΔΕΗ αναζητούν ένα βιώσιμο σχέδιο λειτουργίας όπως και ο Αγ. Δημήτριος V, είναι πολύ πιθανόν να παραμείνουν στο σύστημα και μετά το 2023, προκειμένου ο λιγνίτης να συνεχίσει να συμμετέχει στο εθνικό μείγμα ηλεκτροπαραγωγής με ένα μικρό ποσοστό.

Είναι γνωστό, σε όσους παροικούν στην «ενεργειακή Ιερουσαλήμ» ότι το δυσβάστακτο κόστος της εκπομπής ρύπων που «φορτώθηκε» η ΔΕΗ, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Δυστυχώς, την ώρα που άλλες χώρες της Ε.Ε. (Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Κροατία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία & Σλοβακία) με παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη έπαιρναν δωρεάν δικαιώματα εκπομπής ρύπων CO2, οι κυβερνήσεις στη χώρα μας απεμπόλησαν αυτό το δικαίωμα.Γιατί;


Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για σκόπιμη βιαστική απολιγνιτοποίηση – ποιοι θα επωφεληθούν

Ηδη η «Μυτιληναίος» και η Elpedison προχωρούν στην κατασκευή νέων μονάδων φυσικού αερίου, ενώ αντίστοιχα σχέδια έχουν και οι όμιλοι Κοπελούζου, ΤΕΡΝΑ και Καράτζη. Σχέδιο για νέα μονάδα φυσικού αερίου εξετάζει και η ΔΕΗ με πιθανότερο χώρο εγκατάστασης τη Δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχουν υποδομές δικτύου που μπορεί να αξιοποιήσει.


Ποια συμφωνία έκλεισε η Γερμανία με την ΕΕ για τα λιγνιτικά εργοστάσια της

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ: ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ DELOITTE ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ !!!

ΕΧΕΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΓΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ...
Θεωρείται απίθανο οι τραπεζίτες να χάσουν την ευκαιρία του Νέου Ποινικού Κώδικα και της ασυλίας που τους δόθηκε !!!




Συνεδρίασε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για να αξιολογήσει τα δεδομένα και να αποφανθεί για το εάν θα προχωρήσει ή όχι σε εγκλήσεις (μηνύσεις) για διάφορες υποθέσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αναθέσει στην εταιρεία ορκωτών λογιστών Deloitte να συντάξει έκθεση και να προτείνει για κάθε υπόθεση ξεχωριστά τι πρέπει να γίνει.

Παρ’ όλα αυτά η Deloitte θα παρουσιάσει κάθε περίπτωση ξεχωριστά, θα αναλύσει τι έχει κάνει μέχρι τώρα η τράπεζα αλλά δεν θα προτείνει στο ΔΣ εάν θα πρέπει να προχωρήσει σε εγκλήσεις.

Με βάση πληροφορίες θα υπάρξει νέο ΔΣ στις 12 ή 16 Μαρτίου 2020 και εκεί θα αποφασιστεί εάν θα προχωρήσει η τράπεζα σε εγκλήσεις.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ & ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!



Η φωτιά, που εκτιμάται ότι ξέσπασε στις 20.00', μετά το κλείσιμο των γραφείων, από βραχυκύκλωμα Η/Υ, δεν έλαβε μεγάλη έκταση, χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση και την συνδρομή του Θυρωρού της πολυκατοικίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι υλικές ζημίες περιορίστηκαν στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Μελών και αναμένεται να αποκατασταθούν εντός των προσεχών ημερών.

Η πρόσφατη ψηφιοποίηση ολόκληρου του αρχείου κατά GDPR, έσωσε, κυριολεκτικά, τους φακέλους με τα έγγραφα των μελών, που τηρούνται, με απόλυτη ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων, σε διαφορετικό χώρο.

Έτσι, τα μόνα έγγραφα που καταστράφηκαν, ήταν αυτά των δανειοληπτών που εξυπηρετήθηκαν κατά τις απογευματινές ώρες της ημέρας, τα οποία, εν αναμονή της ψηφιοποίησής τους, παρέμειναν στους φακέλους, εντός του χώρου όπου ξέσπασε η φωτιά, στα ειδικά για τον σκοπό αυτό ερμάρια.

Η Πυροσβεστική, αφού έσβησε την φωτιά και κατέγραψε τα αίτια και τα στοιχεία των μαρτύρων, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για το κτίριο και τους ενοίκους των γραφείων και των καταστημάτων και αποχώρησε στις 21.30'.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι και οι εθελοντές του Σωματείου, θα επικοινωνήσουν εντός των επομένων ημερών με όλους τους ανωτέρω δανειολήπτες, προκειμένου να τους ενημερώσουν και να τους συνδράμουν, για την άμεση και χωρίς κόστος ανασύσταση και αποκατάσταση των φακέλων τους.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΗΠΑ: Ο 2ος ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ 8η ΚΑΙ 14η ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ...
Υπάρχει κάτι που δεν έχεις καταλάβει ακόμα ;;;




Παρά τις πιέσεις και τη διεθνή εκστρατεία, οι φορολογικοί παράδεισοι ανά τον κόσμο εξακολουθούν να προσφέρουν μυστικό καταφύγιο σε μεγάλο όγκο πλούτου που παραμένει αφορολόγητος ζημιώνοντας χώρες και πληθυσμούς. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν χώρες όπως οι Νήσοι Κέιμαν, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι ή το Λουξεμβούργο, γενικώς χώρες χωρίς ισχυρές οικονομίες ή σημαντικές βιομηχανίες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον αμαρτωλό τραπεζικό κλάδο τους. Λίγοι μπορούν, όμως, να φανταστούν ότι ο δεύτερος στον κόσμο φορολογικός παράδεισος δεν είναι άλλος από την υπερδύναμη, τις ΗΠΑ, που προσφέρει μυστικότητα με αποτέλεσμα να καταλήγουν στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα κεφάλαια που παραμένουν μυστικά, αφορολόγητα και αγνώστου προέλευσης.

Εν ολίγοις παρά την παγκόσμια ισχύ τους σε όλα τα επίπεδα οι ΗΠΑ προσφέρουν σε ιδιώτες επιχειρήσεις αλλά και οργανώσεις, ενίοτε παράνομες, τη δυνατότητα να «φυγαδεύσουν» τα κεφάλαιά τους στις αμερικανικές τράπεζες, να αποφύγουν τη φορολόγησή τους αλλά ακόμη και να ξεπλύνουν χρήμα προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, οργανωμένο έγκλημα, τρομοκρατία κ.λπ. Λίγοι μπορούν επίσης να φανταστούν ότι η γνωστή ως χώρα του τραπεζικού απορρήτου Ελβετία έχει σημειώσει πρόοδο υπό το βάρος των διεθνών πιέσεων, έστω κι αν εξακολουθεί να καταλαμβάνει μία από τις πλέον περίοπτες θέσεις μεταξύ των χωρών που προσφέρουν μυστικότητα και καταφύγιο.

Η εικόνα προκύπτει από σχετική έκθεση για το 2020 του Δικτύου για τη Φορολογική Δικαιοσύνη (tax justice network), σύμφωνα με την οποία η διεθνής εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής έχει αποφέρει καρπούς και οι πολιτικές του τραπεζικού απορρήτου και γενικώς της μυστικότητας βρίσκονται γενικά σε υποχώρηση. Την ίδια στιγμή, όμως, επιδεινώνεται η εικόνα χωρών όπως οι ΗΠΑ που αντιπροσωπεύουν το 21,37% της παγκόσμιας αγοράς υπεράκτιων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Οι ΗΠΑ διαθέτουν κάθε είδους μηχανισμούς μυστικότητας και φοροαποφυγής για ξένους τόσο σε ομοσπονδιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο μεμονωμένων αμερικανικών πολιτειών.

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ: ΑΓΡΟΤΕΣ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ+ΛΟΙΠΩΝ ΧΡΕΩΝ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ !!!

ΠΑΡΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΑΝ 2.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ
Ενώ ετοιμάζονται να σαρώσουν τα πάντα όλα στα ακίνητα !!!
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:
ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ: ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΩΝΕΣ !!!
ΘΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ !!! ΡΙΧΝΟΥΝ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ 2020 !!!
ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΑΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ !!! ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ !!!



Κινέζοι αγόρασαν 2.000 στρέμματα με ελαιόδεντρα στη Λακωνία


Στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις στρέφονται κινέζοι επενδυτές μετά τα ακίνητα στην Ελλάδα.
Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΜέΡΑ 25 για τα κόκκινα δάνεια. 

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι αγρότες βρίσκονται σε στενωπό εξαιτίας των κόκκινών δανείων τα οποία δεν αντιμετωπίζονται καθώς οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν ικανοποιούν τους δανειολήπτες με συνέπεια να χάσουν εκτός από τα σπίτια τους και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρήκαν από τους πατεράδες τους.

Ο κ. Πεβερέτος ανέφερε ότι την ίδια στιγμή οι άνθρωποι της επαρχία πολιορκουνται από μεσίτες να πουλήσουν τη γη τους σε Κινέζους που ζητούν μεγάλες εκτάσεις με ελαιόδεντρα.

Στο στόχαστρο είναι η Λακωνία, με τους μεσίτες να οργώνουν την περιοχή αναζητώντας σημαντικές εκτάσεις για τις αγοράσουν.

ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΣΤΑ 2,7 ΔΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΗ !!!

ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΥΤΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΒΙΟΣ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;


Πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι ο δανεισμός της Ελλάδας με αρνητικό επιτόκιο αποδεικνύει πως η ελληνική οικονομία βγήκε στο ξέφωτο και πλέον η ανάπτυξη παίρνει τα πάνω της και πάμε για μείωση των πλεονασμάτων, όπου είναι ψηλά ο πήχης που μας έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Την ίδια ώρα, όμως, οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ έχουν φτάσει στα 2,7 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι τα νοικοκυριά δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν το ρεύμα, ενώ 4.000.000 χρωστάνε κοντά στα 104 δισ. ευρώ στην Εφορία και 34 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, παρά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις με πολλές δόσεις. 

Και το μήνυμα που βγαίνει είναι ότι το Ταμείο είναι άδειο, όπως και οι τσέπες των νοικοκυριών. Δεδομένης αυτής της τραγικής κατάστασης, από ποιο παράθυρο του Μαξίμου βλέπουν την ανάπτυξη να επιστρέφει στην Ελλάδα; 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & FUNDS !!! ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ !!!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΑ FUNDS
Καθημερινή η δικαίωση όλων αυτών που φωνάζει η ΥΠΕΡΒΑΣΗ εδώ και χρόνια !!!





Γ. Χατζηθεοδοσίου: Οι δανειολήπτες να έχουν τη δυνατότητα εξαγοράς του δανείου με τους όρους με τα fund


Την άποψη ότι «η κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε λήψη μέτρων, τόσο για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και για την προστασία των δανειοληπτών που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο», διετύπωσε σχετικά με το καθεστώς πλειστηριασμών και προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του «θεωρούμε αυτονόητο και μη διαπραγματεύσιμο, ότι οι αδύναμοι θα συνεχίσουν να προστατεύονται. Πληροφορούμαστε ότι τα συναρμόδια υπουργεία σχεδιάζουν ένα δίχτυ προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά, το οποίο θα εστιάζει στην εισοδηματική ενίσχυση όσων χάνουν το σπίτι τους, έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης τους. Πιστεύουμε, όμως, ότι αυτό δεν αρκεί και ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου «πριν χτυπάει το "σφυρί", πριν οι πιστωτές ζητάνε την πτώχευση νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει απλώς να εξαντλούνται τα περιθώρια εξωδικαστικής ρύθμισης, αλλά να διασφαλίζεται ότι τράπεζες και funds θα τηρούν αυστηρά τους Κανόνες Δεοντολογίας, προσφέροντας πραγματικές, συνεπώς βιώσιμες ρυθμίσεις».

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Ο ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ !!!



O ασφαλιστικός κλάδος έχει αρχίσει ήδη να δέχεται τις πιέσεις από τον κοροναϊό


Ο κοροναϊός έχει αναδειχθεί σε ένα «Μαύρο Κύκνο» για το διεθνές οικονομικό σύστημα, με σημαντικές επιδράσεις στο διεθνές εμπόριο, στις υπηρεσίες, στον τουρισμό και σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα, όπως οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Και μπορεί την τελευταία δεκαετία οι μετέχοντες στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα και ειδικά οι ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές επιχειρήσεις να έχουν χειριστεί πρωτόγνωρες πυρκαγιές, τυφώνες, ανεμοστρόβιλους , θεομηνίες και πανδημίες, ωστόσο οι οικονομικές απώλειες που συνοδεύουν τον κοροναϊό είναι υπολογίσιμες.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο ασφαλιστικός κλάδος

Ήδη ο ασφαλιστικός κλάδος έχει αρχίσει να δέχεται τις πιέσεις από τον κοροναϊό. Αλλά το κόστος δεν προέρχεται από τα συμβόλαια ζωής ή τα συμβόλαια υγείας. Έρχεται από τα συμβόλαια ασφάλισης διακοπής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (Business Interruption Insurance) και από τις αξιώσεις των εταιρειών να καλύψουν οι ασφαλιστικές τους την απώλεια εισοδήματος τους από την αναστολή λειτουργίας τους λόγω του κοροναϊού.
Συμβόλαια ασφάλισης διακοπής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

Ειδικά στο εξωτερικό το Business Interruption Insurance είναι μια διαδεδομένη ασφάλιση που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να προστατεύει το εισόδημα της επιχείρησης σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας της.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: "ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕ" ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ 65.000 ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!!

ΜΕ ΠΟΝΤΟΥΣ GO4MORE ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 5% ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΤΟΚΩΝ...
Του δούλεμα των τραπεζών συνεχίζεται...



Η Εθνική Τράπεζα, η πρώτη τράπεζα που σχεδίασε και υλοποιεί το Πρόγραμμα Ανταμοιβής της συνέπειας των πελατών της, προχώρησε στην απόδοση της επιβράβευσης 5% επί των καταβληθέντων τόκων σε 64.725 συνεπείς δανειολήπτες, για το χρονικό διάστημα 1η Σεπτεμβρίου 2019 – 31 Δεκεμβρίου 2019. Τα σχετικά ποσά πιστώθηκαν στους συνδεδεμένους λογαριασμούς εξυπηρέτησης των στεγαστικών δανείων των πελατών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η απόδοση των επιπλέον go4more πόντων για τις συναλλαγές των συγκεκριμένων δανειοληπτών στα καταστήματα Σκλαβενίτης και τα πρατήρια καυσίμων ΕΚΟ για το ίδιο χρονικό διάστημα, καθώς και για την εμπρόθεσμη πληρωμή των δόσεων του δανείου τους κατά το τελευταίο τρίμηνο 2019 (1 πόντος ανά €1 δόσης δανείου).

Το Πρόγραμμα ανταμοιβής συνεπών δανειοληπτών θα ισχύσει και για το τρέχον έτος και η αντίστοιχη επιβράβευση θα αποδοθεί τον Ιανουάριο 2021 και θα αφορά σε όλο το 12μηνο του 2020.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Εθνική Τράπεζα με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζει την προσπάθεια των πελατών της να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις μέσα στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία των τελευταίων ετών και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της ότι δουλεύει συστηματικά για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΛΟΓΩ ΠΩΛΗΣΗΣ !!!



Σε αναστολή οι πλειστηριασμοί της Αμαλίας Βαρδινογιάννη

Η στήλη αναζήτησε τους πλειστηριασμούς που είχε δρομολογήσει η Eurobank για περιουσιακά στοιχεία της Αμαλίας-Αναστασίας Βαρδινογιάννη και διαπίστωσε ότι και οι δύο – για το σπίτι στις όμορφες Σπέτσες αλλά και το ακίνητο στο Παλαιό Ψυχικό – βρίσκονται σε αναστολή.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction μπορεί να δει κανείς ότι και οι δύο είναι αναρτημένοι για τις 27 Φεβρουαρίου, ωστόσο βρίσκονται σε αναστολή καθώς η τράπεζα σχεδιάζει να πουλήσει σε τρίτο τα δάνεια.

Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ+ΛΙΡΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΓΚΙΣΕ !!!


Τι γράφει mononews.gr :

Τυχεροί όσοι έχουν χρυσό και λιρίτσες στα σεντούκια τους. Η τιμή της χρυσής λίρας ξεπέρασε τα 420 ευρώ!

Μου λένε ότι το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Πανεπιστημίου, το οποίο εξειδικεύεται στο χρυσό δεν προλαβαίνει τις τελευταίες ημέρες να εξυπηρετεί του Αθηναίους που αξιοποιούν την εντυπωσιακή άνοδο της τιμής. Τα τηλεφωνήματα για ραντεβού μαθαίνω ότι είναι αρκετά.

Ανάλογη, πληροφορούμαι είναι η εικόνα και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τελικά, τα σεντούκια κρύβουν θησαυρούς.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΣΗ !!!


Το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατίας»

Βουλευτής με εταιρία εισπρακτική

Το πολιτικό lifestyle την περασμένη εβδομάδα είχε την τιμητική του. Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, έγινε στην Κηφισιά ένας λαμπερός γάμος. Ο βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέας Πάτσης παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά. Κουμπάροι ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η σύζυγός του Βασιλική Τσόγκα, η οποία είναι στενή φίλη της νύφης.

Ο γάμος είχε όλα τα στοιχεία του glamorous: τηλεοπτικά συνεργεία, καλεσμένους celebrities της πολιτικής και όχι μόνο, γαμήλια δεξίωση σε πολυτελή χώρο των βορείων προαστίων και γλέντι μέχρι πρωίας υπό τους ήχους τσιφτετελιών, τη νύφη να χορεύει ξυπόλυτη με το δαντελένιο και σέξι νυφικό της και τον γαμπρό να ακολουθεί, πιο κλασικός, με μαύρο κοστούμι, γκρι γιλέκο και μπορντό παπιγιόν. Ο 50χρονος Αν. Πάτσης -που δηλώνει φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη και του Βαγγέλη Μαρινάκη- είναι λίγων μηνών βουλευτής, αφού εξελέγη πρώτη φορά με τα γαλάζια χρώματα τον περασμένο Ιούλιο στα Γρεβενά. Πριν από τον γάμο του -που είναι ο δεύτερος, όπως και της νέας συζύγου του- δεν ήταν ευρύτερα γνωστός, αν και εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. υπήρχαν διάφορες αφορμές για να συζητείται το όνομά του.

Πριν από τις κοσμικές στήλες εμφανίστηκε -λίγες ημέρες νωρίτερα- και στο πολιτικό μιντιακό προσκήνιο κάνοντας δηλώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι Action24 για να εκφράσει τις διαφωνίες του με την κυβερνητική τροπολογία σχετικά με τα ποδοσφαιρικά και το θέμα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Αν και στράφηκε κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στα Γρεβενά εξέδωσαν οργίλη ανακοίνωση εναντίον του, κάνοντας λόγο για «καλά προετοιμασμένη παράσταση» και «ψευτοδιαφορές με τον Αυγενάκη», χαρακτηρίζοντάς τον «εντολοδόχο της κυβέρνησης της αβάντας στους “επιχειρηματίες” της άσπρης σκόνης και της εγκληματικής συμμορίας που σέρνουν το καράβι της» και κατηγορώντας τον ότι ως «έπαθλο» των υπηρεσιών του επιζητεί «μια θέση στο ψηφοδέλτιο των Αθηνών στις επόμενες βουλευτικές εκλογές»...

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ (ΞΑΝΑ)ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!!

ΓΙΑ ΜΕΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ...ΓΙΑ ΔΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΤΕ ΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ...
Για μια ακόμη φορά βάζουν στο στόχαστρο τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό τράπεζες και εφορία...Ότι πήραν τις προηγούμενες φορές θα πάρουν και τώρα...



Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr :


Τραπεζικές καταθέσεις που αναλογούν στο 25% του ΑΕΠ αποτελούν στόχο των ελληνικών τραπεζών αλλά και της εφορίας. Πρόκειται για καταθέσεις ύψους 49 δισ. ευρώ, οι οποίες βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού και «έφυγαν» στη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης, με την ένταξη στα μνημόνια και την αβεβαιότητα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), οι καταθέσεις των κατοίκων Ελλάδας στο εξωτερικό ανέρχονται σε 52,6 δισ. δολάρια (49 δισ. ευρώ). Το ποσό αποτελεί το 25% του ΑΕΠ ή το 34% του συνόλου των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για καταθέσεις φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που έχουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα και φορολογούνται στην χώρα μας. Δεν αφορά τις καταθέσεις που έχουν σε ξένες τράπεζες, Έλληνες, οι οποίοι έχουν μεταφέρει τη φορολογική τους κατοικία στο εξωτερικό είτε ως φυσικά πρόσωπα είτε ως επιχειρήσεις. Οι συγκεκριμένες καταθέσεις είναι δύσκολο να καταμετρηθούν αλλά εκτιμώνται σε εκατοντάδες δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στις καταθέσεις των Ελλήνων, φορολογικών κατοίκων Ελλάδας, αυτές «έφυγαν» στη διάρκεια της κρίσης και της αβεβαιότητας. Το 2010, πρώτο έτος των μνημονίων, οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 28 δις. ευρώ, το 2011, μειώθηκαν επιπλέον κατά 35,4 δισ. ευρώ, το 2012 κατά 12,8 δις. ευρώ και το 2015 μειώθηκαν κατά 36,9 δισ. ευρώ. από το 2017 ξεκίνησε μια ανάκαμψη των καταθέσεων, αλλά τα νούμερα του 2009, απέχουν αισθητά.

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΑΥΡΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 24-48 ΔΟΣΕΩΝ !!!



Πρεμιέρα αύριο για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 24-48 δόσεων για όσους έχουν χρέη στην Εφορία. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τακτοποιήσουν τακτικές οφειλές (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) σε έως 24 δόσεις χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Για τις έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς, φόροι που προκύπτουν μετά από έλεγχο) θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Σημειώνεται ότι στην πάγια ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι φορολογούμενοι είχαν αρρύθμιστες οφειλές την 1η Νοεμβρίου 2019, αλλά και όσοι έχουν εντάξει τα χρέη τους στην ρύθμιση των 12-24 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019.

Ειδικότερα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:


- Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές που δεν είχαν υπαχθεί σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση η οποία κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 ήταν σε ισχύ. Μετά από επιλογή του οφειλέτη δύνανται να ρυθμιστούν και:

ΦΙΑΣΚΟ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ,  ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΕΩΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ...
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ;;; ΤΡΑΠΕΖΑ ΖΗΤΑΕΙ ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΟΣΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑΣ !!!



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει το enikos.gr :


Αύξηση της τάξεως του 42% έχουν σημειώσει οι προτάσεις ρύθμισης που έχουν υποβληθεί από τις τράπεζες προς όσους έχουν κόκκινα δάνεια για την προστασία της πρώτης κατοικίας τον τελευταίο μήνα και έχουν υπερδιπλασιαστεί από το τέλος του έτους, φτάνοντας τις 924 (από 402 στο τέλος του 2019), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών


Η βέλτιστη αντιμετώπιση του κρίσιμου κοινωνικού και οικονομικού ζητήματος της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων αποτελεί για το Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση ζήτημα υψηλής προτεραιότητας.

Το Υπουργείο Οικονομικών εντατικοποιεί τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση (Τράπεζες, Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής, δανειολήπτες ).
SSL Certificates