.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΤΡΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι μεταδίδει το businessdaily.gr :

Θετική έκθεση Κομισιόν με «αστερίσκο» για πλειστηριασμούς

Θετικά σχόλια για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα περιλαμβάνει η πέμπτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν, ταυτόχρονα όμως η Επιτροπή απευθύνει αρκετά αυστηρές συστάσεις ενόψει της αναμόρφωσης του δικαίου για την αφερεγγυότητα και υπογραμμίζει την ανάγκη να καταργηθούν όλοι οι περιορισμοί στους πλειστηριασμούς από τον Μάιο, οπότε και θα έχει λήξει η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ειδικότερα, σχετικά με την την πρόοδο της χώρας επί των δεσμεύσεων πολιτικής που αναλήφθηκαν στο Eurogroup του Ιουνίου 2018, η έκθεση επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις ως το τέλος του 2019. Οι δέκα δεσμεύσεις που αναμένονταν μέχρι το τέλος του 2019 περιλαμβάνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας του Ελληνικού δημόσιου τομέα, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της κοινωνικής πολιτικής, την πρόοδο στην ατζέντα των ιδιωτικοποιήσεων και την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Επίσης, τα συμπληρωματικά μέτρα που εφαρμόζονται ή ανακοινώνονται από την κυβέρνηση θα δώσουν τη δυνατότητα για ολοκλήρωση των δεσμεύσεων αυτών εγκαίρως για την έκτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, που προγραμματίζεται τον Μάιο. Σημειώνεται ότι με βάση την έκτη έκθεση θα αποφασισθεί τον Ιούνιο από το Eurogroup αν θα απελευθερωθούν κονδύλια για την Ελλάδα από την επιστροφή κερδών των κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα.

«Καμπανάκι» για τις τράπεζες - πλειστηριασμούς


Η Κομισιόν δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα, τονίζοντας ότι εκεί απαιτείται «σημαντική περαιτέρω δράση» από τις αρχές. Ειδικότερα, στο εκτενές κεφάλαια της έκθεσης που αφορά το τραπεζικό σύστημα τονίζεται μεταξύ άλλων ότι, αν και προχώρησε αρκετά γρήγορα η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων το 2019, το ποσοστό τους παραμένει πολύ υψηλό, ενώ επισημαίνεται η χαμηλή ποιότητα των τραπεζικών κεφαλαίων, που αποτελούνται σε μεγάλο ποσοστό από αναβαλλόμενες φορολογικές πιστώσεις.

Το σημαντικότερο στοιχείο της έκθεσης, όμως, αφορά την προετοιμασία για την αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο για την αφερεγγυότητα, μετά τη λήξη του ισχύοντος νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η Κομισιόν αναφέρει ότι έχει λάβει το αρχικό σχέδιο των ελληνικών αρχών, το οποίο θα συνεχίσει να διαφοροποιείται και να βελτιώνεται πριν φθάσουμε στο τελικό σχέδιο, που θα αξιολογηθεί οριστικά από τους θεσμούς των δανειστών στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης ενισχυμένης εποπτείας. Ουσιαστικά, από την επιτυχία σε αυτό τον τομέα θα εξαρτηθεί αν η Ελλάδα θα περάσει επιτυχώς την έκτη αξιολόγηση για να αποδεσμευθούν και τα 640 εκατ. ευρώ από τις κεντρικές τράπεζες τον Ιούνιο.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, η έκθεση τονίζει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δώσει διαβεβαιώσεις ότι το αναθεωρημένο πλαίσιο για την αφερεγγυότητα και την ατομική πτώχευση θα διασφαλίζει το δικαίωμα των πιστωτών που έχουν εξασφαλίσεις να ρευστοποιούν περιουσιακά στοιχεία, δηλαδή να προχωρούν σε πλειστηριασμούς, περιλαμβανομένων των κύριων κατοικιών, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε αρνητική επιρροή σε αυτό από το δίκαιο για την αφερεγγυότητα. Σήμερα, τονίζεται, το θεσμικό πλαίσιο προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους πλειστηριασμούς, κυρίως επειδή καθυστερούν οι δικαστικές διαδικασίες στο πλαίσιο του νόμου για την αφερεγγυότητα, δηλαδή του νόμου Κατσέλη.

Η μεταρρύθμιση, τονίζεται στην έκθεση, θα διασφαλίσει ότι οι πλειστηριασμοί δεν θα καθυστερούν λόγω των διαδικασιών του νόμου για την αφερεγγυότητα, ότι θα εισαχθούν μηχανισμοί που θα δίνουν κίνητρο για γρήγορη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, ότι οι οφειλέτες θα απελευθερώνονται από το χρέη τους σε εύλογο χρόνο, ενώ τα δίχτυα ασφαλείας για τους πιο ευάλωτους οφειλέτες θα προσφερθούν στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, έξω από το πλαίσιο των διαδικασιών για την αφερεγγυότητα και χωρίς να επηρεάζουν τα δικαιώματα των πιστωτών. Αυτή η διατύπωση ξεκαθαρίζει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για προστασία των ασθενέστερων θα πρέπει να γίνει με μέτρα κοινωνικής - επιδοματικής πολιτικής, χωρίς όμως να θίγονται τα δικαιώματα των πιστωτών για ρευστοποίηση εξασφαλίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates