.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΤΡΕΧΕΙ Ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!




Αυτόματα γίνεται πλέον ο συμψηφισμός των οφειλών δημόσιων φορέων με βεβαιωμένες οφειλές που έχουν ιδιώτες στην εφορία, καθώς τέθηκε σε λειτουργία σχετική εφαρμογή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΑΑΔΕ.

Ο αυτόματος συμψηφισμός των οφειλών έχει ως συνέπεια την ταχύτερη εξόφληση των οφειλών σε ιδιώτες. Έτσι, η εξόφληση γίνεται εντός 2-3 ημερών, μειώνοντας τον χρόνο εκκαθάρισης στο μισό.

Αντίστοιχα, για τους φορολογικά ενήμερους προμηθευτές η εξόφληση πραγματοποιείται αυθημερόν.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

"Μια σημαντική διασύνδεση υπηρεσιών και πληροφοριακών συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης ολοκληρώθηκε, βάζοντας τέλος σε μια ακόμη απαρχαιωμένη και χρονοβόρα διαδικασία που ταλαιπωρούσε τους πολίτες. Εδώ και λίγες ημέρες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έθεσε σε λειτουργία τη διεπαφή “Taxis 7”, η οποία αφορά τον αυτόματο συμψηφισμό οφειλών των φορέων της Κεντρικής Διοίκησης με βεβαιωμένες οφειλές προμηθευτών που τηρεί η ΑΑΔΕ.

Με τη διεπαφή «Taxis 7» αυτοματοποιείται, ψηφιοποιείται και επιταχύνεται συνολικά η διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής από τους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ετησίως εκτελούνται 150.000 εντάλματα πληρωμής, με τα 60.000 από αυτά να αφορούν συμψηφισμούς. Σε περιόδους αιχμής μπορεί να φτάσουν τα 1.000 ημερησίως. Αυτή η διαδικασία έως τώρα ήταν χειρόγραφη και η ανταλλαγή των εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών γινόταν με φαξ. Με την αυτοματοποίηση που επιφέρει η διεπαφή «Taxis 7» εξαλείφονται λάθη που οφείλονταν σε λανθασμένες καταχωρήσεις στοιχείων ή σε δυσανάγνωστα έγγραφα, ενώ επιταχύνεται η διαδικασία των πληρωμών.

Επιπλέον, με τη νέα διαδικασία οι υπάλληλοι που διεκπεραιώνουν τις πληρωμές δεν θα ελέγχουν την φορολογική ενημερότητα των δικαιούχων, καθώς η απάντηση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ εμπεριέχει και αυτή την πληροφορία. Πλέον, σε περιπτώσεις συμψηφισμών, η εξόφληση είναι εφικτή εντός 2-3 ημερών, μειώνοντας το χρόνο εκκαθάρισης στο μισό. Αντίστοιχα, για τους φορολογικά ενήμερους προμηθευτές η εξόφληση πραγματοποιείται αυθημερόν".

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates