.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 21/02/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ...ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΛΥΨΗ" ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!

 



Οι Υπουργικές αποφάσεις που λιμνάζουν στα συρτάρια των δύο Υπουργείων(Οικονομικών και Ανάπτυξης) και αφήνουν ατιμώρητους όσους παραβιάζουν τις υποχρεώσεις δημοσιότητας


Οι νέοι Μαρινόπουλοι έχουν την ευκαιρία να αντιγράψουν τον αυθεντικό και να μην δημοσιεύουν όχι μόνο οικονομικές καταστάσεις αλλά ούτε και τίποτα άλλο και να μένουν ατιμώρητοι.

Ο νόμος 4635/2019 έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020 αλλά οι αναγκαίες Υπουργικές Αποφάσεις για την εφαρμογή του λιμνάζουν στα συρτάρια των Υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών με αποτέλεσμα η κάθε εταιρία να κάνει ότι θέλει χωρίς να μπορεί να της επιβληθεί καμία ποινή.

Ήδη υπάρχουν εταιρίες που δεν έχουν υποβάλλει κανένα στοιχείο ενώ οι συνήθεις ύποπτοι του παρελθόντος συνεχίζουν να μην υποβάλλουν κανένα στοιχείο δημοσιότητας όπως έκαναν επί αρκετά έτη.

Και υποτίθεται ότι το 2019 ψηφίστηκε ένας νόμος που ενισχύσει τη διαφάνεια στις επιχειρηματικές συναλλαγές αλλά οι ίδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης τον έχουν ακυρώσει στην πράξη μη υπογράφοντας τις προβλεπόμενες Υπουργικές Αποφάσεις.
Άραγε υπάρχει σκοπιμότητα ή απλά πρόκειται για έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος για την ομαλή λειτουργία της αγοράς;

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υποτίθεται ότι η χώρα προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις και να αφήσει πίσω της τραγικές περιπτώσεις όπως η Μαρινόπουλος και η Folli Follie.

Ο νόμος του 2019

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ !!!

 



Της Άννας Κορσάνου,
Δικηγόρος,Διαμεσολαβήτρια

Το θέμα που παρουσιάζεται με το παρόν άρθρο δεν είναι μόνο νομικό, αλλά κυρίως κοινωνικό και ηθικό θα έλεγα. Γνώση που μπορεί ο μέσος πολίτης που δεν είναι νομικός να μην διαθέτει. Γνώση που θα έπρεπε να γνωρίζει, αφού το δίκαιο υπάρχει για τον άνθρωπο, για την κοινωνία και δεν βρίσκεται μακριά από τον άνθρωπο ή από την καταστάσεις που ταράσσουν το κοινωνικό σύνολο. Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει όλοι μας αποδέκτες ακουσμάτων, καταγγελιών και εμπειριών ατόμων των οποίων έχει βάναυσα παραβιαστεί η ζωή τους, η τιμή τους, η αξιοπρέπειά τους και καθ ολοκληρία η προσωπικότητα τους. Τι είναι λοιπόν η προσωπικότητα για το δίκαιο, ποιο είναι το δικαίωμα στην προσωπικότητα, τι περιλαμβάνει και ποιες ρήτρες αποζημίωσης ενεργοποιούνται σε περίπτωση προσβολής αυτού του δικαιώματος της προσωπικότητας.

Αναγνωρίζεται από το αστικό δίκαιο στο άρθρο 57 το γενικό απόλυτο δικαίωμα του καθενός στην προσωπικότητά του και στην αξία του ως ανθρώπου. Μα αυτή η έννοια είναι πολύ γενική μπορούμε να την προσδιορίσουμε πιο συγκεκριμένα; Ποιες είναι οι πτυχές της προσωπικότητας που προστατεύονται; Ποια αγαθά, ποιες ιδιότητες, ποιες αξίες προστατεύονται μέσα από τη διάταξη της προστασίας της προσωπικότητας. Σωματικά αγαθά όπως η ζωή, η υγεία η σωματική και ψυχική υγεία, η σεξουαλική ελευθερία, το δικαίωμα χρήσης των αγαθών του περιβάλλοντος αποτελούν έκφανση της προσωπικότητας. Επιπλέον η ηθική και συναισθηματική πλευρά της προσωπικότητας προσβάλλεται όταν το πρόσωπο αντιμετωπίζεται υποτιμητικά, γίνεται αποδέκτης μειωτικής συμπεριφοράς, νοιώθει πόνο και ψυχική αναταραχή εξ αιτίας μια συμπεριφοράς.

ΠΟΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ;;;; ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟ 96% ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

 



Η σκληρή αλήθεια, ότι οι ελληνικές τράπεζες χρηματοδότησαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μόλις με 2,5 δις ευρώ το 2020, την περίοδο της πανδημίας, που διψούσαν για ρευστότητα προκειμένου να αντέξουν, ακούστηκε για πρώτη φορά χθες (19/2) από τον Διοικητή της ΤτΕ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τα 2,5 δις δανείων, όπως έγινε γνωστό στην ίδια συνεδρίαση, διοχετεύτηκαν σε 30.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 4% του επιχειρηματικού συνόλου! Επιβεβαιώθηκαν έτσι επανειλημμένα δημοσιεύματα του «Σin», για τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων από τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, παρά την παροχή εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου και ενώ οι τράπεζες διαθέτουν αυξημένη ρευστότητα (υπολογίζεται σε 40 δισ.).

Συνεπώς, με καθαρά 2,5 δις για τις μικρομεσαίες 3 δις για τις μεγάλες επιχειρήσεις, «αιμοδοτήθηκε» ανεπαρκώς και ανισομερώς η ελληνική οικονομία, τη στιγμή που το πρόσφατο τελικό Δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ κάνει λόγο για απώλειες τζίρου της τάξης των 41 δις το 2020, με συντριπτικές απώλειες κύκλου εργασιών 53% στον ξενοδοχειακό κλάδο, 50,1% για την εστίαση κοκ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης την 5/5/20, σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση της παροχής ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα στην οικονομία, είχε ζητήσει η ρευστότητα να φτάνει στους αποδέκτες και είχε υποσχεθεί έως 16 δισ. ευρώ στην αγορά το 2020.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν (ακολουθεί πίνακας) από τις 821.540 επιχειρήσεις που λειτουργούν στην ελληνική 97,4% είναι πολύ μικρές, 2,3% είναι μικρές, 0,3% μεσαίες και μόλις 331 θεωρούνται μεγάλες.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ !!!

 


Την άμεση ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης στα αυτοκίνητα επιδιώκουν τα στελέχη της κυβέρνησης ώστε να τονωθούν περαιτέρω οι πωλήσεις τους, ενώ παράλληλα να δημιουργηθεί υγιής ανταγωνισμός ώστε να μειωθούν οι τιμές φόρτισης που αυτή τη στιγμή κάνουν την ηλεκτροκίνηση ασύμφορη!

Ειδικότερα σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Newsauto.gr η διαδικασία φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτκινήτου και οχήματος γενικότερα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή εκτός από δύσκολη υπόθεση είναι και αρκετά δαπανηρή.

Μάλιστα η έλευση του 2021 φαίνεται ότι άλλαξε ριζικά τα δεδομένα στην αγορά καθώς οι περισσότερες εταιρείες που έχουν τοποθετήσει φορτιστές σε δημόσιους χώρους ξεκίνησαν τη χρέωση η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις κυμαίνεται σε 0,50 ευρώ για κάθε Kwh που φορτίζει το όχημα, ενώ εξαιτίας και του ανταγωνισμού κάποιες νεότερες εταιρείες με λίγα σημεία φόρτισης ωστόσο χρεώνουν από 0,30 έως 0,35 ευρώ!

Περίπου 25 ευρώ για μπαταρία 50 Kwh

Αν δηλαδή ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει μια μπαταρία 50 Kwh τότε ο ιδιοκτήτης του θα χρειαστεί να δαπανήσει περίπου 25 ευρώ για πλήρη φόρτιση, που επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το αυτοκίνητο θα χρειαστεί να παραμείνει στο σημείο φόρτισης για τουλάχιστον 3 ώρες.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ....ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ !!!

 



Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ του Mega:

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.100.000 ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ !!!

 



Σε 1.171.617 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο του 2021 έναντι 1.181.296 ατόμων τον Δεκέμβριο του 2020 (ποσοστιαία μεταβολή -0,82%) και έναντι 1.138.791 ατόμων τον Ιανουάριο του 2020 (ποσοστιαία μεταβολή 2,88%), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), τον Ιανουάριο του 2021, ανήλθε σε 1.124.932 άτομα.
Από αυτά, 566.959 (ποσοστό 50,40%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 557.973 (ποσοστό 49,60%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Οι άνδρες ανήλθαν σε 418.620 (ποσοστό 37,21%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 706.312 (ποσοστό 62,79%).

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), τον Ιανουάριο του 2021, ανήλθε σε 46.685 άτομα.

Άνδρες και γυναίκες

ΕΡΧΕΤΑΙ #METOO ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ;;;

 



Σχεδόν 200 δικηγόροι αναφέρουν εγκληματική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας, βάσει ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν


To πρόσφατo “τσουνάμι” καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, που έχει οδηγήσει μάλιστα σε εισαγγελικές έρευνες, σε πολλούς διαφορετικούς χώρους, όπως στον καλλιτεχνικό και τον αθλητικό, έχει θορυβήσει όπως φαίνεται πολλούς ακόμη κλάδους και ο νομικός κόσμος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Με πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας, έχει συνταχθεί ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο μπορεί να συμπληρώσει ανώνυμα όποιος/α δικηγόρος επιθυμεί και να απαντήσει εάν έχει πέσει θύμα αντίστοιχης εγκληματικής συμπεριφοράς, στα πλαίσια της εργασίας τους (επίσης χωρίς να κατονομάζεται ο δράστης). 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, έχουν συμπληρωθεί ανώνυμα σχεδόν 200 ερωτηματολόγια, στα οποία οι ερωτηθέντες δηλώνουν πως έχουν υποστεί κάποιου είδους παρενόχληση ή κακοποιητική συμπεριφορά. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν εργαζόμενους σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΔΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :


Στις προκλήσεις για το τραπεζικό σύστημα και η πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για την επίλυση του προβλήματος των Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων, αναφέρει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην ελληνική Βουλή, τονίζοντας ότι τα NPEs και το υψηλό επίπεδο των DTC είναι σήμερα οι μεγάλες προκλήσεις.

Σε ένα μήνα περίπου συμπληρώνεται ένα έτος από την έναρξη της πανδημίας ενώ διανύεται ήδη το τρίτο lockdown.

Η μείωση του Α.Ε.Π. εκτιμάται ότι ήταν 10% για το 2020, ενώ φαίνεται προς το παρόν ανάκαμψη μόνο από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η επίπτωση στους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας είναι ασύμμετρη, με κάποιους, όπως ο τουρισμός, το εμπόριο, οι μεταφορές, κλπ. να πλήττονται σημαντικά, κάτι το οποίο τεκμαίρεται και από το υψηλό ποσοστό των ενήμερων πιστούχων που βρέθηκαν σε καθεστώς moratorium στους κλάδους αυτούς.

Αυτά ανάφερε ο διοικητής της ΤΤΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας στην ομιλία του στη Βουλή όπου αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη δημιουργίας μιας Bad Bank.

Από τους πρώτους μήνες της πανδημίας, η Τράπεζα της Ελλάδος δημοσιοποίησε τις προβλέψεις της για 8-10 δις ευρώ νέα ΜΕΔ το 2021.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ !!! ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

 





Σταϊκούρας: Επέκταση του «Ηρακλή» έως Οκτώβριο 2022 - Πρόγραμμα «Γέφυρα» και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στην επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής» έως τον Οκτώβριο του 2022 και του νέου προγράμματος «Γέφυρα» που θα καλύψει έως το 90% της δόσης στα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι σε νέο πρόγραμμα «Γέφυρα», επιλέξιμες θα είναι μεσαίες μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επιχειρηματιών, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια επιλεξιμότητας.

Επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής»

«Καταθέσαμε στα ευρωπαϊκά όργανα την πρότασή μας για επέκταση του σχεδίου ΗΡΑΚΛΗΣ – όπως έγινε στην Ιταλία 4 φορές. Οι ελληνικές τράπεζες κινούνται θετικά προς αυτή την πρωτοβουλία. Προτείνουμε επέκταση του προγράμματος από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Οκτώβριο του 2022. Εκτιμούμε ότι οι τράπεζες θα μπορέσουν να υλοποιήσουν πιο δυναμικές πολιτικές μείωσης κόκκινων δανείων φθάνοντας σε μονοψήφια ποσοστά» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδας για δημιουργία εταιρείας διαχείρισης σημαντικού ποσοστού μη εξυπηρετούμενων δανείων με ενδεχόμενη πρόβλεψη για την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση«, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Πρόγραμμα «Γέφυρα» και για τους μικρομεσαίους

Όσον αφορά το πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών και παροχής 2ης ευκαιρίας, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου ενώ πρόσθεσε ότι δρομολογείται ειδικό πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ για κρατική επιδότηση επιχειρηματικών δανείων.
«Δρομολογούμε νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα παρέχει επιδότηση μέρους δόσεων δανείων επιχειρήσεων για 8 μήνες. Επιλέξιμες θα είναι οι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές, ατομικές επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Θα παρέχουμε επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών με επιδότηση 50% της δόσης. Σε μη εξυπηρετούμενα η επιδότηση θα ανέλθει στο 80% για να αποφευχθούν πλειστηριασμοί», σημείωσε.

Κριτική στις τράπεζες

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

 


Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ !!!

 



Η πανδημία αυξάνει τις ώρες που περνάμε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και οδηγεί σε εθισμό


«Μια στιγμή, να τσεκάρω 148.713 μέιλ» έλεγε παλαιότερα, σε μία από τις μεγάλες επιτυχίες του, ο Γερμανός ποπ τραγουδιστής Τομ Μπέντσκο. Μάλλον προφητικό ήταν το τραγούδι. Όλο και περισσότερη ώρα περνούν οι Γερμανοί μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και με την πανδημία το φαινόμενο εντείνεται: Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι διά ζώσης, η κουβέντα με ένα φιλικό ζευγάρι διεξάγεται στο messenger και όχι στην τραπεζαρία, όπως παλιά. Ακόμη και οι εκτός γραφείου δραστηριότητες μεταφέρονται πλέον στο διαδίκτυο, από τις online αγορές μέχρι την επιλογή μουσικής σε streaming και το κουτσομπολιό με φίλους ή περίπου φίλους στα social media.

Τάμπλετ, έξυπνο κινητό και PC

Την Τετάρτη το ασφαλιστικό ταμείο TK (Techniker Krankenkasse) δημοσίευσε τα αποτελέσματα έρευνας για τη συμπεριφορά των Γερμανών στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με αυτά το 83% των ανδρών μπαίνουν στο Ίντερνετ περισσότερες από μία φορές την ημέρα για ιδιωτικούς λόγους, μάλιστα πολλοί από αυτούς παραμένουν συνεχώς online. Στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 69%. Η έρευνα αφορά τις ηλικίες μεταξύ 18 και 65 ετών. Σύγκριση με το παρελθόν δεν μπορεί να γίνει, καθώς πρόκειται για την πρώτη έρευνα του είδους που πραγματοποιεί ο ασφαλιστικός φορέας.

ΚΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ FUNDS ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



doValue: Ανοίγουν οι... δουλειές

Επεκτείνεται η doValue και πέραν της διαχείρισης δανειακών χαρτοφυλακίων της Eurobank.

Στις αρχές της βδομάδας ανακοινώθηκε νέα συμφωνία με τη Bain Capital για την αποκλειστική διαχείριση του χαρτοφυλακίου Kόκκινων Δανείων Icon, το οποίο προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα. Το χαρτοφυλάκιο περιέχει μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, με συνολικές απαιτήσεις ύψους σχεδόν 2,6 δισ. ευρώ. Αποτελείται, κυρίως, από εξασφαλισμένα δάνεια μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, από περισσότερους από 1.500 οφειλέτες ανά την Ελλάδα.

Η κίνηση αυτή έχει σημαντικό ενδιαφέρον και για έναν επιπλέον λόγο: Η εταιρία, της οποίας ηγείται ο Θ. Καλαντώνης, έχει διακηρυγμένο στόχο όχι να «στριμώξει» με κάθε τρόπο τους δανειολήπτες να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά να τους παράσχει «χείρα βοηθείας».

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ: ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 


Δυσάρεστα είναι τα αποτελέσματα της έρευνας της Focus Bari για την επαγγελματική και οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί άνθρωποι στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας.

Δώδεκα μήνες μετά τα πρώτα κρούσματα με τα απανωτά lockdowns, με τις επιχειρήσεις να αδυνατούν να κρατηθούν και τους εργαζόμενους σε τηλεργασία με μειωμένες αποδοχές ήταν αναμενόμενο η εικόνα που καταγράφεται να είναι άσχημη.

Σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική έρευνα:

To 30% των Ελλήνων δηλώνει πως η επαγγελματική τους κατάσταση είναι χειρότερη.

Το 10% δηλώνει πως είναι καλύτερα τα επαγγελματικά του σήμερα σε σχέση με 12 μήνες πριν.

Για όσους τα επαγγελματικά χειροτέρεψαν, οι βασικοί λόγοι είναι:

- η επιχείρησή τους υπολειτουργεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα,

ΧΑΜΟΣ: ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 400.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 6 !!!

 


Εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις συνωστίζονται στη πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 προκειμένου να λάβουν ταμειακές ανάσες από τα φθηνά κρατικά δάνεια ύψους 500 εκ. ευρώ και την διαγραφή του 50% του ποσού.

Μολονότι τα κριτήρια υπαγωγής είναι ακόμη «άγνωστα» - και κυρίως αυτό της πτώσης του τζίρου για το μήνα Ιανουάριο, που είναι το «κλειδί» για μία επιχείρηση που θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στα φθηνά δάνεια -κάτι που σημαίνει ότι μετά την Υπουργική Απόφαση θα ακολουθήσει το μεγάλο «ξεσκαρτάρισμα», μέχρι αργά χθες το βράδυ οι αιτήσεις έφθαναν τις 370.000.

Όπως όλα δείχνουν ο συνολικός αριθμός των ενδιαφερομένων θα ξεπεράσει τις 400.000 έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου που λήγει η νόμιμη προθεσμία.

Όσες πάντως αιτήσεις πληρούν τους όρους υπαγωγής θα πρέπει από την προσεχή Τρίτη 23 Φεβρουαρίου να οριστικοποιήσουν το αίτημα τους υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

 



Τι μεταδίδει το euro2day.gr :


ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: Στην εκδίκαση των αιτήσεών τους για υπαγωγή της πρώτης κατοικίας σε καθεστώς προστασίας του νόμου 3869 (νόμος Κατσέλη) επέμεινε η συντριπτική πλειονότητα όσων εκ των δανειοληπτών είχαν υποβάλει, τα προηγούμενα χρόνια, σχετική αίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου το 80% όσων επιδίωξαν την προστασία του νόμου Κατσέλη, επικαιροποίησε τα στοιχεία του στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποδεχόμενο και την άρση απορρήτου.

ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ !!!

 



Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Συμπαιγνία.
Ο εμπνευστής της συμφωνίας κράτους - μαφίας»
λεζάντα φωτογραφίας: αριστερά ο Raffaele Cutolo
και δεξιά ο... Giuseppe Garibaldi (1807 - 1882),
για τον οποίο βλέπε, σε: Giuseppe Garibaldi... o ζωοκλέφτης μισθοφόρος των Ρότσιλντ!


Πέθανε στη φυλακή ο αρχηγός της Ναπολιτάνικης μαφίας, της Νέας Οργανωμένης Καμόρα (Nco-Nuova Camorra Organizzata), ο Raffaele Cutolo, επονομαζόμενος "Ο καθηγητής".

Καταδικασμένος σε ισόβια δεσμά από το 1963, οργανώνει το 1970 τη νέα δομή της Καμόρα κι είναι ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός. Η νέα οργάνωση βασίζεται στο πυραμιδικό σύστημα της Σικελικής μαφίας κι εκείνης της Καλαβρίας "´ndrangheta" (από το αρχαιοελληνικό "άνδρας αγαθός"), με τελετουργικά μασονικής έμπνευσης, όπου κυριαρχεί η λατρεία του αρχηγού.

Στη λεζάντα της ανάρτησης λέγονται τα πάντα κι ο φίλος Andrè Deco Siciliani τα περιγράφει όλα συνοπτικά, αλλά δεν είναι όσα θα γραφτούν σε μυθιστορηματικές, ή άλλες περιγραφές μυθοπλασίας.

Όμως, αξίζει να σημειωθεί εκείνη η συνταρακτική αποκάλυψή: «Αν θέλετε, Αξιότιμε (πρόεδρε), μπορώ να σας εξηγήσω γιατί δεν ελευθερώθηκε ο Aldo Moro...». Και «Γνώριζα που τον κρατούσαν... με ενημέρωσαν από την Banda della Magliana (η μαφία της Ρώμης)... ο δικηγόρος μου μίλησε με τη Ρώμη... αλλά οι πολιτικοί δεν απάντησαν, δεν ήθελαν να τον ελευθερώσουν» (δες παρακάτω το σχετικό βίντεο στη "δίκη του αιώνα" της Ιταλίας, στη Νάπολη).

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ ;;;;

 



Αναμόρφωση του μηχανισμού επιδόματος ανεργίας ώστε αυτό να καταβάλλεται σε περισσότερες από μία ταχύτητες καθώς και ριζικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της επαγγελματικής κατάρτισης θα προωθήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στη χθεσινή διαδικτυακή παρουσίαση της νέας εφαρμογής ΟΑΕΔapp τόνισε πως η αναμόρφωση του επιδόματος ανεργίας θα γίνει υπό το πρίσμα των εξελίξεων στα μέτωπα της πανδημίας και του δημοσιονομικού, προσθέτοντας «Το βέβαιο είναι ότι ο μηχανισμός του επιδόματος ανεργίας θα μπορούσε να γίνει καλύτερος και πιο επωφελής για τους ανέργους, λαμβάνοντας υπόψη και τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές».

Οι αλλαγές είναι πιθανόν να βασίζονται στις προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη οι οποίες προβλέπουν αυξημένο ποσό επιδόματος κατά τους πρώτους έξι μήνες της ανεργίας.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Πισσαρίδη προτείνει να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του και κατά βάση να χορηγείται επί ένα 6μηνο με την προϋπόθεση της συμμετοχής του ανέργου σε προγράμματα κατάρτισης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει προκρίνει «το επίδομα ανεργίας να μην είναι σταθερό και συνδεδεμένο με τον κατώτατο μισθό αλλά με τις προηγούμενες αμοιβές του ανέργου.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ !!!

 


Του Μιλτιάδη Νεκτέριου

Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι οι πολίτες στις χώρες του δυτικού κόσμου έγιναν εξτρεμιστές, της Αριστεράς ή της Δεξιάς, και με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους απειλούν την δημοκρατία και την κατεστημένη τάξη πραγμάτων. Πρόκειται για σοβαρή σύγχυση που προέρχεται από την αδυναμία διάκρισης μεταξύ των αιτίων που προκαλούν τις αντιδράσεις των πολιτών σε όλες σχεδόν τις δυτικές κοινωνίες, και των αποτελεσμάτων που προκαλούνται από τα εν λόγω αίτια.

Τα πραγματικά αίτια οφείλονται στον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης στη μετά-σοβιετική εποχή και στα μέσα που χρησιμοποίησαν οι δυτικές κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τις νέες καταστάσεις.

Τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης που προκαλούν τις ισχυρές και μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις στις δυτικές κοινωνίες είναι τα εξής: συνεχής αύξηση της ανισοκατανομής του εισοδήματος, δομική και μακροχρόνια ανεργία, και απαξίωση μεγάλου μέρους του εργατικού δυναμικού και των αντίστοιχων επαγγελματικών προσόντων (τα 3Α: Ανισότητα, Ανεργία, Απαξίωση).

Η παγκοσμιοποίηση εξελίχθηκε χωρίς κανόνες και χωρίς σχεδιασμό εκ μέρους της Δύσης, με κύριο μοχλό τις περίπου 3.500 μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν κύκλους εργασιών που υπερβαίνουν τα ΑΕΠ των περισσότερων χωρών του πλανήτη. Τα θετικά αποτελέσματα ήταν: (α) η ταχεία και σημαντική οικονομική ανάπτυξη σε χώρες του Τρίτου κόσμου, (β) η δημιουργία μεσαίων τάξεων στις χώρες αυτές που αριθμούν πλέον πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών, και (γ) και κυριότερο, η μεταφορά υψηλού επιπέδου τεχνολογίας στις χώρες αυτές. Τα αρνητικά αποτελέσματα ήταν: (α) η αύξηση της ανεργίας στις δυτικές κοινωνίες, (β) η απώλεια ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε καίριους τομείς οικονομικών δραστηριοτήτων στις δυτικές οικονομίες, και (γ) η απώλεια σοβαρών φορολογικών εσόδων διότι οι πολυεθνικές εταιρίες είχαν πολλούς τρόπους για να επιτυγχάνουν την φοροδιαφυγή.

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!! 8 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ Ή ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ !!!

 



Λήγει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης ακινησίας και την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων. Πρόκειται για την ίδια προθεσμία που έχουν οι πολίτες για να πληρώσουν και τα τέλη κυκλοφορίας.

Φέτος, λόγω της πανδημίας οι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται να πάνε στις εφορίες για να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους. Η δήλωση αυτή γίνεται ψηφιακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας mycar.aade.gov.gr και χωρίς παράδοση των στοιχείων κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες) στη Φορολογική Αρχή. Σε όσους βρεθούν να κυκλοφορούν το όχημα παρότι το έχουν δηλώσει σε ακινησία, θα επιβληθούν «τσουχτερά» πρόστιμα 10.000-30.000 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος.

Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων ή δικύκλων, μέσω του υπολογιστή μπαίνουν στην πλατφόρμα, πληκτρολογώντας mycar.aade.gov.gr και αφού περάσουν του κωδικούς TAXISnet, έχουν δύο επιλογές:

· είτε να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, να λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών, σε περίπτωση, που θέλουν να το μεταβιβάσουν

· είτε να επιλέξουν «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία»

Στη δεύτερη περίπτωση, οδηγούνται σε μια σελίδα όπου εμφανίζεται αυτόματα ο ΑΦΜ τους, ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος και η τρέχουσα ημερομηνία. Αν κατέχουν περισσότερα από δύο οχήματα, θα πρέπει να επιλέξουν τον αριθμό κυκλοφορίας για το οποίο επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες. Με την επιλογή «Δήλωση Ακινησίας Οχημάτων» οδηγούνται στη σελίδα όπου αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του αιτούντα και του οχήματος.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΡΕΥΜΑ & ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ FAST TRACK ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΛΙΓΝΑΔΗ ΤΟΝ ΛΕΝΕ !!!

 


ΟΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ - ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ !!!

 

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 19/02/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK !!!

 





Μία ενδιαφέρουσα απόφαση αναφορικά με την ευθύνη διαχειριστών κλειστής ομάδας στο Facebook για ψευδή και προσβλητικά σχόλια και αναρτήσεις, καθώς και το επιτρεπτό χρήσης των αναρτήσεων ως αποδεικτικών μέσων, εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης (Τριμ.Εφ.Θεσ. 2116/2020).

Η υπόθεση αφορά σε αγωγή ιατρού κατά των διαχειριστών μίας κλειστής ομάδας στο Facebook και ενός ακόμα ατόμου, το οποίο ισχυρίστηκε στην υποενότητα “forum” της εν λόγω ομάδας, μία σειρά από αναληθή και συκοφαντικά γεγονότα και υβριστικά σχόλια για το πρόσωπό του, με σκοπό να βλάψει την τιμή και τη υπόληψή του ως ιατρού και ως ανθρώπου.

Όπως ισχυρίστηκε ο ενάγων, τα σχόλια αυτά παρέμειναν αναρτημένα από υπαιτιότητα και υστεροβουλία των δύο πρώτων εναγομένων, οι οποίοι τα περιέλαβαν και επέτρεψαν την ανάρτηση και διατήρηση αυτών εν γνώσει τους για το προσβλητικό, για την προσωπικότητά του, περιεχόμενο, αν και είχαν τη δυνατότητα να μη τα δημοσιοποιήσουν, αλλά και να τα καθαιρέσουν άμεσα.

Το πρωτόδικο δικαστήριο απέρριψε ως αόριστη την αγωγή στο μέρος αφορούσε τους δύο πρώτους εναγόμενους, και την έκανε εν μέρει δεκτή στο μέρος που αφορούσε τον τρίτο εναγόμενο, τον οποίο υποχρέωσε να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ, καθώς και να δημοσιεύσει, με δικά του έξοδα, το διατακτικό της απόφασης εντός της ομάδας αυτής.

Στην απόφαση του Εφετείου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εξής ενδιαφέρουσες σκέψεις:

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;» !!!

 

ΟΙ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΑΜΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!!

 


Διαβάστε και «αποκρυπτογραφήστε» τι γράφει το bankingnews.gr , βγάζοντας στην άκρη φιλοτραπεζικές+φιλοκυβερνητικές «σάλτσες» :



Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης με επίκεντρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αποδίδει. 


Ένας υφυπουργός ο Γιώργος Ζαββός κατάφερε με την επιμονή του να προωθήσει την μεταρρυθμιστική ατζέντα, εξέλιξη άκρως θετική για τον κλάδο και ευρύτερα την οικονομία. 


Είναι προφανές ότι ο Ηρακλής 1 και ο Ηρακλής 2 που έρχεται έως τις 12 Απριλίου 2021 σε συνδυασμό με τις αλλαγές στον νόμο για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποτελούν στάδια που οδηγούν σε εξυγίανση των τραπεζών. 


Ας ληφθεί υπόψη ότι η bad bank που έχει προταθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος θα έβαζε σε περιπέτειες τις τράπεζες, θα τις ενέπλεκε σε μια εσωστρεφή περιπέτεια αμφιβόλου αποτελέσματος.


Σήμερα οι τράπεζες στην Ελλάδα, θα είχαν καταρρεύσει κεφαλαιακά και χρηματιστηριακά εάν είχε ακολουθηθεί το σενάριο τρόμου της bad bank.


Να σημειωθεί ότι το bankingnews με απόλυτη συνέπεια ήταν το ΜΟΝΟ Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης της Ελλάδος που από την πρώτη στιγμή, ξεκάθαρα χωρίς ήξεις αφίξεις είχε ταχθεί κατά της λύσης της bad bank και είχαμε επιχειρηματολογήσει επί της ουσίας για την επικινδυνότητα της λύσεως αυτής.

Που μας οδηγεί η μεταρρύθμιση;

Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ !!!

 


Τι πρέπει να κάνουν οι δανειολήπτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους


Γράφει η Ιωάννα Μελάκη 


Εάν κάποιος οφειλέτης, απειλείται ή υφίσταται διαδικασίες κατασχέσεων λογαριασμών ή πλειστηριασμό, τότε θα πρέπει να ρυθμίσει τα χρέη του, έτσι ώστε να απαλλαγεί από τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Αν θέλει να διατηρήσει την περιουσία του ή τουλάχιστον την πρώτη κατοικία του, τότε σίγουρα δεν μπορεί να επιλέξει τον Πτωχευτικό Κώδικα ,αφού με αυτόν χάνεται όλη η περιουσία.!!

Από 1-6-2021 θα ισχύσει ο νέος Πτωχευτικός νόμος, ο οποίος όμως δεν προβλέπει διάταξη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το άρθρο που αναφέρεται στα ευάλωτα νοικοκυριά, έχει αυστηρότατα εισοδηματικά κριτήρια (7.000 ευρώ για τον άγαμο και 120.000 ευρώ αντικειμενική αξία κατοικίας, 10.500 ευρώ για τον έγγαμο και 135.000 ευρώ αντικειμενική αξία, 14.000 ευρώ για τριμελή οικογένεια και 150.000 ευρώ αντικειμενική αξία, και 17.500 ευρώ και 165.000 ευρώ αντικειμενική αξία για τετραμελή οικογένεια). Συνεπώς, η περίμετρος των δικαιούχων είναι περιορισμένη.

ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΤΑ 5 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!!

 


Περίπου 20.000 ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί για τις απώλειες που είχαν στα ενοίκια τους, λόγω τεχνικών προβλημάτων στην δήλωση του τραπεζικού τους λογαριασμού στο σύστημα Taxisnet. Ενώ δηλαδή είναι τυπικά καλυμμένοι με τις υποχρεώσεις τους η ΑΑΔΕ δεν μπόρεσε να τους πληρώσει για διάφορους λογους: είτε γιατί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στο Τaxisnet ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν εμφανίζεται ως κύριος δικαιούχος, είτε ο λογαριασμός ήταν αδρανής κλπ

Με την βοήθεια του κ. Αλκη Κωφού, Φοροτεχνικού Συνεργάτη του Γραφείου Ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ, αναλύουμε τους 5 βασικούς λόγους οποίους η λανθασμένη καταχώρηση του IBAN μπορεί να έχει μπλοκάρει τη κατάθεση της αποζημίωσης στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

Οι όχι και τόσο ευρέως γνωστοί αυτοί κανόνες, συμπεριλαμβάνονται κυρίως στην εγκύκλιο ΠΟΛ 1140/2006 και την τροποποιητική της 1019/31-1-2020 του Υπουργείου Οικονομικών, και είναι οι εξής:

1. Κάθε δικαιούχος είσπραξης αποζημίωσης λόγω μείωσης ενοικίων ακινήτων θα πρέπει να γνωστοποιήσει στην ΑΑΔΕ, έστω και καθυστερημένα, τον τραπεζικό λογαριασμό του για να του κατατεθεί το ποσό που δικαιούται. Συγκεκριμένα το πλήρες ΙΒΑΝ του λογαριασμού κατάθεσης θα πρέπει να καταχωρηθεί στη σελίδα του δικαιούχου στο TAXISNET, στην αριστερή στήλη «My Taxis Net» και στο παράθυρο «Δήλωση Λογαριασμού - ΙΒΑΝ».

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ;;;

 


Έρευνα για κύκλωμα παιδεραστίας με επικεφαλής γνωστό σκηνοθέτη

Την ύπαρξη κυκλώματος παιδεραστίας με επικεφαλής γνωστό σκηνοθέτη εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία. Οι έρευνες διεξάγονται μετά την πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του σκηνοθέτη από τον χώρο του θεάτρου η οποία κατατέθηκε την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Τα καταγγελλόμενα αδικήματα αφορούν σε περίοδο που θύμα ήταν ανήλικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο που δεν έχει σχέση με τον χώρο του θεάτρου προχώρησε στην υποβολή της μήνυσης καταγγέλλοντας τον σκηνοθέτη. Μάλιστα, ο μηνυτής φέρεται να καταγγέλλει βιασμό και αποπλάνηση ενώ ήταν σε ηλικία 15 ετών.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός – εκδότης της εφημερίδας “Μπαμ στο ρεπορτάζ” και διευθυντής των ereportaz.gr & dikastikoreportaz.gr μίλησε για το θέμα στην εκπομπή του STAR Αλήθειες με τη Ζήνα. Όπως είπε τα καταγγελλόμενα περιστατικά φέρονται να έχουν συμβεί περίπου πριν 15 έτη. Κατά συνέπεια, πρέπει να ερευνηθεί από τον εισαγγελέα το εάν έχουν παραγραφεί, με το ενδεχόμενο αυτό να είναι το πιθανότερο.

Επισημαίνεται, πως δεν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πρόσφατα προέβη σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΩΡΗΔΟΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!





Τη σκληρή κριτική που ασκήθηκε στο πρώτο lockdown του Μαρτίου στους δικαστές που αντιδρούσαν στην διαφαινόμενη παράταση του δικαστικού έτους και την μείωση των αποκαλούμενων δικαστικών διακοπών, διαδέχτηκε η σκληρή αλήθεια των αριθμών.

Τι έδειξαν;

Πως οι δικαστές μπορεί να μην ανέβηκαν στην έδρα να δικάσουν, έκατσαν όμως στα γραφεία τους και σε μεγάλο βαθμό εξέδωσαν (έγραψαν δηλαδή) δικαστικές αποφάσεις. Γεγονός κομβικό για να ξεστοκάρει σε αυτό το επίπεδο η Δικαιοσύνη. Οι κακεντρεχείς θα πουν πως αυτό είναι αποτέλεσμα των νουθεσιών – τότε- του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της ηγεσίας του Αρείου Πάγου που το ζήτησαν προκαλώντας ενόχληση στις συνδικαλιστικές ενώσεις. Θα προτιμήσω να το αξιολογήσω ως στάση υπευθυνότητας των δικαστών.

Συγκεκριμένα:

– Βάση των επίσημων στοιχείων, από την έναρξη της αναστολής των λειτουργιών του Πρωτοδικείου αρχες Μαρτίου μέχρι και τις 30 Απριλίου δημοσιεύθηκαν πάνω από 6000 αποφάσεις και πλέον των 2.500 Διαταγών Πληρωμής.

-Συνολικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών και μόνο, το διάστημα της πρώτης καραντίνας δημοσιεύτηκαν πάνω 6.500. Με βάση τα επίσημα στοιχεία (που είχε παραθέσει με άρθρο του ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων Χρ. Σεβαστίδης για τις πολιτικές και όχι ποινικές αποφάσεις) το έτος 2019 εκδόθηκαν κατά μέσο όρο 5.695 το μήνα. Αρα υπήρξε μια αύξηση που σημειώθηκε αυτό το διάστημα ξεπερνά κατά πολύ το 10%.

Στο Εφετείο Αθηνών το έτος 2019 μηνιαία 606, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης το ίδιο έτος κατά μήνα 243.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ: Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ & Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ !!!


ΑΥΓΗ: Tα τεράστια χρέη σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προσωπικό


Του Νίκου Καρούτζου - bankingnews.gr


Θα μπορούσε να αποτελεί είδηση ότι η εφημερίδα ΑΥΓΗ, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 1,5 εκ ευρώ.
Γιατί εκ πρώτης όψεως μια τέτοια κεφαλαιακή ενίσχυση θα έδινε το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει την εφημερίδα με στόχο να εκλείψουν φαινόμενα όπως οι οφειλές στους εργαζόμενους που χρονίζουν και η μη εφαρμογή όχι των συμβάσεων της ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους όπως αυτές μετατράπηκαν σε ατομικές κατά τη διάρκεια των μνημονίων αλλά ούτε και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Μετοχοποίηση χρεών

Ωστόσο αν κάποιος μελετήσει τι ακριβώς είναι αυτή η αύξηση δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει ότι ουσιαστικά αποτελεί μετοχοποίηση χρεών.

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΥΓΗΣ που έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, καλούνται οι μέτοχοι να ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησης κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 25ης Ιανουάριου 2021.

E-SHOP: ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 5.000€ !!!

 



Από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου έως και τις 24 Μαρτίου θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν έως 5.000 ευρώ για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού́ καταστήματος

Εκτός της συγκεκριμένης δράσης όμως μένουν οι επιχειρήσεις που εντάσσονται σε ήδη οργανωμένο δίκτυο διανομής προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών – π.χ. franchising, Shop in shop, δίκτυο πρακτόρευσης κ.λπ. – και οι οποίες εκμεταλλεύονται κατόπιν σχετικών συμβάσεων άδειες εκμετάλλευσης δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, που αφορούν συνήθως εμπορικά σήματα ή διακριτικούς τίτλους και τεχνογνωσία για τη χρήση και τη διανομή́ αγαθών ή υπηρεσιών.

Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 31,46 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. Τα 15,515 εκατ. ευρώ θα τα μοιραστούν οι περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιόνιων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Η Αττική θα λάβει τα 25,042 εκατ. ευρώ, η Στερεά Ελλάδα 3,542 εκατ. ευρώ, και 4,438 εκατ. ευρώ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ωφελούμενοι της δράσης, ήτοι επιχειρήσεις που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης, είναι οι μεσαίες, μικρές και πολύ́ μικρές επιχειρήσεις λιανικού́ εμπορίου που διατηρούν φυσικό́ κατάστημα (σε διακριτό́ της οικίας τους χώρο), ανεξάρτητα από́ τη νομική́ τους μορφή́, που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

 


Του Διοχάντη Ζ. Χατζηνικολή
Δικηγόρος Αθηνών


Με τον Ν. 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» επιχειρείται η ενσωμάτωση σε ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο όλων των μέχρι σήμερα επιμέρους νομοθετημάτων που ρύθμιζαν το ιδιωτικό χρέος.

Στον πρώτο άξονα του Νόμου (Πρώτο Βιβλίο) εκτίθενται οι δύο βασικοί μηχανισμοί πρόληψης της αφερεγγυότητας, και συγκεκριμένα ο εξωδικαστικός μηχανισμός και η διαδικασία εξυγίανσης, με την τελευταία να μην παρουσιάζει κομβικές αλλαγές σε σύγκριση με την ισχύουσα διαδικασία, όπως αυτή προβλέπεται σήμερα στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Μεγάλες και σημαντικές τροποποιήσεις όμως, όπως αυτές που αναλύονται αμέσως παρακάτω, παρατηρούνται στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Ειδικότερα:

Ο θεσμός του εξωδικαστικού μηχανισμού αναλύεται στα άρθρα 5-30 του Ν. 4738/2020 τα οποία απορροφούν τις διατάξεις του Ν. 4469/2017 και θα τεθούν σε ισχύ την 1η -06-2021.
Αληθές είναι ότι για την εφαρμογή του νόμου αυτού απαιτείται η έκδοση δεκάδων Υπουργικών Αποφάσεων, πολλές από τις οποίες αφορούν στον εξωδικαστικό, γεγονός που σημαίνει ότι πολλά ζητήματα παραμένουν έως σήμερα αρρύθμιστα.

Εντούτοις κατωτέρω παρατίθεται μια συνοπτική παρουσίαση με όσα στοιχεία ήδη αντλούνται από τις διατάξεις του νόμου.

Τα επτά βασικά σημεία του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού:

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ & ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ !!!

 


«Πάει πίσω» το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών των βιώσιμων επιχειρήσεων λόγω κρίσης


Μάριος Χριστοδούλου - bankingnews.gr


Τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια σε συνδυασμό με το ρευστό σκηνικό στην οικονομία και την αβεβαιότητα για την πορεία της υγειονομικής κρίσης μεταθέτουν για αργότερα την εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών που περιλαμβάνεται στο «πακέτο» με τα μέτρα της επόμενης μέρας για τη στήριξη των βιώσιμων επιχειρήσεων.

Άλλωστε συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς για την εξειδίκευση του πλαισίου που αποτελεί τον πρώτο και βασικότερο λόγο της αλλαγής του χρονοδιαγράμματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ανοιχτά θέματα είναι πολλά αλλά οι συζητήσεις εστιάζονται στο εύρος και τις κατηγορίες των επιλέξιμων δαπανών καθώς και στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για την ένταξη των επιχειρήσεων στη κρατική στήριξη.

Οι θεσμοί ζητούν συγκεκριμένη περίμετρο παγίων δαπανών

Σύμφωνα με τη συλλογιστική των θεσμών η επιδότηση πρέπει να αφορά συγκεκριμένη περίμετρο παγίων δαπανών για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας και οι οποίες λόγω της πανδημίας εμφανίζουν αισθητή πτώση τζίρου με αποτέλεσμα να καταγράφουν ζημιές και να μπαίνουν στη ζώνη υψηλού κινδύνου.

Το οικονομικό επιτελείο θέτει στο επίκεντρο τις ασφαλιστικές εισφορές και τα σημαντικότερα λειτουργικά κόστη όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΧΡΕΗ & ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΧΙ !!!

 


Του Νίκου Χριστοδουλάκη*


Αν και πολλοί φοβούνται ότι με τα απανωτά λοκντάουν κινδυνεύουμε από πλήξη, σίγουρα αυτό δεν ισχύει στην οικονομία όπου τη φετινή χρονιά θα έχουμε πολλές οδυνηρές εκπλήξεις. Στα μέσα του περασμένου έτους, τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά, κυριαρχούσε η εκτίμηση ότι η ξαφνική ύφεση λόγω της πανδημίας θα ήταν προσωρινή και φέτος θα την υπερακόντιζε ένα ισχυρό κύμα επενδύσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Καθώς όμως η επιστροφή στην κανονικότητα διαρκώς αναβάλλεται και αρκετοί κλάδοι στον χώρο των υπηρεσιών κρατούνται σε μόνιμη υπολειτουργία ή και πλήρη καταστολή, η ύφεση συνεχίζεται ακάθεκτη και έχει μια σειρά από δυσβάστακτες συνέπειες, όπως οι εξής:

Πρώτον, κάνει αναπόφευκτη τη συνέχιση της κρατικής στήριξης με επιδόματα, αλλεπάλληλες αναστολές πληρωμών και μαζικές προκαταβολές ρευστότητας. Οι δαπάνες έχουν εκτοξευθεί ενώ τα έσοδα του κράτους πέφτουν διαρκώς λόγω της μειωμένης δραστηριότητας και των διαδοχικών ρυθμίσεων. Προφανές αποτέλεσμα, η διόγκωση του δημόσιου χρέους, το οποίο στην Ευρωζώνη έφτασε το 100% του ΑΕΠ και στην Ελλάδα ξεπέρασε το 200% και έχει δυναμική για ακόμα ψηλότερα.

Δεύτερον, τα νοικοκυριά αυτοπεριορίζονται γιατί φοβούνται ότι η ύφεση θα κρατήσει ακόμα για πολύ και το εισόδημά τους θα πιεστεί και άλλο. Ακόμα και τα επιδόματα στήριξης δεν πάνε όλα σε κατανάλωση, αλλά ένα μέρος τους καταλήγει σε καταθέσεις μήπως έλθουν χειρότερες μέρες. Από την άλλη, οι τράπεζες που τις δέχονται απλώς βελτιώνουν τα κεφάλαιά τους αφού δεν μπορούν να τις διοχετεύσουν σε ευρείες χορηγήσεις λόγω των πιέσεων από τα «κόκκινα δάνεια».

REUTERS: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ !!!

 




Η Γερμανική τραπεζική αρχή BaFin (Federal Financial Supervisory Authority) ζήτησε από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Φρανκφούρτη να λάβει μέτρα για να αποτρέψει το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Η BaFin δημοσιοποίησε την απόφασή της που λήφθηκε στις 13 Ιανουαρίου, την Τετάρτη. Στην ανακοίνωση της δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδος. Ο κύριος μέτοχος της τράπεζας είναι του ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) με ποσοστό 61%.

“Είναι γνωστό θέμα και αφορά στην αναβάθμιση των συστημάτων του υποκαταστήματός μας στην Φρανκφούρτη”, είπε αξιωματούχος της Πειραιώς στην Αθήνα που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 


Σε μεγένθυση:

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 18/02/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!! "ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ !!! ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ !!! "

"ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ"
"Μας παίρνουν τηλέφωνα και μας απειλούν με πλειστηριασμούς για τα δάνεια της πρώην ΑΤΕ.... Δεν θα αφήσουμε funds και τράπεζες να πάρουν τα χωράφια μας. Θα γίνει νέο Κιλελέρ" !!!

 

 

Δανειολήπτες αγρότες από την περιοχή της Μεσσήνης, από τους οποίους ζητούνται τεράστια ποσά για το κλείσιμο της οφειλής τους, παρότι έχουν ήδη πληρώσει δύο και τρεις φορές το κεφάλαιο που δανείστηκαν, προειδοποίησαν χθες σε συνάντηση στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, ότι αν δεν σκύψει η κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση στο πρόβλημα, η αντίδραση θα είναι μεγάλη. 

 Στο πλευρό τους δήλωσε ότι στέκεται ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί σε συνθήκες πανδημίας και κρίσης να απαιτείται με βίαιο τρόπο η άμεση καταβολή των υποχρεώσεών των δανειοληπτών αγροτών. 

 Τη συνάντηση διοργάνωσε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, που κάλεσε όλους τους αγρότες να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να είναι σε ετοιμότητα για να αντιδράσουν…

Δείτε τι δηλώνουν οι αγρότες:

Ο ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΤΗΣ SIEMENS ΜΕ 20.000.000€ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ !!!

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ...ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΖΑΚ ΚΛΟΝΤ ΟΣΒΑΛΝΤ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ...ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ;;;
Θυμηθείτε χαρακτηριστικά και αναλυτικά εδώ:




Τι θα βρούμε αν ανοίξουμε το θησαυροφυλάκιο του Λουξεμβούργου, αυτού του μικροσκοπικού κράτους που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θεωρείται ότι είναι ανάμεσα στους 5 κορυφαίους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου;

Η έρευνα OpenLux, που διεξήχθη από τη γαλλική Le Monde μαζί με άλλα δέκα συνεργαζόμενα ΜΜΕ από όλο τον κόσμο, παρέχει απαντήσεις: 55.000 υπεράκτιες εταιρείες που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 6 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτές οι εταιρείες-βιτρίνα, χωρίς γραφεία ή υπαλλήλους, δημιουργήθηκαν από δισεκατομμυριούχους, πολυεθνικές, αθλητές, καλλιτέχνες, υψηλόβαθμους πολιτικούς και ακόμη και βασιλικές οικογένειες. Το Λουξεμβούργο λειτουργεί ως μαγνήτης για τον πλούσιο κόσμο: σε μια έκταση 2.586 τετραγωνικών χιλιομέτρων, οι Tiger Woods και ο Cristiano Ronaldo συγχρωτίζονται με τη Shakira και τον Βασιλιά του Μπαχρέιν. Εκατοντάδες πολυεθνικές (LVMH, Kering, Altice, Pfizer, Amazon…) έχουν ανοίξει θυγατρικές.

Οι 14 Έλληνες και ο Μαυρίδης της Siemens

Το 2017, ενόψει των νέων ελέγχων μετά τις αποκαλύψεις των σκανδάλων Lux Leaks (που αποδείκνυε ακριβώς ότι το Λουξεμβούργο είναι φορολογικός παράδεισος) και Panama Papers, η Societe Generale Bank & Trust (SGBT) θυγατρική της γνωστής γαλλικής τράπεζας με το ίδιο όνομα, τερμάτισε τα συμβόλαια με περίπου πενήντα πελάτες, των οποίων οι ταυτότητες προστατεύονταν από επαγγελματικό απόρρητο.

ΤΑ ΜΜΕ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!

 



Περσυνή μεν ως δήλωση αυτή του Τέλλογλου, αλλά πάντα διαχρονικό και επίκαιρο το θέμα των συντάξεων...


Ευάγγελος Παπούλιας


Άκου, λοιπόν, υπερτιμημένε κύριε, Τάσο Τέλλογλου, κάτι που δε σου επέτρεψε να μάθεις η ζωή σου μέσα στο τρίγωνο του Κολωνακίου της πολιτικής και της διαπλεκόμενης δημοσιοκαφρίλας.

Τα Ταμεία, στήθηκαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν εργαζόμενο.Οι εισφορές καθορίστηκαν, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν εργαζόμενο, τα χρήματα τα κρατούσε το Κράτος χωρίς τόκο και χρηματοδοτούσε κάθε φορά δημόσια έργα για τα οποία η καφρίλα της δημοσιογραφικής συντεχνίας σου έγραφε πληρωμένους διθυράμβους.

Έτσι δούλευε για δεκαετίες το σύστημα.

Οι Κυβερνήσεις έκλεβαν τον ιδρώτα του εργαζόμενου κι εσείς γράφατε κολακευτικά σχόλια ακούγοντας τον ήχο του χρήματος που σας έσπρωχναν στις τσέπες σας.

Άκου απληροφόρητε, Τέλλογλου να μαθαίνεις.

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ: ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΙΑ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!!

 



Πάνε να ξεχειλώσουν αλά μεξικάνικη σαπουνόπερα το "έργο" της ασυλίας των τραπεζιτών....


Γράφει σχετικά το newmoney.gr:


Συνεχίζεται το έργο «αγωνία με λαχτάρα» για τους τραπεζίτες και λοιπούς σχετικούς που καίγονται (και σωστά) για το νόμο περί εγκλήσεων των τραπεζών προκειμένου να κινηθούν δικαστικές διαδικασίες. Ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή το καλοκαίρι του 2019 δεν έχει ισχύσει επί της ουσίας (ή… μισοισχύει), αφού έχει κριθεί ουκ ολίγες φορές αντισυνταγματικός από διάφορα δικαστήρια και οι δικαστές πράττουν κατά το δοκούν. Άλλοι λαμβάνουν υπόψιν το νόμο, άλλοι όχι. 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΧΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ !!!

 



Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Η Κυβέρνηση άνοιξε με τους θεσμούς τη συζήτηση για το μέλλον του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Δέκα χρόνια μετά την ίδρυση του, στην Κυβέρνηση θέλουν -και πολύ σωστά- να συζητήσουν για το μέλλον του ΤΧΣ. Χρειάζεται ή έχει εκλείψει πλέον η αποστολή του; Εχει συγκεντρώσει αξιόλογη εμπειρία που πρέπει να ενσωματώσουμε σε κάποιον άλλον οργανισμό για να διασωθεί; Πρέπει να το κλείσουμε; 'Η μήπως πρέπει να υπαχθεί στην ομπρέλα του Υπερταμείου. Τις σωστές απαντήσεις θα αναζητήσουν τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ στο μεταξύ είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία αναζήτησης του προσώπου που θα αναλάβει να διοικεί το Ταμείο.

Κανονικά η επιλογή του επικεφαλής του ΤΧΣ θα έπρεπε να ήταν μείζον θέμα που απασχολεί ευρύτερα και να μην αναλώνεται στις οικονομικές στήλες. Κατ΄αρχήν επειδή είναι δικαίωμα μας αφού στους εξοντωτικά φορολογηθέντες Έλληνες, το ΤΧΣ κόστισε 40 δισ. Κι αν θέλετε τον χοντρικό λογαριασμό, υπολογίστε: Περίπου 30 δισ. πήγαν στις ανακεφαλαιοποιήσεις, 8 δισ. κόστισαν οι bad banks (Aγροτική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κά-περίπου 15 τον αριθμό) και άλλα 2 δισ. κόστισε πρόσφατα η μετατροπή των ομολόγων (Cocos) της τράπεζας Πειραιώς.
 
Δεν είναι όμως μόνον τα 40 δισ.κόστος που καθιστούν σημαντικό το ΤΧΣ. Είναι κυρίως οτι χρειάζεται στο πηδάλιο έναν άνθρωπο με κύρος, γνώση, ηθική και σθένος ο οποίος θα έχει το ειδικό βάρος να θέτει κόκκινες γραμμές στους θεσμούς, προς όφελος όλων όσων συνεσέφεραν τα κεφάλαια που στήριξαν το τραπεζικό σύστημα και κατ' επέκταση την πολιτική του Ταμείου.

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΟΡΩΝΟ-ΧΡΕΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ !!!

 



Xορήγηση προκαταβολής έως 384 ευρώ στους εν αναμονή συνταξιούχους, «πάγωμα» κορωνοφειλών έως το τέλος τους έτους και ρύθμιση σε δόσεις καθώς και τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων( παράταση αναστολών και προγράμματος Συν-Εργασίας) προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου εργασίας που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνονται διατάξεις για την παράταση της καταβολής των 534 ευρώ στους επαγγελματίες της τέχνης, την παροχή έκτακτου βοηθήματος στους εποχικά εργαζόμενους και την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που έχουν πληγεί από την Covid-19.

Αναλυτικά, με τις κορωνοφειλές να «πνίγουν» τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες μετά από μια μακρά περίοδο υποτονικού ή και μηδενικού τζίρου, η τροπολογία προβλέπει την παράταση έως τις 31/12/2021 της αναστολής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών που είχαν «παγώσει» έως το τέλος Απριλίου. Η εκ νέου παράταση της προθεσμίας καταβολής κρίνεται αναγκαία λόγω της συνέχισης των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και της συνεπαγόμενης περιορισμένης οικονομικής δραστηριότητας επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Μετά τη λήξη της νέας παράτασης, οι προαναφερθείσες ασφαλιστικές οφειλές μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής έως και 48 μηνιαίων δόσεων με επιτόκιο 2,5%, ή 24 άτοκων μηνιαίων δόσεων. Και στις δυο περιπτώσεις, το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης είναι τα 50 ευρώ.

Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Κατ` εξαίρεση υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΑΟ όπου υπάρχει αδυναμία πιστοποίησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Με την απόφαση υπαγωγής στη ρύθμιση καθορίζονται το ποσό κάθε δόσης, ο αριθμός των δόσεων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης υπαγωγής. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα από τον μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση. Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να υποβληθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022.

ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 7 !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr

Ανατροπές έρχονται στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που θα έχει χαρακτήρα περισσότερο στοχευμένο σε σχέση με τους προηγούμενους: Ο 6ος κύκλος πάντως είναι σε εξέλιξη με την προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων να εκπνέει μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες. Αρχές Μαρτίου πάντως αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις των ενισχύσεων.

«Μαγειρεύουν» την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα εστιάζει σε συγκεκριμένους κλάδους από εκείνους που θεωρούνται πληττόμενοι: Και σε αυτό τον κύκλο, φαίνεται πως θα δοθεί έμφαση στην παροχή χρηματοδότησης στην εστίαση αλλά και στα πεδία της οικονομίας που παρέμειναν με κατεβασμένα ρολά και τον Φεβρουάριο.

Τι αλλάζει στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7

Και στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας, πάντως, τα ποσά που θα χορηγηθούν θα «συμψηφιστούν» με εκείνα που έλαβαν μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6. Όμως στον επόμενο 7ο κύκλο ενισχύσεων αναμένεται ξανά να υιοθετηθούν αυξημένα κατώτατα ποσά για την εστίαση και τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή το Φεβρουάριο. Ακόμη και σε αυτόν τον κύκλο, το 50% του ποσού δεν θα επιστραφεί, ενώ η καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου.

Γιατί αλλάζουν τα δεδομένα στον 7ο κύκλο

ΖΑΒΒΟΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΕΣΗ 24 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΕ 45 ΔΙΣ !!!

 



Ζαβομάρες....από τον Ζαββό !!!


Τι μεταδίδει το insider.gr :


Συνολικό πλέγμα δημοσιονομικών μέτρων και μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας, ύψους 24 δισ. ευρώ, έθεσε η κυβέρνηση ως σημαντικό ανάχωμα, σε πρώτη φάση, στην πρωτοφανή πανδημική κρίση.

Όπως ανέφερε χθες(σ.σ. 15/2) στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, Γ. Ζαββός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Α. Λοβέρδου, το ποσό των 24 δισ. ευρώ αφορά εξήντα δύο παρεμβάσεις οι οποίες κατανέμονται ως ακολούθως:

Πρώτον, ποσό 4,9 δισ. ευρώ που προκύπτει από μείωση εσόδων της Κυβέρνησης και αφορά παρεμβάσεις όπως είναι αυτή της μείωσης προκαταβολής φόρου εισοδήματος, της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε αναστολή, αναστολές ΦΠΑ και άλλα μέτρα.

Δεύτερον, ποσό 10,7 δισ. ευρώ που προκύπτει από αύξηση δαπανών της Κυβέρνησης και αφορά μέτρα όπως είναι μεταξύ άλλων η επιστρεπτέα προκαταβολή, η αποζημίωση ειδικού σκοπού των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε αναστολή, αλλά ακόμα και μέτρα όπως είναι η κάλυψη δαπανών εξοπλισμού για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και προσλήψεις έκτακτου υγειονομικού προσωπικού.

Τρίτον, ποσό 2,5 δισ. ευρώ για παρεμβάσεις παροχής ρευστότητας και συγκεκριμένα για προγράμματα «Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ», το λεγόμενο «ΤΕΠΙΧ ΙΙ» και «Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων».

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ ΠΟΥ "ΕΣΩΣΕ" ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.000.000€ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ !!!

 


Γιατί οι εργολάβοι πρέπει μόνον να κονομάνε από τα διόδια....


Πρόστιμο ύψους έως 1 εκατομμυρίου ευρώ γλίτωσε ο ιδιώτης διαχειριστής της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας από το προληπτικό - δηλαδή ούτε καν έκτακτο - κλείσιμο του δρόμου, με απόφαση του Μ. Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα η ίδια απόφαση για κλείσιμο της Εθνικής Οδού ανακοινώθηκε και την Τρίτη το απόγευμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής το οδικό δίκτυο Αθηνών - Λαμίας θα παραμείνει κλειστό από τη Γέφυρα Καλυφτάκη και μέχρι τα όρια του Νομού Βοιωτίας, έως τις 7 το πρωί της Τετάρτης.

Η σχετική πρόβλεψη για την επιβολή προστίμου υπάρχει στον νόμο 4663/20 που ψηφίστηκε πριν ακριβώς ένα χρόνο. Ειδικότερα προβλέπει πρόστιμο υπό προϋποθέσεις και εφόσον η κυκλοφορία διακοπεί συνεπεία δυσμενών καιρικών φαινομένων για πάνω από μία ώρα. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται για το πρόστιμο « επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ή του κατ’ εξουσιοδότηση αυτού αρμοδίου οργάνου διοικητικό πρόστιμο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού (…)».

Δηλαδή, ο ιδιώτης έχει υποχρέωση να κρατά τον δρόμο ανοιχτό, κάτι που σημαίνει ενεργοποίηση ενός μηχανισμού καθαριότητας και ασφάλειας των ανθρώπων, υψηλού κόστους, σε αντίθετη περίπτωση βρίσκεται αντιμέτωπος με το πρόστιμο. Ωστόσο κανένα ποσό δεν θα καταβληθεί, αφού η προληπτική απόφαση ήταν του κράτους και όχι ευθύνη της εταιρείας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως καυτηριάζει σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης, «είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ιδιοκτησίας Γ. Περιστερη με αντιπρόεδρο τον Γουρζή Μιχάλη πεθερό του Γεραπετριτη».

Τα παραπάνω δίνουν μια νέα διάσταση στην προχθεσινή αλλά και τη χθεσινή κυβερνητική απόφαση για την τακτική του «ακορντεόν» στην διαχείριση της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, η οποία άνοιγε και έκλεινε τη Δευτέρα, προκαλώντας ιδίως το πρωί κυκλοφοριακό χάος, οργή και ειρωνικά σχολια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις αιφνιδιαστικές αποφάσεις και τον κρατικό μηχανισμό, αλλά και πολιτικές αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση.
SSL Certificates