.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 19/02/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

















ΟΧΙ στην Ασυλία των Τραπεζιτών !!!            Λαϊκή απαίτηση να κάτσουν στο σκαμνί αυτοί που έδωσαν Θαλασσοδάνεια σε Κόμματα, Εφοπλιστές και ΜΜΕ και που χρεοκόπησαν την Κοινωνία !!!


Στρίβειν δια της αναβολής - Νέα καθυστέρηση στην συζήτηση του Αρείου Πάγου για την ασυλία των τραπεζιτών

Ένα τεράστιο ηθικό, αλλά και ουσιαστικό ζήτημα που έχει προκύψει με τον αντισυνταγματικό νόμο που προσφέρει ασυλία στους τραπεζίτες, πρέπει άμεσα να τελειώσει με την οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου. Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και δεν νοείται οι τραπεζίτες να χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης ως παιδιά ενός..… ανώτερου θεού.

Μετά την ασυλία των τραπεζιτών στο απυρόβλητο και τα στελέχη του ΤΧΣ ;;;
Παρόλο που οι Έλληνες φορολογούμενοι χρεώθηκαν με δεκάδες δισ. ευρώ τις λοβιτούρες των τραπεζών και των στελεχών του ΤΧΣ, θα δοθεί προκλητική ασυλία σε όλους τους εμπλεκόμενους;

Με βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών κρίθηκε πως οι αλλαγές που επήλθαν στον Ποινικό Κώδικα τον Νοέμβριο του 2019 ως προς την ποινική μεταχείριση της κακουργηματικής απιστίας των τραπεζικών στελεχών είναι αντισυνταγματικές !!!

Οι δικαστές έκριναν παράλληλα ως αντισυνταγματική και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13ης Απριλίου που έδωσε στις διοικήσεις των τραπεζών νομικό πρόσχημα να κλείσουν χωρίς εγκλήσεις υποθέσεις για τις οποίες είχαν ασκηθεί εισαγγελικές διώξεις και ενώ τα δικαστήρια ήταν σε υποχρεωτική αργία. Κάλεσαν δε τους εισαγγελείς να εξετάσουν την ουσία των εκκρεμών υποθέσεων και να συνεχίσουν το έργο τους. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών δεν μιλάει για ενοχή των ελεγχόμενων τραπεζικών στελεχών, ξεκαθαρίζει απλά το αυτονόητο πως θα πρέπει να εξεταστούν οι κατηγορίες σε βάρος τους, όπως θα συνέβαινε με κάθε άλλο πρόσωπο. Να σημειωθεί πως η διάταξη που παρέχει «ασυλία» στους τραπεζίτες για την κακουργηματική απιστία έχει επηρεάσει όλες τις υποθέσεις μεγάλων σκανδάλων σε όφελος των τραπεζιτών , είτε πρόκειται για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, είτε τα δάνεια προς ΜΜΕ και τα μετοχοδάνεια των τραπεζιτών, είτε για την υπόθεση Σάλλα- Λογοθέτη- Πειραιώς, είτε για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είτε για υποθέσεις λήψης πλαστών τιμολογίων, είτε την υπόθεση Λαυρεντιάδη – Proton και πολλές άλλες.

Δεν κατάφεραν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Η Ανακρίτρια Διαφθοράς κάλεσε 100 άτομα !!!


Σε απολογία καλούνται περισσότερα από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων τραπεζικά στελέχη και υπεύθυνοι των ταμείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για την υπόθεση των δανείων στα κόμματα με εγγύηση τη μελλοντική κρατική χρηματοδότησή τους, την περίοδο 2005-2011. Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη απέστειλε ήδη κλήσεις σε απολογία με αποδέκτες τα στελέχη των τραπεζών για το αδίκημα της απιστίας και τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων, αρμόδιους επί των οικονομικών, για ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό. Την άσκηση της ποινικής δίωξης είχε παραγγείλει η Οικονομική Εισαγγελία. Λόγω αλλαγής όμως του νομοθετικού πλαισίου που προβλέπει ως προϋπόθεση την έγκληση από τα πιστωτικά ιδρύματα και απουσίας τέτοιου ήδη έγκλησης, η υπόθεση προσωρινά έκλεισε. Ακολούθησε ωστόσο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα και επέστρεψε τον φάκελο στην ανακρίτρια που προχώρησε στην κλήση των κατηγορουμένων. Αργά ή γρήγορα αναμένεται απόφαση για το θέμα αυτό από τον Άρειο Πάγο, μετά την αναίρεση που έχει ασκηθεί κατά βουλευμάτων με τα οποία έχει κριθεί συνταγματική η επίμαχη διάταξη.






































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates