.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

(ΒΙΝΤΕΟ) 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ & ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΨΗΦΙΟ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!


ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ !!! 4 ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στις Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας κ.κ. ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟΥ, ΙΡΙΔΑ ΣΤΑΘΑΚΟΥ-ΔΑΡΣΑΚΛΗ και ΟΛΓΑ ΚΑΛΚΑΝΑΚΟΥ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
 https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html




Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

1ος ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ & ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ & ΔΙΚΑΣΤΩΝ !!!


ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!



της Νένας Μαλλιάρα

Νέα δεδομένα όχι μόνο για τους δανειολήπτες, αλλά και για τους δικηγόρους, φέρνει το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που ισχύει από σήμερα. Οι δικηγόροι φέρονται να προετοιμάζουν "άμυνες" έναντι του νέου νόμου που περιορίζει πολύ τον ρόλο που είχαν αναπτύξει μέχρι σήμερα ως εκπρόσωποι ευάλωτων και μη δανειοληπτών, "πατώντας" στον χειρισμό των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη.

Το πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας που συμφωνήθηκε την εβδομάδα αυτή μεταξύ κυβέρνησης – τραπεζών, με στόχο να ψηφιστεί, ει δυνατόν, την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου, θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη που έληξε χθες.

120 ΔΟΣΕΙΣ: ΟΙ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΚΟΦΤΕΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΝΩΦΕΛΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ: ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;


ΚΟΥΙΖ : ΒΡΕΣ ΤΟΝ 2ο Π@#%&Η !!!


"ΜΙΛΗΣΕ" Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ !!!

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΜΕΡΩΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Δείτε σχετικά εδώ:






Διαδικτυακός χαμός παρατηρείται μετά από διαρροή ευρημάτων πρόσφατης έρευνας που έγινε για λογαριασμό δημοσιογραφικού ομίλου, που αναπτύσσει δραστηριότητα και στην Πάτρα και θέλει να γνωρίζει το δημοτικό τοπίο μετά τις εκλογές του Μαΐου.

Η τάση της πρόθεσης ψήφου φέρνει στην πρωτοπορία Πελετίδη και Νικολόπουλο με ποσοστά, μετά από αναγωγές, άνω του 20%. Έπονται Ρώρος, Αλεξόπουλος και Παπαδημάτος, με ποσοστά που κυμαίνονται από 7 μέχρι 14%.

Στη τρίτη ταχύτητα ακολουθούν Ψωμάς, Τζανάκος, Χρσυανθακόπουλος και Πατούχας, ενώ πιο κάτω βρίσκονται Πολίτης, Ντρίνιας και Ανταρσύα.

Ήδη έχουμε τάση, που απεικονίζει την αφετηρία του προεκλογικού κλίματος. Είναι βέβαιο ότι η συνέχεια προμηνύεται συναρπαστική!

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/02/blog-post_39.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/02/blog-post_56.html



Υπογράφηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η νέα συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και Εφοπλιστών για την εθελοντική εισφορά του ναυτιλιακού κλάδου στην ελληνική οικονομία. «Το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ΄ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Η νέα εθελοντική εισφορά είναι αόριστης διάρκειας και αντικαθιστά την προηγούμενη, που είχε θεσπιστεί επί κυβέρνησης Σαμαρά το 2014, αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού του επιπλέον φόρο, μέσω αυτήν τη φορά της φορολογίας των μερισμάτων.

Μολονότι κυβέρνηση και Εφοπλιστές κάνουν λόγο για οικειοθελή παροχή, στην πραγματικότητα η φορολόγηση των μερισμάτων προβλεπόταν, μεταξύ άλλων στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου και αναφερόταν στην έκθεση της Κομισιόν τον Μάιο του 2018. Είναι αποτέλεσμα της πολύχρονος έρευνας της Ε.Ε. για το αν το καθεστώς των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνει η ναυτιλία στην Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού της Ε.Ε. . Φαίνεται επίσης ότι οι δανειστές ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει ακόμα περισσότερα, όπως να παρατείνει την προηγούμενη εισφορά και να κλείσει φορολογικά «παραθυράκια».

ΓΑΛΛΙΑ: ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ Η "ΜΑΜΑ" & Ο "ΜΠΑΜΠΑΣ" !!! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ "ΓΟΝΕΑ 1" & "ΓΟΝΕΑ 2" !!!




Αυτή είναι η νέα Ευρώπη...


Τι μεταδίδει το real.gr :

Με τον τρόπο αυτό ο Μακρόν θέλει να βάλει τέλος στις διακρίσεις που βασίζονται στις ερωτικές – σεξουαλικές επιλογές των ανθρώπων που έχουν νομική υπόσταση-είτε με πολιτικό γάμο είτε με σύμφωνο συμβίωσης. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, η νέα πραγματικότητα επιβάλει μια διαφορετική προσέγγιση ενός, μέχρι τώρα, αυτονόητου θέματος. Όταν ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων βρίσκεται μπροστά σε μια προς συμπλήρωση αίτηση, ποιος από τους δυο, άνδρες ή γυναίκες, που αποτελούν το ζευγάρι των γονέων ενός ανηλίκου είναι ο πατέρας και ποιος η μητέρα;

Η σχετική τροπολογία συζητήθηκε στη Βουλή και η υπουργός Βαλερί Πετί που έθεσε το ζήτημα, εξήγησε ότι «είναι αναχρονιστική η διάκριση της οικογένειες» με βάση το φύλο των γονέων τους.... Το σχετικό διάταγμα αναφέρει ότι «Για την αποφυγή διακρίσεων, οι σχολικές εγγραφές, οι σχολικοί κατάλογοι, οι γονικές εξουσιοδοτήσεις και κάθε άλλο επίσημο έγγραφο που αφορά στα παιδιά, θα περιλαμβάνει αποκλειστικά τις λέξεις Γονέας 1 και Γονέας 2».

Το μέτρο αυτό έρχεται σε συνέχεια του νόμου του 2013 για την νομική ισότητα των γάμων ανάμεσα σε ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΖΗΤΕΙ ΕΙΣ ΓΑΜΟΝ ΕΝΔΟΡΑΦΙΟΝ ΚΟΡΗ 32-40 ΕΤΩΝ !!!



ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΚΕΠΚΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ ΟΣΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ !!!




Άλλος ένας χειμώνας που οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος έκαψαν τους καταναλωτές

Με ανακοίνωσή του, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών καλεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και τον ίδιο τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει το "χαράτσωμα" όσων καταναλωτών χρησιμοποιούν νυχτερινό ρεύμα για θέρμανση.

Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση του ΚΕ.Π.ΚΑ. :

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΠΗΓΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



Τι μεταδίδει το cnn.gr :

Ως «πηγή ανησυχίας» χαρακτηρίζει το υψηλό επίπεδο των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων που έχουν αναγνωρίσει ως κεφάλαια οι ελληνικές τράπεζες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεση που συνέταξε στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Η Κομισιόν σημειώνει χαρακτηριστικά πως λόγο του σχήματος του αναβαλλομένου φόρου αφενός ο δεσμός τραπεζών – κράτους «παραμένει ισχυρός», αφετέρου η μείωση των «κόκκινων» δανείων δεν μπορεί να επιταχυνθεί.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Με την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση μια επιχείρηση συμψηφίζει ζημίες παλαιότερων χρήσεων με κερδοφόρες χρήσεις, καταβάλλοντας μικρότερο φόρο από αυτόν που της αναλογεί. Το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά, με υπουργό Οικονομικών τον Γκίκα Χαρδούβελη και με τη συνδρομή του τότε εντεταλμένου συμβούλου της PriceWaterhouseCoopers Κώστα Μητρόπουλου, αναγνώρισε τις ζημίες των τραπεζών από τις αναδιαρθρώσεις ως φορολογική πίστωση, αντιγράφοντας κάτι που είχε εφαρμοστεί σε μικρότερη κλίμακα στην Πορτογαλία και σε άλλες χώρες.

Με τον τρόπο αυτό επετράπη στις τράπεζες να συμψηφίσουν με φόρους από μελλοντική κερδοφορία τις μεγάλες ζημίες που υπέστησαν από το PSI και τις μαζικές διαγραφές μη εξυπηρετούμενων δανείων παρελθόντων ετών. Κυρίως η ρύθμιση επέτρεψε στους ξένους και Έλληνες ιδιώτες μέτοχους των τραπεζών να μην βάλουν φρέσκα χρήματα στα πιστωτικά ιδρύματα, καλύπτοντας με λογιστικό χειρισμό τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΝΕΟ ΕΜΦΥΛΙΟ !!!


ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ !!!




Στα χέρια της εισαγγελέως Διαφθοράς βρίσκεται το πρώτο πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το σκάνδαλο της Novartis, το οποίο ξεκλειδώνει τα επόμενα στάδια της δικαστικής έρευνας.

Όπως ανέφερε σήμερα στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, το πόρισμα παραδόθηκε τη Δευτέρα και αποτελείται από 3.000 σελίδες.

ΠΑΤΡΙΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ !!! ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ LACTA ΟΛΗ Η ΝΔ ;;;


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: "ΚΛΕΙΔΩΣΕ" Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ. ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



"Κλείδωσε» οµόφωνα το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασµούς, χωρίς αλλαγές στα κριτήρια ένταξης των επιλέξιµων δανειοληπτών. Οι δανειολήπτες που είχαν «κόκκινο» δάνειο στις 31 ∆εκεµβρίου 2018 θα έχουν προθεσµία ενός έτους για να υποβάλουν αίτηµα υπαγωγής στο νέο πλαίσιο, µέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρµας, αρχής γενοµένης από την 1η Μαρτίου 2019, ενώ η προθεσµία για τους ανέργους και τα ΑµεΑ ορίστηκε στα πέντε χρόνια.

Προαιρετική είναι η µετάβαση στο νέο πλαίσιο για όσους έχουν ζητήσει την προστασία του νόµου Κατσέλη, η ισχύς του οποίου λήγει σήµερα. Ωστόσο, οι εκκρεµείς υποθέσεις θα ελεγχθούν µέσω πλατφόρµας µε βάση τα κριτήρια του νόµου Κατσέλη. Και όσοι δεν τα πληρούν θα «πετάγονται» αυτόµατα εκτός προστασίας, προκειµένου να αποσυµφορηθούν τα δικαστήρια. Στις 20.000 υπολογίζονται οι υποθέσεις που δεν έχουν πάρει ακόµα δικάσιµο.

Συµφωνήθηκε, επίσης, ότι όσοι έµποροι και επιτηδευµατίες, παρότι δεν το προέβλεπε ο νόµος Κατσέλη, ζήτησαν την προστασία του και το δικαστήριο µε οριστική απόφαση τούς «πέταξε» εκτός λόγω ιδιότητας, έχουν το δικαίωµα να υποβάλουν εκ νέου αίτηµα στην πλατφόρµα. 

Σε µια µαραθώνια σύσκεψη, που κράτησε σχεδόν 10 ώρες, το κυβερνητικό επιτελείο, τραπεζίτες και νοµικοί διάβασαν και συµφώνησαν γραµµή προς γραµµή σε όλα τα σηµεία του νέου νόµου, που αφορούν τεχνικές λεπτοµέρειες και θέµατα που άπτονται των δικαστηρίων. 21 άρθρα Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 21 άρθρα του νέου νόµου µεταφράστηκαν στα Αγγλικά και το τελικό σχέδιο εστάλη στους θεσµούς αργά χθες το βράδυ. ∆εν αποκλείεται να κατατεθεί σήµερα στη Βουλή και να ψηφιστεί άµεσα.

ΖΟΜΠΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ !!!




Ζόμπι είναι η επιχείρηση που δεν μπορεί να πληρώσει τους τόκους των δανείων της με τα λειτουργικά της κέρδη. ζόμπι οικονομολόγος ποιος είναι;

Του Ευθύμη Μαραμή

Εισαγωγή

Αρνητικές εντυπώσεις μας προκάλεσε η τοποθέτηση κάποιων οικονομολόγων κατά τη διάρκεια συζήτησης για την οικονομία. Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ρουά Ματ», στις 20/2/2019, ο επικεφαλής του κράτους στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, υποστήριξε ότι οι Έλληνες δεν φορολογούνται βαριά και πρόσθεσε πως «όλες οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν κράτος το οποίο καταναλώνει το 45-50% του ΑΕΠ». Αυτή είναι μια εξαιρετικά παραπλανητική διατύπωση της πραγματικότητας εκ μέρους του κ. Κουτεντάκη.

Τι λέει ο ΟΟΣΑ για το διαθέσιμο εισόδημα στην Ελλάδα

Έχουμε δει στο παρελθόν πως όταν το ύψος της φορολόγησης εξετάζεται μόνο ως ποσοστό, μπορεί να προκαλέσει εσφαλμένες εντυπώσεις. Πρέπει να εξετάζεται και ποσοτικά ώστε να παρέχεται μια πιο επαρκής αποτύπωση των γεγονότων. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το ποσοστό φορολόγησης είναι εξαιρετικά υψηλό και αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε εξετάζοντας τους φορολογικούς συντελεστές σε σχέση με τα εισοδήματα και συγκρίνοντας στη συνέχεια τα δεδομένα, για παράδειγμα, με αυτά της Γερμανίας.

Τα στοιχεία για το μέσο διαθέσιμο εισόδημα στην Γερμανία και στην Ελλάδα, παρέχονται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, υπολογίζοντας στις μετρήσεις τους φόρους, τις εισφορές και τις «κοινωνικές παροχές». Παρατηρούμε πως το μέσο διαθέσιμο εισόδημα στην Ελλάδα ανέρχεται στα 9.960 € ενώ στην Γερμανία στα 24.999 €.

ΒΟΜΒΑ FM VOICE !!! ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!! ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ;;;


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Η ΤτΕ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΝ Π.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ...ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ Θ.ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ !!!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ...
Την ίδια ώρα ο Θεόδωρος Πανταλάκης παραμένει στο απυρόβλητο.


Αβάσιμα χαρακτηρίζουν πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής, καθηγητή Παναγιώτη Ρουμελιώτη, όσα του καταμαρτυρούν από την Τράπεζα Ελλάδος, με αφορμή την πρόσκληση σε ακρόαση του κ. Ρουμελιώτη την προσεχή Δευτέρα από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Σ. Παντελιά, επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μια πρόσκληση που οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν προσχηματική και πολιτικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παντελιάς επικρίνει σε επιστολή του τον πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής γιατί, όπως ισχυρίζεται, ασκεί εκτελεστικά καθήκοντα, παρά το γεγονός ότι κατέχει θέση μη εκτελεστικού προέδρου. Επιπλέον, ασκεί κριτική στον κ. Ρουμελιώτη γιατί δεν επιτελεί αποτελεσματικά το ρόλο του προέδρου και δεν συμβάλει στην καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στο τραπεζικό ίδρυμα.

Ατεκμηρίωτα και αβάσιμα χαρακτηρίζει από την πλευρά του ο Π. Ρουμελιώτης όσα του καταμαρτυρεί το στέλεχος της ΤτΕ, αντιθέτως -σύμφωνα πάντα με πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής- πρόκειται για αόριστες κατηγορίες που δεν μπορούν ούτε να κλονίσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Ρουμελιώτη, ούτε, πολύ περισσότερο, να επιφέρουν κυρώσεις, εκτός αν η Τράπεζα της Ελλάδος ασκεί εκτελεστικά καθήκοντα..

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 900.000€ ΣΤΗΝ ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ !!!



Γίνεται της...παραγραφής

Φορο... μπερδέματα για την γνωστή λαική τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή, που είναι κατηγορούμενη για φοροδιαφυγή ύψους 1 εκ.ευρώ.

Η γνωστή καλλιτέχνης επρόκειτο να δικαστεί χτες στο Γ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, για σκέλος της υπόθεσης φοροδιαφυγής, γιά την οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών.

Ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 11 Απριλίου, μέχρι να οριστικοποιηθεί από το Διοικητικό Πρωτοδικείο η διευθέτηση του χρέους της, που έχει διαγραφεί μέχρι ποσού 900.000 ευρώ.
Τον Ιούλιο του 2018 το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας είχε δικαιώσει την τραγουδίστρια στην πολυετή διαμάχη της με τη Εφορία, καθώς της διέγραψε πρόστιμο 900.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 700.000€ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ !!! ΔΕΝ ΑΠΕΔΙΔΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επί 11 χρόνια τα ΚΤΕΛ Αττικής δεν απέδιδαν σε ειδικούς λογαριασµούς τα χρήµατα, όπως προέβλεπε νόµος του 2001.


Πρόστιµο-µαµούθ ύψους 700.000 ευρώ επέβαλε η περιφέρεια στα ΚΤΕΛ Αττικής για χρήµατα που εισέπρατταν επί 11 χρόνια µέσω των εισιτηρίων, αλλά δεν τα απέδιδαν σε ειδικούς λογαριασµούς, όπως προέβλεπε νόµος του 2001!

Η χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, αν και περιορίζεται σε λιτή αναφορά των διατάξεων, θα µπορούσε να αποτελεί κάλλιστα υλικό για µελέτη σχετικά µε το πώς το κράτος ψηφίζει νόµους – χωρίς δηλαδή να προβλέπει µέτρα για την εφαρµογή τους. Εν συντοµία, η υπόθεση έχει ως εξής: Τον Νοέµβριο του 2001 ψηφίζεται από την κυβέρνηση Σηµίτη ο νόµος 2963 για την οργάνωση των δηµόσιων µεταφορών µε λεωφορεία. Στο άρθρο 13 προβλέπεται η δηµιουργία ειδικού λογαριασµού όπου θα κατατίθετο το 5% των εισπράξεων από τα εισιτήρια που πληρώνουν οι επιβάτες. Ποσοστό 1% θα πήγαινε για την ενίσχυση των ασθενέστερων ΚΤΕΛ, µελέτες και έργα εκσυγχρονισµού. Αλλο ένα 3% θα κατευθυνόταν για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων και το υπόλοιπο 1% για συντήρηση υποδοµών. 

Και τι θα γινόταν εάν κάποιο ΚΤΕΛ δεν απέδιδε τα ποσά αυτά; Εκείνος ο νόµος έλεγε ότι θα βεβαιώνονταν ως δηµόσιο έσοδο για να εισπραχθούν κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης ∆ηµοσίων Εσόδων τα ποσά από το 1% υπέρ των ασθενέστερων ΚΤΕΛ, αλλά και ότι θα έπρεπε να εκδοθεί άλλη απόφαση του υπουργού Μεταφορών για τον τρόπο επιβολής, είσπραξης και διάθεσης αυτής της εισφοράς. Ταυτόχρονα καταργούσε άλλες εισφορές που πλήρωναν έως τότε τα ΚΤΕΛ.

ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΛΕΙΠΑΝ 33 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 38 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ !!!



Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε η προϊσταμένη της υπηρεσίας...

Αγώνα δρόμου για να δικαιολογήσει την απουσία δεκάδων συναδέλφων της έκανε μια επικεφαλής τμήματος σε υπηρεσία της Λάρισας, όταν υπήρξε απροειδοποίητη επίσκεψη της προϊσταμένης Αρχής.

Όπως γράφει η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» στο εν λόγω τμήμα υπηρετούν 38 υπάλληλοι ενώ την ημέρα που πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος 13 εξ αυτών απουσίαζαν με άδεια για διάφορους λόγους (κανονική, διοικητική, αναρρωτική κλπ).

ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ !!!




ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ 40 ΔΙΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Να συστήσουν ενιαίο φορέα αποφάσισαν οι διαχειριστές των κόκκινων δανείων (servicers) με σκοπό να ενισχύσουν τον ρόλο τους σε μια αγορά που αναμένεται να αγγίξει τα 40 δισ. ευρώ σε βάθος διετίας.

Η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, όπως ονομάζεται ο νέος φορέας, εκπροσωπεί 16 εταιρείες που έχουν αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, με επικεφαλής τον κ. Τάσο Πανούση, διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank FPS.

«Ο λόγος που συστήθηκε η Ένωση είναι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά να διαχειρίζονται με ενιαίο τρόπο το πλήθος των κόκκινων δανείων και να υπάρχει θεσμική επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς», σχολιάζει στο insider.gr πηγή με γνώση των διαδικασιών.

Η στόχευση είναι, ουσιαστικά, διττή: από τη μία να προασπίσει να συμφέροντα των εν λόγω εταιρειών έναντι των υπόλοιπων παραγόντων της αγοράς, όπως είναι οι τράπεζες και η Πολιτεία, και από την άλλη να διαφυλάξει τη φήμη των funds που ενίοτε «στιγματίζονται» λόγω του ρόλου τους από τους δανειολήπτες μέσω της θέσπισης και τήρησης ορθών πρακτικών.

ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ALPHA BANK ΠΟΥ "ΧΑΡΙΣΑΝ" 3.000.000€ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΙΟΥΦΑΙΩΝ ;;;



Τι αποκαλύπτει το directnews.gr :

Όλα καλά κύριοι της ALPHA BANK;

Τι έγινε κύριοι της ALPHA BANK με τα 3 εκατομμύρια ευρώ που “χάρισε” η Διεύθυνση Υποστηρίξεως Χρηματοδοτήσεων της τράπεζας (με υπεύθυνη την κυρία Ελένη Μάρκου) στο γνωστό δικηγορικό γραφείο «Σιούφας & Συνεργάτες»;

Υπήρξε κάποια έρευνα;

Χρειαζόταν να ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες η απογραφή των στεγαστικών δανείων;

Τόσο ανίκανους θεωρείται τους υπαλλήλους της τράπεζάς σας;

Ή απλώς θέλατε να σπρώξετε σε “ημέτερους” 3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προέρχονται από τους φορολογούμενους πολίτες, που αναγκάστηκαν να συνεισφέρουν στην περίφημη ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος;

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΧΟΡΗΓΙΕΣ" ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ !!!

ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ...
Αρνήθηκε ξανά να κατονομάσει ποιες εταιρείες είναι πίσω από τις "χορηγίες" και προσπάθησε να μαζέψει το ποσό, αναφέροντας ότι τα 4,5 από τα συνολικά 16 δις δραχμές(περίπου 47.000.000€) ήταν από την κρατική επιχορήγηση !!!



Του Άρη Σπίνου

Ο πάλαι ποτέ "στρατηγός" του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος, κατέθεσε την Τρίτη ενώπιον των εισαγγελέων Διαφθοράς στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης που άνοιξε με αφορμή όσα είπε κατά την απολογία του στη δίκη για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens σχετικά με τη χρηματοδότηση, ύψους 16 δις δραχμών, στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσουκάτος, ο οποίος στη δίκη για το σκάνδαλο Siemens κατηγορείται για δωροδοκία, επισήμανε καταθέτοντας πως από το 2008 που άρχισε να διερευνάται η υπόθεση με τα "μαύρα ταμεία" είχε αναφέρει στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές τα όσα είπε πρόσφατα στην απολογία του χωρίς, ωστόσο, να κινηθεί κάποια διαδικασία.Κατά την κατάθεσή του στους εισαγγελείς Διαφθοράς επανέλαβε τα περί χρηματοδότησης16 δις δρχ του ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο του 2000. 

ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ !!!




Ντου σε γραφείο ιατρού, ο οποίος είχε πάρει «φακελάκι» από καρκινοπαθή, έκανε ο Ρουβίκωνας.

Μέλος του Ρουβίκωνα προειδοποίησε και χαστούκισε δύο φορές τον γιατρό, ενώ άλλοι πετούσαν καρέκλες και έκαναν «καλοκαιρινό» το γραφείο του.

«Την επόμενη φορά θα σε πετάξουμε από το παράθυρο» τον απείλησαν αφού τον στόλισαν με «κοσμητικά επίθετα».

Ο γιατρός και καθηγητής χειρουργικής είχε συλληφθεί από τις αρχές καθώς σύμφωνα με καταγγελίες ζητούσε χρήματα από 40χρονο καρκινοπαθή. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ.

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα:

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΣΑΛΜΑ !!!

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ...
Άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας Μάριου Σαλμά ζητά από τη Βουλή η εισαγγελία κατά της διαφθοράς. Η δικογραφία, η οποία αφορά υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις, διαβιβάστηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να σταλεί στο κοινοβούλιο.



Σύμφωνα με πληροφορίες διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η δικογραφία αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα (το ένα εκ των οποίων συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά.) Ελέγχθηκαν συνολικά 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. (Ενδεικτικά: 363 χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου, 109 δεν φέρουν σφραγίδα του παρόχου υγείας).

ΚΕΕΛΠΝΟ: ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 74 ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Σε βάρος 5 προσώπων: της Τζένης Κρεμαστινού, της Ανδρονίκης Θεοφιλάτου, της Κατερίνας Πολύζου, του Σταμάτη Πουλή και του Θεόδωρου Παπαδημητρίου.


Η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011- 2014.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν τα αδικήματα της απιστίας από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις και σύσταση συμμορίας και στρέφονταi, κατά περίπτωση, σε βάρος πέντε προσώπων, και συγκεκριμένα, κατά των:

Τζένης Κρεμαστινού, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου, Κατερίνας Πολύζου, Σταμάτη Πουλή, Θεόδωρου Παπαδημητρίου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ !!!


Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ;;;


ΕΝΟΧΟΣ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΧΑΔΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ !!!

28 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 20.000€...
Το Δικαστήριο που δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό !!!
Κούλη να τον χαίρεσαι...


Ένοχο κατά πλειοψηφία έκρινε το δικαστήριο τον Νίκο Γεωργιάδη μετά και την καταδικαστική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.Το Δικαστήριο που δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Νίκο Γεωργιάδη συγκεκριμένα: για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών.

Επίσης του επέβαλε χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχνώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας είχε δηλώσει: Προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής.

Παρών στη δίκη ήταν και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!! ΑΠΟ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ...ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΕΣ ΤΣΙΓΑΡΑ !!!

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ & ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROBANK
Τα πάντα όλα στο σφυρί !!!


Ακίνητα «φιλέτα» σε όλη τη χώρα, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εγκαταστάσεις βιομηχανιών, πλοία, εξοπλισμός καταστημάτων αλλά και κούτες με τσιγάρα βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 27 Φεβρουαρίου.

Πολυτελείς κατοικίες, μεζονέτες, διαμερίσματα ακόμη και θέσεις πάρκινγκ, καταστήματα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων περιλαμβάνονται στη λίστα των ακινήτων που έχουν ήδη αναρτηθεί για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της Τετάρτης. Παραθαλάσσια οικόπεδα με υπερσύγχρονα ξενοδοχεία, δίπλα στη θάλασσα, στη Χαλκιδική, την Πελοπόννησο, τη Ρόδο κλπ ή τα Ζαγοροχώρια «φιγουράρουν» ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. ΄

Πλοία, φορτηγά, χαλασμένα ΙΧ αυτοκίνητα και… αναπτήρες

Εκτός όμως από τα ακίνητα, στο «σφυρί» βγαίνουν και πλοία ναυτιλιακών εταιριών, όπως το ««ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ», αλλά και φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, ορισμένα εκ των οποίων, όπως αναφέρεται, είναι «χαλασμένα και διαβρωμένα από τη σκουριά».

ΤΟ ΚΕΜΕΕΠ ΣΤΡΙΜΩΞΕ & ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΗΝ ΤτΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ 52.000.000€ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ 2008 & 2009 !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/07/blog-post_25.html




52,4 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΑΑΔΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος για μια «ξεχασμένη» εισφορά που δεν πλήρωνε από τη διετία 2009 - 2010.

Το συγκεκριμένο ποσό βεβαιώθηκε το 2016 κατόπιν φορολογικού ελέγχου που πραγματοποίησε στην Τράπεζα της Ελλάδος, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) το 2016 και πληρώθηκε το 2018, γεγονός που μείωσε τα κέρδη της κεντρικής τράπεζας, για τη χρήση του περασμένου έτους.

Η ΤτΕ, αρνούνταν τόσο χρόνια να καταβάλει την εισφορά και χρειάστηκε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (το έτος 2017) προκειμένου να πειστεί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στον Ισολογισμό του 2018, τα συνολικά έξοδα της Τράπεζας πλην προβλέψεων (δαπάνες προσωπικού και συνταξιοδοτικών παροχών, αποσβέσεις, λοιπές δαπάνες διαχείρισης και λοιπά έξοδα) διαμορφώθηκαν σε 343,4 εκατ. ευρώ, έναντι 391,3 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας μείωση κατά 47,9 εκατ. ευρώ.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΤΟ 1,1% ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΑΖΙ !!!




Με σχετική αδιαφορία υποδέχτηκε η κοινή γνώμη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για τα ποσά και τον αριθμό των οφειλετών προς το Δημόσιο.

Εντάξει, μάθαμε πως οι οφειλέτες προς το Δημόσιο ανέρχονται για το 2018 στους 4,064,750. Μάθαμε επίσης πως 2,219,151 συμπολίτες μας χρωστάνε μέχρι 500 ευρώ και πως 1,545,901 χρωστάνε από 500 μέχρι 10,000 ευρώ. Μάθαμε επίσης πως τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο είναι περίπου 104 δισεκατομμύρια ευρώ και πως αν αφαιρέσουμε από αυτά τα χρέη που κρίνονται ανεπίδεκτα είσπραξης, τότε τα συνολικά χρέη διαμορφώνονται στα 86 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τώρα γιατί να ζαλίζουμε το κεφάλι μας με νούμερα; Καλά φαίνονται. Αυτοί που χρωστάνε μέχρι 500 ευρώ φαίνονται πολλοί, για την ακρίβεια 2 εκατομμύρια. Αυτοί που χρωστάνε μέχρι 10 χιλιάρικα φαίνονται επίσης πολλοί. Περίπου 1μιση εκατομμύριο. Μάλλον αν κάνεις τους πολλαπλασιασμούς, θα βγάζουν περίπου 86 δισεκατομμύρια και λογικά ακόμα κάτι ψιλολόγια που θα μαζεύονται από αυτούς που χρωστάνε πάνω από 10,000. Σωστά;

Όχι ακριβώς.

Ας κρατήσουμε λίγο αυτό τον πίνακα:

ΑΠΘ: ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΔΙΚΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ 37.000.000€ !!!

ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
Ο Άρειος Πάγος απέρριψε αίτηση αναίρεσης που είχε υποβληθεί κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τρεις πρώην πρυτάνεις και 8 πρώην προέδρους και αντιπροέδρους του ΕΛΚΕ του ΑΠΘ.



Σύμφωνα με το βούλευμα, που επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, οι συνολικά 11 κατηγορούμενοι παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δικαστούν, κατά περίπτωση, για απιστία και συνέργεια στην πράξη αυτή, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Οι κατηγορούμενοι, συγκεκριμένα, φέρονται ότι δεν εισέπραξαν εισφορές από μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του πανεπιστημίου που αποκτούσαν παράλληλα εισοδήματα από ιδιωτική απασχόληση τη χρονική περίοδο 1999-2013.

'Οπως προέκυψε από την δικαστική έρευνα της υπόθεσης, οι πανεπιστημιακοί πλήρους απασχόλησης που εργάζονταν και ως ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κ.α), δεν απέδιδαν το νόμιμο ποσοστό (15%- 7%) στον ΕΛΚΕ προκαλώντας οικονομική ζημιά ύψους 37 εκατ. ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΑΜΑΡΤΩΛΑ» ΔΑΝΕΙΑ !!!




Του Πάρι Κουρτζίδη

Τα αδέλφια που ηγούνται της διάσημης φίρμας αλλαντικών, μπορεί να έβγαλαν ακόμη και ανακοίνωση για το πόσο αγαπημένα είναι, ωστόσο, οι πληροφορίες που έρχονται στα Piperata.gr περιγράφουν σκηνές απείρου κάλους… να εκτυλίχθηκαν εντός των γραφείων της εταιρείας!

Το συμβάν έλαβε χώρα, παρά την επίσημη ανακοίνωση περί της «αγάπης» μεταξύ των ισχυρών αδελφών, στο meeting room της διοίκησης, όταν ο δικηγόρος του ενός, θέλησε να αποστομώσει τον άλλον (διευθύνοντα), όπου αυτολεξεί φέρεται να του είπε: «μιλά ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης…»!

Ε, ποιος τον είδε, τον άκουσε, και δεν τον φοβήθηκε… Ο διευθύνοντας κυνήγαγε ακόμη και μέχρι την έξοδο του κτιρίου τον «θρασύ δικηγόρο» του αδελφού-συνεταίρου του!

Πάντως, πέρα από το πιπεράτο παρασκήνιο για όσα διαδραματίζονται στην εταιρεία και βιώνουν τα στελέχη της, τα οποία φεύγουν το ένα μετά το άλλο, εξαιτίας του εμπόλεμου κλίματος, υπάρχουν σοβαρότερα, που αποτελούν και τα πραγματικά αίτια που κρύβονται πίσω από το χρήμα… Αλλά και πίσω από τον δανεισμό της εταιρείας, που καθιστά το μέλλον της φίρμας αβέβαιο.

Κι αυτό, διότι αν παρέμβουν -όπως οφείλουν- οι μηχανισμοί του SSM, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία κόπτεται για δάνεια τύπου Πολάκη, αλλά κάνει τα στραβά μάτια σε τραπεζικά σκάνδαλα, όπως για παράδειγμα αυτό μεγάλης εβδομαδιαίας εφημερίδας (με ραδιοφωνικό σταθμό και σάιτ) αλλά και της ΝΔ, όπου η τράπεζα Πειραιώς ακόμη δεν έχει κατά παράβαση καθήκοντος εκτελέσει δικαστική απόφαση, κατάσχοντας τους γαλάζιους λογαριασμούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί, τότε (προ)βλέπω παρέμβαση εισαγγελέα!

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ 800.000.000€ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

ΜΕΣΩ "ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΩΝ" ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ
Ο Γιάννης Στουρνάρας κατάφερε και εξαφάνισε το τίμημα της πώλησης της Ιονικής Τράπεζας μετατρέποντας το ουσιαστικά 1,5 χρόνο μετά σε μια τεράστια ζημία για την Εμπορική και κατ΄επέκταση για το ελληνικό δημόσιο !!!




Η σκανδαλώδης «επένδυση» από το αγαπημένο τέκνο του Σημίτη. Στην αρχαία μυθολογία η Εχιδνα ήταν η μητέρα όλων των τεράτων. Κατά διαβολικό τρόπο, η περίοδος διακυβέρνησης υπό τον Κώστα Σημίτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μήτρα όλων των σκανδάλων.

Χρηματιστήριο, εξοπλιστικά, είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ με πλαστά στοιχεία, εκτόξευση του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων, χρήματα από τη Siemens στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο μερικές από τις υποθέσεις που αναδύουν έντονη δυσοσμία. Κάποιες από αυτές απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη και επήλθαν καταδίκες ή εξακολουθούν να ερευνώνται, ενώ κάποιες άλλες ουδέποτε ερευνήθηκαν παρότι χαρακτηρίστηκαν σκανδαλώδεις. Σε κάποιες άλλες επίσης δεν υπήρξε ποτέ απόδοση ευθυνών παρότι το δημόσιο ζημιώθηκε με αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Μια από αυτές έχει να κάνει με την Εμπορική Τράπεζα την περίοδο 2000-02, επί διοικήσεως του σημερινού επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Η διοίκησή του κατάφερε να ζημιώσει την τράπεζα με 804 εκατ. ευρώ εξαιτίας λανθασμένων επενδύσεων. Ο πολυδιαφημισμένος τραπεζίτης, αγαπημένος του συστήματος Σημίτη και στη συνέχεια του συστήματος Σαμαρά, που έχτισε την τραπεζική σταδιοδρομία του αποκλειστικά σε κρατικές τράπεζες, απέδειξε ότι οι ικανότητές του είναι περισσότερο πολιτικές. Η ζημία που προκάλεσε η διοίκηση Στουρνάρα στην Εμπορική δεν είναι κάτι που υποδεικνύεται μόνο από το Documento. Ακόμη και ο πρύτανης του οικονομικού ρεπορτάζ –«Νέστορας της οικονομικής δημοσιογραφίας», όπως τον αποκαλούν– Νίκος Νικολάου είχε ασχοληθεί εκτενώς στην «Καθημερινή» με αυτή την υπόθεση.

Το 1999 η Εμπορική Τράπεζα πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας στην Alpha Bank. Το τίμημα ανήλθε σε 798 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε άρθρο του στην «Καθημερινή» τον Ιούλιο του 2005 ο εκ των κορυφαίων οικονομικών αναλυτών, πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» και αναπληρωτής διευθυντής του «Βήματος» Ν. Νικολάου, τα επόμενα χρόνια η διοίκηση Στουρνάρα τοποθέτησε το ποσό αυτό σε μετοχές της Σοφοκλέους, σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, σε ομόλογα και παράγωγα καθώς και σε συμμετοχικού ενδιαφέροντος εταιρείες. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην αρθρογραφία του ο Ν. Νικολάου, «οι τοποθετήσεις αυτές αποδείχτηκαν ιδιαίτερα άστοχες». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «στο τέλος του 2002 η Εμπορική Τράπεζα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μεγάλη μείωση της καθαρής της θέσης (ίδια κεφάλαια) κατά 725 εκατ. ευρώ λόγω της σοβαρότατης απαξίωσης των παραπάνω στοιχείων. Το ποσό των 725 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί κατά βάση στο τίμημα που εισέπραξε η Εμπορική από την πώληση της Ιονικής Τράπεζας». Πιο απλά, οι τοποθετήσεις που έκανε η Εμπορική επί διοίκησης Στουρνάρα είχαν αποτέλεσμα να ζημιωθεί η τράπεζα και κατ’ επέκταση το ελληνικό δημόσιο, καθώς η Εμπορική την περίοδο εκείνη ήταν κρατική.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤτΕ !!!



Τι γράφει το protothema.gr σχετικά :

Τρεισήμισι μήνες μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης που επεξεργάστηκε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη δραστική μείωση των «κόκκινων» δανείων, η κυβέρνηση αποφάσισε επιτέλους να την αξιοποιήσει και να την προωθήσει άμεσα προς έγκριση στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp). Στόχος είναι να εξεταστούν από την DG Comp τόσο η πρόταση της ΤτΕ όσο και το αντίστοιχο σχέδιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), να γίνουν τυχόν αναγκαίες προσαρμογές και, εφόσον δοθεί το τελικό πράσινο φως, να δρομολογηθεί η υλοποίηση των δύο αυτών λύσεων μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας συμφώνησαν κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στην Τράπεζα της Ελλάδος ότι τα δύο προτεινόμενα σχήματα μείωσης των «κόκκινων» δανείων είναι συμπληρωματικά και ότι η προώθηση και των δύο είναι προς όφελος των τραπεζών, γιατί θα τους επιτρέψει να επιλέξουν εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους. Για τον σκοπό αυτό, αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί τις τελικές λεπτομέρειες της πρότασης της ΤτΕ, καθώς και το πώς μπορεί να «κουμπώσει» με το σχέδιο του ΤΧΣ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το οποίο υιοθετήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και έχει ήδη σταλεί προς έγκριση στην DG Comp. Η απάντηση της Κομισιόν αναμένεται περί τα μέσα Απριλίου.

300.000€ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ !!!

ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ 2009 ΥΨΟΥΣ 100.000€ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ...ΚΑΙ 180.000€ ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑ ΤΗΝ ΒΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΓΗ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 2010 ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθούν οι ανακοπές που έχουν καταθέσει, ζητώντας να ακυρωθούν οι διαταγές πληρωμής.



Αντιμέτωποι με τις τράπεζες είναι πλέον ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, καθώς καλούνται να αποπληρώσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για δάνεια που είχαν λάβει πριν η ελληνική Δικαιοσύνη τους... χτυπήσει την πόρτα.

Ενώ το ζευγάρι δηλώνει «πανί με πανί» αδυνατώντας, όπως έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν οι συνήγοροί τους, να καταβάλουν ακόμα και τις χρηματικές εγγυήσεις που θα τους επέτρεπαν να βγουν από τη φυλακή, σύμφωνα με πληροφορίες του News247, δύο δανειακές συμβάσεις, τις οποίες είχαν υπογράψει λίγο πριν αρχίσουν οι συλλήψεις για την υπόθεση του αποκαλούμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος», τους φέρνουν ξανά στις δικαστικές αίθουσες. Κι αυτό γιατί το Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει εκδώσει διαταγές πληρωμής, ζητώντας από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη Βίκυ Σταμάτη να καταβάλουν ποσό που συνολικά σχεδόν αγγίζει τις 300.000 ευρώ.

Το Νοέμβριο του 2013, ένα μήνα μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου να καταδικάσει το ζευγάρι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η τράπεζα προχώρησε τις διαδικασίες, καταφέρνοντας την έκδοση δύο διαταγών πληρωμής. Η πρώτη ανέρχεται στα 94.296 ευρώ και αφορά σε δανειακή σύμβαση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ύψους 100.000 ευρώ, η οποία υπεγράφη το 2009 για να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη προσωπικών αναγκών.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ RAXEVSKY: ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ 100 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!

ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τίτλοι τέλους πέφτουν για την εταιρεία «Raxevsky», η οποία βάζει λουκέτο.



Πρόκειται για διαφορετική εταιρεία που δεν έχει σχέση με τη Mini Raxevsky, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην αγορά παιδικής ένδυσης.

Όπως έκαναν γνωστό οι εργαζόμενοι της Raxevsky, μετά από μια διαδρομή περίπου 40 ετών, η εταιρεία κλείνει οριστικά, αφού πλέον απολύθηκαν, «χωρίς καν τις νόμιμες αποζημιώσεις», και οι τελευταίοι 100 εργαζόμενοί της.

«Ένα από τα πιο δυνατά brand name στον χώρο της μόδας και της γυναικείας ένδυσης, με καταστήματα σε όλη τη χώρα, με εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να την εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, βάζει λουκέτο, παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα η θέση της στην αγορά θα μπορούσε να είναι ισχυρή».

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι, «παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας μάς οδήγησε, ήδη από το 2012, αργά και σταθερά στην οικονομική ανέχεια, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε με θέρμη και πίστη στην ανάκαμψη της εταιρείας, την οποία θεωρούσαμε δυνατή. Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 συνεχίσαμε, απλήρωτοι ουσιαστικά, να προσφέρουμε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες μας, πιστεύοντας αφενός στη "Συμφωνία Εξυγίανσης" που επιτεύχθηκε το 2016, αλλά και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, αφετέρου στις δυνατότητες που αποδεδειγμένα η ίδια η εταιρεία είχε στην αγορά».

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΔΩΡΕΑΝ" ΝΟΣΗΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ: 7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΗ, ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ !!!

ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η ΕΦΕΣΗ
Οι μεγαλόσχημοι πολιτικοί & οι συγγενείς τους, οι δημοσιογράφοι, οι εκδότες, οι καλλιτέχνες κτλ. που ωφελήθηκαν από τα τζάμπα νοσήλια στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ !!! Ούτε που κλήθηκε κανείς στη δίκη !!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη.

Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών για τα «κερασμένα νοσήλια» του Ερρίκος Ντυνάν στους επιφανείς ασθενείς του χορηγώντας του ωστόσο ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση γεγονός ότι ο κ. Μαρτινης θα είναι ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης καταδικάστηκε για το αδίκημα της απιστίας κατ´ εξακολούθηση που αφορά στην προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, συγγενείς τους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά κατά την περίοδο 2007 έως 2010.

Η συμπεριφορά αυτή κρίθηκε ποινικά κολάσιμη αφού κόστισε στο νοσηλευτικό ίδρυμα 22 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε πάνω από 8100 περιπτώσεις.

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Που είναι τα λεφτά ;;; Ακόμη και σήμερα τα εμπλεκόμενα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν διεκδικήσει τα χρήματα που χάθηκαν !!!
Ενώ όσον αφορά τους καταδικασθέντες με πολυετείς καθείρξεις για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 17.900.000€ , τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, πρώην γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια και πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, όλοι κυκλοφορούν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!



Νέα εισαγγελική έρευνα για τους υπευθύνους των ασφαλιστικών ταμείων που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης ζήτησε να γίνει η αντιεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη.Στην πρότασή της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζονται οι υπεύθυνοι των Ταμείων επειδή ποτέ δεν ενημέρωσαν ότι ο δήμος οφείλει χρήματα με συνέπεια τα ποσά αυτά να υπεξαιρούνται επί χρόνια, η εισαγγελέας αποκάλυψε πως από το 2010, αφού έγινε γνωστό το σκάνδαλο «δεν ζήτησαν ποτέ τα χρήματα που οφείλονται. Δεν καταβλήθηκαν ποτέ στα ταμεία αυτά τα λεφτά», είπε.

Η δίκη με κατηγορούμενους 13 υπευθύνους τριών Ταμείων την περίοδο της υπεξαίρεσης, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΔΚΥ και ΤΥΔΚΥ, βρίσκεται στο τέλος της και την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και στη συνέχεια ν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο από το γεγονός ότι δεν καταβλήθηκαν εισφορές του δήμου προς τα συγκεκριμένα ταμεία, αυτά έχασαν το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα 5,1 εκ. ευρώ το ΤΣΜΕΔΕ, 1,7 εκ. ευρώ το ΤΑΔΚΥ και 240.000 ευρώ το ΤΥΔΚΥ.

Η εισαγγελέας της έδρας του Κακουργιοδικείου στην πρότασή της ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι πέντε εκ των 13 κατηγορουμένων που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας σε βάρος των Ταμείων σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου. Ζήτησε ακόμη την αθώωση των υπολοίπων οκτώ υπαλλήλων με το σκεπτικό ότι δεν είχαν δόλο. Συγκεκριμένα πρότεινε να καταδικαστούν ο διευθυντής του ΤΣΜΕΔΕ στην Αθήνα και ο προϊστάμενος του Ταμείου στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του ΤΑΔΚΥ, ο διευθυντής του ΤΥΔΚΥ και ο προϊστάμενος του ίδιου Ταμείου στη Θεσσαλονίκη. «Αν τα εισέπρατταν πιο έγκαιρα ενδεχομένως να είχε ανακοπεί η πορεία του Σαξώνη και δεν θα χρειαζόταν να ανακαλύπτουμε σκελετούς στις ντουλάπες των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου», είπε η κυρία Χρυσογιάννη. Σημείωσε ότι ποτέ οι υπεύθυνοι των Ταμείων δεν ερεύνησαν για ποιόν λόγο δεν καταβάλλονταν τα χρήματα από τον δεύτερο σε μέγεθος δήμο της χώρας, ενώ είχαν την υποχρέωση ελέγχου ανά τρίμηνο, ανέφερε. Η εισαγγελέας στην πρότασή της υποστήριξε ότι δεν στέκονται οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων ότι ο δήμος δεν τους ενημέρωσε ότι χρωστούσε χρήματα. Πρόσθεσε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης όταν ζήτησε ρύθμιση δανείου έστειλε έγγραφο στα Ταμεία ζητώντας να πληροφορηθεί πόσα χρήματα οφείλει και τα Ταμεία απάντησαν ότι ο δήμος πρέπει να ενημερώσει πόσα χρωστάει. Συμπλήρωσε πως το έγγραφο που προσκομίστηκε στην ανάκριση σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχουν οφειλές, δεν συνοδεύεται από κανένα αποδεικτικό στοιχείο περί αυτού.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ: ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΜΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ διαΝΕΟσις
Σημαντικά εμπόδια για τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την καθημερινότητα αποτελούν τα προβλήματα του δικαστικού συστήματος στη χώρα μας όπως προκύπτει από τη νέα έρευνα της διαΝΕΟσις την οποία εκπόνησαν επτά δικαστικοί λειτουργοί που γνωρίζουν τα προβλήματα σε βάθος και εκ των έσω και αποτελεί μια λεπτομερή και αναλυτική πρόταση για τη ριζική αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.



Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η επίλυση μιας συγκεκριμένου τύπου δικαστικής διαφοράς για μια επιχείρηση στη χώρα μας χρειάζεται κατά μέσο όρο 1.580 ημέρες, δηλαδή σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια. Όπως σχολιάζει η διαΝΕΟσις, δεν είναι πολλές οι επιχειρήσεις που θα έρχονταν να επενδύσουν ευχαρίστως σε μια χώρα όπου τυχόν δικαστικές απαιτήσεις από τρίτους θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την επένδυσή τους μέχρι τους μεθεπόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόβλημα αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ανάπτυξη στην Ελλάδα -αυτά τα μεγάλα, χρόνια και περίπλοκα προβλήματα που η διαΝΕΟσις αποκαλεί "δράκους". Όπως σημειώνει "έχουμε δει στη μελέτη και των υπόλοιπων "δράκων" (πολυνομία και κακονομία, ασφαλιστικό, φορολογικό, χρέος) δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγούμε από την αέναη κρίση και να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο αν δεν λυθεί αποτελεσματικά και αυτό".

Προς αυτή την κατεύθυνση η διαΝΕΟσις δημοσιεύει μια νέα πρόταση για τη ριζική αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα, γραμμένη από τους: Κατερίνα Ν. Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μιχάλης Πικραμένος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αν. Καθηγητής Νομικής Σχολής Α,Π.Θ., Ιωάννης Συμεωνίδης, Αντεπίτροπος στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Βασίλειος Π. Ανδρουλάκης, Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Θεοκτή Νικολαΐδου, Εφέτης, Λάμπρος Τσόγκας, Αντεισαγγελέας Εφετών, Πέτρος Αλικάκος, Πρόεδρος Πρωτοδικών -Δ.Ν.

Το πρόβλημα

ΑΡΙΑΔΝΗ ΝΟΥΚΑ: ΕΚΤΟΣ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ !!!



Το... χαλί κάτω από τα πόδια τραβούν σε 140.000 νοικοκυριά που συνδέονται με δάνεια σε ελβετικό φράγκο κυβέρνηση και τράπεζες. Στο διάδοχο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς που έχουν στα σκαριά, δεν υπάρχει μέριμνα γι' αυτή την κατηγορία.

Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για το νέο καθεστώς, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, προκύπτει πως ένα βασικό κριτήριο επιλεξιμότητας θα λειτουργήσει ως "κόφτης" για την πλειονότητα αν όχι για το σύνολο αυτών των 140.000 περιπτώσεων.

Πρόκειται για το υπόλοιπο του δανείου προς αποπληρωμή, που έχει υποθήκη την πρώτη κατοικία, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 130.000 ευρώ.

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΕΝΟΧΛΕΙ TO SAVOIR VIVRE ΤΗΣ ΕΞΩΝΗΜΕΝΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ 89 !!!



Νέο "χτύπημα" της ''Εφημερίδας των Συντακτών'' κατά Πολάκη: Ο αρκουδιάρης κι η αρκούδα μαζί σ' ένα σώμα

Νέα επίθεση σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξαπολύει με ένα ακόμη άρθρο του στην ''Εφημερίδα των Συντακτών'' ο Δημήτρης Νανούρης...

Ο δημοσιογράφος επανέρχεται με ένα σκληρό κείμενο, με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. «Αρκουδιάρης και αρκούδα μαζί σ' ένα σώμα», γράφει ο Δημήτρης Νανούρης, τονίζοντας ότι «η διάκριση των εξουσιών στενεύει» τον «ψηλέα και ανοικονόμητο» Κρητικό που «άστοργη μοίρα» έβαλε στη θέση αυτή, ενώ «εκείνος επιμένει να παριστάνει τον εισαγγελέα». «Εκλιπαρεί τους συντρόφους του να βάλουν πέντ’-έξι στη φυλακή, μπας και διασωθεί το κόμμα στην κάλπη, αλλά φοβάμαι πως δεν αρκούν», επισημαίνει ο Δημήτρης Νανούρης.

Επίσης, αναφέρεται στα διπλά βιβλία που έχει παραδεχτεί πως κρατούσε ως δήμαρχος Σφακίων, τα «βοθροκάναλα» που καταγγέλλει, την συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ μετά την αποκάλυψη για το δάνειο και τη μαγνητοφώνηση Στουρνάρα.



ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ 4.500.000€ ΜΕΤΟΧΟΔΑΝΕΙΟ ΕΛΑΒΕ ΜΠΟΝΟΥΣ...3.500.000€ !!!





Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση

Τα "δανεικά" για τα stock option.

Βεβαίως, μέχρι σήμερα και γι' αυτή την υπόθεση ο καπνός εμφανίζεται χωρίς φωτιά. Στην Ελλάδα ζούμε. Το πετύχαμε κι αυτό. Εδώ, ο Μητσοτάκης θέλει συνταγματικά να αποχαρακτηρίσει από δασικές εκτάσεις όλες τις αναδασωτέες μετά το 1975. Αλλά, στο σκάνδαλο αυτό υπάρχουν φαινόμενα κραυγαλέα. Βγάζουν μάτι. Όπως η περίπτωση πρώην διευθύνοντος μεγάλης τράπεζας ο οποίος φέρεται, την ώρα που δανείστηκε 4,5 εκατ. ευρώ, να έλαβε 3,5 εκατ. μπόνους.

Και να τα έπαιρνε τα 3,5 γιατί πέτυχε στην δουλειά του...

SSL Certificates