.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ !!!




Του Κωνσταντίνου Γώγου
Δικηγόρος


Ανακοινώθηκε επισήμως η αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία και θα συμπαρασύρει εκτός από τους μισθούς των μισθωτών και τα σχετικά επιδόματα.

Ας μη λησμονούμε ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη χωρά εντός της Ευρωζώνης, η οποία και είχε δέκα ολόκληρα έτη να προβεί σε αύξηση μισθών, βρισκόταν δε μέχρι και πρόσφατα στην τελευταία θέση όσον αφορά τον κατώτατο μισθό.

Σε μία πρώτη ανάγνωση επομένως η αύξηση του κατώτατου μισθού όντως ήταν χρονικά επιβεβλημένη. Ζήτημα προκύπτει όμως για το ποιος θα κληθεί να καταβάλλει τα ποσά που απαιτούνται από την αύξηση μιας και αυτά δε καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά όπως ο Νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει είναι συνυφασμένα με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΘΕΛΕΙ Η ΡΑΕ !!!

ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΤΣ
Σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που δεν θα μεταβάλλονται όταν αλλάζουν τα στοιχεία του κόστους, θα υποχρεωθούν να παρέχουν στους καταναλωτές χαμηλής τάσης – νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις – οι προμηθευτές ρεύματος με παρέμβαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.



Στόχος της πρωτοβουλίας όπως επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΡΑΕ δρ. Νίκος Μπουλαξής είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών που δεν θέλουν να εκτίθενται σε αβεβαιότητα ως προς τη δαπάνη για την ηλεκτρική ενέργεια ή / και δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη φιλοσοφία των ρητρών μεταβολής των τιμολογίων που εφαρμόζουν οι προμηθευτές. Σημειώνεται ότι οι ρήτρες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από καταναλωτές, οι οποίοι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη λειτουργία τους και υποβάλουν παράπονα ότι άλλες χρεώσεις συμφωνούν με τους προμηθευτές και άλλους λογαριασμούς βλέπουν.

Οι περισσότεροι εναλλακτικοί (εκτός ΔΕΗ) προμηθευτές έχουν ενσωματώσει στα τιμολόγια ρήτρες Οριακής Τιμής του Συστήματος, δηλαδή της τιμής του ρεύματος που διαμορφώνεται στην ημερήσια αγορά από το συνδυασμό της προσφοράς (μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, εισαγωγές) και της ζήτησης (προμηθευτές για λογαριασμό των καταναλωτών που εκπροσωπούν). Σύμφωνα με τις ρήτρες αυτές, όταν η ΟΤΣ υπερβαίνει ένα όριο (π.χ. 55 ευρώ ανά μεγαβατώρα) τότε το επιπλέον κόστος μετακυλίεται με τον επόμενο λογαριασμό στον καταναλωτή. Σημειώνεται ότι και η ΔΕΗ προτίθεται να προσθέσει ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα στα τιμολόγια, δηλαδή οι τιμές θα προσαυξάνονται όταν ανεβαίνουν οι τιμές των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στο χρηματιστήριο.

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ !!!




Τι γράφει το enikos.gr :

«Βρισκόμαστε ενόψει της υλοποίησης ενός συνολικού σχεδιασμού αναφορικά με τα στεγαστικά δάνεια, όπως έχει ήδη προαναγγείλει και ο Πρωθυπουργός», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», η υπουργός είπε ότι, πρόκειται,για «ένα συνολικό πλαίσιο το οποίο θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα νόμο Σταθάκη-Κατσέλη, προκειμένου να προστατευθούν οι δανειολήπτες για δάνεια πρώτης κατοικίας και ταυτόχρονα να υποστηριχτούν στην αποπληρωμή των δανείων τους μέσω ενίσχυσης που θα δίνεται από το κράτος». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «το Δημόσιο θα έρθει στην πραγματικότητα να καλύψει ένα μέρος της οφειλής, συμβάλλοντας στηv αποπληρωμή του δανείου, μέσω μηνιαίας επιχορήγησης προς τους δανειολήπτες».

"ΛΑΒΡΑΚΙΑ" ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΑΔΕ !!! ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ & ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ !!!

ΜΟΝΟ 2 ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ "ΕΘΑΨΑΝ" ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ
Από τη λίστα δεν λείπουν φυσικά γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, εστιατόρια, ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά ούτε και συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοί λειτουργοί...





Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις υποθέσεων φοροδιαφυγής που εντόπισε και ερευνά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κατά το β΄εξάμηνο του 2018. Μόνο σε δύο γραφεία Τελετών στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες τους «θάψανε» εισοδήματα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο των εκτεταμένων ελέγχων που πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, ανακοίνωσε τις σημαντικότερες υποθέσεις στοχευμένης έρευνας, που ολοκληρώθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2018, από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων.

Μόνον για από εκδότες και λήπτες πλαστών και εικονικών, εντοπίστηκε φοροδιαφυγή 60 εκατομμυρίων. Από τη λίστα δεν λείπουν φυσικά γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, εστιατόρια, ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά ούτε και συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοί λειτουργοί.

Αν και η εμπειρία έχει δείξει ότι σε κάποιες περιπτώσεις (ειδικά προκειμένου για συνταξιούχους) μπορεί και να χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις για το αν τυχόν προέκυψε «αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας» λόγω μεταφοράς χρημάτων που ήδη είχαν από και προς τις τράπεζες (πχ εφάπαξ), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επισήμως ΑΑΔΕ. , οι μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που εντοπίστηκαν αφορούν:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΝΕΟ Ε3: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!


Ξέπλυμα μαύρου χρήματος αναζητά η Εφορία μέσω του νέου εντύπου Ε3

Ηλεκτρονικό κλοιό γύρω από τους μεσίτες ακινήτων αλλά και εμπόρους και εκπλειστηριαστές αγαθών μεγάλης αξίας όπως πολυτελών αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, έργων τέχνης στήνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω του νέου εντύπου Ε3 της φορολογικής δήλωση. Στόχος είναι ο εντοπισμός υποθέσεων και συναλλαγών οι οποίες είναι ύποπτες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με το νέο Ε3, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου 4557/2018 περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, υποχρεώνει τους συγκεκριμένους επαγγελματίες να δηλώσουν τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν το 2018.

Συγκεκριμένα, στον νέο πίνακα Ι του εντύπου Ε3 θα πρέπει να δηλωθούν αναλυτικά:

ΠΟΙΟΙ & ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ALPHA BANK ;;;


Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ !!!



Στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας προσέφυγαν οι τράπεζες


Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr :

Ενόψει της κρίσιμης δίκης για τη συλλογική αγωγή καταναλωτών για τα στεγαστικά δάνεια ελβετικού φράγκου, τον Μάιο στον Άρειο Πάγο, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τους Έλληνες δανειολήπτες είναι η μεγάλη δικαστική ανατροπή στην Κροατία, όπου ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε πρόσφατα όλες τις δανειακές συμβάσεις σε ελβετικό φράγκο.

Το πρόβλημα των δανείων ελβετικού φράγκου στη βαλκανική χώρα είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο σοβαρό από το ελληνικό. Υπολογίζεται ότι, αν δικαιωθούν οι καταναλωτές οριστικά από τα δικαστήρια, οι κροατικές τράπεζες θα κληθούν να τους επιστρέψουν ποσό της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.

Ενώσεις καταναλωτών άρχισαν τη μεγάλη δικαστική περιπέτεια για την ακύρωση καταχρηστικών όρων των δανειακών συμβάσεων ελβετικού φράγκου το 2012, ζητώντας να ακυρωθεί ο όρος που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των σχετικών αντιδικιών και στην Ελλάδα, δηλαδή ο όρος που επιβάλλει την εξυπηρέτηση του δανείου με βάση την εκάστοτε ισοτιμία του ελβετικού φράγκου.

Επιπλέον, οι καταναλωτές στην Κροατία ζήτησαν να ακυρωθεί ο όρος που επιτρέπει στις τράπεζες να αναπροσαρμόζουν αυθαίρετα τα επιτόκια των δανείων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 88.000€ ΣΕ FOCUS BARI & MRB HELLAS !!!



Συνολικό πρόστιμο ύψους 87.953,30 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις εταιρείες Focus και MRB, με το αιτιολογικό ότι συνομολόγησαν όρους που υπερέβαιναν το αναγκαίο μέτρο για τη συνεργασία τους προς συμμετοχή σε διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός αφορούσε τη διενέργεια μετρήσεων ακροαματικότητας ραδιοφωνικών σταθμών στην Αττική.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού "έκρινε κατά πλειοψηφία ότι οι εταιρίες "FOCUS BARI ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ Α.Ε." και "MRB HELLAS Γραφείο Έρευνας Αγοράς Α.Ε." παραβίασαν το άρθρο 1 παρ. 1 ν. 3959/2011 στο πλαίσιο μεταξύ τους συνεργασίας για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό για τη διενέργεια μετρήσεων ακροαματικότητας στην Αττική (συμφωνία οριζόντιας συνεργασίας για την από κοινού συμμετοχή σε διαγωνισμό), συνομολογώντας δύο όρους οι οποίοι υπερέβαιναν το αναγκαίο μέτρο για τους σκοπούς της ανωτέρω συνεργασίας.

ΑΑΔΕ: ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!



Ατομικά το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης και στις κοινές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

Ξεχωριστά θα λάβουν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης όλοι οι έγγαμοι σύζυγοι ανεξαρτήτως του εάν θα υποβάλουν κοινές ή χωριστές φορολογίας εισοδήματος. Ακόμη κι αν υποβληθεί κοινή δήλωση, σε περίπτωση που από την εκκαθάριση του φόρου στον ένα σύζυγο προκύπτει αποτέλεσμα χρεωστικό και από την εκκαθάριση στον άλλο σύζυγο προκύπτει αποτέλεσμα πιστωτικό, δεν θα γίνεται πλέον συμψηφισμός των δύο αποτελεσμάτων, αλλά θα παραμένουν δύο ξεχωριστά αποτελέσματα. Έτσι, ο ένας σύζυγος, με το χρεωστικό υπόλοιπο θα καλείται να πληρώσει κανονικά τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις ή εφάπαξ, ενώ ο άλλος σύζυγος θα δικαιούται να εισπράξει επιστροφή φόρου. Ουσιαστικά, σε κάθε περίπτωση κάθε σύζυγος θα λαμβάνει ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα ανεξαρτήτως του εάν έχει υποβάλει τη δήλωσή του από κοινού ή χωριστά με τον άλλο σύζυγο.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς διαπίστωσε ότι η εφαρμογή του μέτρου που προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής χωριστών δηλώσεων από τους εγγάμους συζύγους θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζική υποβολή αιτήσεων για χωριστές δηλώσεις, μόνο και μόνο για να εκδίδονται ξεχωριστά αποτελέσματα εκκαθάρισης, εξέλιξη που θα ανάγκαζε την Α.Α.Δ.Ε. να επεξεργαστεί φέτος σημαντικά αυξημένο αριθμό ατομικά υποβαλλόμενων φορολογικών δηλώσεων.

Η ξεχωριστή εκκαθάριση και βεβαίωση των φόρων των εγγάμων και η έκδοση ξεχωριστών εκκαθαριστικών ακόμη και στις κοινές δηλώσεις αποκαλύπτεται από το ενημερωτικό φυλλάδιο ερωταπαντήσεων για θέματα χωριστών φορολογικών δηλώσεων το οποίο ανήρτησε χθες η Α.Α.Δ.Ε. στην ιστοσελίδα της. Από το ίδιο φυλλάδιο προκύπτει ότι η γνωστοποίηση της επιλογής για την υποβολή χωριστής δήλωσης πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου σε ειδική εφαρμογή της Α.Α.Δ.Ε. στο σύστημα TAXISNET. Ωστόσο, όποιοι παντρευτούν λίγο πριν ή μετά την ημερομηνία αυτή και επιθυμούν να υποβάλουν χωριστές δηλώσεις θα μπορούν να υποβάλουν σχετική γνωστοποίηση στη σχετική εφαρμογή και μετά την 28η Φεβρουαρίου.

ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ: ΞΕΠΑΓΙΑΖΕΙ 1 ΣΤΑ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT
Σύμφωνα με τα στοιχεία το 25,7% των νοικοκυριών στην Ελλάδα δυσκολεύεται να έχει άνετη πρόσβαση στη θέρμανση τους χειμερινούς μήνες !!!



Σχεδόν ένα στα τέσσερα νοικοκυριά δεν μπορεί να ικανοποιήσει μία από τις πλέον στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες, εκείνη της θέρμανσης. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της υπερφορολόγησης και της ύφεσης έχουν εκτοξεύσει την Ελλάδα στις κορυφαίες θέσεις της Ε.Ε. ως προς το μέγεθος των κατοίκων που δεν μπορούν να ζεστάνουν επαρκώς το σπίτι τους.

Για την ακρίβεια σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 25,7% των νοικοκυριών δυσκολεύεται να έχει άνετη πρόσβαση στη θέρμανση τους χειμερινούς μήνες. Η Ελλάδα με βάση αυτό το δεδομένο, βρίσκεται στην τρίτη υψηλότερη θέση της Ε.Ε. με τη Βουλγαρία να βρίσκεται στην κορυφή των "28" καθώς περίπου το 36,5% αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης.

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΣΤΙΚΑΚΙ-ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ "ΤΣΑΚΩΣΕ" Η ΕΥΠ ;;;

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_59.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_789.html



Είναι αλήθεια ότι, εδώ και πολύ καιρό έχει φτάσει στα χέρια της εισαγγελέα ΑΠ Ξένης Δημητρίου "στικάκι", με ονόματα δικαστικών λειτουργών, τα οποία αναφέρονται σε συνομιλίες μελών μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, που κατέγραψε ο "υπερκοριός" της ΕΥΠ;

Η εισαγγελέας ΑΠ, εάν έχει τέτοιο υλικό - βόμβα στα χέρια της, τι κάνει;

Oι πληροφορίες, που έφτασαν στις "Δικογραφίες" αναφέρουν ότι, εδώ και πολύ καιρό, η εισαγγελέας ΑΠ είναι ενήμερη, για την εμπλοκή ονομάτων δικαστικών λειτουργών σε συνομιλίες μελών μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, τις οποίες κατάγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ.

EUROBANK: ΠΑΚΕΤΑΡΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ 7 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τα μυστικά του σχεδίου «Cairo» της Eurobank για τα κόκκινα δάνεια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία συλλογής και πακεταρίσματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) ύψους 7 δισ. ευρώ -κυρίως επιχειρηματικών πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων εταιρειών- από τη διοίκηση της Eurobank, προκειμένου να μεταφερθούν όσον το δυνατόν συντομότερα στην εταιρεία ειδικού σκοπού, η λειτουργία της οποίας θα ξεκινήσει εντός του 2019.

Αμέσως μετά τη μεταφορά τους στο SPV, τα 7 δισ. ευρώ θα τιτλοποιηθούν και το project θα φέρει την επωνυμία «Cairo». Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι πλην των 7 δισ. ευρώ, η τράπεζα σχεδιάζει πρόσθετη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα, έως το τέλος Μαρτίου, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η τιτλοποίηση των 2 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών (project Pillar).

Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών για το project Pillar, πηγές με γνώση της διαδικασίας τονίζουν στο Euro2day.gr ότι περισσότεροι από 5 επενδυτές κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα μη δεσμευτικές προσφορές.

ALPHA BANK: ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Πρεμιέρα υπήρξε χθες για τη νέα διοίκηση της Alpha Bank, με τη σύγκληση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της χρονιάς υπό το νέο διευθύνοντα σύμβουλο κ. Βασίλη Ψάλτη. Βασικό θέμα της ατζέντας δεν ήταν άλλο από το επιχειρησιακό πλάνο που θα εφαρμόσει η νέα διοίκηση για μια πιο αποτελεσματική μείωση των κόκκινων δανείων.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος ζήτησε και έλαβε από το διοικητικό συμβούλιο δίμηνη παράταση για την παρουσίαση ενός επιθετικότερου πλάνου, που θα οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs), αξιοποιώντας το βασικό πλεονέκτημα της τράπεζας, που δεν είναι άλλο από τους υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, που είναι και οι υψηλότεροι μεταξύ των άλλων τραπεζών.

ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ & ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το iskra.gr :


Η Εθνική Τράπεζα ως επισπεύδουσα με τη στήριξη και ενθάρρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα και των «προθύμων» βουλευτών – δεκανικιών, έσπασε σήμερα(σ.σ. 30/1) κάθε ρεκόρ κοινωνικής αναλγησίας, αφού προχώρησε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό μικρού μαγαζιού 46 τ.μ. στην Αθήνα, με τιμή πρώτης προσφοράς 30.000 ευρώ για χρέος 50.000 ευρώ. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης έχασε και το μαγαζί του και εξακολουθεί να χρωστά στην τράπεζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 458 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 17 πρώτες κατοικίες.


ΚΟΜΙΣΙΟΝ: 8 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ !!!

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2012
Με πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 10% του ετήσιου παγκόσμιου τζίρου τους απειλούνται 8 Ευρωπαϊκές Τράπεζες που εντοπίσθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχουν σχηματίσει καρτέλ στις συναλλαγές κρατικών ομολόγων.



Σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν τονίζει πως ορισμένοι traders αντάλλαξαν εμπορικά ευαίσθητες πληροφορίες και συντόνισαν τη στρατηγική στις συναλλαγές ομολόγων σε ευρώ, κυρίως μέσω διαδικτυακών chatrooms. Υπενθυμίζεται ότι σε μία ξεχωριστή υπόθεση, η Κομισιόν είχε κατηγορήσει τον προηγούμενο Δεκέμβριο τις Deutsche Bank, Credit Agricole, Credit Suisse και μία τέταρτη τράπεζα ότι συμμετείχαν σε καρτέλ ομολόγων, χρησιμοποιώντας και πάλι chat rooms.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατονόμασε τις 8 τράπεζες. Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν ανησυχίες πως σε διαφορετικές περιόδους από το 2007 έως και το 2012 οι τράπεζες συμμετείχαν σε καρτέλ, που είχε ως στόχο να στρεβλώσει τον ανταγωνισμό στην απόκτηση και συναλλαγή ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.

"ΟΧΙ" ΛΕΕΙ Η ΚΕΔΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤτΕ !!!

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ
Το ΔΣ της ΚΕΔΕ, με απόφασή του ζητεί την πραγματοποίηση άμεσα κοινής συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.



Ομόφωνα ενάντια στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που προβλέπει τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, τάχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ, με απόφασή του ζητεί την πραγματοποίηση άμεσα κοινής συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, που συνυπογράφουν την ΚΥΑ, όπως επίσης και την κατάθεση αίτηση αναστολής της ΚΥΑ και προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επιπλέον, ζητά ενημέρωση για λήψη σχετικής απόφασης των Δημοτικών Συμβουλίων καθώς επίσης και ενημέρωση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης και των κομμάτων. Επίσης, αναφέρεται ότι παραβιάζει το Σύνταγμα αλλά και κοινοτικές οδηγίες, που έχουν γίνει νόμοι του κράτους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι τα διαθέσιμα αυτά «ουσιαστικά θα πάνε να καλύψουν το στόχο του υπερπλεονάσματος» και επισήμανε ότι η ΚΥΑ προβλέπει συνέπειες σ΄ ό,τι αφορά τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για όποιον δήμο δεν τα μεταφέρει. Η κυβέρνηση, τόνισε, αντ΄ αυτού, έπρεπε να υιοθετήσει την πρόταση της ΚΕΔΕ και να έχει νομοθετήσει τα ανταποδοτικά να μπορούν να αξιοποιούνται και για κοινωφέλη έργα (σχολεία, παιδικοί σταθμοί).

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΑΘΩΟΣ & ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Είχε τοποθετηθεί επίτροπος και έλεγχε δαπάνες ;;;



Δεν αγγίζουν τα κυκλώματα πλαστών πτυχίων σε Ελεγκτικό Συνέδριο, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ΔΟΑΤΑΠ

Του Γιάννη Ντάσκα

Τα πτυχία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στον ΔΟΑΤΑΠ είναι πλαστά, είτε και στον τύπο τους, είτε στην ουσία.

Όμως, σε αντίθεση με τις καθαρίστριες που καταδικάστηκαν και σε... 18 χρόνια κάθειρξη, οι επώνυμοι στους χώρους αυτούς αθωώνονται με αστείο τρόπο. Μήπως επειδή κόρακας κοράκου; Μήπως για να μην ανοίξει ο ασκός και αποκαλυφθούν εκατοντάδες γόνοι πλουσίων και ισχυρών που παίρνουν σωρηδόν τέτοια πτυχία και καταλαμβάνουν θέσεις;

Ο Νίκος Νικολόπουλος με νέα ερώτηση αποκαλύπτει την απαλλαγή του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος είχε γίνει πρώτη είδηση το 2014 και άρον-άρον βγήκε και πήρε ανενόχλητος σύνταξη.

Πριν λίγους μήνες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η υπόθεση πήγε στο αρχείο. Οπως συνέβη με άλλη στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Παρότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι τα πλαστά πτυχία τα προμηθεύτηκαν απο τρίτους κανένας τρίτος ούτε κατονομάστηκε, ούτε ερευνήθηκε και οι πλαστογράφοι αθωώθηκαν!

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ...Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ !!!

ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Χορηγός της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος καλύπτει «τα ενοίκια, τον εξοπλισμό και την ανακαίνιση του γραφείου» του κόμματος στον Πειραιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Α΄ Πειραιά Ιωάννης Βοϊδονικόλα !!!




Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωάννης Βοϊδονικόλας κατά την κοπή της πίτας, ευχαρίστησε όλους του παρευρισκομένους ένα έναν ξεχωριστά και ιδιαίτερα:

«τον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο με τον “Πειραιά Νικητή” και υιό του αείμνηστου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Ά Πειραιά Μιλτιάδη Μαρινάκη, τον κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη ο οποίος στη μνήμη του πατέρα του καλύπτει όλα τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου.»

ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ: ΝΕΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ 12.000.000€...ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ
Πάνω από 170.000.000€ τα κόκκινα δάνεια που άφησε ο όμιλος Πετζετάκι !!!


Στο «ηλεκτρονικό σφυρί» θα βγει για τρίτη φορά, στις 20 Φεβρουαρίου -εκτός απροόπτου- το παλαιό εργοστάσιο της εταιρείας «Ελληνική Βιομηχανία Πλαστικών και Ελαστικών Αριστόβουλος Γ. Πετζετάκις ΑΕ» στη Θήβα, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς 12 εκατομμύρια ευρώ. 

Να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είχε βγει και πέρυσι τον Φεβρουάριο σε πλειστηριασμό ο οποίος κατέστη άγονος, καθώς δεν είχε εκδηλωθεί κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον. Επίσης το εργοστάσιο της Πετζετάκις στη Θήβα είχε βγει στο σφυρί και τον Ιούλιο του 2017, με τιμή εκκίνησης τα 15 εκατ ευρώ, πλειστηριασμός που επίσης κατέληξε άγονος και ανάγκασε την Εθνική Τράπεζα να μειώσει την τιμή εκκίνησης στα 12 εκατ ευρώ.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα αποθέματα τους σε χρυσό, τόσο μαζικά όσο και στη δεκαετία του '70, γράφει η γερμανική Handelsblatt.





Οι κεντρικές τράπεζες σε όλον τον κόσμο αγόρασαν τόσο πολύ χρυσό το 2018 με αποτέλεσμα να αυξήσουν τα αποθέματα τους περισσότερο από 651 τόνους, δήλωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC) και αυτή είναι η υψηλότερη ποσότητα από το 1971.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η ζήτηση χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες αυξήθηκε κατά 74%. Με την τιμή του χρυσού σήμερα στα 1310 δολάρια ανά ουγγιά (περίπου 31 γραμμάρια), ο όγκος των αγορών έφτασε στα 27 δισ. δολάρια.

Όπως εξηγεί ο Τζον Μάλιγκαν, εκπρόσωπος του WGC, "οι κεντρικές τράπεζες έχουν διαφοροποιήσει τα συναλλαγματικά τους αποθέματα και έχουν επενδύσει περισσότερο σε ρευστά και ασφαλή περιουσιακά στοιχεία λόγω της αυξημένης γεωπολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας".

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 55.000€ ΣΤΑ JUMBO ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πρόστιμα ύψους 55.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo, μετά από παραβάσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων του ΣΕΠΕ !!!



Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι, τα στοιχεία των οποίων θα κοινοποιηθούν στο γενικό γραμματέα του υπουργείου εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη πριν τη διενέργεια τριμερούς συνάντησης για το θέμα των συμβάσεων, αποκάλυψαν παραβάσεις τόσο σε ό,τι αφορά το ωράριο εργαζόμενων όσο και σε θέματα ασφάλειας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στην επιχείρηση επιβλήθηκαν συνολικά, μετά τους σχετικούς ελέγχους του σώματος, 9 πρόστιμα. Το συνολικό ύψος των προστίμων ανήλθε στα 55.500 ευρώ και όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία πέρασε ήδη στη δικαιοδοσία των αρχών του υπουργείου οικονομικών. 

ΑΠΔΠΧ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ EUROBANK, ALPHA BANK & ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ !!!

ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Πρόστιμα σε τράπεζες για μη εκπλήρωση υποχρέωσης τήρησης και επεξεργασίας περαιτέρω ακριβών στοιχείων για τους οφειλέτες τους.


Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμα σε τράπεζες για μη εκπλήρωση υποχρέωσης τήρησης και επεξεργασίας περαιτέρω ακριβών στοιχείων για τους οφειλέτες τους.

Ειδικότερα, η Αρχή εξέτασε καταγγελίες κατά τραπεζών σχετικά με τηλεφωνικές οχλήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, είτε αυτές γίνονται για λογαριασμό των τραπεζών από ΕΕΟ είτε από τις ίδιες τις τράπεζες.

Οι σχετικές καταγγελίες είχαν ομαδοποιηθεί για τον αποτελεσματικότερο χειρισμό τους. Συγκεκριμένα, επρόκειτο, κατά το χρονικό διάστημα από 2015 έως 2017, για 11 καταγγελίες κατά της Alpha Bank, 4 καταγγελίες κατά της Εθνικής Τράπεζας και 3 καταγγελίες κατά της Eurobank, που αφορούσαν όχληση σε λάθος πρόσωπο, οπότε και εξετάστηκε το ζήτημα της ακρίβειας των δεδομένων και της διαδικασίας διόρθωσης αυτών.

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ !!!

ΕΝΩ ΣΕ 4 ΧΩΡΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Συνάντηση στη Χάγη με συναδέλφους τους από τέσσερα κράτη – Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Κύπρο – είχαν πριν από λίγες ημέρες η ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής Γιώργος Ευαγγέλου, που χειρίζονται την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου.





Σύζυγος Γιάννου: "Βγάλτε με από τον Κορυδαλλό"!


Να βγει από τη φυλακή, περίπου τρεις μήνες μετά την προφυλάκιση της στον Κορυδαλλό, ζητάει η Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου,

Η σύζυγος του πρώην υπουργούς με αίτησή της προς την ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής της με περιοριστικούς όρους. .
Το ζεύγος Παπαντωνίου είχε οδηγηθεί στις φυλακές τον περασμένο Οκτώβριο, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), πράξη που σχετίζεται με το εξοπλιστικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού. Το επίμαχο έργο ανατέθηκε από τον πρώην υπουργό Άμυνας στην εταιρεία «Thales Nederland B.V» και εκείνη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον «αντάμειψε» με τουλάχιστον 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα.

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2019: ΣΠΙΤΙ ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ Ο ΙΔΙΟΚΗΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!



Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στη Δραπετσώνα, όπου το βράδυ της Τετάρτης ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για διαμέρισμα 4ου ορόφου επι της οδού Καπετανίδου στη Δραπετσώνα, με τους πυροσβέστες να καταφέρνουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Όπως ανέφεραν περίοικοι, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν είχε ρεύμα εδώ και κάποιο καιρό, καθώς λόγω οικονομικής αδυναμίας η ΔΕΗ είχε διακόψει την παροχή ρεύματος.

6 ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Εξι μνηστήρες για την τιτλοποίηση δανείων 2 δισ. ευρώ της Eurobank

Εξι μεγάλες εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές για την τιτλοποίηση του πακέτου στεγαστικών δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ που πραγματοποιεί η Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών συμμετείχαν ο νορβηγικός όμιλος B2Holding σε συνεργασία με τη Waterfall Asset Management, ο ιταλικός όμιλος Cerved, η Centerbridge, το Elliott Management Group, η Fortress και η Pimco. Επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα των data rooms προκειμένου το χαρτοφυλάκιο Pillar, όπως έχει ονομαστεί το πακέτο των 2 δισ. ευρώ, να αξιολογηθεί από τους υποψήφιους επενδυτές και οι δεσμευτικές προσφορές να υποβληθούν περί τα τέλη Μαρτίου.

Η τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ που πραγματοποιεί η Eurobank αποτελεί την πρώτη προσπάθεια τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων που επιχειρεί ελληνική τράπεζα μετά την κρίση. Η επιτυχία της αναμένεται να αποτελέσει καταλύτη για την αγορά των τιτλοποιήσεων που παραμένει κλειστή για τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια. Στόχος της διοίκησης της Eurobank είναι η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2019, ενώ με παράλληλες διαδικασίες θα ξεκινήσει η μεγάλη τιτλοποίηση των 7 δισ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η Eurobank στο πλαίσιο της συγχώνευσης με την Grivalia.

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ+ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ FUNDS ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Η αναμενόμενη ολοκλήρωση της εξαγοράς της Eurobank Property Services από τον ιταλικό όμιλο διαχείρισης κόκκινων δανείων και πιστοληπτικής αξιολόγησης Cerved εντός των προσεχών εβδομάδων, η επικείμενη είσοδος της ισπανικής εταιρείας αποτιμήσεων και έρευνας ακινήτων Aura, αλλά και οι κινήσεις που έχουν πραγματοποιήσει ισχυροί ευρωπαϊκοί όμιλοι τους τελευταίους μήνες, αναδεικνύουν το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην εγχώρια αγορά real estate, λόγω του τεράστιου όγκου μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).

Αμερικανικά και ευρωπαϊκά funds που εξειδικεύονται στη διαχείριση χαρτοφυλακίων NPLs, διεθνείς σύμβουλοι στην αξιολόγηση και αξιοποίηση ακινήτων, εγχώριοι και ξένοι οίκοι που ασχολούνται με αποτιμήσεις, αλλά και εταιρείες συμβουλευτικών υπηρεσιών στο real estate συνωστίζονται γύρω από τα τεράστια χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών.

Στα τέλη Οκτωβρίου, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, ο Gianandrea De Bernardis, διευθύνων σύμβουλος του Cerved Group, είχε τονίσει πως «υπάρχει ένας πολύ μεγάλος όγκος μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα, που φτάνει τα 100 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 200 δισ. ευρώ της Ιταλίας. Συνεπώς είναι πολύ μεγάλη αγορά. Υπάρχει μικρότερος ανταγωνισμός και το παιχνίδι είναι ακόμα ανοικτό, ενώ θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αναλάβουμε μεγάλα χαρτοφυλάκια».

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ : ΕΠΙΒΟΛΗ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ 3,6% ΣΤΙΣ ΥΠΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΤΑΝ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕΣΩ AIRBNB !!!

ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ ΟΙ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΜΚΟ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ...
Αναλυτικά η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ.




Χαρτόσημο 3,6% θα επιβάλλεται στην υπεκμίσθωση ακινήτων τα οποία ενοικιάζονται σε «Διαχειριστές Ακινήτων», με σκοπό την διάθεσή τους για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε πλατφόρμες τύπου AirBNB. Αντιθέτως δεν επιβάλλεται χαρτόσημο στα μισθώματα λόγω διάθεσης αυτών σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά ούτε και στην περίπτωση μίσθωσης κατοικιών σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις υπό την έγκριση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες προσφύγων.

Με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να επιβάλλεται Χαρτόσημο (όπως ισχύει στα ενοίκια). Ξεκαθαρίζει όμως και ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις δεν θεωρούνται «ενοικίαση» για να επιβληθεί χαρτόσημο.

Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ δίνονται οι παρακάτω διευκρινίσεις:


ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 184/2019 ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Σύμφωνα με την απόφαση η σύμβαση κρίθηκε άκυρη ως αισχροκερδής-καταπλεονεκτική !!!




Τον τρόπο με τον οποίο «μοίραζαν» δάνεια σε πολίτες, ακόμα και σε εκείνους που δεν είχαν γνώση λόγω απειρίας αλλά και εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας τους, καταδεικνύει απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας.

Το δικαστήριο ακύρωσε δάνειο ύψους 14.000 ευρώ ως προς την εγγυήτρια, καθώς ήταν 23 ετών, «παντελώς άπειρη με τις τραπεζικές συναλλαγές» και «χωρίς να διαθέτει ιδιαίτερη πανεπιστημιακή μόρφωση».

Εξωθήθηκε στην υπογραφή


Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 184/2019 απόφαση, με την οποία η σύμβαση κρίθηκε άκυρη ως αισχροκερδής και καταπλεονεκτική, «η ενάγουσα δεν μπορεί να αφεθεί ανυπεράσπιστη ως το πλέον αδύναμο μέρος της σύμβασης πίστωσης, στο έλεος των συμφερόντων και των αποφάσεων των άλλων συμβαλλομένων», αφού «εξωθήθηκε στην υπογραφή χωρίς αντίστοιχη παροχή – ωφέλεια για την ίδια, με εκμετάλλευση της κουφότητας και της απειρίας της από την τράπεζα αλλά και τον πρωτοφειλέτη, οι οποίοι πέτυχαν τη λήψη ωφελημάτων για λογαριασμό τους και μόνο από την εκταμίευση και χρήση του δανείου». Επίσης, «αποδείχθηκε ότι οι οικονομικές δυνάμεις της ενάγουσας δεν δικαιολογούσαν την ανάληψη τέτοιας υποχρέωσης με ελεύθερη βούληση και συνείδηση των πράξεων της».

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ: ΒΡΟΧΗ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/01/blog-post_8.html




Την έκδοση διαταγών πληρωμής για μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια ελβετικού φράγκου επισπεύδουν οι τράπεζες, όπως αναφέρουν νομικοί που χειρίζονται σχετικές υποθέσεις, κάνοντας λόγο χαρακτηριστικά για «βροχή» διαταγών πληρωμής.

Κατά κανόνα, οι τράπεζες προσφέρουν σε δανειολήπτες με καθυστερούμενα δάνεια ελβετικού τη δυνατότητα ρύθμισης με «σπάσιμο» του ποσού οφειλής που προέρχεται από την αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Όσοι δεν ρυθμίζουν τα δάνεια γίνονται πλέον στόχοι των διαταγών πληρωμής που εκδίδουν οι τράπεζες με όλο και ταχύτερους ρυθμούς.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι τράπεζες επιδιώκουν να αποκτήσουν εκτελεστούς τίτλους το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς έχει ορισθεί πιο κοντινή δικάσιμος για τη συζήτηση της ιδιαίτερα σημαντικής συλλογικής αγωγής κατά τράπεζας. Νέα ημερομηνία συζήτησης είναι η 20η Μαϊου 2019, μετά την αναβολή που δόθηκε στις 3 Δεκεμβρίου.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: 2 ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ...500 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!




Τι γράφει το lawandorder.gr :


Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν τα καταστήματα κράτησης της χώρας με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους, καθώς καλούνται να διασφαλίσουν την ομαλότητα στις φυλακές με πενιχρά μέσα και ελάχιστο προσωπικό.

Οι αποδράσεις δυο Αλβανών που εξέτιαν ποινές για κλοπές και ληστείες στις 2 Ιανουαρίου από τις καλύτερα φυλασσόμενες φυλακές της χώρας, αυτές του Κορυδαλλού, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ήταν εκείνοι που κλήθηκαν για μια ακόμη φορά να απολογηθούν για τα κενά που υπάρχουν, με την πολιτεία να παραμένει αδρανής και να αρκείται σε ανακοινώσεις και διαπιστώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με καταγγελίες της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας, το υπουργείο Δικαιοσύνης και η αρμόδια γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής δεν έχουν υλοποιήσει έναν βραχυπρόθεσμο «στρατηγικό σχεδιασμό για το σωφρονιστικό σύστημα» ως όφειλαν, από το 2015.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ Η NIKE HELLAS ;;;



Alert από ΑΑΔΕ για την Nike Retail Ελλάς


Χθες δημοσιεύθηκε μια ιδιαίτερα θετική είδηση που όμως ξάφνιασε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Προσέξτε γιατί έχει ενδιαφέρον. Σε θετική τροχιά , λοιπόν, κινήθηκε η Nike Retail Ελλάς το 2018 (οικονομική χρήση 1/6/2017-31/5/2018), προσβλέποντας σε μια θετική επιχειρηματική πορεία και το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, που ελέγχεται κατά 99,33% από τη Nike Retail BV (ανήκει στη Nike Inc.), αύξησε τον κύκλο εργασιών της στα 33.925.709 ευρώ από 31.821.309 ευρώ το 2017.

Τα κέρδη χρήσης προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 576.413 ευρώ έναντι κερδών ύψους 604.468 ευρώ το 2017. Τα αποτελέσματα περιόδου μετά από φόρους διατηρήθηκαν σχεδόν στα ίδια επίπεδα και διαμορφώθηκαν στα 352.017 ευρώ από 355.347 ευρώ το 2017.

Στα νούμερα λοιπόν βρίσκεται το μυστικό. Η εταιρία είχε τζίρο περίπου 34 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων περίπου 576.000 ευρώ. Δηλαδή τα κέρδη είναι περίπου το 1,7% του τζίρου.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ "ΔΩΡΟ" ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ !!!



Η δόση αποπληρωμής μετατίθεται για τις 15 Μαΐου...

Τροπολογία «δώρο» για τους καναλάρχες κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση στο παρά πέντε της ψήφισης νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Η προωθούμενη ρύθμιση δίνει εξάμηνη ανάσα στους ιδιοκτήτες καναλιών για να πληρώσουν την δευτερη δόση για την αποπληρωμή του συνολικού τιμήματος που θα καταβάλλουν για τις άδειες εκπομπής. Υπενθυμιζεται πως ο νόμος προέβλεπε την καταβολή της πρώτης δόσης εντος 15 ημερών απο τη λήξη του διαγωνισμού και καθε Ιανουάριο τις υπόλοιπες εννιά δόσεις. Με την νεα ρύθμιση αντι Ιανουαρίου οι υπόχρεοι θα καταβάλλουν το ποσό εως τις 15 Μαΐου.

ΕΓΙΝΕ VIRAL: ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΤΥΜΕΝΟΣ...SPIDERMAN !!!




Τον γύρο των social media κάνουν οι εικόνες από έναν τραπεζίτη στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του και αποφάσισε να πάει να χαιρετίσει τους συναδέλφους του ντυμένος... Spiderman.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας άφησε στην ντουλάπα το κοστούμι και τη γραβάτα, φόρεσε τη στολή του αγαπημένου του ήρωα και ξεκίνησε για την τελευταία ημέρα στη δουλειά.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ: 5ΕΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ !!!




Απόφαση του ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος, όταν κάποιος κάνει έναρξη εργασιών με διαφορετικό αντικείμενο. Συγκεκριμένα, αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος έχει λάβει απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος κατά την πρώτη έναρξη επαγγέλματος κλείσει τα βιβλία του για να ξεκινήσει νέο επάγγελμα, δικαιούται ξανά πενταετή απαλλαγή.

Σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς, όσοι άλλαξαν επάγγελμα κατά την κρίση και έχουν ήδη πληρώσει τέλος επιτηδεύματος για τη νέα δραστηριότητα έχουν περιορισμένες δυνατότητες διεκδίκησης επιστροφής των επιβαρύνσεων.

Ο μοναδικός δρόμος για να διεκδικήσουν ελεύθεροι επαγγελματίες αυτής της κατηγορίας διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος είναι μέσω προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ !!! ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΜΕ...ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ 5ΕΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΖΑ ΤΩΝ 450.000 ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΜΑΡΚΩΝ ΤΗΣ SIEMENS
Το δικαστήριο είπε «όχι» στον Τάσο Μαντέλη, απορρίπτοντας το αίτημά του !!!





Του Άρη Σπίνου

Σε αδιέξοδο δηλώνει ότι βρίσκεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης καθώς αδυνατεί, όπως υποστηρίζει, να καταβάλει το υπολειπόμενο ποσό για την εξαγορά της ποινής των πέντε ετών που του επιβλήθηκε από το Εφετείο για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens.

Ο πρώην υπουργός κατάφερε, όπως λέει, να καλύψει τις πρώτες δόσεις με χρήματα τα οποία προήλθαν από τη πώληση, έναντι 25.000 ευρώ, ενός μικρού διαμερίσματος, 47 τ.μ., το οποίο ήταν και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει στη διάθεση του.Τώρα δηλώνει αδυναμία να συνεχίζει να αποπληρώνει τις δόσεις και για το λόγο αυτό προσέφυγε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου ζητώντας να παράσχει κοινωφελή εργασία, αντί της καταβολής του χρηματικού ποσού το οποίο ανέρχεται σε 4.908 ευρώ, μηνιαίως.Είχε προηγηθεί το αίτημά του για μείωση του ποσού της εξαγοράς από τα 40 ευρώ ημερησίως στα 20 ευρώ, το οποίο απορρίφθηκε. 

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ: 400.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΝ ΤΟ "ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ" ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!!

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019
Μόνο που το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν προβλέπεται να λειτουργήσει έως το τέλος του 2020...



Εντύπωση προκαλεί η απόφαση της διοίκησης της Αττικό Μετρό να εγκρίνει κονδύλι ύψους 400.000 ευρώ για τη διαφήμιση του Μετρό Θεσσαλονίκης το 2019. 

Το παράξενο είναι ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν προβλέπεται να λειτουργήσει έως το τέλος του 2020.

Ειδικότερα, με απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκαν τα εξής ποσά:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 36 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 3.000€
Περισσότερες δόσεις προς διευκόλυνση των οφειλετών αλλά και...περισσότεροι τόκοι, αυξάνοντας έτσι το τελικό ποσό πληρωμής και μειώνοντας αναλογικά το "κούρεμα".




Δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ το μήνα για τους αγρότες και τα 50 ευρώ το μήνα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους σχεδιάζεται να περιλαμβάνει η ρύθμιση των παλιών -ως το 2016- χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με ανώτατο όριο αποπληρωμής τους μέχρι τους 120 μήνες.

Ταυτόχρονα, για όσους έχουν οφειλές έως 3.000 ευρώ το όριο ρύθμισης θα μπορεί να φτάνει ως και τις 100 δόσεις αντί των 36 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας.

Στην πράξη, όλοι όσοι αξιοποιήσουν τη νέα ρύθμιση και κυρίως οι μικροί οφειλέτες, που χρωστούν ως 3.000 ευρώ (από παλιές μέχρι το 2016 εισφορές χωρίς τις προσαυξήσεις) δεν θα έχουν περιορισμό να εξοφλήσουν τα χρέη σε 36 δόσεις, αλλά θα πηγαίνουν σε περισσότερες και κυρίως στον αριθμό δόσεων που θα προκύπτουν με βάση την ελάχιστη μηνιαία καταβολή των 30 ευρώ, αν είναι αγρότες με χρέη στον ΟΓΑ, ή των 50 ευρώ, αν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι με χρέη σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ "ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" !!!



Πως φτάσαμε στον σημερινό χάρτη της Μακεδονίας


του Δημήτρη Κίτσου*

Ο χάρτης που τείνει να καθιερωθεί σήμερα ως «χάρτης της γεωγραφικής Μακεδονίας» είναι προϊόν γεωστρατηγικών ζυμώσεων -συγκρούσεων και συμφερόντων- που έλαβαν χώρα τον 19ο και 20ο αιώνα στη Βαλκανική Χερσόνησο.Στα μέσα του 19ου αιώνα ο μεγάλος παίχτης στο γεωπολιτικό παιχνίδι του πλανήτη μας, ήταν αδιαμφισβήτητα η Μεγάλη Βρετανία. Ήταν η χώρα του μη ανατέλλοντος ηλίου. Ο κύριος αντίπαλος παίχτης της Μεγάλης Βρετανίας στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα ήταν η Ρωσία.

Η Ρωσική Αυτοκρατορία είχε σαν γεωστρατηγικό όραμα απ’ την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης ακόμη, τον Πανσλαβισμό. Δηλαδή ήθελε να ενώσει όλους τους Σλάβους της ανατολικής Ευρώπης, χρησιμοποιώντας σαν προπαγανδιστικά εργαλεία τη γλώσσα και την θρησκεία, και να κατέβει στα θερμά νερά της Μεσογείου. Αυτό το όνειρο εξακολουθεί να το έχει μέχρι και σήμερα. Μύχιος πόθος των Ρώσων ήταν πάντοτε να καθήσει Τσάρος στο θρόνο της Κων/πολης και η πρώην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία να αντικατασταθεί απ’ τη Ρωσική.

Η Μεγάλη Βρεττανία λοιπόν, επιθυμούσε σ’ όλο το 18ο και 19ο αιώνα τη διατήρηση της παρακμάζουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ώστε να αποτελεί ανάχωμα στην Ρωσική κάθοδο προς τη Μεσόγειο. Έτσι εξηγείται και το ότι ποτέ δεν ήθελαν πραγματικά οι Άγγλοι την ευόδωση της ελληνικής επανάστασης του 1821.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΛΙ Η ΞΑΦΑ: ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ...Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ !!!



Η Μιράντα Ξαφά βρίσκει... υπερβολική την αύξηση του κατώτατου μισθού


Η Μιράντα Ξαφά έσπασε και πάλι τη σιωπή της και η αιτία αυτή τη φορά είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού την οποία και βρίσκει κάπως... υπερβολική!

Η Κυρία Ξαφά φαίνεται πως δεν είναι ευχαριστημένη ούτε με αυτό αφού όπως είπε η αύξηση 11% στον κατώτατο μισθό είναι... υπερβολική.

Ωστόσο, το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά το προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα κάνοντας πρόταση να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο.

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ !!!



Σαράκης: Μέγα σκάνδαλο οι μίζες στη Novartis!


Την ώρα που παίζονται περίεργα, πολύ περίεργα, μα πάρα πολύ περίεργα παιχνίδια γύρω από εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς που γνωρίζουν ή ακόμα και χειρίζονται το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ ο ποινικολόγος που ερεύνησε όσο κανείς το σκάνδαλο και συνεργάστηκε, όσο όχι οι Ελληνικές υπηρεσίες, αν και όφειλαν, Παύλος Σαράκης δίνει με δήλωσή του στα NTOKOUMENTA.GR τις φοβερές διαστάσεις του σκανδάλου.

Ανοιχτά ομιλεί για τους χειρισμούς των αρχών με καταγγελτικό λόγο και τα στοιχεία που υπάρχουν και δεν αξιοποιούνται.

Η δήλωση του κ. Σαράκη είναι συνέχεια των δηλώσεων που έκανε και στην κρατική ΕΡΤ και στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου "Checkpoint Alpha", αλλά και συνέντευξης ενός υπό προστασία μάρτυρα στην ίδια εκπομπή. Και τα δύο αποσπάσματα του κ. Σαράκη μπορείτε να τα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν.

Η ευκολία διαπίστωσης του σκανδάλου αναδείχθηκε και σε σωρεία εκπομπών του Νίκου Νικολόπουλου, με το οποίο θέσαμε πρώτοι το σκάνδαλο και το καλοκαίρι του 2016 με τηλεοπτικές εκπομπές και ερωτήσεις στη Βουλή, πριν κάποιος αναφέρει τη λέξη ΝΟΒΑΡΤΙΣ. Ενας απλός έλεγχος στην χλιδάτη ζωή και στις βίλες και στα απίστευτα πλούσια ταξίδια και στους λογαριασμούς στο εξωτερικό κρατικών αξιωματούχων (γιατρών, υπαλλήλων) φτάνει για να διαπιστώσει κανείς ότι αυτά που μας λέει ο κ.Σαράκης, αυτά που είπαν οι μάρτυρες, αυτά που καταγγέλθηκαν και από τον Νίκο Νικολόπουλο είναι λίγα, μπροστά σε αυτά που έχουν γίνει.

Η Δήλωση Σαράκη στα NTOKOUMENTA.GR

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ....13.000.000€ !!!


ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ !!! ΩΜΗ & ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤτΕ & ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΜΦΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ 
Γιάννης Στουρνάρας: Οι αποφάσεις του ΣτΕ αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εκτροχιασμού της οικονομίας !!!




Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει παρά την άνοδο της αβεβαιότητας που προέρχεται τόσο από εξωτερικούς όσο και από εσωτερικούς παράγοντες, δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε διάλεξή του στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε, όμως, ότι τα κρατικά ομόλογα δεν έχουν αποκτήσει ακόμη επενδυτική βαθμίδα και οι αποδόσεις τους εξακολουθούν να παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα, λόγω αναταράξεων στις διεθνείς αγορές, αλλά και λόγω της ανησυχίας της επενδυτικής κοινότητας για την προσήλωση της οικονομικής πολιτικής στην υλοποίηση των προγραμματισμένων μεταρρυθμίσεων. Την έκδοση του πενταετούς ομολόγου χαρακτήρισε ως "ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση".

"Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εκτροχιασμού είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικούς δύο νόμους για το ασφαλιστικό σύστημα του 2012", τόνισε.

Και πρόσθεσε:

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ ΕΦΕΤΕΙΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΦΕΤΕΙΑΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ν. 128/1975 
Θερμά συγχαρητήρια στην Δικηγόρο της Επιστημονικής μας Ομάδας, κα ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΤΑΜΟΥ, για τη νέα αυτή,  μοναδική εφετειακή απόφαση, που αποτελεί πλέον σταθμό στην ελληνική νομολογία, για την δικαίωση όλων των δανειοληπτών που διεκδικούν την ακύρωση των εναντίον τους διαταγών πληρωμής λόγω των παράνομων και καταχρηστικών τοκισμών, ανατοκισμών και κεφαλαιοποιήσεων της εισφοράς του Ν. 128/1975!!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html




Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

Το Εφετείο Αθηνών έκρινε τελεσίδικα ότι, ο ανατοκισμός της εισφοράς του ν. 128/1975 είναι παράνομος, αφού τόσο κατά το προϊσχύον (βλ άρθρο 8 περ. 6 ν.1083/1980 και την υπ’ αριθ. 289/1980 απόφαση της Νομισματικής Επιτροπής), όσο και κατά το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς (ν. 2601/1998 άρθρο 12, 2789/2000 άρθρο 30, 2783/2000 άρθρο 47, 2912/2001 άρθρο 42 και 3259/2004 άρθρο 39) ανατοκισμός επιτρέπεται μόνον επί των καθυστερούμενων τόκων και όχι επί φόρων, εισφορών ή άλλων προμηθειών (Α.Π. 1782/2002 Ελ.Δνη 2002, 1430). 

ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤΑ 35%, ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΑ...800% !!!




Η ασυδοσία των διορισμών στα 60 χρόνια 1958 – 2018

Tου Βασίλη Θεοτοκάτου 
Επίτιμος Δικηγόρος – Πρόεδρος της ΑΣΠΕ

Πριν από 60 χρόνια, στις 2 Ιουλίου 1958, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τ’ αποτελέσματα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, την οποία είχε διενεργήσει. Από τα στοιχεία εκείνα προκύπτει και αποδεικνύεται ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα ανήρχετο συνολικώς στους 82.250. Από αυτούς 62.836 ήταν άρρενες και 19.414 ήταν γυναίκες. Από τους άρρενες οι 29.571 και από τις γυναίκες 11.694 ήταν κάτω των 42 ετών. 

Τότε, το 1958, η Ελλάς είχε πληθυσμό 8.000.000 κατοίκων (σε στρογγυλοποιημένους αριθμούς), δεδομένου ότι στην απογραφή του 1961 ο πληθυσμός ανήρχετο σε 8.383.553 κατοίκους. Κατά τα τέσσερα δε έτη, 1958 έως και 1961, υπήρχε μία υπεροχή των γεννήσεων κατά 379.493 (γεννήσεις 155.359-160.199-157.239-150.716 και θάνατοι 58.160-60.852-60.563-63.955 αντιστοίχως). Το 2018 ο πληθυσμός, μετά από 60 χρόνια, δεν υπερβαίνει τους 10.800.000 κατοίκους. Σημειωτέον ότι ο πληθυσμός της Ελλάδος με βάση την απογραφή του 2011 ανήρχετο σε 10.815.197 κατοίκους. Κατά τα έτη 2011 έως 2017 είχαμε μία υπεροχή των θανάτων κατά 151.427. 

Από τους παραπάνω αμείλικτους αριθμούς αποδεικνύεται ότι κατά τα 60 αυτά χρόνια ο πληθυσμός στην πατρίδα μας αυξήθηκε μόλις κατά 35%. Να δούμε τώρα ποια είναι η κατάσταση με τους δημοσίους υπαλλήλους στην Ελλάδα το έτος 2018. Από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου της Διευθύνσεως Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποδεικνύεται ότι ο αριθμός του τακτικού προσωπικού του Δημοσίου (πλην ΝΠΙΔ) τον Μάρτιο του 2018 ανήρχετο σε 566.600 υπαλλήλους και των ΝΠΙΔ σε 36.491 υπαλλήλους, δηλαδή συνολικώς σε 603.091 υπαλλήλους. Επιπλέον υπάρχουν ως έκτακτο προσωπικό στο Δημόσιο άλλες 86.926 υπάλληλοι και στα ΝΠΙΔ 13.831 υπάλληλοι. 

ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ: ΚΟΥΡΕΨΕ ΚΑΤΑ 80% ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ;;;



Τι αποκαλύπτει η dimokratianews.gr :


Βασίλης Θεοχαράκης: Ο άνθρωπος που έχει «κουρέψει» τις τράπεζες... σύρριζα

Εάν οι πληροφορίες που θέλουν τον όμιλο Βασίλη Θεοχαράκη να έχει «τακτοποιήσει» με τις τράπεζες «κόκκινα» δάνεια της τάξης των 310.000.000 ευρώ με «κούρεμα» της τάξης του 80% και εισφορά μερικών ακινήτων ευσταθούν τότε μάλλον πρέπει να επιληφθεί, αν όχι εισαγγελέας, τότε τουλάχιστον η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Διότι, γιατί οι άλλοι επιχειρηματίες να πληρώνουν τα δάνειά τους και γιατί ανταγωνιστές τους στην αγορά αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών να βαρύνονται με υποχρεώσεις, και αυτός, ή τέλος πάντων οι επιχειρήσεις που αφήνει πίσω του (δεν πιστεύω να έχει μείνει μέτοχος πουθενά), όχι; Θυμίζουμε ότι το «κούρεμα» που εξασφάλισε ο Πάρις Κυριακόπουλος, ο γιος του Οδυσσέα, για τα δάνεια της Lion Rental Α.Ε. (αντιπρόσωπος της γερμανικής Sixt) που του πούλησε ο Βασίλης Θεοχαράκης -στο πλαίσιο της συμφωνίας με τις τράπεζες για την τακτοποίηση των «κόκκινων» δανείων ύψους 310.000.000- λέγεται ότι είναι της τάξης του 82%.

Προ μερικών εβδομάδων η Μοτοδυναμική του ομίλου Κυριακόπουλου εξαγόρασε την εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Sixt του ομίλου Β. Θεοχαράκη μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Lion Rental (αντιπρόσωπος της γερμανικής Sixt) με 15.000.000, αποκτώντας το 80,5% της εταιρίας, ενώ το υπόλοιπο 19,5% παραμένει στην οικογένεια Θεοχαράκη. Παράλληλα, πέτυχε συμφωνία με τις τράπεζες για απομείωση και αναχρηματοδότηση οφειλόμενων δανείων ύψους 110.000.000 (90.000.000 συν προσαυξήσεις) της Lion Rental σε 18.000.000 ευρώ, αλλά και για επιπλέον χρηματοδότηση έως 10.000.000. Αλήθεια, οι ανταγωνιστές τους πώς νιώθουν;

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: ΒΟΥΤΙΑ 8 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ !!!

ΣΤΗΝ 67η ΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 180 ΧΩΡΩΝ
Σημαντική επιδείνωση κατέγραψαν το 2018 οι επιδόσεις της Ελλάδας στο μέτωπο της διαφθοράς, σύμφωνα με έρευνα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International).




Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχασε το 2018 οκτώ ολόκληρες θέσεις στο Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (CPI –Corruption Perception Index), υποχωρώντας στην 67η θέση σε σύνολο 180 κρατών, όταν πέρυσι ήταν στην 59η θέση σε σύνολο 180 κρατών. Πέρυσι η Ελλάδα είχε συνολικά συγκεντρώσει 48 βαθμούς, ενώ εφέτος μόλις 45.

Ο Δείκτης Αντίληψης Διαφθοράς χρησιμοποιεί μια κλίμακα από το 0 έως το 100, όπου το 0 αναφέρεται σε ένα εξαιρετικά διεφθαρμένο κράτος και το 100 σε ένα αδιάφθορο κράτος.

ΣτΕ: ΣΟΒΑΡΑ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ COSCO ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΠ !!!



Παραμένει «στον πάγο» η σύμβαση της Cosco με τον ΟΛΠ

«Παγωμένη» εξακολουθεί να παραμένει η σύμβαση της Cosco με τον ΟΛΠ, με δυο αποφάσεις που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κάνοντας δεκτές τις σχετικές αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι οι εταιρείες «Τέρνα Ανώνυμος Τουριστική, Τεχνική και Ναυτιλιακή Εταιρεία» και «J&P- ΑΒΑΞ Α.Ε.». Παράλληλα, το ΣτΕ με τις δυο αποφάσεις που εξέδωσε, εντοπίζει σοβαρά νομικά ζητήματα ως προς τη σύμβαση με την Cosco.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ έκανε δεκτές τις αιτήσεις των δύο εταιρειών και έτσι αναστέλλεται η εκτέλεση των δύο αποφάσεων (1 και 2/2018) της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών αλλά και η πρόοδος του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε τον Ιούλιο του 2018 για την επιλογή αναδόχου κατασκευής των έργων επέκτασης του λιμανιού.

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η AMERICAN EXPRESS !!!




Η Alpha Bank σχεδιάζει την αντικατάσταση των καρτών Amex με Mastercard τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr


Παρελθόν θα αποτελεί σε λίγους μήνες η American Express για τους Έλληνες καταναλωτές, αφού η Alpha Bank σχεδιάζει την αντικατάσταση των καρτών Amex με Mastercard, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Η αντικατάσταση πρόκειται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και θα σηματοδοτήσει το «τέλος εποχής» του αμερικανικού κολοσσού καρτών στη χώρα μας, αφού η Alpha Bank είναι η μοναδική τράπεζα που διάθετε -μέχρι πρότινος- κάρτες American Express.

Με βάση τον φετινό τιμοκατάλογο της Alpha Bank, έπαψαν να διατίθενται οι εξής κάρτες American Express:

ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ: ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ & ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΝΕΟ 5ΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ !!!




Από το Αγγλικό Δίκαιο θα διέπεται το 5ετές ομόλογο που εκδώσει τις επόμενες ώρες η Ελλάδα(έχει ήδη ανοίξει το βιβλίο προσφορών) και θα είναι βαρόμετρο για τις επόμενες κινήσεις του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Αυτό αναφέρει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, στην οποία καθορίζονται οι όροι της κοινοπρακτικής έκδοσης και οι αμοιβές των αναδόχων της έκδοσης. 

Σύμφωνα με την απόφαση για τις υπηρεσίες τους οι ξένοι οίκοι θα λάβουν 0,125% επί της συνολικής ονομαστικής αξίας του ποσού της έκδοσης, η οποία θα παρακρατηθεί από την είσπραξη που θα κάνει το δημόσιο. 

Για παράδειγμα, αν η χώρα ζητήσει 2 δισ. ευρώ από τις αγορές τα λεφτά που θα έρθουν στα ταμεία θα είναι λιγότερα κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Άλλα 250.000 ευρώ θα κοστίσουν στο δημόσιο οι αμοιβές για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών από τα δικηγορικά γραφεία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, Allen & Overy LLP και Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη. 

ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ;;;



Τι γράφει το dikografies.blogspot.com :


"Δεν προφυλακίζει, για να μην γράφει"!

Στα... μαύρα κατάστιχα έχει μπει ανακρίτρια σε μεγάλο Πρωτοδικείο της Περιφέρειας, η οποία λάμπει δια της... απραξίας.

Στο γραφείο της βαλτώνει εδώ και μήνες, μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις, χωρίς να έχει καλέσει ούτε έναν μάρτυρα.
SSL Certificates