.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ !!!




Τι γράφει το enikos.gr :

«Βρισκόμαστε ενόψει της υλοποίησης ενός συνολικού σχεδιασμού αναφορικά με τα στεγαστικά δάνεια, όπως έχει ήδη προαναγγείλει και ο Πρωθυπουργός», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», η υπουργός είπε ότι, πρόκειται,για «ένα συνολικό πλαίσιο το οποίο θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα νόμο Σταθάκη-Κατσέλη, προκειμένου να προστατευθούν οι δανειολήπτες για δάνεια πρώτης κατοικίας και ταυτόχρονα να υποστηριχτούν στην αποπληρωμή των δανείων τους μέσω ενίσχυσης που θα δίνεται από το κράτος». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «το Δημόσιο θα έρθει στην πραγματικότητα να καλύψει ένα μέρος της οφειλής, συμβάλλοντας στηv αποπληρωμή του δανείου, μέσω μηνιαίας επιχορήγησης προς τους δανειολήπτες».


Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «η επιδότηση για το δάνειο της πρώτης κατοικίας έχει προβλεφτεί ήδη στον προϋπολογισμό του 2019, εντός του συνολικού πακέτου για το στεγαστικό επίδομα». Το συνολικό σχήμα που θα έρθει, σημείωσε, «θα παρέχει τη σημερινή προστασία, οπότε να μη δημιουργείται ανησυχία σε αυτό. Αντιθέτως, το νέο σχήμα θα έχει και το επιπρόσθετο βήμα της επιδότησης των νοικοκυριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates