.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 14/02/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ+ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ !!!

 


Σε τουλάχιστον 9 από τα 16 γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια εμβολιάστηκαν άτομα κατά του κορωνοϊού, των οποίων δεν είχε έρθει ακόμα η σειρά. Έρευνα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa δείχνει ότι εμβολιάστηκαν περιφερειάρχες, κληρικοί καθώς και πυροσβέστες και αστυνομικοί, οι οποίοι δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που εμβολιάζονται πρώτες.

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας έχει ορίσει λεπτομερώς με ειδικές διατάξεις τις ομάδες που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Πρόκειται για τους άνω των 80, το υγειονομικό προσωπικό νοσοκομείων, ενοίκους οίκους ευγηρίας και εργαζόμενους στα κέντρα εμβολιασμού. Στον οδικό χάρτη το αρμόδιο υπουργείο δίνει προτεραιότητα σε αστυνομικούς, δεν αναφέρει ωστόσο τίποτα για περιφερειάρχες.

Ως αιτιολογία για τον «πρόωρο» εμβολιασμό αναφέρεται ότι τα εμβόλια περίσσεψαν και θα ήταν κρίμα να πάνε χαμένα. Ας σημειωθεί ότι πριν χορηγηθεί το συμπυκνωμένο εμβόλιο θα πρέπει πρώτα να διαλυθεί και προφανώς για αυτό διατηρείται για μερικές μόνο ώρες. Όταν άτομα δεν προσέρχονται στο ραντεβού περισσεύει συνήθως ένας αριθμός εμβολίων. Δεν υπάρχει ωστόσο καμία πρόβλεψη στι
ς διατάξεις του υπουργείου τι θα γίνεται με τα περισσευούμενα εμβόλια.

Eπίσκοπος εμβολιάστηκε σαν υγειονομικός

Στο κρατίδιο Σαξωνία-Άνχαλντ ο δήμαρχος της Χάλε Μπερντ Βίγκαντ προσπάθησε να διαθέσει περισσευούμενα εμβόλια σε άτομα άνω των 80. Οι προσπάθειες απέβησαν ωστόσο άκαρπες και τότε αποφασίστηκε με ηλεκτρονική κλήρωση, όπως ισχυρίστηκε στη συνέχεια ο δήμαρχος, ποιοι θα είναι οι επόμενοι που θα εμβολιαστούν. Και μεταξύ τους, οποία σύμπτωση, ήταν ο ίδιος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου!

ΚΟΡΩΝΟ-ΧΡΕΗ: ΟΤΑΝ ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ ΘΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


Με τις κορωνοφειλές να «πνίγουν» τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες μετά από μια μακρά περίοδο υποτονικού ή και μηδενικού τζίρου, το υπουργείο Εργασίας στο ίδιο μήκος κύματος με το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται ίσως και σήμερα να ανακοινώσει νέο πάγωμα και ρύθμιση των οφειλών η οποία θα τρέξει μετά τον Απρίλιο. Η ρύθμιση- πακέτο για οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αποτελεί κομβικό σημείο του πλαισίου στήριξης που θα ανακοινωθεί για την μετά covid εποχή. Στόχος είναι η διευκόλυνση της αγοράς αλλά και την καλλιέργεια προσδοκιών για αύξηση τη εισπραξιμότητας η οποία έχει υποστεί δραματική μείωση.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση μέχρι και τα τέλη του 2021 για να αποπληρωθούν οι οφειλές που έχουν παγώσει λόγω κορωνοϊού.

Ως προς τις υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία το «πάγωμα» έχει λάβει τέλος από τον Οκτώβριο. Οι επιχειρήσεις και οι μη μισθωτοί καταβάλλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές προς τα ταμεία καθώς και τις δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών για τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Αντίθετα παρατάθηκε έως τις 30 Απριλίου 2021 η προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών υποχρεώσεων που είχαν παγώσει κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown. Οι εργοδότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των κωρονοφειλών έως και 24 μηνιαίες δόσεις, με επιτόκιο 2,5% ή 12 δόσεις άτοκα, με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 50 ευρώ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA: ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΖΗΤΑΕΙ ΘΕΣΠΙΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!

 



Την Τετάρτη, 10-02-2021, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) ζήτησε να θεσπιστούν κανόνες δημοκρατικού ελέγχου των τεχνολογικών κολοσσών για τη διασφάλιση της ελευθερίας της έκφρασης.

Σε συζήτηση στο ΕΚ με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ana Paula Zacarias εκ μέρους της Πορτογαλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ (κατά το τρέχον εξάμηνο) και την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Věra Jourová, σχεδόν όλοι οι ομιλητές επέκριναν την τεράστια δύναμη των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και τον ανησυχητικό αντίκτυπό τους στην πολιτική και την ελευθερία του λόγου.

Παραπέμποντας σε διάφορες αποφάσεις που λαμβάνονται από τις πλατφόρμες για τη λογοκρισία περιεχομένου ή λογαριασμών, η μεγάλη πλειοψηφία των ομιλητών στην Ολομέλεια του ΕΚ τόνισε την έλλειψη σαφών κανόνων που διέπουν αυτές τις αποφάσεις και την έλλειψη διαφάνειας των πρακτικών των κολοσσών της τεχνολογίας. Προέτρεψαν την Επιτροπή να λάβει την κατάσταση αυτή υπόψη στις νομοθετικές προτάσεις της για τις ψηφιακές υπηρεσίες και την ψηφιακή αγορά, καθώς και στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για τη δημοκρατία.

Οι περισσότεροι ομιλητές επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να υπάρξει ασφάλεια δικαίου κατά την αφαίρεση περιεχομένου και να διασφαλίζεται ότι οι εν λόγω αποφάσεις λαμβάνονται από δημοκρατικά ελεγχόμενες αρχές και όχι από ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να διασφαλίζεται η ελευθερία του λόγου.

Άλλα θέματα που τέθηκαν ήταν τα εξής:

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !!!



Της Άννας Κορσάνου
Δικηγόρος - Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια


Το πλέον καυτό ζήτημα για τους δανειολήπτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι το ζήτημα των πλειστηριασμών της ακίνητης περιουσίας τους. Υπάρχουν ακόμα πολίτες που πιστεύουν ότι προστατεύεται η κύρια κατοικία. Αυτή η a priori προστασία έχει σταματήσει να υπάρχει από πολλά χρόνια. Προστασία από πλειστηριασμούς ακόμα και της κύριας κατοικίας δεν υπάρχει παρά μόνο με τα νομικά μέσα άμυνας κατά του πλειστηριασμού.

Αυτήν την περίοδο γίνονται πλειστηριασμοί; Η απάντηση είναι ότι λόγω της πανδημίας την ημέρα του πλειστηριασμού δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία, και αναστέλλεται, εν τούτοις όταν αρθεί αυτή η έκτακτη κατάσταση οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί θα διεκπεραιωθούν κανονικά. Επιπλέον μετά την 1/6/2021 για τα πρόσωπα που έχουν ακίνητη περιουσία αξίας κάτω των 350.000 ευρώ ξεκινά η διαδικασία του πτωχευτικού νόμου που έχει ήδη ψηφιστεί και έτσι με αίτηση ενός δανειστή θα μπορεί να ξεκινά η διαδικασία που ολοκληρώνεται με δικαστική απόφαση που διατάσσει απαλλαγή του οφειλέτη και ρευστοποίηση περιουσίας ορίζει διαχειριστή αφερεγγυότητας, διατάσσει τη ρευστοποίηση της περιουσίας του οφειλέτη και την απαλλαγή των χρεών του. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η πτώχευση δεν θα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του οφειλέτη όπως γινόταν με το νόμο Κατσέλη, ή με τις ρυθμίσεις της εφορίας ή των ασφαλιστικών ταμείων , αλλά θα μπορεί να εκκινηθεί με πρωτοβουλία του ενός δανειστή.

Το ερώτημα είναι αν σήμερα μπορεί ένας δανειολήπτης που έχει στα χέρια του μια έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης με ορισμένη ημερομηνία πλειστηριασμού, να απευθυνθεί στη δανείστρια τράπεζα ή μάλλον στην εταιρεία διαχείρισης του δανείου του και να διαπραγματευτεί μια ρύθμιση του δανείου του προκειμένου να «μπλοκάρει» τον πλειστηριασμού του ακινήτου του. Η απάντηση είναι ότι, όσο και αν φαίνεται παράξενο και σίγουρα καταχρηστικό σε πολλές περιπτώσεις οι τράπεζες, ή οι εταιρείες διαχείρισης δεν επιθυμούν καμία ρύθμιση, καμία διαπραγμάτευση, ακόμα και αν ο δανειολήπτης τους έχει κάνει μια πολύ καλή πρόταση με υψηλή καταβολή ποσών, εξωθώντας έτσι το ακίνητο να «φύγει» στον πλειστηριασμό.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: "ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ" ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ !!!

 



Τι αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.com:

Αναταραχή έχει προκαλέσει στην Εισαγγελία Πειραιά, η απώλεια άγνωστου αριθμού δικογραφιών, που φυλάσσονταν στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται γιά υποθέσεις, που είχαν περάσει από γραφεία ανακριτών, χωρίς να καταλήξουν στην αποκάλυψη δράστη και εκκρεμούσαν ως υποθέσεις αγνώστων δραστών.

Η απώλεια των δικογραφιών, που έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στη Δικαιοσύνη, αποκαλύφτηκε, όταν ζητήθηκε η ανάσυρση από το Αρχείο δικογραφίας, που αφορά πολύκροτη υπόθεση, με δράστη διαβόητο κρατούμενο, για τον οποίον προέκυψαν νεότερα στοιχεία.

Η δικογραφία, η οποία μάλιστα φέρεται ότι, αποτελείτο από μεγάλο όγκο εγγράφων, είχε κάνει... φτερά!

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΣΑ !!!

ΕΔΔΑ: «ΕΝΗΜΕΡΗ Η ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ...ΥΠΕΓΡΑΨΕ 4 ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ»
Και συνεχίζει: «Θα μπορούσε να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη εάν είχε θεωρήσει ότι η ικανότητά της να εξοφλήσει το δάνειο είχε μειωθεί λόγω απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών πέρα ​​από τον έλεγχό της και της τράπεζας» !!!



Αποπληρωμή σε ευρώ δανείου που λήφθηκε σε ελβετικό φράγκο. Η προσέγγιση του ΕΔΔΑ


ΑΠΟΦΑΣΗ

Αντωνοπούλου κατά Ελλάδας της 11.02.2021 (αρ. 46505/19)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δάνεια ελβετικού φράγκου και αποπληρωμή των δανείων σε ευρώ. Η προσφεύγουσα συνήψε σύμβαση δανείου με την τράπεζα Eurobank Ergasias ποσού 243.225 ελβετικών φράγκων (που αντιστοιχούσε σε 150.000 ευρώ στις 10 Ιανουαρίου 2007, την ημερομηνία εκταμίευσης του δανείου). Λόγω, όμως, της μεταβολής της συναλλαγματικής ισοτιμίας, το αρχικό δανεισθέν κεφάλαιο των 150.000 ευρώ εκτινάχτηκε σε 239.041,76 ευρώ έως τις 4 Φεβρουαρίου 2015. Το ποσό που έπρεπε να επιστρέψει η προσφεύγουσα σε ευρώ υπερέβαινε κατά πολύ το ποσό που είχε δανειστεί σε ελβετικά φράγκα.

Το ΕΔΔΑ σημείωσε ότι η εθνική νομοθεσία παρείχε στην προσφεύγουσα κατάλληλα μέσα για να διεκδικήσει τις αξιώσεις της. Η προσφεύγουσα άσκησε αγωγή ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων αιτούμενη να αναγνωριστεί η ακυρότητα της επίμαχης ρήτρας της σύμβασης λόγω καταχρηστικότητας. Είχε επίσης το δικαίωμα να ασκήσει αγωγή λόγω απρόοπτης μεταβολής των συνθηκών προκειμένου να αιτηθεί την αναπροσαρμογή του συμβατικού προγράμματος του επίμαχου δανείου ή ακόμη και τη λύση της σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 388 του Αστικού Κώδικα. Τέλος, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, θα μπορούσε να είχε ζητήσει ανά πάσα στιγμή από την τράπεζα να μετατρέψει το δάνειο σε ευρώ και θα μπορούσε να έχει ασφαλιστεί έναντι της αύξησης των μηνιαίων αποπληρωμών. Επομένως, το ισχύον νομικό πλαίσιο που θεσπίστηκε από το κράτος παρείχε στην προσφεύγουσα έναν μηχανισμό με τον οποίο μπορούσε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της σύμφωνα με το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου. Απαράδεκτη προσφυγή.

ΔΙΑΤΑΞΗ

Άρθρο 1 Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΓΕΣ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ !!! ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 22/2 !!!

 


Από Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι δηλώσεις αναστολής επιταγών στις τράπεζες. Διευκρινίσεις προς εκδότες και κομιστές αξιογράφων δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωση της. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Με την παρ. 1 του άρθρου 28 του Νόμου 4772/2021 (ΦΕΚ Α' 17) προβλέπεται η αναστολή των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή (με ημερομηνία πληρωμής από 25.1.2021 μέχρι 28.2.2021) κατά 75 ημέρες. Καθώς η διάταξη του Νόμου 4772/2021 και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) Αριθμ. A. 1022 της 9ης Φεβρουαρίου 2021 (ΦΕΚ Β' 516/9-2-2021) που την εξειδικεύει, αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων προσώπων που μπορούν να κάνουν χρήση της σχετικής ρυθμίσεως, και θέτει προθεσμία έξι (6) εργασίμων ημερών για τη συναφή δήλωση αυτών, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Α. Για τους υπόχρεους προς πληρωμή αξιόγραφων που διαθέτουν ΚΑΔ πληττόμενων επιχειρήσεων:

1. Για τη διευκόλυνση των υπόχρεων προς πληρωμή των αξιογράφων (εκδοτών επιταγών, αποδεκτών συναλλαγματικών κ.λπ.), των οποίων (α) τα ΑΦΜ εμπίπτουν στους προστατευόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με βάση τα διαβιβασθέντα στις Τράπεζες αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), και (β) επιθυμούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης του Νόμου 4772/2021, τα πιστωτικά ιδρύματα θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και γνωστοποιήσεις - εντός της προβλεπόμενης στο νόμο προθεσμίας - σχετικά με την διαδικασία υποβολής σχετικής δήλωσης.

Η διαδικασία δήλωσης από τους ενδιαφερόμενους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021. Έως εκείνη την ημερομηνία, δεν θα επιτρέπεται η εμφάνιση/πληρωμή/σφράγιση των παραπάνω αξιογράφων.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 5.000€ ΓΙΑ E-SHOP: ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!!

 


Υπεγράφη απ’ τον υφυπουργό Γιώργο Τσακίρη η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» - Εντάσσονται τελικά και τα ψηφιακά καταστήματα σε marketplaces


Σε περίπου δέκα μέρες από τώρα ανοίγει η πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) για τις αιτήσεις που αφορούν το νέο πρόγραμμα επιδότησης ως 5000 των επιχειρήσεων λιανικής που θέλουν να συστήσουν ή να αναβαθμίσουν το ηλεκτρονικό τους κατάστημα. Μάλιστα από τη Δράση δεν φαίνεται να εξαιρούνται τα καταστήματα που θέλουν να φτιάξουν ηλεκτρονικό κατάστημα εντός κάποιου marketplace, σύμφωνα τουλάχιστον με την σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων που υπέγραψε ο αρμόδιος Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης.

Με τη νέα Δράση, που ονομάζεται «e-Λιανικό» και έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερες από 18.000 επιχειρήσεις του κλάδου.

Οι Δικαιούχοι

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΕΝΤΥΠΑ !!!

 



Διευκρινίσεις σχετικά με τα νέα έντυπα Βεβαίωσης Κίνησης, που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι εργαζόμενοι, δίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με ανακοίνωσή του,

Τα νέα έντυπα «Βεβαίωσης Κίνησης Εργαζομένων» για την εκτέλεση της εργασίας τους θα ισχύουν από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από τα νέα έντυπα αποκλείονται όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται:

α) σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας

β) τηλεργασίας

γ) νόμιμης άδειας

Οι παραπάνω εργαζόμενοι θα μπορούν πλέον να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 6 !!!

 



Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την 6η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Οπως έχει γίνει γνωστό, επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 22 Φεβρουαρίου για να κάνουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να χρηματοδοτηθούν με ποσά τα οποία θα κυμαίνονται από 500 έως 50.000 ευρώ.

Η απόφαση για την «πρόσκληση» των ενδιαφερομένων να εκδηλώσουν ενδιαφέρον δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ και, πλέον, ανοίγει ο δρόμος και για την 6η φάση η οποία θα δώσει οικονομική ενίσχυση -50% χάρισμα και 50% επιδότηση- σε όσους υπέστησαν σημαντική μείωση εσόδων τον Ιανουάριο του 2021 συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

ΣΠΑΕΙ ΤΑΜΕΙΑ Ο "ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ" ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΕΔΩΣΑΝ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ 83ΧΡΟΝΟ ΜΕ....20ΕΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!

 



Έδωσαν δάνειο σε 83χρονο με περίοδο αποπληρωμής 20 χρόνια – Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος ζητά παρέμβαση Γ. Εισαγγελέα


Άμεση διαγραφή υπολοίπου δανειακού λογαριασμού παραπονούμενων που προσέφυγαν στο Γραφείο του, ζητά με απόφασή του ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου.

Σε ενημερωτικό του σημείωμα προς δανειολήπτες/καταναλωτές, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος δημοσιοποιεί την απόφασή του επί ενός παραπόνου εναντίον της ΚΕΔΙΠΕΣ Λτδ και της Ελληνικής Τράπεζας Λτδ, για παραχώρηση δανείου σε πρόσωπο ηλικίας 83 ετών με εξόφληση μετά την παρέλευση είκοσι ετών.

Επίσης, ο Επίτροπος ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων “που πιθανόν να σχετίζονται και ή να συνέβαλαν, στην διαμόρφωση του εν λόγω παραπόνου. Προέβηκα στην ενέργεια αυτή ύστερα από σχετική ενημέρωση των ιθυνόντων της ΚΕΔΙΠΕΣ Λτδ” και λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τα αναφερόμενα στο Πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος, αναφέρει.

Όπως σημειώνει, το Γραφείο του έλαβε παράπονο από δύο φυσικά πρόσωπα που συνήψαν δάνειο με την ΣΠΕ Κοντέας, το οποίο, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στην Ελληνική Τράπεζα Λτδ. Για σκοπούς αναδιάρθρωσης, έγιναν έξι νέες δανειοδοτήσεις, στις οποίες το εκταμιευθέν ποσό χρησιμοποιείτο για εξόφληση της προηγούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης. Οι ενδιαφερόμενοι, προχώρησαν σε υποβολή αίτησης στο Γραφείο του, με τον ισχυρισμό ότι το δάνειό τους έχει επιβαρυνθεί με υπερχρεώσεις ύψους €74.909,00 πλέον τόκους, και ότι μετατράπηκε το αρχικό στεγαστικό δάνειό τους σε καταναλωτικό. Συνεπώς, ζητούσαν την επιστροφή τους και τη διαγραφή του υπόλοιπου του δανείου. Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Τράπεζα, ουδεμία ευθύνη φέρει με τις υπό εξέταση κατά συρροή δανειοδοτήσεις.

ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!

 



«Παγώνουν» προσωρινά όλες οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας για τα πρόστιμα των 300 ευρώ που επιβάλλονται από την ΕΛ.ΑΣ. σε όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι εν λόγω υποθέσεις «παγώνουν» προσωρινά μέχρι να εκδοθεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε πιλοτική δίκη, η οποία θα καθορίσει και την τύχη όλων των εκκρεμών υποθέσεων στη Δικαιοσύνη. Το ΣτΕ καλείται να αποφανθεί ως προς τη συνταγματικότητα και νομιμότητα των διοικητικών προστίμων των 300 ευρώ μετά από σχετική προσφυγή.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη κατά την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις φοιτητών, εργαζομένων, μελών συλλογικοτήτων, κ.λπ. και επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν καθώς παραβιάστηκε η από 13.11.2020 απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία, για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας (κίνδυνος διασποράς κορωνοϊού COVID-19)», αποφασίσθηκε η απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων στο σύνολο της επικράτειας, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα από 15 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6 π.μ. έως και τις 18 Νοεμβρίου 2020 ώρα 9 μ.μ., και η επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παράβασης της ανωτέρω απαγόρευσης.

Οι 46 Θεσσαλονικείς σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, κατέθεσαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αιτήσεις ακυρώσεις των προστίμων. Παράλληλα κατέθεσαν και αντιρρήσεις (ενδικοφανή προσφυγή σύμφωνα με τη νομική ορολογία) κατά των πράξεων επιβολής των προστίμων, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν.

Κατόπιν αυτού, οι 46 επικαλούμενοι το νόμο 3900/2010 κατέθεσαν αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου οι υποθέσεις τους να εκδικαστούν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ως πρότυπες δίκες (πιλοτικές δίκες). Επικαλέστηκαν, μάλιστα, ότι και σε άλλα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας εκκρεμούν ανάλογες αιτήσεις ακύρωσης διοικητικών προστίμων των 300 ευρώ, όπως είναι της Κέρκυρας, του Ηράκλειου και των Τρικάλων.

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ !!!

 



Από Λαμία σε Αθήνα, μια... ασυλία δρόμος


Οι συνεταιριστικές τράπεζες που αναπτύχθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες στη χώρα μας, με τους συνεταιριστές να εισφέρουν ως ιδρυτικό κεφάλαιο τις αποταμιεύσεις τους, θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εναλλακτική λύση στο επίσημο τραπεζικό σύστημα.

Πράγματι, αυτή ήταν η διακηρυγμένη φιλοδοξία τους. Σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε., ιδιαίτερα στην Ιταλία, οι συνεταιριστικές τράπεζες αποτελούν ήδη ένα εναλλακτικό κανάλι δανεισμού για τους αποκλεισμένους του επίσημου χρηματοπιστωτικού συστήματος, συνδεόμενες συχνά με τη λεγόμενη «ηθική τραπεζική».

Δυστυχώς στη χώρα μας εξελίχθηκε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν των συστημικών τραπεζών και ανέπτυξε όλες τις «αμαρτίες» τους, στις διαστάσεις που επέβαλλε η περιορισμένη από τον νόμο εμβέλειά τους.

Μπορεί τα προβληματικά δάνεια που διέθεσαν οι συνεταιριστικές τράπεζες την περίοδο της εκρηκτικής πιστωτικής επέκτασης, ιδιαίτερα την πρώτη δεκαετία του ευρώ, να είναι ασήμαντα μπροστά στα «θαλασσοδάνεια» δεκάδων δισεκατομμυρίων που μοίρασαν οι συστημικές τράπεζες, αλλά στον μικρόκοσμο των τοπικών κοινωνιών υπηρέτησαν το ίδιο νοσηρό μοντέλο πελατειακών εξυπηρετήσεων.

Δάνεια χωρίς την παραμικρή εξασφάλιση και εγγύηση έγιναν πολυτελείς αγορές, πλούτος προς επίδειξη, περιουσίες που δεν δικαιολογούνται από την οικονομική δραστηριότητα των κατόχων τους.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ & ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΑΜΟΣ κάθε Παρασκευή στις 15:00' «Έρχονται Σπίτι» σας !!!

ΕΪΚΕ ΜΠΑΤΙΣΤΑ: ΑΠΟ "ΜΙΔΑΣ" ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΣΤΙΣ...ΦΥΛΑΚΕΣ !!!

 



Υπήρξε ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με το "σπρώξιμο" πολιτικών που λάδωνε...Τώρα βλέπει τον κόσμο πίσω απο τα κάγκελα !!!


Από τα 35 δις δολάρια, τώρα μπατίρης και φυλακισμένος. Από το απόγειο της δόξας του στο ..υπόγειο της απαξίωσης. Στην κυριολεξία. Ότι άγγιζε γινόταν χρυσός. Ήταν ο «Μίδας» της Βραζιλίας.Και όπως αναφέρει το newmoney.gr καμία ιστορία δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο του Εϊκε Μπατίστα. Ο μεγιστάνας που κατάφερε να χάσει το 99,6% της περιουσίας του σε μόλις 16 μήνες.

Το 1981, ο 25χρονος τότε Εϊκε παίρνει το πρώτο του δάνειο ύψους 500 χιλιάδων δολαρίων. Με τα χρήματα αυτά ιδρύει την Autram Aurem, εταιρεία διαπραγμάτευσης χρυσού που δραστηριοποιούνταν στην Βραζιλία. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια κατάφερε να κερδίσει 6 εκατομμύρια δολάρια.

H τεράστια αυτή επιτυχία προσέλκυσε πλήθος επενδυτών και μάλιστα από πολλές διαφορετικές χώρες. Έτσι δύο χρόνια αργότερα, συνεργάστηκε με την καναδική εταιρεία TVX Gold στην οποία έγινε μάλιστα και διευθύνων σύμβουλος. Ότι άγγιζε γινόταν χρυσός. Πριν συμπληρώσει τα 30 του χρόνια, ο Εϊκε είχε καταφέρει να μαγέψει τους επενδυτές. Όλοι μιλούσαν για τις ικανότητές του. Το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό.

Τριπλασίασε την περιουσία του

«ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ: "ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ" !!!

 



Εκατοντάδες εστιατόρια και μπαρ στην Πολωνία ανοίγουν, αδιαφορώντας για τα περιοριστικά μέτρα !!!


Λίγο μετά τις 8 το βράδυ η μπυραρία PiwPaw στο κέντρο της Βαρσοβίας έχει γεμίσει κόσμο. Οι σερβιτόροι πηγαίνουν γρήγορα από τη μια παρέα στην άλλη. «Διαθέτουμε 40 διαφορετικά είδη μπύρας», περηφανεύεται ο Μίχαλ Μάτσιαγκ ιδιοκτήτης της δημοφιλούς μπυραρίας. Δεν φορά μάσκα, όπως άλλωστε και όλοι οι πελάτες.

Η PiwPaw ανήκει στις πολυάριθμες μπυραρίες και τα εστιατόρια που παραβιάζουν συστηματικά το λοκντάουν. Σύμφωνα με απόφαση των αρχών στην εστίαση επιτρέπεται μόνο η αποστολή φαγητών και ποτών σε πακέτο. Ο Μίχαλ Μάτσιαγκ όμως αδιαφορεί για τα περιοριστικά μέτρα. Δηλώνει ότι λόγω της πανδημίας έχασε εκατομμύρια Ζλότι και ότι μια επιτυχημένη επιχείρηση που είχε ιδρύσει χρεοκόπησε.

Με το σύνθημα «Ανοίγουμε» (Otwieramy) γατρονόμοι και άλλοι επιχειρηματίες έχουν ξεκινήσει στην Πολωνία εκστρατεία με αίτημα τον τερματισμό του λοκντάουν. Ο Μίχαλ Βοϊτσιεχόφσκι από τη πρωτοβουλία «Απεργία επιχειρηματιών - Ενωμένοι Πολωνοί», στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες εστιατόρια και μπυραρίες, δηλώνει: «Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας επιτρέψει να ανοίξουμε για να μην καταστρέφονται άλλο χωρίς νόημα θέσεις εργασίας».

Σε καθοδική τροχιά τα κρούσματα

ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΧΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ-ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
Τι και αν "κάηκαν" δεκάδες δις ευρώ που χρεώθηκε ο Έλληνας φορολογούμενος...ΑΣΥΛΙΑ σε όλους τους εμπλεκομένους !!!



Τι αποκαλύπτει το euro2day.gr :


Άμεσα συνδεδεμένη με την απόφαση του Αρείου Πάγου όσον αφορά την συνταγματικότητα ή μη του νόμου 4637 που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2019 και παρείχε ασυλία στα τραπεζικά στελέχη είναι η αντίστοιχη διάταξη που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα στελέχη/διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενόψει των αλλαγών που προωθούνται για τον τρόπο συμμετοχής του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου και αμέσως μετά θα φέρει τη σχετική διάταξη στην Βουλή.

Το ζήτημα είναι μείζονος σημασίας δεδομένου ότι η παροχή ασυλίας στα στελέχη του ΤΧΣ είναι αναγκαία καθώς η πρώτη πράξη αφορά την μείωση της συμμετοχής του Ταμείου στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας Πειραιώς τον προσεχή Απρίλιο μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Η συνταγματικότητα ή μη του νόμου έφθασε στον Ανώτατο Δικαστήριο μετά την αναίρεση που ασκήθηκε και τις αντιφατικές δικαστικές αποφάσεις, καθώς τρία βουλεύματα έκριναν τον νόμο συνταγματικό και τρία αντισυνταγματικό.

Τι ορίζει ο νόμος 4637

Η COCA COLA ΕΧΑΣΕ ΤΟ 1/5 ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Σημαντικές απώλειες κατέγραψε η Coca-Cola HBC AG στην Ελλάδα την περασμένη χρονιά. Οι πωλήσεις της σε όγκο μειώθηκαν κατά 20,6%, καθιστώντας την Ελλάδα μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο στον τομέα των αναπτυγμένων αγορών, δεδομένης της υψηλής έκθεσης στο κανάλι της κατανάλωσης εκτός σπιτιού και στον τουρισμό.

Πάντως η επίδοση του όγκου πωλήσεων κατά το τέταρτο τρίμηνο σημείωσε σημαντική βελτίωση παρά την ιδιαίτερα υψηλή συγκριτική βάση, αναφέρει η Coca-Cola HBC AG, στα αποτέλεσματα που ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης.

Για τη φετινή χρονιά η CCHBC αναμένει να "δει" σε επίπεδο ομίλου σημαντική ανάκαμψη στα έσοδα από πωλήσεις σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, ως αποτέλεσμα της σταδιακής ανάκαμψης του όγκου πωλήσεων σε σχέση με το 2020 που επηρεάστηκε από τον COVID-19, καθώς και ανάκαμψη στο μείγμα προϊόντων και τιμών, λόγω του βελτιωμένου μείγματος συσκευασίας και της αύξησης τιμών σε σχέση με τον φόρο ζάχαρης στην Πολωνία.

Ε9: 28 ΕΡΩΤΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ !!!

 



Έναν οδηγό με 28 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δήλωση Ε9 και τον ΕΝΦΙΑ εξέδωσε η ΑΑΔΕ. Αναλυτικά:


1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά Πρόσωπα (Φ.Π.) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου;

Από την υπηρεσία αυτή τα Φυσικά Πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τα έτη 2010 και μετά. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης ατομικού εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Α.Π. για τα έτη 2010 έως 2013 και πράξη Διοικητικού/Διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα έτη 2014 και μετά, εφόσον έχουν εκδοθεί. Στο τρέχον έτος, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης Πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. (άρθρο 54Α του ν.4174/2013 ) και υπεύθυνης δήλωσης άρθρου 8 του ν.1599/1986.

2. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Νομικά Πρόσωπα (Ν.Π.) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου;

Από την υπηρεσία αυτή τα Νομικά Πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τα έτη 2011 και μετά. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης πράξης Διοικητικού/Διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α για τα έτη 2014 και μετά, εφόσον έχουν εκδοθεί. Στο τρέχον έτος, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης Πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. (άρθρο 54Α του ν.4174/2013 ) και υπεύθυνης δήλωσης άρθρου 8 του ν.1599/1986. Σας επισημαίνουμε ότι για το έτος 2013, υφίσταται η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) των Ν.Π., στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή υφίσταται κατά την 1η Ιανουαρίου (ΠΟΛ.1072/2013).

3. Ποια είναι η προθεσμία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), για μεταβολές εντός του τρέχοντος έτους;

ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΝΤ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

 



Αίτημα Ελλάδας στον ESM για πρόωρη αποπληρωμή δανείων προς το ΔΝΤ


Η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), το ταμείο διάσωσης της ζώνης του ευρώ, ζητώντας τη συγκατάθεσή του ώστε να αποπληρώσει νωρίτερα το χρέος προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η Ελλάδα θέλει να εξοφλήσει χρέος αξίας περίπου 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ φέτος, από συνολικά 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε εκκρεμή δάνεια, που οφείλονται έως το 2024.

Η κίνηση επιτρέπει στην Αθήνα να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της, διότι τα δάνεια του ΔΝΤ έχουν υψηλότερο τόκο από όσα θα πληρώσει η Ελλάδα τώρα στην αγορά, γράφει το δημοσίευμα.

"Αυτά είναι δάνεια που λήγουν το 2021 και το 2022", δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους στο Reuters.

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

 




Ιδιωτικοποίηση με συνοπτικές διαδικασίες και με ζημιά του Δημοσίου προαναγγέλλει το ΤΧΣ, ενώ η κυβέρνηση σιωπά



Σε μια ιδιωτικοποίηση που θα αφήσει το Δημόσιο με μεγάλες και οριστικές ζημιές οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες η Τράπεζα Πειραιώς, υπό την πίεση των ευρωπαϊκών Θεσμών και με την κυβέρνηση να αποφεύγει να «ανοίξει τα χαρτιά της» και να εξηγήσει γιατί αφήνει να εξελιχθεί μια διαδικασία που είναι βέβαιο ότι θα την αφήσει εκτεθειμένη σε έντονες και εύλογες επικρίσεις.

Την ώρα που η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς, υπό τον Χρήστο Μεγάλου, απέφευγε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δεσμευτική δήλωση για το χρόνο και άλλες τεχνικές παραμέτρους της σχεδιαζόμενης αύξησης κεφαλαίου, καθώς παραμένει ρευστή η κατάσταση στην οικονομία και τις αγορές, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Μάρτιν Τσούρντα, παρενέβη δημόσια προχθές, και μάλιστα με δηλώσεις σε διεθνές πρακτορείο (Bloomberg), για να ανακοινώσει ότι η αύξηση κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους και το ενημερωτικό δελτίο θα εκδοθεί εντός του Φεβρουαρίου.

Ουσιαστικά, όπως σχολιάζουν παράγοντες της τραπεζικής αγοράς, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ με την ιδιότητα του ελέγχοντος μετόχου με συμμετοχή 61,3% έθεσε ένα δεσμευτικό και ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την αύξηση κεφαλαίου, χωρίς να αφήνει οποιοδήποτε περιθώριο διαφοροποίησης στη διοίκηση της τράπεζας. Δημιουργείται έτσι ο κίνδυνος οποιαδήποτε καθυστέρηση πέραν του Μαρτίου να εκληφθεί ως σημάδι αδυναμίας και έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος και να προκληθούν αναταράξεις στη χρηματιστηριακή πορεία της μετοχής.

Ιδιωτικοποίηση με κάθε κόστος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟI ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛA ΚΕΡΔH ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ !!!

 



Του Μιχάλη Καρχιμάκη*


Το 2010, πριν σαρώσει την ελληνική κοινωνία η μεγάλη οικονομική κρίση, η κυβέρνηση του
ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου εισήγαγε το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά,
ένα νόμο που επέτρεψε σε χιλιάδες οικογένειες να σώσουν τις κατοικίες τους.

Δέκα χρόνια αργότερα, η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έφερε ένα πτωχευτικό νόμο που όχι μόνο επιτρέπει να χάσουν όλοι, ακόμη και οι ασθενέστεροι, τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό, αλλά μετατρέπει την απώλεια της κατοικίας σε μηχανισμό κερδοσκοπίας για λίγους κεφαλαιούχους.

Με το νόμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ έγινε μια θεσμική τομή που αντανακλά την κοινωνική ευαισθησία της Προοδευτικής Παράταξης: σε μια περίοδο όπου ήταν πλέον βέβαιο ότι η μεγάλη οικονομική κρίση θα έθετε σε οριακή δοκιμασία μεγάλο αριθμό οικογενειών χαμηλού και
μέσου εισοδήματος.

Ο νόμος λοιπόν έθεσε μια «κόκκινη γραμμή» στην ανάκτηση οφειλών από τις τράπεζες.Ο πιστωτής μπορεί να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, όχι όμως και την κατοικία του.

Εφόσον ο δανειολήπτης πλήρωνε στους πιστωτές το μηνιαίο ποσό που όριζε το δικαστήριο, σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες, η κύρια κατοικία του προστατευόταν.

Όσο και αν ενόχλησε τις τράπεζες αυτή η ρύθμιση, ήταν δίκαιη και ισορροπημένη: οι πιστωτές μπορούσαν να ανακτήσουν χρέη στο μέτρο της οικονομικής δυνατότητας του οφειλέτη, αλλά όχι και να ρευστοποιήσουν την κύρια κατοικία του.

Χωρίς αυτό τον νόμο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μαζικές εξώσεις που συγκλόνισαν την Ισπανία την περίοδο της μεγάλης κρίσης θα είχαν επαναληφθεί, πιθανότατα σε μεγαλύτερη κλίμακα, και στην Ελλάδα.

MASTERCARD: ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 !!!

 



H Mastercard σχεδιάζει να δώσει στους εμπόρους την επιλογή να λαμβάνουν πληρωμές σε κρυπτονομίσματα αργότερα εντός του 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του coindesk την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, το σύστημα συναλλαγών θα «βλέπει» τις πληρωμές σε ψηφιακά νομίσματα των πελατών της Mastercard η οποίες θα εκκαθαρίζονται με τη μορφή κρυπτονομισμάτων στα συνεργαζόμενα εμπορικά καταστήματα.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ποια ψηφιακά νομίσματα σκοπεύει να υποστηρίξει είτε σε ποιες περιοχές του πλανήτη.

Ευελιξία

Ο CEO της εταιρείας Michael Miebach έχει δεσμευθεί για την ενσωμάτωση των πληρωμών σε ψηφιακό νόμισμα «απευθείας στο δίκτυο» της Mastercard, καθώς επισήμανε ότι θα παράσχει τη μέγιστη ευελιξία τόσο στους πελάτες όσο και στα εμπορικά καταστήματα.
H Mastercard ήδη υποστηρίζει περιορισμένες συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα μέσω των εταιρειών Wirex και Uphold που δραστηριoποιούνται στον τομέα της κρυπτογράφησης.

Εκκαθάριση

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 



Το 56% των στελεχών που συμμετείχαν σε webcast της ΕΥ, ανέφεραν ότι οι επιχειρήσεις τους έχουν δεχθεί αιφνιδιαστικό έλεγχο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή από άλλη ρυθμιστική αρχή

Στις σημαντικές προκλήσεις που δημιουργεί στις επιχειρήσεις η ανάγκη συμμόρφωσης με τους κανόνες του Δικαίου του Ελεύθερου Ανταγωνισμού και, ειδικότερα, στην ανταπόκριση και διαχείριση ενός αιφνιδιαστικού ελέγχου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, επικεντρώθηκε webcast που διοργάνωσε πρόσφατα η ΕΥ Ελλάδος.

Τα ανωτέρω ζητήματα ανέλυσαν διεξοδικά οι κ.κ. Τζούλια Πουρναρά, Associate Partner, και Λία Βιτζηλαίου, Senior Manager στη συνεργαζόμενη με την EY Ελλάδος δικηγορική εταιρεία «Πλατής-Αναστασιάδης και Συνεργάτες», μέλος του διεθνούς δικτύου EY Law. Το webcast παρακολούθησαν στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τα οποία συμμετείχαν, επίσης, και σε σύντομες δημοσκοπήσεις σχετικά με το αντικείμενο της διαδικτυακής εκδήλωσης.

Κατά την παρουσίασή της, η κα Τζούλια Πουρναρά, αναφέρθηκε στη φύση και τις διαδικασίες ενός αιφνιδιαστικού ελέγχου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και από άλλες ρυθμιστικές αρχές. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη για συνεργασία με τις ελεγκτικές αρχές, με παράλληλη φροντίδα για την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων της ελεγχόμενης επιχείρησης, ενώ ανέλυσε και τους κινδύνους από ενδεχόμενη μη συμμόρφωση με τον έλεγχο, όπως η επιβολή προστίμων και κυρώσεων, ή η ζημία στη φήμη της εκάστοτε επιχείρησης.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ !!!

 


Mέχρι την Κυριακή 14/2 πρέπει να έχουν προαναγγελθεί οι αναστολές των εργαζομένων στις επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής από 11/2/2021 έως 1/3/2021 (6:00πμ) και εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα και μόνο για τους εργαζόμενους σε αυτά, σε μία από τις περιοχές που υπάγονται σε επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης πολύ αυξημένου κινδύνου όπως για παράδειγμα η περιφέρεια Αττικής.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις προκειμένου να δηλώσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους πρέπει:

1. Υποχρεωτικά να προαναγγείλουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για χρονικό διάστημα από 11/2/2021 και όχι πέραν της 28ης/2/2021. Η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του τρέχοντος μήνα, είτε για έως το τέλος του μήνα. Οι υπεύθυνες δηλώσεις προαναγγελίας των εργοδοτών-επιχειρήσεων δύνανται να υποβληθούν εντός της προθεσμίας από 11/2/2021 ως και 14/2/2021.

2. Σε περίπτωση επιχειρήσεων - εργοδοτών που έχουν ήδη προαναγγείλει την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για όλο τον μήνα Φεβρουάριο ή για χρονικό διάστημα αναστολής που λήγει μετά τις 11/2/2021 ως πληττόμενες, βάσει ΚΑΔ σύμφωνα με τη με αριθμ. οικ. 4374/131/30-1-2021 (Β’ 345) κοινή υπουργική απόφαση, πρέπει να προβούν στην υποβολή δύο δηλώσεων:

α) ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ 1/2/2021 – 10/2/2021:

Με την εν λόγω δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων– ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, οι επιχειρήσεις -εργοδότες θα τροποποιήσουν την υποβληθείσα δήλωσή τους μόνο ως προς τις ημερομηνίες ώστε να δηλωθεί ως χρονικό διάστημα αναστολής το διάστημα από 1/2/2021 έως και 10/2/2021. Νοείται ότι εντός του ανωτέρω διαστήματος οι επιχειρήσεις είναι ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΕΙ ΦΡΑΓΚΟ !!! ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ;;;

 



48 δόσεις αντί κουρέματος ή έστω 120 δόσεων !!!


Τι γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


Και με διπλάσιες δόσεις από εκείνες που αρχικά καθορίστηκαν, αλλά και αργότερα από ότι είχε προγραμματιστεί θα εξοφληθούν τελικά τα περιβόητα κορoνο- χρέη: Αυτή η απόφαση επηρεάζει και την τύχη μίας νέας ρύθμισης 120 δόσεων, αλλά και της πρότασης που είχε πέσει στο τραπέζι για «κούρεμα» των χρεών.

«Βαθιά ανάσα» για επαγγελματίες και νοικοκυριά που έβλεπαν από την μια την πανδημία να συνεχίζει απτόητη το έργο της και από την άλλη... αμετακίνητη την διορία που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών για εξόφληση των «κορoνο-χρεών» από τον ερχόμενο Μάιο.

Σε διπλάσιες δόσεις η εξόφληση των κορoνο-χρεών

Ένας «βραχνάς» λιγότερος όμως πλέον για τους πολίτες, μετά την απόφαση να «παγώσει» για 3η φόρα η εξόφληση των λεγόμενων κορoνο-χρεών: Αρχικά επρόκειτο να ξεκινήσει η πληρωμή τους τον Σεπτέμβριο με Νοέμβριο του 2020, «πάγωσε» η εξόφλησή τους μέχρι τον Απρίλιο του 2021 για να ληφθεί τελικά η απόφαση να ανασταλούν εκ νέου και να αρχίσουν να αποπληρώνονται από τον Ιανουάριο του 2022. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα λεγόμενα κορoνο- χρέη θα εξοφληθούν τελικά σε διπλάσιες δόσεις από αυτές που αρχικά είχε καθοριστεί: Αντί σε 12- 24 δόσεις θα αποπληρωθούν σε 24 άτοκες ή 48 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Ποια χρέη «παγώνουν» έως τον Δεκέμβριο

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 12/02/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΛΥΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ: Η HEINEKEN ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟ 1/10 ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ !!!

 



Η Heineken σκοπεύει να περικόψει 8.000 θέσεις εργασίας, καθώς οι εργασίες της ζυθοποιίας έχουν πληγεί λόγω των lockdowns και των κλειστών μπαρ και εστιατορίων.

Οι μειώσεις προσωπικού, που ανέρχονται σχεδόν στο 1/10 του εργατικού δυναμικού της, εντάσσονται στο πλαίσιο τους σχεδίου της για την εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ (2,4 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2023, δήλωσε η Heineken την Τετάρτη. Περίπου το 1/5 των θέσεων εργασίας στα κεντρικά γραφεία της ζυθοποιίας πρόκειται να καταργηθούν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Από την πλευρά της παραγωγικότητας, χρειαζόμαστε λίγο μεγαλύτερη παρέμβαση, και αυτό δεν πρέπει να σταματήσει το 2023», δήλωσε τηλεφωνικά ο Διευθύνων Σύμβουλος Dolf van den Brink.

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ...ΛΥΜΑΤΑ !!!

 


Ο πολύς κόσμος, ο κόσμος του μεροκάματου, φυτοζωεί. Και αντέχει για όσο πάει... Στον καιρό των αλλεπάλληλων λοκντάουν φυτοζωεί με κρατικά βοηθήματα και, πάρα πολλοί, με... αυτόν τον μοναδικό πόρο της συγγένειας και της φιλίας: τα δανεικά!

Εργάτες της ελεύθερης αγοράς, μαγαζάτορες, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνθρωποι της εστίασης, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί, δικηγόροι, μηχανικοί, δάσκαλοι οδήγησης, ντι τζέι, πλασιέ, κτηματομεσίτες, ζουν με το ελάχιστο.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 



Βλέπει ότι είναι βιώσιμο, παρότι πλέον αγγίζει το 210% του ΑΕΠ....

Για το δημόσιο χρέος ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι οι ιδιαίτερα χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, οι οποίες όπως είπε αποτελούν κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα της ένταξης τους στο πρόγραμμα πανδημίας (ΡΕΡΡ) που εφαρμόζει η ΕΚΤ, βελτιώνουν τη βιωσιμότητα του. 

Ο ίδιος προέβλεψε ότι εξαιτίας των έκτακτων δημοσιονομικών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, είναι αναπόφευκτο να αυξηθεί το δημόσιο χρέος. Ωστόσο όπως είπε κρίσιμη παράμετρος αποτελεί ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας, ο οποίος όσο υπερβαίνει τα ονομαστικά επιτόκια δανεισμού του Δημοσίου, η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη. Σε κάθε περίπτωση απορρίπτεται η ιδέα διαγραφής χρέους που έχει στο χαρτοφυλάκιο της η ΕΚΤ.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ": ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr :

Διορθωτικές αλλαγές για να αποτραπεί ο εκτροχιασμός του σχεδίου «Ηρακλής» συμφωνήθηκαν μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και τραπεζών, με αφορμή τη διαμόρφωση των όρων για το δεύτερο κύκλο του σχεδίου, που έχει στόχο τη μείωση των δεικτών «κόκκινων» δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό, με μεγάλες τιτλοποιήσεις προβληματικών δανείων που θα καλύπτοναι μερικώς από κρατικές εγγυήσεις.

Η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει δύο μεγάλες αλλαγές στο σχέδιο «Ηρακλής», οι οποίες δεν θα εφαρμοσθούν μόνο στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος, αλλά θα ισχύσουν και για τις τιτλοποιήσεις της αρχικής φάσης. Τις αλλαγές θα πρέπει να εγκρίνει και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, στο πλαίσιο των διαδικασιών για τις κρατικές ενισχύσεις. Ειδικότερα,

ΛΟΥΖΕΙ ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΟ ΥΠΟΙΚ: ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ο LOCKDOWN !!!

 


Του Βασίλη Τσεκούρα - mononews.gr


Πλήρη ανατροπή σε όλα τα δεδομένα του προϋπολογισμού αναμένεται να φέρει το τρίτο lockdown, που έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Ήδη, στο υπουργείο οικονομικών μετρούν τις «πληγές» που άφησε η καραντίνα κατά τον πρώτο μήνα του έτους.

Μάλιστα, την ερχόμενη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης αναμένεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί υστέρησης εσόδων τουλάχιστον 20% μόνο για τον Ιανουάριο, μια περίοδο που είχε ενισχυθεί η αγορά με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, αλλά και το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταγράφει σημαντική μείωση στην καταβολή του Φ.Π.Α., που αποτυπώνει την οικονομική δυσχέρεια που βιώνουν χιλιάδες επιχειρήσεις.

Έντονη ανησυχία επικρατεί και για τα έσοδα του Φεβρουαρίου, καθώς πρόκειται για τον πλέον «βαρύ» φορολογικά μήνα. Υπενθυμίζεται, πως μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα πρέπει να καταβληθούν τουλάχιστον τέσσερις φόροι από εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΤΟ LOCKDOWN ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Η επιβολή «σκληρού» lockdown στην Αττική και η ενδεχόμενη επέκτασή του στη Θεσσαλονίκη μετέβαλε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς.

Με τα δικαστήρια να παραμένουν, πρακτικά, εκτός λειτουργίας ως τις αρχές Μαρτίου, δεν είχε, πλέον, νόημα το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για οριζόντιο «πάγωμα» των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης ως την 15η Μαρτίου. Ακόμη και αν επιστρέψουν σε πλήρη λειτουργία τα δικαστήρια, μέσα στον Μάρτιο (σ.σ. αμφίβολο), μέχρι να οριστούν δικάσιμοι, για τη σωρεία υποθέσεων μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, που έχει συγκεντρωθεί από το Νοέμβριο, θα απαιτηθούν μήνες.

Εξ ου και το ΥΠΟΙΚ επικεντρώθηκε, πλέον, στην οριζόντια προστασία πρώτης κατοικίας για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία ως την 31η Μαΐου.

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΟ !!!

 


Ανησυχία προκαλεί η εκδήλωση αυτοάνοσου νοσήματος σε νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, η οποία είχε κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Έπειτα από τον δεύτερο εμβολιασμό της, η 40χρονη εμφάνισε παράλυση των κάτω άκρων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος έκανε αρχικά λόγο για ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου. Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως η αξονική της ήταν «καθαρή» και η νοσηλεύτρια -που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας- αξιολογείται νευρολογικά.

Σύμφωνα με επιστήμονες, δεν υπάρχει βεβαιότητα συσχετισμού του εμβολιασμού με το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre που έχει εκδηλώσει η γυναίκα.

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΕΝΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ !!!

 


Έναν δικηγόρο… παρά τω πλευρώ τους, με πολύ χαμηλό ετήσιο κόστος, μπορούν να έχουν οι ασφαλισμένοι που θα επιλέξουν την κάλυψη της νομικής προστασίας.

Ειδικότερα, ενώ μέχρι πρότινος τα επίμαχα προγράμματα των ασφαλιστικών εταιριών ήταν συνδεδεμένα κυρίως με τον κλάδο των οχημάτων, καλύπτουν πλέον ένα ευρύ φάσμα της επαγγελματικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας των ασφαλισμένων, επιτρέποντάς τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, για να διεκδικήσουν τις δίκαιες απαιτήσεις τους ή να προστατεύσουν τον εαυτό τους από διάφορες κατηγορίες. Σε αντίθεση δε, με την ασφάλιση αστικής ευθύνης, η νομική προστασία υπόσχεται να καταβάλει μόνον τις δαπάνες για τη διεκδίκηση των απαιτήσεων του ασφαλισμένου κατά του υπαιτίου τρίτου.

Όσον αφορά συγκεκριμένα για τη νομική προστασία της οικογένειας, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) απαντά σε τρεις βασικές ερωτήσεις:

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ BIC: "Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΑ ΤΕΣΤ !!! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΟΣΟΥΝ" !!!

 


Eργαζόμενοι στην Bic:


"Έντονη αγανάκτηση έχει προκαλέσει σε όλους μας, η απόφαση της διοίκησης να μην δώσει αυξήσεις για το 2021.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πέσαμε από τα σύννεφα.

Τα προηγούμενα χρόνια, χρόνια δύσκολα για τους εργαζομένους, το λαό και την νεολαία, χρόνια φτώχειας και ανέχειας για εμάς και τις οικογένειές μας, η Bic ήταν μόνιμα στις 100 πιο κερδοφόρες εταιρίες με αύξηση κερδών πάνω από 20% το χρόνο.

Η πολυεθνική Bic όμως στο όνομα της κρίσης μας έδινε αυξήσεις – ψίχουλα 1% ρίχνοντάς μας στάχτη στα μάτια, ενώ μειώνει το προσωπικό στις μηχανές και εντατικοποιεί την παραγωγή και δεν μονιμοποιεί τους συμβασιούχους.

«Δείτε τι γίνεται γύρω σας και μην μιλάτε», ήταν η μόνιμη επωδός.

Η συμβολή μας στη μεγέθυνση των κερδών και στην ανάπτυξη της εταιρίας όλα αυτά τα χρόνια ήταν καθοριστική γιατί χωρίς εμάς δεν κινείται κανένα γρανάζι, καμία μηχανή!

Χωρίς τη συμμετοχή μας στην παραγωγή δεν προκύπτει κέρδος για την εταιρία.

Η διοίκηση όμως μας αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμους.

Αυτό φάνηκε και αυτούς τους μήνες της πανδημίας που το εργοστάσιο έμεινε ανοιχτό.

Η εταιρία όσα μέτρα πήρε, τα πήρε κάτω από τη δική μας πίεση και με το μικρότερο κόστος, μέτρα που όμως δεν επαρκούν για την ασφάλειά μας απέναντι στον ιό.Αποκρύπτει τα κρούσματα, επίσημα δεν ξέρουμε πόσοι συνάδελφοι νοσούν.

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΚΕΤΟΙ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΩΣ 300€ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ POS !!!

 


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 11/02/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ :

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ "ΒΟΛΕΥΕΙ" ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥΣ !!!

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΟΜΗ
Την ίδια ώρα η πανδημία και η εκτόξευση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελεί το "βολικό άλλοθι" των τραπεζιτών στα λουκέτα !!!




Τι μεταδίδει το capital.gr :


Οι Έλληνες προσπερνούν τα φυσικά καταστήματα των τραπεζών, καθώς ο αγαπημένος χώρος για τραπεζικές συναλλαγές και κάθε άλλου εργασίες με τράπεζα βρίσκεται μέσα στο… κινητό.

Τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες για την ηλεκτρονική τραπεζική τους και τους στόχους, στο πλαίσιο του ψηφιακού τους μετασχηματισμού είναι εντυπωσιακά:

  • Άνω του 90% των συναλλαγών πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω ebanking και mobile banking.
  • Σχεδόν οι μισοί πελάτες των τραπεζών χρησιμοποιούν την εφαρμογή για mobile banking.
  • Οι συναλλαγές μέσω καταστημάτων πέφτει με ετήσιο ρυθμό 60%.
  • Οι τράπεζες δρομολογούν κλείσιμο καταστημάτων και ανασχεδιασμό όσων απομείνουν με έμφαση την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και την εξειδικευμένη πώληση, σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά κανάλια.
  • Η πανδημία και το πρώτο lockdown ήταν οι καταλύτες για ανάπτυξη της ηλεκτρονικής τραπεζικής με ρυθμούς άνω του 60% το 2020.
  • Εκτινάχθηκε το ποσοστό των πελατών των τραπεζών που κατεβάζουν εφαρμογές στο κινητό τους για τραπεζικές συναλλαγές, λόγω Covid, εκτινάσσοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση στην Ε.Ε. με βάση το ρυθμό αύξησης. Συγκεκριμένα, το γ’ τρίμηνο του 2020, η αύξηση ήταν 22,5%, έναντι 17,6% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Στην υπόλοιπη Ε.Ε., ο ρυθμός αύξησης κατεβάσματος εφαρμογών σε κινητά έφτασε το γ’ τρίμηνο του 2020 στο 19,8% (Ουγγαρία).

ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΠΟΥ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ" ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ & "ΞΕΧΑΣΕ" ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ !!!

 



Την αποβολή της από το δικαστικό σώμα μέσα από πειθαρχική ποινή υποχρεωτικής συνταξιοδότησης , επιχείρησε να προσβάλλει γυναίκα δικαστής η οποία αφενός είχε καθυστερήσει να εκδόσει 210 αποφάσεις και αφετέρου είχε φύγει από τα δικαστήρια με 19 δικογραφίες υπό μάλης χωρίς να ενημερώσει κανέναν!

Η δικαστής προσπάθησε να προσβάλλει στο ΕΔΔΑ την ποινή της, δεν τα κατάφερε όμως καθώς κρίθηκε ότι δεν παραβιάστηκε η ασφάλεια δικαίου που επιβάλλεται. 

Η υπόθεση

Η προσφεύγουσα Cristina Maria Albuquerque Fernandes είναι δικαστής της Πορτογαλίας και τον Φεβρουάριο του 2011, το HCJ ( Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικαστών) κίνησε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της γιατί πήρε μαζί της 19 φακέλους δικογραφιών από το Δικαστήριο της Alcobaça χωρίς να ενημερώσει κανέναν ενώ καθυστέρησε να ασχοληθεί με υποθέσεις, ακόμα και επειγουσών περιπτώσεων.

Παρέλειψε δηλαδή να εκδώσει αποφάσεις σε 210 υποθέσεις!

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η προσφεύγουσα υπέβαλε υπόμνημα και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι είχε ενημερώσει τους γραμματείς του δικαστηρίου ότι έπαιρνε μαζί της ορισμένους φακέλους, πρόσθεσε δε ότι υπέφερε από προβλήματα υγείας και από άγχος.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ LOCKDOWN !!!

 



Στα Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια, στις Εισαγγελίες της Αττικής και στον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει lockdown, με ορισμένες εξαιρέσεις, από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου έως την 28η Φεβρουαρίου λόγω της έξαρσης του COVID-19, χωρίς να αποκλείεται το κλείσιμο των δικαστηρίων να παραταθεί για μια ακόμη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες έως τώρα πληροφορίες lockdown δεν θα υπάρξει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια, οι Εισαγγελίες της Αττικής, ο Άρειος Πάγος και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Αντίθετα από το lockdown των Πολιτικών, Ποινικών Δικαστηρίων, κ.λπ., εξαιρούνται και θα γίνονται οι δίκες στις περιπτώσεις των:

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΚΟΡΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ LOCKDOWN !!!

 


"Η εφαρμογή του καθολικού lockdown, τύπου Μαρτίου, σχεδόν μηδενίζει κάθε οικονομική δραστηριότητα στη Περιφέρεια Αττικής και κατά συνέπεια περιορίζει τη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας, κατά 50%, τουλάχιστον μέχρι τέλος του μήνα", σημειώνει σε δήλωσή του, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης αναφέρει και τα εξής: "Η κατάσταση δείχνει, πως τα περισσότερα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες αφορούν στην Αττική, ενώ από τα λύματα εκτιμώνται 100.000 ενεργοί φορείς στο Λεκανοπέδιο. Παράλληλα, η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας διογκώθηκε το τελευταίο τριήμερο, καθώς καταγράφηκαν διπλάσιες εισαγωγές από εξιτήρια, αυξάνοντας ανησυχητικά τον αριθμό των ασθενών στις ΜΕΘ. Με βάση όλα τα αποθαρρυντικά στοιχεία και όλους τους δυσμενείς δείκτες, η Ελλάδα δυστυχώς δεν απέφυγε το τρίτο κύμα της πανδημίας και η Αττική αναπόφευκτα, τέθηκε σε ένα ακόμα αυστηρό lockdown. Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την πολύ κρίσιμη κατάσταση, που επέβαλε μια δύσκολη απόφαση με μεγάλο κόστος, τόσο για τη κοινωνία, όσο και την οικονομία. Πολύ φοβάμαι, πως πλέον τα μέτρα στήριξης ύψους 7,5 δισ. ευρώ από τον Προϋπολογισμό του 2021 δεν επαρκούν, καθώς οι μεταλλάξεις της πανδημίας με το τρίτο κύμα, αλλά και οι αργοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο εμβολιασμοί, δεν δικαιολογούν πριν την 'Ανοιξη, ούτε καν συγκρατημένη αισιοδοξία. 

BLOOMBERG: ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ TOP ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ INTERPOL !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ CUM-EX
Τι εστί σκάνδαλο Cum-Ex διαβάστε αναλυτικά εδώ:

https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/06/blog-post_67.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/55-cum-ex.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_90.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/80-deutsche-bank-cum-ex.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/09/commerzbank.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/12/cum-ex.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/02/cum-ex.html





Ο πρώην τραπεζίτης Paul Mora είναι ο πρώτος ύποπτος του φορολογικού σκανδάλου που έγινε ευρέως γνωστό με την ονομασία Cum-Ex, ο οποίος εντάχθηκε στη δημόσια λίστα των πιο καταζητούμενων υπόπτων της Interpol, καθώς η Γερμανία ξεκίνησε την αναζήτηση του.

Οι δικαστές τον περασμένο μήνα εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον 53χρονο, ο οποίος ζει στη γενέτειρά του στη Νέα Ζηλανδία. Ο ίδιος είπε στο δικαστήριο του Βισμπάντεν πέρυσι ότι δεν θα επιστρέψει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες λόγω του χαμηλού ποσοστού μόλυνσης Covid-19 που έχει η Νέα Ζηλανδία και ισχυρίστηκε ότι δεν θα είχε μία δίκαιη δίκη στη Γερμανία.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε την ώρα που χώρες σε όλη την Ευρώπη εντείνουν τις έρευνές τους για τις συναλλαγές Cum-Ex, για τις οποίες οι νομοθέτες λένε ότι κόστισαν στις κυβερνήσεις δισεκατομμύρια χαμένα έσοδα. Το ευρύτερο σκάνδαλο περιλαμβάνει έρευνες στη Γερμανία, τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σημειώνεται ότι μόνο η Γερμανία εξετάζει τις ενέργειες έως και 1.000 υπόπτων από ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

«Ο Mora είναι ύποπτος καθώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και το σχεδιασμό των συμφωνιών cum-ex», σύμφωνα με μια αφίσα της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που υπάρχει στον ιστότοπό της. «Υποτίθεται ότι μένει στο εξωτερικό.»

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

 



Τι μεταδίδει η Deutsche Welle:


Γερμανικό δικαστήριο ακυρώνει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για την καταπολέμηση της πανδημίας με την αιτιολογία ότι «δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς».


Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (Verwaltungsgerichtshof) της Βάδης-Βυρτεμβέργης ακυρώνει την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί, κάνοντας δεκτή τη σχετική προσφυγή μίας γυναίκας από την πόλη Τύμπινγκεν. Η δικαστική απόφαση είναι τελεσίδικη και ορίζει ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας αίρεται από τις 11 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εφαρμοστεί για τελευταία φορά από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης δεν έχει δημοσιευθεί και ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιες παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων στηλιτεύουν οι δικαστές, ούτε πώς ακριβώς ερμηνεύουν την αρχή της αναλογικότητας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση του Δικαστηρίου του Δευτέρα, η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε ολόκληρο το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, με βάση τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, κρίνεται «απλουστευτική και χωρίς διαφοροποιήσεις», ενώ δεν θεωρείται επαρκής τεκμηρίωση «ο φόβος για μία εκθετική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων». Αυτό σημαίνει ότι οι δικαστές δεν απορρίπτουν εξ' αρχής το μέτρο, προειδοποιούν όμως ότι δεν μπορεί να επιβληθεί παρά μόνον εφόσον αποδεδειγμένα δεν έχουν αποδώσει άλλα, πιο ήπια μέτρα.

Συμμόρφωση υπόσχεται η πολιτική ηγεσία

ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ: 70 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ PIPELIFE ΣΤΗ ΘΗΒΑ !!!

 


Η ΓΣΕΕ κατήγγειλε την εταιρεία PIPE LIFE, η οποία με μία αιφνιδιαστική κίνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Θήβα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια είχαν κάνει πολλές θυσίες με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, η Διοίκηση της εταιρείας αφήνει στο δρόμο 70 οικογένειες.

Η Συνομοσπονδία, στηρίζει τις ενέργειες του Εργατικού Κέντρου Θήβας το οποίο μαζί με το Σωματείο των εργαζομένων προσπαθούν να αποτρέψουν το κλείσιμο της επιχείρησης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ !!!

 


Παρατείνεται, μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), κατόπιν της αρ. 6643/130/1.12.2020 απόφασης του Δ.Σ. του Οργανισμού και της δημοσίευσης της αρ. 50530/2821/03.02.2021 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β' 458/06.02.2021).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), από σήμερα, επαναλειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων των δανειοληπτών για ρύθμιση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.oaed.gr/aitese-gia-ypagoge-stis-rythmiseis-daneiolepton-apo-kephalaia-t.oek.

Συγκεκριμένα, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr -στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική»- οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες επιλέγουν «Ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ», στη συνέχεια επιλέγουν «Σύνδεση στη νέα εφαρμογή», εισέρχονται με τους κωδικούς ΤaxisNet και ακολουθούν τις οδηγίες που δίνονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις».

Οι δανειολήπτες δύναται να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, όπως:
SSL Certificates