Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, το σύστημα συναλλαγών θα «βλέπει» τις πληρωμές σε ψηφιακά νομίσματα των πελατών της Mastercard η οποίες θα εκκαθαρίζονται με τη μορφή κρυπτονομισμάτων στα συνεργαζόμενα εμπορικά καταστήματα.
Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ποια ψηφιακά νομίσματα σκοπεύει να υποστηρίξει είτε σε ποιες περιοχές του πλανήτη.
Ευελιξία
Ο CEO της εταιρείας Michael Miebach έχει δεσμευθεί για την ενσωμάτωση των πληρωμών σε ψηφιακό νόμισμα «απευθείας στο δίκτυο» της Mastercard, καθώς επισήμανε ότι θα παράσχει τη μέγιστη ευελιξία τόσο στους πελάτες όσο και στα εμπορικά καταστήματα.
H Mastercard ήδη υποστηρίζει περιορισμένες συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα μέσω των εταιρειών Wirex και Uphold που δραστηριoποιούνται στον τομέα της κρυπτογράφησης.
Εκκαθάριση
Αλλά αυτά τα προγράμματα καλύπτουν μόνο πληρωμές, όχι την εκκαθάριση των συναλλαγών και τα νομίσματα μετατρέπονται σε κανονικά τραπεζογραμμάτια πολύ πριν φτάσουν στον έμπορο.
Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται χωρίς νομισματικού περιορισμούς, υποθέτοντας, φυσικά, ότι οι πελάτες τους έχουν κρυπτονομίσματα που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν.
Επένδυση
Αυτό είναι ένα δύσκολο στοίχημα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι αγοραστές του Bitcoin δεν το χρησιμοποιούν για την πραγματοποίηση αγορών. καθώς περισσότεροι εξ αυτών (αντιμετωπίζουν κυρίως τα νομίσματά τους ως επενδυτικά μέσα και όχι ως μέσω για τη διενέργεια πληρωμών..
Επιπλέον σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το δημοσίευμα, δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι το σχέδιο της Mastercard θα υποστηρίξει το bitcoin.
‘
Καινοτομίες
Η Mastercard θέτει τις βάσεις για το μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων εδώ και χρόνια μέσα από τη λήψη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.
Η εταιρεία δήλωσε ότι κατέχει 89 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον τομά του blockchain (το σύστημα εκκαθάρισης των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα όπου γίνεται η «εξόρυξη» των κρυπτονομιασμάτων) και περιμένει έγκριση για 285 επιπλέον σε όλο τον κόσμο.
Κεντρικές τράπεζες
Η εταιρεία φιλοξενεί τώρα μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να δοκιμάσουν τις συναλλαγές σε ψηφιακά νομίσματα.
Στα διπλώματα περιλαμβάνονταν μεθόδους για τη διατήρηση ιδιωτικών των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, την επαλήθευση των πληρωμών μέσω πιστωτικής κάρτας μέσω blockchain, άμεση επεξεργασία πληρωμών blockchain και το χειρισμό της αναχρηματοδότησης οφειλών σε κρυπτονομίσματα.
πηγη
Γιατι οι ΚΤ υποθαλπουν τα κρυπτονομισματα??? Τι θελει να πει ο ποιητης οταν ειναι γνωστο οτι τα επισημα ουτως ειπειν μεσα συναλλαγων θα πρεπει να ειναι ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ και δεν μπορει ο καθενας να φτιαχνει και το νομισμα της αρεσκειας του????Γιατι αρραγε δεν ειναι αυτονοητο οτι θα πρεπει να διωκεται ΑΚΑΡΙΑΙΑ και εν τη γεννεσει το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΡΗΜΑ που εκδιδεται εκτος των Κεντρικων Τραπεζων????? Να τι συμβαινει κατα την γνωμη μου!!!!! Η διεθνης οικονομια (πολυ χονδρικα) μαλλον οδευει προς ενα παγκοσμιο κραχ ειτε αυτο γινεται νομοτελειακα ειτε ειναι προσχεδιασμενο.ΟΙ προσπαθειες αυτες με τα παρανομισματα - κρυπτονομισματα εντασσονται στην προσπαθεια της χρηματοπιστωτικης ελιτ για την δημιουργια προυποθεσεων αναπτυξης και επιβολης του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ(ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ) ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!!! Ψηφιακου κατα προτιμηση (εξ ου και η σκανδαλωδης υποθαλψη και ανοχη στο BITCOIN) ωστε δια του χαους των αριθμων και των αναλογιων να αποχαρακτηρισθουν αξιακα τα οικονομικα μεγεθη που θα ειναι ορατα πλεον και χειραγωγησιμα μονο στις παγκοσμιες χρηματοπιστωτικες αρχες και εξουσιες.Σε πολλοι λιγους δηλαδη!!! Μιλαμε για Απατη !!!!ΑΠΑΤΗ εκ μερους των σχεδιαστων και ΣΥΝΕΝΟΧΗ των κυβερνησεων!!!! Κατι αντιστοιχο σε μικροτερη κλιμακα ειχε γινει και παλαιοτερα με την σταδιακη καταργηση του ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΝΟΝΑ και την επικρατηση του FIAT MONEY..
ΑπάντησηΔιαγραφή