.

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 10/04/2022 !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ: ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ !!!

 


Το Ειρηνοδικείο Αθηνών με προσωρινή διαταγή βάζει φρένο στο ενδεχόμενο να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, εάν δεν εξοφληθεί και η «ρήτρα αναπροσαρμογής», η νομιμότητα της οποίας αμφισβητείται. Στο δικαστήριο προσέφυγε επιχειρηματίας, για να εμποδίσει τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην επιχείρηση του, καθώς δεν πλήρωσε το υπέρογκο ποσό της «ρήτρας αναπροσαρμογής», που συμπεριελήφθη στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ιστορικό

Ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Αλεξανδρούπολη είχε συνάψει τον Απρίλιο του 2021 σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με ιδιώτη πάροχο στην οποία είχε ρητά συμφωνηθεί σταθερή τιμολόγηση.

Αιφνιδίως τον Οκτώβριο 2021 ο πάροχος επικοινώνησε με τον επιχειρηματία και ζήτησε να τροποποιηθεί το συμφωνηθέν πρόγραμμα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ν΄ αντικατασταθεί η σταθερή χρέωση κατανάλωσης με κυμαινόμενο μοντέλο τιμολόγησης , την οποία η επιχείρηση αρνήθηκε.

Τον Δεκέμβριο του 2021 στον λογαριασμό χρονικής περιόδου από 01-12-2021 έως 31-12-2021 χρεώθηκε χρηματικό ποσό 4.197,73€ μονομερούς από τον πάροχο με την ένδειξη «ρήτρα αναπροσαρμογής»

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !!!

 



Πρέσβης Ισραήλ σε Νούλαντ: Οι χώρες της περιοχής θα αποφασίσουν για τον EastMed


"Σέβομαι πολύ την υφυπουργό κ. Νούλαντ, αλλά οι χώρες της περιοχής είναι αυτές που πρέπει να λάβουν την απόφαση. Και οι χώρες της περιοχής συζητούν", τόνισε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ στην "Καθημερινή" για τον EastMed.

Μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Ισραηλινός πρέσβης είπε χαρακτηριστικά: "Ας κοιτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα, ας συνειδητοποιήσουμε ποια περιουσιακά στοιχεία έχουμε ως χώρες και ως περιοχή και ας προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε προς ένα συγκεκριμένο πολιτικό, οικονομικό, στρατηγικό όφελος".

Υπογράμμισε, ωστόσο, την ανάγκη να υπάρξει πρόοδος, επισημαίνοντας πως "συζητούμε για τον EastMed για 12-13 χρόνια, ώσπου οι Αμερικανοί μας είπαν ότι δεν οδηγεί πουθενά. Δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς εξεπλάγην, αλλά αν αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, ας σκεφτούμε άλλες εναλλακτικές".

"Είναι ώρα να σημειώσουμε μια κάποια πρόοδο", ανέφερε χαρακτηριστικά", υπογραμμίζοντας πως αν η Ευρώπη είναι ειλικρινής ως προς τη ρητορική της για την ανάγκη διαφοροποίησης των προμηθειών αερίου, θα πρέπει να μετουσιωθεί η ρητορική αυτή των Βρυξελλών σε ενέργειες.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ: ΦΩΤΙΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!

 


ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ !!!

 


LEASING ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΑΜΑ: ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ !!!

 


ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 


ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΡΑΜΑΤΟΡΣΚ !!!

 


ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΗ ΓΙΟΥΡΙ ΠΟΝΤΟΛΙΑΚΑ !!!

ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΜΑΤΟΡΣΚ !!!

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ, ΑΛΛΑ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ» !!!

 



Η αξιοθρήνητη διαχείριση του πολέμου από τον Μητσοτάκη και η συρρίκνωση της ελληνικής παρουσίας στην περιοχή



Του Γ. Λακόπουλου


Το χρονικό διασυρμού του ελληνικού κοινοβουλευτισμού και της ταπείνωσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε δυο σκηνές:

Σκηνή πρώτη: Μέσα σε ένα 48ωρο ο Ζελένσκι εμφανίστηκε στην Αθήνα και τη Λευκωσία με παρουσίες στα κοινοβούλιά τους και με συνέντευξη στην Άγκυρα. Ο Ερντογάν δεν εκχωρεί τη Βουλή του με την ευκολία της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης.

Το συμπέρασμα από τις τρεις εμφανίσεις του είναι ορατό από όλους: ο Ουκρανός «σταρ» δεν κρύβει τη γνώμη του για την περιοχή: αφεντικό είναι η Τουρκία στην οποία υποκλίνεται με ύμνους στον πρόεδρό της – με τον οποίο έχουν άλλωστε την ίδια πολιτική πάστα. Οι άλλοι απλώς του οφείλουν.

Από όσα είπε και στις τρεις πρωτεύουσες του συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι με την Ουκρανία, αλλά ο πρόεδρος της Ουκρανίας είναι με την Τουρκία. Αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει την σθεναρή καταδίκη της ρωσικής εισβολής και του λαού που αμύνεται, αλλά να μην κλείνουμε και τα μάτια.

Σκηνή δεύτερη: Η αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσωσε την τιμή της Ελληνικης Δημοκρατίας της οποίας οι άλλοι τρεις της πολιτειακής ηγεσίας, κατάπιαν αμάσητη την πρόκληση Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Είναι κατώτερο της χώρας που υπέφερε από τον Ναζισμό, ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Τασούλας δεν καταδίκασαν τη ναζιστική παρέμβαση στην ελληνική Βουλή που ο οργάνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΛΑΘΟΣ ;;;

 




Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης που έφτανε μέχρι το 2028. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ανακοίνωσε αυθαίρετα την πρόωρη και βεβιασμένη απόσυρση του λιγνίτη, μέχρι το 2023.

Την ακατανόητη αυτή απόφαση για χώρα της Ε.Ε. την παρουσίασαν επικοινωνιακά σαν δήθεν «πράσινη» επιλογή και σαν αποτέλεσμα ενισχυμένης οικολογικής συνείδησης από πλευράς μιας κυβέρνησης που δε σηκώνει μύγα στο… «πράσινο» σπαθί της.

Η αλήθεια δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Όπως πίσω από οποιαδήποτε απόφαση μιας κυβέρνησης που ομνύει στο νεοφιλελευθερισμό κρύβονται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που ευνοούνται, έτσι γρήγορα αποδείχθηκε ότι και πίσω από την άφρονα επιλογή της βίαιης απολιγνιτοποίησης κρύβονταν τα καρτέλ του φυσικού αερίου.

Η πρώτη διάψευση των κυβερνητικών εξαγγελιών περί «πράσινης» απολιγνιτοποίησης ήρθε όταν έγινε γνωστό ότι η ενέργεια που παράγονταν από τον εγχώριο «γκρίζο» λιγνίτη, θα παράγονταν τώρα από το εισαγόμενο από τη Ρωσία φυσικό αέριο. Εγκαταλείψαμε δηλαδή στο όνομα της «πράσινης» ανάπτυξης τον λιγνίτη, για να εξαρτηθούμε από τον επίσης ορυκτό άνθρακα, το φυσικό αέριο.

Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός της «πράσινης» μετάβασης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αφού στην πραγματικότητα αντικατέστησε ορυκτό άνθρακα με ορυκτό άνθρακα. Η πρόωρη και πρώιμη απολιγνιτοποίηση δεν επέτρεψε την ανάπτυξη επαρκών αιολικών πάρκων σε τέτοια έκταση, ώστε να μπορέσει ο λιγνίτης να αντικατασταθεί από τις «πράσινες» Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες.

Η δεύτερη διάψευση των κυβερνητικών θριαμβολογιών για το… success story της πρόωρης απολιγνιτοποίησης ήρθε, όταν έγινε γνωστή η αύξηση διεθνώς της τιμής του εισαγόμενου από τη Ρωσία φυσικού αερίου. Η οποία αύξηση βέβαια, μόνο τυχαία δεν ήταν. Αφού κερδισμένα και μάλιστα με υπερκέρδη από την επιλογή αυτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βγήκαν τα διεθνή καρτέλ του φυσικού αερίου.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΦΠΑ !!!

 


Πρώτη στην Ευρωζώνη και δεύτερη στην Ευρωπαϊκή Ενωση στην «κλοπή» του ΦΠΑ, με τεράστιες απώλειες εσόδων άνω των 5 δισ. ευρώ τον χρόνο, κατατάσσεται η Ελλάδα.

Με βάση την ετήσια έκθεση της Κομισιόν για το 2021 (δημοσιεύθηκε μόλις εχθές) η Ευρωπαϊκή Ένωση χάνει συνολικά 134 δισεκατομμύρια ευρώ από τη μη είσπραξη του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα το 25,8% του ΦΠΑ (δηλαδή 1 στα 4 ευρώ) «χάνει το δρόμο» από τον καταναλωτή προς τα κρατικά ταμεία. Και αυτό συνιστά για τη χώρα μας, τεράστια βελτίωση στη φορολογική συμμόρφωση!

Λόγω της διάδοσης των ηλεκτρονικών πληρωμών –ιδίως μετά τα capital controls του 2015- η κλοπή του ΦΠΑ μειώθηκε κάτω από 31,5% (ή 1 στα 3 ευρώ) που ήταν το 2017.

Η ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!!

 



Η Σερβία αποτελεί καταφύγιο για πολλές ρωσικές εταιρίες που πλήττονται από τις κυρώσεις που επιβλήθησαν κατά της Ρωσίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Μητρώου Επιχειρήσεων (APR), τον τελευταίο μήνα ιδρύθηκαν στην Σερβία 288 εταιρίες των οποίων ιδιοκτήτες είναι υπήκοοι της Ρωσίας.

Πρόκειται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παροχής υπηρεσιών και κυρίως της πληροφορικής και οι οποίες είχαν επιχειρηματική σχέση με δυτικές χώρες. Το γεγονός ότι η Σερβία δεν διέκοψε τις σχέσεις με την Ρωσία, δεν επέβαλε κυρώσεις, ενώ παράλληλα είναι ανοιχτή προς την Δύση μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά για την προσέλκυση ρωσικών επιχειρήσεων, επισημαίνουν αναλυτές και εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά για την οικονομία της Σερβίας. Αναλυτές ωστόσο διαβλέπουν ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις της Σερβίας με δυτικές χώρες και κυρίως με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΟΦ: Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΩΝ !!!

 



Την «ακτινογραφία» όλων των αναφορών για ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων που χορηγήθηκαν κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας διενήργησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ειδικότερα, και όπως προκύπτει από την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από τον Οργανισμό, σε σύνολο 16.993.166 δόσεων εμβολίων από 27-12-2020 έως και 26-12-2021 έγιναν 14.485 αναφορές για εικαζόμενες αλλά και για σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες καθώς και 4.337 μη σοβαρές και μη διαβαθμισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στην κατηγορία αναφορών με θανατηφόρο έκβαση, που σημειωτέον εξετάζονται κατά προτεραιότητα από τον ΕΟΦ έχουν γίνει 130 αναφορές (0,0008% επί των συνολικών εμβολιασμών).

Αναλυτικά η χορήγηση εμβολίων έχει ως εξής:

-Comirnaty (Pfizer/BioNTech Manufacturing GmbH): 13.481.160 δόσεις (α΄δόση: 5.467.267, β' δόση: 5.179.587, γ΄ δόση: 2.834.306)

-Spikevax (Moderna Biotech Spain S.L): 1.311.776 (α΄δόση: 583.848, β' δόση: 567.844, γ' δόση: 160.084)

-Vaxzevria (AstraZeneca AB): 1.546.581 (α΄ δόση: 782.187, β' δόση: 764.392, γ' δόση: 2)

-Janssen (Janssen-Cilag International NV): 653.649 (α' δόση: 560.475, β' δόση: 393.100, γ' δόση: 74).

Όπως διευκρινίζει ο ΕΟΦ, τα στοιχεία της έκθεσης για τις αναφορές εικαζόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών αφορούν πιθανολογούμενους συσχετισμούς με το εμβόλιο κατά δήλωση και κατά τις απόψεις του αναφέροντος.

Τα ιατρικά συμβάντα που αναφέρονται μπορεί να έχουν προκληθεί από άλλη νόσο ή να συνδέονται με τη συγχορήγηση άλλων φαρμάκων κατά το χρόνο του εμβολιασμού.

Κάθε αναφορά εικαζόμενης ανεπιθύμητης ενέργειας αφορά σε κάθε εμβολιαζόμενο ξεχωριστά. Ωστόσο, κάθε αναφορά μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες από μία εικαζόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των καταγραφόμενων εικαζόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών δεν ταυτίζεται με τον αριθμό των αναφορών.

Οι αναφορές

Ο ΕΟΦ έχει λάβει:

-9.411 αναφορές πιθανολογούμενων (εικαζόμενων) ανεπιθύμητων ενεργειών που αποτελούν το 0,055% επί των συνολικών εμβολιασμών με τα εμβόλια έναντι της COVID-19, με τη χρήση της κίτρινης κάρτας, τόσο από επαγγελματίες Υγείας, όσο και από πολίτες (5,5 αναφορές /10.000 δόσεις).

-5.074 αναφερόμενες ως σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, που αποτελούν το 0,03% επί των συνολικών εμβολιασμών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 3 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΕΙ Η FERRERO !!!

 



Η Ferrero Rocher ανακοίνωσε ότι αποσύρει παρτίδα προϊόντων της Kinder, λόγω των κρουσμάτων σαλμονέλας που αναφέρθηκαν σε οκτώ χώρες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Ferrero Rocher αναφέρει:

«Η Ferrero έχει ενημερώσει τον ΕΦΕΤ, για το θέμα μίας ενδεχόμενης σύνδεσης με αναφερθείσες περιπτώσεις κρουσμάτων σαλμονέλας σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας.

Αν και κανένα από τα προϊόντα μας Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βρεθεί θετικό σε σαλμονέλα, ούτε και έχουμε λάβει παράπονα από καταναλωτές, αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό με ιδιαίτερη σοβαρότητα καθώς η προστασία του καταναλωτή αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα».

H Ferrero ανακαλεί από την ελληνική αγορά τα προϊόντα της Kinder
«Σαν μέτρο πρόληψης, αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε από την ελληνική αγορά τα προϊόντα Kinder Schokobons και Kinder Surprise maxi 100gr με τους κατωτέρω αναφερομένους αριθμούς παρτίδας, που έχουν σαν χώρα παραγωγής το Βέλγιο.

ΠΟΤΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΘΗΝΑ ;;;

 



Είναι γεγονός: κάθε νέα τεχνολογία είναι πάντα ακριβή, καθώς πρέπει να βγάλει το κόστος της έρευνας και εξέλιξης. Και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση.

Πολύ δε περισσότερο όταν λόγω των μπαταριών εξαρτώνται και από έναν άλλο παράγοντα, τα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή τους. Μία ακόμα αλήθεια είναι ότι με το πέρασμα των χρόνων, κάθε τεχνολογία γίνεται και φθηνότερη. Όμως με τα ηλεκτρικά φαίνεται ότι υπάρχει ένα όριο.

Αυτή την στιγμή ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι κατά πολύ ακριβότερο από το αντίστοιχο με συμβατικό κινητήρα. Κάτι που πιθανόν να διορθωθεί σε ένα βαθμό όσο θα αυξάνονται οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και λογικά θα πέφτουν οι τιμές τους. Θα γίνει όμως αυτό ή τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά;

Ο υπεύθυνος για τον τομέα της τεχνολογίας στην Mercedes-Benz Markus Schafer, έδωσε μία λιγότερο αισιόδοξη προοπτική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Υποστήριξε ότι το κόστος ανά kW θα πρέπει να πέσει στα 50 δολάρια για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών έτσι ώστε να γίνουν ανταγωνιστικά με τα συμβατικά. Κάτι που με τα σημερινά δεδομένα της τεχνολογίας των μπαταριών μοιάζει αδύνατο να συμβεί.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; Ο ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ ΑΖΟΦ !!!

 



Οι Ουκρανοί τραβούν το σχοινί με το τάγμα Αζόφ και μετά από την προσβολή κατά του ελληνικού κοινοβουλίου, στο οποίο έφεραν «μαχητή» του να μιλήσει, συνεχίζουν να υπερασπίζονται με πάθος τους νεοναζί!

Η ανάρτηση του Ουκρανού πρέσβη στην Ελλάδα είναι ενδεικτική ότι το Κίεβο επιμένει να στηρίζει τους Αζόφ.

«Το βίντεο, που απεικονίζει απλούς πολίτες της Ουκρανίας ελληνικής καταγωγής, δύο στρατιώτες της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας, εκ των οποίων ο ένας είναι από το τάγμα του “Αζόφ”, δείχνει την απόλυτη θέληση να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τον άμαχο πληθυσμό της Μαριούπολης και δεν έχει καμία σχέση με τις ναζιστικές πράξεις, τις οποίες οι Ρώσοι διαπράττουν στη γη μας και εναντίον του λαού μας» αναφέρει σε σχόλιο που ανήρτησε στο Facebook ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο.

Επίσης, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Ελλάδα αναφέρει πως «από τη ρωσική εισβολή, το τάγμα του “Αζόφ” παίζει βασικό ρόλο στην υπεράσπιση του άμαχου πληθυσμού σε μια από τις πιο σκληρές μάχες για τη Μαριούπολη, η οποία παραμένει ουκρανική λόγω των προσπαθειών του».

Στην αρχή της ανάρτησής του, ο Σεργκέι Σουτένκο σημειώνει πως «για περισσότερα από 8 χρόνια και ειδικά από την έναρξη της ευρείας κλίμακας πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο ουκρανικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίζονται γενναία τον άμαχο πληθυσμό στο έδαφός μας, καθώς και την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ευρώπη» και προσθέτει:

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ LNG !!!

 



Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η πρόθεση της Δύσης να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο εισάγοντας μεγάλες ποσότητες από τις ΗΠΑ κυρίως, άνοιξε διάπλατα τον θαλάσσιο διάδρομο για τα πλοία μεταφοράς LNG.

Όμως δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση της ποσότητας του εισαγόμενου ρωσικού φυσικού αερίου από άλλες πηγές διά θαλάσσης. Ο αριθμός των πλοίων LNG Carriers δεν επαρκεί ενώ δεν υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές στη στεριά για να προωθήσουν στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα τις ποσότητες φυσικού αερίου που θα έρθει δια θαλάσσης. Μην ξεχνάμε ότι το ρωσικό φυσικό αέριο εισάγεται στην Ευρώπη μέσω αγωγών. Επίσης πολλά από τα υπάρχοντα LNG Carriers είναι δεσμευμένα σε μακροχρόνιες ναυλώσεις άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για μεταφορά αερίου στην Ευρώπη.

Το κόστος ναυπήγησης ενός τέτοιου πλοίου ανέρχεται περίπου στα 200 εκατ. δολάρια και για τον λόγο αυτό είναι λίγοι οι «παίκτες». Η αλλαγή πλεύσης όσον αφορά την επιλογή προμηθευτών και η αυξανόμενη ζήτηση έχουν ως αποτέλεσμα τα πλοία αυτά να γίνονται ανάρπαστα και να καλούνται να φέρουν φορτία από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Κατάρ, αφού η Ρωσία εξοβελίζεται.

Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν έως τον Ιανουάριο του 2022, ο παγκόσμιος στόλος LNG μεταφορικής ικανότητας από 100.000 κυβικά μέτρα και πάνω, αποτελείται από 582 πλοία ενώ άλλα 151 είναι υπό ναυπήγηση. Σε μακροχρόνια ναύλωση βρίσκονται 122 πλοία. Από τα συνολικά 733 πλοία LNG στο νερό και στις γιάρδες, ελληνικών συμφερόντων είναι τα 156, ποσοστό 21,2%.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

ΜΥΛΩΝΑΣ(ΕΤΕ): ΤΟ 95% ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ !!!

 



Στο ρόλο των ελληνικών τραπεζών για την προώθηση της καινοτομίας και το μέλλον των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Πάύλος Μυλωνάς, μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Συμμετέχοντας σε πάνελ για τις ελληνικές startups και την καινοτομία, ο κ. Μυλωνάς μιλώντας για το μέλλον της ΕΤΕ ανέφερε πως «πρέπει να κινηθούμε γρήγορα μέσα στον ανταγωνισμό»

Παρατήρησε στη στάση των πελατών των τραπεζών να μην προσέρχονται στα φυσικά καταστήματα και ανέφερε ότι οι πελάτες δεν θέλουν να προσέρχονται σε αυτά, αναφέροντας πως περίπου το 95% των συναλλαγών γίνεται εκτός των καταστημάτων, για πληρωμές λογαριασμών και παρόμοιες συναλλαγές.

ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΓΙΑ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ: Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ !!!

 



Δεν πτοείται ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, από τις διώξεις εναντίον του και επανέρχεται στο θέμα της κίτρινης κάρτας.

Συγκεκριμένα έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook για την περίπτωση του Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος από χτες νοσηλεύεται στη μονάδα εμφραγμάτων του Ευαγγελισμού με πνευμονική εμβολή:
«Εύχομαι ολόψυχα στον κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη περαστικά!
Γνωριζόμαστε από την εποχή της Προεδρίας του, στον ΕΟΦ, και ακόμη θυμάμαι τις ζωντανές συζητήσεις μας για την Φαρμακοεπαγρύπνηση.
Δεν μπορώ λοιπόν να αποφύγω τη σύσταση, για άλλη μια φορά, συμμόρφωσης με τις οδηγίες Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, του ΕΜΑ και όλων των ανάλογων Οργανισμών, για την αναγκαιότητα ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ. Φαντάζομαι ότι ο τ. Υπουργός έχει υποβληθεί και σε αναμνηστική δόση, οπότε είναι πιθανό η εμβολή να αποτελεί ανεπιθύμητη δράση φαρμακευτικού προϊόντος, σε αλληλεπίδραση ή όχι και με πρόσφατη νόσηση. Πιστεύω ότι δεν έχει ανάλογο ιστορικό, δεν είναι καπνιστής, παχύσαρκος κλπ. Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!»

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Το περασμένο Σάββατο, 2 Απριλίου καταγράφηκε ένα ιστορικό ρεκόρ για τις ΑΠΕ. Η ημερήσια παραγωγή καθαρής ενέργειας έφτασε τα 78 GW και κάλυψε το 68% της συνολικής ζήτησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ το 47% προήλθε από αιολικά, το 14% από φωτοβολταϊκά ενώ ποσοστό 6% από άλλες μορφές ενέργειας.

Η αυξημένη διείσδυση των ΑΠΕ είναι κάτι που όσο ωριμάζει η αγορά ηλεκτρισμού εκτιμάται ότι θα φέρει περικοπές στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές.

ΕΙΧΑΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΑ SMART ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ !!!

 



Τιμόνια, φανάρια, όργανα, καταλύτες, καθίσματα και άλλα ανταλλακτικά αυτοκινήτων είχαν αφαιρέσει από αυτοκίνητα δύο άτομα μέλη εγκληματικής ομάδας που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης 5 Απριλίου στον Άλιμο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, εγκληματική ομάδα που προέβαινε στην κλοπή εξαρτημάτων από σταθμευμένα οχήματα, συγκεκριμένης μάρκας (Smart) , σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής (Άλιμος, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ηλιούπολη).

Ο ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ...ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Και όπως σε κάθε οργανωμένη κοινωνία υπήρχε και η σκοτεινή πλευρά, η άλλη όψη του νομίσματος.

Ο υπόκοσμος!

Όταν μιλάμε σήμερα για την αρχαία Ελλάδα, ακόμα και όταν τη φανταζόμαστε, συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ήπιες εκφράσεις, να τη χρωματίζουμε με απαλούς χρωματισμούς, με πολύ φως, όπως αυτό που αντανακλά στις μαρμάρινες κολόνες και σε τυφλώνει.

Έτσι τη σκέφτομαι την αρχαία Ελλάδα, λουσμένη στο φως. Καθαρή και φωτοβόλα, μια αψεγάδιαστη σύνθεση με ιλλουστρασιόν περιτύλιγμα. Αυτό βέβαια είναι ένας μύθος. Γιατί το φως δημιουργεί και σκιές. Και εκεί πίσω, στα σκιερά μέρη, αναπτύσσεται ένας διαφορετικός κόσμος, λιγότερο λαμπερός και πολύ πιο αληθινός και καθημερινός. Εξάλλου οι άνθρωποι αγαπούν τη σκιά και κάποιοι αγαπούν και το σκοτάδι.

Αυτή η λαμπερή απεικόνιση της αρχαίας Ελλάδας είναι αυτό που φαίνεται, αυτό για το οποίο οι άνθρωποι της εποχής ένιωθαν περήφανοι και αυτό για το οποίο θα ήθελαν να τους θυμούνται. Ο καθημερινός βίος όμως είναι άλλο πράγμα. Έχει απαιτήσεις πολύ πιο πρακτικές και άμεσες. Και αυτές τις ανάγκες δεν βρίσκουν οι άνθρωποι πάντα τους τίμιους τρόπους να τις καλύπτουν. Πίσω λοιπόν από τη βιτρίνα κρύβεται ένας κόσμος που προσπαθούσε να επιβιώσει με κάθε μέσο και τρόπο.

Οι άνθρωποι που έχτιζαν Παρθενώνες πεινούσαν, ζήλευαν, επιθυμούσαν, μισούσαν, αγαπούσαν, φθονούσαν, έκαναν οικογένειες και παιδιά, ερωτεύονταν, ό,τι κάνουμε δηλαδή όλοι μας, σε όποια εποχή και αν ζούμε. Ό,τι κάνουν οι άνθρωποι σε κάθε οργανωμένη κοινωνία. Και όπως σε κάθε οργανωμένη κοινωνία υπήρχε και η σκοτεινή πλευρά, η άλλη όψη του νομίσματος. Ο υπόκοσμος! Η άλλη όψη της ελληνικής αρχαιότητας γίνεται γνωστή μέσα από τα κείμενα της λεγόμενης «επίσημης» γραμματείας, αλλά κυρίως μέσα από εκείνα της «ελάσσονος» γραμματείας που δεν αποτελούν συχνά πηγή αναφοράς και τεκμηρίωσης. Αποκαλύπτεται έτσι ένας κόσμος περιθωριακός, όπου συναντάμε πόρνες και μαστροπούς, κλέφτες και δολοφόνους, αλήτες και συμμορίες.

Η Πορνεία: μεταξύ Νομιμότητας και Παρανομίας

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΤτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ !!!

 


Στα τάρταρα ρίχνει ο πόλεμος της Ουκρανίας τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2022 ωστόσο αναμένεται να ενισχυθεί ο πληθωρισμός, όπως προκύπτει από όσα είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων: Η Οικονομία μπροστά σε μεγάλες διεθνείς προκλήσεις “.

Όπως είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας ” η ελληνική οικονομία προβλέπεται το 2022 να συνεχίσει να αναπτύσσεται, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό από την αρχική πρόβλεψη (4,8%). Ο ρυθμός ανόδου του ΑΕΠ περιορίζεται σε 3,8% στο βασικό σενάριο και 2,8% στο δυσμενές σενάριο, ανάλογα με την έκταση και τη διάρκεια των διαταράξεων στις διεθνείς τιμές ενέργειας και τροφίμων, καθώς και την επιδείνωση του κλίματος εμπιστοσύνης και την αναταραχή των χρηματοπιστωτικών αγορών”.

Επίσης μίλησε και για τον πληθωρισμό της χώρας μας. ” Το 2021 ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν 0,6%, κυρίως λόγω της ανοδικής πορείας των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, σαφώς μικρότερος σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, το 2022 αναμένεται επιτάχυνση του πληθωρισμού σε 5,2%, ενώ στο δυσμενές σενάριο προβλέπεται περαιτέρω αύξηση σε 7%. Το 2023 αναμένεται αποκλιμάκωση, υπό την προϋπόθεση της πλήρους αποκατάστασης της λειτουργίας των εφοδιαστικών αλυσίδων και της υποχώρησης των τιμών της ενέργειας”, τόνισε με έμφαση.

Πηγές κινδύνου και αβεβαιότητας

Η ελληνική οικονομία έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από κινδύνους, εξωγενείς και ενδογενείς. Οι εξωγενείς κίνδυνοι συναρτώνται με τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις επιδράσεις τους στην παγκόσμια και την ευρωπαϊκή οικονομία και κυρίως στον πληθωρισμό, με τον έλεγχο των παραλλαγών της COVID-19 και με την κλιματική αλλαγή.

Η πανδημία ως κίνδυνος έχει υποχωρήσει, αν και δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως και οριστικά. Ο σημαντικότερος όμως εξωγενής κίνδυνος βραχυπρόθεσμα συνδέεται με τη διάρκεια των πληθωριστικών πιέσεων, η οποία συναρτάται με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συναφείς οικονομικές εξελίξεις. Καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις φαίνεται να λαμβάνουν διεθνώς ένα μονιμότερο χαρακτήρα, επεκτείνονται ευρύτερα στην οικονομία, επιδρώντας αρνητικά στο διαθέσιμο εισόδημα, στην καταναλωτική και επενδυτική δαπάνη, στα περιθώρια κέρδους, στις αποδόσεις των περιουσιακών στοιχείων, στον πραγματικό πλούτο, στις τουριστικές εισροές και εν τέλει στο ρυθμό μεγέθυνσης. Παράλληλα, η ισχυροποίηση του πληθωρισμού συνηγορεί στην ομαλοποίηση της ενιαίας νομισματικής πολιτικής και στην αυστηροποίηση των συνθηκών χρηματοδότησης, με αντίκτυπο στο κόστος δανεισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ !!!

 

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΖΗΤΑ ΝΕΑ...ΑΝΕΚΑΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!


 

ΣΕΙΣΜΟΙ ΘΗΒΑΣ: ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ !!!

 


«Εγώ δεν ανησυχώ από αυτούς τους σεισμούς στη Θήβα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

«Δεν έχουμε ενεργοποίηση κάποιου μεγάλου ρήγματος» προσέθεσε ο καθηγητής Σεισμολογίας, διευκρινίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην περιοχή είναι η ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με δυο κλάδους ενώ σημείωσε ότι η πόλη της Θήβας είναι μια αρχαία πόλη και πολλά κτίρια έχουν κτιστεί πάνω σε ερείπια.

ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;;;

 



Τι μεταδίδει το ot.gr

Τράπεζα της Ελλάδος: Φλερτάρουν με το κόκκινο ρυθμισμένα δάνεια 15,3 δισ. ευρώ


Σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση κάθε νέας εστίας αύξησης των κόκκινων δανείων κάλεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων κατά τη χθεσινή του ομιλία στην γενική συνέλευση των μετόχων της νομισματικής αρχής.

Όπως σημείωσε, από τη μία πλευρά δεν έχει φανεί η πλήρης αποτύπωση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και από την άλλη η τρέχουσα ενεργειακή κρίση πιέζει την πλειονότητα των δανειοληπτών.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η αρνητική επίδραση του υψηλού πληθωρισμού στο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών θα περιορίσει την αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω της ενεργειακής κρίσης, θα επηρεάσει αρνητικά την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Οι δύο εστίες

Στην έκθεση του Διοικητή για το 2021 η ΤτΕ αναφέρεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες δανείων, που θα μπορούσαν να δώσουν νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ):

– Σε ρυθμισμένα ανοίγματα ύψους 15,3 δισ. ευρώ

– Στα δάνεια που εξέρχονται του καθεστώτος κρατικής προστασίας και επιστρέφουν σε κανονικές δόσεις

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, δεδομένης της επίδρασης της πανδημίας, εκτιμάται ότι «σημαντικό ποσοστό από τα δάνεια στα οποία έχει εφαρμοστεί κάποιου είδους ρύθμιση, ενδέχεται να καταγραφεί ως μη εξυπηρετούμενο το 2022».

Σημειώνει δε ότι και πριν το ξέσπασμα του πολέμου, υψηλό ποσοστό των δανείων που αναδιαρθρώνονταν, εμφάνιζε ξανά καθυστέρηση σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη συνομολόγηση των ευνοϊκότερων για τον οφειλέτη όρων αποπληρωμής.

Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης επισημαίνει ότι μέρος από τα δάνεια που τελούν υπό καθεστώς στήριξης, π.χ. μέσω προγραμμάτων όπως το “Γέφυρα”, είναι πιθανόν να καταγραφεί ως ΜΕΔ, όταν παρέλθει η περίοδος διευκόλυνσης.

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΖΟΦ ΚΑΙ Ο ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΣ "ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ" !!!

 


Όχι ένα αλλά δύο μέλη του νεοναζιστικού τάγματος Αζοφ μίλησαν χθες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Από την αρχή υπήρχαν υποψίες ότι και ο δεύτερος «ομογενής» άντρας που μίλησε ανήκει στο «Τάγμα Αζόφ» ωστόσο δεν το ανέφερε ανοιχτά στη διάρκεια του σύντομου μηνύματος που προβλήθηκε στη Βουλή. 

Οπως αποκαλύφθηκε τελικά το γραφείο της Βουλής έκοψε το πιο προπαγανδιστικό τμήμα της ομιλίας του δεύτερου ακροδεξιού. 

Ωστόσο σε ανάρτηση που έκανε ο ουκρανός πρόεδρος αμέσως μετά την ομιλία του -στην οποία ουσιαστικά παραθέτει όλη την ομιλία του με αγγλικούς υπότιτλους- ο δεύτερος νεοφασίστας που εμφανίζεται στο βίντεο συστήνεται ως «Αναστάσιος», λέγοντας ότι βρίσκεται ανάμεσα στους «αμυνόμενους της Μαριούπολης» και στη συνέχεια μιλάει εκ μέρους του «Τάγματος του Αζόφ». Συγκεκριμένα κάνει ανοιχτή προπαγάνδα για τη δράση όχι του Ουκρανικού στρατού αλλά συγκεκριμένα για το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ. 

«Το Αζόφ έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει έναν πολύ ισχυρότερο αντίπαλο. Εσείς έχετε το κουράγιο να μας στείλετε βοήθεια;»

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ: ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΤΑΝ Η ΚΥΠΡΙΑ ΠτΒ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ !!!

 


Για «απρόβλεπτη κατάληξη» της ομιλίας Ζελένσκι στο κυπριακό Κοινοβούλιο κάνουν λόγο τα κυπριακά ΜΜΕ, καθώς η σύνδεση με τον Ουκρανό πρόεδρο έκλεισε την ώρα που τον λόγο είχε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία μιλούσε για την τουρκική εισβολή. 

Η ουκρανική πλευρά απάντησε μέσω διπλωματικών πηγών, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «τεχνικό πρόβλημα». Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας ο κ. Ζελένσκι θα τοποθετηθεί γραπτώς και θα αποστείλει τις θέσεις του στη Λευκωσία. «Δεν είναι αυτό το οποίο περιμέναμε σήμερα. Βεβαίως και αυτό θα έπρεπε να γίνει, θέλω να είμαι ευθύς και κατηγορηματικός» απάντησε ο Πρόεδρος της Κύπρου. Νίκος Αναστασιάδης, σε ερώτηση σχετικά με την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς του Ζελένσκι στην τουρκική εισβολή.

Όπως αναφέρει το offsite, η παρέμβαση Ζελένσκι στην Κύπρο είχε «περίεργη κατάληξη είχε η ζωντανή παρέμβαση του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελέσνκι, ο οποίος αφού απευθύνθηκε στην Ολομέλεια, ακολούθως έκλεισε η σύνδεση την ώρα που τον λόγο είχε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, με αποτέλεσμα η ειδική συνεδρία του Σώματος να ολοκληρωθεί χωρίς καν οι βουλευτές να προλάβουν να χειροκροτήσουν – όπως ήταν προγραμματισμένο και όπως έγινε σε όλα τα Κοινοβούλια – τον Ουκρανό Πρόεδρο».

Το δημοσίευμα, προσθέτει πως «η σύνδεση από πλευράς Ζελέσνκι, διακόπηκε μόλις η Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε σε Τουρκία και σε αναχρονιστικό σύστημα εγγυήσεων, σε Εγγυήτριες Δυνάμεις και εισβολη, με την ίδια να συνεχίζει την τοποθέτηση της, λέγοντας μάλιστα «και ελπίζω να μας ακούτε ακόμη».

Η DEUTSCHE BANK ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...

 



Γίνεται η πρώτη big bank που σπάει το επίσημο αφήγημα. ΗΠΑ και ΕΕ θα εισέλθουν σε ύφεση το 2023...


Σα βόμβα έσκασε η ανάλυση της Deutsche Bank, η οποία σπάει το mainstream αφήγημα και γίνεται η πρώτη από τις μεγάλες τράπεζες που “κελάηδησε”, μιλώντας για ύφεση.

Ενώ μέχρι τώρα μόνο αναλυτές “συνωμοσιολόγοι” που γράφουν σε κάτι radar.gr τολμούσαν να δείξουν το γυμνό αυτοκράτορα, επιτέλους βγαίνει και μια μεγάλη τράπεζα να πει αυτό που είναι τόσο ξεκάθαρο κι όμως κανείς δεν το βλέπει.

Οι επικεφαλής οικονομολόγοι της Deutsche Bank, David Folkerts-Landau και Peter Hooper, έγιναν οι πρώτοι που προέβλεψαν οικονομική συρρίκνωση στις ΗΠΑ αλλά και στη ζώνη του ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Τα «σοκ» που προκάλεσαν τη δραματική αναθεώρηση της Deutsche Bank είναι τα ίδια για τα οποία χτυπάμε το χέρι στο τραπέζι τους τελευταίους 2 μήνες: O πόλεμος στην Ουκρανία και o αυξημένος πληθωρισμός στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ...ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!!

 



«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία εξακολουθούν να αποτελούν τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς παρά το γεγονός ότι η στρόφιγγα της χρηματοδότησης έχει ανοίξει, δεν υπάρχει ικανός αριθμός επενδυτικών σχεδίων για να απορροφήσει τους πόρους. Το σημαντικό αυτό ζήτημα ανέπτυξαν οι πρόεδροι των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, στο πλαίσιο του 7oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με τίτλο «New Realities» που πραγματοποιείται στους Δελφούς 6 - 9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Τα κόκκινα δάνεια έφυγαν από τις τράπεζες αλλά όχι από την ελληνική οικονομία. Δεν μπορούμε να δανείσουμε όσους είναι "κόκκινοι"» υπογράμμισε ο Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και μη εκτελεστικός σύμβουλος της Eurobank, τονίζοντας ότι υπάρχουν τεράστιοι διαθέσιμοι πόροι. «Τα εξυπηρετούμενα δάνεια είναι στο 60% του ΑΕΠ και πρέπει να διπλασιαστούν» προσέθεσε ο κ. Ζανιάς, υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να δίνουμε άκριτα χρήματα, αλλά στοχευμένα, γιατί μπορεί να έρθει η επόμενη κρίση και να καταλήξουμε πάλι στα μνημόνια.

Στο ζήτημα των κόκκινων δανείων αναφέρθηκε και ο Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που συντόνισε ο δημοσιογράφος του Capital.gr, Λεωνίδας Στεργίου, ο κ. Χατζηνικολάου επισήμανε ότι το πρόβλημα παραμένει, εκφράζοντας την ελπίδα ο νέος επενδυτικός νόμος να λειτουργήσει γρήγορα και να πρασινίσουν τα δάνεια των υγιών. «Δεν υπάρχει θέμα χρηματοδότησης, αλλά θέμα επενδύσεων» είπε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, εξηγώντας ότι απορρίπτονται επενδυτικά σχέδια ή γιατί δεν είναι βιώσιμα ή γιατί πολύ από τους αιτούντες δεν μπορούν να πάρουν χρηματοδότηση λόγων κόκκινων δανείων. Χαρακτήρισε δε, αναγκαία την προώθηση ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να καταστεί η χώρα ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις.

Στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στάθηκε και ο Βασίλειος Ράπανος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank, θεωρώντας εξίσου σημαντικά να αποκτήσει η χώρα επενδυτική βαθμίδα. Τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει πολίτες και επιχειρήσεις, χωρίς όμως να υποσκάψει τη δημοσιονομική σταθερότητα. Σύμφωνα με τον κ. Ράπανο, πρέπει να διατηρηθεί η κουλτούρα των πληρωμών και να γίνει κατανοητό από το πολιτικό σύστημα ότι οι τράπεζες δεν διαχειρίζονται δικό τους χρήμα αλλά χρήματα των καταθετών.

ΧΕΝΡΥ ΦΟΡΝΤ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!

 



7 Απριλίου 1947

Πεθαίνει, σε ηλικία 83 ετών, ο Χένρι Φορντ. Ιδρυτής της Ford Motor, ο δεύτερος πλουσιότερος στις ΗΠΑ μετά τον Ροκφέλερ, ο άνθρωπος που άλλαξε την Αμερική, έφερε την επανάσταση στη βιομηχανική παραγωγή και σύστησε το αυτοκίνητο στις μάζες. Πολλά έχουν ειπωθεί για τον Χένρι Φορντ. Αυτό που λιγότεροι συνειδητοποιούν είναι πως υπήρξε ο δημιουργός του σύγχρονου τρόπου ζωής, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, το αυτοκίνητο ήταν υπόθεση αποκλειστικά των πλουσίων. Τα περισσότερα μοντέλα ήταν πολύπλοκα μηχανήματα που απαιτούσαν έναν σοφέρ που να έχει γνώση των συστημάτων τους για να κινηθούν.

Ο Χένρι Φορντ, λοιπόν, δεν ήταν εκείνος που έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο, ήταν όμως αποφασισμένος να φτιάξει ένα απλό, αξιόπιστο και οικονομικά προσιτό όχημα, το οποίο να μπορεί να οδηγήσει ο μέσος Αμερικανός. Το αποτέλεσμα ήταν το Model T αλλά και η γραμμή συναρμολόγησης, δύο καινοτομίες που έφεραν την επανάσταση στην αμερικανική κοινωνία και άλλαξαν τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Το Model T έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά το 1908, με τιμή πώλησης στα 825 δολάρια. Τον πρώτο χρόνο πουλήθηκαν πάνω από 10.000 τέτοια αυτοκίνητα. Και τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν η τιμή μειώθηκε στα 575 δολάρια, οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν. Έως το 1914, ο Φορντ είχε μερίδιο 48% στην αγορά των αυτοκινήτων.

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ !!!

 


Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις που επιφέρει η επιλογή του Ουκρανού Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ελληνικό κοινοβούλιο να δώσει τον λόγο σε μαχητή του νεοναζιστικού τάγματος του Αζόφ, καθώς μετά τις σφοδρές εγχώριες αντιδράσεις, απάντηση φαίνεται να υπάρχει και από την Κύπρο.

Πιο αναλυτικά, στην Κύπρο το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ) ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα(σ.σ.χθες) ότι μετά την παρουσία «μαχητή» του νεοφασιστικού Τάγματος Αζόφ κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή, δεν πρόκειται να παραστεί στη σύνοδο της Βουλής για το διάγγελμα του Προέδρου της Ουκρανίας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «πρόκληση για κάθε δημοκράτη».

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!

 


ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ !!!

 


ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ. ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΣΑΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΕΛΗ 14 ΕΤΩΝ !!!

 


ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ...ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ !!!

 


ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΡAΣΙΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!


 

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΦΑΠΕΣ ;;; Η BANK OF AMERICA ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ !!!

 



Άκρως αρνητική εξέλιξη η πιστωτική υποβάθμιση των εγχώριων τραπεζών από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America.

Η αμερικανική τράπεζα περικόπτει τις συστάσεις της για τις ελληνικές τράπεζες, όπου οι διαφορές των spreads σε σχέση με τις πιστώσεις καλύτερης διαβάθμισης φαίνονται λιγότερο ελκυστικές.

Βλέπει δύο αρνητικούς παράγοντες, που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τα spreads: (i) την προσφορά ομολόγων MREL (πιθανότατα senior προνομιούχων, στο πλαίσιο των ελάχιστων απαιτήσεων για τίτλους αποδεκτούς ως εχέγγυα) και (ii) τη μακροοικονομική αβεβαιότητα, η οποία θα μπορούσε να εκτρέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών προς αυτό που θεωρούν ασφαλέστερες πιστώσεις.

Παρ' όλα αυτά, τα θεμελιώδη μεγέθη των ελληνικών τραπεζών συνεχίζουν να βελτιώνονται. Η Moody's αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες στις 30 Μαρτίου, αντανακλώντας τις βελτιώσεις στην ποιότητα του ενεργητικού και στην κερδοφορία. Οι θετικές προοπτικές υπογραμμίζουν την πιθανότητα περαιτέρω αναβαθμίσεων, εκτιμά η BofA.

Τα βασικά στοιχεία που ξεχωρίζει ο επενδυτικός οίκος είναι:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Ο...ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ !!!

 


Διαβάστε τι μεταδίδει το reporter.gr και θα καταλάβετε


Σημαντικές συνέπειες και στην ελληνική οικονομία έχει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, περιορίζοντας το ΑΕΠ και διατηρώντας σε υψηλό ποσοστό τον πληθωρισμό, επεσήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας, ο ρυθμός ανόδου του ΑΕΠ περιορίζεται το 2022 σε 3,8% στο βασικό σενάριο και 2,8% στο δυσμενές σενάριο.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, το 2022 αναμένεται επιτάχυνση σε 5,2%, ενώ στο δυσμενές σενάριο προβλέπεται περαιτέρω αύξηση σε 7%.

Από το 2023 προβλέπεται αποκλιμάκωση.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Στουρνάρα:

Η Ευρώπη και η Ελλάδα μπροστά σε νέες, μεγάλες προκλήσεις

Η ελληνική οικονομία επιδεικνύει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, ευελιξία και δυναμική, παρά την αβεβαιότητα εξαιτίας των εξάρσεων της πανδημίας, αλλά και των νέων προκλήσεων που συνδέονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το 2021 το ΑΕΠ σε σταθερές τιμές αυξήθηκε κατά 8,3%, σημειώνοντας μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην ευρωζώνη και αντισταθμίζοντας σχεδόν πλήρως την πτώση κατά 9% το 2020. Ο υψηλός ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το 2021 και η προσδοκία συνέχισης της ανάπτυξης το 2022, σε συνδυασμό με τις θετικές μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές, συνέβαλαν στην πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδος, μειώνοντας σε μία μόνο βαθμίδα την απόσταση των ελληνικών κρατικών ομολόγων από την επενδυτική βαθμίδα.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 αλλάζει τα δεδομένα διεθνώς. Φέρνει την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και όλο το Δυτικό ανεπτυγμένο κόσμο αντιμέτωπους με τη μεγαλύτερη πρόκληση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Οι συνέπειες της σύγκρουσης είναι απρόβλεπτες όχι μόνο για την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και για τη γεωπολιτική σταθερότητα, την ασφάλεια, την ειρήνη και τη συνεργασία διεθνώς. Η προστασία της ευρωπαϊκής οικονομίας, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις από τη νέα αυτή διαταραχή και να μη διακοπεί η πορεία ανάκαμψης, αποτελεί κύρια προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής. Το μέγεθος και η διάρκεια των επιπτώσεων εξαρτώνται από την εξέλιξη του πολέμου, τον αντίκτυπο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί και τον τρόπο αντίδρασης της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ...ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ !!!

 


Του Παντελή Οικονόμου


Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Πέρα από την αύξηση του κόστους της κατανάλωσης ενέργειας για οικιακή χρήση, υπάρχει και η αύξηση του κόστους παραγωγής που έχει ως συνέπεια ανατιμήσεις (δηλαδή ακρίβεια), υπονόμευση της ανταγωνιστικότητας επιχειρήσεων, τελικά και απειλή λουκέτα και αύξηση της ανεργίας.Όλες ανεξαιρέτως αυτές οι αρνητικές συνέπειες πλήττουν ιδιαιτέρως την Ελλάδα. Είναι ήδη αισθητές σε όλα τα νοικοκυριά, φτωχά ή φτωχότερα, στην άνοδο των τιμών καταναλωτή και στην αύξηση του κόστους παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών. Σε μια χώρα καθημαγμένη από πολύχρονο οικονομικό (και όχι μόνο) παραλογισμό αυτές οι συνέπειες μπορούν να αποβούν μοιραίες.

Αν και βρισκόμαστε όμως σε δεινή, πράγματι, θέση, την ίδια στιγμή, είμαστε από τους λίγους με πραγματικές δυνατότητες να παίξουμε αποφασιστικό ρόλο στην έξοδο από αυτή την κρίση. Δεν είναι μόνο τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και την Κύπρο. Δεν είναι μόνο ο αγωγός EastMed που προβλέπεται για την μεταφορά και διανομή του στην Ευρώπη. Είναι και οι δυνατότητες Ελλάδας και Κύπρου να παράγουν για ίδια χρήση και εξαγωγές σε χώρες της Ευρώπης ήπιες μορφές ενέργειας.Στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα πρωτοφανών διαστάσεων πρόγραμμα επενδύσεων, δημόσιων και ιδιωτικών, εθνικών και ευρωπαϊκών, με σκοπούς την ενεργειακή απεξάρτηση και επάρκεια, όπως όμως και την ρύθμιση της αγοράς μας που μαστίζεται από στενότητα προσφοράς και κερδοσκοπία. Το ερώτημα προς την Ευρώπη και την Ελλάδα είναι αν είναι διατεθειμένες να καταβάλλουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος, εγκαίρως και με ασφάλεια.

Στο τραπέζι η συνεκμετάλλευση

Ε.ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ-AUTOHELLAS: ΕΩΣ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ !!!

 



Στο στρατόπεδο των κερδισμένων θεωρεί ότι θα βρίσκεται ο όμιλος της Autohellas την επόμενη ημέρα της αγοράς του mobility στην Ελλάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ευτύχης Βασιλάκης. Όπως ανέφερε χθες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, ο όμιλος είναι τοποθετημένος σε μία μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων όπως βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας ενοικίασης, λιανικής και χονδρικής εμπορίας καθώς και εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα έχει διασφαλίσει σημαντικούς χώρους οι οποίοι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για logistics του παρόντος και του μέλλοντος. «Διαθέτουμε την πιο θετική θέση και τα πιο πολλά από τα απαραίτητα στοιχεία στις περισσότερες υποκατατηγορίες που απαρτίζουν την αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα οπότε θεωρώ ότι έχουμε μία πολύ καλή πιθανότητα, ώστε να είμαστε από αυτούς που θα βγουν κερδισμένοι από την εξέλιξη της αγοράς του mobility στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βασιλάκης δήλωσε αισιόδοξος τόσο από την πορεία της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο όσο και από τα στοιχεία που δείχνουν ότι το σύνολο της χρονιάς θα είναι θετικό για την Autohellas. Συγκεκριμένα για τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις σημείωσε ότι «τα σημάδια από τον τουρισμό είναι ενθαρρυντικά καθώς έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε από τα ξενοδοχεία που πραγματοποιούνται κρατήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων ότι από τον Απρίλιο και μετά υπάρχει ισχυρή ζήτηση και ιδιαίτερα από πελάτες υψηλών εισοδημάτων».

Καθυστερήσεις από 4 έως 12 μήνες

Παραδέχθηκε ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, και σε μικρότερο βαθμό η Autohellas, είναι οι καθυστερήσεις στην παραγωγή και στην εφοδιαστική αλυσίδα. «Σήμερα στην αγορά το διάστημα από την παραγγελία ενός αυτοκινήτου έως την παραλαβή του ξεκινάει από τους τέσσερις μήνες και φτάνει έως και δώδεκα, αναλόγως τον κατασκευαστή και τον τύπο του αυτοκινήτου. Δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμη η ισορροπία τόσο σε ότι αφορά στην παραγωγή όσο και στα logistics.

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" 20.000 ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ !!!

 



Νέα ταλαιπωρία και πρόσθετα έξοδα για 20.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 τις μεταβιβάσεις ακινήτων γιατί το δημόσιο καθυστέρησε να βάλει… τη τελική «σφραγίδα», είτε στην δήλωση του φόρου μεταβίβασης, είτε στην βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ!

Αγοροπωλησίες, αντιπαροχές, κληρονομιές και γονικές παροχές κινδυνεύουν να ακυρωθούν. Το βασικό πρόβλημα είναι οτι οι φάκελοι αυτοί συντάχτηκαν με μια απλή βεβαίωση μηχανικού. Λόγω όμως της καθυστέρησης, με υπαιτιότητα δημοσίου, θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία σύνταξης του φακέλου και με το επιπλέον βάρος της υποχρεωτικής έκδοσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Η Ένωση Συμβολαιογράφων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, έχουν ζητήσει νέα παράταση για την υποχρεωτική έναρξη της Ηλεκτρονικές Ταυτότητας Κτιρίου που ισχύει από την 1η Απριλίου 2022. Ζητούν δε η παράταση να έχει αναδρομική ώστε να καλύψει και αυτούς τους 20.000 ιδιοκτήτες που έχουν ήδη εκδώσει βεβαιώσεις μηχανικών και έχουν αιτηθεί τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά από Εφορίες, Δήμους και Πολεοδομίες.

ΑΠΟ ΤΗΝ FAST TRACK ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΞΕΝΩΝ...ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ !!!

 



Δύσκολη η επαναφορά του λιγνίτη, φόβοι για το ρεύμα το καλοκαίρι


Σε τακτική αναδίπλωση υποχρεώνουν την κυβέρνηση οι εξελίξεις στη διεθνή ενεργειακή αγορά, που φέρνουν σημαντικές αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα της απολιγνιτοποίησης, εν μέσω των νέων συνθηκών που δημιουργεί η αναγκαία απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο. Ωστόσο, εκφράζονται αμφιβολίες για το αν μία τέτοια στροφή είναι εφικτή αλλά και ικανή να αποτρέψει ενδεχόμενο πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας εν μέσω της αυξημένης ζήτησης τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως έγινε γνωστό από τον πρωθυπουργό θα υπάρξει προσωρινή αύξηση της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη την επόμενη διετία, με αύξηση της εξόρυξης κατά 50%, ώστε να μειωθεί βραχυπρόθεσμα η εξάρτηση από το φυσικό αέριο. Υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτό δεν ανατρέπει στο ελάχιστο τον σχεδιασμό για την πράσινη μετάβαση, ούτε αλλάζει τα πραγματικά δεδομένα για τον λιγνίτη. Προκειμένου να υπάρξει αύξησης της παραγωγής ενέργειας, η νέα μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα 5 θα λειτουργήσει ως λιγνιτική μέχρι το 2028, ενώ αν χρειάζεται θα μείνουν ανοικτές για μεγαλύτερο διάστημα και οι παλιότερες λιγνιτικές μονάδες του Αγίου Δημητρίου 5 και της Μελίτης. Το χρονικό διάστημα αυτής της παράτασης «θα αξιολογηθεί ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Αμφιβολίες για ενεργειακή επάρκεια το καλοκαίρι

Το μεγάλο ερώτημα σήμερα, όμως, είναι αν ο λιγνίτης μπορεί να επιστρέψει σε κεντρικό ρόλο στο ενεργειακό μείγμα αρκετά γρήγορα, ώστε να αντισταθμίσει ενδεχόμενη έλλειψη παραγωγής από φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής του εφοδιασμού από τη Ρωσία, είτε επειδή θα το επιλέξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο κυρώσεων για τον πόλεμο, ή επειδή θα εξωθήσει η ίδια η Ρωσία την κατάσταση σε αυτό το σημείο, μέσα από την προσπάθεια που κάνει για την επιβολή πληρωμών σε ρούβλια.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ !!!

 



Η ανακοίνωση ότι εξαιτίας των περιορισμών στις ρωσικές συναλλαγές η Ρωσία θα προχωρήσει στην αποπληρωμή μέρους του χρέους της όχι σε δολάρια αλλά σε ρούβλια αντιμετωπίστηκε ήδη ως ένα είδος ρωσικής χρεοκοπίας.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών μπλόκαρε ουσιαστικά τη δυνατότητα της Ρωσίας να κάνει τόκων και κεφαλαίου ύψους 649 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν ημερομηνία τη Δευτέρα 4 Απριλίου. Η JPMorgan που ήταν η τράπεζα που θα εμπλεκόταν στη συναλλαγή, απέφυγε να προχωρήσει σε αυτή όταν έλαβε σχετική καθοδήγηση από τις αμερικανικές αρχές.

Η απάντηση της Ρωσίας ήταν ότι «εξαιτίας των μη φιλικών ενεργειών του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών […] το Ρωσικό υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να συμπεριλάβει ένα ρωσικό χρηματοοικονομικό ίδρυμα». Το αποτέλεσμα ήταν οι πληρωμές να γίνουν σε λογαριασμούς σε ρούβλια στη Ρωσία, ενώ θα μπορέσουν να μετατραπούν σε δολάρια «όταν αποκατασταθεί η πρόσβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους λογαριασμούς ξένου συναλλάγματος».

Παρότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια ουσιώδη εκδοχή χρεοκοπίας – η Ρωσία διαθέτει τα σχετικά συναλλαγματικά αποθέματα – από τεχνική σκοπιά θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κάτι που προσομοιάζει σε μια διαδικασία χρεοκοπίας, γεννώντας μνήμες από τη ρωσική κρίση χρέους του 1998.

Αυτό ακριβώς το γεγονός, ότι είναι κατά βάση μια «τεχνητή» και όχι πραγματική χρεοκοπία υπογράμμισε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ, που δήλωσε ότι δεν επιτραπεί να μεταφερθούν δολάρια από τους «παγωμένους» λογαριασμούς συναλλάγματος, τότε οι πληρωμές θα γίνουν σε ρούβλια, αλλά σε κάθε περίπτωση σε ρούβλια.

Κάποια από τα ρωσικά ομόλογα σε δολάρια επιτρέπουν την πληρωμή σε ρούβλια εάν δεν είναι εφικτή η πληρωμή σε δολάρια ή ευρώ, όμως άλλα δεν περιλαμβάνουν αυτόν τον όρο στα «ψιλά γράμματά» τους.

Επιπλέον υπάρχει το ερώτημα εάν οι κάτοχοι αυτών των ομολόγων έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τους σχετικούς λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες ώστε να λαμβάνουν τις πληρωμές σε ρούβλια.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ !!!

 


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ !!!

 


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Η σημερινή ημέρα θα καταγραφεί ως η ημέρα ντροπής του ελληνικού κοινοβουλίου και της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Για πρώτη φορά βέβαια είδαμε τόσους βουλευτές και υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας να παρίστανται στην αίθουσα, διότι καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών ετών είναι στην πλειοψηφία τους, απόντες.

Φαίνεται ότι οι εκλεγμένοι της ΝΔ σέβονται περισσότερο τους Ουκρανούς, παρά τους Έλληνες πολίτες που τους έστειλαν στο κοινοβούλιο.

Παρακολουθήσαμε λοιπόν ένα διάγγελμα Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν έγινε καμία αναφορά στην τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου. Αντίθετα, η τουρκική θηριωδία κατά του κυπριακού ελληνισμού «διεγράφη» από τον Ουκρανό πρόεδρο, εντός της Βουλής των Ελλήνων.

Το χειρότερο όλων, επιτρέψαμε στον κ. Ζελένσκι να κάνει ένα τηλεοπτικό σόου, χρησιμοποιώντας ακόμη και κουκουλοφόρους, οι οποίοι κατά δήλωσή τους ανήκαν στα ναζιστικά τάγματα Αζόφ.

Η νομιμοποίηση ναζιστών συνιστά μία ανεξίτηλη εικόνα ντροπής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επέτρεψαν την μετατροπή του λίκνου της Δημοκρατίας σε υπερασπιστή της ναζιστικής θηριωδίας, στην μαύρη επέτειο των 81 ετών από τη ναζιστικής επίθεσης στην Ελλάδα.

ΞΕΦΤΙΛΑ: ΞΕΠΛΥΝΑΝ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ !!!

 




Πρόκληση για τα φιλειρηνικά και αντιφασιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού συνιστά η επιλογή του προέδρου της Ουκρανίας Βλαντιμιρ Ζελένσκι να δώσει τα λόγο σε ένα τουλάχιστον μέλος -ενδεχομένως και δύο- του τάγματος Αζόφ και μέλη της άμυνας της Μαριούπολης -ελληνοουκρανικής καταγωγής- να μιλήσουν στην Ελληνική Βουλή. 

Ο πρώτος εθνικιστής μάλιστα μίλησε στη Βουλή ανοιχτά υπέρ του τάγματος ΑΖΟΦ και δεν αντέδρασε κανείς. Ο δεύτερος δεν διευκρίνισε αν ανήκει και αυτός στο Τάγμα Αζόφ, αλλά αυτή είναι η πιθανότερη εκδοχή.




Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τους άντρες του Αζόφ που μίλησαν ως «δύο μαχητές, δύο ήρωες». Οι Έλληνες βουλευτές χειροκρότησαν όλοι στο τέλος όρθιοι για αρκετά λεπτά Ζελένσκι και Αζόφ χωρίς κανένας από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να εκφράσει κάποια αντίρρηση ή ένσταση! 

ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΡΦΩΤΗ...ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ !!!

 




Τι μεταδίδει το dikastiko.gr

Έναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία , που εμπλουτίζεται καθημερινά με στοιχεία από διεθνείς οργανισμούς και αντίστοιχες αρχές, σχηματίζει η Αρχή για την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες, για την προέλευση της περιουσίας του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα. Όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr έρευνα της Αρχής, υπό τον πολύπειρο τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, έχει ξεκινήσει, περίπου 5 μήνες πριν τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου.

Αφορμή στάθηκαν για την έναρξη της έρευνας, που όπως είναι κατανοητό λαμβάνει άλλες διαστάσεις μετά την δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων μυθικών ποσών, εξαιτίας και της κατ΄ αρχήν αντιδικίας των κληρονόμων, δυο συγκεκριμένα γεγονότα:

-Αίτημα τράπεζας στην οποία «χτύπησε» μια συναλλαγή

-Ανώνυμη επιστολή που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές

Και τα δυο εστάλησαν στην Αρχή που εκ του ιδρυτικού της νόμου όφειλε να ανοίξει σχετικό φάκελο.

Εκατομμύρια

Η έρευνα όμως αναβαθμίστηκε προφανώς όταν δημοσιοποιήθηκαν αναφορές σε διψήφιο αριθμό εκατομμύριων ευρώ σε καταθέσεις και θυρίδες καθώς και ράβδους χρυσού καθώς επίσης και την ύπαρξη ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική.

Έγγραφα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΕΤΟΣ: ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΑΡΠΑΞΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ !!! ΠΕΡΝΑΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Ο ΞΕΝΟΣ !!!

 


«Είμαι πολύ ταλαιπωρημένος, ηθικά και οικονομικά, και περιμένω επιτέλους να δικαιωθώ από το δικαστήριο, έστω και ύστερα από εννιά χρόνια».

Από τον ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Με τα παραπάνω λόγια ο Γιώργος Χειμωνέτος περιγράφει στην «Espresso» τα συναισθήματά του για τον γολγοθά που ανεβαίνει από το 2013, όταν έχασε το σπίτι του στη Ρόδο, σε πλειστηριασμό από ισπανικό fund, και αποκαλύπτει τι προσδοκά από τη νομική «μάχη» που θα δώσει αυτή την Παρασκευή, 8 Απριλίου, στο Εφετείο Δωδεκανήσου για να το πάρει πίσω.

«Είχα πάρει ένα δάνειο από μια ισπανική τράπεζα, η οποία εξειδικευόταν στη χρηματοδότηση κατοικιών. Όμως, με τη γενικευμένη οικονομική κρίση που άρχισε το 2008, όπως πάρα πολύς κόσμος έτσι κι εγώ παρουσίασα αδυναμία ως προς την αποπληρωμή του, αφού κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητές μου δεν πήγαν καλά» αναφέρει ο Ελληνας πρωταθλητής ποδηλασίας και ολυμπιονίκης του 2004, πιάνοντας από την αρχή το νήμα μιας πραγματικά παράδοξης ιστορίας.

«Όταν ήρθα σε επικοινωνία με τους ιθύνοντες της τράπεζας, ήταν δυστυχώς αρνητικοί σε οποιαδήποτε διευκόλυνση. Η μόνη επιλογή που μου δόθηκε ήταν να τους πληρώσω ως προκαταβολή 40.000 με 50.000 ευρώ και τα υπόλοιπα σε δόσεις. Δεν μπορούσα φυσικά να ανταποκριθώ σε κάτι τέτοιο και κάποια στιγμή βγάλανε στο… σφυρί το πατρικό μου, που είναι και το μοναδικό σπίτι που έχω στην κατοχή μου» συνεχίζει. Ο ίδιος μέχρι και την τελευταία στιγμή πίστευε ότι δεν θα έχανε το σπίτι του επειδή τον προστάτευε ο νόμος για την πρώτη κατοικία, θεωρώντας ότι θα βρισκόταν κάποια εναλλακτική λύση για να τακτοποιήσει το χρέος του σταδιακά.

«Κι όμως, οι ιθύνοντες της τράπεζας βρήκαν τον τρόπο να μου πάρουν του σπίτι, καθώς, όταν συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσα μια ημέρα πριν από τον πλειστηριασμό, το 2013, ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο πως η κύρια κατοικία μου ήταν ένα κομμωτήριο που νοίκιαζα τότε στη Ρόδο, στη διεύθυνση του οποίου ερχόταν η αλληλογραφία μου! Αν είναι δυνατόν! Μάλιστα, όταν έγινε ο πλειστηριασμός, είχα παραδώσει και το μίσθιο, δηλαδή το κομμωτήριο δεν ήταν καν στην κατοχή μου. Παρ’ όλα αυτά ανάμεσα σε έναν Ελληνα ολυμπιονίκη και μια ισπανική τράπεζα ο δικαστής πίστεψε την τράπεζα. Έτσι χάθηκε το πατρικό μου, το πήρε η τράπεζα και ήδη μέσα σε τρεις μήνες είχε δανειοδοτήσει άλλον και έμενε μέσα. Σε μια οικογενειακή πολυκατοικία, όπου μένουν η αδελφή μου και άλλοι συγγενείς μας, μπήκε ξαφνικά ένας ξένος! Και τώρα πια περνάω απέξω από το πατρικό μου λες και είμαι εγώ ο ξένος» σημειώνει πικραμένος.
SSL Certificates