.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΡΦΩΤΗ...ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ !!!

 




Τι μεταδίδει το dikastiko.gr

Έναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία , που εμπλουτίζεται καθημερινά με στοιχεία από διεθνείς οργανισμούς και αντίστοιχες αρχές, σχηματίζει η Αρχή για την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες, για την προέλευση της περιουσίας του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα. Όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr έρευνα της Αρχής, υπό τον πολύπειρο τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, έχει ξεκινήσει, περίπου 5 μήνες πριν τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου.

Αφορμή στάθηκαν για την έναρξη της έρευνας, που όπως είναι κατανοητό λαμβάνει άλλες διαστάσεις μετά την δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων μυθικών ποσών, εξαιτίας και της κατ΄ αρχήν αντιδικίας των κληρονόμων, δυο συγκεκριμένα γεγονότα:

-Αίτημα τράπεζας στην οποία «χτύπησε» μια συναλλαγή

-Ανώνυμη επιστολή που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές

Και τα δυο εστάλησαν στην Αρχή που εκ του ιδρυτικού της νόμου όφειλε να ανοίξει σχετικό φάκελο.

Εκατομμύρια

Η έρευνα όμως αναβαθμίστηκε προφανώς όταν δημοσιοποιήθηκαν αναφορές σε διψήφιο αριθμό εκατομμύριων ευρώ σε καταθέσεις και θυρίδες καθώς και ράβδους χρυσού καθώς επίσης και την ύπαρξη ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική.

Έγγραφα

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή ζητεί με έγγραφό της προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αγγλίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών , Παρθένων Νήσων και αλλού να πληροφορηθούν για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου. Μάλιστα μετά το θάνατο του έχουν αξία και τα εξώδικα μεταξύ μελών της οικογένειας αλλά και πολλά δημοσιεύματα. Η έρευνα δηλαδή αφορά και τρίτα πρόσωπα.

Όμως :

-Ο θάνατος του δημοσιογράφου τον καθιστά ανέλεγκτο ποινικά και διοικητικά, δηλαδή δεν μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο.

-Εφόσον υπάρχει ύποπτη προέλευση, μπορεί το δημόσιο να στραφεί κατά των κληρονόμων εφόσον αποδεχτούν την κληρονομιά και να δεσμεύσει κάποια ποσά.

-Οι κληρονόμοι μπορούν να αποδεχτούν την περιουσία μέρος της περιουσίας και να αποποιηθούν ένα άλλο κομμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates