.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

COVID-19: ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ & ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ !!!


Ο κορονοϊός αλλάζει τα πάντα και στα κόκκινα δάνεια

«Οι συνθήκες είναι έκτακτες και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν». Με αυτή τη φράση απαντούν κοινοτικές πηγές σε κάθε ερώτηση για το πόσο μπορούν να αλλάξουν οι κανόνες τόσο σε δημοσιονομικό επίπεδο όσο και σε τραπεζικά θέματα εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας. Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επικρατεί η αντίληψη ότι η επόμενη ημέρα θα βρει την οικονομία της Ευρωζώνης λαβωμένη και τις χώρες της περιφέρειας να έχουν κάνει πολλά βήματα πίσω. Όμως η ανάκαμψη θα είναι γρήγορη άρα θα πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητες διευκολύνσεις.

Το στοιχείο που αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης και δεν ενεργοποιεί αυστηρούς κανόνες αλλά τους «καταργεί» είναι ότι αυτή τη φορά δεν ευθύνονται οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου αλλά έχουμε να κάνουμε με μία εξωγενή απειλή. Η Κριστίν Λαγκάρντ γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί την επόμενη της επιδημίας να ζητήσει από τις τράπεζες να… ματώσουν για τη νέα γενιά «κόκκινων» δανείων που θα έχει δημιουργηθεί. Το γενικευμένο «λουκέτο» στις οικονομίες της Ευρώπης δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας κακής πρακτικής αλλά μιας υγειονομικής κρίσης. Άρα, θα πρέπει όλα να επανεξεταστούν από την αρχή και αυτό θα ισχύσει και για τα «κόκκινα» δάνεια, εξέλιξη που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και για τις ελληνικές τράπεζες.

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΡΗΤΡΩΝ !!!





To ΔΕΕ με Απόφαση του στις 11.3.2020 στην υπόθεση C-511/17 Györgyné Lintner κατά UniCredit Bank Hungary Zrt, έκρινε ότι το δικαστήριο ενώπιον του οποίου ο καταναλωτής προβάλλει την καταχρηστικότητα ορισμένων συμβατικών ρητρών υποχρεούται να ελέγξει με δική του πρωτοβουλία άλλες ρήτρες της συμβάσεως, εφόσον οι εν λόγω ρήτρες συνδέονται με το αντικείμενο της διαφοράς της οποίας έχει επιληφθεί .

Το εν λόγω δικαστήριο οφείλει, ενδεχομένως, να διατάξει τη διεξαγωγή αποδείξεων προκειμένου να συγκεντρώσει τα νομικά και τα πραγματικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον ως άνω έλεγχο.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τον Δεκέμβριο του 2007, η Györgyné Lintner συνήψε με την ουγγρική τράπεζα UniCredit Bank Hungary σύμβαση ενυπόθηκου δανείου σε ξένο νόμισμα. Η σύμβαση αυτή περιέχει ορισμένες ρήτρες που παρέχουν στην UniCredit Bank το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς το περιεχόμενο της εν λόγω συμβάσεως.

Η G. Lintner άσκησε, εν συνεχεία, αγωγή ενώπιον των ουγγρικών δικαστηρίων με αίτημα να αναγνωριστεί η αναδρομική ακυρότητα των εν λόγω ρητρών δυνάμει της οδηγίας για τις καταχρηστικές ρήτρες[1] , που προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι οι καταχρηστικές ρήτρες που ενσωματώνονται σε συμβάσεις συναπτόμενες μεταξύ καταναλωτή και επαγγελματία δεν δεσμεύουν τον καταναλωτή.

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ !!!



Ο κορωνοιός ή covid 19 προκάλεσε χάος διεθνώς και υπό τον φόβο της πανδημίας, τα κράτη ανέλαβαν δράση και μεταξύ πολλών θέτοντας σε καραντίνα σχεδόν 3 δισεκ. πολίτες. 

Ποτέ στην ιστορία δεν συνέβη αυτό. 

Ο άνθρωπος δέχθηκε να χάσει μέρος των ελευθεριών του – προσωρινά πάντα – γιατί αυτό επιτάσσει το κοινωνικό όφελος.

Είναι όμως έτσι; 

Οι σκεπτικιστές ανά τον κόσμο φοβούνται ότι όλη αυτή η πανδημία χρησιμοποιηθεί από τις κυβερνήσεις για να μειωθούν οι ελευθερίες των πολιτών.

Βέβαια άλλοι αμφισβητούν αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι με τον φόβο της πανδημίας λαοί δέχθηκαν να χάσουν μέρος των ατομικών τους ελευθεριών. 

ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ ΦΡΟΥΤΩΝ+ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ !!!



Στις αναγκαίες ενέργειες να προχωρήσει η κυβέρνηση της χώρας μας για την άρση του ρώσικου εμπάργκο λόγω των προβλημάτων του κορονοϊού, ζητάνε οι Έλληνες εξαγωγείς φρούτων και λαχανικών.

Στις αναγκαίες ενέργειες να προχωρήσει η κυβέρνηση της χώρας μας για την άρση του ρώσικου εμπάργκο λόγω των προβλημάτων του κορονοϊού, ζητάνε οι Έλληνες εξαγωγείς φρούτων και λαχανικών.

Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit - Hellas, «η κρίση που προκαλείται λόγω του κοροναϊού έχει δημιουργήσει σημαντική αύξηση της ζήτησης για ορισμένα νωπά οπωροκηπευτικά, αλλά φαίνεται ότι έχει τρομερό αντίκτυπο στους Ευρωπαίους παραγωγούς φράουλας και άλλων κηπευτικών, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται προς λιγότερο φθαρτά προϊόντα.

Είναι μια καταστροφή για τους παραγωγούς καθώς οι τιμές εξακολουθούν να μειώνονται. Υπάρχει μείωση της κατανάλωσης ίσως επειδή, σε αυτή τη δύσκολη εποχή, οι οικογένειες δεν προτιμούν τις φράουλες ως απαραίτητες και προτιμούν να αγοράζουν εσπεριδοειδή, μήλα, αχλάδια, ακτινίδια και πιπεριές.

ΠΡΟΣ 10$ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΥΨΗ !!!



Ποιος θα το πίστευε !!! Το πετρέλαιο οδεύει στα $10 το βαρέλι λόγω lockdown !!!


Οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταρρεύσει κατά περισσότερο από το ήμισυ το τρέχον έτος, με το αργό τύπου West Texas Intermediate να διαμορφώνεται την Πέμπτη στα 23 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για αγορά πετρελαίου – διότι τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά. Η ζήτηση για βενζίνη αναμένεται να υποχωρήσει κατά 50%, ενώ η κατανάλωση κηροζίνης έχει “εξανεμιστεί” πλήρως, καθώς οι αεροπορικές πτήσεις έχουν μειωθεί κατά 87% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Εν τω μεταξύ, κάθε νέα δυσοίωνη πρόβλεψη είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Η Amrita Sen της Energy Aspects προέβλεψε αυτήν την εβδομάδα ότι η ζήτηση πετρελαίου τον Απρίλιο θα είναι μειωμένη κατά 10 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα. Ο Jim Burkhard της IHS Markit “βλέπει” το χάσμα μετά της προσφορά και της ζήτησης πετρελαίου να διευρύνεται στα 12 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ο αναλυτής Damien Courvalin και η ομάδα του στην Goldman Sachs αναμένουν τώρα ότι η ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο θα σημειώσει πτώση σχεδόν κατά 19 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Την κατάσταση επιδεινώνει περαιτέρω το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία μόλις ξεκίνησαν να αυξάνουν την παραγωγή τους καθώς έχουν εμπλακεί σε μια “μάχη” για τη διεύρυνση των μεριδίων αγοράς τους.

Την ίδια στιγμή, οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνουν μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, περιορίζοντας κατά περισσότερα από 40 δισ. δολάρια τους προϋπολογισμούς κεφαλαιουχικών δαπανών τους για το 2020, με πάνω από το ήμισυ της μείωσης αυτής να προέρχεται από τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ. Η Occidental Petroleum ανακοίνωσε την Τετάρτη, για δεύτερη φορά μέσα στον μήνα, ότι περικόπτει τις επενδύσεις που προγραμμάτιζε για το τρέχον έτος, μειώνοντάς τις πλέον κατά το ήμισυ, στα 2,7 δισ. δολάρια. Ενώ η Oxy θα μειώσει τις μονάδες εξόρυξής της στο κοίτασμα Permian Basin από 20 σε μόλις 4.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ: ΦΑΓΟΠΟΤΙ 11.000.000€ ΜΕ ΤΟ ΣΠΟΤΑΚΙ ΤΟΥ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 35%
Δεν λέμε όχι, να επιβιώσουν και επιβάλλεται μάλιστα και τα ΜΜΕ(που σημειωτέον όμως τα περισσότερα είναι θαλασσοδανεισμένα και την γλίτωσαν με τις μη εγκλήσεις των τραπεζιτών...) αλλά όχι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου εν μέσω τέτοιας κρίσης !!! Να επιβιώσουν κι αυτά με βάση τα μέτρα που έχουν παρθεί για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις-εργαζομένους και όχι να τους μοιράζονται εκατομμύρια που καταλήγουν στις τσέπες ολίγων !!!



"Φαγοπότι" 11 εκατ. ευρώ με το "Μένουμε σπίτι" - Τα media θα πάρουν προκαταβολικά το 35% του ποσού

Ενώ την ίδια ώρα στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν μέσα ατομικής προστασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η κυβέρνηση μοιράζει 11 εκατομμύρια ευρώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τα διαφημιστικά σποτ του "Μένουμε σπίτι" και μάλιστα το 35% του ποσού θα τους δοθεί προκαταβολικά.

Τα διαφημιστικά σποτ "Μένουμε σπίτι" με γνωστούς καλλιτέχνες δεν είναι απλά κοινωνικά μηνύματα, αλλά είναι μια εύκολη μπίζνα για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τη διαφημιστική εταιρεία που έχει αναλάβει την καμπάνια.

Το βράδυ της Πέμπτης αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση με το κόστος των 11 εκατ. ευρώ για διαφημιστικά σποτάκια του “Μένουμε σπίτι” που προβάλλονται ήδη εδώ και πολλές μέρες, απέκτησαν υπεύθυνο. Είναι η εταιρεία “Initiative Media” στην οποία ανατέθηκε “η παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών” και κάθε άλλης υπηρεσίας για την υλοποίηση της εκστρατείας.

ΕΥΡΩ-ΚΟΡΟΝΟ-ΟΜΟΛΟΓΟ: ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΗΘΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ;;; ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΕΥΑΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟ 1953 ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ;;;

Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ ;;;
Προφανώς και δεν το ξέχασαν...αλλά όπως πάντα τα θέλουν όλα δικά τους !!!



Για ποιο “ηθικό κίνδυνο” μας μιλάνε; Όταν το 1953 χαρίστηκαν τα χρέη της Γερμανίας ήταν καλά;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ 

Δεν θέλει η Γερμανία ευρω-ομόλογο γιατί υπάρχει σοβαρή «ποιοτική διαφορά» στο αξιόχρεο των χωρών και δεν είναι δυνατόν να δανείζονται όλοι με τους ίδιους προνομιακούς όρους…Προκύπτει «ηθικός κίνδυνος» από την αμοιβαιοποίηση του χρέους…

Μάλιστα. Πολύ ωραία. Ας πούμε ότι αυτό ισχύει. Ερώτημα: «Ηθικός κίνδυνος» δεν υπήρχε όταν η υπόλοιπη Ευρώπη και οι ΗΠΑ χάρισαν τα χρέη στην Γερμανία μετά τον πόλεμο(που η ίδια προκάλεσε!);

Πόλεμο έχουμε και τώρα, διαφορετικού τύπου. Που δεν τον προκαλέσαμε κιόλας. Πώς έχει στα αλήθεια την απαίτηση να ηγεμονεύσει το Βερολίνο στην Ευρώπη, να επωφελείται στις εξαγωγές από την χρήση ενός κοινού νομίσματος και στο τέλος να μην βάζει πλάτη στα δύσκολα; Αυτή είναι η «ηθική» του ορθολογικού προτεσταντισμού που επικαλούνται; Η μήπως με το θράσος που τους διακρίνει καλύπτουν πίσω από την επίκληση της ηθικολογίας την διαχρονική τους απληστία; 

Ηρθε η ώρα λοιπόν να θυμίσει κάποιος στους Γερμανούς το παρελθόν τους. Όχι το ναζιστικό, αυτό ας το ξεχάσουμε για την ώρα. Το πιο πρόσφατο. Όταν το 1953 μαζεύτηκαν με προτροπή των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στην περιβόητη Διάσκεψη του Λονδίνου(London Agreement on German External Debts) για να τους κουρέψουν το χρέος. Με την ψιλή. Προπολεμικό και μεταπολεμικό ύψους 38,8 δις μάρκων εκείνης της εποχής, όπως είχε υπολογιστεί (μάλλον χαριστικά) από επιτροπή των Συμμάχων.

COVID19 - ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ !!!

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ - ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Οριζόντια επιδόματα σε όλους τους πληττόμενους ΚΑΔ, εδώ & τώρα. Και οριζόντια αναστολή, για όλους τους πληττόμενους ΚΑΔ, σε όλες τις πληρωμές σε τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο. Δεν υπάρχει δραστηριότητα σε αναστολή λειτουργίας που να μην είναι άμεσα πληττόμενη. Ούτε πρέπει να λογίζονται, οριζοντίως, ως δήθεν μη πληττόμενες, όλες οι δραστηριότητες που δεν είναι σε αναστολή λειτουργίας.
Στην Ιταλία, για να αποφύγουν τον κίνδυνο μαζικών κοινωνικών ταραχών και εξεγέρσεων, σχεδιάζουν ήδη την χορήγηση επιδομάτων ακόμη και στους αδήλωτους εργαζόμενους, που απασχολούνται σε καθεστώς μαύρης εργασίας, στον αγροτικό τομέα, στην εστίαση, τον τουρισμό, κλπ. 
Η ελληνική κυβέρνηση έχει επίγνωση του τι έρχεται ;;;  



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Στον ιταλικό νότο διαπιστώνεται ήδη αυξημένος κίνδυνος κοινωνικών ταραχών και εξεγέρσεων 

Οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν τον πρωθυπουργό Κόντε για την αυξημένη πιθανότητα, ο παρατεταμένος εγκλεισμός και η κρίση, να πυροδοτήσουν κοινωνικές αναταραχές, που θα μπορούσαν, μάλιστα, να υποκινηθούν ακόμη και από το οργανωμένο έγκλημα. Πόσο θα μπορούσαν, διερωτούνται, να αντέξουν τα 4.000.000 των αδήλωτων εργαζομένων και των απασχολούμενων στην παραοικονομία ;;; Τι θα μπορούσε να φέρει η παράταση του lockdown ;;;

ΤΑΡΑΧΕΣ - ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

"Δυνητικός κίνδυνος αυθόρμητων ή υποκινούμενων και οργανωμένων ταραχών και εξεγέρσεων, ειδικά στον ιταλικό νότο, όπου η παραοικονομία και η εκτεταμένη παρουσία του οργανωμένου εγκλήματος είναι δύο από τους κύριους παράγοντες κινδύνου".

Οι υπηρεσίες πληροφοριών, με εμπιστευτική έκθεση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό 
Giuseppe Conte, προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι η οικονομική κρίση και οι αναστολές λειτουργίας διαφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, θα μπορούσαν να προκαλέσουν κοινωνικές αναταραχές.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Επί του παρόντος, περισσότερο από ένα συναγερμό, πρόκειται για ένα υποθετικό σενάριο, μεταξύ των πολλών που εκπονούνται περιοδικά από τους αναλυτές των υπηρεσιών 007. 

Η βάση του σεναρίου εδράζεται στις πληροφορίες που συλλέγονται καθημερινά από τα σώματα ασφαλείας σε όλη την ιταλική επικράτεια και που περιλαμβάνονται στις συνήθεις, καθημερινές και εβδομαδιαίες αναφορές της ηγεσίας της ιταλικής αστυνομίας, στα κεντρικά των μυστικών υπηρεσιών. Είναι το αποτέλεσμα του έργου της συλλογής δεδομένων και πληροφοριών, που διεξάγεται από το ανθρώπινο δυναμικό που, κατά την ορολογία της κατασκοπείας, ονομάζονται "κεραίες". 

Έτσι, από τον φάκελο που έφτασε στα χέρια της ηγετικής ομάδας του πρωθυπουργικού γραφείου του Giuseppe Conte, αναδείχθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής :


Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ-ΟΜΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ...ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΙ 1,8 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ TUI !!!

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
Μπορεί η γερμανική κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά να συναινέσει στην έκδοση ευρωομολόγου (coronabond) για την εξασφάλιση αναγκαίων κεφαλαίων αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 αλλά αποδείχθηκε ταχύτατη και γαλαντόμα στην προσπάθεια διάσωσης του, γερμανικών συμφερόντων, ισχυρότερου ταξιδιωτικού ομίλου της Ευρώπης, της TUI.




Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε τη χορήγηση στον όμιλο TUI Group δανείου-γέφυρα ύψος 1,8 δισ. ευρώ από την κρατική τράπεζα ανάπτυξης KfW.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ταξιδιωτικού οργανισμού το δάνειο -γέφυρα θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχυθούν πιστοληπτικές γραμμές ύψος 1,75 δισ. ευρώ που έχουν ήδη εξασφαλιστεί από τράπεζες.

Ενας από τους όρος του δανείου που παρέχει η KfW προβλέπει πώς ο όμιλος TUI δεν θα καταβάλλει μερίσματα κατά την δανειακή περίοδο. Σύμφωνα με τον όμιλο αυτό θα μπορούσε να προσφέρει την TUI τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση σε πρόσθετες πηγές χρηματοδότησης και πιστώσεις ύψους 3,1 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ: ΑΝΑ ΦΑΚΕΛΟ+ΑΝΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΘΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!



Οι τραπεζίτες σαν άλλοι Καίσαρες...θα αποφασίζουν ποιων δανειοληπτών τα δάνεια "θα ζήσουν" ή "θα πεθάνουν" !!!

Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Αξιολόγηση ανά φάκελο για τα κορωνο-δάνεια

Σε εξατομικευμένη αξιολόγηση των δανειακών συμβάσεων, στις οποίες έχει χορηγηθεί τρίμηνη ή εξάμηνη αναστολή καταβολής δόσεων κεφαλαίου, στο πλαίσιο στήριξης της οικονομίας λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, θα πρέπει να προχωρήσουν οι τράπεζες, κατά προτεραιότητα, τους επόμενους μήνες.

Αυτό αναφέρει η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (European Banking Authority-EBA) στην οδηγία, που εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη, 25 Μαρτίου, αφού σημειώνει ότι τα γενικευμένα μέτρα αναστολής πληρωμών δεν οδηγούν αυτόματα στην κατηγοριοποίηση των δανείων στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (Non Performing Loans- NPLs) ή στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ( Non Performing Exposures- NPEs).

Η οδηγία εκδόθηκε, προκειμένου να επεξηγηθούν ερμηνευτικά θέματα, ως προς την εφαρμογή του εποπτικού πλαισίου, σχετικά µε την κατηγοριοποίηση των δανείων σε αθέτηση, τον προσδιορισμό των ρυθμισμένων ανοιγμάτων και τον λογιστικό χειρισμό τους.

Συγκεκριμένα, η EBA διευκρίνισε ότι τα γενικευμένα μέτρα αναστολής πληρωμών, που έχουν ληφθεί από τις εθνικές κυβερνήσεις και τα όργανα της Ε.Ε. και που αναφέρονται σε όλους τους δανειολήπτες, δεν οδηγούν αυτόματα σε κατηγοριοποίηση της οφειλής σε αθέτηση, σε ρύθμιση ή σε οφειλή µε ένδειξη αδυναμίας πληρωμής και πως εξατομικευμένες αξιολογήσεις της πιθανότητας πληρωμής θα πρέπει να λάβουν χώρα κατά προτεραιότητα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ-ΕΠΙΔΟΜΑ 800€: ΜΠΑΧΑΛΟ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ+ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!


Φτιάξτε τώρα την πλατφόρμα χωρίς να αποκλείει κανέναν ΚΑΔ που έχει αναστείλει υποχρεωτικά την λειτουργία του ή έχει κάθετη πτώση τζίρου, καθώς και τους εργαζομένους αυτών !!!

Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr:

Την  1η Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους εργαζόμενους, για το επίδομα των 800 ευρώ, ενώ με προβλήματα και… γκρίνιες ξεκίνησε η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τις επιχειρήσεις.

Ειδικά σε ότι αφορά στους εργαζόμενους, υπάρχουν τεράστια κενά, αναφορικά με τις κατηγορίες που θα λάβουν το επίδομα και σε εκείνους που αποκλείονται.

Παράδειγμα, επιχείρηση που δεν ανήκει σε καμία από τις περιπτώσεις, δηλαδή ούτε έκλεισε αναγκαστικά ούτε είναι στους ΚΑΔ που πλήττονται και ενισχύεται, εάν έχει απολύσει προσωπικό από 01/03 έως 20/03, δεν είναι σαφές, εάν το προσωπικό που απολύθηκε, μπορεί να λάβει την αποζημίωση.

Επίσης οι εργαζόμενοι που εργάζονται μεν στις επιχειρήσεις που καλύπτονται από τα μέτρα, αλλά είναι ήδη ασθενείς, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις εγκύους και τις γυναίκες που είναι σε άδεια λόγω λοχείας.

ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ...ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ !!!



Του Κώστα Λεϊμονή

Επιτρέψτε μου σε αυτό το κείμενο ένα πιο προσωπικό ύφος, επειδή βλέπω σε πολλά ειδησεογραφικά σάιτ τίτλους όπως «600 ευρώ στους δικηγόρους» και η παραπληροφόρηση σε αυτή τη χώρα έχει γίνει πρωταθλητισμός. Θα ήθελα να σας εξηγήσω κάποια πράγματα με αγάπη και σεβασμό προς το επάγγελμα του νομικού που έχω επιλέξει. Αρχικά να σας προετοιμάσω λέγοντάς σας ότι όσοι αποφασίσετε να γίνετε επιστήμονες από τους κλάδους κυρίως της νομικής (δικηγόροι), της λογιστικής ή του πολυτεχνείου, χάσατε. Όχι το επίδομα των 800 ευρώ αλλά την ψυχή σας.

Γιατί η κυβέρνηση, αν και είχε διά στόματος πρωθυπουργού της υποσχεθεί το επίδομα σε όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες, αποφάσισε για συγκεκριμένους επιστημονικούς κλάδους να δοθεί επίδομα 600 ευρώ σε κουπόνια τηλεκατάρτισης! Πολύ καλά ακούσατε. Ούτε καν κουπόνια του σούπερ μάρκετ. Θα πληρωθούμε δηλαδή σε δόσεις τεχνολογίας. Θα πούμε στα παιδιά μας «πάρε δύο πλήκτρα για σήμερα και αύριο έχουμε να φάμε εξέλ».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:
Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ !!!



Ιρλανδία: Τα ιδιωτικά νοσοκομεία περνούν στον έλεγχο του κράτους στη διάρκεια της πανδημίας


Το ιρλανδικό κράτος αναλαμβάνει τον έλεγχο όλων των ιδιωτικών δομών υγείας. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα λειτουργήσουν ως μέρος του δημόσιου συστήματος υγείας για όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Περίπου 2.000 κλίνες, εννέα εργαστήρια και χιλιάδες προσωπικού έχουν ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Leo Varadkar σε συνέντευξη Τύπου στις 24/3. Ταυτόχρονα, ο υπουργός υγείας Simon Harris είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για την αντιπαράθεση «δημόσια ή ιδιωτική υγεία»», όταν ερωτήθηκε για τη κρίση του κορωνοϊού.

ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΑΡΓΑΡΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ: ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ !!!

ΠΛΗΡΩΣΕ 150.000€ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ "ΠΕΤΑΞΕ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Και εις άλλα με υγεία....





Τι έγραφαν τα parapolitika.gr στις 20 Μαρτίου:


Αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Αποφυλακίζεται σήμερα Παρασκευή(σ.σ 20/3), ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου με καταβολή εγγυοδοσίας, ύψους 150.000.

ΤΕΛΟΣ Η ΠΛΑΚΑ !!! ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΩΝ & GOLDEN BOYS !!!



Δεν μπορεί να ζητούν να ζήσουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και ελ.επαγγελματίες με αέρα κοπανιστό ή επιδόματα πείνας χωρίς να γίνεται κανένα πάγωμα στις πάγιες υποχρεώσεις τους, ενώ εκείνοι την ίδια ώρα να τσεπώνουν χιλιάδες ευρώ κανονικότατα και στην ώρα τους !!! 

ΔΙΝΟΥΜΕ 1600€/ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΪΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΩΝ ;;;




Ιδιωτικές κλινικές λάμβαναν ενημερότητες έχοντας τεράστιες οφειλές σε Εφορία και Ταμεία

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 30 Απριλίου 2017

Τουλάχιστον 61 ιδιωτικές κλινικές μπορεί να χρωστούσαν εκατομμύρια ευρώ σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, ωστόσο κατάφεραν τα έτη 2013 και 2014 να λαμβάνουν ακόμη και αυθημερόν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και έτσι από τη μια να λειτουργούν νομίμως και από την άλλη να εισπράττουν νοσήλια για ασθενείς τους από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Τα στοιχεία αυτά έφεραν στο φως έλεγχοι που διενήργησαν επί μήνες σε δεκάδες μικρομεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές κλινικές επιθεωρητές Υγείας που υπάγονται στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.


ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ ΟΡΓΗ !!! ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!!

COVID19 - ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/03/covid19_28.html




ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!!

«Πεινάμε», λένε με μια κραυγή, μερικές φορές ένα ψίθυρο, μερικές φορές με το θυμό εκείνων που ζητούν και κλέβουν τρόφιμα, επειδή δεν μπορούν να τα πληρώσουν. Γιατί "πώς να φάτε χωρίς μισθό ;;;". Έτσι, "Το δικαιούμαι, γιατί δεν είναι δικό μου λάθος ότι είμαι κλεισμένος στο σπίτι". «Και εσύ, Κράτος, αυτά τα λεφτά πρέπει να μου τα δώσεις, γιατί αλλιώς είναι δικαίωμά μου να ξαφρίσω τα ράφια". Προσοχή, το κλίμα αλλάζει, κόντρα στα όσα δείχνουν οι έρευνες. Η πόλη έχει σταματήσει να τραγουδάει από τα μπαλκόνια, στις 6μμ. Κανείς δεν βγαίνει να εξορκίσει τον φόβο. Και, πράγματι, πηγαίνουμε στη Νάπολη, σε ένα σούπερ μάρκετ, για να δούμε τι συνέβη πριν από λίγες ώρες. Το βίντεο εμφανίζεται στη σελίδα Facebook "Αγώνας για τα δικαιώματά μας".

Ένας κύριος φτάνει στο ταμείο: ζυμαρικά, ντομάτα, ψωμί, λάδι. Και τίποτα περισσότερο. Ήρθε η σειρά του να πληρώσει και ακούγεται η φωνή του ταμία: "Καλέστε την αστυνομία, ο κύριος δεν έχει τα χρήματα για τα ψώνια. Δεν μπορεί να φάει, δεν αγόρασε σαμπάνια και κρασί, αγόρασε τα απαραίτητα. " Να λοιπόν τι αρχίζει να λείπει. Τα απαραίτητα. Όχι επειδή δεν υπάρχουν τρόφιμα στα σουπερμάρκετ, αλλά επειδή πολλοί άνθρωποι, που ήδη προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα, δεν έχουν τα χρήματα για να τα αγοράσουν. 



Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΜΕ 3D ΕΚΤΥΠΩΣΗ !!!



Μία ιδέα για να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στην αγορά σε προστατευτικές μάσκες είχαν οι εθελοντές μιας ομάδας κατά του κορονοϊού. Εθελοντές της ομάδας Covid 19 Response Greece συναρμολογούν τα κομμάτια που συνθέτουν τις μάσκες οφθαλμικής προστασίας που τυπώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες με τη βοήθεια εκτυπωτή τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Η ιδέα της κατασκευής τους ήρθε μετά από τις αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα ήρθαν σε επαφή με μέλη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, οι οποίοι έκριναν πως η χρήση τους μπορεί να βοηθήσει.

ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΛΕΟΝ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ !!!


Με υπουργική απόφαση παρατείνεται πανελλαδικά η μερική αναστολή λειτουργίας όλων των δικαστηρίων της χώρας έως τις 10 Απριλίου.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των δικαστηρίων (Πολιτικών, Ποινικών, Διοικητικών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου), των εισαγγελιών της χώρας και της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, για το χρονικό διάστημα από28.3.2020 έως και 10.4.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΜΕ VOUCHER ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ 600€ ΣΕ 166.000 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !!!




Ποιοι το δικαιούνται

Σε επίσημη ανακοίνωση της παροχής «εκπαιδευτικού επιδόματος» ύψους 600 ευρώ σε 166.000 επιστήμονες προέβη η κυβέρνηση, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκερκιμένα, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης:

«Η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην στήριξη 166.000 επιστημόνων, προερχομένους και από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους:
  • Δικηγόρων
  • Γιατρών (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού)
  • Μηχανικών / αρχιτεκτόνων
  • Οικονομολόγων /Λογιστών
  • Εκπαιδευτικών και
  • Ερευνητών

δια ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης».

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 75 ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ !!!



Σε ρυθμίσεις για το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών, οι οποίες θα περιληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί εντός της ημέρας, κατέληξε το Υπουργείο Οικονομικών, μετά από διαβούλευση του Υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής Θ. Σκυλακάκη, με φορείς της αγοράς, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.


Το βασικό στοιχείο των σχετικών ρυθμίσεων είναι η αναστολή των επιταγών που αφορούν πληττόμενες επιχειρήσεις (περιλαμβανομένων και επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στους πληττόμενους ΚΑΔ τον Απρίλιο), κατά 75 ημέρες. Οι σχετικές ρυθμίσεις έχουν ως ακολούθως:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΦΠΑ+ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ !!!


Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, υπέβαλε στις 24/03/2020 αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χορήγηση απαλλαγής από τους αναλογούντες δασμούς και ΦΠΑ εισαγωγής σε είδη που κρίνονται αναγκαία για την καταπολέμηση του κορονοϊού (COVID-19).

Ειδικότερα, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα να συμπεριληφθεί σε απόφαση της Επιτροπής για τη χορήγηση απαλλαγής από δασμούς και ΦΠΑ εισαγωγής σε είδη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ατομική προστασία και την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού (COVID-19), καθώς και σε ιατρικές συσκευές, εξοπλισμό και υλικά που χρησιμοποιούνται από τις μονάδες βοήθειας κατά τη δράση τους στο πλαίσιο καταπολέμησης της διασποράς της πανδημίας. Κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλυτικός κατάλογος των ειδών, τα οποία η χώρα μας αιτείται να συμπεριληφθούν στις απαλλακτικές διαδικασίες.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΜΙΣΘΟΙ: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΦΕΙΛΕΣ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ !!!



Ακραία και απρόβλεπτα γεγονότα ως λόγοι ανωτέρας βίας και ανατροπή δικαιοπρακτικού θεμελίου

Η γραμματική ερμηνεία του όρου ανωτέρα βία που αντιστοιχεί στη «χρησιμοποίηση ανωτέρας δυνάμεως για την επιβολή θελήσεως»1, υποδηλώνει τη σύνδεση της έννοιας ανωτέρα βία, αν όχι με υπερφυσικές, τουλάχιστον με δυνάμεις ανώτερες από αυτές του ανθρώπου.

Ο Αστικός Κώδικας δεν ορίζει ρητά την έννοια της ανωτέρας βίας (vis major) (βλ. «ακαταμάχητος δύναμις» σε παλαιότερους νόμους)2 η οποία εν τέλει διαμορφώθηκε και προσδιορίστηκε εννοιολογικά από τη θεωρία και τη νομολογία.

Οι διατάξεις του Αστικού Δικαίου προβλέπουν την αρχή της υπαιτιότητας σύμφωνα με την οποία η ευθύνη του οφειλέτη περιορίζεται μόνο στην περίπτωση που οι πράξεις του μπορούν να αποδοθούν σε πταίσμα του (δόλο ή αμέλεια)3. Πέραν όμως της ελαφράς αμέλειας που αποτελεί τον τελευταίο βαθμό πταίσματος για τον οποίο υπάρχει ευθύνη του οφειλέτη, υπάρχουν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η ζημία του δανειστή δεν μπορεί να αποδοθεί σε υπαίτια συμπεριφορά του οφειλέτη. Αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν τα τυχαία γεγονότα. Δηλαδή εκεί που τελειώνει η αμέλεια αρχίζουν τα τυχερά.

Έτσι, τυχαίο γεγονός ή τυχηρό (κατά την παλαιότερη έκφραση) είναι εκείνο που δεν μπορεί να αποδοθεί σε δόλο ή αμέλεια του οφειλέτη και το οποίο δεν μπορούσε να προβλεφθεί από το μέσο συνετό άνθρωπο, όπως είναι ένα φυσικό γεγονός (σεισμός, πλημμύρες, ανεμοθύελλες) ή ενέργειες τρίτου (π.χ. τρίτος καταστρέφει την οφειλόμενη παροχή).

Με κριτήριο την αναγνώριση ή μη, από το νόμο ή τη σύμβαση, ευθύνης του οφειλέτη για τα τυχηρά, γίνεται από τη θεωρία η διάκριση μεταξύ τυχηρών με στενή έννοια (αυτά για τα οποία αναγνωρίζεται ευθύνη) και τυχηρών με ευρεία έννοια (αυτά για τα οποία ισχύει το ανεύθυνο).

Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΕΥΡΩ-ΚΟΡΟΝΟ-ΟΜΟΛΟΓΟ !!!

"ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ESM..."
Ένας ESM που διαθέτει 400 δις ευρώ για όλες τις χώρες...την ώρα που η ίδια η Γερμανία ρίχνει 1 τρις από μόνη της για να διασώσει την οικονομία της από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊου !!!
Διαβάστε σχετικά και εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/03/blog-post_198.html



Μέρκελ κατά «ευρώ-ομολόγου»: Ο ESM είναι το κατάλληλο εργαλείο για την κρίση


Την πάγια γερμανική θέση εναντίον των ευρωομολόγων επανέλαβε πριν από λίγη ώρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες, εκ νέου με τηλεδιάσκεψη. Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, ζήτησε την υπομονή των πολιτών, τονίζοντας ότι είναι ακόμη νωρίς προκειμένου να μιλήσει κανείς για χαλάρωση των περιορισμών.

«Πιστεύω ότι με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας έχουμε ένα εργαλείο κατάλληλο για τις κρίσεις, το οποίο μας ανοίγει πολλές δυνατότητες, οι οποίες δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση τις θεμελιώδεις αρχές μας», δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω του διαδικτύου μετά την Σύνοδο Κορυφής. Η ίδια ωστόσο προειδοποίησε ότι οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού θα είναι βαρύτερες από εκείνες της κρίσης του 2008 και παρέπεμψε στους υπουργούς Οικονομικών, στους οποίους ανατέθηκε η ευθύνη να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους εντός δύο εβδομάδων.

ΕΠΕΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ !!! 50.000€ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΩΝ !!!

ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ...ΑΚΟΜΗ ΤΙΠΟΤΑ !!!
Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν είναι ώρα για αρπαχτές, όποιος δεν το έχει καταλάβει θα το πληρώσει» !!!
Οπότε κ.υπουργέ να περιμένουμε πρόστιμα και στις τράπεζες ;;; Ή εκεί κάνει τζιζ ;;;



«Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, κατ’ εφαρμογήν της προσφάτου νομοθεσίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν μέσω κορονοϊού, υπέγραψαν την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών».

Αυτό γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με βραδυνή ανάρτηση στο twitter.

Όπως έγραφε χθες το mononews.gr πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για φαρμακαποθήκη στην Αθήνα, η οποία διαπιστώθηκε ότι μέσα σε ένα μήνα είχε αυξήσει το περιθώριο κέρδους της επί αντισηπτικών προϊόντων από το 20% στο 35%.

ΑΛΗΤΕΙΑ ΔΕΗ !!! ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΚΟΠΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ
Το ίδιο να γίνει εκτός από όλους τους παρόχους ρεύματος και στις τηλεπικοινωνίες και φυσικά για το νερό !!! Κανένας πολίτης τούτες τις ώρες χωρίς νερό, ρεύμα και δυνατότητα επικοινωνίας !!!



Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι για να διασφαλίσουμε ότι η διάδοση του ιού θα περιοριστεί. Όμως για μία μερίδα συμπολιτών μας η εντολή αυτή για παραμονή στο σπίτι τους απλά δεν είναι εφικτή..

Σε μία είδηση που δεν πήρε τη δημοσιότητα που θα έπρεπε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου κατήγγειλε ότι η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε γυναίκα με 3 παιδιά μόλις πριν μία εβδομάδα, ενώ βρισκόταν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της επέκτασης της επιδημίας.

Μετά από την κινητοποίηση του σωματείου, η ΔΕΗ αναγκάστηκε να προχωρήσει επανασύνδεση, όμως πόσες ακόμα χιλιάδες ανθρώπων στην Ελλάδα βρίσκονται σε μία παρόμοια κατάσταση να ζουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα; Πόσοι έχουν δει να μένουν ρεύμα ενώ βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα; Και πόσοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα το επόμενο διάστημα λόγω οικονομικής αδυναμίας.

ΙΤΑΛΙΑ: ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΕΣΠΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ !!!




Τι μεταδίδει το olympia.gr:


Στην Ιταλία πολίτες ικετεύουν τις τράπεζες να τους δώσουν 50 ευρώ για τρόφιμα

Παρακολουθώ τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό από όταν ακόμα το πρόβλημα ήταν μόνο στην Κίνα.


Ο ιός ξεπέρασε τα σύνορα και έγινε παγκόσμιο πρόβλημα, έγινε πανδημία.

Ασφαλώς και πρέπει να υπακούμε στις εντολές της πολιτείας, της κάθε πολιτείας σε όποια χώρα κι αν βρισκόμαστε για το κοινό καλό.

Είναι όμως μέγα λάθος κατά την ταπεινή μου άποψη να μην βλέπουμε και τις υπόλοιπες απειλές που κρύβει αυτή η κατάσταση πέραν αυτής της δημοσίας υγείας.

Διαβάζουμε σήμερα ότι το Βιετνάμ η 3η χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ρυζιού βάζει πλέον περιορισμούς στην εξαγωγή ρυζιού λόγο κορωνοϊού.

Το Καζακστάν επίσης σήμερα αποφάσισε την απαγόρευση εξαγωγής σιτηρών λόγο κορωνοϊού.


Στην γειτονική μας Ιταλία, όπου οι πολίτες τους δεν έχουν ούτε έναν μήνα μέσα λόγο καραντίνας άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι τελειώνουν τα τρόφιμα και δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν. Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο πολίτες να ικετεύουν τις τράπεζες να τους δώσουν 50 ευρώ για τρόφιμα.

ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!



Ενώ αντιθέτως, λεφτά υπάρχουν πάντα για κόμματα και τράπεζες !!!
Διαβάστε και εδώ:
ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ;;; 13.500.000€ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Κορονοϊός-Τσιάρας: Ζητεί την έκδοση αποφάσεων κατά τη διάρκεια της μερικής αναστολής των δικαστηρίων

Της Άννας Κανδύλη

Να προχωρούν στην έκδοση αποφάσεων κατά τη διάρκεια της μερικής αναστολής των δικαστηρίων που αναμένεται να παραταθεί έως μετά το Πάσχα, ζήτησε από τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Υπενθυμίζεται, ότι τόσο με την ισχύουσα Κοινή υπουργική απόφαση μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, όσο και την νέα που αναμένεται, η δημοσίευση των αποφάσεων είναι μεταξύ των εξαιρέσεων της αναστολής.

Στόχος της εν λόγω παρότρυνσης είναι η αποφυγή επιπλέον επιβάρυνσης των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς όπως σημειώνεται από κύκλους του Υπουργείου θα πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους πως δεν πρόκειται για περίοδο διακοπών των δικαστών. Συνεπώς οι δικαστηριακές εργασίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν, χωρίς να διακινδυνεύεται η δημόσια υγεία, πρέπει να προχωρούν κανονικά.

Τηλεδιασκέψεις στο ΣτΕ

ΟΙ ΜΕΓΑ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ !!!


Μέχρι χθες γνωρίζαμε μόνο την περίπτωση Bridgewater, που ως εκ θαύματος, το Νοέμβριο 2019, στοιχημάτισε στην κατάρρευση όλων των χρηματιστηριακών αγορών του πλανήτη.

https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/03/covid19_23.html

Σήμερα μαθαίνουμε ότι, κατά τον ίδιο τρόπο, η Pershing Capital του Bill Ackman, στοιχημάτισε 27 εκατομμύρια στην καταστροφή των αγορών από τον Κορωνοϊό και, σήμερα, κερδίζει 2,6 Δις.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ VS ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ: ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ !!!



Κορωνοϊός : Πανδημία ή Ευλογία;;; Κρίση ή Ευκαιρία;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Η πανδημία ξύπνησε τους κοιμισμένους, κοινωνικούς νευρώνες της κοινής λογικής, ρίχνοντας, έναν-έναν, όλους τους νεοφιλελέδες, στον έρωτα του κράτους και του ΕΣΥ.

Υπό αυτό το σκεπτικό, μπορεί να εξελιχθεί σε ευλογία.

Κατά την ίδια λογική, η κρίση, προσγείωσε ανώμαλα τους τραπεζίτες, στην ανάγκη του αδειάσματος του κουβά με τα σκατά των πεπραγμένων τους, της περιόδου 2008-2020, στο κράτος ή/και σε υπερεθνικές οντότητες, όπως η ΕΕ, η Ευρωζώνη, κλπ.



ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ;;; ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΡΩΣΙΚΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ !!!




ΕΕ: Εμπόδισε ρωσική βοήθεια να φτάσει Ρώμη-Πέταξαν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας


Πολύ άσχημη εικόνα έδωσε η ΕΕ στο σύνολό της σε ότι αφορά την τραγωδία της Ιταλίας αφού χώρες της όχι μόνο δεν προσφέρουν την παραμικρή ουσιαστική στήριξη στην Ρώμη αλλά εμπόδισαν και την ρωσική αποστολή βοήθειας να περάσει από τον εναέριο χώρο τους.

Συγκεκριμένα η Πολωνία δεν επέτρεψε το πέρασμα των ρωσικών αεροσκαφών και εν τέλει «χαράχτηκε» μια διαφορετική πορεία από την Μόσχα και τα ρωσικά αεροσκάφη που μετέφεραν γιατρούς και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό πέταξαν διαμέσου της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Πάντως και το γεγονός ότι δεν επέλεξε η Μόσχα να χρησιμοποιήσει μια διαδρομή μέσω της Βαλτικής και του γερμανικού εναέριου χώρου, δείχνει πως μάλλον δεν υπήρχε προθυμία και από το Βερολίνο, του οποίου το κύρος πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Όπως γίνεται κατανοητό η περιβόητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» είναι μόνο στα… παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ "ΠΙΑΝΟΥΝ" ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ;;;


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ: ΖΗΤΟΥΝ ΤΑΡΙΦΑ 100€ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800€ !!!



Εργοδότες εκβιάζουν υπαλλήλους για το επίδομα των 800 ευρώ


Εργοδότες στην Πάτρα εκβιάζουν εργαζόμενους και τους ζητούν 100 ευρώ προκειμένου να προχωρήσουν στην υποβολή δήλωσης στο σύστημα «Εργάνη» προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ!

Σε αυτήν την σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, σύμφωνα με δημοσιεύμα του tempo24news.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση του στο facebook αναφέρει:

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ...ΤΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ !!!


Τώρα, πέρα της πλάκας, αν τα εξαφάνισαν όντως κάποιοι πελάτες της συγκεκριμένης τράπεζας όπως αναφέρει το παρακάτω δημοσίευμα ή οι ίδιοι οι υπάλληλοι της τράπεζας, είναι ένα άλλο θέμα...


Τι μεταδίδει η fmvoice.gr :

Συνέβη και αυτό στην εποχή του κορωνοιού και του... Άδωνη.

Ο διευθυντής μιας τράπεζας στο κεντρικό σημείο της Αθήνας νόμιζε ότι είχε μια… φαεινή ιδέα. Θέλοντας να εμπνεύσει ασφάλεια στους πελάτες της τράπεζας τοποθέτησε σε σταντ δίπλα σε ΑΤΜ που βρίσκεται σε προφυλαγμένο χώρο (πρόκειται για κατάστημα που παρέχει πλήθος υπηρεσιών), αντισηπτικά.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ !!!

ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/03/blog-post_757.html



Γράφει το kyroslawoffices.gr :

Επείγουσα Ανακοίνωση για τον ΛΕΠΕΤΕ - Νόμος Βρούτση για τον ΛΕΠΕΤΕ

Όπως γνωρίζετε το δικηγορικό μας γραφείο, όταν δημοσιεύθηκε ο νόμος Πετρόπουλου (αρ.24 του ν.4618/2019) για το ΛΕΠΕΤΕ, επισημάναμε αμέσως ότι θίγει τα θεμελιωμένα δικαιώματα των συνταξιούχων της ΕΤΕ από τον Ειδικό Κανονισμό Επικούρησης στην επικουρική παροχή και ότι έχει προβλήματα συνταγματικότητας λόγω του τρόπου υπολογισμού της παροχής και δηλώσαμε ευθύς ότι θα προσφύγουμε για την ακύρωση εκείνων των διατάξεων που προσβάλουν τα δικαιώματα των συνταξιούχων.

Έτσι, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων για την απόφασή μας αυτή, αλλά και «πανηγυρισμών» από πολλές πλευρές για την νομοθετική ρύθμιση, με μικρή ομάδα συνταξιούχων, που επωμίστηκαν το οικονομικό κόστος μαζί με το γραφείο μας, ασκήσαμε παρέμβαση στο ΣτΕ γα την απόρριψη της Αίτησης Αναστολής της ΕΤΕ με την οποία επεδίωκε να μην ισχύσει ο νόμος Πετρόπουλου και να μην πληρώνεστε. Εξ αιτίας αυτής της παρέμβασής μας και της σφοδρής αντιπαράθεσής μας με την τράπεζα, απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της τράπεζας με την υπ’αρίθμ.184/2019 απόφαση ΣτΕ, με αποτέλεσμα να ισχύσει ο νόμος Πετρόπουλου και να καταβάλλεται μέρος της επικουρικής παροχής σε όλους τους δικαιούχους της.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: Η SWISSPORT HELLAS "ΑΠΕΛΥΣΕ" 300 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΝΑ...SMS !!!

ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ...
300 εργαζόμενοι πλέον περνούν το κατώφλι της ανεργίας εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης !!!


Swissport Ηellas: Με κυνικό sms απέλυσε 300 άτομα - «Είστε πολλοί, δεν υπάρχει χρόνος προσωπικής επικοινωνίας... απολύεστε» !!!


Εργασιακή «ζούγκλα» θα αφήσει πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού με το νέο κρούσμα μαζικών απολύσεων να έρχεται από το χώρο των αεροδρομίων, με τις πρώτες εκατοντάδες απολύσεις να είναι γεγονός, ενώ μεγάλο τμήμα εργαζομένων εργάζεται πλέον με εκ περιτροπής εργασία, όπως ορίζουν και τα μέτρα της ΠΝΠ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ηδη ξεκίνησαν οι απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης (handling) του αεροδρομίου της Αθήνας με την Swissport να ενημερώνει τους εργαζομένους της ότι χάνουν τη δουλειά τους ακόμα και με γραπτά μηνύματα ή με μία τηλεφωνική κλήση αποδίδοντας την πρωτοφανή μέθοδο στον μεγάλο αριθμό των εργαζομένων και την έλλειψη χρόνου.

Αλλωστε τόσο οι αναστολές των συμβάσεων όσο και η εκ περιτροπής εργασία προβλέπονται στις πρόσφατες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την προστασία των επιχειρήσεων. «Ζητώ συγγνώμη για το άκομψο του μηνύματος. Ομως είστε πάρα πολλοί και δεν υπάρχει χρόνος προσωπικής επικοινωνίας. Θα ενημερωθείτε από τον ...(όνομα) για την τελευταία ημέρα εργασίας» καταλήγει το μήνυμα που έλαβαν πολλοί από τους υπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που πλέον περνούν στην ανεργία σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας.

«Η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια»

ΑΠΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΠΑΦΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ !!!




ΕΕΤ: Από 30 Μαρτίου η αύξηση ορίου ανέπαφων συναλλαγών από τα 25 στα 50 ευρώ


Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με σημερινή της ανακοίνωση ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στο πλαίσιο της διαρκούς συνδρομής τους για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, αυξάνουν από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου και έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ, έναντι 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.

BLOOMBERG: Η ΕΚΤ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΧΩΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΕΝΟ !!!



Νέα απόφαση «βόμβα» κατά του κορονοϊού από την ΕΚΤ: Κανένα «φρένο» στις αγορές ομολόγων για καμία χώρα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καταργήσει τα όρια που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τις αγορές ομολόγων από κάθε κράτος εκδότη, στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος των 750 δισ. ευρώ που εξήγγειλε.

Πρόκειται για μια απόφαση ορόσημο που δίνει στην κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης σχεδόν απεριόριστη δύναμη πυρός για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού.

Η ΕΚΤ έδωσε στη δημοσιότητα νομικό έγγραφο το οποίο ανέφερε ότι τα λεγόμενα «issue limits», τα οποία περιόριζαν τις αγορές κρατικών ομολόγων στο 33% των ομολόγων που έχει σε κυκλοφορία κάθε κράτος μέλος μέλος, «δεν θα ισχύουν» για το νέο έκτακτο πρόγραμμά της . (ΣτΜ: κάτι για το οποίο είχε «προειδοποιήσει» σε πρόσφατη ανάλυσή της η Capital Economics.)

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ» ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΗΣ ΛΙΡΑΣ !!! ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟ ΣΠΡΕΝΤ 116% ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!


Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Νέα κίνηση σοκ από την Tράπεζα της Ελλάδος, που έσπευσε σήμερα να ανοίξει ακόμη περισσότερο το spread των τιμών για τις αγοραπωλησίες χρυσών λιρών.

Πλέον, η διαφορά ανάμεσα στις τιμές πώλησης και αγοράς που δίνει η ΤτΕ εκτινάχτηκε από το 33,5% στο… 44,5%, με συνέπεια αυτή η τεράστια διαφορά να μεταφράζεται σε 146,73 ευρώ.

Τυπικά και ουσιαστικά, με τη νέα της παρέμβαση, η κεντρική τράπεζα της χώρας υψώνει ακόμη περισσότερο τον «φράκτη» καθιστώντας αποτρεπτική για τους ιδιώτες, την αγορά λιρών από τα γκισέ της Τ.τ.Ε. Όλα αυτά έρχονται μέσα σε άκρως ανατρεπτική συγκυρία που έχει δημιουργήσει η εφιαλτική εξάπλωση του κορονοϊού. Απόρροια της οποίας είναι η μεγάλη βουτιά στα χρηματιστήρια, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για επενδυτικές τοποθετήσεις σε χρυσό.

Μάλιστα η εντεινόμενη ζήτηση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ ικανοποιείται μετά δυσκολίας. Η οποία είναι μεγαλύτερη στην ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς όπως αναφέρουν οι Financial Times τα μεγάλα χυτήρια χρυσού στην Ελβετία έχουν αναστείλει την παραγωγή τους, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό…

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ;;; 13.500.000€ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !!!

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ(ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΗ) ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ;;;
Τι εννοείτε με το «να σταματήσουμε να λέμε ανέκδοτα» ;;;




Κρατική χρηματοδότηση 13,5 εκ. στα πολιτικά κόμματα - Πώς μοιράζεται το ποσό

Το συνολικό ποσό των 13,5 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμεται, ως κρατική χρηματοδότηση για το έτος 2020 στα πολιτικά κόμματα με βάση τις επιδόσεις τους σε πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, από τα 13,5 εκατομμύρια, τα 11,25 εκ. χορηγούνται ως Τακτική Κρατική Χρηματοδότηση και ακόμη 2,25 εκ. ως Κρατική Χρηματοδότηση για Ερευνητικούς και Επιμορφωτικούς Λόγους με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που στηρίχθηκε αρχικά στον νόμο 3023/2002.

Το μόνο ποσό που παρακρατείται είναι τα 281.250 ευρώ που αναλογούν στην Χρυσή Αυγή (εκ των οποίων 46.875 για...ερευνητικούς-επιμορφωτικούς σκοπούς). Η καταβολή των ποσών αυτών έχει ανασταλεί από το 2013 για όσο διαρκεί η δίκη κατά στελεχών του κόμματος και θα καταβληθούν μόνον εφόσον εκδοθεί αθωωτική απόφαση. Ετσι, κατανέμονται:

ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΟΕ, ΕΠΕ ΚΑΙ ΕΕ !!!



Την ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών και των φυσικών προσώπων που μετέχουν σε ΟΕ, ΕΕ και ΕΠΕ ζητεί η ΕΣΕΕ με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη και Εργασίας κ. Γ. Βρούτση.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου κάνουν λόγο για μία αδικία που «πρέπει να διορθωθεί» και η οποία αφορά μεγάλο κομμάτι της αγοράς με δεδομένο πως «υπάρχουν χιλιάδες μικροί και μεσαίοι συνάδελφοι μας, οι οποίοι έχουν την ατυχία να οργανώνουν την επιχείρηση τους με τη νομική μορφή της προσωπικής εταιρείας και της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης», σημειώνει χαρακτηριστικά η Συνομοσπονδία.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας:

«Κύριοι Υπουργοί,

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΜΙΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ+ΜΙΣΟΣ ΜΗΝΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 6ΜΗΝΟ !!!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ
Ενώ όπως ομολόγησε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, "τα εισοδήματα των πολιτών θα μειωθούν και η ανεργία θα ανέβει" !!!




Τα ξημερώματα του Σαββάτου δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ενεργοποιεί μία σειρά από μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού, όπως αναφέρει ο κ. Βρούτσης.

Η ΠΝΠ, καθορίζει επακριβώς τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση και ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο 9 όπου αναγράφεται, «Στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας, o εργοδότης δύναται, με απόφασή του, να ορίζει προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας της επιχείρησης ως εξής:


ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΕΟ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!



Κλείσιμο και των ιδιωτικών, πλην αυτών που διαθέτουν αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου
Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των Δημοσίων ΚΤΕΟ για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 έως και 31.3.2020 με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, που αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στα Δημόσια ΚΤΕΟ θα εξακολουθούν να διενεργούνται οι τεχνικοί έλεγχοι για τα φορτηγά και τα λεωφορεία που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, καθώς και η έκδοση της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.), που λαμβάνουν χώρα εντός της περιόδου από 16-3-2020 έως και 30-4-2020.

Καλούνται οι αρμόδιες Περιφέρειες για την εφαρμογή των ανωτέρω.

ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΥΡΩ-ΚΟΡΟΝΟ-ΟΜΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ !!!

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΕΕ
Αυτή τη φόρα όπλο στα σχέδια τους η πανδημία...δίνοντας για μια ακόμη φορά ρεσιτάλ ανηθικότητας και αλητείας !!! Την ίδια ώρα η Γερμανία ρίχνει 1 τρις ευρώ στην οικονομία της, 1 τρις πλούτου κερδισμένου από την πολιτική των μνημονίων και της διαιώνισης της οικονομικής κρίσης στην ΕΕ τα προηγούμενα χρόνια !!!





Κορονοιός – Παγκόσμιο Κράχ: Η Γερμανία αρνείται να εκδοθούν ευρωομόλογα λόγω πανδημίας

Επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα, λοιπόν, για όσους φαντάζονταν ότι το Βερολίνο θα συναινούσε στην αλληλεγγύη και στην βοήθεια και τον εσωτερικό δανεισμό εντός της ΕΕ, λόγω κορονοιού.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ, χαρακτήρισε μάλιστα την σχετική συζήτηση, ως «συζήτηση – φάντασμα». Δηλαδή δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα από την πανδημία.

«Στην Ευρώπη όλες οι κυβερνήσεις είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν μια νέα κρίση χρέους», δήλωσε ο Π.Αλτμάιερ στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» και συνιστά προσοχή ,«όταν κάποιες δήθεων λαμπρές ιδέες παρουσιάζονται ως καινούργιες, ενώ αποτελούν επανάληψη προ πολλού απορριφθεισών προτάσεων τότε δεν αποτελούν λύσεις».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!



Εμείς έχουμε βαρεθεί να το φωνάζουμε χρόνια τώρα !!! Οι τράπεζες μπλόκαραν τον εξωδικαστικό μηχανισμό, οι τράπεζες μπλοκάρουν την λύση των κόκκινων δανείων, οι τράπεζες μπλοκάρουν και είναι το μόνιμο πρόβλημα στις λύσεις για να ανασάνει η Ελληνική Οικονομία και ο Έλληνας Πολίτης !!!

ΜΗΝΥΜΑ ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ+ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΑΥΞΗΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ & ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ !!!



Ντράγκι: Είμαστε σε πόλεμο, να διαγραφούν ιδιωτικά χρέη

Άμεση κινητοποίηση κυβερνήσεων και τραπεζών ζητά ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ. Αναπόφευκτη η μεγάλη αύξηση του κρατικού χρέους. Εισηγείται στρατηγική «whatever it takes» για τη στήριξη εταιρειών που θα κρατήσουν το προσωπικό, με υπεραναλήψεις και πιστωτικές γραμμές. Ποιο ιδιωτικό χρέος θα πρέπει να διαγραφεί.

Η πανδημία είναι μια ανθρώπινη τραγωδία με δυνητικά βιβλικές διαστάσεις, τονίζει ο Μάριο Ντράγκι σε άρθρο του στους Financial Times, στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι είναι αναπόφευκτη μια μεγάλη ύφεση και ζητά άμεση δράση από τις κυβερνήσεις για να αποφύγουμε τη μετατροπή της σε βαθιά ύφεση (depression), που θα προκληθεί από μια πληθώρα πτωχεύσεων.

«Είναι ήδη ξεκάθαρο ότι η απάντηση πρέπει να εμπεριέχει σημαντική αύξηση του δημόσιου χρέους. Η απώλεια εισοδήματος στον ιδιωτικό τομέα και όποιο χρέος εκδοθεί για να καλύψει το κενό πρέπει εντέλει να απορροφηθεί, εν συνόλο ή εν μέρει, από τον κρατικό ισολογισμό. Τα πολύ υψηλότερα επίπεδα κρατικού χρέους θα γίνουν ένα μόνιμο στοιχείο στις οικονομίες μας και θα συνοδευτούν από ακύρωση ιδιωτικού χρέους», γράφει ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ.



Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!

ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ+ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
Κλείστε τις ΤΩΡΑ !!!





Εισπρακτικές εταιρείες: Συνεχίζουν να καλούν απτόητες παρά τον κορονοϊό


Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι οι εισπρακτικές εταιρίες θα σταματήσουν τα τηλέφωνα στους πολίτες κατά την περίοδο του κορονοϊού, ωστόσο στην Θεσσαλονίκη οι εισπρακτικές συνεχίζουν απτόητες τις κλήσεις τους σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δικηγόρος στο OPEN TV.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας 83χρονης στην Θεσσαλονίκη την οποία συνεχίζουν να καλούν για τα χρέη της παρά τα έκτακτα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Να σημειωθεί ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ανήκει στις ευπαθείς ομάδες λόγω ηλικίας, ενώ σύμφωνα με την δικηγόρο της έχει και καρδιολογικά προβλήματα.

Η δικηγόρος ήρθε σε επαφή με το γραφείο και εξήγησε ότι η ηλικιωμένη δεν είναι εξοικειωμένη με τις νέες τεχνολογίες και δεν μπορεί να κάνει κάποιον νέο διακανονισμό μέσω Skype. Το συγκεκριμένο γραφείο είναι δικηγορικό και όπως ενημέρωσε έχει αναλάβει τα δάνεια συγκεκριμένης τράπεζας. Στην νομική εκπρόσωπο της ηλικιωμένης εξήγησαν ότι οι τράπεζες λειτουργούν κανονικά και πω τα μέτρα αφορούν πολίτες που οι δουλειές ή επιχειρήσεις τους έχουν πληγεί από την πανδημία.


Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 300 ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΕΓΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...
Όχι που θα άφηναν ανεκμετάλλευτο το δώρο της Πολιτείας με τον Νέο Ποινικό Κωδικά...Στην υγεία λοιπόν των κορόιδων, δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων, που τις ανακεφαλαιοποίησαν με το αίμα τους μέσω των μνημονίων !!!





Τι γράφει το ereportaz.gr :


Διοικήσεις Τραπεζών: Δεν προέβησαν σε εγκλήσεις με την λήξη του τετραμήνου

Οι διοικήσεις των τραπεζών είχαν προθεσμία των τεσσάρων μηνών μέσα στην οποία μπορούσαν να καταθέσουν έγκληση για συνέχιση ποινικών υποθέσεων που είχαν κινηθεί αυτεπαγγέλτως για το κακούργημα της απιστίας.

Και οι εκκρεμείς υποθέσεις ήταν περισσότερες από 80 και αφορούσαν άνω των 300 τραπεζικών στελεχών και σημαντικό αριθμό επιχειρηματιών. Τα γνωστά σε όλους θαλασσοδάνεια. Οι διοικήσεις των τραπεζών φαίνεται ότι επέλεξαν να κλείσουν τις παλιές ποινικές υποθέσεις καθώς η προθεσμίας της 18ης Μαρτίου παρήλθε άπρακτη. Ως εκ τούτου, όλες οι σχετικές υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο, κλείνοντας, έτσι, μια περίοδο όπου τα τραπεζικά στελέχη είχαν τεθεί ουσιαστικά σε αποχή από την επίλυση κρίσιμων θεμάτων για την αγορά και τον επιχειρηματικό κόσμο.

TAΪΒΑΝ: Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΜΕ...ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ !!!




Ο Μάριος Παπαδάκης από τα Χανιά είναι χειρουργός που ζει και εργάζεται στην Ταϊβάν και με μακροσκελή ανάρτησή του εξηγεί πώς αντιμετωπίζει η χώρα την πανδημία.


Δεν υπάρχει γωνιά του πλανήτη που να μην υπάρχει Έλληνας. Έτσι και στην Ταϊβάν ο Μάριος Παπαδάκης ζει και εργάζεται ως χειρουργός και βιώνει εκ των έσω το σύστημα υγείας μιας χώρας που πήγε αντίθετα στο ρεύμα και έριξε το βάρος στην πρόληψη και όχι στην καταστολή κατά του κορονοϊού. Το αποτέλεσμα είναι να έχει κρατήσει σε πολύ χαμηλά ποσοστά τα κρούσματα και τους νεκρούς, παρότι οι 25.000.000 κάτοικοι συνωστίζονται σε μία περιοχή που έχει έκταση όση η Θεσσαλονίκη. Το νησί έχει έκταση όση η Πελοπόννησος και η Στερεά Ελλάδα.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα ανάρτηση του Μάριου Παπαδάκη από τα Χανιά:

Η ανάρτηση αυτή αφορά τη διαχείριση του κορονοϊού στην Ταϊβάν, που ως τώρα έχει αποδειχτεί αρκετά καλή αν και η Χουμπέι είναι κοντά. Αναγνωρίζω ότι τα έγραψα αρκετά αναλυτικά, όποιος βαριέται να τα διαβάσει, παρακαλείται να προσπεράσει χωρίς σχόλια. Δυστυχώς, δεν είναι μια σύντομη ανάρτηση. Επίσης, δεν είναι μια ανάρτηση για να δούμε τι μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν στην Ευρώπη, στις περισσότερες χώρες μάλλον δε μπορούν να εφαρμοστούν και πολλά, αφού η επιτυχία του εδώ συστήματος ήταν στην πρόληψη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΜΑΖΙΚΑ E-MAILS ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ !!!



Γράφουν σχετικά τα ellinikahoaxes.gr :

Τις τελευταίες ημέρες αρκετές επιχειρήσεις και ιδιώτες έχουν λάβει, μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, ένα μήνυμα με παραπλανητικό τίτλο και περιεχόμενο.

Το μήνυμα, που προσπαθεί να επωφεληθεί της παρούσας κατάστασης με τον νέο κορωνοϊό έχει θέμα: “Γενική ειδοποίηση χρονοδιαγράμματος εργασίας στο COVID-19”

Το σώμα του μηνύματος είναι το παρακάτω:
SSL Certificates