.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ-ΟΜΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ...ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΙ 1,8 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ TUI !!!

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
Μπορεί η γερμανική κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά να συναινέσει στην έκδοση ευρωομολόγου (coronabond) για την εξασφάλιση αναγκαίων κεφαλαίων αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 αλλά αποδείχθηκε ταχύτατη και γαλαντόμα στην προσπάθεια διάσωσης του, γερμανικών συμφερόντων, ισχυρότερου ταξιδιωτικού ομίλου της Ευρώπης, της TUI.




Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε τη χορήγηση στον όμιλο TUI Group δανείου-γέφυρα ύψος 1,8 δισ. ευρώ από την κρατική τράπεζα ανάπτυξης KfW.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ταξιδιωτικού οργανισμού το δάνειο -γέφυρα θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχυθούν πιστοληπτικές γραμμές ύψος 1,75 δισ. ευρώ που έχουν ήδη εξασφαλιστεί από τράπεζες.

Ενας από τους όρος του δανείου που παρέχει η KfW προβλέπει πώς ο όμιλος TUI δεν θα καταβάλλει μερίσματα κατά την δανειακή περίοδο. Σύμφωνα με τον όμιλο αυτό θα μπορούσε να προσφέρει την TUI τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση σε πρόσθετες πηγές χρηματοδότησης και πιστώσεις ύψους 3,1 δισ. ευρώ.

Στην οικονομική χρήση 2019 όμιλος TUI εμφάνισε κύκλο εργασιών στα επίπεδα των 19 δισ. ευρώ και λειτουργική κερδοφορία 893 εκατ. ευρώ.

Η πανδημία του κορωνιού, ωστόσο, δεν ήταν ο αποκλειστικός λόγος τους κλυδωνισμούς που καταγράφει η TUI Group. Υπενθυμίζεται πώς ο όμιλος κατέγραψε ζημιές 300 εκατ. ευρω το 2019 από την καθήλωση στο έδαφος όλων των αεροσκαφών B 737 Max της αμερικανικής κατασκευάστριας Boeing. Ταυτόχρονα, ταξιδιωτικοί δεινόσαυροι όπως η TUI δέχονται τα τελευταία χρόνια ισχυρή πίεση από τις online πλατφόρμες κρατήσεων ταξιδίων και τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία (OTAs).

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν εξανεμιστεί τα περιθώρια κέρδους τους από δραστηριότητες tour operating. Γεγονός που υποχρέωσε την TUI να στραφεί στον κλάδο κρουαζιέρας και τη διαχείριση ξενοδοχείων. Οι κρουαζιέρες είχαν εξελιχθεί μάλιστα την τελευταία διετία την πλέον κερδοφόρα και δυναμική δραστηριότητα της TUI.

Μετά την κατάρρευση του κυριότερου ανταγωνιστή της Thomas Cook τον περασμένο Σεπτέμβριο η διοίκηση της TUI έσπευσε να εκποιήσει μία σειρά στοιχείων με σκοπό να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates