.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΣ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Μια νέα έρευνα αποκάλυψε πρόσφατα τη διάβρωση επιτροπών του ΟΗΕ και της Ε.Ε. από τα λόμπι κολοσσών της βιομηχανίας τροφίμων. Πολύ λιγότερα γράφτηκαν για τη «διάβρωση» ελληνικών μέσων ενημέρωσης από τα ίδια λόμπι.

Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο Κεμάλ Ατατούρκ έλαβε μια απόφαση που άλλαξε για πάντα τις διατροφικές συνήθειες της γειτονικής χώρας. Με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων που ενίσχυαν συγκεκριμένους καλλιεργητές και εμπόρους μετέτρεψε τους Τούρκους από δεινούς καφεπότες σε ένα έθνος που προτιμούσε φανατικά το τσάι.

Σήμερα η κίνησή του ίσως φαντάζει απολυταρχική. Ο «πατέρας των Τούρκων» όμως εκτός από αυταρχικός ήταν και γνήσιος αστός και όπως δεκάδες άλλοι πολιτικοί και επιχειρηματίες της τάξης του γνώριζε ότι μπορεί να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες ενός ολόκληρου λαού με βάση πολιτικά και οικονομικά κριτήρια.

Το σημαντικότερο παράδειγμα που αναφέρουν συχνά ιστορικοί και διατροφολόγοι ήταν η επιτυχία εταιρειών όπως η Kellog’s να επιβάλουν το ελαφρύ πρωινό με δημητριακά, αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση, η σημασία του πρωινού ως του πιο «σημαντικού γεύματος» το οποίο «δεν παχαίνει αλλά προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός για όλη την ημέρα» ήταν άγνωστη.

Οι αγρότες στις ΗΠΑ συνήθως έτρωγαν ό,τι είχε περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα – ένα σύστημα διατροφής που έπρεπε να αλλάξει όταν μετατράπηκαν σε βιομηχανικούς εργάτες με διαφορετικά ωράρια και συνθήκες εργασίας.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!



ΕΕ : Νέοι αυστηροί κανόνες κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ


Τέλος στην οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ, επιχειρεί να θέσει η Ευρωπαϊκη Ένωση.Από το 2022 θα είναι υποχρεωτικό το σύστημα ανίχνευσης αλκοόλ στον οδηγό για όλα τα καινούρια οχήματα.

Το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισε ότι τα νέα αυτοκίνητα, από τα μέσα του 2022, θα μπορούν να διατίθενται στην αγορά της ΕΕ, μόνο αν έχουν προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

Οι νέοι κανόνες εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν στη μείωση του αριθμού των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών στους δρόμους της ΕΕ, ενώ ενισχύουν και την ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά.

Νέος Ποινικός Κώδικας

Ένα από τα σημαντικότερα συστήματα που θα πρέπει να έχουν όλα τα καινούρια οχήματα αφορά αφορά σε εκείνο που ελέγχει και παρεμποδίζει την εκκίνηση και οδήγηση του οχήματος σε περίπτωση που ανιχνεύσει πως ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ!

ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ 2020 ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ !!!




Τα οφέλη θα προκύψουν από την εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4646/2019, οι οποίες προβλέπουν άμεσες μειώσεις, καταργήσεις και αναστολές φόρων.

Από τον Ιανουάριο του 2020 οι κρατήσεις φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων θα μειωθούν για περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους λόγω της εφαρμογής νέας κλίμακας υπολογισμού του φόρου στην οποία οι φορολογικοί συντελεστές θα είναι μειωμένοι.

Επίσης, τα κέρδη που θα δηλώσουν το 2020 για τη χρήση του 2019 χιλιάδες εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα θα φορολογηθούν με συντελεστή μειωμένο κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Επιπλέον από το νέο έτος χιλιάδες πολύτεκνοι θα πάψουν να πληρώνουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα άνω των 1.928 κ.εκ. αυτοκίνητα που κατέχουν, ενώ χιλιάδες ανάπηροι δεν θα επιβαρύνονται πλέον με ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Επιστροφές για ανακαίνιση

Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα επιβαρύνονται, εξάλλου, με πολύ λιγότερο φόρο εισοδήματος για τις παροχές σε είδος που θα λαμβάνουν από τους εργοδότες τους, ενώ χιλιάδες ιδιοκτήτες κατοικιών και άλλων κτισμάτων θα μπορούν να προβούν σε εργασίες ανακαίνισης των ακινήτων τους και να πάρουν πίσω από την Εφορία το 40% των ποσών που θα δαπανήσουν.

Συνολικά, από την 1η Ιανουαρίου έως και τα μέσα του νέου έτους θα τεθούν σε ισχύ 12 νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν άμεσες μειώσεις φόρων και νέες φοροαπαλλαγές για μισθωτούς, συνταξιούχους, ιδιοκτήτες ακινήτων, αναπήρους, πολυτέκνους, επενδυτές και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις αυτές, από την 1η-1-2020:

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΦΙΑΣΚΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ 3η ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ;;;



Τι αποκαλύπτει το dikastiko.gr :

Την τελική μορφή του νέου Ποινικού Κώδικα, που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αναδιαρθρώθηκε προ ολίγου καιρού από την ΝΔ , θα δώσει νέα νομοπαρασκευαστική Επιτροπή η οποία αναμένεται να συσταθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης το επόμενο διάστημα. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση προκειμένου να εντοπίσει τυχόν δυσλειτουργίες που προκαλεί στη λειτουργία και την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης ο νέος Κώδικας, που ισχύει μετά από 70 χρόνια ισχύος του προηγούμενου.

Τρίτη φορά

Ουσιαστικά θα είναι η τρίτη αλλαγή που θα συντελεστεί τους επόμενους μήνες, αφού τότε φανεί ο – επι του πρακτέου- αντίκτυπος των ευμενέστερων ποινικών διατάξεων που αποτυπώνεται ήδη σε ποινικά αλλά και οικονομικά εγκλήματα : παραγραφές αδικημάτων, απαλλαγές κατηγορουμένων για οικονομικά εγκλήματα, μείωση ποινών, ακόμη και αναστολή ισοβίων σε καταδικασθέντες για υπεξαίρεση έχουν αποτυπωθεί μέχρι σήμερα σε δικαστικές αποφάσεις και αποτελούν τα πρώτα δείγματα γραφής από την εφαρμογή των νέων διατάξεων, οι οποίες υποχρεωτικά εφαρμόζονται από τα δικαστήρια ως ευμενέστερες.

ΑΑΔΕ: Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!



Όταν βλέπει κανείς πως οι Έλληνες συνεχίζουν να ψηφίζουν αυτούς που διενέργησαν τόσο φρικιαστικά εγκλήματα εις βάρος της πατρίδας τους, περιμένοντας να διασωθεί η χώρα, ενώ δεν έχουν τιμωρήσει κανέναν, δεν είναι δυνατόν να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον – οπότε είναι λογικό να προετοιμάζεται για ακόμη χειρότερα, νοιώθοντας πως περιστοιχίζεται από ηλιθίους. 

Το 2016, ως αποτέλεσμα της υπογραφής του 3ου μνημονίου μετά την αντισυνταγματική αντιστροφή του δημοψηφίσματος, τη δολοφονία της τελευταίας ελπίδας των Ελλήνων  και τη δήλωση υποταγής της τότε κυβέρνησης στη Γερμανία, δημιουργήθηκαν από τους δανειστές δύο ξένοι οργανισμοί στην Ελλάδα, υπό τον απόλυτο έλεγχο τους:

  • (α) η ΕΕΣΥΠ, γνωστή ως ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, μέσω της οποίας ουσιαστικά κατάσχεται η δημόσια περιουσία που τοποθετήθηκε ως εγγύηση για τις τρεις δανειακές συμβάσεις και
  • (β) η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), με στόχο την υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, ξανά για την εξυπηρέτηση των χρεών του δημοσίου.

Στην ΕΕΣΥΠ, μέσω της οποίας ληστεύεται η κρατική περιουσία σταδιακά, έχουμε ήδη αναφερθεί  σημειώνοντας πως η ΑΑΔΕ ψηφίσθηκε επίσης από τη Βουλή, με το νόμο 4389/2016 (επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων), αναλαμβάνοντας από την 1η Ιανουαρίου του 2017 την είσπραξη των εσόδων του κράτους, καθώς επίσης την οργάνωση φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων.

BLOOMBERG: ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 2019 ΚΑΤΑ 1,2 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ !!!



Το 2019 ήταν άκρως προσοδοφόρα χρονιά για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Ήταν η χρονιά των αστέρων των social media, όπως η Κάιλι Τζένερ, που έγινε η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος, αλλά και των παράδοξων επιχειρηματικών εγχειρημάτων, που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, όπως αυτό του Γουίλις Τζόνσον, ο οποίος ίδρυσε αλυσίδα με μάντρες αυτοκινήτων για την πώληση κατεστραμμένων οχημάτων και είδε την περιουσία του να ανεβαίνει στα 1,9 δισ. δολάρια.

Μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων της χρονιάς και μία οικογένεια από την Κορέα, που φτιάχνοντας ένα βίντεο με το παιδικό τραγουδάκι «Baby Shark doo-doo doo-doo doo-doo», που έγινε viral ανά τον κόσμο, σήμερα έχει περιουσία 125 εκατ. δολαρίων.

INTRUM: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!! ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΔΕΚΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ !!!

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ....
Το κυνήγι "κεφαλών οφειλετών" μόλις ξεκίνησε !!!



Τι μεταδίδει το capital.gr :

Τι σχεδιάζει η Intrum για την ελληνική αγορά διαχείρισης ιδιωτικού χρέους



Εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των ελληνικών τραπεζών, αλλά και προοπτικά στη διαχείριση συνολικά του ιδιωτικού χρέους, βλέπει στην Ελλάδα η Intrum. Η Intrum είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων στην Ευρώπη, με πάνω από 100 χρόνια εμπειρίας στην αγορά, δραστηριότητα σε 25 χώρες και καθημερινή επαφή με πάνω από 80.000 εταιρικούς πελάτες. Στην Ελλάδα ήταν η πρώτη ξένη εταιρία διαχείρισης που εξαγόρασε χαρτοφυλάκιο NPLs, ενώ ήταν και η πρώτη που συμμετείχε σε carve – out ελληνικής τράπεζας μέσω της δημιουργίας της Intrum Hellas με την Τράπεζα Πειραιώς. Με αφορμή μία ακόμη πρωτιά - την πρόσφατη εξαγορά του πρώτου χαρτοφυλακίου NPLs των υπό εκκαθάριση τραπεζών -, ο κ. Άκης Μπης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Holdings για την Ελλάδα, μιλά στο Capital.gr για την εμπειρία της Intrum στην Ελλάδα και τα σχέδιά της.

  • - Μόλις συμφωνήθηκε η απόκτηση του χαρτοφυλακίου "Αίολος" του ειδικού εκκαθαριστή PQH από την Intrum. Ποια είναι η ιδιαιτερότητα των χαρτοφυλακίων της PQH σε σχέση με τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών;

Πρόκειται για το πρώτο χαρτοφυλάκιο της PQH που θα εξαγοραστεί και θα ανατεθεί σε εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, και αυτό από μόνο του συνιστά ένα σημαντικό γεγονός, καθώς η διαδικασία ήταν αρκετά δομημένη. Ωστόσο, είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να συμφωνήσουμε σε ένα τίμημα το οποίο ανταποκρίνεται τόσο στις υψηλές απαιτήσεις του πωλητή, όσο και στις υψηλές προσδοκίες της Intrum για απόδοση της επένδυσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ: ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ !!!


ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ .... ΗΛΙΘΙΕ ;;;

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ "ΚΛΑΣΜΑ" ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ !!! ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ & ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΚΟΠΟΙ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΚΛΑΣΜΑ = ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ / ΣΥΝΟΛΟ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ
Όταν δεν εισπράττεις και μεγαλώνει ο αριθμητής, ο μόνος τρόπος για να μην χάσεις το μπόνους είναι να βελτιώσεις το κλάσμα, μεγαλώνοντας τον παρονομαστή ....




10ετία 2000, τέτοιες μέρες, έσπαγαν τα τηλέφωνα όλης της Ελλάδας από τις προσφορές των τραπεζών σε ανεπάγγελτες νοικοκυρές, υπέργηρους συνταξιούχους, άνεργους νέους, φοιτητές, φαντάρους, Αλβανούς μετανάστες, κλπ....
Δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, κλπ, ήταν ήδη τιγκαρισμένοι σε κάρτες, δάνεια, κλπ τραπεζικά καλούδια, ενώ, όλοι οι υπόλοιποι, ήταν σκασμένοι και μαυρισμένοι στον Τειρεσία.
Έτσι καλωπιζόταν, κάθε τέλος χρόνου, τα greek statistics και οι fake ισολογισμοί των ελληνικών τραπεζών, με τους μανατζαρέους να τρέχουν αγχωμένοι να βελτιώσουν πάση θυσία το "κλάσμα"(1), για να μην χάσουν τα μπόνους και, μαζί τους, τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, με συζύγους, βίζιτες, κλπ προοδευτικές δυνάμεις, σε κάποιο καθωσπρέπει χιονοδρομικό .....

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΟΙ 5 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ+ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!



Τι μεταδίδει το enikos.gr :

Τέσσερις “κλασικές“ κινήσεις και μία νέα κίνηση από την 1η Ιανουαρίου του 2020 έχουν οι οφειλέτες του Δημοσίου για να “αμυνθούν“ απέναντι στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της εφορίας, πρωτίστως σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων αφήνει ανοιχτά “παράθυρα “, ώστε οι κατασχέσεις που επιβάλλουν οι φορολογικές Αρχές για να αυξήσουν τις εισπράξεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο να προληφθούν και να αποτραπούν ή τουλάχιστον να περιοριστούν.

Οι τρόποι

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία", η νομοθεσία προβλέπει τους εξής τρόπους:

ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΤΣΙΛΕΡ: ΕΧΤΙΣΕ ΤΑ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ !!!




Ο Ερνέστος Τσίλερ, ο άνθρωπος που κατάφερε να προσδιορίσει την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της Αθήνας, αλλά και επαρχιακών πόλεων, όπως το Αίγιο, το Γύθειο και η Ερμούπολη, έχασε το δικό του σπίτι σε πλειστηριασμό! Το έχασε και το αγόρασε ο τραπεζίτης Λοβέρδος. Τα τελευταία χρόνια ανακαινίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού για να στεγάσει εκθέσεις του Βυζαντινού Μουσείου.

Το 1912 είχε ήδη στολίσει την Αθήνα με πολλά από τα αριστουργήματά του. Σχεδίασε πάνω από 900 κτίρια, μεταξύ των οποίων η Ακαδημία, η Εθνική Βιβλιοθήκη το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Παναθηναϊκό Στάδιο και το Ζάππειο Μέγαρο. Το τελευταίο ήταν έργο του Δανού μέντορά του, Θεόφιλου Χάνσεν, αλλά ο Τσίλερ είχε την επίβλεψη των εργασιών.

Το σπίτι του Τσίλερ

Το Ζάππειο Μέγαρο ήταν ο λόγος, για τον οποίο ο μεγάλος Γερμανός αρχιτέκτονας απώλεσε την έδρα του στο Πολυτεχνείο το 1883, αφού αρνήθηκε να συγκαλύψει τις οικονομικές καταχρήσεις που καθυστερούσαν το έργο. Τελικά, απομακρύνθηκε και από την εποπτεία των εργασιών.

ΒΟΛΟΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΕΤΑ ΑΠΟ...15 ΧΡΟΝΙΑ !!!



Hταν Φεβρουάριος του 2005, όταν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας βεβαίωναν πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε εταιρεία σούπερ μάρκετ, μετά από καταγγελία καταναλωτή ότι άλλο ποσό χρέωνε η ταμειακή μηχανή της επιχείρησης για συγκεκριμένο προϊόν και άλλο αναγραφόταν στο ράφι.

Όπως αναφέρει το thessaliaeconomy.gr, από τότε χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δεκαπέντε χρόνια για να έχουν στα χέρια τους οι υπάλληλοι τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου και να μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα. Στα χρόνια που ακολούθησαν η πρώην Νομαρχία καταργήθηκε και στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» μετατράπηκε σε Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Η εταιρεία, στην οποία επιβλήθηκε το πρόστιμο, συγχωνεύτηκε, ενώ η νομοθεσία άλλαξε με την εφαρμογή επιεικέστερων νόμων

Η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε στις 3 Ιουλίου 2019 και δέχεται εν μέρει την προσφυγή της εταιρείας, τροποποιώντας το επιβληθέν σε βάρος της προσφεύγουσας πρόστιμο και επιβάλλει να πληρώσει μόνο το ποσό των 1.000 ευρώ.

«Επομένως, η ως άνω νεότερη διάταξη του νόμου 3668/2008 εφόσον δε περιλήφθηκε στον εν λόγω νόμο ειδική ρύθμιση διαχρονικού δικαίου, πέραν της γενικής ρήτρας του άρθρου 15 αυτού, περί ενάρξεως της ισχύος του από τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ως ευνοϊκότερη, έχει αναδρομική ισχύ και εφαρμόζεται και στην ένδικη υπόθεση που ήταν εκκρεμής κατά το χρόνο δημοσίευσης του ως άνω νεότερου νόμου.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!




Ρύθμιση για να σταματήσει το Δημόσιο να διεκδικεί χιλιάδες σπίτια ιδιωτών

Νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 προκειμένου να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα των παράλογων διεκδικήσεων του Δημοσίου, το οποίο στρέφεται κατά χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων ενόψει της ολοκλήρωσης του κτηματολογίου.

Η υπόθεση ήρθε στο φως πριν από περίπου ένα έτος όταν το economistas αποκάλυψε ότι το Δημόσιο διεκδικεί με αγωγές δεκάδες οικόπεδα στα Βριλήσσια, στα οποία έχουν χτιστεί σπίτια εδώ και δεκαετίες.

Έως τώρα έχουν υποβληθεί από το υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης περισσότερες από 100 αγωγές σε ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή, με ορισμένες από αυτές μάλιστα να έχουν φτάσει έως το ακροατήριο.

Όλες οι περιπτώσεις που έχουν συζητηθεί έως τώρα έχουν απορριφθεί ως απαράδεκτες, δεδομένου ότι έχουν εντοπιστεί σφάλματα από την πλευρά του Δημοσίου, με χαρακτηριστικότερο την έλλειψη εισήγησης από το κτηματολόγιο.

Η περίπτωση των Βριλησσίων

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το enikos.gr :

Αλλαγές και προσθήκες επέρχονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αναφορικά με την επιδότηση του Δημοσίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε εξειδικεύονται κατά κύριο λόγο οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση συνεισφοράς του Δημοσίου στα επιχειρηματικά δάνεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους με την ΚΥΑ 131164/2019 (ΦΕΚ 4733/19.12.2019), των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, σχετικά με τον προσδιορισμό της επιδότησης / συνεισφοράς του Δημοσίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας (στο πλαίσιο του Ν. 4605/2019), επέρχονται οι εξής αλλαγές και προσθήκες:

- Ορίζονται οι προϋποθέσεις για την χορήγηση συνεισφοράς του Δημοσίου στα επιχειρηματικά δάνεια στο πλαίσιο ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Ε. Επίσης αναγράφονται τα ανώτατα όρια ενισχύσεων ήσσονος σημασίας όπως ισχύουν στην Ε.Ε., προβλέπεται τι συμβαίνει στις περιπτώσεις στις οποίες μία επιχείρηση δραστηριοποιείται σε περισσότερους από έναν επιλέξιμους τομείς εφαρμογής των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, αναφέρονται οι εξαιρέσεις, ο τρόπος υπολογισμού του ποσού της ενίσχυσης, καθώς και η υποχρέωση υποβολής υπεύθυνης δήλωσης προκειμένου να γίνει έλεγχος σώρευσης των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας.

ΧΑΜΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ !!!



Φορολογούμενοι σπεύδουν στις εφορίες για γονικές παροχές και δωρεές για να προλάβουν τις νέες αντικειμενικές αξίες

Το υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει να ετοιμάζει τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και οι φορολογούμενοι παίρνουν από τώρα τα μέτρα τους.

Οι πολίτες σπεύδουν στα γραφεία των συμβολαιογράφων και τις εφορίες για να μεταβιβάσουν ακίνητα πριν την εκπνοή του 2019.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν 3 εργάσιμες ημέρες (με τη σημερινή) για να ολοκληρώσουν τη γονική παροχή ή δωρεά ενός ακινήτου καθώς ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες και θα επιβληθεί στα ακίνητα που έχουν οι φορολογούμενοι στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους.

ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΣΗΜΟΥ: ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΓΟΣΗΜΟ !!! ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



Μέτωπο κατά της επαναφοράς του δικαστικού ενσήμου, δηλαδή του αποκαλούμενου αγωγόσημου, δημιουργείται σε δικαστικό επίπεδο. Μετά τη σφοδρή αντίδραση των δικηγόρων, που πραγματοποίησαν αποχή από τα καθήκοντα τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και οι εισαγγελείς συντάσσονται με την άποψη ότι το μέτρο «μόνον τους οικονομικά αδυνάτους αποτρέπει από την άσκηση της αγωγής ενώ οι οικονομικά ισχυροί αναλαμβάνουν ευκολότερα τον κίνδυνο απόρριψης». Επισημαίνουν μάλιστα πως «δεν εξυπηρετεί παρά μόνο το ταμειακό συμφέρον του Δημοσίου, το οποίο όμως δεν μπορεί να προτάσσεται των ανθρωπίνων και συνταγματικών δικαιωμάτων».

Το αποκαλούμενο αγωγόσημο είναι η θέσπιση υποχρέωσης προς τους πολίτες να καταβάλλουν ως δικαστικό ένσημο το 1% του αιτούμενου ποσού σε αναγνωριστικές αγωγές με αντικείμενο πάνω από 250.000 ευρώ.

Και στο Κτηματολόγιο;


Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημ. Βερβεσός μάλιστα, μιλώντας πρόσφατα στη συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των δικηγόρων είχε πει πως «αναλόγως της ερμηνείας που θα προκριθεί είναι πιθανόν να απαιτηθεί η καταβολή δικαστικού ενσήμου και στις δίκες του Κτηματολογίου για την αναγνώριση δικαιούχου, επί αγνώστου ιδιοκτήτη ή επί εσφαλμένης αρχικής εγγραφής (εφόσον η αξία του ακινήτου υπερβαίνει τις 250.000 €). Δηλ. για να αναγνωρίσει το δικαίωμα κυριότητάς του ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να καταβάλει ποσό 2.648 € για ακίνητο αξίας 250.000 €. Με δεδομένη την προφανή δυσχέρεια καταβολής ενός τόσο υψηλού ποσού δικαστικού ενσήμου, ευελπιστούμε ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη απαράδεκτη μεθόδευση του Δημοσίου, προκειμένου να υφαρπάξει την περιουσία όσων Ελλήνων πολιτών είχαν την ατυχία να μην υποβάλλουν έγκαιρα δήλωση εγγραφής στο Κτηματολόγιο».

Η επιστολή

ΗΠΑ: Ο 65ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΨΕ ΤΡΑΠΕΖΑ & ΠΕΤΟΥΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!

ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΕ ΚΑΦΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ
65χρονος λήστεψε τράπεζα στις ΗΠΑ και στη συνέχεια μοίραζε τα λεφτά σε περαστικούς ευχόμενος "Καλά Χριστούγεννα" !!!



Συγκεκριμένα ενας 65χρονος με λευκή γενειάδα συνελήφθη και το ποσό της εγγύησης που θα πρέπει να καταβάλει για να αποφυλακιστεί προσωρινά υπό όρους ορίστηκε στις 10.000 δολάρια, καθώς φέρεται να λήστεψε τράπεζα στην Πολιτεία Κολοράντο και εν συνεχεία να πέταξε μέρος των μετρητών που είχε αποσπάσει στον αέρα, φωνάζοντας «Καλά Χριστούγεννα» στους περαστικούς, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ την Τρίτη.

Η ληστεία έγινε στο Κολοράντο των ΗΠΑ

Ο Ντέιβιντ Γουέιν Όλιβερ συνελήφθη σε κοντινό καφέ της αλυσίδας Starbucks αφού λήστεψε το υποκατάστημα της Academy Bank στο Κολοράντο Σπρινγκς το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρει αστυνομική αναφορά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος «απείλησε να χρησιμοποιήσει όπλο» και βγήκε από το υποκατάστημα της τράπεζας με μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς για να σχολιάσει την υπόθεση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KKTV πάντως μετέδωσε, επικαλούμενο την αφήγηση του Ντιόν Πάσκαλ, αυτόπτη μάρτυρα, πως ο Όλιβερ, αφού βγήκε από την τράπεζα που είχε μόλις ληστέψει, άρχισε να σκορπάει χαρτονομίσματα «παντού».

«Άρχισε να βγάζει χρήματα από μια σακούλα και να τα πετάει στον αέρα» πριν φωνάξει «Καλά Χριστούγεννα», είπε ο Πάσκαλ στο δίκτυο.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ !!!

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Μεγάλες συγκεντρώσεις από εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλους που έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν χωρίς σταματημό για τις αλλαγές που θέλει να επιβάλλει στο συνταξιοδοτικό και όχι μόνο ο Μακρόν !!!



Τι συμβαίνει στην Γαλλία και δεν θα το μάθετε ποτέ από τα κανάλια

Καλές γιορτές και με το καλό κι εδώ γενική απεργία διαρκείας μπας και γίνει κάτι...

Και να υπενθυμίσω τι άλλο γίνεται στη Γαλλία που δεν θα τα δείτε στα κανάλια, εκτός από τις μπαλαρίνες που απεργούν στην Όπερα του Παρισιού και βγαίνουν και χορεύουν πλέον δωρεάν για όλους στο δρόμο... Φτωχοποιημένα Kίτρινα Γιλέκα στη Νότιο Γαλλία μπαίνουν στα σουπερ μάρκετ Carrefour, γεμίζουν καροτσάκια με τρόφιμα και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν, φωνάζοντας «Θέλουμε κι εμείς να κάνουμε Χριστούγεννα», ώσπου να τους σταματήσει η ασφάλεια του καταστήματος και η αστυνομία αλλά όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε...

Άλλα Κίτρινα γιλέκα, ντυμένοι αγιοβασίληδες πάνε στα γραφεία βουλευτών του Μακρόν να πούνε τάχαμους τα κάλαντα και τους τα ψέλνουν για τα καλά από κοντά τραγουδώντας χαρωπά, με ρυθμό και με στιχάκια, ώσπου να τους πετάξουν έξω. Εξοργισμένοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, κατά βάση πολυεθνικές, που απολύουν κόσμο, καταλαμβάνουν τις εν λόγω επιχειρήσεις και καταστρέφουν 1.000 ή 100 ή ανάλογο αριθμό πακέτων εμπορευμάτων, ώστε να έρθουν στα ίσα με τον αριθμό των εργαζομένων που απολύονται ή με τις μέρες ανεργίας που υφίστανται ήδη αυτοί και οι οικογένειές τους...

Κίτρινα γιλέκα στα διόδια, επιβάλουν για όλους το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ώσπου να έρθει η αστυνομία, αλλά συνήθως αργεί...

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΕΩΣ 30% ΤΟ 2020 !!!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΕΤΙΕΣ
Η υπόθεση εκδικάστηκε και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2020 !!!





Ορατός είναι ο κίνδυνος για δραματικές μειώσεις μισθών το 2020, έως και 30% και μάλιστα αναδρομικά, ενώ την ίδια στιγμή, «παγώνει» η αύξηση του κατώτατου μισθού, από το ποσό των 650 ευρώ.

Πρόκειται για δύο κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες εντείνουν την αβεβαιότητα και προκαλούν ανησυχία σε εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, για το νέο έτος.

Στους πρώτους μήνες του 2020, θα εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί της προσφυγής που υπέβαλε ο ΣΕΒ, σχετικά με την αύξηση των μισθών λόγω των τριετιών, σε συνδυασμό και την αύξηση του βασικού μισθού τον Φεβρουάριο του 2019.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 3 Δεκεμβρίου και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2020. Είναι ενδεικτικό ότι στη δίκη στο ΣτΕ, ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις υποστήριξαν το αίτημά τους για κατάργηση της αναπροσαρμογής των μισθών, η ΓΣΕΕ υποστήριξε την εγκύκλιο της πρώην υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, ενώ η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στο δικαστήριο τήρησε αυστηρή ουδετερότητα!


Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο καλείται να αποφανθεί αν συνεχίζουν να υφίστανται οι «παγωμένες» από το 2012 τριετίες ή αν έχουν καταργηθεί.

Με τον συνυπολογισμό των τριετιών, οι κατώτατοι μισθοί αυξήθηκαν από τον Φεβρουάριο του 2019 έως και 30% για τους εργαζόμενους έως 9 έτη ο οποίος από τα 650 ευρώ διαμορφώθηκε έως τα 845 ευρώ το μήνα.

Στην περίπτωση που η απόφαση δικαιώσει τους εργαζόμενους, οι μισθοί θα επιστρέψουν στο ύψος του βασικού μισθού δηλαδή των 650 ευρώ. Δηλαδή, χιλιάδες μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα χάσουν την αναπροσαρμογή, λόγω των τριετών, με αποτέλεσμα οι μισθοί τους να μειωθούν περίπου κατά 195 ευρώ το μήνα ή έως 30%.

Η χειρότερη εξέλιξη θα είναι, η αύξηση λόγω των τριετιών, να καταργηθεί αναδρομικά από τις 18 Φεβρουαρίου 2019, που σημαίνει ότι στην περίπτωση αυτή, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να επιστρέψουν και τις επιπλέον αμοιβές που έλαβαν από τον Φεβρουάριο του 2019!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ !!!


Με το αρνητικό ρεκόρ να το κατέχουν η κυβέρνηση Παπαδήμου(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και η μετέπειτα κυβέρνηση Σαμαρά(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με ποσοστό 91% !!!

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ & Η ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ !!!



Τι γράφει το slpress.gr :

Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των Ελλήνων έχει αρχίσει από το 2010 και την εφαρμογή των προγραμμάτων δημοσιονομικής πολιτικής. Με βάση τα στοιχεία του γραφήματος 1, είμαστε σε θέση να επιμερίσουμε τις αυξήσεις ανάλογα με τις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Συγκεκριμένα:

Επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) το 2010-2011 οι φορολογικές αυξήσεις κινήθηκαν από 32% σε 33,6% του ΑΕΠ. Όταν ανέλαβε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπό τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο το 2012-2014 οι αυξήσεις πήγαν από από 33,6% σε 36% του ΑΕΠ. Το διάστημα 20115-2018 που ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) οι αυξήσεις ήταν από 36% σε 38,7% του ΑΕΠ.

ΠΟΛΕΜΟΣ "ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ" ΜΑΝΤΩΝΑΝΑΚΗ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ !!!



Γερμανία: «Casus belli» η υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων - «Στα κάγκελα» ο εμπορικός κόσμος

Με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, που εκτιμάται σε περίπου δέκα δισ. ευρώ κάθε χρόνο, όλοι οι Γερμανοί θα πρέπει να λαμβάνουν απόδειξη σε κάθε συναλλαγή τους -κάτι που, μέχρι σήμερα, δεν ήταν υποχρεωτικό

Γερμανία, η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι πολίτες της οποίας θεωρούν σε ποσοστό άνω του 75% αναφαίρετο δικαίωμα τους να χρησιμοποιούν μετρητά στις συναλλαγές και αρνούνται να δεχθούν τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. Η χώρα στην οποία μέχρι σήμερα, η έκδοση αποδείξεων στις συναλλαγές δεν ήταν υποχρεωτική. Κάτι που πρόκειται να αλλάξει από την 1η Ιανουαρίου του 2020.


Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!


ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ !!!


Κατάργηση των πολλαπλών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι ασκούν παράλληλη οικονομική δραστηριότητα προβλέπει από την 1/1/2020 το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για τον ερχόμενο μήνα.


Ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως από το επόμενο έτος θα καταργηθεί το "καθεστώς” το οποίο επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου από το 2017, σύμφωνα με το οποίο είναι υποχρεωτική η καταβολή των εισφορών για κάθε εισόδημα που δημιουργείται από κάθε παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα.

Το "καθεστώς” αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καταργείται από το επόμενο έτος, όχι μόνο για τους μισθωτούς αλλά και για τους επαγγελματίες.

Συνεπώς, από το 2020, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, όποιος είναι επαγγελματίας και καταβάλλει εισφορές για μία δραστηριότητα του, δεν θα υποχρεούται να καταβάλλει εισφορές και για άλλη του επαγγελματική δραστηριότητα. Θα καταβάλλει μόνο για τη μία. Βασικός όρος, όμως, για αυτήν την απαλλαγή, θα είναι ο εξής:

ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΕΝΦΙΑ: Ο 3ος ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!


ΣτΚ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ & ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΟΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΥΛΟΥ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΖΩΗΣ !!!




Νέα επιτυχής παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Επιτυχής Διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για αποζημίωση ασφαλισμένης και τροποποίηση όρων ασφαλιστηρίου συμβολαίου λόγω εφαρμοζόμενης από την εταιρία διάκρισης με βάση το φύλο κατά παράβαση του ν.3769/2009.

Ειδικότερα η σχετική ανακοίνωση του Συνηγόρου του Καταναλωτή:

Αποζημίωση ασφαλισμένης και τροποποίηση όρων ασφαλιστηρίου συμβολαίου λόγω εφαρμοζόμενης από την εταιρία διάκρισης με βάση το φύλο κατά παράβαση του ν. 3769/2009

Ασφαλισμένη – Αντισυμβαλλόμενη ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής. Ασφαλιστική εταιρία.

Αποζημίωση ασφαλισμένης και τροποποίηση όρων ασφαλιστηρίου συμβολαίου λόγω εφαρμοζόμενης από την εταιρία διάκρισης με βάση το φύλο κατά παράβαση του ν. 3769//2009.

Ασφαλισμένη προσέφυγε στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή», που έχει οριστεί φορέας παρακολούθησης της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες και την παροχή τους στον ιδιωτικό τομέα, καταγγέλλοντας ότι η ασφαλιστική της εταιρία, στην οποία τηρεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής με προσαρτηματική κάλυψη εξωνοσοκομειακών παροχών, εφαρμόζει διάκριση με βάση το φύλο, καθώς εξαιρεί της κάλυψης τις ασθένειες των γυναικείων γεννητικών οργάνων και τις επιπλοκές τους.

"ΜΑΥΡΑ" ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: 7 ΣΤΙΣ 10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΔΩΡΟ !!!



Στο ίδιο έργο θεατές κατεγγέλει η ΠΟΕΕΤ

Καταγγελία για μη εμπρόθεσμη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε εργαζόμενους στον επισιτισμό έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Η ΠΟΕΕΤ εκτιμά ότι σχεδόν 7 στις 10 επιχειρήεις στον κλάδο του επισιτισμού δεν έχουν πληρώσει ακόμη το δώρο, αν και έχει παρέλθει η προβλεπόμενη από τον νόμο προθεσμία.

Καλεί δε τους εργαζόμενους να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες προσφεύγοντας στα κατά τόπους Σωματεία (όπου δεν υπάρχουν κατευθείαν στην Ομοσπονδία) για να κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο καθώς η μη καταβολή του είναι ποινικό αδίκημα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΨΗΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




«Το 2020 θα πάρω στα χέρια μου το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος και θα το συζητήσουμε. Τότε θα είμαι σε θέση να σας απαντήσω αν θα είναι συμβατό αυτό το σχέδιο, μία παραλλαγή του ή κάποιο άλλο σχέδιο. Τότε θα προχωρήσουμε έτσι ώστε την επόμενη διετία να καθαρίσουμε ουσιαστικά τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών για να αρχίσει να υπάρχει βιώσιμη πιστωτική επέκταση, δηλαδή δανεισμός επιχειρήσεων και νοικοκυριών», αποκάλυψε χθες σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός μίλησε για ένα δεύτερο (μετά τον “Ηρακλή”) «συμβατό με τους ευρωπαϊκούς κανόνες σχέδιο» με στόχο την οριστική απαλλαγή των ελληνικών τραπεζών από το τοξικό τους χαρτοφυλάκιο.

Πρώτη κίνηση θα είναι η παρουσίαση της σχετικής πρότασης της Τράπεζας της Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να δεσμευθεί πως αυτό θα είναι και το σχήμα που θα επιλεγεί, καθώς όπως ξεκαθάρισε θα πρέπει να είναι αποδεκτό και από τους θεσμούς.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ-ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ !!!

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΡΓΗΣΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ...
Ενώ όπως φαίνεται το πολυδιαφημιζόμενο νομοσχέδιο-γεφύρι της Άρτας για τα δικηγορικά-εισπρακτικές πάει στον κάλαθο των αχρήστων !!!




«Stop» επιχειρεί να βάλει το υπουργείο ανάπτυξης στις καταχρηστικές τακτικές των δικηγορικών γραφείων που λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρείες, κατόπιν πλήθους καταγγελιών πολιτών για καταχρηστικές συμπεριφορές δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών που λειτουργούν και ως εισπρακτικές εταιρείες, χωρίς ωστόσο να τηρούν το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για αυτές.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξετάζει το μέτρο επιβολής προστίμων στους εντολείς σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο σε καταχρηστικές συμπεριφορές δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών που λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρείες, αλλά δεν διέπονται από το νόμο 3758/2009 που ισχύει για τις τελευταίες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κρίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να υπαχθούν οι δικηγόροι στο νόμο 3758/2009 που αφορά τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών και στον οποίο προβλέπονται αυστηρές ποινές στην περίπτωση καταχρηστικών συμπεριφορών.

Μάλιστα, φέρεται να υποστηρίζει ότι το θέμα έχει λυθεί οριστικά με την υπ αριθμόν 598/2012 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, βάσει της οποίας, η ένταξη των δικηγόρων στο ν.3758/2009 δεν συνάδει με την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, δεδομένου ότι η ενημέρωση οφειλετών εντάσσεται ήδη σε αυτό και καθιστά αδύνατη, σύμφωνα με συγκεκριμένη γνωμοδότηση, την επιβολή κυρώσεων σε δικηγόρους από το υπουργείο Ανάπτυξης. Για τις όποιες κυρώσεις, όπως αναφέρεται στη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αρμόδιο είναι το οικείο πειθαρχικό τους όργανο.

Την ώρα που το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, «κατακλύζεται» από παράπονα πολιτών για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν ορισμένοι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την είσπραξη οφειλών για λογαριασμό πελατών τους και παρά την ενημέρωση των οικείων δικηγορικών συλλόγων, έως αυτή τη στιγμή, δεν έχει γνωστοποιηθεί κάποια περίπτωση επιβολής κυρώσεων από τα πειθαρχικά τους όργανα.

Οι αθέμιτες πρακτικές

ΑΑΔΕ: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΕΣ !!!



Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία αφαίρεσης των προσαυξήσεων για τις
υπόλοιπες δόσεις, σε περίπτωση πρόωρης εφάπαξ εξόφλησης της συνολικής οφειλής,
που έχει ρυθμιστεί, δίνει με εγκύκλιο ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων
Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Πρόκειται για προσαυξήσεις, με τις οποίες επιβαρύνεται η βασική οφειλή, που έχει
υπαχθεί σε ρύθμιση, σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής.

Στην περίπτωση, που το σύνολο του υπολοίπου ρυθμισμένης οφειλής εξοφληθεί
πρόωρα με οποιονδήποτε τρόπο (εφάπαξ καταβολή ή διοικητικά ή αναγκαστικά
μέτρα είσπραξης, όπως αποδεικτικό ενημερότητας και κατάσχεση, ή συμψηφισμός),
ο οφειλέτης επιβαρύνεται με τις προσαυξήσεις, που αναλογούν στον πραγματικό
αριθμό δόσεων, όπως αυτός τελικά διαμορφώνεται κατά την ημερομηνία εξόφλησης
της ρύθμισης.

ΣτΚ: ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΤΑΨΗΦΙΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ !!!



Εκτινάχθηκαν οι αναφορές-καταγγελίες στον Συνήγορο του Καταναλωτή για χρεώσεις από πενταψήφια νούμερα (ποσοστό αύξησης 70,83% μέχρι το Νοέμβριο 2019 σε σχέση με το 2018).

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή ζητάει να αυξηθεί η ασφάλεια στις συναλλαγές τέτοιου είδους, ενώ εκτιμά ότι υπάρχει ευθύνη των παρόχων υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών για την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών εγγραφής των πελατών τους σε Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ), δεδομένου ότι οι πάροχοι εισπράττουν μέρος του καταβαλλόμενου, για τις υπηρεσίες αυτές, τιμήματος.

Αυτό έγινε γνωστό κατά την πρόσφατη ετήσια συνάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής "Συνήγορος του Καταναλωτή" με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση εκπροσώπων του Συνηγόρου του Καταναλωτή με στελέχη της αρμόδιας για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG CNECT), προκειμένου να τεθούν τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τους καταναλωτές υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στη χώρα μας, το 2019, βάσει των αναφορών - καταγγελιών που υποβλήθηκαν στην Αρχή.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΟΙ 6 ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΦΠΑ !!!




Νέα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην πάταξη του φαινομένου του «εξαφανισμένου εμπόρου», του «καρουζέλ» και της «κυκλικής απάτης» και γενικά της απάτης ειδικά στον ΦΠΑ που κοστίζει περίπου 6 δισ. ευρώ, στην Ελλάδα (το 30% των εισπράξεων από τον ΦΠΑ) και 149 δισ. ευρώ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό απάτης στην Ελλάδα (30%), είναι το υψηλότερο στην ΕΕ, στοιχείο που δείχνει ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Οι απάτες στήνονται με πολλούς τρόπους και κοινή συνισταμένη όλων είναι οι πωλήσεις αγαθών μέσα από πολλές εταιρείες, μέχρι να φτάσουν στον τελικό αποδέκτη, εκ των οποίων, μία εταιρεία εξαφανίζεται, έχοντας εισπράξει τον ΦΠΑ, τον οποίο φυσικά δεν αποδίδει.

Τη συγκεκριμένη «τρύπα» που υπήρχε στη διακίνηση των κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ, λάπτοπ και παιχνιδομηχανών, την έκλεισαν με την πρόσφατη ρύθμιση, σε ότι αφορά τουλάχιστον τις πωλήσεις με τελικό αποδέκτη, επαγγελματία που υπάγεται στο καθεστώς του ΦΠΑ. Αλλά υπάρχουν ακόμη πολλές «τρύπες» στον μηχανισμό επιβολής και είσπραξης του ΦΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, από την 1η Ιανουαρίου 2020 τίθενται σε εφαρμογή νέοι κανόνες της Ε.Ε. οι οποίες αφορούν στην απάτη στις αλυσιδωτές συναλλαγές, την απαλλαγή για ενδοκοινοτικές παραδόσεις αγαθών και την απόδειξη μεταφοράς για τους σκοπούς της εν λόγω απαλλαγής, καθώς και τις συμφωνίες περί αποθεμάτων.

Οι αλλαγές που περιέχονται στην οδηγία (ΕΕ) 2018/1910 είναι οι ακόλουθες:

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Η ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΚΙΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ SUV !!!




Επιβολή πρόσθετου φόρου κυκλοφορίας και όριο του ειδικού τέλους - «πέναλτι», μεταξύ των αντικινήτρων που εξετάζονται για την αγορά τους



Ένας πραγματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη εναντίον των αυτοκινήτων SUV, των «οχημάτων ελεύθερου χρόνου», που συνήθως έχουν κίνηση 4χ4 και μεγάλο όγκο.

Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η κατηγορία αυτή των αυτοκινήτων, που εξελίσσεται στην πιο δημοφιλή για τους καταναλωτές παγκοσμίως, είναι εξαιρετικά ρυπογόνα, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται φορολογικά και άλλα μέτρα, ως αντικίνητρα στην αγορά και τη χρήση του.

Στις Βρυξέλλες συζητείται η επιβολή πρόσθετου φόρου κυκλοφορίας, στη Γαλλία σχέδιο νόμου αυξάνει το όριο του ειδικού τέλους – «πέναλτι» για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού και SUV- από 12.5000 ευρώ που είναι σήμερα στα 20.000 ευρώ. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο ΛεΜερ επιτέθηκε στην «έκρηξη πωλήσεων αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού». Στο Βερολίνο εξετάζεται κατά πόσον θα πρέπει να απαγορευτεί η είσοδός τους στο κέντρο της πόλης.

Η «επίθεση» στα SUV οφείλεται στη μεγάλη «πράσινη» στροφή που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη, με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στροφή που έχει αναγγελθεί και ως επίσημη κεντρική πολιτική της Κομισιόν, αλλά και διεθνών οργανισμών όπως το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ.

VIVA WALLET: ΒΑΖΕΙ ΠΟΔΙ ΣΕ 23 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ !!!

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ
Ενώ θέλει να αποκτήσει και τραπεζική άδεια.



Χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 75 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Viva Wallet, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με σειρά υποψήφιων επενδυτών (Αμερικανών και Ευρωπαίων) και επενδυτικών σχημάτων.

Τα κονδύλια αυτά θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική εταιρεία fintech για να «τρέξει» τα πλάνα επέκτασης που έχει καταρτίσει σε 23 ευρωπαϊκές χώρες αλλά και την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού σε Αθήνα και εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η Viva Wallet προς το παρόν διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο, Βρυξέλλες και Βουκουρέστι ενώ δραστηριότητα σε 14 χώρες της Ευρώπης.

Η νέα κίνηση αποτελεί τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης της ελληνικής fintech εταιρείας, η οποία, όπως είχε γράψει το Banks.com.gr ενδιαφέρεται να αποκτήσει τραπεζική άδεια.

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ
Πριν από την υπογραφή ενός συμβολαίου στις τηλεπικοινωνίες, ο πάροχος θα υποχρεούται να παραδίδει στον καταναλωτή μια περίληψη των βασικών όρων του συμβολαίου όπως, για παράδειγμα, οι χρεώσεις, το είδος της υπηρεσίας που θα λαμβάνει, τα χαρακτηριστικά της (ταχύτητα), η διάρκεια ισχύος του συμβολαίου κ.ά.



To θέμα των χρεώσεων στις τηλεπικοινωνίες δεν απασχολεί μόνον την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση, αλλά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό διακρίνεται από την απόφαση της Κομισιόν να προωθήσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 ένα νέο και ενιαίο μοντέλο παρουσίασης των συμβολαίων στις τηλεπικοινωνίες, κατά μήκος όλης της Ε.Ε. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πριν από την υπογραφή ενός συμβολαίου στις τηλεπικοινωνίες, ο πάροχος θα υποχρεούται να παραδίδει στον καταναλωτή μια περίληψη των βασικών όρων του συμβολαίου όπως, για παράδειγμα, οι χρεώσεις, το είδος της υπηρεσίας που θα λαμβάνει, τα χαρακτηριστικά της (ταχύτητα), η διάρκεια ισχύος του συμβολαίου κ.ά.

Το είδος και τον τρόπο εμφάνισης των πληροφοριών αυτών θα αποφασίσει η Κομισιόν και θα επιβάλει στις επιμέρους αγορές η εθνική ρυθμιστική αρχή – εν προκειμένω η ΕΕΤΤ για την Ελλάδα. Η απόφαση αυτή αναδεικνύει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε όλη την Ε.Ε. σχετικά με τα συμβόλαια των τηλεπικοινωνιών. Καθώς προστίθενται όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά, η πολυπλοκότητα αυξάνεται και ταυτόχρονα η προσπάθεια εξαπάτησης των καταναλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από το 50% των καταγγελιών που υπήρξαν πέρυσι για τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στην Ελλάδα, αφορούσαν αμφισβητήσεις λογαριασμών.

Οι πάροχοι θα πρέπει να συμμορφωθούν με τον νέο κώδικα ηλεκτρονικών επικοινωνιών της Ε.Ε. μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2020. Το έργο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, θα αναλάβουν οι κατά τόπους εθνικές ρυθμιστικές αρχές.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΕΩΣ 350€ Η ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΛΛΑ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ...98% !!!


Στα ύψη οι πληρότητες...Μήπως ήρθε η ανάπτυξη και δεν το πήραμε χαμπάρι ;;;

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές διαμερισμάτων στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς για τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά. Στην Αράχωβα η διανυκτέρευση σε ένα διαμέρισμα για 2 άτομα μπορεί να φτάσει και τα 350 ευρώ, ενώ αυξημένες είναι οι τιμές και σε Μέτσοβο και Καλάβρυτα.

Οι πληρότητες εμφανίζονται αυξημένες σε σχέση με πέρυσι καθώς περισσότεροι επιλέγουν τις ολιγοήμερες αποδράσεις την περίοδο των γιορτών. Όπως είναι φυσικό οι τιμές είναι «φουσκωμένες» τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καθώς τις υπόλοιπες ημέρες το κόστος διανυκτέρευσης μειώνεται έως και 35%.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών Ε-Real Estates οι τιμές βραχυχρόνιας μίσθωσης για διαμερίσματα-ολόκληρα σπίτια/βίλες κυμαίνονται φέτος ως εξής:

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΣΕ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 8.000.000€ !!!

8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΖΑΚΟΥΖΙ, ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΕΙΔΗ ΚΑΙ...ΦΕΡΑΡΙ !!!
Ο εν λόγω πρύτανης παρότι καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη, αποφυλακίστηκε μετά από 14 μήνες για λόγους υγείας, ενώ τώρα του δόθηκε και χάρη με προεδρικό διάταγμα !!!



Η υπεξαίρεση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Παντείου Πανεπιστημίου ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που ταρακούνησαν συθέμελα την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Χρήματα που προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα για τα έτη 1992-1998, «επενδύθηκαν» τελικά σε τζακούζι, τζάκια, πολυτελή είδη, ακόμη και σε μια κόκκινη φεράρι, με επιταγή που κόπηκε στο λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Παντείου. Τον Ιούνιο του 2012 οδηγήθηκαν στη φυλακή τρεις πανεπιστημιακοί και άλλοι έξι κατηγορούμενοι. Μεταξύ αυτών και ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστήμιου Δημήτρης Κώνστας, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση και απάτη.

Ο Πρύτανης, ο οποίος δήλωνε αθώος, αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2013, έπειτα από μόλις 14 μήνες κράτησης, καθώς ανεστάλη η ποινή του για λόγους υγείας. Πριν από μερικές ημέρες ο κύκλος της υπόθεσης έκλεισε οριστικά για τον κ.Κώνστα, αφού το υπόλοιπο της ποινής, δηλαδή περίπου 13 χρόνια κάθειρξης, χαρίστηκαν και μάλιστα με Προεδρικό Διάταγμα.

Το pagenews αποκαλύπτει το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 25 Νοεμβρίου με το οποίο δίνεται χάρη στο υπόλοιπο της ποινής που έχει καταδικαστεί ο Πρύτανης του Παντείου, με Προεδρικό Διάταγμα και έπειτα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα. «Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 13.11.2019 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ. 1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, χαρίζεται το υπόλοιπο της ποινής του ΚΩΝΣΤΑ Δημητρίου του Κων/νου, που του επεβλήθη με την υπ’ αριθ.: 2006/25.6.2012 απόφαση του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία είχε καταδικασθεί σε συνολική ποινή καθείρξεως δεκατεσσάρων (14) ετών για τις πράξεις της υπεξαίρεσης, της ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης» σημειώνεται στο ΦΕΚ, το οποίο υπογράφει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3% ΕΔΩΣΕ Η PQH ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 2,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Επιβεβαιώθηκε η αγορά του χαρτοφυλάκιο Aeolus από την Intrum

Τι μεταδίδει το banks.com.gr :

Η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. (“PQH”), Ειδικός Εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα, ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης πώλησης και μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου Aeolus με την Intrum Hellas DAC, εταιρεία ειδικού σκοπού του Ομίλου Intrum, διεθνή παρόχου υπηρεσιών διαχείρισης απαιτήσεων, για €71,1 εκατ., ήτοι 7% επί του €1 δισ. ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου. Το χαρτοφυλάκιο Aeolus αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις λογιστικής αξίας €1,1 δισ. και συνολικής απαίτησης €2,4 δισ. Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε τον Ιούλιο 2019 προσελκύοντας ισχυρό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Ξάνθος Βράχας, Διευθύνων Σύμβουλος της PQH ανέφερε σχετικά: «Η πώληση του Aeolus επιβεβαιώνει τον ενδελεχή σχεδιασμό, την εκτενή προετοιμασία και την αποτελεσματική εκτέλεση της συναλλαγής σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, εντός του κανονιστικού πλαισίου που έχει θεσπίσει η Τράπεζα της Ελλάδος. Η συναλλαγή αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο στο στρατηγικό μας σχεδιασμό για την επίτευξη των επόμενων προγραμματισμένων στόχων μας».

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΙΝ ΤΑ 67 !!!



Όλες οι ειδικές κατηγορίες που μπορούν να αξιοποιήσουν τη μεταβατική περίοδο του 3ου Μνημονίου και να συνταξιοδοτηθούν ακόμη και στο 55ο έτος

Έως και 12 χρόνια νωρίτερα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων, και το 2020, στο πλαίσιο της μεταβατικής περιόδου που προέβλεψε η νομοθετική παρέμβαση του 2015, που -υπό την πίεση των θεσμών- αύξησε τα γενικά όρια εξόδου στη σύνταξη στα 67 έτη.

Η μεταβατική περίοδος που προβλέφθηκε λήγει το 2022. Έτσι, το νέο έτος υπάρχουν τουλάχιστον 35 κατηγορίες ασφαλισμένων, οι οποίοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν ακόμη και στα 55 έτη. Υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με αυξήσεις σε σχέση με τα όρια που ίσχυαν πριν από το 3ο μνημόνιο, τα οποία κυμαίνονται από 3 μήνες και φθάνουν έως και τους 21 μήνες.

Η δικηγόρος Ασπασία Παπαθανασοπούλου καταγράφει για λογαριασμό του Euro2day.gr τις 35 κατηγορίες ασφαλισμένων, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που «προλαβαίνουν» εντός του 2020 να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα, με πλήρη αλλά και με μειωμένη σύνταξη.
Αναλυτικά, οι κατηγορίες ασφαλισμένων στον ιδιωτικό τομέα με δυνατότητα λήψης πλήρους σύνταξης εντός του 2020 είναι:

1. Γυναίκες ασφαλισμένες του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γεννημένες από το πρώτο τρίμηνο του 1960, με 10.000 ημέρες ασφάλισης έως και 31/12/2010 (απαιτούμενη ηλικία 60 ετών και 9 μηνών)

2. Γυναίκες - μητέρες ασφαλισμένες του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γεννημένες το πρώτο τρίμηνο του 1960, με 5.500 ημέρες ασφάλισης έως και 31/12/2011 και τέκνο γεννημένο από το 1993 και μετά (απαιτούμενη ηλικία 60 ετών και 9 μηνών).

3. Ασφαλισμένοι/ες του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γεννημένοι το έτος 1960, με 10.500 ημέρες ασφάλισης έως και 31/12/2010 (απαιτούμενη ηλικία 60 ετών).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΒΑΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ Αλ6 !!!

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ: 6ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!



Εξάμηνη παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 αποφάσισε το ΔΣ του ΟΑΕΔ για την προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, στο portal του Οργανισμού (www.oaed.gr), για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ.

Επίσης, το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ) και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ως άνω οφειλών.

Οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις αναμένεται να εκδοθούν άμεσα από το Υπουργείο Εργασίας. Η απόφαση εξάμηνης παράτασης της προθεσμίας, που κανονικά εξέπνεε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, ελήφθη από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ με στόχο οι δανειολήπτες και οι δικαιούχοι εργατικής κατοικίας να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΩΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΑΧΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΝΕΑ ΣΤΕΓΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Εμείς σας έχουμε προειδοποιήσει για το μαζικό ξεσπίτωμα που έρχεται...

Με ωρολογιακή βόμβα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρομοιάζουν κάποιοι τη λήξη της προστασίας της πρώτης κατοικίας στα τέλη Απριλίου του 2020 και αναμένεται να οδηγήσει την επιστροφή όλων στην σκληρή πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα αναζητήσει το νέο μετά την προστασία της πρώτης κατοικίας και ειδικότερα το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου θα ασχοληθεί με το καυτό κοινωνικό θέμα από τη νέα χρονιά.

Αναμένεται να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα στελεχωθεί αποκλειστικά από προσωπικό του Μαξίμου το οποίο θα αναλάβει να διαμορφώσει ένα πλαίσιο το οποίο θα δίνει μία στεγαστική λύση σε όσους θα βρεθούν στο σημείο να χάσουν το σπίτι τους λόγω τραπεζικών χρεών.

Όπως μας διαβεβαιώνουν κάποιες πηγές δεν θα πρόκειται για συνέχιση της προστασίας.
Το μοντέλο θα βασιστεί στην προοπτική αναζήτηση μιας νέας στέγης διαμονής που να καλύπτει ή να μη καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες μιας οικογένειας που θα βρεθεί στο δρόμο. 

Οι πρώτες συζητήσεις κάνουν λόγο για το Νορβηγικό μοντέλο.

Ακόμη θα εξετάσουν κι άλλες λύσεις που προσφέρουν κράτη μέλη της ΕΕ.

Όλοι κατανοούν ότι η ελληνική πραγματικότητα έχει τους δικούς της κανόνες και αξίες που να σημειωθεί θέλει ένα σύστημα προστασίας για όσους έχασαν το δικό τους κεραμίδι λόγω επιχειρηματικών αστοχιών ή μια παρατεταμένη ανεργία.

Το Δημόσιο αναμένεται να παραχωρεί ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή του έναντι καταβολής μισθώματος.

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΑΓΟΡΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ !!!



Με δέλεαρ τα ενοίκια που σημειώνουν συνεχή άνοδο

Σημαντικές προβλέπεται να είναι οι αυξήσεις των τιμών ενοικίασης σύγχρονων γραφειακών χώρων, αλλά και καταστημάτων σε δημοφιλείς εμπορικές «πιάτσες», κατά την διάρκεια του 2020. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ακινήτων, η σταθερή άνοδος της ζήτησης από επιχειρήσεις κι εμπορικές αλυσίδες, τόσο εγχώριες, όσο και διεθνείς, όπως επίσης και το γεγονός ότι η προσφορά όχι μόνο δεν αυξάνεται, αλλά αντιθέτως συνεχώς μειώνεται, συνηγορούν υπέρ της κατακόρυφης ανόδου των τιμών.

Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται από την «φρενίτιδα» αγορών ακινήτων εισοδήματος (κυρίως γραφεία και καταστήματα) κατά το 2019, την ίδια άποψη συμμερίζονται και οι επικεφαλής των επενδυτικών εταιρειών ακινήτων, αλλά και των ξένων επενδυτικών funds, που δεν δίστασαν να καταβάλουν σημαντικά ποσά, συχνά υψηλότερα της εκτιμηθείσας αξίας, ακριβώς επειδή προσβλέπουν στην μελλοντική αύξηση των εισοδημάτων από ενοίκια κι επομένως και των αποδόσεων των ακινήτων που αποκτήθηκαν.

Όπως σημειώνουν μάλιστα άνθρωποι της αγοράς, τα ακίνητα στα οποία λήγουν σύντομα οι υφιστάμενες μισθώσεις, ή όπου είναι εύκολη η αποχώρηση του σημερινού ενοίκου, έχουν πωληθεί σε σημαντικά υψηλότερες τιμές, ακριβώς επειδή εκτιμάται ότι οι νέες συμφωνίες θα είναι σαφώς πιο προσοδοφόρες. Πρόκειται για μια σαφή αντιστροφή της τάσης που κυριάρχησε στην αγορά επί χρόνια, δηλαδή της επαναδιαπραγμάτευσης των μισθώσεων προς τα κάτω, λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΤΟ 2020 ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Τι γράφει το capital.gr :

Είναι ίσως για πρώτη φορά μεταπολεμικά που το γεγονός ότι στις ΗΠΑ πρόκειται να γίνουν προεδρικές εκλογές την επόμενη χρονιά δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη διασφάλιση της "οικονομικής" ηρεμίας. Το 2020 είναι μια χρονιά για την οποία οι κεντρικοί τραπεζίτες ανησυχούν πριν καν ξεκινήσει. Η ανησυχία αυτή επιβεβαιώθηκε έμπρακτα από τη συνδυασμένη και ταυτόχρονη παρέμβαση της Fed και της ΕΚΤ με εκατοντάδες δισ. δολάρια και ευρώ σε ελάχιστο χρόνο.

Η μεν Fed προχώρησε σε αλλαγή γραμμής και επαναφορά μεσο-βραχυπρόθεσμων προγραμμάτων "έγχυσης" μισού τρισ. δολ. στις κεφαλαιαγορές στις ΗΠΑ σε διάστημα ενός μηνός, ενώ η ΕΚΤ με μια εσπευσμένη απόφαση από τις 12 Σεπτεμβρίου επανέφερε σε ισχύ προγράμματα παροχής ρευστότητας εκατοντάδων δισ. ευρώ χωρίς πρόβλεψη για χρονοδιάγραμμα λήξης...

Πρόκειται για παρεμβάσεις "απόψυξης" της διατραπεζικής αγοράς, μέσω της αγοράς repos, προκειμένου να απομακρυνθεί η αμεσότητα του κινδύνου επανάληψης του "ατυχήματος" της 15ης Σεπτεμβρίου του 2008, όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers και μαζί της απειλήθηκε η κατάρρευση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.

Χαρακτηριστικό του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο γίνονται εδώ και περίπου δύο μήνες οι παρεμβάσεις αυτές από τις κεντρικές τράπεζες είναι ότι η διατραπεζική αγορά στις ΗΠΑ, στην οποία η Fed διοχετεύει εσπευσμένα μισό τρισ. δολ., έχει ήδη πλεονάζοντα κεφάλαια της τάξης των 1,5 τρισ. δολ...

Τι έχει συμβεί

Η διετία 2018-2019 έχει βάλει στο τραπέζι ένα πρωτοφανές και γεμάτο ερωτηματικά ζήτημα: η οικονομία αλληλοεξαρτάται με τις αγορές ή οι αγορές και η οικονομία εξαρτούν πλέον την επιβίωσή τους από τις κεντρικές τράπεζες;

Η διαπίστωση της μεγάλης ανατροπής που συνέβη μεταξύ 2018 και 2019 δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εύκολες απαντήσεις. Και αυτό ξεκαθάρισε σε πρόσφατη ομιλία της από τη Φρανκφούρτη η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ Η ΕΦΟΡΙΑ & ΒΓΑΖΕΙ "ΛΑΒΡΑΚΙΑ" !!!

"ΤΣΑΚΩΣΑΝ" 3 ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ
Εκτεταμένη φοροδιαφυγή διαπιστώθηκε από ελέγχους που έκανε η ΑΑΔΕ σε πρατήρια υγρών καυσίμων και ένα ελαιοτριβείο στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο.





Ειδικότερα σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ:

Α. Σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου η οποία αφορά τις χρήσεις 2015 έως και 2018 διαπιστώθηκαν τα εξής:

Κατά τις χρήσεις 2015 έως 2017 καθώς και για το διάστημα από 1.1.έως 22.1.2018, δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία εσόδων από πωλήσεις υγραερίου, συνολικής αξίας 203.000 ευρώ.

Επίσης, για τις ίδιες περιόδους, διαπιστώθηκε ότι η ελεγχόμενη οντότητα προέβη σε διενέργεια πράξεων λαθρεμπορίας, καθώς παρέλαβε, τουλάχιστον 268.000 λίτρα υγραερίου χωρίς να λάβει και να εκδώσει παραστατικά παραλαβών - αγορών.

Επιπλέον, δεν καταχωρήθηκαν στα βιβλία της επιχείρησης και δε συμπεριλήφθηκαν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α των ετών 2015 έως 2017, έσοδα από πωλήσεις υγρών καυσίμων συνολικής καθαρής αξίας 719.000 ευρώ, για τις οποίες είχαν εκδοθεί παραστατικά μέσω του συστήματος εισροών - εκροών του πρατηρίου.

Τέλος, δεν είχαν συμπεριληφθεί στις δηλώσεις Φ.Π.Α των ετών 2015 έως 2017 έσοδα ύψους 82.000 ευρώ, τα οποία είχαν καταχωρηθεί στα τηρούμενα βιβλία και συμπεριληφθεί στις αντίστοιχες δηλώσεις εισοδήματος.

Β. Από έλεγχο σε επιχείρηση με αντικείμενο δραστηριότητας ελαιοτριβείο και πώληση ελαιολάδου, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΣΚΑΝΔΑΛΟ INSIDER TRADING ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000.000$ !!!



Η Εισαγγελία του Νότιου Τομέα της Νέας Υόρκης , η περιφέρεια δηλαδή που ανήκει το χρηματιστήριο (Wall Street) της μητρόπολης των ΗΠΑ, είναι πλέον ξεκάθαρη: Οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύτηκαν την εσωτερική πληροφόρηση κέρδισαν πολλά λεφτά αγοράζοντας και πουλώντας πάνω απο 30 μετοχές σε διάστημα 7 ετών. Το ποσό εκτιμάται απο τις αρχές των ΗΠΑ , οτι υπερβαίνει τα 100 εκατ. δολάρια.

Στο κύκλωμα του insider trading η εισαγγελία υποστηρίζει οτι έχουν εμπλακεί τουλάχιστον 16 άτομα μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες: οι Γιώργος Νίκας, Τηλέμαχος Λαβίδας και Στηβ Μακρής.

Εικάζεται ότι υπάρχει ακόμα και ενας τέταρτος Ελληνας ο οποίος είναι εφοπλιστής. Οσον αφορά τον Μακρή οι εισαγγελείς δεν του έχουν απαγγείλει κατηγορίες.

Τι λένε οι εισαγγελείς
Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι από το 2013 έως το 2015 ο Τηλέμαχος Λαβίδας γιος του Θανάση Λαβίδα, έδωσε πληροφορίες για την φαρμακευτική εταιρία Ariad στο Νίκα, ο οποίος με τη σειρά του τις αποκάλυψε στον γαλλοελβετό trader Μαρκ Ντεμάν-Ντεμπί και τουλάχιστον άλλους 16 ανθρώπους.

Ο Ντεμάν, φίλος του Νίκα, έμενε στην Ελβετία αλλά ερχόταν συχνά στην Αθήνα και στη Μύκονο ξοδεύοντας πολλά λεφτά.

Νίκας, Ντεμάν και ένας έλληνας εφοπλιστής (το όνομα του οποίου είναι σε γνώση του mononews.gr) με αδυναμία στις ωραίες γυναίκες ήταν συχνά θαμώνες σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας και της Μυκόνου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΦΑΓΑΝ...ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ 150.000 ΕΥΡΩ !!!



Σε ένα χωριό στην Ηγουμενίτσα ένα κοπάδι από κατσίκες και πρόβατα βόσκησε στο καινούριο χορτάρι του γηπέδου, καταστρέφοντας το ολοκληρωτικά.

Τεράστια ζημιά υπέστη ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου στο χωριό Βασιλικό της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με post στο Facebook το κοπάδι από κατσίκες και πρόβατα μπήκε στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του χωριού και βόσκησε πάνω στον χλοοτάπητα του γηπέδου.

Όπως αναφέρει ο η ανάρτηση το εν λόγω έργο είχε κοστίσει στον δήμο Ηγουμενίτσας το ποσό των 150.000 ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ !!!



Τον νέο χάρτη των προστίμων για παραβάσεις που αφορούν στη μερική απασχόληση, τις υπηρεσίες, τις άδειες και την αδήλωτη εργασία προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση με την οποία επιχειρείται να εξαλειφθούν παθογένειες στη ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο", με τις παρεμβάσεις αυτές:

  • 1.Τίθεται τέλος στη δυνατότητα επιβολής διαφορετικών προστίμων σε ίδιας τάξης μεγέθους επιχειρήσεις λόγω των υποκειμενικών κριτηρίων που υιοθετούσε το προηγούμενο σύστημα και προκαλούσε σύγχυση για το τελικό ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου.

Προηγούμενο σύστημα:

Σε επιχείρηση με 15 εργαζομένους που δεν χορηγούσε κανονική άδεια σε 6 εργαζόμενους της, μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο που κυμαίνονταν από 6.000 έως 15.000 ευρώ λόγω διαφορετικής υποκειμενικής κρίσης των Επιθεωρητών που διαμόρφωνε τελικά και το ύψος του προστίμου .Από την άλλη ακόμη και αν η παράβαση αφορούσε ολόκληρο το προσωπικό της επιχείρησης το γεγονός ήταν αδιάφορο για το τελικό ύψος του προστίμου.

Νέο σύστημα
SSL Certificates