.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΑΓΟΡΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ !!!



Με δέλεαρ τα ενοίκια που σημειώνουν συνεχή άνοδο

Σημαντικές προβλέπεται να είναι οι αυξήσεις των τιμών ενοικίασης σύγχρονων γραφειακών χώρων, αλλά και καταστημάτων σε δημοφιλείς εμπορικές «πιάτσες», κατά την διάρκεια του 2020. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ακινήτων, η σταθερή άνοδος της ζήτησης από επιχειρήσεις κι εμπορικές αλυσίδες, τόσο εγχώριες, όσο και διεθνείς, όπως επίσης και το γεγονός ότι η προσφορά όχι μόνο δεν αυξάνεται, αλλά αντιθέτως συνεχώς μειώνεται, συνηγορούν υπέρ της κατακόρυφης ανόδου των τιμών.

Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται από την «φρενίτιδα» αγορών ακινήτων εισοδήματος (κυρίως γραφεία και καταστήματα) κατά το 2019, την ίδια άποψη συμμερίζονται και οι επικεφαλής των επενδυτικών εταιρειών ακινήτων, αλλά και των ξένων επενδυτικών funds, που δεν δίστασαν να καταβάλουν σημαντικά ποσά, συχνά υψηλότερα της εκτιμηθείσας αξίας, ακριβώς επειδή προσβλέπουν στην μελλοντική αύξηση των εισοδημάτων από ενοίκια κι επομένως και των αποδόσεων των ακινήτων που αποκτήθηκαν.

Όπως σημειώνουν μάλιστα άνθρωποι της αγοράς, τα ακίνητα στα οποία λήγουν σύντομα οι υφιστάμενες μισθώσεις, ή όπου είναι εύκολη η αποχώρηση του σημερινού ενοίκου, έχουν πωληθεί σε σημαντικά υψηλότερες τιμές, ακριβώς επειδή εκτιμάται ότι οι νέες συμφωνίες θα είναι σαφώς πιο προσοδοφόρες. Πρόκειται για μια σαφή αντιστροφή της τάσης που κυριάρχησε στην αγορά επί χρόνια, δηλαδή της επαναδιαπραγμάτευσης των μισθώσεων προς τα κάτω, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Συνολικά, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, υπολογίζεται ότι κατά το φετινό 11μηνο, επενδύθηκαν περί τα 400 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτων εισοδήματος, ενώ επιπλέον 200 εκατ. ευρώ αφορούν σε δρομολογημένες περαιτέρω επενδύσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν και τυπικά τις προσεχείς εβδομάδες, ήτοι συνολικά 600 εκατ. ευρώ. Πάνω από το 50% των επενδύσεων των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), έχουν κατευθυνθεί στην ελληνική αγορά ακινήτων, κυρίως σε γραφεία και καταστήματα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και για ξενοδοχειακά ακίνητα, σε περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates