.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ+FUNDS ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ !!!

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ !!!!
Είμαστε ίσως το μεγαλύτερο κράτος-τραπεζοκρατούμενη μπανανία στον ΠΛΑΝΗΤΗ !!!




ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το euro2day.gr :

Προ των πυλών συμφωνία για το νέο πτωχευτικό νόμο

Κοντά στην επίτευξη επί της αρχής συμφωνίας για το νέο πτωχευτικό πλαίσιο και τα μέτρα κοινωνικής προστασίας για τα «ευάλωτα» οικονομικά νοικοκυριά, βρίσκονται κυβέρνηση και τράπεζες, καθώς τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκε σημαντική σύγκλιση επί βασικών θεμάτων της ατζέντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποδέχθηκε το βασικό αίτημα τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από πιστώσεις (servicers), να μην τυγχάνουν αναστολής της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμού, οι οφειλέτες που πληρούν τα κριτήρια του οικονομικά «ευάλωτου» και έχουν «κόκκινα» δάνεια με υποθήκη σε πρώτη κατοικία.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ !!!

ΜΑΖΕΥΕΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΕΤΣΟΚΟΒΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/05/blog-post_592.html




Τι μεταδίδει το businessdaily.gr :

Με μια χωρίς προηγούμενο, εδώ και δεκαετίες, πλεονάζουσα ρευστότητα βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, ρευστότητα που ωστόσο δεν διοχετεύεται, μέσω χρηματοδοτήσεων, στην οικονομία. Μάλιστα, στο πρώτο τρίμηνο της εφετινής χρήσης η ΕΤΕ ήταν η μόνη συστημική τράπεζα που σημείωσε μείωση υπολοίπου δανείων.

Από το 2016 μέχρι σήμερα, η ΕΤΕ αυξάνει συστηματικά τα υπόλοιπα καταθέσεων, από τρίμηνο σε τρίμηνο, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτυπώνεται και σε ανάλογη αύξηση των δανείων. Αντίθετα τα δάνεια υποχωρούν ολοένα και χαμηλότερα. Στο τέλος του 2016, η ΕΤΕ είχε υπόλοιπο δανείων 31,7 δισ. ευρώ και καταθέσεις ύψους 36,8 δισ. ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάρτιο το υπόλοιπο δανείων συρρικνώθηκε στα 27,6 δισ. ευρώ παρά το άλμα των καταθέσεων στα 44 δισ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, από το τέλος Δεκεμβρίου 2016 μέχρι σήμερα, σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία προσπαθεί να επιστρέψει σε τροχιά ανάκαμψης, το υπόλοιπο δανείων στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 4,1 δισ. ευρώ παρά την αύξηση των καταθέσεων κατά 7,2 δισ. ευρώ. Έτσι η διαφορά καταθέσεων από τα δάνεια, από 5,1 δισ. που ήταν το 2016 εκτοξεύτηκε στο τέλος Μαρτίου 2020 στα 14,6 δισ., ευρώ, μια πλεονάζουσα ρευστότητα που δεν έχει προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες. Σημειώνεται ότι πέρα από τη θετική πορεία των καταθέσεων η ΕΚΤ έχει προσφέρει πολλά έκτακτα εργαλεία χρηματοδότησης στις τράπεζες, ακόμα και με αρνητικό επιτόκιο (δηλαδή η τράπεζα πληρώνεται για να αντλεί ρευστότητα) προκειμένου να τη διοχετεύσουν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

ΑΚΙΝΗΤΑ: "ΨΗΝΕΤΑΙ" ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ !!!



Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την διόρθωση των λανθασμένων τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα βρίσκεται σε συζήτηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και της ΚΕΔΕ, χωρίς ακόμα να έχουν καταλήξει σε τελική απόφαση. Με τα παρόντα δεδομένα και προκειμένου να μην υπάρξουν πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις, η προθεσμία υποβολής των σχετικών δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων λήγει στις 30 Ιουνίου.

Ένα από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι ο χρόνος της παράτασης να είναι όσος αυτής που θα δοθεί για τις φορολογικές δηλώσεις (σ.σ. 29 Ιουλίου) ενώ υπάρχει μια άλλη σκέψη η πλατφόρμα να είναι ανοικτή για μεγάλο χρονικό διάστημα και να λειτουργήσει, όπως η αντίστοιχη διαδικασία της τακτοποίησης των αυθαιρέτων κτισμάτων. Πάντως, ακόμα όλα είναι ανοικτά και οι όποιες ανακοινώσεις, αν υπάρξει σχετική απόφαση παράτασης, θα γίνουν στο τέλος του μήνα.

ΑΜΕΙΩΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΛΟΥΚΕΤΑ ΛΟΓΩ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ !!!



Συνεχίζονται αμείωτοι οι έλεγχοι στην αγορά σε όλη την επικράτεια από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διάδοσης της COVID-19. 

Κατά τους χθεσινούς ελέγχους σε μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα ανεστάλη για 15 μέρες η λειτουργία δύο καταστημάτων στην Πλάκα και στο Γκάζι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ και 10.000 ευρώ. Ταυτόχρονα διεξάγονται έλεγχοι στην Πελοπόννησο σε παραλίες και καταστήματα.

ΑΑΔΕ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ !!!




Τις κρίσιμες προθεσμίες καθώς και τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων των ενοικίων στο σύστημα Taxisnet, υποδεικνύει η ΑΑΔΕ σε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Πρόκειται για την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, με την οποία αφενός ορίστηκε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, των οποίων «κουρεύτηκαν» κατά 40% τα ενοίκια λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, αφετέρου αλλάζει το πλαίσιο και οι χρόνοι δήλωσης των «κανονικών» ενοικίων στην εφορία.

Παράδειγμα, σε περίπτωση λύσης της μίσθωσης, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να δηλώσει το γεγονός μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Διαφορετικά, το μισθωτήριο θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

Στο μεταβατικό διάστημα ορίζονται οι ημερομηνίες εντός των οποίων οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Σε ότι αφορά στους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές που πλήττονται από τα μέτρα κατά του κορονοϊού, καθορίζονται οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων για τους μήνες Μάιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, αλλά και το πότε θα υποβάλλονται οι δηλώσεις, εάν η έκπτωση του 40% παραταθεί και στους επόμενους μήνες.

Όλες οι πληροφορίες περιέχονται σε δύο συνοπτικούς οδηγούς της ΑΑΔΕ, τους οποίους δημοσιεύει το Σin.


«ΔΗΛΩΣΗ COVID»

ΥΠΟΙΚ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΧΡΕΗ !!!

ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΝΩ Η ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΠΝΙΓΕΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ(ΠΡΙΝ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ...
Tον Ιούλιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών η νομοθετική διάταξη για την έκτακτη ρύθμιση, με βάση την οποία όλοι οι πληττόμενοι από την πανδημία του κορονοϊού θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 12 άτοκες ή 24 δόσεις με επιτόκιο που θα κυμαίνεται στο επίπεδο του 2,5%.





Στη νομοθετική διάταξη θα περιλαμβάνεται και το νέο πλαίσιο αυξημένων δόσεων για την εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και του ΕΝΦΙΑ καθώς και η έκπτωση φόρου 2% στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος.

Η ρύθμιση των 12 άτοκων ή 24 χαμηλότοκων μηνιαίων δόσεων αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1.1.2021 και θα αφορά όλες τις οφειλές που ανεστάλησαν από τον Μάρτιο, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοιού. Πρόκειται για οφειλές που υπερβαίνουν συνολικά τα 3 δισ. ευρώ, αν ληφθεί υπόψη και το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που δεν πληρώθηκε, οι οποίες επίσης θα μπορούν να τακτοποιηθούν σε 12 άτοκες ή 24 χαμηλότοκες δόσεις.

Οι οφειλές αυτές, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών έχουν παγώσει έως και τον Οκτώβριο και αναμένεται να παραμείνουν παγωμένες μέχρι το τέλος του έτους πριν ξεκινήσει η νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την τακτοποίησή τους. Έτσι με βάση τη ρύθμιση οι "παγωμένες" οφειλές του κορονοϊού θα μπορούν να "απλωθούν" μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 ή του 2022 ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλεγεί από τους πληττόμενους.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών:

ΤΕΛΟΣ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΙΧ !!!



Η Ελλάδα αποκτά πρόσβαση στο online σύστημα της ΕΕ όπου βρίσκονται όλες οι πληροφορίες για τα μεταχειρισμένα οχήματα όπου και θα μπορεί να πραγματοποιεί διασταυρώσεις.

Στο στόχαστρο των Τελωνειακών Αρχών εισέρχονται όλα τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και μάλιστα με σχετική τροπολογία που κατέθεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή στο νομοσχέδιο που αφορά στις μικροχρηματοδοτήσεις.

Μάλιστα για την διαπίστωση των περιπτώσεων απάτης ενεργοποιείται το Ευρωπαϊκό Σύστημα EUCARIS στο οποίο αποκτούν πρόσβαση υπάλληλοι από το Ελληνικό Δημόσιο και πλέον θα μπορούν να ελέγχουν τόσο τους προηγούμενους ιδιοκτήτες των εισαγόμενων οχημάτων όσο και αν υπάρχει κάποια δόλια συναλλαγή με μεγάλο ζημιωμένο το Ελληνικό κράτος. Αντίστοιχα και υπάλληλοι άλλων κρατών-μελών θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα και να ελέγχουν και εκείνοι τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα που προέρχονται από άλλα κράτη-μέλη.

"SUCCESS STORY": ΚΑΤΑ 25% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ !!!




Με μόλις έναν στους δέκα ανέργους να λαμβάνει επίδομα ανεργίας...


Σε 1.162.955 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, τον Μάιο του 2020, έναντι 1.185.013 ατόμων, τον Απρίλιο του 2020 (ποσοστιαία μεταβολή -1,86%) και έναντι 929.396 ατόμων τον Μάιο του 2019 (ποσοστιαία μεταβολή +25,13%), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον Μάιο του 2020.

Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), τον Μάιο του 2020, ανήλθε σε 1.103.701 άτομα. Από αυτά, 536.939 (ποσοστό 48,65%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 566.762 (ποσοστό 51,35%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανήλθαν σε 410.561 (ποσοστό 37,20%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 693.140 (ποσοστό 62,80%).

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), τον Μάιο 2020, ανήλθε σε 59.254 άτομα. Οι άνδρες ανήλθαν σε 19.368 (ποσοστό 32,69%) και οι γυναίκες σε 39.886 (ποσοστό 67,31%).

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΕΧΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!



του Ηλία Καραβόλια

Σε ένα τεχνικό άρθρο (https://www.euro2day.gr/specials/opinions/article/ 2028362/yfesh-kai-pollaplasiastes-pali-h-idia-istoria.html) ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Ι. Μαραγκός εξηγεί τον καταστροφικό ρόλο για τις ζωές μας των υποεκτιμώμενων πολλαπλασιαστών στην δημοσιονομική πολιτική κατά την περίοδο των μνημονίων. Καταλήγει στο ορθολογικό συμπέρασμα ότι πρέπει να αποφευχθεί το ίδιο λάθος στην τωρινή ύφεση. Και προτείνει αυτό που όλοι λίγο-πολύ οι γνωρίζοντες την κευνσιανή οικονομική θεωρία λένε: επιβάλλεται να ενισχυθούν οι κρατικές δαπάνες. Όσοι πολέμιοι της κευνσιανής οικονομικής φιλοσοφίας βιάζονται να αντιδράσουν διαβάζοντας την δαιμονοποιημένη φράση(κρατικές δαπάνες) ας κάνουν λίγο υπομονή διότι στο άρθρο του καθηγητή Μαραγκού θα ανακαλύψουν κρυμμένες υπεραξίες σε κομβικά σημεία της ανάλυσης του.

Αφού παραπέμπει σε τεκμηριωμένες διεθνείς ακαδημαϊκές μελέτες προ και μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, αποτυπώνει με πίνακες και στοιχεία την μαθηματική διάσταση του προβλήματος των μνημονίων: την υποεκτίμηση από την τρόικα των πολλαπλασιαστών που έτσι μετατράπηκαν σε επιταχυντές της ύφεσης. Και που το ΔΝΤ παραδέχεται το 2012 ότι αυτοί ήταν "συστημικά πολύ χαμηλοί" για τις 28 χώρες της ΕΕ. Το τι σήμαινε τελικά αυτό για την εσωτερική υποτίμηση που εφαρμόστηκε στην χώρα μας το μάθαμε καλά. Χωρίς να είναι φυσικά μόνο αυτή η αιτία της μακρόχρονης κρίσης και χωρίς να σημαίνει-κατά την προσωπική μου γνώμη- ότι ήταν εντελώς λάθος τα μνημόνια.
Αυτό στο οποίο οι οικονομολόγοι δεν μπορούμε ίσως να εμβαθύνουμε είναι το γιατί τελικά υποεκτιμήθηκαν οι πολλαπλασιαστές. Αλλά μπορούμε όμως να μετρήσουμε το γιατί τελικά "συμπεριφέρθηκαν" διαφορετικά από τις προγνώσεις των τροικανών τεχνοκρατών.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ" ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ: ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
Κι όλα αυτά για να σωθούν οι τράπεζες !!!





Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη φτώχεια στην Ελλάδα - Με τα όρια του 2008 το 42% θα ήταν αντιμέτωπο με τη φτώχεια

Αν μείνει κανείς στην επικεφαλίδα της έρευνας για τη φτώχεια, θα σχηματίσει την εντύπωση ότι αργά αλλά σταθερά, μετά την πολυετή κρίση, αυτοί οι κοινωνικοί δείκτες επανέρχονται σε μια κανονικότητα.

Η εικόνα αλλάζει ή μάλλον ανατρέπεται, όταν ανατρέξει κανείς στους επιμέρους δείκτες, ειδικά σε εκείνους που φανερώνουν το πρόβλημα επιβίωσης των ευάλωτων νοικοκυριών.


Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ-ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ "ΧΑΠΙ" ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!!

ΓΙΑ 9 ΜΗΝΕΣ...
Και με κλιμακωτά μειούμενο ποσοστό επιδότησης ανά τρίμηνο.




Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr :


Πρόγραμμα κρατικής επιδότησης δανειοληπτών, που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, για την κύρια κατοικία τους προωθεί η κυβέρνηση, με το σχετικό νομοσχέδιο να αναμένεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα, όπως ανέφερε ο γνωστός εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

Το πρόγραμμα, που παρουσιάζει το «Σin», αφορά πληγέντες δανειολήπτες λόγω κορονοϊού, που έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις στην κύρια κατοικία, με το κράτος να καλύπτει μέχρι και το 90% της μηνιαίας δόσης δανείου για 9 μήνες.

Δικαίωμα ένταξης έχουν τόσο ενήμεροι δανειολήπτες, όσο και «κόκκινοι», ενώ μεταξύ των προϋποθέσεων που τίθενται, είναι η αξία της α' κατοικίας να μην ξεπερνά τις 300.000 ευρώ για την πρώτη κατηγορία (εξυπηρετούμενα δάνεια) και τις 250.000 για τη δεύτερη (μη εξυπηρετούμενα).

Αναλυτικά δικαιούχοι της κρατικής επιδότησης είναι πληγέντες δανειολήπτες λόγω covid – 19 με εμπράγματες εξασφαλίσεις στην κύρια κατοικία, ως εξής:

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!



Ποια θα είναι τα κριτήρια των τραπεζών

Υπό το μικροσκόπιο των τραπεζών τελούν τα δάνεια, που έχουν υπαχθεί στα μέτρα αναστολής καταβολής δόσεων κεφαλαίου (moratoria) καθώς από τη συμπεριφορά τους θα κριθεί το ύψος των νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs), που θα επιβαρύνουν τους τραπεζικούς ισολογισμούς, ως συνέπεια της πανδημίας.

Με βάση τις παρουσιάσεις που διενήργησαν μετά τα αποτελέσματα Α' τριμήνου οι συστημικές τράπεζες, ως τα τέλη Μαΐου είχαν υπαχθεί σε moratoria δάνεια ανεξόφλητου υπολοίπου 16,3 δισ. ευρώ. Το ύψος τους έχει αυξηθεί και ξεπερνά σήμερα τα 17 δισ. ευρώ, με βάση όσα αναφέρουν οι τράπεζες στους επενδυτές, κατά τις παρουσιάσεις των τελευταίων ημερών.

Η αύξηση οφείλεται, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, κυρίως σε τεχνικούς λόγους: αφενός, στις παρουσιάσεις Α' τριμήνου δεν είχε ολοκληρωθεί η εκκαθάριση όλων των αιτήσεων που είχαν υποβάλει επιχειρήσεις, αφετέρου, κάποιες τράπεζες παρείχαν τότε στοιχεία τέλους Απριλίου και κάποιες άλλες Μαΐου.

ΑΑΔΕ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ !!!



Από ψιλό κόσκινο θα περνούν οι φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν χρωστάνε όχι μόνο στο Δημόσιο, αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Με νέα απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, καθορίζεται επίσης, πότε και πώς επιστρέφεταιο φόρος στους συζύγους, όταν υποβάλουν κοινή ή χωριστή δήλωση.

Επίσης, το «μπλόκο» στις επιστροφές, καταλαμβάνει και μελλοντικές οφειλές. Δηλαδή, όποιος δικαιούται επιστροφή φόρου, αλλά έχει εκδοθεί το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, δεν θα λάβει επιστροφή, εάν δεν παρακρατηθεί πρώτα το ποσό του ΕΝΦΙΑ, ακόμη κι αν δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Μετά το «σαφάρι» αναζήτησης εκκρεμών οφειλών, εάν υπάρχει ποσό για επιστροφή, θα επιστρέφεται στον δικαιούχο.

Αναλυτικότερα, με την απόφαση (Α.1153/2020) του κ. Πιτσιλή, καθορίζεται το νέο πλαίσιο που θα ισχύει για τις περιπτώσεις των φορολογουμένων, που δικαιούνται επιστροφή φόρου και συγκεκριμένα προβλέπει:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΑΤΑΕΙ ΓΚΑΖΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 7 ΔΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τις μηχανές άναψε και η Τράπεζα Πειραιώς επιταχύνοντας τους χρόνους της ώστε μέχρι το τέλος του έτους να εντάξει προγραμματισμένα στον Ηρακλή τα 7 δισ. ευρώ NPEs μέσω των χαρτοφυλακίων Phoenix και Vega.

Υπο την κωδική ονομασία Lyra ξεκίνησε λοιπόν το project της τράπεζας Πειραιώς που προβλέπει το hive down την αναδιοργάνωση δηλαδή που απαιτείται για να μην χτυπήσει ο αναβαλλόμενος φόρος και με τη δημιουργία εταιρίας που θα μεταφερθούν τα 7 δισ. των κόκκινων δανείων που διαμορφώνουν τα παραπάνω δύο χαρτοφυλάκια.

Προκειμένου δηλαδή να αποτραπεί η αύξηση της συμμετοχής του Δημοσίου, που σήμερα ελέγχει το 26% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, η Πειραιώς θα ακολουθήσει το μοντέλο της απόσχισης της τραπεζικής δραστηριότητας και της δημιουργίας εταιρείας holding κατά τα πρότυπα της Eurobank.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΓΙΑ 75 ΗΜΕΡΕΣ !!!




Το νομοσχέδιο προβλέπει 75 ημέρες αναστολής εγγραφής στον Τειρεσία, από την 1η Ιουνίου, για επιταγές όλου του κύριου τουρισμού, δηλαδή ξενοδοχείων, τουριστικών γραφείων και πρακτορείων και εποχικών καταστημάτων.

Σήμερα(σ.σ. χθες) κατατίθεται στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών νομοσχέδιο που αφορά πλήθος επιχειρήσεων και κυρίως αυτές που άνοιξαν πρόσφατα και αντιμετωπίζουν βασικό θέμα με τις επιταγές. Ο συναρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στη διάρκεια διαδικτυακής εσπερίδας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογιστών Οικονομολόγων (ΠΑ.Ε.Λ.Ο.) και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει 75 ημέρες αναστολής εγγραφής στον Τειρεσία, από την 1η Ιουνίου, για επιταγές όλου του κύριου τουρισμού, δηλαδή των ξενοδοχείων, των τουριστικών γραφείων και πρακτορείων και των εποχικών καταστημάτων. Ως εποχικά καταστήματα που εμπίπτουν στη ρύθμιση ορίζονται όσα εμφανίζουν πτώση τζίρου μεγαλύτερη του 50% από πέρσι. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι:

ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΩ ΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Το μόνο που δεν έχουν ζητήσει ακόμα είναι να καταργηθεί η Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα !!!



Διαβάστε προσεκτικά τι μεταδίδει το sofokleousin.gr :

Ασφυκτική πίεση δέχεται η κυβέρνηση από τις τράπεζες, αλλά και από τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, που παρακολουθούν συνεχώς τις σχετικές συζητήσεις, για να περιορίσει μόνο σε πολύ φτωχούς την προστασία πρώτης κατοικίας, που θα παρέχει ο νέος πτωχευτικός νόμος, ο οποίος θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου, αντικαθιστώντας τον ισχύοντα αντίστοιχο νόμο.

Οι τράπεζες υποστηρίζουν, στις συζητήσεις που γίνονται με τον γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, ότι το σχέδιο που έχει εκπονηθεί και αναθεωρηθεί αρκετές φορές θα ανοίξει επικίνδυνα για το τραπεζικό σύστημα την περίμετρο των δικαιούχων προστασίας, επιτρέποντας ακόμη και σε δανειολήπτες που έχουν αρκετό εισόδημα για να ρυθμίσουν και να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους.

Αυτοί οι δανειολήπτες θα μπορούν να αποφεύγουν τη ρύθμιση του χρέους ή τον πλειστηριασμό του ακινήτου τους και να μεταβιβάζουν σε φορέα του Δημοσίου την κατοικία, πληρώνοντας στη συνέχεια ενοίκιο στον κρατικό φορέα, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, που, κατά τις τράπεζες, θέτει υπερβολικά «γενναιόδωρα» όρια εισοδήματος και αξίας της κατοικίας, με αποτέλεσμα να δημιουργεί κινδύνους εκτροχιασμού της εκκαθάρισης των «κόκκινων» δανείων.

Το αρχικό σχέδιο, που θεωρείται βέβαιο πλέον ότι θα αλλάξει προς το... πολύ χειρότερο για τους δανειολήπτες επιτρέπει την προστασία δανειοληπτών, όταν έχουν μηνιαίο διαθέσιμο (μετά τους φόρους) οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης προσαυξημένες κατά 70%. Δηλαδή, για ένα άτομο, το εισοδηματικό όριο τοποθετείται στα 912 ευρώ το μήνα, για δύο στα 1.540 ευρώ, για έναν ενήλικο με ένα τέκνο στα 1.288 ευρώ, για δύο με ένα τέκνο στα 1.914 ευρώ, για δύο ενήλικους με δύο τέκνα στα 2.290 ευρώ και για δύο ενήλικους με τρία τέκνα στα 2.665 ευρώ.

ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!




Του Λευτέρη Παυλή

Δραστηριοποιούμαι στον χώρο της εστίασης με επιτυχία εδώ και μία δεκαπενταετία και έχω τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη.

Η υγειονομική κρίση του Covid-19 ήρθε σε μια χρονική στιγμή που μόλις είχα ολοκληρώσει μια επένδυση πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πιστεύοντας ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης είχε έρθει η ώρα της ανάκαμψης της οικονομίας μας.

Όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων μέσω του ταμείου εγγυοδοσίας, επισκέφτηκα το υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank επί της οδού Φιλελλήνων στο Σύνταγμα με την οποία έχω αποκλειστική συνεργασία.

Οι επιχειρήσεις μου έχουν μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, είναι ενήμερες φορολογικά και ασφαλιστικά κι εγώ προσωπικά δεν έχω καμία ληξιπρόθεσμη εκκρεμότητα προς τις τράπεζες και το Δημόσιο. Αφού κατέθεσα στο υποκατάστημα της Alpha Bank αίτημα για να μου χορηγηθεί επιχειρηματικό δάνειο ύψους μικρότερου του 25% του τζίρου μου, όπως προβλέπει ο νόμος, με προσέγγισε η προϊσταμένη και μου επεσήμανε ότι αν η εικόνα της επιχείρησής μου είναι ικανοποιητική να «κρατήσω μικρό καλάθι», επειδή συγγενικό μου πρόσωπο που είναι ετερόρρυθμος εταίρος με ποσοστό 5% στην εταιρεία μου έχει καθυστερήσει δόσεις καταναλωτικού δανείου συνολικού ύψους 1.600 ευρώ.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ "ΔΑΓΚΩΝΕ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ !!!

ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΟΥΣΕ ΠΟΣΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
Απάτη σε βάρος επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης !!!



Εφοριακός κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση απάτης σε βάρος επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη, στους οποίους υποσχόταν χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Εκτός από τον 48χρονο εφοριακό, για την υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη άτομα, 40 και 50 ετών, ενώ αναζητείται η ταυτότητα και τέταρτου προσώπου που φέρεται ως συνεργός τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Ιούνιο του 2017, οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν να αποσπάσουν σε οκτώ περιπτώσεις 24.500 ευρώ με το πρόσχημα διεκπεραίωσης αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών σε φορείς που είναι αρμόδιοι για χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΓΙΑ MLS: ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΑΛΑ...FOLLI FOLLIE !!!


Όταν πρωτοφάνηκαν τα μαύρα σύννεφα για την MLS μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της , στο Δελτίο Τύπου μας της 18/5/20 γράφαμε ότι η επίδειξη διάθεσης συνεργασίας από την διοίκηση της εταιρείας θα δυνάμωνε τις απόψεις ,ότι τα πιθανολογούμενα προβλήματα της MLS δεν έχουν καμία ομοιότητα με τα αντίστοιχα της FF .

Ωστόσο η πλήρης απουσία αντίδρασης της διοίκησης κατά τον 1 μήνα που πέρασε ,η άρνησή της να μας δώσει το πόρισμα της ΕΛΤΕ καθώς και η στάση της κατά την σημερινή εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 5 ομολογιούχοι -μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών , μας δημιουργούν δυστυχώς την αίσθηση ότι η πορεία της MLS αρχίζει να έχει πολλές ομοιότητες με αυτή του μεγαλύτερου σκανδάλου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου των τελευταίων δεκαετιών.

Τα επιχειρήματα των συνηγόρων της MLS ήταν ατυχώς πολύ κοντά με όσα ακούγαμε τον πρώτο καιρό και στην υπόθεση της FF : 

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ 1,9 ΔΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ WIRECARD !!!



Κλυδωνίζεται ο γερμανικός κολοσσός fintech, Wirecard - Η ΕΥ διαπίστωσε ότι το ταμείο των 1,9 δισ. ευρώ... δεν υπάρχει


Πτώση που φτάνει το 66% καταγράφουν οι μετοχές της γερμανικής Wirecard, καθώς οι ελεγκτές της ΕΥ διαπίστωσαν ότι το ταμείο των 1,9 δισ. ευρώ απλά... δεν υπάρχει. 

Ο γερμανικός κολοσσός fintexc ανέβαλε για άλλη μια φορά τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων του και είπε ότι οι ελεγκτές δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη μετρητών 1,9 δισ. ευρώ στον ισολογισμό της.

Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο δήλωσε σε ανακοίνωση ότι 
ο ελεγκτής EY δεν μπορούσε να βρει τα υπόλοιπα μετρητών - που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο του ισολογισμού της. 

Υπήρξαν ενδείξεις για «πλαστογραφημένες επιβεβαιώσεις υπολοίπου», οι οποίες είχαν γίνει από έναν διαχειριστή για να «εξαπατήσει τον ελεγκτή και να δημιουργήσει μια λανθασμένη αντίληψη για την ύπαρξη τέτοιων ταμειακών υπολοίπων», πρόσθεσε.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Wirecard συνεργάζεται με τον ελεγκτή για την αποσαφήνιση της κατάστασης», δήλωσε η εταιρεία. 

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: «ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ» ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Σε μεγένθυση:

ΕΥ: 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !!!


Και η εκτίμηση γίνεται από την EY βάσει των "φανερών" τουριστικών εισπράξεων του 2019. Αν σκεφτεί κανείς τα έσοδα από τον τουρισμό που δεν δηλώνονται(εκτεταμένη φοροδιαφυγή), οι απώλειες είναι πολλαπλάσιες για την πραγματική οικονομία-αγορά !!!!

ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ !!!


Χιλιάδες επιχειρήσεις πετάχτηκαν εκτός από τις τράπεζες...την ώρα που υπάρχει δίψα για ρευστότητα στην αγορά εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού !!!

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ....
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;





Συρρίκνωση της τουρκικής οικονομίας κατά 3,6% προβλέπουν για φέτος αναλυτές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, ενώ αντιθέτως ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπεράτ Αλμπαϊράκ θεωρεί πως είναι εφικτό να υπάρξει ανάπτυξη. Ο βασικός παράγων της αρνητικής εκτίμησης είναι πως οι καταναλωτές, η κινητήρια δύναμη της οικονομίας της γείτονος, έχουν περιορίσει τις δαπάνες τους.

Επιπροσθέτως, η ζήτηση για ενέργεια ελαττώθηκε, ενώ παρατηρείται και ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού. Οι ενδείξεις των τελευταίων εβδομάδων, ακόμα και πριν υπάρξουν τα νέα 3.000 κρούσματα του Σαββατοκύριακου, υποδηλώνουν μια ασθενική και ανομοιογενή ανάκαμψη, οπότε το έργο του κ. Αλμπαϊράκ είναι ακόμα πιο δυσχερές – η πανδημία κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Ο ίδιος έχει υποσχεθεί πως θα ενεργοποιήσει και πάλι την τουρκική οικονομία συνολικά και την απασχόληση ειδικότερα, σε μια χώρα η οποία έχει πληθυσμό 83 εκατομμυρίων και σχεδόν 5 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Οι αρμόδιες αρχές στην Τουρκία διοχέτευσαν πιστώσεις στον οικονομικό μηχανισμό, ώστε να τονώσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως αναφέρει το Bloomberg. Οι κρατικές τράπεζες παρέχουν δάνεια με αρνητικά επιτόκια, καθώς και μακρές περιόδους χάριτος σε νέες χορηγήσεις, ενώ σε ετήσια βάση η αύξηση του δανεισμού τείνει να φθάσει σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, όντας ήδη στο σχεδόν 50%.

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ !!!





Ο εισαγγελέας εφετών κ.Μπαρδάκης είναι ο νέος Οικονομικός Εισαγγελέας, τον οποίον επέλεξε πριν από λίγο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Μπαρδάκης ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής Οικονομικός Εισαγγελέας, στο πλευρό της αποχωρήσασας Οικονομικής Εισαγγελεα Μαριάννας Ψαρουδάκη, η οποία προήχθη σε αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον γιά τη θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα, στην οποία μάλιστα είχε θητεύσει προ τετραετίας, απέσυρε την αίτηση του, καθώς "κόπηκε" στον πρώτο γύρο, όταν ο εισηγητής στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ουσιαστικά τον παρέκαμψε, καθώς ζήτησε χρόνο, γιά να εξετάσει κι άλλους υποψηφίους.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΞΑΦΡΙΖΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ TOY ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΦΥΛΑΓΕ !!!



Τι μεταδίδει το dikastiko.gr :


Ενας αστυνομικός, η σκιά ενός κορυφαίου πολιτικού της χώρας καταδικάστηκε ουσιαστικά ως καταχραστής της εμπιστοσύνης που του έδειξε. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της κάρτας του πολιτικού προσώπου κατηγορείται ότι αφαίρεσε χιλιάδες ευρώ από το λογαριασμό του πολιτικού τον οποίο ειχε ως υποχρέωση να προστατεύει και από τέτοιους κινδύνους.

Μόνο που σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται τελικά ο κίνδυνος να ήταν ο ίδιος, αφού σήκωσε χιλιάδες ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του πολιτικού, με την πραγματοποίηση σε βάθος χρόνου, αναλήψεων από ΑΤΜ.

ΠΟΣΟ ΡΕΚΟΡ 1,3 ΤΡΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ !!!



Οι τράπεζες της ευρωζώνης δανείστηκαν το ποσό-ρεκόρ του 1,31 τρισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σήμερα, εκμεταλλευόμενες τα αρνητικά επιτόκια, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση πίστεως από εταιρείες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.


Όπως αναφέρει το Reuters, τα TLTRO που λανσάρισε η ΕΚΤ προ εξαετίας, επανασχεδιάστηκαν στις αρχές του έτους προκειμένου να βοηθήσουν την οικονομία να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού και οι τράπεζες θα πάρουν μετρητά με επιτόκιο έως και -1%.

Στο 1,31 τρισ. ευρώ ο δανεισμός ήταν υψηλότερος των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν δάνεια κατάτι περισσότερο από 1 τρισ. ευρώ για την τριετία.

ΤτΕ: ΥΠΕΡΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !!!



Στο 5μηνο το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 8.872 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2.069 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019, αναφέρει η ΤτΕ.


Δυσμενέστερα είναι τα στοιχεία για το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης στο διάστημα Ιανουαρίου - Μαίου, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία, πάντως, χρησιμοποιεί διαφορετική μεθοδολογία σε σύγκριση με το υπ. Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ΤτΕ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2020, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 8.872 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2.069 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Το αποτέλεσμα του τακτικού προϋπολογισμού επιβαρύνθηκε κατά 2,415 δισ. ευρώ από τη μείωση των εσόδων σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019 και την αύξηση των δαπανών κατά 675 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολικά ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ η επιβάρυνση που προκάλεσε η κρίση του κορονοϊού.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ: "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΟΥΝ" ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ !!!



Του Χριστόφορου Σεβαστίδη,
ΔΝ- Εφέτη

Για λίγους πλέον συναδέλφους το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» που αποκαλύπτει τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τη Δικαιοσύνη ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τα προμηνύματα είχαν έρθει εδώ και καιρό. Η ιδιωτικοποίηση της Δικαιοσύνης με τη μορφή της υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης, η παράταση του δικαστικού έτους με αναπόδραστη συνέπεια την αύξηση της δικαστικής ύλης και τέλος το Σχέδιο Νόμου για τη δημιουργία των «επενδυτικών» δικαστηρίων που μετατρέπουν τη Δικαιοσύνη από ουδέτερο κριτή σε μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της Χώρας, σε προστάτη των επενδυτών, έδειχναν την συνολική πορεία και τους σχεδιασμούς. Για όλα αυτά είχαμε έγκαιρα επισημάνει τους κινδύνους, δώσαμε τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα τόσο σε επίπεδο Γενικής Συνέλευσης όσο και με άρθρα στον Τύπο και στα πολιτικά κόμματα της Χώρας.

Μιλώντας στο «Forum των Δελφών» ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Πικραμμένος, παρουσίασε το σχέδιό του για τη Δικαιοσύνη που οραματίζεται. Μια Δικαιοσύνη με διαχωρισμό των Δικαστών σε τακτικούς και επί θητεία. Με ουσιαστική κατάργηση της συνταγματικής πρόβλεψης περί ισοβιότητας και με διαρκείς εξετάσεις των τακτικών δικαστών κατά τα πρότυπα του Στρατού, με μείωση του αριθμού των δικαστικών λειτουργών, με κατάργηση της επετηρίδας. Κι’ ας μην βιαστεί κανείς να δώσει προσωπικό χαρακτήρα στις συγκεκριμένες προτάσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ή να αναρωτηθεί πως γίνεται να διατυπώνονται τέτοιες σκέψεις από έναν πρώην Πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ας ψάξει καλύτερα να εντοπίσει τη χρονική συγκυρία και τους στόχους που εξυπηρετούνται.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΦΕΤΑ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΕ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο πάει η Ελλάδα τη Δανία για τις απομιμήσεις φέτας !!!



O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με γνώμονα την προστασία του εμβληματικού προϊόντος της πατρίδας μας, της Φέτας και τη θωράκιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ελλήνων παραγωγών σε διεθνές επίπεδο, προχώρησε στην υπογραφή του πληρεξούσιου προκειμένου να ενεργοποιηθεί η προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Δανίας για παραβίαση του κανονισμού ΠΟΠ στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι η Δανία αρνείται να συμμορφωθεί με την υφιστάμενη νομοθεσία της Ένωσης και παραβιάζει μία σειρά άρθρων του ενωσιακού δικαίου, καθώς επιτρέπει σε Δανούς παραγωγούς να παράγουν και να πωλούν απομιμήσεις «φέτας», καθώς και τη χρήση της ονομασίας «φέτα» ενάντια στον Κανονισμό και παραλείπει να αποτρέψει την εξαγωγή απομιμήσεων τυριών από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε τρίτες χώρες.

Με την ενέργεια αυτή του Υπουργού ορίζονται οι πληρεξούσιες της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ για την άσκηση παρέμβασης υπέρ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προσφυγή της κατά του Βασιλείου της Δανίας.

ΑΑΔΕ: FAST TRACK ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!


Άμεσα απλοποιείται και επιταχύνεται η διαδικασία δήλωσης ακινήτου στην Εφορία, με απόφαση, που υπέγραψε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται τέλος σε μια αναχρονιστική και χρονοβόρα πρακτική, που δημιουργούσε ουρές στις Εφορίες, τριβές και ταλαιπωρία για τους φορολογουμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση, στην οποία έχουν καταλήξει στην ΑΑΔΕ, και η οποία θα εφαρμοστεί μέχρι την πλήρη ψηφιοποίηση των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου, περιλαμβάνει τα εξής:

Οι κάθε είδους αιτήσεις ή δηλώσεις μπορούν να αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου (συστημένο), courier ή e-mail, καθώς και να κατατίθενται στο πρωτόκολλο της ΔΟΥ. Για την υποβολή των αιτήσεων, είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται η φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης του gov.gr

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ 5 ΝΗΣΙΑ !!!


Ένα μηδαμινό αντιστάθμισμα μπροστά στη καταστροφή που έχουν υποστεί αυτά τα νησιά...


Οι υφυπουργοί Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και κ. Θόδωρος Σκυλακάκης υπέγραψαν Κοινή Απόφαση, με την οποία παρατείνεται η ισχύς των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Με την απόφαση αυτή παρατείνεται έως και τις 31.12.2020 η μείωση κατά τριάντα τοις εκατό (30%) των συντελεστών Φ.Π.Α. για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προβλέπονται στις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 (Κώδικας Φ.Π.Α.).

Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ-ΜΑΪΜΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ !!!


του Πέτρου Κουσουλού

O “μαϊμού”-γιατρός αποκαλύπτεται! Βίος και Πολιτεία αποδεικνύεται η ζωή του Νίκου Κοντοστάθη, αποκαλούμενου και ως Dr Χάρος, ο οποίος συνελήφθη εχθές το μεσημέρι ενώ σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

Όπως προκύπτει από αξιόπιστες πληροφορίες προερχόμενες από αστυνομικές πηγές ο γιατρός “μαϊμού” είχε στο παρελθόν και άλλες ιδιότητες κατορθώντας να υφαρπάζει σημαντικά χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες. Πριν από αρκετά χρόνια είχε “πλευρίσει” τον γνωστό επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά, τον οποίοι είχε πείσει ότι μπορεί να του μεταβιβάσει τα αρχεία του στρατηγού Νίκου Γρυλάκη αλλά και προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό από την Αμερική! Μάλιστα ο συλληφθείς, Νίκος Κοντοστάθης, είχε κατορθώσει να υφαρπάξει ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό από τον επιχειρηματία! Μάλιστα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο “μαϊμού”-γιατρός φέρεται να “πουλούσε” το παραμύθι ότι η σύζυγος του ήταν από την γνωστή εφοπλιστική οικογένεια των Αγούδημων.

Νωρίτερα…

ΕΚΤΟΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !!!




Τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις θα καταθέσει το υπουργείου Οικονομικών, με την οποία θα παρέχεται μεγαλύτερη χρονική περίοδος αναστολής εγγραφής ακάλυπτων επιταγών στο σύστημα "Τειρεσίας", για τις επιχειρήσεις του τουρισμού.

Την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την τρίτη συνεδρίαση επεξεργασίας του νομοσχεδίου, «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις».

Ο υφυπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως η τροπολογία που θα κατατεθεί θα αφορά κάποιες συμπληρωματικές διατάξεις, για τις επιταγές κυρίως του τουριστικού κλάδου, αλλά και των εποχικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τον τουρισμό. Θα παρέχεται η δυνατότητα «για την περίοδο, κατά κύριο λόγο από 1η Ιουλίου μέχρι και 15 Ιουλίου, να πάρουν μια αναστολή της εγγραφής τους στον Τειρεσία κατά 75 ημέρες, εάν δεν καταφέρουν να πληρώσουν τις επιταγές αυτές».

"ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΤΑ 534€ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!


Ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 300 ή 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις (με έως και 20 εργαζόμενους), καθώς δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση της Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών (ΓΔΟΥ 134/16.6.2020).

Στα 534 ευρώ ορίζεται η αποζημίωση για τους δικαιούχους που έχουν πληγεί από την πανδημία και για τους οποίους παρέμειναν σε ισχύ μετά την 18η Μαΐου 2020 ειδικά και έκτακτα μέτρα περί απαγόρευσης ή αναστολής λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19. Στα 300 ευρώ ορίζεται η αποζημίωση για όσους δεν παρέμειναν σε ισχύ μετά την 18η Μαΐου 2020 ειδικά και έκτακτα μέτρα περί απαγόρευσης ή αναστολής λειτουργίας.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι:

  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, οι συμπλοιοκτησίες, οι κοινωνίες αστικού ή κληρονομικού δικαίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα με εξαίρεση τις κοινωνίες κληρονόμων εταίρων Ε.Π.Ε., καθώς και οι επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), εκτός των ανωνύμων εταιρειών, οι οποίες δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και είκοσι (20) εργαζόμενους.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΓΕΒΡΑ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ !!!



Του Ηλία Καραβόλια

Συνηθίζουμε στην Ελλάδα να κινδυνολογούμε όπως ακριβώς υπεραισιοδοξούμε.Το μέτρο λείπει και μια εικονική κανονικότητα εναλάσσεται με την καταστροφολογία στο συλλογικό φαντασιακό. Αφορμή αυτού του κειμένου είναι ένα ακόμη απο τα εύστοχα ημερήσια άρθρα/κείμενα στο www.economia.gr του Α.Παπαγιαννίδη, του πλέον έμπειρου κατά την ταπεινή μου γνώμη στον οικονομικό σχολιασμό(και εξαιρετικός μεταφραστής πολλών σημαντικών ξένων βιβλίων). Αναρωτιέται λοιπόν αν “ξορκίζεται” η Οικονομiα και παραθέτει ένα παράδειγμα με δηλώσεις που αφορούν την πρωτοφανή κρίση (σημ: εξηγεί την ανομοιογένεια των παραδειγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας ). Το ζήτημα που θέτει, και απασχολεί και τον γράφοντα, είναι αν και κατα πόσο οι δημόσιες δηλώσεις, σε περίοδο κρίσης και εμφανούς ύφεσης, έχουν τελικά ισχυρή επίδραση στο να ωφελούν ή να βλάπτουν το κλίμα στην οικονομία και την κοινωνία. Μην βιαστείτε για εύκολες απαντήσεις.

Αναλογιστείτε το εξής που συνέβη στα μέσα της πανδημίας. Ο πονηρός Τραμπ αναφέρθηκε λοιπόν-υπερασπιζόμενος το άνοιγμα της δικής του οικονομίας – για πιθανούς 100-200 χιλιάδες νεκρούς(!) με αποτέλεσμα να σοκάρει τότε την διεθνή κοινή γνώμη. Παρατήρηση πρώτη: η απόκλιση των δυο αριθμών είναι της τάξεως του 100%. Παρατήρηση δεύτερη: δυο μήνες μετά, σήμερα δηλαδή, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει το πρώτο όριο που έβαλε ο Τραμπ. Τι πέτυχε τότε που εξήγγειλε αυτούς τους αριθμούς των θανάτων ως μελλοντικό ενδεχόμενο; Σε μια περίοδο που είχαν ήδη αρχίσει οι απολύσεις και έπεφταν τα χρηματιστήρια, κατάφερε να εντυπώσει στο συλλογικό ασυνείδητο των αμερικανών ένα πλαίσιο αναμονής, ένα όριο στον φόβο. ”Φυσικοποίησε” μέσω στατιστικής προβολής τον θάνατο ώστε να τον αποδεχθεί ως κάτι φυσιολογικό η οικονομία και η κοινωνία.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 502 ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ !!!

ΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ;;; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΕΡΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ;;;
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:



«Η εξαφάνιση 502 ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας είναι ένα πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός, που προκάλεσε σοκ και έκπληξη», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Για γεγονός, το οποίο έχει προκαλέσει σοκ και έκπληξη, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς είναι πρωτόγνωρο για τα δικαστικά πράγματα της χώρας, κάνει λόγο ο Γιώργος Καλούδης αναφερόμενος στην υπόθεση εξαφάνισης πεντακοσίων και πλέον δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 16 Ιουνίου αναφέρεται στο αίσθημα ασφάλειας, τόσο των πολιτών, όσο και των δικηγόρων, το οποίο έχει κλονισθεί από την πρωτόφαντη αυτή υπόθεση εξαφάνισης 502 -σύμφωνα με τα στοιχεία του Δ.Σ.Κ.- φακέλων από το Δικαστικό Μέγαρο του νησιού.

Επί λέξει η ανακοίνωση του Γιώργου Καλούδη για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρει τα εξής:

ΣΚΑΕΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ;;;


Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΠΩΣ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΝΟΙΞΕ "ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!!




Την ώρα που η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί και μετά την υπογραφή του παράνομου συμφώνου με τη Λιβύη κλιμακώνει συνεχώς τις απειλές της σε βάρος της χώρας μας, ένα βιβλίο-ντοκουμέντο έρχεται να φωτίσει τα παρασκήνια και τις ενδοτικές υποχωρήσεις που από το 1997 οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση!

Δύο κορυφαίοι δημοσιογράφοι, βετεράνοι του διπλωματικού ρεπορτάζ -ο Μιχάλης Ιγνατίου και ο Νίκος Μελέτης-, στις 412 σελίδες του βιβλίου τους «Η συμφωνία που “γκρίζαρε” το Αιγαίο», ξετινάζουν κυριολεκτικά την περίφημη Συμφωνία της Μαδρίτης με την οποία ως πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης έδωσε συνέχεια στην προδοσία των Ιμίων και νομιμοποίησε τις παράνομες τουρκικές αξιώσεις.

Όπως επισημαίνουν από την αρχή οι συγγραφείς, επέλεξαν να αφήσουν «τα γραπτά κείμενα να “μιλήσουν”, να συμβάλουν στην αναπαράσταση της πορείας από το επεισόδιο των Ιμίων, που οδήγησε -κατόπιν αμερικανικού σχεδίου- στη Συμφωνία της Μαδρίτης». Και πράγματι το βιβλίο στηρίζεται σε επίσημα έγγραφα και τηλεγραφήματα, τα οποία απέκτησαν με «νόμιμα μέσα», κάνοντας χρήση του «Νόμου για την Ελευθερία στην Πληροφόρηση (Freedom of Information ActFOIA)» που ισχύει στις ΗΠΑ.

Από τα έγγραφα αυτά προκύπτουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, μαρτυρίες και αφηγήσεις, από τις οποίες τεκμηριώνεται -χωρίς καμιά αμφισβήτηση- ότι η Συμφωνία της Μαδρίτης σχεδιάστηκε επί μακρόν από τους Αμερικανούς για να ικανοποιηθούν στην πραγματικότητα οι απαιτήσεις της Τουρκίας στο όνομα της δήθεν «αμοιβαίας συνεργασίας». Αποκαλύπτονται επίσης τα συνειδητά ψεύδη του Κ. Σημίτη που, με υπουργό Εξωτερικών τον Θ. Πάγκαλο, είχε αποδεχθεί πρόθυμα και δίχως αντιρρήσεις τις αμερικανοτουρκικές μεθοδεύσεις, επιχειρώντας στη συνέχεια οι δυο τους να εξωραΐσουν τη συμφωνία και -χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις διαπλοκής στα μέσα ενημέρωσης- να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και την τότε αντιπολίτευση. 

Ντοκουμέντα

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ 4.600.000 ΙΤΑΛΟΙ !!!



Η Τράπεζα της Ιταλίας έχει ανακοινώσει ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 9,2% το 2020

Ο αριθμός των ιταλικών οικογενειών που ζουν στην απόλυτη φτώχεια μειώθηκε το 2019, ύστερα από τέσσερα συνεχή έτη αύξησης, ωστόσο το πρόβλημα συνεχίζει να είναι υπαρκτό και ιδιαίτερα στον λιγότερο ανεπτυγμένο Νότο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 16 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, περίπου 4,6 εκατ. άνθρωποι, ή το 7,7% του πληθυσμού, ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να προμηθευθούν προϊόντα και υπηρεσίες που είναι απαραίτητα για να αποφύγουν σοβαρές μορφές κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας ISTAT. Σε επίπεδο νοικοκυριών, ο αριθμός αυτός διαμορφώθηκε σε 1,7 εκατ., οριακά χαμηλότερα από το 1,8 εκατ. το 2018.

Περίπου ένα εκατ. οικογένειες επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα «εισόδημα πολιτών» για τους φτωχούς που υποστήριξε το κυβερνών αντισυστημικό «Κίνημα των 5 Αστέρων». Η ISTAT ανέφερε το 2019 ότι οι φτωχοί αύξησαν τις δαπάνες τους ύστερα από την προνοιακή μεταρρύθμιση. Ωστόσο, η κρίση της COVID-19 θα έχει αναπόφευτκο αντίκτυπο στη φτώχεια το 2020. Η επιδημία γονάτισε την Ιταλία, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιβάλει πανεθνικό lockdown για να περιορίσει τους κρούσματα.

FINANCIAL TIMES: ΟΙ "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ" ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ & ΤΑ ΝΕΑ "ΑΦΕΝΤΙΚΑ" !!!

¨

Παραδοσιακές τράπεζες και ισχυρές οικογένειες χάνουν πόντους στην παγκόσμια αγορά. Ποια είναι τα νέα «αφεντικά» και γιατί παραμένουν στο... παρασκήνιο.


του John Dizard

Ριζικές ανακατατάξεις λαμβάνουν χώρα στην παγκόσμια αγορά χρυσού, του παγκόσμιου νομίσματος και αγαπημένου μέσου αποθήκευσης περιουσίας.

Η Μocatta, μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά χρυσού, τίθεται σε εκκαθάριση από τη Scotiabank. Η JP Morgan, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα στην αγορά χρυσού, εμφανίζεται ιδιαίτερα διστακτική στο να προχωρήσει σε νέες συναλλαγές.

Μεταξύ των άλλων προβλημάτων της, η HSBC κατέγραψε μεγάλη ζημιά, άνω των 200 εκατ. δολαρίων, σε μια μέρα, στο χαρτοφυλάκιο χρυσού της, κατά τη διάρκεια των ευμετάβλητων και ρηχών συνεδριάσεων του Μαρτίου. Η οικογένεια των Rothchilds, απαραίτητη σε κάθε παγκόσμια θεωρία συνωμοσίας, εγκατέλειψε τις συναλλαγές χρυσού το 2004.

Οι τιμές αρμπιτράζ στον χρυσό, οι διαφορές στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου μεταξύ μεγάλων εμπορικών πόλεων, δεν είναι τόσο μεγάλες όσο κατά τη διάρκεια των lockdown του Μαρτίου, όταν καταγραφόταν διαφορά έως και 90 δολαρίων στην τιμή του χρυσού μεταξύ Ζυρίχης, Νέας Υόρκης και Λονδίνου. Στο πρόσφατο παρελθόν, μια διαφορά 1,5 δολαρίου θα προκαλούσε εντύπωση και μεγάλες μεταφορές κεφαλαίων.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΕΕ !!!

ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ & ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ....
Ο γερμανικός άξονας και οι χώρες-"λαγοί" του ζητούν μετ΄επιτάσεων να αυξηθούν το ποσοστό των δανείων & να μειωθούν δραστικά οι επιχορηγήσεις !!!



Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ διεμήνυσε στην επίσης Γερμανίδα πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να αυξήσει τη συνεισφορά του στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, μέσω του λεγόμενου Ταμείου Ανάκαμψης, έως και κατά 40%.

Σύμφωνα με υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο στο Βερολίνο, το ποσό μπορεί να φτάσει έως και τα 12,8 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον κάθε χρόνο, για τα επόμενα 7 χρόνια. Με έναν όρο όμως: Το Βερολίνο να έχει τον πρώτο λόγο για το πού και πώς θα διανεμηθούν τα επιπλέον κονδύλια.

Ήδη η Γερμανία δίνει 31 δισεκατομμύρια ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό κάθε έτος. Ο έξυπνος τρόπος που χειρίστηκε το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης μάλιστα, λένε πηγές, της δίνει αυτομάτως το πλεονέκτημα για να παραμείνει η χώρα με τη μεγαλύτερη επιρροή. Αλλωστε αυτή δίνει τα περισσότερα χρήματα.

Ο γαλλογερμανικός άξονας, αντί να προτείνει ένα ξεχωριστό Ταμείο Ανάκαμψης για τη μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση της κρίσης από την Covid-19 (κάτι που θα είχε ξεχωριστούς όρους, προϋποθέσεις κ.λπ., τους οποίους θα διαπραγματεύονταν από το μηδέν όλες οι χώρες-μέλη), ενέταξε το «Ταμείο» στον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ. Θέση που πέρασε χωρίς μεγάλες αντιδράσεις. Έτσι τα νέα κονδύλια θα εντάσσονται στους κανόνες εκταμίευσης της Κομισιόν, συν τους επιπλέον όρους που θα αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ στις επόμενες Συνόδους Κορυφής.

Γ.ΖΑΝΙΑΣ: ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ...ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ 20 ΔΙΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Η ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΩΣ ΑΝΕΚΔΟΤΑ...
Βεβαίως, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει επίσης σε ποιους θα τα δώσουν οι τράπεζες...εάν τελικά τα δώσουν !!!


Δάνεια περίπου 20 δισ. ευρώ θα δοθούν από τις τράπεζες, όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, Γεώργιος Ζανιάς, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Ζανιάς εξέφρασε την άποψη πως δεν είναι σωστό να λέγεται πως δεν δίνουν δάνεια οι τράπεζες ενώ αναφέρθηκε και στα κόκκινα δάνεια. Η κατάσταση είπε θα είναι διαχειρίσιμη και υπενθύμισε πως τώρα πια υπάρχει τεχνογνωσία ενώ περιμένουν και γρήγορη ανάπτυξη.

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, επισήμανε πως καμία κρίση δεν είναι ποτέ ίδια με την άλλη και τόνισε πως οι τράπεζες μπήκαν σε αυτή την κρίση με πολύ καλή ρευστότητα και θα είναι μέρος της λύσεως που προβάλλεται μπροστά μας. Αυτή η κρίση δεν είναι τραπεζοκεντρική, είπε ο κ. Χατζηνικολάου, είναι παγκόσμια και η ταχύτητα με την οποία υποχώρησε η οικονομική δραστηριότητα είναι πρωτοφανής.

Η επιρροή των ΜΜΕ και το γεγονός πως όλοι είναι ενημερωμένοι και αντιδρούν ταυτόχρονα, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης, είπε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Εξαιτίας, δε, της παγκοσμιοποίησης, τα συμπτώματα αυτής της κρίσης μπορεί να τα ξαναδούμε, επισήμανε ο τραπεζίτης. Οι τράπεζες βρίσκονται σε πολύ καλή θέση, δεν υπάρχει καμία σχέση με το 2008, τώρα έχουν κεφάλαια και ρευστότητα.

5 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ FUNDS ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 7,6 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Alpha Bank: Διαπραγματεύσεις με αμερικανικά funds για πώληση του Galaxy


Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) με αρκετά επενδυτικά κεφάλαια (funds) εκ των οποίων υπάρχουν τουλάχιστον πέντε αμερικανικά, συμπεριλαμβανομένων των Cerberus και PIMCO, βρίσκεται η Alpha Bank, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούν το Galaxy, στο οποίο έχουν ενταχθεί μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων λιανικής αξίας 7,6 δισ. ευρώ και τελικού ύψους πώλησης τριών δισ. ευρώ, όπως ανέφερε πηγή στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Alpha Bank ξεκίνησε τη διαδικασία η οποία περιλαμβάνει την πώληση της πλατφόρμας εξυπηρέτησης δανείων Cepal, στις αρχές του τρέχοντος έτους, αλλά διέκοψε τις διαπραγματεύσεις μετά την εμφάνιση της πανδημίας.

ΣΕ "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ" ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!!





Μια από τις πιο αποκρουστικές συνέπειες τριών δεκαετιών καπιταλιστικής παλινόρθωσης στην Ουκρανία είναι η μετατροπή της χώρας σε “παράδεισο” εμπορίας βρεφών μέσω κλινικών που εκμεταλλεύονται φτωχές γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας ως κινούμενες μήτρες. 


Η παρένθετη μητρότητα ως τρόπος διεξόδου από τη φτώχεια


Μωρά που κλαίνε μες στα περιττώματά τους, άλλα που ταΐζονται με μπιμπερό από παραμάνες. Δεν είναι σκηνές από μαιευτήριο, αλλά από το ξενοδοχείο “Βενετία” σε προάστιο του Κιέβου, περιτριγυρισμένο από τοίχους και συρματοπλέγματα. Πρόκειται για μωρά γεννημένα από Ουκρανές παρένθετες μητέρες που δουλεύουν για λογαριασμό της BioTexCom Centre, της μεγαλύτερης κλινικής παρένθετης μητρότητας στον κόσμο. Κι αυτό γιατί η Ουκρανία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί και σε κέντρο της “νόμιμης” εμπορίας βρεφών, πατώντας στη χαλαρή νομοθεσία και τη φτώχεια των νεαρών γυναικών. 


Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ !!!



Θύμα της πανδημίας covid-19, η αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη σημείωσε πτώση 52,3% τον Μάιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με την πτώση που καταγράφηκε όμως να είναι κατά τι μικρότερη σε σχέση με τον Απρίλιο χάρη στην επανέναρξη των οικονομιών πολλών χωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι καταχωρήσεις νέων οχημάτων είχε μειωθεί κατά 55,1% τον Μάρτιο στην ΕΕ και στη συνέχεια τον Απρίλιο κατά 76,3%.

Οι πωλήσεις του ομίλου Renault (στον οποίο ανήκουν η Dacia, η Lada και η Alpine) σημείωσαν πτώση 52.5% και αυτές του PSA (Peugeot, Citroen, Opel/Vauxhaul, DS) κατά 56,4%, ανακοίνωσε η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών αυτοκινήτων (ACEA).

ΝΕΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ: ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN !!!




Σε μεγένθυση:

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΕΔΙΝΑΝ ΑΣΤΕΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ !!!


Σοκαριστικές αποκαλύψεις από ερευνητές του πανεπιστημίου του Χίλντεσχαϊμ για ένα δίκτυο που απλωνόταν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, την κρατική υπηρεσία πρόνοιας για τους νέους και τη Γερουσία του Βερολίνου !!!


Μέσω ενόςσοκαριστικού «πειράματος»που διεξήγαγε από τη δεκαετία του 70 ο καθηγητής ψυχολογίαςΧέλμουτ Κέντλερ, άστεγα παιδιά στο Δυτικό Βερολίνο στέλονταν σκόπιμα να ζήσουν με παιδόφιλους άνδρες, που ο Κέντλερ πίστευε ότι θα γίνονταν τρυφεροί ανάδοχοι γονείς, αναφέρει σε άρθρο της η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια μελέτη που εκπονήθηκε από ομάδα του Πανεπιστημίου του Χίλντεσχαϊμ διαπίστωσε ότι Αρχές στο Βερολίνο επέτρεπαν αυτήν την πρακτική για περίπου 30 χρόνια. Οι παιδόφιλοι ανάδοχοι γονείς λάμβαναν μάλιστα και τακτικό βοήθημα για την ανατροφή των παιδιών.

30 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ FUNDS+SERVICERS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το enikos.gr :

Αύξηση παρουσίασε, στο πρώτο τρίμηνο του έτους η ονομαστική αξία των κόκκινων δανείωνκατοίκων εσωτερικού που διαχειρίζονται οι εγχώριες εταιρείες διαχείρισης (ΕΔΑΔΠ) και τα οποία έχουν μεταβιβαστεί από εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα σε εξειδικευμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η συνολική αξία των δανείων αυτής της κατηγορίας αυξήθηκε κατά 7,280 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 30,817 δισ. ευρώ, έναντι 23,537 δισ. ευρώ το δ΄τρίμηνο του 2019.

Από τα δάνεια αυτά τα 8,851 δισ. ευρώ αφορούν σε επιχειρηματικά δάνεια έναντι 6,4 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου. Αναλυτικότερα, η ονομαστική αξία των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) αυξήθηκε κατά 2,20 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 8,773 δισ. ευρώ στο τέλος του α' τρίμηνου του 2020. 
Από τα δάνεια προς τις ΜΧΕ, ποσό 5,915 δισ. ευρώ αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΦΛΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΑΜΟΥΘ !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Εισαγγελική αναίρεση για την αθώωση του Άρη Φλώρου – Ζητά νέα δίκη για την υπεξαίρεση από ΔΕΣΜΗΕ-ΛΑΓΗΕ

Εδώλιο ξανά για τον Άρη Φλώρο «δείχνει» η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το αποκαλούμενο σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power. Άσκησε αναίρεση στο σκέλος της αθωωτικής απόφασης του επιχειρηματία για την υπεξαίρεση 151 εκατομμυρίων ευρώ από τις εταιρείες ΔΕΣΜΗΕ-ΛΑΓΗΕ και ζητά να δικαστεί ξανά από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο νεαρός επιχειρηματίας, ο πατέρας του και ακόμα δύο συγκατηγορούμενοι τους είχαν ομόφωνα αθωωθεί τον περασμένο Νοέμβριο από την κατηγορία της κακουργηματικής υπεξαίρεσης σε βάρος των δύο εταιρειών. Τότε, ο Άρης Φλώρος πίστεψε ότι έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο της υπόθεσης που τον έστειλε στη φυλακή για 3 χρόνια και 11 μήνες.

Όμως τώρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την «εξαφάνιση» της αθωωτικής απόφασης, με ένα σκεπτικό καταπέλτη. Κατά την κρίση του «το δικαστήριο δεν αιτιολογεί επαρκώς στην απόφαση του γιατί δεν πείσθηκε για την ενοχή των κατηγορουμένων και δεν αξιολόγησε ή εκτίμησε εσφαλμένα το αποδεικτικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις».

Ο αντεισαγγελέας Βασίλειος Χαλντούπης άσκησε προχθές Δευτέρα την αναίρεση του, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το mononews, κάνοντας δεκτό το αίτημα της ΛΑΓΗΕ.
SSL Certificates